Panáček v reality show

X Factor UK 2014: Top 8 a souboj legend Queen vs. MJ! + Rozhodnutí! (rekap + video)

11. Listopad 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=10734 w=615]

Michael Jackson a skupina Queen patří nepochybně mezi největší legendy hudby vůbec. Produkce se na jejich počest rozhodla zrušit Disco a zařadit do playlistu takové hity jako Show Mus Go On, Man In The Mirror, Bohemian Rhapsody, I’ll Be There a další. Soutěžní část live shows se pomalu dostává do své poloviny. Je již jasný favorit na vítězství nebo je soutěž stále otevřená? Tento týden je soutěž ještě napjatější, Top 8 totiž dostane možnost vyjet společně na tour po celé Británii, kdo v tomto kole skončí, na tour se nepodívá. Rekap sobotního klání a nedělního rozhodnutí vám přináší Merťas a VojtaP.

Doplněno o Merťasovu část!

Hlavní show

Paul Akister

Výběr: Queen – Don’t Stop Me Now

Merťas:  Paul se mi v minulém freak týdnu líbil. Meat Loaf byl v jeho podání dobrá show. Tentokrát ale dostal naloženo mnohem víc. Song od božského Fredieho. Mercuryho. Srovnávat tyto hlasy je nemyslitelné. Ale můžeme konstatovat, že Paul byl na tom hlasově výborně, snažil se vyvarovat chybám a jako otvírací číslo show se mi to líbilo. Paul vypadal, že ho to i baví a měl jsem z toho takový dobrý pocit. Od minulého týdne se Paul zvedá.

VojtaP: Paul má jako jeden z mála soutěžících po celou dobu konzistentní výkony, co se týče zpěvu. Ne vždy se mu daří vystoupení úplně prodat, to je jeho slabší stránka, ale bohužel je to také stěžejní součást vystupování v televizi. V tomto kole Paul narazil na stejný problém. Poslouchalo se to dobře, což jen dokázalo, že si Paul může troufnout v podstatě na cokoliv. Jenže Paulovi se nepodařilo na pódiu rozjet show, když zpěvák zpívá Don’t Stop Me Now, tak není přípustné, aby stál jen na místě a občas udělal pár kroků, musí působit opravdu nezastavitelně a energicky. To mi hodně chybělo, hlasově to bylo jinak OK, možná měla Mel zvolit jinou taktiku a jít do boje radši s MJ. Spolu s neuctivou první pozicí a mírně negativní aurou, která se produkci a Simonovi podařila kolem Paula vytvořit (ať už úmyslně nebo náhodou) to s Paulem nevypadá nejlíp. Bojím se, že od diváků dostane „stopku“.

Jay James

Výběr: Queen – Show Must Go On

Merťas:  Jay se také potýká s úlohou favorita v live show, ale dle mého ji ještě nedokázal úplně naplnit. Ani v této show neoslnil, spíše popadl. Zapříčinily to jednak problémy s hlasem, který během pátku ztratil, a za druhé jeho výkonu chyběla bojovnost. Zdálo se mi, že Jay vůbec nebojoval, aby ze sebe vymačkal to nejlepší. Prostě to odevzdaně odzpíval, jakoby měl obrovskou železnou kouli na noze. Aby si dneska nezazpíval v bottom two…

VojtaP: Jay nevybočuje a pokračuje v rozporuplném začátku dnešní show. Jeho medailonek je laděný depresivně, mluví o nepovedené kariéře a ztrátě hlasu na generálce 21 hodin před show. Nevím, jak moc zle na tom Jay byl, hlasově nezněl zase tak špatně, jestli došlo k této úpravě před nebo až po generálce těžko říct, ale celkově to bylo slabé, úplně podepisuji slova Mel B. Špatný song, na který by Jay neměl ani v plné síle, špatná úprava, špatný staging, střela úplně vedle. Tím, jak Jay odcházel z pódia jako zbitý pes, bylo jasné, že tohle mine i diváky, skoro jsem z něj upadl do deprese. Jay bude mít nemalé trable při sbírání hlasů.

Lauren Platt

Výběr: Jackson 5 – I’ll Be There

Merťas:  Minulý týden se více méně potvrdilo to, že ten kdo zpívá Perry, tak si zákonitě většinou namele ústa. I Lauren si namlátila ústa, a tak bylo nasnadě se znovu postavit na nohy. Já si myslím, že se postavila tak na jednu na jednu nohu a to ještě vachrlatě. Do půlky songy byla absolutně neznělá a vůbec se neprodala. Až když se přibližovala k porotcům, tak teprve poté odhalovala krásu svého originálního hlasu, která se dá obdivovat a poslouchat. Ale v celkovém pohledu byla Lauren pod očekáváním. Také se mi vůbec nezdála, že by si nějak zpívání užívala a jen to tam odbékala. Přitom je v ní tolik potenciálu, jen ho využít.

VojtaP: Jay nebyl jediný, kdo měl problémy s nemocí. Lauren zase tento týden potrápil zánět mandlí. Na jejím vystoupení se to ale výrazněji nepodepsalo, menší problémy jsem zaznamenal až ke konci ve výškách, kdy sáhla na strop aktuálních možností. Nejvíce mě ovšem zaujal začátek, kde zněla nádherně. Přestože nebyla Lauren v plné síle, nedala to na sobě poznat a podařilo se jí dokonce přiblížit svému maximu z minulých kol. Louis ji dokonce počastoval svým klasickým komentářem, který můžu v plném znění podepsat. Lauren si zaslouží dojít daleko.

Only The Young

Výběr: Jackson 5 – Blame It On The Boogie

Merťas:  U Only The Young je také stále ukrytý velký potenciál, který má ale problém se dostávat na povrch. Ve Freak week mě jako jedni z mála vůbec nezaujali, a ani tenhle týden to nebyl úplně můj šálek kávy. Já bych si je asi v tomto balení nepustil a ani se na ně nekoukal. Já od nich čekám něco úplně jiného. Na druhou stranu se jim musí přiznat, že hlasově to nebyla úplná tragédie a zněli docela dobře. Ale znovu. I když je to kvarteto hodně sympatických lidí, kteří by mohli na trhu něco dělat, tak ale v live show mě zatím vůbec nezaujali.

VojtaP: V minulém kole se Only The Young zvedli jako Fénix z popela a předvedli zatím svou nejlepší show. V tomto kole na svou vzestupnou dráhu úspěšně navázali. Podle medailonku OTY cvičí celý týden a všude, čímž ostatním lezou na nervy, ale čert to vem, když to nese ovoce, není to show o válení se na gauči. Soutěž má zase jednou skupinu, která má skvělou chemii a předvádí, jak má vypadat týmová práce. Výběr pro toto kolo jim asi zbyl po plánovaném discu, mezi ostatními nadčasovými hity působil trochu jako pěst na oko, ale OTY se s tím dokázali poprat se ctí. Vystoupení odsýpalo a skupina šlapala jako namazaný stroj. Klučičí pasáž mě bavila více než sólové od holek, ale nějaký výrazný nepoměr to nebyl. Celkově hlasově bezchybné, energické vystoupení a prozatimní vrchol večera.

Ben Haenow

Výběr: Michael Jackson – Man In The Mirror

Merťas:  Ben se mi líbil hnedka od prvního castingu. Jemu jsem s tím hlasem prorokoval minimálně live shows. Měl sice vlažnější rozjezd, ale minulé Highway to Hell a teďka Král Popu, a ještě a capella. Ben vsadil na svou originální barvu hlasu a tu prodal dokonale. Výborné vystoupení. Takhle se mi to líbí.

VojtaP: U tohoto výběru mi vždy a všude naskočí monstrózní touchdown Diany Vickers z 5. řady, čímž dokázala, že jít na hity velikánů od lesa, může být někdy jediná možnost, jak vytvořit skutečný moment. Svou cestou šel také Ben. A cappella začátek se podařil, přinesl patřičný efekt a udělal vystoupení zapamatovatelným, jakmile začala hudba, celý výkon šel ještě výše. Tentokrát moc Mel nechápu, jeho minulý výkon nebyl vůbec jeho maximem ani jeho šálkem čaje, právě tento styl mi k němu sedí mnohem více než rock. Vystoupení bylo konzistentní a skvěle vygradované, podle mě Benův dosavadní nejlepší výkon v live shows!

Stevi Ritchie

Výběr: Queen – Bohemian Rhapsody

Merťas:  Stevi je nejhorším zpěvákem v soutěži, co si budeme povídat. Po minulém a zcela překvapivém Fantomovi Opery si Stevi jistě akcie hodně pozvednul. Ale tenhle týden, je musel vrátit zase někam na úplné dno. Já už ho ani nebudu přirovnávat k Rylanovi, protože to bych akorát urážel jeho. Rylan měl styl, byl svůj a ten zpěv nebyl taková trága. Kdežto Stevi se v aktuálním kole ukázal jako pouhá papouškovská karikatura, která je maximálně tak vhodná jako karikatura, parodie či jako hodně špatný revival. Stevi mě tentokrát vůbec nebavil, nebylo to vtipné, nebylo to vkusné, bylo to nudné a za tohle by měl zpívat v bottom two.

VojtaP: Stevi minule překvapil, když předvedl něco z úplně jiného soudku a risk se mu vyplatil, postoupil hned přes dva lepší zpěváky. Jakmile jsem viděl připravený výběr pro Steviho, bylo mi jasné, že nás čeká hudební masakr, jednak fatální zranění způsobené drastickým zkrácením skladby a následné doražení Steviho chabým zpěvem. Dá se říct, že to mohlo dopadnout ještě hůř. Stevi má velké štěstí, že jej produkce chce mermomocí protlačit na společné tour finalistů. Nikdo totiž neměl tak velkou výpravu a show, Brian Friedman se vyřádil, stejně tak kostymérky, které nám dali opět vzpomenout na Halloween. Stevimu nejvíce pomohlo to, že některé části nemusel zpívat, což už hraničilo s podvodem. Když to v rychlé části pořádně rozjel, tak jsem měl tendenci si do obou uší narvat stovku hřebík. Nedivil bych se, kdyby Steviho po zbytek života strašil Freddieho duch. Stevi posunul spojení „otřesné vystoupení“ no nový level. Bohužel to vypadá, že to Stevi opět přežije.

Stereo Kicks

Výběr: Michael Jackson – You’re Not Alone

Merťas:  Minulý týden mě překvapilo, že kluci skončili v bottom two. Nemyslím si, že byli nejhorší. Tenhle týden s Králem Popu nebyli ani zdaleka nejhorší. Myslím si, že kdyby je nerozhodil ten nějaký blázen, který jim vlezl na pódium a viditelně je neznervózněl, tak by se mohli stát králi večera. Výborné vystoupení. Takhle se mi ta skupina líbí.

VojtaP: Stereo Kicks se pokouší s další legendou vrátit do hry, tato balada od MJ by je mohla zase posunout dále, je to takový „crowd pleaser“. Opět nasadili strategii ukázat své hlasy individuálně a pak společně, z čehož opět vyšel nejlépe James a v dobrém světle se ukázal také Reece, ostatní průměr. Částečně se jim také podařilo udržet harmonie, což je v osmi lidech velká výzva. Větší výzvu v podobě nečekané návštěvy na pódiu zvládli kluci bez ztráty koncentrace, což se cení. Celkově solidní vystoupení, ale stále nic, co by mě mělo vystřelit ze židle. Jen se potvrzuje, co se ví dávno, že kromě jejich počtu ničím nevybočují, na trhu je více lépe fungujících boybandů.

Fleur East

Výběr: Michael Jackson – Will You Be There

Merťas:  Fleur jsem stále nepřišel na chuť. A to z jednoho hlavního důvodu, prostě se mi nezdá, že má tak osobitý hlas, který bych si pamatoval a který by se mi líbil a byl bych ochotný si v tomto balení pouštět její písničky. Ona umí úplně všechno okolo. Vypadá hezky, umí tancovat, skvěle se pohybuje na pódiu a její vystoupení jsou dobré show, ale pro mě tam chybí ten specifický hlas. Fleur to jen dokázala aktuálním vystoupením, kdy hlasově není zdaleka tak silná a prostě nemá takovou hlasovou razanci, aby odpálila střechu.

VojtaP: Fleur si na MJ vlně jede už od minulého týdne, tentokrát se ale pozornost bude soustředit jen na ni. Nevím, nakolik to byl nejlepší nápad. Bez vší show a choreografie není Fleur ničím zajímavá. Hlas Fleur není dostatečně silný, aby mohla song přenést na jiný level a vytvořit nějaké skvělé momenty. Čím tolik oslovuje Simona, zbytek poroty a hlasující diváky je mi záhadou. Navíc si ani nejsem jistý, jestli existuje pro Fleur na trhu nějaká mezera. Diváci si evidentně zatím myslí, že ano.

Andrea Faustini

Výběr: Queen – Somebody To Love

Merťas:  Andrea je jiný kalibr. Řekl bych, že se z celé finálové sestavy začíná rýsovat jako jasný finalista. Vyjma 2.live show podává stabilní výkony, mluví se o něm, vzbuzuje vášně a to mu jedině nahrává, protože dokáže se dále zachránit i výborným zpěvem. Kýč nekýč, s Andreou se musí počítat. Andrea zpíval znovu výborně, i když bych řekl, že tentokrát s menší razancí než v minulých kolech a trochu se ztrácel ve vokálu. Navíc před koncem mělo vystoupení pár velmi hluchých míst, která se mi nelíbila. Celkově to dobré vystoupení, ale osobně jsem čekal, že Andrea přišlápne plyn víc.

VojtaP: Andrea se vrací opět jako zlatý hřeb večera. Tentokrát už není namočený do zlaté barvy, ale očekávání jsou u jeho vystoupení mnohem vyšší než minule. Po stránce zpěvu se mi Andrea líbil snad nejvíce za celou soutěž, ubylo zbytečných příkras a nevkusu a vzešel z toho solidní výkon hodný poslední pozice. Můj problém s jeho vystupováním stále přetrvává, gesta ženských div se míjí účinkem, mají spíš opačný efekt, stejně jako některé obličejové výrazy. Andrea nadále zůstává favoritem sázkových kanceláří a ono to vypadá, že se do toho finále přeci jen podívá, jestli má na to vyhrát se ukáže až podle toho, jak se vytáhne jeho konkurence.

Top 3 podle Merťase

1. Ben
2. Stereo Kicks
3. Andrea

Top 3 podle VojtyP

1. Ben
2. Only The Young
3. Lauren

Rozhodnutí

Merťas:  No. Pro mě jsou karty na vyřazení tento týden jasné. Po tomto kole by se měl poroučet Stevi. To byla vážně hrůza a už to nebyla ani legrace. Ten by si měl bottom two zazpívat 100%. Otázka je, kdo by ho měl doprovodit. Asi jako další nejslabší výkon se mi zdál v tomto kole ten Jayův. Bez bojovnosti. Ale hlavním tématem vyřazování by mělo být to, že odejde Stevi.

VojtaP: Budu se asi opakovat, dokud se tak nestane. Spravedlivě by měl skončit Stevi, na jehož úkor už skončili Jack a Lola, jakožto mnohem perspektivnější zpěváci. Stevi se zase vrátil k velké show a vyloženě zamordoval legendu, za což by si zasloužil okamžitý vyhazov. Bohužel podle všeho bude bottom 2 vypadat jinak. Stevi z nějakého důvodu pořád táhne a tentokrát to opět odskáče někdo z těch lepších. Vzhledem k Jayově indispozici, z čehož vzniklo mdlé vystoupení a zazdění na začátku pořadu, má sing-off dá se říct jistý. Stále věřím, že pokud by se tam konečně propadl Stevi, tak by se porota Jaye zastala, s kýmkoliv ostatním bude mít ale Jay problém a to i v Deadlocku. Po včerejšku by problém mohl mít také Paul a podle sociálních sítí také OTY.

Skupinové vystoupení

Take That – Never Forget 

Merťas: Ty nedělní večery jsou pro finalisty live show nějaké zakleté, nejenže jim moc nejdou bottom two, ale i společná vystoupení dost drhnou. Tohle nebylo extra výjimkou, ale aspoň se to trochu dalo.

VojtaP: Finalisté přestali soutěžit o nejhorší společné vystoupení vůbec. V rámci „Remembrance Day“ nebo také „Poppy Day“, vzpomínkový den na oběti první světové války, se finalisté spojili dokonce s dětským sborem. Ne nejdokonalejší, ale decentní společné vystoupení.

Hvězdní hosté

Sam Smith – Like I Can

Merťas: Sam je aktuálním miláčkem nejen britských posluchačů. Minulý týden jsem se dostal k jeho debutovému albu a dá se říci, že to je výborné album. Jeho předešlí singly strhaly všemožné hitparády a věřím, že Like I Can má také podobný potenciál. Sam má úžasnou barvu hlasu, která mě baví, ale ve vystoupení nebyl párkrát úplně čistý, ale vem to čert. Pak si vzpomenu na loňskou Katy Perry a její ultra falešné Roar a je vše zapomenuto. Vystoupení bylo svižné a parádní. Jiný Sam než ho známe a i tak se mi moc líbí.

VojtaP: Sam je britský mužský objev roku 2014, se svými třemi předešlými singly z debutového alba bodoval jak na Ostrovech a ve zbytku Evropy, tak za oceánem v USA, nemluvě o úspěchu předešlé spolupráce s Naughty Boyem. Nový singl Like I Can se od předchozích dvou balad liší zejména ve svižnějším a dravějším aranžmá, hitový potenciál má ale stále stejný.

One Direction – Steal My Girl

Merťas: OD zcela vážně hýbou mládeží. Vzhledem k tomu, že mám možnost s puberťákama pracovat, tak si ani možná nedokážete představit, kolik holek na ně letí. K songu není moc co dodat, jejich klasika. Ale jak správně podotknu Vojta. Pánové vypadají hodně sešle. Simon je ždímá jak nacucanou houbu…

VojtaP: One Direction pořád platí za největší boyband v historii a zároveň také za největší objev X Factoru. Do soutěže se zase jednou vrátili představit svou novinku, kterou je singl Steal My Girl z připravované čtvrté studiové desky „Four“. Singlu se sice v hitparádách nedaří úplně podle představ, ale na YouTube videoklip strhl dosavadní rekord ve zhlédnutí za 24 hodin. Vystoupení v rámci možností dobré, jen všichni vypadají trochu sešle a ne moc zúčastněně, možná by je Simon mohl nechat chvíli vydechnout, než někde po cestě vypustí duši. Singl samotný je sice chytlavý, avšak ve výsledku neurazí, ale ani nijak extra nenadchne, uvidíme, s čím kluci přijdou příště. Chybět by totiž neměli ani na Grand finále.

Odhalení bottom 2

Do bottom 2 se poprvé propadl Paul, kterého v sing-offu doplní taktéž rozstřelový nováček Jay.

Rozstřel

Paul Akister

Merťas: Paul si vůbec nezasloužil spadnout do sing offu… A dělal všechno proto, aby se v soutěži udržel. Jeho podání Clown bylo hodně dobré. Asi nejlepší vystoupení v letošních sing offech. Nechybělo tomu nic. Jen mě zamrzelo, že na začátku nevytáhl výšku, ale to nevadí. Celkovým vystoupení to zachránil.

VojtaP: Složení bottom 2 je špatné. Paul ani Jay si vypadnutí zatím nezaslouží. Paul do sing-offu zvolil baladu od Emeli Sandé, kde výborně prodal svou zajímavou knedlíkovou barvu hlasu a navrch dodal tunu emocí. Paul dal svůj nejlepší výkon v soutěži!

Jay James

Merťas:  Osobně se mi víc líbil Paul. Jay nebyl špatný, taky se rval jak mohl, ale o ten chloupek mi zaostával. Teď už se to dá říct jednoznačně. Nejlepší sing off letošní řady.

VojtaP: Jay vsadil rovněž na baladu, ale od Erica Claptona. Stejný případ, jako Paul, dobře zazpívané, plné emocí. Líbilo se mi, jak Jay přenesl song v polovině do výraznější úpravy, pomohlo to song oproti originálu vygradovat. Nejsem si jistý, kdo by měl vypadnout, oba by měli velké šance ještě v live shows zazářit, také by si oba zasloužili být na turné.

Vyřazování

Porota se shodla, že to byl zatím nejlepší sing-off v této řadě, přesto se muselo přistoupit k hlasování. Simon a Mel se zastali svých soutěžících. Cheryl uznala, že byl v rozstřelu lepší Paul, tak hlasovala v jeho prospěch. Na Louisovi bylo, aby znovu rozhodl o Paulově osudu, ale své pravomoci se zřekl a přistoupil na DEADLOCK.

Diváci svým hlasováním rozhodli, že v soutěži dále nebude pokračovat Paul.

Hodnocení 5.live show podle Merťase

No, jednoznačně můžeme říct, že to Louis zase po*ral! Jestli někoho nesnáší, tak je to určitě Louis. Paul sice měl nejméně diváckých hlasů, ale v sing offu byl lepší. Louis se dle mého srabácky vzdal odpovědnosti a nechal to dojít do sice spravedlivějšího rozhřešení, ale v danou chvíli to mělo být jinak a měl skončit Jay. Ač taky nezaslouženě. Paul byl velice zdrcený a trochu mě štval Dermot, který se jak z Mel tak z Paula snažil cosi vytáhnout. Ale chápu, je to jeho job.
Live show jako taková nebyla nejhorší, ale ani zdaleka nejlepší. Myslím si, že stále hodně finalistů ještě nepředvedlo to své top vystoupení a hra je tím stále pro všechny otevřená. Myslím si, že od produkce má navrch Andrea, protože toho se snaží tlačit maximálně. Ale dle mého jsou šanci pro všechny stále stejné. Jako každý týden bude záležet na aktuálním výkonu a dost možná i na pořadí, v jakém budou zpívat a hlavně, na písničce. Show to špatná nebyla, ale chybělo tomu víc zářivějších momentů, které by nás posadili na zadek. Minulá Freak Show se líbila mnohem víc.
Příště nás čeká Big Band kolo. TO není úplně můj šálek kávy, ale na druhou stranu se může u spousta lidí ukázat, jak na tom vážně jsou. Vzpomeňme na loňskou Sam Bailey, která tak perfektně vystřihla New York, až to od ní nikdo ani nečekal.

Hodnocení 5.live show podle VojtyP

Bohužel Paul nenašel v porotě, zvlášť v Louisovi, žádné zastání. Byl právem z vyřazení dost zdrcený. Celé vyřazování se neslo v hořko-sladké náladě, na jednu stranu jsem byl rád, že postoupili OTY a Jay, ale Paula mi bylo opravdu hodně líto, hlavně proto, že si v této fázi nezaslouží vypadnout nikdo před Stevim. Co naplat, když vám produkce ani mentorka nejdou moc na ruku, Paul tak dostal ochutnat medicínu dříve určenou i pro Jacka a to si slušný interpret nezaslouží. Musí být obzvláště těžké odcházet s vědomím, že člověk dře dva roky a pak tam setrvávají lidé, kteří si tam už být nezaslouží. Stevi diváky evidentně baví a Britové si ho dosyta užijí také na společném turné, nakonec i tohle k pořadu patří.
Soutěžní večer se povedl, nebyl tolik zábavný, jako ten předchozí, ale finalistům poměrně sedlo, až tedy na účastníky rozstřelu. Porota si jede svůj standard, akorát ta produkce by mohla tahat za nitky trochu míň nápadněji. Mírnou tlačenku cítím u Fleur a silný kalibr v podobě hraní na city, vytáhla produkce také u Andrey a Steviho. Velkou roli hraje také bulvár, který si jede svoje kauzy, jako každý rok a ovlivňuje tak hlasování. Příště nás už čeká další výlet do minulosti, tentokrát s Big Bandem.

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
Jai Kudo
Reagovat

Vidím, že jsem trochu opoždný proti vám, kteří to sledujete online, ale přesto….
Kdokoliv se pokusí v takové soutěži,(ať už dobrovolně nebo jako úkol od poroty nebo produkce) zpívat cokoliv od Queen, je to v 90% předem odsouzeno k nezdaru. Michaela je taky jistě těžký zpívat, ale asi se z jeho zpěvu dá trochu líp „vylhat“ (což je taky umění) než ze skladeb Mercuryho. Takže karaoke MJ dopadlo podstatně lépe než Queen.
Za tohle kolo moje pořadí:
1) OTY
2) Laureen
3) Ben
Nejhorší samozřejmě Stevi, hned první vstup po úvodní předtočené pasáži byl mimo rytmus, pak několikrát falešně, prostě hrůza…..A Stereo Kicks jsou fakt jeden velký Kiks :-D
Bohužel do rozstřelu spadli Jay a Paul, velice vyrovnaný souboj, ať by vypadl kdokoliv, bylo by to stejně nespravedlivé……
A udělat v roce 2014 soutěžní kolo s Big Bandem je dokonalá blamáž…..jděte prosím s bigbandy do p******

2
Monika
Reagovat

Paul mel celkem pekny hlas a celkem dobre zpival, bohuzel byl zoufale nudny a nedokazal zaujmout na podiu. Ja si s vyjimkou jednoho jedineho vystoupeni, ani nepamatovala, ze uz vystupoval a co vlastne zpival. Byl to takovy nemastny, neslany interpret, a to je ta nejhorsi kombinace, ktera existuje. Stevie neumi vubec zpivat, ale dokaze si ziskat na podiu svuj prostor a byt zapamatovatelny, a to je mnohem vic, nez dobre odzpivany song bez chuti a bez zapachu. Jsem presvedcena, ze to nebyl Paula vykyv, ale od zacatku souteze se drzel ve spodni casti hlasovani a zverejnene vysledky tuto hypotezu potvrdi. Myslim si, ze jeho sance na uplatneni v showbyznysu jsou nulove a Louise udelal sakra dobre, ze ho vloni nepustil do live prenosu.

3
Monika
Reagovat

Z vyrazeni Paula nemam radost, protoze diky nemu jeste posili Andrea. na FB jsem mnohokrat cetla, at vyhraje Andrea nebo Paul, meli dost spolecnych fandu. I tak se stale domnivam, ze nebude vitezem a vitezstvi mu ve finisi ukradne Ben.

4
Lucas
Reagovat

Jenom maličkost, Steal My Girl nepřekonal rekord Nicki Minaj, to jen Harry to napsal na twitter, ale nakonec se ukázalo, že se jim to nepovedlo. Jinak dalším singlem bude Night Changes. Jejich CD Four už uniklo a tak se dá už stáhnout, na první poslech docela fajn :)

5
VojtaP
Reagovat

@Jai Kudo: pravda, Queeni to v tomto kole schytali víc než MJ, ale to bude hlavně tím, že jednu „zpíval“ Stevi a jednu Jay, který byl indisponovaný. Paul a Andrea z toho pěvecky vybruslili dobře, ale body jim ubrala prezentace.

@Monika: mě tak napadlo, (myšleno s velkou nadsázkou) že kdyby se nějak v rámci mezí spojil Paul a Stevi, tak by vznikl perfektní performer, oba mají to, co tomu druhému chybí. :D
Ať chceme nebo ne, k té soutěži ten zpěv patří a je to ta větší a důležitější část „dohody“. Přeci jen hledáme budoucí hvězdu, která bude prodávat alba a singly. U Steviho si nedovedu představit, že by ho nějaké vydavatelství chtělo podepsat nebo někdo koupil jeho singl (vůbec), a už vůbec ne jen kvůli tomu, že se jim tenkrát líbil v televizi. Zatímco z Paula ještě něco v budoucnu být může.

6
VojtaP
Reagovat

@Lucas: aha, díky, upravím to. Já tu informaci, že se jim to nakonec nepodařilo nezachytil.

Jinak druhý singl jsem už zachytil a je stejně, jako loni lepší než ten úvodní.

7
Michal V.
Reagovat

mno pominu-li vse co jsem napsal k live prenosu v sobotu…

dneska jsem si znovu pustil OTY, Bena, Stereo Kicks, a kousek te vrazdy Steviho protoze jsem si chtel aspon trochu osvezit co tam pachal…

Chtel bych jeste jednu vec vypichnout konkretne ke Stereo Kicks, velmi me mrzi, ze ten James je tam utopenej s 5ti naprostyma nazdarkama :-(… kdyby to zredukovali na nej, Reece a 2 backgroundi tak by udelali pro dobro cele souteze vic nez strkani penez do vystoupeni Steviho

A nebo mel byt James na solo… kdyz tak vemu co nakonec bylo z kluku ve finale tak si myslim, ze ostudu by neudelal

8
Michaela
Reagovat

Tak s Vojty hodnocením z nějakých 80% souhlasím a to je slušné. Největší problém mám asi s Benem, před začátkem Live Shows jsem ho měla v TOP skupině interpretů hned za Lauren, OTY a Jackem, ale kolo od kola mě štve více a více a je mi sympatický méně a méně, dávno se mi před něj postavil Jay.

A naprosto souhlasím s hodnocení Fleur, ta ženská je tam jako naprosto zbytečná soutěžící, není majitelka nijak velkého hlasu, po soutěži se neprosadí a pravděpodobně nevydá ani album … Nebo si myslíte, že ji Simon podepíše? To snad přeci ne.

Ale Simon dělá letos celkově zvláštní rozhodnutí. Janet Grogan, která neprošla ani do Judges Houses, Fleur jeho oblíbenkyní, složení osmičlenného boybandu …

A ta estráda, kdy porota hodnotí podle toho, co jim nakukala produkce? Smutné. A soutěžící z toho musí být nešťastní – Jack a teď Paul a nebo naopak šťastní – Fleur, ta chvála okolo ní je směšná.

Z tohoto víkendu jsem měla jen TOP 2: OTY, Lauren (v tomto pořadí) a soucitně jsem se modlila za Jaye!

9
PK
Reagovat

Tentokrát se mi ze soutěžních vystoupení nelíbilo ani jedno… Docela dobrý byl podle mě jen Paul v sing-offu (i když Sam to loni dala milionkrát líp). K vyřazování – Paul mi chybět nebude, ale měli před ním odejít jiní (Stevie!, nechápu, co tam ještě dělá…)
Fakt čím dál víc zjišťuju, jak nepovedený ročník to pro mě je – nemám komu fandit, protože každému něco chybí nebo mi na každém něco vadí, a těch pár, kteří by mi vyhovovali, buď vypadlo (Lola, Chloe) nebo jsou hrozně výkonnostně nestálí (OTY – zatím jen jedno dobré vystoupení v LS – a Jay – výborné výkony v prvních dvou LS, ale zbytek špatný…). Začíná mi chybět loňský „nudně předvídatelný“ ročník, kde aspoň bylo spolehnutí, že Sam předvede skvělý výkon…
Jinak myslím, že v TOP3 bude Ben, Andrea a Lauren (ovšem ta pouze pokud začne být více různorodá, zatím jsou všechna její vystoupení dost stejná, pro mě navíc nudná – pokud ne, tak se tam imho klidně může dostat Fleur – a byl bych za to i rád, protože Fleur mě aspoň baví, kdežto adoraci Lauren absolutně nechápu…)

10
yeey
Reagovat

@Michaela: oni Fleur povazuji za jakousi trendy stylovou hvezdu… takova Tamera minuly rok byla podobneho razeni, jen ve vsech ohledech tisickrat lepsi a to byla o 10 let mladsi…. ale jeji hlasove skrz na skrz podprumerny vystoupeni z vikendu je podle Simona to nejlepsi, co zaznelo …. haha… :-P

Benovi taky nefandim tolik, jak sem si predstavoval, mam ho porad v jakysi TOP, ale ty jeho psi ocicka, co vecne nasazuje, me zacinaj docela iritovat, no ale na Itcha zdaleka nema, toho sem nesnasel dost vehementne, jak si tu nekteri jiste vzpomenou, tam Ben jeste zdaleka nedospel:-DD to ovsem neplati pro namornika Jaye… unylej, sedivej, nudnej, prumernej… muze byt rad za svuj namornickej pribeh, deti, Louisovu stupiditu, Simona jako mentora a vzhled imponujicim zenam tipuju tak 40+…

fandil sem Paulovi a Jackovi, ktery bohuzel produkce tak okate zlikvidovala, ze je to do nebe volajici… vubec neupiram Mel, ze jako mentorka stoji za starou belu, ale takhle ty dva znicit by sama nedokazala (ona ty medajlonky ostatne netoci ani nevklada Cowellovi slova do pusy:-D)… o nic lepsi neni to evidentni nadrzovani Stereokicks a Fleur…

Lauren taky ponekud upada a zacina byt nudna, ma velky stesti, ze je to mlada hezka holka… OTY jsou bohuzel pro deticky … no a Andrea… s tim je to tezky… jakkoliv to neni muj salek caje, jediny tam je schopny podavat strhujici vystoupeni a davat do toho absolutne vsechno a to se pocita – at si klidne vyhraje, ono si z ty sestavy clovek nevybere…

furt si rikam, ze se mi to letos zacne konecne libit, ale kazdy tyden me to presvedci, ze porad muze byt hur, o coz se o vikendu postaral ten nouma Louis… sice tim nasral celou Britanii, ale patrne je mu to uplne jedno – uz vidim, jak jednou zachrani Steviho :-DD

11
Lucas
Reagovat

Já to stejně nepochopim, co na tý Fleur tak vidí :D navíc mě dost překvapilo, že je jí 26, myslel jsem, že je jí kolem 35 třeba :D každopádně si taky myslím, že nemá moc šanci se uchytit

12
Ludvík
Reagovat

@Lucas: Fleur máš 26? :OO

13
Lucas
Reagovat

@Ludvík: Fleur East (born 29 October 1987) – koukám, že před dvěma týdny 27, ale stejně :D

14
Lucas
Reagovat

Koukám, že Fleur už pár singlů vydala (žádnej úspěšnej) a teď koukám, že má i videoklip, kde je featuring https://www.youtube.com/watch?v=48xF0gykPto – co na to říkáte?

15
Monika
Reagovat

Co? Fleur ma 27? To je pro me novinka, jsem myslela, ze tak o deset vic:-))))

Paula vyhazov nasral Britanii, no nerekla bych, to bylo radosti, ze se dostal do live show letos, to bylo kecu v diskuzi, ze vyhraje…Skutek utekl a vsadim se, ze az zverejni vysledky, bude na tom zle od zacatku souteze. Jinak je mi pod 40 a Jay se mi moc libi:-)))) Bez ohledu na vysledek souteze, pokud se ho Simon ujme, muze byt z toho rocniku nejuspesnejsi, on na rozdil od Paula a Andree do showbyznysu se dost hodi dle meho. Ma vyjimecny hlas, kterej teda nemusi vyhovovat kazdemu samozrejme, ale je unikatni a rozpoznatelny. Jde jen o to najit vhodny song pro jeho hlas, coz se Simonovi v live show moc nedari, ale staci, aby mu nekdo napsal song na telo a je z nej star.

16
jab
Reagovat

@Monika: Tak to já nejvíc věřím na prosazení Benovi, kromě skvělého hlasu navíc i skvěle vypadá, navíc soul (resp. jeho moderní podoby a žánry s ním osuvisející) jde poslední dobou na ostrovech do obliby. I ten Jay se může prosadit, hodně mu může pomoct i ta dobrácká image milujícího chlapa od rodiny, on může dost sázet na takovou upřímnost a „opravdovost.“ No a pak samozřejmě věřím Lauren, ale asi spíš půjde tak trochu vlastní cestou, mohl by z ní být singer-songwriter, ale zas ne úplně typická písničkářka…třeba něco jako Ellie Goulding, Ella Henderson nebo Janet Devlin.

17
Ludvík
Reagovat

@Monika: Jo Británie ho chce pořád vrátit… asi by jim měl někdo říct, že to oni hlasovali :D

18
Monika
Reagovat

@Ludvík: To je takova hysterie navratilcu, jestli si sledoval Australii, velmi podobnej pripad byl Tee. Australie silela, ze nebyl vpusten poprve do live prenosu, na druhy pokus za rok to vyslo a stejne skoncil stejne brzo jako Paul..

19
Frantiszek
Reagovat

@Michal V.: povídej mi o tom. To, že je James ve skupině, je jedna z věcí, které mě tento ročník štvou nejvíce.

Ben vynikající :) Vybrali mu songu, kdo to nemusel řezat a přineslo to ovoce.
Chybí mi tam Lola (což jsem před začátkem live shows teda fakt nečekal)

Přidat komentář