Panáček v reality show

DVTV: Názory Zdeňka Pohlreicha na některé úřednické nápady

4. Srpen 2014 | napsal(a): | reality show: Ano, šéfe 2018

[singlepic id=9842 w=615]
Možná jste už v minulých týdnech zaznamenali počin Martina Veselovského a Daniely Drtinové, kteří pod hlavičkou vydavatelství Economia jsou tvářemi internetového videoprojektu DVTV.cz. Projektu, do nějž si zvou lidi, kteří mají co říci k aktuálním tématům. Dnes si pozvali Zdeňka Pohlreicha.

Ten vyjádřil v 10 minutovém rozhovoru s Martinem Veselovským své názory k otázce zákazu kouření v restauracích, uvažovaném nařízení nealko levnější než alko a řadě dalších zajímavých úřednických nápadů.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Ano, šéfe 2018

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
1
Frantiszek
Reagovat

Tak sorry, ale myslím si, že Zdeněk spadl z višně, nebo už je opravdu sociálně uplně někde jinde, než obyčejní lidé.
Jesti si myslí, že drtivá většina lidí neřeší to, že 0,5l piva je levnější než 0,3l bonaqy, tak to tedy řeší.
Všechno to bere jen a jen z pohledu restauratéra. Lidé, kteří si dají pivo si k tomu rádi dají něco k jídlu. Nealko moc chuť k jídlu nepodněcuje. Těmi jeho ksichty při dotazu od Martina Veselovského jen potvrdil, že mu samozřejmě o nic jiného než byznys nejde.
Ale tak je to samozřejmě z jeho pohledu v pořádku.
Zeptejte se na stejnou věc nějakého vzorku průměrných strávníků a odpoví diametrálně jinak.

Reagovat

Souhlasím se ZP, že ministerstvo nemá právo diktovat soukromníkům jaký sortiment a za kolik musí nabízet. Každý má volbu, jaký podnik navštíví. Osobně nemám s cenami nealko problém, pivo nepiju a ještě se mi nestalo, že by mi odmítli přinést v půllitru dvojku džusu naředěnou kohoutkovou vodou. A rozhodně po nealku chuť k jídlu nemám menší než pivaři u stolu.
To je podobné, jako kdyby značkovým prodejnám nařizovali, že musí prodávat určité množství zboží za tržnicové ceny :D

3
Bobby Brown
Reagovat

@Ajda: To je sice pravda, že se ZP ošíval, aby se stát montoval do sortimentu a cen podávaných v tomto byznysu, ale Veselovský správně kontroval tím, že před chvílí ZP neměl problém s montováním se státu u konzumace jiného sortimentu – cigára. Takže u jednoho případu mu to vadí (z principu), u jiného nemá problém.
Kroutil se dobře Zděnda. :-)

4
Ananas
Reagovat

@Bobby Brown:
On se Zdenda pozvolna mění v „mluvící hlavu“:-(

5
Bobby Brown
Reagovat

@Ananas: Jen tak na okraj, koukáš na Gordona (Ano šéfe!) na iPrima? V USA taky dobrý peklo na talíři! A jak se kuchaři hádají a ať si Gordon trhne nohou atp. :-D

Reagovat

@Bobby Brown: Nesouhlas. Pit si muze kazdy co chce, ale smrad z cigaret pokud neni kvalitni odsavani obtezuje ostatni.

7
Bobby Brown
Reagovat

@Ajda: Já jsem nekuřák, takže mně to vysvětlovat nemusíš. :-)
Ale! Bavme se principiálně – „Stát nemá co diktovat, co a za kolik bude restauratér podávat“. Pokud to platí, pak se to týká i cigaret a jestli to někomu vadí, ať tam nechodí. Jestli někomu vadí, že mají levnější alko než nealko, ať tam nechodí. To je v principu to samé. V jednom případu stát (údajně) ochraňuje zdraví, ve druhém peněženku.
Mmch, Zděndovi taky stát nenadiktoval, že musí zřídit nekuřáckou restauraci a zřídil jí. Takže stejně tak, jako jsou liché argumenty, že když se nebude v restauracích kouřit, nebudou zákazníci, jsou liché i argumenty, že bez státu ty nekuřácké nevzniknou.

8
Ananas
Reagovat

@Bobby Brown:
Nekoukám, ale prý je to výživné.

K tématu-diktovat prodej levného nealka, z toho mám pupínky.
Kouření-nekouření, ač nekuřačka, nejsem si úplně jistá. Ale myslím, že i kdyby ne teď, dřív nebo později ten zákaz projde. Časem už to nikomu divné nepřijde.

9
bezík
Reagovat

@Frantiszek: Co má společného Zdeněk s „průměrným“ strávníkem ? :D

10
Bobby Brown
Reagovat

@bezík: On samotný pojem „průměrný strávník“ je tak trochu hodně plastický. ;-)

Ještě poznámka k levnějšímu nealko než nejlevnější alko. Opět jen a pouze řešení restaurací. Vždyť 0,5 l nealko bývá dražší i v obchodech než 0,5 l piva. Voda je téměř stejně tak drahá, ale o nějakou tu kačku levnější, to je fakt. Tam to ale nikdo neřeší. Jenom ty hospody.

To samé cigára. Pořád se řeší jen ty hospody. Já jsem v tomhle trochu víc militantní a kuřáky bych naopak viděl raději v uzavřených prostorách, nikoliv v otevřených. Nemohu si ráno dojít ani pro rohlíky, abych cestou pasivně nevyhulil jedno cigárko. V parku si nejde na chvíli sednout, aby mě neobtěžovaly kuřačky (maminka se svojí mutter a kočárkem), které mají potřebu větrat plíce. Větrat pomalu nelze, protože čuďáci mají potřebu obšťastňovat svými výfuky okolní byty, atd. atd.
Prostě, zase jenom pokrytecké řešení, kdy strašně moc bojujeme proti kouření, ale jen někde, protože kouřit se musí, aby se sypaly peníze do systému. Takže kuřáci hulte, jen se s tím cígem přesuňte ze zastávky o dva kroky vedle, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

11
okkvp
Reagovat

@Bobby Brown: moc hezký – až na to, že jaksi zapomínáš, že volba je i na tvé straně – tzn si laskavě na tý zastavce či v parku popojdi ty, i kuřák je pořád ještě člověk stejné kategorie jako ty

12
Bobby Brown
Reagovat

@okkvp: :-D Já tušil, že to vzbudí vášně.
Hele, ono jaksi není moc kam popojít, víme? S tou volbou je taková ta hraběcí rada. Takhle náhodou popojít až ……. jen abych náhodou neomezoval svým nekouřením. Až ti bude v noci někdo vřískat pod oknem, tak se popojdi vyspat jinam – volba je i na tvé straně.
A ano, jsou stejné kategorie a já nikde, opakuji nikde, netvrdím opak. Nebudeme tudíž podsouvat, že ne? ;-)

13
okkvp
Reagovat

@Bobby Brown: noční vřískání je trochu něco jiného – ke kuřákovi v parku, na ulici sedí leda přirovnání běžného denního ruchu rušícího spícího člověka po noční

14
Ekim
Reagovat

Nikdo zde neuvažuje o tom, proč se to navrhuje!
Usuzuji, že pro to, aby se levným alkoholickým nápojem, „neučilo“ pití alkoholu.
Pití alkoholu je bráno jako negativum /někteří mu podlehnou/, podobné je to s kouřením a drogami.. Proč tedy nějak nepodpořit záměr tj. udělat něco s něčím co je do určité míry škodlivé? Měl by se to udělat se státní podporou? Měl by stát dotovat nealkoholické nápoje v restauracích?

Přidat komentář