Panáček v reality show

Amerika má Talent 2014: 1.castingový díl: Devátá řada začíná! (rekap+video)

19. Červen 2014 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

[singlepic id=9364 w=615]
Rok se s rokem sešel a na americkou televizi NBC vtrhla nejúspěšnější letní talentová show, která v Americe přes léto na obrazovkách běží. Lídr sledovanosti začal devátou řadu, kde chce vítěze ocenit milionem dolarů. Dlouhá léta byla show okupována pouze zpěváky, až poslední dvě řady ukázaly revoltu. Kdo usedne na trůn po deváté řadě? Hledání začíná…

Než se dostaneme k rekapu, tak si řekneme krátkou rekapitulaci. V porotě už druhým rokem kralují stejná čtyři jména. Rádiová americká hvězda Howard Stern, kanadský herec, komediant a dabér Howie Mendel, slavná německá modelka Heidi Klum a bývalá a pěkně ostrá Spice Girl Mel B. Show klasicky moderuje sympatický Nick Canon.

Do americké show se letos také dostal Golden Buzzer. Ale má trošku jiné pojetí než v Británii, ač je to v jádru úplně stejné. Prostě pouze porotci mohou poslat přímo do živých show za sebe jedno vystoupení, které jim připadá originální a má šanci na další postup. Je u toho také nepatrně uvedené, že se často používá, když jsou porotci v remíze. To se mně osobně moc nelíbí, protože to docela sráží kvalitu vystoupení. Ale uvidíme.

Musela se i trochu změnit struktura show po castinzích. Mělo se točit před živým publikem, ale produkce měla veliké problémy se zaplněním haly, a tak údajně přistoupila k tomu, že se nakonec před živým publikem netočilo, či se to smrsklo na minimum. Samozřejmě okamžitě do světa vyletělo, že už i lidé v Americe jsou těmito show „přežraní“ a nemají o ně zájem.

Postoupili:

Adrian Romoff

Adrian je 9letý klučík, který se přišel jako první v letošní sezóně představit, a to s hrou na elektrické piano. Adrian je extrémně chytrý kluk, který přeskočil už několik tříd. Mně se na Adrianovi líbily ty jeho dvě tváře. Ta první se ukázala, když vtipkoval s porotou jako pravý chytrák, zachovává dekórum. Poté, když nastoupil za piano, tak spustil extravagantní skladbu, na tváři si vytvořil extravagantní grimasy a jel. Jenže první skladba, která byla fakt šílená, moc porotce neuchvátila, a tak musel zahrát podruhé. To si už vzal klasiku a s tou samozřejmě uspěl. Bude důležité, jak Adrian bude dál komponovat.

The Famtastix

Stepování není nikdo dost. Sice je to už okoukané, ale stále dobré. Tentokrát tančí a rychle stepuje velký rodinný kartel, bratři a sestry.

Dan Naturman

Danovi je 44 let. Prakticky většinu svého života se věnuje stand up vystoupením, protože jak sám řekl v jinglu, nikdy nic jiného neuměl. Komici to mají vždycky těžké. Materiál musí lidi zaujmout. Danovi se to podařilo už hned na začátku. Má výborný a rychlý hlas. Dan dobře vtipkoval o manželství, kde hledání manželky přirovnal ke kupování auta a další vtipné repliky na adresu vztahů. Dobré číslo, na postup stačí, ale nebyla to úplná smršť.

Rokardy

49letý Kubánec a jeho pomocník, syn Carlos, přišli do show ukázat balancování na rukách. Tedy hlavně Rokardo. Postupně vybalancoval jen na rukách na dvou postupně skládaných věžích, až se vypracoval ke stropu arény. Patří mu obdiv, protože první půlku dával pouze na rukách a s přibývající výškou už přidal zřejmě kvůli bezpečnosti nohy, ale to nemění nic na tom, že to bylo dobré číslo. Otázka je, co má v kapse dál.

Mighty Atom Jt.

Je zajímavé, že má někdo v uměleckém jméně Junior, když je mu už 93 let. Mike pochází z rodiny, kde se siláctvím živili generace mužů. Mike přišel do show ukázat, že má v těchto letech svoje vlastní zuby, se kterými vtipe na porotu zaklapal a že vlastními zuby utáhne několik metrů auto se třemi lidmi na sedačkách. Mikovi se to povedlo, na efekt hezké číslo, ale co utáhne Mike příště? Náklaďák? Nebo bude za železného muže a bude něco uhýbat? Uvidíme…

Acte II

Dvě dlouholeté sympatické kamarádky přišly Talent obohatit o operní zpěv. Většina diváků a zřejmě i porotců čekalo úplně něco jiného. Možná z žánru popu, ale nikdo nečekal operu. Já byl potěšený, protože já mám takovéto vystoupení velmi rád. Nebyla to úplně ta nejlepší opera, ale dalo se to krásně poslouchat a věřím, že slečny to ještě v show s nějakým songem rozbalí.

Dustin´s Dojo

Na pódium přišli dva kamarádi, kteří chtěli předvést cosi z umění „přerazím dřevo čímkoliv“. Jenže jako jsme tu už měli trapnomagii, trapno komiky, tak tu máme aktuálně trapnobojvníky. Celá dvojice působila neskutečně vtipně. Už od mluveného projevu, až po jejich číslo. Dokonce to došlo tak daleko, že Howard zmáčknul svůj Golden Buzzer. No, od Howarda jsem čekal sofistikovanější číslo, ale uvidíme. Co nám chlapi ještě předvedou. Howard jim dal velkou šanci. Na účet Golden Buzzeru musím říct, že v Británii to měli mnohem lépe zpracované.

Blue Journey

V talentových show jsme viděli už několik stínových tanečníků, ale Blue Journey je trochu podivná dvojice, která tajnůstkaří, ale přichází s novou a neokoukanou formou stínového tancování. Výborné číslo, které mělo naturalistický nádech. Výborné. Za mě velký palec nahoru.

Jaycob Curlee

Americké show jsou hodně známé tím, že dokáží ždímat lidské příběhy na televizních obrazovkách, a to úplně do mrtě. Brečícího Jaycoba nám ukázky ukazovali snad od poloviny dílu. Když přišel na řadu, jako hřeb prvního dílu, tak bylo jasné, že se bude hrát na city. Jaycob neměl vůbec jednoduché dětství. Jeho rodiče jsou ve vězení, protože obchodovali s drogami. Jeho a sestru v pěti letech odvedla sociálka a čekali na adoptivní rodiče. Po n několika letech se jich ujali a oni tak mohli žít aspoň z části povedené dětství. I když s pocitem a myšlenkami, že jejich praví rodiče jsou ve vězení. To jsme se dozvěděli z jinglu, ale Jaycob před svým vystoupením porotcům nic neprozradil. Přišel zpívat. A pro mě vytáhnul velmi překvapující barvu hlasu, která je vcelku originální a pamatovatelná. Ale jeho castingové vystoupení mi přišlo trošku slabší. Možná to bylo songem, ale úplnej zvedák to nebyl. Ale Jaycob má kvalitní hlas, se kterým by si mohl prozpívat dalekou cestu soutěží. Po vystoupení se rozbrečel, prozradil svůj příběh a americká citová ždímačka mohla začít. Ale hlas to byl moc hezký, těším se na jeho další vystoupení.

Nepostoupili:

Donnie Valentine

Chlapík, jménem Donnie se dušoval, že má ohromný dar od Boha a tím je zpívání. Jenže jakmile začal zpívat, tak bylo jasné, že Bůh mu moc pěveckého talentu nepřihodil. Spíše mu nic nehodil. V rychlém spádu dostal čtyři bzučáky, ale Donnie si vyprosil vyzpívat vysoké tóny. Dostal ještě jednu šanci, ale svým hlasem připomínající ucházející nafukovací balón, pouze pobavil porotu, ale na postup to v žádném případě nebylo.

Bald Man Bongos

Trojice holohlavých mužů si nechá plácat po hlavě a ono to vydává zvuky. Docela ujetý, bolestivý, ale pánové se docela smály. Vyzkoušel si to i Howie a nevypadal, že by z toho byl nadšený.

Larry the Mime

Mimové to v těchto soutěžích nemají nikdy jednoduché. Už jen z toho důvodu, že diváci tato číslo moc neocení. Larry přišel na pódium a samozřejmě vůbec nemluvil. Po rychlé samomluvě Howarda přešel Larry k vystoupení, které bylo nudné jako právnická encyklopedie. Porota mu pak vcelku naložila a mim se naštval a pěkně zostra se do porotců pustil. Že jsou úplní hlupáci, že vůbec neví, jak je to těžké a nebral si vůbec servítky. Jak prý tohle může posuzovat někdo, kdo jen mele hubou, kdo je stará modelka, vyhořelá zpěvačky a nicka Mendel. Došlo to tak daleko, že si to chtěl vyříkat tváří v tvář. Howie a Mel B rychle uskakovali, protože to fakt vypadalo, že by je mim mohl konfrontovat se svou silou, ale pak přišlo překvapení. Bylo to jedna velká recese a Larry mim byl ve skutečnosti převlečený moderátor, Nick Canon. Já musím říct, že jsem jim to sežral i s navijákem. Výborné číslo. Larry samozřejmě nikam nepostoupil, byla to jen recese, ale hodně hutná. Až mě mrazilo.

TOP 3 nejlepších

1, Blue Journey
2, Acte II
3, Dustin´s Dojo

Hodnocení 1.castingového dílu

Já jsem se trochu bál, že americká show bude také po talentové stránce jako vyžraný špajz po nájezdu Somálců, ale musím říct, že tak hrozné to nebylo. Viděli jsme docela pestrou paletu různých talentových vystoupení. Ne všichni byli na top úrovni, kdo má rád Got Talent, tak si určitě přijde na své. První díl se mi celkově líbil a jsem zvědavý, co bude v dalších. Akorát zpracování Golden Buzzeru je nic moc. Příští rekap očekávejte v nejbližších dnech.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
dorka
Reagovat

dík za info

2
VojtaP
Reagovat

Z této sestavy nejlepší Blue Journey. To bylo působivé a originální, té rychlé přeměny šatů bych si ani nevšiml, kdyby to Howie neřekl. Myslím, že budou ve finále. S mimem jsem se taky nachytal, to bylo dobře promyšlené :D Dustin’s Dojo byli skvělí, smál jsem se celou dobu, taková nová verze Blbého a Blbějšího :D

3
Monika
Reagovat

Tak jsem si Blue Journey pustila trikrat a trikrat jsem se nudila a ani jednou to nedokoukala do konce. Je to vylozene slabej odvar stinoveho divadla a porad si rikam umi ti dva vubec neco? No nerekla bych, jejich umeni je tak na urovni zacinajicich tanecniku oblastni ligy, vse ostatni je dokresleno efekty, ale talent tam opravdu nevidim.

4
Willandraify
Reagovat

Dustin’s Dojo me taky bavili..:) Bylo vtipny sledovat jak se chlapi z poroty mlatili do kolen a zensky nechapaly, co je na tom jako vtipnyho..:D To same publikum, pul na pul…

5
Marek usa
Reagovat

Já jsem nepochopil informaci, že se netočilo před živým publikem, to znamená, že publikum je sestřihané z jiných castingu?

6
Merťas
Reagovat

@Marek usa: Ono tak vyznělo tak, že měli připravenou strukturu bootcampu, ale nikdo jim tam prý nepřišel. Natočili snad pár čísel a pak to úplně přerušili a zřejmě z několika dílů bootcampu jich udělali minimum, tam nahnali co nejvíce lidí a snad to natočili. Ale kdyby to nastříhali z castingů, ani bych se nedivil…

Přidat komentář