Panáček v reality show

Británie má Talent 2014: 2.casting: Kouzelník Darcy předvedl skvělou show! (rekap + video)

24. Duben 2014 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=8935 w=615]
Minulý týden uhranula celou Británii tančící stařenka a byla Amandou poslána rovnou do semifinále. Kdo zmáčkl Golden buzzer tentokrát? Show, ač už v osmé řadě, se ukazuje ve výborné formě a předkládá rozmanitá čísla, u nichž se krásně bavíte. Porota také perlí vtipem a baví diváky. Kdo pobavil diváky v druhém castingovém díle?

Postoupili:

Lettice Rowbotham

Lettice šla v řádce vystupujících, kteří se snažili oslnit různými hudebními i nehudebními nástroji. Tato zcela vytlemená, ztřeštěná, s těžkým britským akcentem a krásná slečna přišla s moderními houslemi. Než začala hrát tak nechala proudit svou excelentní živelnost. Svou neutuchající energií napustila i své vystoupení, když otiskla zvuk houslí do moderních hitovek. Bylo to zcela jiné než kdejaké moderní hraní na housle. Lettice nadchla mnoho diváků nejen živelností, ale i originálním podání něčeho tak klasického. Osobně mi to občas úplně neznělo a zdálo se mi, že se to mnohdy ztrácelo v podkladu, ale na první dojem dobré. Jestli postoupí dál, tak musí vyladit pořádně dramaturgii vystoupení a pak se uvidí. Musím ale ještě poznamenat, že Lettice není také žádnou amatérkou. V hudebním průmyslu jít to docela sviští a objevila se například ve videoklipu s Olly Mursem.

James Smith

James je 15letý kluk, který se chce stát úspěšným zpěvákem. N casting přišel s kytarou a se skladbou Feeling Good. Dal jí úplně jiný háv než je tradiční podání. Osobně tento styl moc nemusím. Pro mě to bylo hrozně moc kudrlinkovaté. Je to spíše hudební lahůdka pro hudební gurmány, ale osobně mě tento styl moc nebere. Jamesovi se ale musí nechat, že hudební cítění má a že by se správným výběrem písniček a podobným podáním mohl oslnit. Otázka je, jestli se dočkáme ještě dalších zpěváků. Pak budeme moci soudit, jestli na postup má.

BoldDog FMX Team

Tato skupina motokrosařů, to taky není žádná extra nová partička jezdců. Bold Dog je řekněme jakási organizace, která se zabývá extrémním sportem, dokonce od roku 1990. Trénují kaskadéry pro filmový průmysl, zajišťují kaskadérské produkce a mají mnoho dalších činností. FMX je jeden z jeho různých týmů. Tudíž jejich vystoupení bylo zcela profesionální, bylo k vidění mnoho zajímavých prvků, ale nic, co by fanoušci tohoto stylu neznali. Mně v tom trochu chyběl nějaký větší wow efekt. N postup z castingů dobré, ale na delší cestu soutěží bych to neviděl.

Edward Pinder

Mladičký 11letý klučík je ošlehaným cirkusovým klukem, který profesionálně vrhá nože snad už od kolébky. A nebojí se nože vrhat dokonce na svoji matku. Vystoupení má punc nebezpečí a jistého napětí. Všechny nože vedle své matky vrhnul, bez chybičky. Simon se nečekaně rozhodl vyjít na pódium a otestovat chlapcovu přesnost. A chybka se vloudila. Jeden nožík se nezabodnul. Vznikla z toho následně dobrá legrace na adresu Simona. Klučík je sympatický a uvidíme, kam své číslo dokáže vyšvihnout příště.

Christian Spridon

Christianovo vystoupení bylo vyvrcholením série výstředních lidí, které si oblíbil zejména David, a zbytek porotců nemilosrdně rozeznívalo své bzučáky. Christian byl úplně jasnej od začátku, že to bude těžká bída ve vystoupení. Že to bude spíš další komické číslo. Christian zpíval song Sex Bomb a rozehřál celé publikum. Zpívat samozřejmě neumí nebo respektive to co předváděl, mělo ke zpěvu daleko, ale bavil lidi. A hlavně Davida. Vyjma jeho, všichni porotci měli Christiana odbzučeného, ale David si vystoupení užíval. Musel si dokonce svůj bzučák chránit, ale to se mu nepovedlo a nakonec bylo vystoupení ukončené předčasně. David byl vyloženě zklamaný, a tak svým kolegům natruc odbouchnul Zlatý bzučák a Christiana tak poslal rovnou do semifinále. Ten nevěděl vůbec, která bije, porotci byli téměř v šoku, diváci zírali pobavením a David byl navýsost spokojený. Osobně jsem čekal, že David do semifinále odešle podobné číslo, protože je to velký komik a tahle čísla jsou přesně podle jeho gusta. Ovšem pro Christiana je to velká událost a v semifinále se určitě můžeme těšit na velkou vlnu extravagantní show.

Darcy Oake

Kouzelníci to měli a mají v Talentu vždycky enormně těžké. Velmi těžko dokážou zaujmout jak porotce, tak i diváky. Darcy se nám představil jako iluzionista z Kanady. Bystré očko si určitě všímá, že to nebude asi žádné béčko. Samozřejmě není. Darcy je celosvětově uznávaným kouzelníkem, který kouzlí od útlého věku, vyhrál řadu cen a projezdil už několik turné se svoji show. Takže Darcy je veliký profesionál a jeho číslo mělo patřičné parametry. Vytvořil skvělé číslo, které se jen tak nevidí. Darcy nadchnul, nic podobného jsem ještě neviděl, ale… Je to další zahraniční kus, ne Brit jako poleno, a to na Ostrovech těžko skousávají. Ale Darcymu nemůžu vzít to, že jeho číslo bylo nejzajímavějším kouskem ve druhém díle. Do semifinále by to mohl dotáhnout, je to výjimečný kouzelník.

Nepostoupili:

Chris Nicholson

Chris dokazuje, že na kouzlení je potřeba trochu toho talentu a nějakého umění. Chrisovi se nepovedlo naprosto nic. A ještě se cítil dotčený.

Azmat

Takovýchto tanečníků jsme už viděli hodně, ale vždycky mě dokážou pobavit. Ne tím, že špatně tancují, ale že si na nic nehrají, odvážou se, pobaví se, udělají show a tím to končí. Azmat všechno splnil a dokonce si s ním i David trsnul.

TOP 3 nejlepších

1, Darcy Oake
2, Lettice Rowbotham
3, Edward Pinder

Hodnocení 2.castingového dílu

Druhý díl byl hezky vystavěný na různých druzích talentu, od nejhorších po nejlepší a mělo to dobrou posloupnost. Celý díl tak velmi dobře odsýpal. Viděli jsme znovu pestrou škálu rozmanitých lidí, možná neměli, tak hvězdný potenciál, jako v minulém díle nebo možná nebyli zas až tak zajímaví, ale jako celek to drželo pohromadě. Neskutečně mě baví porota. To je největší devíza celého britského Got Talentu. Dokonce se mi líbí, jak se Simon postupně odvazuje a ukazuje, že se taky umí bavit a není to jen zadumaný hnidopich. A to, že jsou tam pozvaní hosté. Sice se s tím vždycky těžko smiřuji, ale aspoň je to vždy dobrá show, u které se pobavím.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
KuBajZ
Reagovat

:)) Golden Buzzer zabil celej díl :-D … dokázal bych si podobný divadýlko představit s panem Pátrovičem :))

2
Jan Liška
Reagovat

Zpracování celého druhého Golden Buzzeru bylo vynikající. I ta písnička od R. Kellyho The World’s Greatest k tomu pasovala a vykouzlila dobrou náladu. Tady se ukazuje síla britských tvůrců. Já osobně s Davidem to jeho „vítězství“ díky celému zpracování prožíval taky a přál jsem mu to. Kouzelník je extra třída, vůbec bych se nedivil, kdyby si ho pozvala naše produkce do Talentu 5.

3
VojtaP
Reagovat

Darcy, předvedl super číslo. Zatím asi nejlepší iluzionista, co jsem v Got Talentu viděl, celou dobu jsem měl stejný výraz jako David :D Musel jsem si to pustit několikrát a stále nechápu, jak to dělá.
Lettice byla taky perfektní, ale taky mě to občas nesedělo, byla originální a řekl bych i trochu pod parou nebo po flámu :D
James mě moc nezaujal a BoldDog jsou asi jen takovým ozvláštněním, nevím, jak by to fungovalo v Live shows nebo dokonce na Royal Variety. Královna by asi nebyla nadšená, kdyby ji koncem listopadu v půlce představení vyhnali ven na mráz dívat se na kaskadéry :D
David je takový troll, takže jeho zlatý bzučák pro takové číslo jsem čekal, Alesha se v nějakém rozhovoru ještě před prvním dílem prokecla, že jeho zvolené číslo je otřesné a že toho bude litovat, uvidíme.

4
Monika
Reagovat

Ano, Darcy byl hodne dobrej, navic ma obrovske charisma. Nicmene, ja jsem celkove na triky s holubickou uz docela alergicka, stejne tak na mriz, ktera se zakryje a z ni vyleze sexy slecna. Darcy to mel sice zdokonalene, ale porad to byla holubice, slecna….Mnohem vic by me zaujal, kdyby byl originalnejsi.

5
sadu
Reagovat

Na český talent jsem moc nekoukala, ale na ten britský se vždycky strašně těším, už kvůli porotě. David je výbornej, dává tomu vtip, který se tam hodí. Golden Buzzer byl vynikající! :D

Jinak s těmi fmx je to docela sranda. Já tento sport miluju a sleduju ho dost dlouho. Z tohoto hlediska ukazovali takové ty „základní“ triky, nikdy by mě nenapadlo, že by to mohlo jít do talentu. Simon byl z toho dobře hotovej.

6
Monika
Reagovat

K smichu mi prisel uplne Edward. Stal od maminky sotva pul metru a hazel noze do vzdalenosti desitek centimentru. To neni zadnej talent, to by zvladnul skoro kazdej kluk po par hodinach.

7
Martin Novotný
Reagovat

Když se na to číslo s holubičkama kouknete pořádně a rozkouskujete si tu část videa kde vykouzlí první holubici, uvidíte na jeho černý bundě na levý ruce takovou koženou výduť, kde se skrývá první holubička, pak jen stačí zapálit prskavku a holubiča je na světě, takže jsou pravděpodobně všechny v tý bundě, viděl jsem ale jeho další triky s ptáky na youtube a některé z nich si už ale nevysvětlím, třeba ten jak z holubice udělal hopíka (skákací kuličku) :D ale je určitě nejlepší iluzionista co kdy v BGT byl

8
VojtaP
Reagovat

@Martin Novotný: ono to jde poznat, když si tu bundu tak přidržuje, je jasný, že už tu holubičku chystá na start :D S tou hopskuličkou jsem taky viděl a těžko říct, jak to dělá, musí být neuvěřitelně rychlý. Ten jeho talent spočívá hlavně v tom, že to dokáže udělat hodně uvěřitelně a „vykouzlí“ člověku WTF výraz, když se v tom začne šťourat, tak to není takový zážitek. Jsem zvědavý, kam to posune příště.
Ti iluzionisti, co šli před ním byli spíš trapní, porota by měla na takové čísla mít místo bzučáků pod stolem nachystané dlažební kostky… :D

@Monika: S tím souhlasím, mě to taky nějak neohromilo, nebýt toho failu se Simonem, tak je to bez pointy…

9
Kami
Reagovat

No ja Vam nevim, ale ten iluzionista me nejak neokouzlil :-) Ty holubicky taha z bundy a je to celkem dobre viditelne. Vzdy si tam jeste pekne pripravi ruku aby kdyz odvede pozornost (treba ohnem) ji rychle vytahl. Stejne tak si pripravi papouska. A to jsem to zhledla jen jednou. Kazdopadne par triku – rozdeleni klece na dve – fakt nechapu!

10
Frantiszek
Reagovat

@Monika: :D To jsem chtěl také napsat. Holky v porotě se posr.li z roztomilého klučíka, kterej nezabil maminku, protože házel nožíky 5cm od ní.

Darcy excelentní. Čumím jak buk.

James Smith naprosto obyč hlas. Být to pěvecká show, nepostoupí dál.

Přidat komentář