Panáček v reality show

Božské dorty od Markéty (2.12.) dort kniha, včetně kalamáře

2. Prosinec 2013 | napsal(a): | reality show: Božské dorty od Markéty

[singlepic id=8109 w=615]
Markéta Krajčovičová divákům v dalším díle svých Božských dortů ukáže, že i knihy mohou být sladký hřích. Bude se snažit vytvořit věrné kopie historických a vzácných tisků, na kterých nebude chybět kalamář a husí brk na psaní. Použije k tomu samozřejmě jedlé propriety – piškotové těsto, lahodný krém, jedlé barvy a tvarovací a potahovací hmotu.

Dárek pro knihovnu za deset let spolupráce je jasný, teď už jen přejít k realizaci. Korpusy na jednotlivé „knihy“ je potřeba upéct v různých tloušťkách, protože i knihy budou mít jiné velikosti. Pod jednotlivé knihy je potřeba dát podložky, aby se na sebe korpusy lépe skládaly.

Piškotový dezert s čerstvou jahodou

[singlepic id=8108 w=615]

Sladkou tečkou za Božským knižním dortem bude recept na piškotový dezert s čerstvou jahodou.

Ingredience pro přípravu receptu

– základní piškotové těsto
– krém

Postup pro přípravu receptu

1. Upečeme si základní piškotové těsto, asi 1cm silné.
2. Z těsta vykrájíme dvě kolečka, která spojíme krémem a necháme v lednici ztuhnout.
3. Vychladlé dezertíky namočíme v rozpuštěné bílé a tmavé čokoládě a opět vrátíme do lednice.
4. Než čokoláda úplně ztuhne, dozdobíme dezertíky čerstvým ovocem, v našem případě nakrájenými jahodami.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Božské dorty od Markéty

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
Kapi
Reagovat

„Jedle barvy a tvarovací a potahovací hmotu…“ :D

Nedelala uz tenhle dort nekdy? Je mi ta fotka nejaka povedoma? No nechci videt ten postup a patlokrajeni :)

krivost knih je zrejme zamerna (jakoze stare knihy), ale proc ona ma vse tak „tluste“?

Chybi mi vase diskuze u clanku k poradum teto pani! ;)

2
Litocha
Reagovat

Pletu se, nebo je to recyklace? Tenhle dort pro nebohou libereckou knihovnu jsem na Panáčkovi už viděla (dorty, které upekla jedna z knihovnic do tomboly plesu v knihovně, rozhodně působily chutněji).
Zato nad sofistikovaností dezertu mi spadla čelist :-)

3
Kapi
Reagovat

Jinak mi slovo „krém“ z ní z jejích úst jako nadávka. Až nepříjemné jak ona to říká…

4
Kapi
Reagovat

2 – ano, pristi dezert ala Marketa by mohl byt: 2 piskoty, banan, cokolada. Slepit dva piskoty koleckem bananu, namocit do cokolady a vychladit v lednici…

5
haha bimbi
Reagovat

1 Kapi jakápak „vaše diskuse“? Naše snad néé :-). Když já mám pocit, že všechno bylo řečeno. Markéta mě osobně přesvědčila vícekrát, že to fakt neumí, jen má tolik nesoudnosti, že to svoje nic předvádí. Asistent je protivnej jak činže. Na fejsbuku jim to lidi furt strhávaj. Tak proč, proč Irénko proč si nenašli aspoň nějakou jinou cukrářku, která umí dorty i jinak než s čokoládovým „krééémem“ bez čokolády a hlavně bez tý příšerný cukrový hmoty, nabarvený umělejma barvama, který M. říká vytrvale marcipán… Tohle se fakt nedá dlouhodobě snášet :-D

6
Kapi
Reagovat

5 haha bimbi – mas pravdu, ja myslela hlavne tebe a myslim jeste Crazy lady :D Vy to vzdycky umite tak vystizne a dlouze popsat, ze si k tomu skoro varim kafe :)
tentokrat zase musim souhlasit.
JAK je vubec mozne ze si tam tohle drží a nenajdou si někoho, kdo to umí alespoň o trochu líp než ona? Copak se ani nepodívaji na ten jeji FB? Vdyt uz ani ty jeji kamaradky to tam neobdivují a neáchají… nebo jsem to jen moc rychle prolétla. Dostane další sérii holka šikovná marcipánová?

7
Kapi
Reagovat

tedď jsem to chvili zapla. No… už to jak to do toho svyho robota sype je takovy divny, takový zvlastne nesexy, neprijemny a divny. Ona se u toho krouti a jakoze s lehkosti to dela, ale je to k placi. jejda vzdyt ona i ten obycejny kulaty korpus ma krivy… je to vubec mozne udelat pri cca 2cm korpusu?

Nevidela jsem ten zaverecny bomba recept od zacatku, ale rikala tam aspon pomer surovin toho sveho tajneho korpusu nebo to tam jen tak nesexy sypala?
A ten jeji neústálý křecovity usmev- wow!

Přidat komentář