Panáček v reality show

Božské dorty od Markéty (17.6.) dort kniha

17. Červen 2013 | napsal(a): | reality show: Božské dorty od Markéty

[singlepic id=6566 w=420]
Markéta se v posledním díle svých Božských dortů před létem vydala do liberecké knihovny. Tři spisovatelé z Kruhu autorů Liberecka mají pro Markétu důležitý úkol: „Vy jste známá jako autorka dortů a my jsme přemýšleli, jak se odvděčit knihovně za 10 let spolupráce.“ Protože jsou v knihovně převážně ženy a ty mají rády sladké, chtěli, aby pro ně Markéta upekla dort, například ve tvaru knížky. Nápad na dort ve tvaru knížky není špatný, ale není jedna knížka málo?

Po společné debatě dojdou k závěru, že bude dobré udělat dort ve tvaru tří vzácných tisků společně s kalamářem a husím brkem. Zadání je jasné, teď už je potřeba přejít k realizaci. Korpusy na jednotlivé „knihy“ je potřeba upéct v různých tloušťkách, protože i knihy budou mít jiné velikosti. Pod jednotlivé knihy je potřeba dát podložky, aby se na sebe korpusy lépe skládaly. Sladkou tečkou za Božskými dorty od Markéty bude recept na piškotový dezert s čerstvou jahodou.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Božské dorty od Markéty

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
rosien
Reagovat

Tento pořad sem viděla jednou a to mi stačilo, ale tenhle dort ve mně (alespoň podle obrázku) žádné chutě nevzbuzuje, ba naopak, knihy vypadají jako špinavé (jako ostatně spousta jejích výtvorů-viz. tretry), celý dort je křivý, ta vrchní kniha má celkově velmi podivný tvar a kdybych si nepřečetla, že nahoře je kalamář, připomínalo by mi to něco docela jiného. Všude na internetu se dá najít spousta hezčích dortů (a to i od amatérek), nechápu, proč v tv je zrovna tahle umělkyně.

2
Lady XL
Reagovat

ad 1- naprosto souhlasím! Už fotka je docela nevábná, vzbuzuje dojem výrobku z moduritu…. Tohle bych neměla chuť ochutnat, brr. Také jsem viděla už dost dortů-knih k různým výročím, svatbám a byly o moc vizuelně hezčí!! A jistě pracnějších. A to byly vždy domácí výroby, tj. od amatérek, na rozdíl od „naší božské Markéty“. Fakt by mne zajímalo pozadí jejího učinkování na obrazovce, tj. komu dala…., koho zná…., čí je kamarádka…. :-D.

3
Johan
Reagovat

Markéta mně začíná bavit tím, jak to pečení a zdobení dortů nebaví ji. Jinak by knihy nemohly vypadat, jak vytažené z archivu po povodni. No ale po minulotýdenní countrytanečnici, s výrazem chupacabry po nočním zátahu na stádo koz, o něco povedenější dílko.
Jo, a konečně včerejší změny ( k lepšímu? ) – zelený pistáciový krém a růžová úklidová rukavice na pravé ruce při porcování dortu :)

4
haha bimbi
Reagovat

3 – cože, ona měla fakt růžovou úklidovou rukavici při porcování dortu?? :-D :-D :-D. A já si zrovna včerejší poslední díl nechala ujít krucipísek, ale že jsou ty knihy jak zachráněný po povodni mě napadlo hned taky, takže na tom asi něco bude ;-).
No nechme tu ušmudlanou Markétu být na pokoji a doufejme, že svých 5 minut slávy má to děvče za sebou a dále už nás s ní nebudou mučit. Ikdyž chvílema to mučení bylo docela zábavný, samozřejmě člověka baví se koukat na někoho jak se vytrvale ztrapňuje a tváří se u toho tak světácky :-)). Já jí odbyt jejích „dortů“ mezi célebritami typu Eva Decastelo a Martina Gavriely ze srdce přeju, hlavně ať už s tím ale neotravuje na širší veřejnosti…

5
Radek aka SUNicko
Reagovat

haha bimbi (4) dle věty v zaslaném PR textu od televize „poslední díl před prázdninami“ bych řekl, že na podzim se můžeme těšit na pokračování :)

6
dessin
Reagovat

divala jsme se na Uzasne dorty – to jak vsechno delaji peclive, s rozmyslem, opatrne.
A pak prijdu sem a buch – hele nic ve zlym, ale tohle zvladnu taky. Ja mam knihovnu plnou knih a vsechny jsou rovne a maji ostre hrany… Marketa opet potvrdila ze je z jine planety, kde maji knihy sisate ( a nebo fakt videla knizku jen po povodni v televizi).

na podzim navrhuju pokracovani: Amaterky uci pect dorty Bozskou Marketu…

7
nesmaz
Reagovat

@rosien: protože kdyby tam byla jiná „amatérka“ tak byste se naváželi do ní …

Přidat komentář