Panáček v reality show

Božské dorty od Markéty (1.4.) divadelní dort

1. Duben 2013 | napsal(a): | reality show: Božské dorty od Markéty

[singlepic id=6056 w=420]
Markéta v dalším díle Božských dortů dostala lístek na divadelní představení a rozhodla se, že jako poděkování upeče hereckému souboru dort. A jaký dort pro herce vymyslela?

[singlepic id=6057 w=420]
Markéta se rozhodla dort potáhnout světle hnědou barvou, která bude simulovat „prkna, která znamenají svět“. Obdélníkový základ bude představovat pódium s oponou a maskami. Navíc poprve využila techniku barvení air-brushem, která ušetří spoustu času a navíc s ní dosáhnete jednolitého povrchu. Na závěr přidala opět malý a rychlý recept na na šťavnaté koblížky.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Božské dorty od Markéty

Diskuze k článku

Počet komentářů: 36
1
haha bimbi
Reagovat

Včera jsem se opět dívala, ale ono se to opakuje pořád dokola: náramky, hodinky, prstýnky, plácání, strojené usmívání. Změna k lepšímu: tentokrát nešťourala do dortu gelovým nehtem, ale dřívkem a dokonce měla vlasy v drdolu! Změna k horšímu: asistent přidal k hodinkám i náramek a masivní prsten (nebo jsem si ho posledně nevšimla). Markéta je mi bohužel tím sladkým diblíkovstvím strašně protivná. Četla jsem námitky v minulé diskusi a souhlasím, že pořad jako takový asi sama Markéta moc neovlivní, ale stejně si myslím, že cukrář profesionál by se takhle amatérsky neproducíroval. Markéta evidentně přímo miluje kameru, proto asi ty nepřirozeně přišpendlené úsměvy a proto se do té kamery pořád dívá. Působí to hrozně prkenně. Předávání dortu na jevišti bylo monstr trapné, brr, bylo mi za ní stydno. Jinak pečení s Fábešovou jsem neviděla, ale Fábešová PEČE, tahleta ty JEDLÉ a NEPEČENÉ věci patlá rukama a dorty ometá vlasama. Při tom airbrushi mě jen napadlo, zda si stejnou foukačkou stříká šablonky na tu její děsnou obloučkovou „francouzskou manikůru“ :-DD, v detailních záběrech je vidět jak je to otrocky udělaný přes obloučkovou šablonku :-D.
Dolbře, zanechám už posmívání se naší milé Markétce, ale nemůžu si pomoct, mě prostě ty profi prohřešky při sledování ruší a hezčích i nápaditějších dortů se na každé rozsáhlejší receptové stránce najdou mraky. Proto moc nerozumím tomu, proč je v tv zrovna tahle cuchtička.

2
haha bimbi
Reagovat

p.s. a ještě si neodpustím: ty „šťavnaté koblížky“ na konci pořadu, to mělo být co? Připálené nevzhledné hroudičky nasáklé tukem, které bez odkapání přebytečnéhu tuku rovnou hodila do moučkového cukru… Děkuju pěkně, já si šťavnatost nepředstavuju od přepáleného oleje :-DD

3
kafičko
Reagovat

haha haha haha, zase „čokoládový“ krém… no to je originalita!!! pro srovnání jsem si pustila americké božské dorty… nebe a dudy

Markétu s Míšou mám ted puštěný jako kulisu, takže slyším jen hlasy, Bože, to je sexuální harašení… blééééééééééééééééé

4
okkvp
Reagovat

v nějakém dalším dílu by mohla dostat jako téma dort pro ženušku v domácnosti a dort pro mužíčka, pivního skauta. Kabelkodorty, kozodorty i jiné veselé fantazie jí dost jdou

5
Kapi
Reagovat

Dil jsem nevidela, ale z fotky je ten dort hodne osklivy.Barvy, provedeni, laciny namet… jako hruby model snad, ale finalni by mel mit mnoohem vic pece a detailu.

A co ty ledabyle krive a narychlo uvalene „krucanky“ po stranach? zubate vykrojen masky, krive kontury… uplne vidim jak to tam svym ledabylym rychlostylem placa a tvari se jako profesionalka..fuj (s dovolenim)

6
Kapi
Reagovat

A na FB ma opravdu hlavne fotky od cizich, ale pridava je ve stylu ze mene pozorny ma dojem, ze je stvorila ona. Hnus!

7
Kapi
Reagovat

Jdu si ten dil masochisticky pustit, to proste musim videt co je dnes mozne vydavat za profi praci – komplet.

8
Mila
Reagovat

Tak proc se na ten porad divate, kdyz je vam tak odporny? Tolik jedu jsem uz dlouho necetla .. vypada to jako ze zavidite, ze porad se nenataci s vami… Mne se porad libi. Marketa je velmi prijemna a navozuje pohodovou atmosferu. Je fakt, ze na ty ozdubky a poplacavani dortu by si mela brat rukavice nebo aspon sundat hodinky, ale treba se pouci. Trosku mne tentokrat zklamala tim receptem navic, koblizky byly uz od pohledu nasakle tukem. PRedchozi recepticky byly nalakavejsi.

9
Kapi
Reagovat

Po shlednuti:
neskutecne otravna znelka + priserny hudebni zpivany podkres
amatersky tuctovy navrh co napadne kazdeho jako prvni – podium, opona, maska…
nefotogenicka, umela, protivna, patlalena s neuprimnym neprijemnym falesnym smichem.
Vlasy do drdolu mela jen proto, ze byla uchystana jako do divadla.
Michal byl byl dneska mimoradne vtipny podle Markety – rekla bych spis trapnejsi a nevtipnejsi nez jindy.
Ty „pracovni porady“…
Vse dela porad stejne, na prvni „dobrou“ jak to padne tak to padne.
Jestli neni nejzoufalejsi jak ten jeji poskok nevidi jake hruzy tvorri a jeste je chvali.
Jak to porad hladi a osmatlava zbytecne. Míšo,já, podej,hihihihi, tak, Mišo, přines, já ,tak, Míšo,hihihihi, co myslíš o tomhle, stejne to udelame podle me, já, Míšo, tak,já, hihihihi, michale!, já, to bude supr, dělěj, uděláme, mohl bys, já, hihihihi, Miško?, tak já, hihihihi kuk – mluvi i tvori jako porouchany robot s jednou sablonou

porad se utoporne smiva i kdyz tvori zrudnost jako ta opona

ty krucanky jsou zbytecne nastrikane -aha, proto jsou tak osklive.
Vse zachrani kila cukrove hmoty – s tou vypada i rohlik profesionalne

Neni v tom vášeň, nic.

10
Kapi
Reagovat

a ty koblizky – heh… o-O

11
Kapi
Reagovat

8 – z duvodu ohromeni touto neuveritelnou osobou. a vzdy je lepsi kritizovat neco co vidim nez naopak.

12
nana
Reagovat

Zdravím všechny diváky a amatérské cukrářky, ke kterým necelé dva roky patřím. Na pořad jsem se dívala 2x a úplně mi to stačilo! To, že je Markétka sympatická, hezká, mladá žena, ještě není důvod z ní dělat tv hvězdu. Protože za takovou nedbalou práci bych se já styděla. Opracování dortů příšerné, záhyb sem, záhyb tam, opatlaná potahovka (fondan), tzv.chlupaté výtvory z hmoty a největší katastrofa spálený korpus na lapačku pro trenéra. Kdo chce vidět božské dorty, zde odkaz: aldoska, nemá konkurenci.

13
haha bimbi
Reagovat

8 – Mílo já se na ten pořad dívám právě proto, že je mě tak odporný :-D. Televizní masochismus je ta správná zábava, no ni? :-)). A nechápu jednu věc: proč jiný, než souhlasný nebo-li sluníčkový názor musí být hned závist a jed???
9 Kapi – pro info – režie televizní znělky: Mária Procházková. A všimla jsem si, že autory pořadu i režisér jsou chlapi – takže tam někde možná jsou kořeny toho neumětelství, oni zkrátka ani nemůžou rozpoznat hezký dort od upatlaného :-))) a připitomělé kecy usmívajícího diblíka jim přijdou možná roztomilé, kdo ví :-)

14
okkvp
Reagovat

8 – Tak předně – proč hned osočovat jiné, že závidí. Není každý tak nesoudný a přesto může mít dojem z pořadu jaký chce a může kritizovat chyby, které vidí.
Jinak je fajn, že své diváctvo pořad má a že se některým dokonce i líbí. Kdyby ne, tak by to byla politováníhodná blamáž. Bohužel spokojenost málo náročných diváků má za následek postupné upadanání veškeré tv produkce a to je to, co nás tu většinou štve. Nechceme být ořezávátky opíjenými čajem ze sotva vymáchaných ponožek.

15
Kapi
Reagovat

12 – zdravím také a vítej. Naprosto souhlasim a ty dorty na odkaze – moc pekne a povedene! Je na nich videt snaha, um a jasna predstava.

13 – dekuji. M.Prochazková je i autorkou te silene „zpevánky“ co u toho hraje? Ono obrazove by to jeste slo, ale ten zvuk… To ze zbytek delaji chlapi jde tak nejak videt – hrube zabery neuctive k materialům pred kamerou. Asi jim pece buchty zdarma domu na zkousku :)

Mimochodem, jak podavala ten ukrojenej dort do publika- vypadalo to tak suše, nevabne, ze jsem z toho dostala zizen. Uz to jak to krajel a upadavali mu z toho ty tmave zelene nedrzici pasky te hmoty na okrajich… Jak dva dny oschly dort z vytriny.

14 – naprosty souhlas, lip bych to nenapsala.

16
vanili
Reagovat

Tak už je mi jasno, to pánské osazenstvo to vysvětluje. Není co řešit, jen mohla třeba vykreslovat omalovánky a neschazovat práci poctivých amatérských cukrářů a cukrářek.

17
Janika
Reagovat

12

Aldoska má pěkné výtvory…mrkněte na dorty: Zorka. Propracované detaily, nádhera.

18
Bobby Brown
Reagovat
19
Amálie
Reagovat

Zorka má nádhernou,čistou práci a takových šikulek je jako máku.Ať je to artmama,peceni.info,dortománie.
na těchto stránkách jsou veliké šikulky a Markéta by se od všech mohla učit.Tohle není závist,ale Markéta se vyloženě nepovedla a opravdu dělá všem cukrářům ostudu.Chválit práci této božské cukrářky může jen ten kdo nikdy nic neupekl.Kdo o tom aspoň trošku má přehled tak se chytá za hlavu.Ale kdo chce kam …..
Dělá si ostudu sama sobě a věřím,že i ti kdo k ní chodí to za chvilku vzdají.Já bych si osobně k ní pro dort nešla,když vidím tu hygiénu a spálený korpus tak mě přechází chuť.Ty koblížky? … super,ale na pořádný záchvat žlučníku jak dělaný.

20
Eirin
Reagovat

Tak jsem na to koukla, nijak mě to nenadchlo – ani dort, ani Markéta (a asistent už vůbec ne, proč ho tam vůbec má). A ani formát pořadu. Bylo to tak komorní, nezáživné a sterilní, až to bylo trapné. Když už potřetí Markéta komentovala hihi jak je Michal vtipný, šly mi oči vsloup. Kdyby se tam střídali cukráři a cukrářky – ať už profi nebo amatéři, mělo by to větší šmrnc (něco na způsob Ultimate cake off). Ale čekala jsem to z komentářů zde o dost horší.
Oponu bych dělala z většího množství hmoty, aby vypadala bohatší, to řasení bylo moc úzké. Podle mě měla hmotu vyválenou moc natenko. Krucánky nechápu, proč dělala takhle složitě, vypadalo to dost hrozně. Kdyby na bok nalepila zakroucené úzké pozlacené válečky z modelovací hmoty, jsem si jista, že by to tak bachrlaté nebylo.

21
Mila
Reagovat

14 – nejsem vyucena cukrarka, ale rada pecu a z Marketina poradu na mne dycha velmi pekna atmosfera, proto se na ni rada divam.. To, ze nepracuje v rukavicich, ze otlapkava potahovaci hmotu a pripadne ozdubky, to mi taky vadi, ale je fakt, ze mi to vadilo i v zahranicnich poradech tohoto typu, kde soutezili o nejuzasnejsi dort. Takovy dort bych si nekoupila, to si radsi upecu jednoduchy doma. Ale proc jsem hned zarazena mezi nenarocne divaky, kteri maji za následek upadek televizní produkce? To mne docela rozesmalo, ikdyz si Tvych nazoru jinde velmi cenim… :-)a mala poznamka na okraj – vice nez porad o bozskych dortech tohoto typu bych uvitala porad o peceni zakladnich druhu dortu a moucniku, pripravu kremu a polev atd., proste to, co clovek – nevyuceny cukrar – zuzitkuje pri priprave dortu doma..

22
anja
Reagovat

21 Mila a nejde zde právě o to, jestli by sis ten Markétin dort koupila? protože třeba já tento pořad takhle beru…. ostatně jak jinak ho brát, že…

konkrétně ten kostrbatý divadelní dort, ze ten bych nedala ani ň, ani částku za suroviny. Jo, pokud bych takovým dortem byla obdarovaná, tak ani nemrknu, protože darovanému koni na zuby nehleď, ale Markéta se tím živí, má cukrárnu a dělá dorty na zakázku, a o to jde.

A s tou závistí – ty si skutečně myslíš, že tady na Panáčkovi jsme všecky amatérské nebo profi cukrářky, případně nějaké horlivé domácí dortotvořilky, a jsme celé bez sebe, že v televizi nejsou Naše výtvory? … to zas rozesmááálo mne

jinak teda dost nechápu co tenhle pořad na panáčkovi dělá – reality show to není, soutěž to není … no a když teda tady nutně musí mít místo nějaká levá trubka se svými rozpatlanými dorty, proč tady taky nemá prostor Horst Fuchs a jeho úža vejce smažená na rozpálené kapotě auta, hm?? :-p

23
Mila
Reagovat

22 – hm, tak asi vim, kde se stala chyba. Ja tenhle porad neberu jako reklamu na vytvářené dorty. Nelíbí se mi ani technologie, ani dorty samy, to jsem psala uz víckrat. Líbí se mi jen atmosféra toho pořadu, protože holt jsem malo narocny divak. Jo a taky koukam na Ulici, takze vám vsem náročnym je už asi jasno, ze moje nazory proste nemuzete brat vazne..:-)

24
haha bimbi
Reagovat

23 Mílo nepřeháněj a nechytej za slova… Já jsem taky nenáročný divák, jinak bych nemohla celý ten pořad ukoukat :-DD, ale ty chyby, ty prohřešky proti profi postupům jsou jasně dané a u mě osobně ten špatný dojem teda převážil. Atmosféra pořadu, která se tobě líbí mě zase přijde umělá a strojená, toť vše. Jen je trochu laciné, a přiznám se, že osobně to doslova nesnáším, použít jako protiargument na jasně danou věc (tj. prasácké zacházení s jídlem) nějakou „závist“. Ten jed, ten ti beru, protože jedovatá jsem já osobně byla dost, asi jako protiváha té přeslazenosti, která mě v pořadu doslova a do písmene irituje. :-)

25
kafičko
Reagovat

to Míla
no spíš, že jsme čekaly, že se od ní něco přiučíme, něco neotřelého, nějakou vychytávku, a ona zatím předvádí jen jeden korpus a jeden krém… já jsem naprostý amatér a fakt jsem se těšila, že zas trošku proniknu do dalšího oboru, ale upéct piškot a udělat klasický máslový krém, to fakt není žádné novum…

26
kafičko
Reagovat

add odkazy, za něž děkuji, prošla jsem jen jeden – ale i tak je to nesrovnatelné

27
Mila
Reagovat

24 – na chybach Markety a jeji tvorbe jsme se prece shodly.. je zajimave, ze vsechny jste prehlidly, ze v zasadnich vecech s vami souhlasim a porad sklonujete jen tu zavist, o ktere jsem se zminila. Muzu snad za svuj dojem, ze na mne ty vase prispevky pusobily? Tak jsem asi mela mylny dojem.. :-) Coz takhle uzavrit to?:-)

28
anja
Reagovat

27 Mila, tu závist skloňujeme, protože ji tady všecky milujeme :) teda nechcu mluvit za ostatní kolegyně, ale já na ni přímo vždycky dychtivě a netrpělivě čekám :))

29
kafičko
Reagovat

tak ted jsem dokoukala aldosku, a rozsekala mě, nejen, že vyvádí věci (štětcová technika, vlnky a další) ale ten dort pro receptář – stromeček v těstě – S NÍ měli udělat pořad, ne s Markétou

30
kafičko
Reagovat

mám nápad, uděláme hromadnou výpravu k Markétě o cukrárny… a ty šikovné vemou vzorky své výroby ;o)))

31
okkvp
Reagovat

jsem pro uzavření – ovšem s tím, že si všechny strany uvědomí, kde se vzal ten vyštěkanej pes, aneb kde má housenka ocásek a příště začnou u hlavičky;-)

32
Mila
Reagovat

31 – souhlas :-) a z jineho soudku – videli jste film Julie a Julia? A libil se vam? Mam pocit, ze po tomhle filmu vzniklo na webu strasne moc zajimavych webu o vareni, jenom co blogu pise o mych milovanych cheescakes :-) Stejne asi nejvic budu verit navodu Florentyny, ktera ho uverejnila zde – labuznik.cz/clanky/cheesecake-po-cesku/ a podle ktere pecu konecne uspesne taky rolady – .labuznik.cz/clanky/roladovy-crash-kurs/

33
Amálie
Reagovat

Tak jsem se dočetla na FB,že božská Markéta shání recepty které by použila na knihu kterou chystá vydat.
Já se tak těšila na ten úžasný recept korpusu a krému který je tak perfektní,ale to je prýklenot po babičce a nikde to zveřejňovat nebude což je chyba.Takže milé pekařky,posílejte své klenoty Markétě aby mohla vyjít kniha,,Božské dorty ,,

34
nana
Reagovat

Mílo, to si děláš legraci – korpus a krém, klenot po babičce? Také Markétce tedy ulehčím a pošlu jí mé klenoty po mamince! A holky, kolik si budeme účtovat?

35
Jana
Reagovat

Já jen koukám, kolik závisti a hnusu se v lidech bere. A je to opravdu jen čirá závist. Možná jsou i šikovnější cukrářky, ale asi jim něco chybí, když se v televizi zatím neprosadily, ne každý na to má. Já to vidím tak, že některé z vás to mají už jako povolání. Sedí u televize a jakmile se zjeví někdo šikovný, tak hned začnou ze sebe plivat tenhle hnus. A běda jak přijde někdo, kdo se nebohého zastane, je potřeba ho ihned překřičet!!!!

36
bara
Reagovat

Nevim jak chutnaji dorty bozske Markety ale vizuelne pro me nevzhledne a bez urovne pri trosce sikovnosti tohle upece kazda zena kterou peceni bavi.Vzhledove chybi dokonalost a napaditost.Nechci kritizovat ale podle me je to hodne penez za malo muziky.bara

Přidat komentář