Panáček v reality show

Božské dorty od Markéty (7.10.) dort kufr

7. Říjen 2013 | napsal(a): | reality show: Božské dorty od Markéty

[singlepic id=7323 w=420]

V rámci dnešní porce Božských dortů od Markéty dostala naše kuchtička úkolem další narozeninový dort a to k 5. výročí otevření pražského obchodního domu Arkády Pankrác. Protože stejně jako většina žen, i Markéta ráda nakupuje, vydala se do Arkád nejdřív pro inspiraci. Nejen, že tu nechala všechny peníze, ale vrátila se s pěkně zamotanou hlavou. Jak to udělat, aby se celý obchodní dort vešel do jediného dortu?

Igelitka jako dort neprošla

Její cukrářský pomocník Michal jí nejdříve radil vymodelovat igelitku plnou věcí, ale nakonec zvítězil jiný návrh.

Vítězem se stává dort kožený kufr plný věcí

Markéta upeče retro kožený kufr, ze kterého budou koukat kousky oblečení – boty, bižuterie, kosmetika, kniha a další věci. Dort naplní karamelovým krémem a potáhne jej čokoládovým marcipánem. Víko kufru vymodeluje z oplatek politých čokoládou.

Pokud vás zajímá, jak vyrobit botu z marcipánu, tubu od make-upu nebo imitaci ručníku, tento díl je pro vás jako stvořený.

Recept na horké a snadné čokoládové suflé

[singlepic id=7324 w=420]

Malý recept na závěr vás jistě potěší. Markéta vás naučí, jak si připravit horké a snadné čokoládové suflé.

Nenechte si ujít Božské dorty od Markéty v pondělí 7. 10. ve 20.15 na Prima love!

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Božské dorty od Markéty

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
anka
Reagovat

ano, ten dort je tak „krásný“, že chybí slov

2
galadriel
Reagovat

Markéta a jej výrobky prezentované v TV dvíha sebavedomie aj začínajúcej cukrárke.

3
Kapi
Reagovat

Svrsky z potahovky s karamelovým vnitrkem. Mnam. SIkulka tomu tentokrat venovala o mozkovou bunku vic (nebo min) nez jindy.

4
Anonymní
Reagovat

z imitace „marcipánu“ ( není to marcipán) se dá určitě při troše manuální zručnosti vytvarovat skoro cokoliv , otázka je, jaký to má smysl – proč bych měla mít sladký dort ve tvaru modrého pekáče s jitrnicemi? kufr s botou a z něj lezoucími hadrami? dort v podobě grilovaného kuřete? dort by měl alespoň evokovat chuť na dort, takhle mám pocit, jako bych měla kousnout do papundeklu potřeného čokoládou

trochu mě děsí představa, že až bude mít výročí firma, co dělá sanitární keramiku, dočkáme se i WC v životní velikosti ( a pro názornost včetně kokina i s papírem těsně před spláchnutím )

5
cathy
Reagovat

4 – :-D Ale teda ne že by to na naši umělkyni nesedělo…

Přidat komentář