Panáček v reality show

Česko Slovensko má Talent 2013: Invaze imitátorů a druhá devítka semifinalistů

18. Listopad 2013 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

[singlepic id=6742 w=420]
Desátý castingový díl byl v podstatě jen bonusový a zařazeni do něj byli vesměs soutěžící, kteří se do předchozích sestřihů nevešli a kteří by beztak na semifinále neměli. Co mě včera překvapilo nejvíc, to byl výskyt většího počtu imitátorů na jeden díl. Na pódiu se tak sešli Karel Gott, Michal David, Mr. Bean a Rammstein. To nejdůležitější nás však čekalo až v samém závěru, kdy porota vybrala devět soutěžících, kterými doplnila semifinále. Kteří byli ti šťastní, to se dozvíte na konci rekapu.

Ivan Krč

Podle výrazu tváře Ivan vypadá, jako kdyby neuměl do pěti počítat, svým vystoupením však velmi mile překvapil. Rozhodně patří k těm lepším tanečníkům, kteří se letos v Talentu objevili. Problém je však v tom, že v semifinále už má electro boome dva zástupce (Bruice a Tumar Kr), kteří jsou prostě lepší než Ivan.

Mighty Balance

Letos se s tanečnicemi u tyče doslova roztrhl pytel. Po Luciích Šimkové a Destiny přišly další dvě, které však nebyly samy, ale měli s sebou ještě dva mužské tanečníky. Jejich vystoupení však bylo na můj vkus poněkud překombinované a člověk nevěděl, na co se má soustředit dřív. Zvláště v konkurenci Lucie Šimkové bych to na semifinále neviděl.

Jaryj Redman

Minulý rok zastupoval pouliční muzikanty Ľuboš Babic, který (aspoň pro mě) patřil k favoritům soutěže, ale v těžké konkurenci Kataríny Landlové to na semifinále těsně nestačilo. Letos byl zástupcem této u nás poněkud nedoceněné kategorie zpěváků právě Jaryj. Svého loňského předchůdce sice zdaleka nepřekonal, ale se svou příjemnou barvou hlasu a poctivým muzikantstvím se i tak zařadil k nejlepším účinkujícím ze včerejšího dílu.

Ján Minárik

Další ze sólových tanečníků, ale tento mi přišel víceméně průměrný a neodlišitelný od mnoha podobných. Semifinále vidím v nedohlednu.

Skipping Boys

Podle žlutých triček a zelených šortek bych tyto pány tipnul spíš na nějaké komické číslo. Skákání přes švihadlo bylo sice milé, ale řadí se do zástupu jednohubek postrádajících větší perspektivu. Ale vsuvka v podobě Titaniku byla vtipná, i když nijak prudce originální.

Dalibor Ondík

Když někdo dělá moc věcí najednou, tak je zákonitě nemůže dělat pořádně. A to byl přesně Daliborův případ. Kdyby jen maloval a nezpíval, netancoval a neříkal vtipy, tak by jeho vystoupení vypadalo uceleněji, i když v konkurenci Malého Dejva by to na semifinále beztak nestačilo.

Mighty Shake Zastávka

Myslím, že jen málokdo z nás si tuto skupinu nepamatuje z prvního Talentu. Na její Bibli robotů se skutečně nedá zapomenout. Těžko říct, proč se rozhodli znovu se přihlásit do Talentu, když už se před třemi lety dostali až do finále, ale když už ve VyVolených znovu soutěží bývalý vítěz, tak už je dneska možné všechno. Za svými staršími čísly však dost výrazně zaostali, jejich vystoupení bylo neucelené a choreografie rozpačitá. I tak to ale stačilo na umístění v mé Top 3, na semifinále to však tentokrát nebylo.

Ado

Průměrné zpěvácké vystoupení, které by zřejmě ani nedostalo místo v sestřihu, kdyby se do něj nezapojil Jakub, který to svoji vložkou oživil. Nebýt Jakuba, bylo by toto číslo zcela zbytečné.

X-Motion

Jako správný chlap mám pro krásné ženy slabost, takže když se objeví dívčí skupina, jsou u mě vždy očekávání vysoká. Zde se však dostavilo zklamání, jelikož to bylo zcela průměrné taneční vystoupení, jakých už jsme za ty roky Talentu viděli plno. Kdyby skupinu netvořily sexy dívky, tak bych si ji ani nezapamatoval

Daniela Bakšiová

A máme tu další zpěvačku. Po pěvecké stránce byl tohle spíš průměr, ale Daniela má příjemnou barvu hlasu a je to opravdu velká sympaťačka, což se také počítá, ovšem na semifinále to nestačí.

Ramm Stein!

Rockové kapely se letos v castingu příliš nepředvedly. Žádná nepřišla s ničím novým a neotřelým a výjimkou nebyl ani tento revival německých Rammstein. Když už chce někdo dělat revival, měl by přidat i něco ze sebe a ne jen tupě kopírovat originál. A tato parta napodobovala Rammstein snad ve všem včetně ohňových efektů. Ze všech imitátorů však jako jediní prošly do dalšího kola, ne už však do semifinále.

A jelikož těch imitátorů bylo tentokrát na pódiu více a hned dva z nich patří mezi známé tváře, musím je zmínit aspoň v kostce. Hned v úvodu tohoto dílu se objevil starý známý hvězdný pěchoťák, který ve druhé české SuperStar dostal přezdívku „strýček Jedlička“. Martin Hanske se však tentokrát nespokojil jen s imitováním Karla Gotta, kterého má zmáknutého (když si odmyslíme zpěvácké kvality), ale přidal i Luďka Sobotu a prezidenta Miloše Zemana, přičemž zvláště první jmenovaný mu těžce nevyšel a pana prezidenta bych zvládnul lépe i já. Štefana Davida si můžeme pamatovat z českého X Factoru, kde byl členem skupiny Romantic, která vypadla hned v prvním finálovém kole. Tentokrát se rozhodl napodobovat svého jmenovce Michala Davida, čímž zejména Slávikovi jistě udělal radost. A aby těch dvojníků nebylo málo, tak na pódium naklusal i imitátor Mr. Beana Miloš Königsmark, který vzhledově připomíná spíš Davida Ratha, což Jaro jen potvrdil. Jeho vystoupení však bylo těžký trapas, takže se o postupu do dalšího kola nedalo vůbec mluvit.

Exot týdne:

Radim Dlátek

Tohoto abonenta castingů Talentu jsme viděli jako úplně posledního ze všech soutěžících. Jeho vystoupení bylo otřesné, Jarovo přirovnání k Chipmunkům nebylo úplně od věci. Ovšem jelikož postupy z recese jsou zřejmě v nějakém manuálu shora, tak tohoto exota par excellence porota poslala do dalšího kola.

Top 3 nejlepších podle DJ Vlada:

1.Ivan Krč
2.Jaryj Redman
3.Mighty Shake Zastávka

Jak jsem již předeslal v úvodu, závěr tohoto dílu patřil rozhodování poroty o zbývajících devítí postupujících do semifinále. Než si je však představíme, měli bychom si připomenout, kdo všechno už nám do semifinále postoupil díky hlasům diváků:

Forsomeone – dívčí vokální skupina
Miroslav „Bruise“ Žilka – tanečník
Miroslav Sýkora – operní zpěvák
Malej Dejv – malíř
Lucie Dobrovodská – zpěvačka
Eliška Lüftnerová – šansoniérka
Lubomír Kábrt – mažoret
Tumar Kr – electro boogie trio
Mika Ronos – bubeník

Porota vybrala do semifinále tato čísla:

Magic Free Group Brno – dívčí taneční skupina
The Boyz – chlapecká taneční skupina
Magic Alex – iluzionista
Alena Smolíková a Jerry – dog dancing
Peter a Tomáš Szabó – zpěvácké duo
Moving Lights – světelná show
Lucie Šimková – tanečnice u tyče
Pavel Helan – písničkář
Jakub Gulík – stand up komik

Tak to by byla kompletní semifinálová sestava. Já za sebe můžu říct, že jsem s ní celkem spokojen, jelikož z postupujících vzešlých z diváckého hlasování bych nevybral pouze dva a se zbylou sedmičkou souhlasím. A z postupujících díky porotě mi vyšlo šest tipů z devíti, což považuju za slušný úspěch. Teď už jsem jen zvědav, jak budou semifinálové skupiny rozděleny, protože to je vždy alfou omegou (ne)spravedlivých (ne)postupů.

Hodnocení 10. dílu podle DJ Vlada:

Jak už jsem napsal v úvodu, tento díl byl spíše bonusový. V samotném sestřihu zaujalo především blahopřání Slávikovi k narozeninám a dort, který dostal od moderátorů. Škoda jen, že marcipánový Jaro neměl kromě kostkované košile i kovbojský klobouk a kouzelnickou hůlku. Zásadním okamžikem tohoto dílu byl výběr devíti zbývajících semifinalistů, ve kterém jsme opět mohli být svědky Luciiných rozbouřených hormonů, na čemž vydělali The Boyz a částečně i bratři Szabóovi, Jarových zvláštních myšlenkových pochodů, kdy z obou tanečnic u tyče chtěl pustit tu tělocvičnější, a toho, jak se Leoš zbláznil, když chtěl do semifinále pustit Pavlínu Oščadálovou jen kvůli její radost z postupu. Příští týden nás čeká první semifinále, ale soutěžící, kteří se v něm utkají, nám představeni zatím nebyli. Na to, kdo bude soutěžit o naše hlasy a kdo díky nim postoupí do finále, si tedy musíme počkat do neděle.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
priznivec.obecny
Reagovat

Škoda, že Jára nepostoupil. Lucka ho přesně vystihla. Jeho energie se opravdu přenesla do telky – to teda koukám. Jen v reálu je hezčí. Je fakt, že neznám nikoho z okolí, kdo by proti němu řekl něco špatnýho, naopak. Prostě správňák non ultra. Hraje mu to dobře a měla jsem obavu, jak dopadne v televizi. Neuměla jsem si to nějak představit. Ale v pohodě. Tak třeba mu tohle pomůže dál…

2
Profík
Reagovat

Taky jsem vcelku spokojen. Myslím, že je to dostatečně pestré a nebudou semifinále špatná. Jen jedno je mi záhadou, a sice, proč vybrali Gulíka, byl tam mnohem vtipnější komik. Nevím teď jméno, byl tuším hned v prvním díle, David něco a tančil králíka a Mareš se vyjádřil, že to bylo nejlepší skryté stand up vystoupení, co viděl. Ale snad ten postupivší příjemně překvapí.

Přidat komentář