Panáček v reality show

Česko Slovensko má Talent 2013: Když Jaro Slávik absentoval

21. Říjen 2013 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

[singlepic id=7530 w=615]

Čtvrtá série Talentu je zatím poněkud za očekáváním a to nejen, co se týče sledovanosti, ale i co do výskytu výrazných talentů. Taková pecka, jakou byl vloni Alex Dowis, se v dosavadních dílech zatím neobjevila. Jaké talenty jsme mohli vidět včera večer, to si opět připomeňme prostřednictvím mého rekapu.

WWS

Rockové kapely, které se letošního Talentu účastní, jasně dokazují, že kult Nirvany je nesmrtelný a že se fanoušci této seattleské legendy nikdy nesmířili se srmtí Kurta Cobaina (stejně jako já se nikdy nesmířím s vyřazením Melanie McCabe z britského X Factoru). Tato partička navíc, podobně jako v prvním ročníku Sylvayovci, sáhla k použití netradičních nástrojů, což je vždy zajímavé oživení. Škoda jen, že tuto kapelku zřejmě už v další fázi neuvidíme, jelikož v TV dostala skutečně minimální prostor.

The Boyz

U těchto chlapců mám podobný rozpor jako před třemi lety u The Pastels. Velmi dobře tancují a znamenitě postavili i choreografii, ale jinak jsou mi neskutečně nesympatičtí, čemuž narcistické trička s nápisem I Love Me jen dopomohly. Ale jelikož Lucie Bílá má slabost pro mladé fešáky (stejně jako já pro krásné dívky) a tito chlapci by mohli na svůj vzhled ulovit řadu fanynek, dá se předpokládat, že je uvidíme v semifinále. Měli by si však dát pozor, aby neměli potíže s copyrightem, jelikož název The Boyz nesl v devadesátých letech i jeden boyband. Do šestky se každopádně dostali.

Ivan Kozák

Tenhle týpek mě opravdu královsky pobavil. Elvise, Jacksona či Gotta imituje kdekdo, ale na Enrique Iglesiase si zatím nikdo netroufnul. A Ivan zparodoval nejuplakanějšího zpěváka (Motýlek mi snad promine) opravdu dokonale. Pokud by měl být v semifinále nějaký ten exot, hlasoval bych jednoznačně pro Ivana. Porota však byla jiného názoru, jelikož Ivana nepustila ani do šestky.

Adam Druga

Pro mě jednička včerejšího dílu. Nejdřív, když Adam, bubnoval poslepu, tak jsem si myslel, že je to spíš takové číslo na efekt, ale když Adam sundal z očí šátek, tak teprve poté předvedl doopravdy své umění, kterým rozhodně strčí do kapsy loňského bronzového Andreje Kampfa. I když bubnování není příliš perspektivní disciplína (zmiňovaný Andrej skončil třetí spíše díky příběhu), tak kdybych měl vybrat ze včerejšího dílu semifinalistu, byl by to Adam.

Duro Nux

Tato středověká kapela byla první, která postoupila za nepřítomnosti Jara Slávika, což bylo její velké štěstí, protože on by je jistě kritizoval za „oldschoolovost“. Mně je sympatický každý závan kultury, která není úplně trendy a cool, protože to dodává soutěži více barev. Ukázka z vystoupení byla však příliš krátká, abychom si na vystoupení mohli udělat názor, a ze stejného důvodu se obávám, že této kapele zůstane cesta do semifinále uzavřená.

Taneční studio Mirákl

Tuto skupinu věnující se scénickým tancům jsme už viděli v Talentmanii. Od té doby však změnila složení (pamatuju si, že tehdy byli jejími členy i kluci, zatímco tentokrát je čistě dívčí) a zatímco tehdy předváděla kombinaci scénického tance a stínového divadla, tentokrát se omezila jen na tanec. Tuto disciplínu mám hodně rád a holky si připravily působivou choreografii, při níž navíc byly synchronní. Jediné, co mě mrzelo, je opět krátký prostor, který holky na obrazovce dostaly. Jejich číslo by si určitě zasloužilo delší metráž. Každopádně se pro mě zařadily mezi nejlepší čísla večera. Do šestky jhe však porota bohužel nepustila.

Michal Kohout

Pokud měl někdo štěstí na absenci Jara, byl to právě tento kouzelník. Jeho číslo však v televizi moc nevyniklo, jelikož bylo prokládáno Jarovým průchodem zákulisím. Proto všechny triky působily roztříštěně a na celé vystoupení bych tak opět použil mé oblíbené přirovnání k rychlíku Košičanu, který prosviští bez většího zaujetí.

Miroslava Časarová

Operní zpěvačky to u nás budou mít už navždy těžké, protože vždy budou chtě nechtě srovnávány s Everestem, jaký představovala Patrícia Janečková. A Miroslava se dokonce pustila do přímé konfrontace, když si vybrala titulní píseň z Fantoma opery, kterou Patrícia zpívala společně s Martinem Chodúrem. A v tomto srovnání Mirka tvrdě narazila, protože zatímco Patrícia ze sebe pouštěla neuvěřitelné tóny zcela přirozeně, Mirka je vyloženě tahaly z paty. Upřímně její postup do šestky moc nechápu, mnohem radši bych tam místo ní viděl třeba Mirákl.

Vu Khac Dinh alias Keydee

Tohoto mladíka si můžeme pamatovat ze zatím jediného české X Factoru, kde v bootcampu pokazil co mohl. Když nastoupil na pódium, čekal jsem katastrofu, ta se však nedostavila a Keydee zazpíval nečekaně dobře. To ovšem neznamená, že by to byl nějaký vyložený zvedák. Jednak You Raise Me Up patří k písním, které opravdu nemusím, a zadruhé si myslím, že ji Petr Ševčík ve druhé federální SuperStar zazpíval výrazně lépe než Keydee. Na semifinále vzhledem k přetlaku zpěváků Kheedyho nevidím, na postup do šestky to však stačilo.

Jonas Slanzi

V tomto Talentu se stalo zvykem, že zahraniční hosté jsou bráni pouze jako bonus, se kterými se do dalších kol moc nepočítá, což zejména Merťase rozhodně potěší. Na Jonasově vystoupení mi vadila roztříštěnost. Nejzajímavější bylo úvodní balancování na skleněných lahvích. Následné žonglování s diabolek bylo sice na velmi dobré úrovni, ale nebylo to nic, co bychom ještě neviděli (s diabolem už se v Talentu dvakrát předvedl Slížo). Kdyby Jonas zůstal u balancování a ještě to trochu vygradoval (třeba chůzí po lahvích naležato), udělal by podle mě lépe.

Sam Al Obad, Henrique Pinto, Martin Postolka

Ježišmarja, zase zmiňují Patrika Gluchowského, který byl vůbec nepřeceňovanějším tanečníkem za všechny řady Talentu, což se vloni naplno ukázalo. Ale zpět k této trojici. Porota se zde odhodlala ke kroku, který je v zahraničí běžný zejména v X Factoru, kde často dávají dohromady vyřazené sólové zpěváky nebo zpěvačky a dělají z nich skupiny (tímto způsobem vznikli třeba One Direction, Little Mix nebo mé oblíbené Fifth Harmony). Sólově byli tito tři kamarádi jako tanečníci veskrze průměrní, ale porota z nich udělala skupinu, aby do příště nacvičili společnou choeografii. Tak to jsem zvědavý, jestli připraví zajímavé vystoupení, nebo zůstanou průměrnými i dohromady.

Robert Klimeš

Abych se přiznal, tento druh vystoupení nemám rád. Když už karate, tak by to měly být synchronizované sestavy, jaké předváděli Rapiďáci v Talentmanii. Tohle bylo jen o tom co nejvíc toho rozmlátit, což mi přijde o ničem. Další zcela zbytečný postup do šestky.

Eliška Lüftnerová

Jako zlatý hřeb byla tentokrát zařazena mladá zpěvačka, která se však nevěnuje tradičnímu popu, ale pro své vystoupení si vybrala vůbec nejznámější šanson od Edith Piaf Non, Je ne regrette rien. A právě v tom vidím kámen úrazu, jelikož interpretace tohoto notoricky známého šansonu svádí zpěvačky k imitaci původní interpretky a u Elišky tomu bohužel nebylo jinak. Tohle bylo těžké karaoke a vůbec nechápu nadšení poroty. Bohužel tohle byl nejslabší zlatý hřeb za všechny dosavadní díly letošního Talentu.

Top 3 zoufalců podle DJ Vlada:

1.Pavel Emmerling

Tohoto exota jsme už viděli jak v SuperStar, tak v Talentu. A jelikož předvedl jen směsici samoúčelného exhibicionismu, tak se vůbec nedivím Jarovi, že sáhl po peprnějším výrazu: „Drž hubu!“ Ne Lucko, tenhle kluk opravdu není nemocný, on chce být jen za každou cenu v televizi.

2.Adéla Šimonová

U této zpěvačky jsem se zprvu lekl, že máme co do činění s další „bílou perlou“. Naštěstí byl její zpěv natolik tragický, že ani Lucku Bílou její příběh (smrt kamaráda) neobměkčil.

3.David Řehořík

Jestli měl někdo neklidný večer, tak to byl John Lennon, který si při Davidově zprasení Imagine musel v hrobě pořádně zarotovat.

Top 3 nejlepších podle DJ Vlada:

1.Adam Druga
2.Taneční studio Mirákl
3.Ivan Kozák

Tentokrát jsem se míjel jak s názorem poroty, tak diváků. Jediný, na kom bych se shodnul, byl Adam Druga, jinak bych vybral úplně jiná čísla. Vítězkou se nepřekvapivě stala Eliška Lüftnerová (zlatý hřeb opět zafungoval). Pro mě je však zatím nejslabší semifinalistkou.

Hodnocení 6. dílu podle DJ Vlada:

Co do talentů byl tohle hodně slabý díl, dost možná vůbec nejslabší. Přitom pár nadějných čísel tam bylo, ovšem ta dostala jen minimální prostor, zatímco jiní byli nadměrně protežovaní. Poprvé bylo porušeno pravidlo, že zpěvácká čísla postupují ob jeden díl. Snad už příště postoupí číslo z jiného žánru, aby semifinále bylo co nejvíc pestré, nebo té pestrosti nakonec dopomůže porota, jinak z toho budeme mít jen další zpěváckou soutěž.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
Nofux
Reagovat

Tak souhlas, z Elišky jsem taky nebyl nějak odvařenej, ale jsem rád, že se v Talentu objevil aspoň někdo z mého rodného města :D mimochodem, její bratr taky zpívá, před pár týdny se na netu šířila jedna z jeho písní http://www.youtube.com/watch?v=MhDjNvmPIbE

Jinak Adam se mi taky dost líbil, mnohem lepší než nějakej Andrej Kampf a další co se tam objevili v minulých letech…

2
Katynka
Reagovat

Mě akorát štve, že je vždy dost postupujících, co zpívají a často to bývá na úkor jiných talentů než zpěvu. Já vím, že časté pěvecké soutěže jsou orientovány spíše popově a jiné žánry nemají moc prostor, ale i tak. Naštěstí zatím vyhrál jen jeden zpěvák a navíc, kde je mu konec. Tak uvidíme letos.

3
gwe
Reagovat

Autor si nějak oblíbil tu Talentmanii, která se marně pokoušela navázat na úspěch Talentu, že ji pořád zmiňuje? Bohužel každý z těch soutěžících odtama, co se později objevil v Talentu, mi přijde velmi slabý. Jinak Patrik Gluchowskej je super tanečník, ale nutně potřebuje choreografa. Pohyby super, ale nemá to hlavni ani patu a proto to pak působí nudně. PS: Kdo je Patricie Janečková?

4
inbezka
Reagovat

Tedy já neviděla Eliščino vystoupení celé. Zpěv dobrý, ale ta francouzština!!!???:-((((( Děs.

5
Zdeněk
Reagovat

DJ Vlado, tvoje hodnocení je na pováženou, jsi zaměřený jedním směrem a tvé hodnocení jednotlivců je k smíchu, myslím, že nejsi kovaný a odborník už vůbec ne. Řekl bych to hůř, ale nechci být vulgární.

6
Ananas
Reagovat

4-
Souhlas. Zrovna u chansonu, kde jde o porozumění a prožitek interpreta! Kdyby to byla jen špatná výslovnost, ale místy to byly jen shluky nesmyslných slabik.

Přidat komentář