Panáček v reality show

Való Világ dostali další sérii

10. Říjen 2013 | napsal(a): | reality show: VyVolení

valovilagV domovině reality show VyVolení, v Maďarsku, startují castingy už na 6. řadu. Való Világ si už pět sezón drží sledovanost více než milion diváků a přináší i inovace a vylepšení formátu.

Való Világ se dočkalo premiéry v roce 2002, kdy, podobně jako u nás, nastoupilo proti Big Brotherovi. A podobně jako u nás Big Brother porazilo a dočkalo se v rychlém sledu tří sérií. Jenomže my nejsme Maďaři a tak se sledovanost u nich držela po všechny tři série.
Další řady přišly až v roce 2010 a 2011. Pak nastala další mezera a v roce 2014 by se měla objevit už šestá řada.

Novinky v show

Maďaři ale nejsou tak konzervativní a už vynálezem této show ukázali, že se nebojí riskovat. Pro čtvrtou řadu tak například přišli s úplně přepracovaným vizuálem, barvami a stylem studia. V páté řadě pak přišly inspirace ze show jako je Survivor a součástí show se stala aréna a boje o imunitu, válení a kouření tak vystřídala bojovnost, kdy nic nebylo zadarmo.

Aréna z páté série byla dost propíraná i během očekávání čtvrté série našich VyVolených. Bohužel se na ni nedostalo a Prima vsadila na návrat k úspěšné jedničce a to nejen stylem hry, ale i návratem některých soutěžících (nikdo z jakékoli jiné série se letos ještě ani neukázal).

Jestli se nějaké novinky Való Világ uchovají i v šesté řadě nebo zda přijdou úplně jiné twisty se teprve uvidí.

A ještě víc se uvidí, jestli VyVolení 4 budou pro Primu propadákem a nebo nám nějaká šedá eminence na konci řekne, že to byl docela úspěch a vyšší síly rozhodnou, že když už ten barák stojí, tak bude i další řada. Divácký zájem tu určitě je, jen to uchopení tohoto formátu je u nás letos poměrně nemocné.

Co myslíte vy? Chytne konečně Prima novinky z Maďarska a udělá i inovativní řadu nebo u nás tento formát definitivně končí? A sledovali jste někdo Maďarskou verzi? Napište nám svoje postřehy.

Nick Flyer

Takový pisálek co občas něco napíše a někdy o něm lidi roky neví. Sleduje hlavně domácí RS, ze zahraničních jen ty netalentové. Na panáčkovi působí už několik let, a to hlavně proto, že je to jediný web s normálním vedením. Jinak povoláním grafik a srdcem filmař. Takže v případě zájmu pište flyer.nick[áčko]gmail.com

VyVolení

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
1
woczko
Reagovat

Pokud by měl i další řadu v ČR dělat ten štáb co teď, tak říkám „zapalte vilu a zapomeňte“.

2
Macík
Reagovat

…tak Prima nemá vcelku špatné pořady, krom „cest domů“, které fakt nemůžu, zrovna jako „ordinačku“ a podobné seriály na Nově, ale to je můj problém…řekla bych, že „Noze“ šlape na paty a možná, že je Prima i lepší…co se týče RS, netuším, kde to dře, zda-li chyby štábu nebo rozhoduje někdo výš, přesto jsem ráda, že alespoň nějakou kontejnerovku lze sledovat, někdy s větším, jindy s menším zaujetím…fajn jsou i On-line kamery zadára, když má člověk chuť nakouknout …líbil se mi i formát „HP“, když odhlédnu jak dopadlo finále, nebyla to špatná šou a já se bavila o něco víc, než u VV…můj pocit je ten, že nebyl nejlepší výběr „figur“, které jsou vesměs pasivní a sami o sobě nudní, snad kromě 2-3 výjimek…vybavuje se mi třeba Hranáč, který mne sice nasíral, ale byl to komediant :-D …takže když to shrnu, vidím chybu ve výběru a pak v následném, často nuceném rozpohybování štábem – někdy zajímavým nápadem, jindy blbostí…za mne tak nějak, no…:-DD

3
bordel
Reagovat

1 – Tak nějak. S aktuálním štábem (a to jsem ho měl v prvních týdnech rád, protože Pošta pro tebe, už jsem říkal několikrát, se mi líbila – kdyby ovšem byla spravedlivá, a navíc se to pak nezvrhlo v aktuální parodii) nikdy víc.

4
Faith
Reagovat

Boj o imunitu jako u Survivor by byl dobrý tah. Například by jim štáb nechal dělat nějakou hru a na jejím konci by vítěz dostal imunitu. Nevědělo by se to předem, a tak by se všichni museli pokaždé snažit.

5
Scalex
Reagovat

„Prima vsadila na návrat k úspěšné jedničce a to nejen stylem hry“

Nicku, to jako vážně? To, co se ve Vile děje, je diametrálně odlišné od všeho, co se dělo v prvních třech řadách. Rozhodně to ani zdaleka není návrat k jedničce, tohle Prima jen říkala v rámci promování, ale skutek utek. Současný štáb naprosto rezignoval na základní věci, které byly ve VV1-3 součástí tzv. Bible a přes které nejel vlak.

V současné podobě jsou VyVolení úplně jiným typem pořadu, jsou spíš seriálem, který nevědomky hrají neherci, a rozhodně nejde o férovou soutěž – a ta to minimálně v jedničce a trojce byla (u dvojky si nejsem příliš jistý, tam to protežování Tonyho bylo dost viditelné).

Teď sledujeme naprosto nekoncepční a zoufalé kroky za záchranu sledovanosti. Nic promyšleného, prostě teče do bot, tak se rychle udělá nějaké velké badabům, aby se o tom psalo v bulvoši. Za dva dny efekt vyprchá a zase se začne vymýšlet něco dalšího.

Je to smutné, ale tenhle formát byl touto řadou naprosto podupán a zesvěcen. A protože je mi divné, že by letos neměli k ruce maďarského konzultanta, jako tomu bylo v prvních třech sériích (a byl na štáb velmi přísný), tak se obávám, že licensorovi to je šumák, co s tím pořadem Češi udělali. 8^(

6
Macík
Reagovat

…u Survivor si myslím, že občas taky zasáhne štáb…(třebas volbou disciplíny o imunitu) :-D…ale tam je super, že se vyřazují sami mezi sebou a krom fyzičky musí hodně taktizovat, při minimálním přísunu běžných potřeb…je to tvrdej boj a super je, že i sami rozhodují o vítězi…nevím, zda-li by se vilani nezhroutili, kdyby jim tam nasadili některé prvky, ale byla to alespoň větší hlína :-D

Reagovat

Scalex: promiň, spíš tam mělo být „Prima se pokusila vsadit na návrat k úspěšné jedničce a neinovovat formát o nové prvky“

Jinak jako systém hry je pořád stejný. To, že pravidla, které byly na začátku dané nedodržuje ani štáb je už věc jiná, ale na systému hry to nic nemění.

8
okkvp
Reagovat

Vzhledem k tomu, že Prima mrší zcela všecky, i jen trochu náznakem RS na ty jejich zcela přiblblý příběhovky pro tupý mamyny s kozodorty a salámisty, tak se domnívám, že problém bude někde nahoře. Už si připadám jak „novák“ v době nováckých estrád a zábavných pořadů.

10
Ludvík
Reagovat

Já si myslím, že ještě by to neměli vzdávat… Těch 400 000 diváků si Vyvolení najdou. Nikdy to nebude jako jednička, ale kdyby to dávali na Coolu každý den ve stejný čas.. určitě by to i vzrostlo… Hlavně by to měli renovovat a nesnažit se být jako VV1… tohle pohřbilo několik soutěží v česku, neustálé vrácení se k úspěšnému…. A samozdřejmě změnit štáb nebo aspoň vyškolit, třeba Brity co dělají tamního Big Brothera… a nebo místo Coolu dát Vyvolené na letní období (od června do září), tam konkurence vysoká není…

11
Macík
Reagovat

9) …no vida :-D…a mně bylo blbý rozepsat se, co všechno může štáb v Survivor ovlivňovat…přesto je to moje nejoblíbenější RS, kterou jsem kdy sledovala :-DD

12
Macík
Reagovat

* a vyhrál Rob :-DDDD

13
hledice
Reagovat

nechci se tady zesměšňovat tím, že budu psát o „celém národu“ ale já – a myslím, že je nás takových víc – jsme prostě hákliví na různé křivdy…

1/tato RS už si na věky věků ponese nálepku jako
– nespravedlivá –
co někomu ze soutěžících klidně prochází, tak druhému ne.. někdo se okatě protežuje..pravidla platí jen pro někoho…

2/ pojetí a neustálé tlačení soutěžících do laciné až lascivní show..nepřehlédnutelný je fakt, že štáb dodával od samého začátku velké množství alkoholu, aby tu „show! vyvolal a podpořil..

to už štáb ničím nezachrání a diváci nezapomenou

Přidat komentář