Panáček v reality show

Vzkazy diváků Primě aneb tipy na úkoly VyVolených (AKTUALIZOVÁNO)

13. Září 2013 | napsal(a): | reality show: VyVolení

[singlepic id=6944 w=420]

Mezi štábem VyVolených a čtenáři Panáčka je velký rozdíl: my máme nápady, jsme kreativní, máme nastudované snad všechny reality show ze zahraničí a prostě nás to baví. A protože jsme nejen skvělí a úžasní, ale také hodní, podělíme se s Primou o naše nápady, aby nemusela tak tápat, co s těmi Vyvolenými má vlastně dělat. A některé již převzala, děkujeme.

Poslední aktualizace úkolů pro TV Prima byla provedena v 8:16, 13. 9. 2013 a článek byl rozšířen o sekci Tresty

S úkoly a tajnými úkoly je potřeba zacházet opatrně a s notnou dávkou empatie a přehledu o dění. Sypat jeden stupidní úkol – ne úkol, ale příkaz –  za sebou povede jen k tomu, že budou otrávení jak soutěžícíc, tak diváci. A tajné úkoly musí být promyšlené a dávat smysl a hlavně vést k nějaké pointě.

V diskuzích se hojně objevují nápady na úkoly a byla by škoda, aby zapadly. Zde na jednom místě je aktualizovat a doplňovat, aby si štáb mohl pohodlně vybrat a my, diváci, nemuseli zoufalstvím brečet u obrazovek a monitorů. Budeme rádi, když se přidáte se svým nápadem, sebevíc zákeřným :)

Úkoly (aktualizováno 13.9.)
Štáb je mrtvý brouk – kdyby štáb dělal třeba den nebo dva úplně mrtvého brouka. Ráno by jim prostě nerozsvítili v ložnicích, kamery by se nehýbaly (ačkoli by natáčely), nechodila pošta, žádné nákupy, zamčená zpovědnice, nic… jako kdyby se štáb sebral a šel domů.
Začít třeba v sobotu ráno po duelu a mohli by je tak nechat klidně až do úterního rána, kdy by zase pokračovala komunikace jako by se nic nestalo. Bych rád viděl, jak yb třeba už druhý den začali řešit, že není jídlo a že musí šetřit, jak by se prali o poslední cigára…
Aby VyVolení viděli, že je s nima taková nuda, že už to nebaví ani ty, co jsou az to placení :-D

Adrenalínová olympiáda – zápasy v čokoládě, sumo v nafukovacích oblečcích, paintball, bungee jumping. Soutěžící rozdělit do dvou týmů. Za každou disciplínu nějaké body. Vítězný tým dostane pořádnou odměnu.

Stronzo – Štáb by na VV v kteroukoli dobu a v jakékoli situaci zařval „štronzo“ a oni by museli na cca 1 minutu stát bez pohybu v situacim ve které byli v době výkřiku. Tomu , kdo určitý časový úsek vydrží (den, týden)  vydržel při každém povelu stát úplně bez hnutí a plnit podmínky by štáb dal prémii.

Prkýnka – Dalsim zajimavym ukolem ci psychohrou by take mohlo byt rozebranie vsech posteli v loznici na prkynka a cekat, jak si s tim poradi s textem – divaci si stezuji, ze se jen valite.

Noc velkého trestu – nainstalovat na noc do vily houkačku. Ta by byla ovládána fanoušky na Facebooku (každý like pro stránku VV – spuštění klaksonu, dopředu na to diváky připravit). Soutěžící by museli dojít klakson vypnout a divákům poděkovat za spuštění

Den vědy a inteligence – vědomostní kvíz, logická hádanka a její reálné vyřešení (teambuildingová aktivita), sestrojit ze soutěžících nápis vyvolení, každý ze soutěžících by dostal nějaký úkol (zapamatovat si všechny české krále, všechny olympijské hry, poznat 30 druhů květin, hlavní města, vlajky, apod.). Ten, kdo úkol splní, dostane pořádnou odměnu.

Vlastnosti – pošlete do vily krabičku papírků s dobrými vlastnostmi, tak jak je vidí diváci. Nechte soutěžící, ať se sami zamyslí, kdo je dobrák a kdo je tvůrce míru atd.

Sestavení seznamu – sebrat veškeré požitky (cigarety, alkohol, vířivka, sladkosti), dát každému VV peníze třeba na týden (aby to bylo zajímavější :)) s tím, že krabička cigaret je za 200, jedno pivo 50, čokoláda 100 atd a ať si každý vybere co chce a rozdělí si podle toho. Spojenectví a společná kasa povoleno.

Test – Dát vědomostní test z předchozích řad (kdo řekl …, udělal …, ne úplně jednoduchý), Vlado a Petr se neúčastní. Vítěz získá nějakou výhodu.

Výdrž – Kdo vydrží nejdéle potopený, nechat je co nejdéle stát na místě, stát na jedné noze, obcházet bazén, chodit s deskou na hlavě, mít položenou ruku na stole, držet v předpažené ruce lahev s vodou, tancovat atd, za nějakou dostatečně motivující odměnu, aby to nebyla fraška.

Slovník – dát jim učebnice pro samouky nějakého jazyka a neříct jim proč, jen ať se to nějakou dobu učí. No a pak druhý den třeba jim říct, že na seznam můžou napsat co chtějí, ale dostanou jen to co bude správně v té řeči

Angličtina – Zajimave by bylo,  jak Thomas mluvi anglicky. Stabe, udelejte kurz anglictiny a Thomas bude ucitel.

Zuctovani – Falešné zúčotvání i s Terezou jen pro vilu třeba v úterý o 3 hodiny dříve než normálně pod falešnou záminkou a pak znova v přímaku a to by byly věci…..

Tajné úkoly:

Dabl – soutěžící X se musí po daný časový úsek (např. 1 hodina) vyhýbat soutěžícímu Y a nezůstat s ním o samotě. Jenže soutěžící Y dostane za úkol během daného časového úseku strávit se soutěžícícm X chvilku o samotě. No a nechte je se navzájem nahánět :)

Sabotaz – Dva soutěžící musí v nějakém čase uvařit oběd. Třetí jim to musí nenápadně sabotovat (vypínat troubu, schovávat potraviny, apod.).

Tresty:

Seznam – Vyvolení mají možnost napsat na seznam věcí k nákupu jen omezený počet položek. Je na nich dohodnout se zda chtějí cigarety nebo jídlo.

Písmeno – Vyvolení nesmí po určitý časový úsek používat věci začínající na jedno písmeno (třeba P – pánev, pračka, příbory…)

Článek bude postupně doplňován a aktualizován, diskuzi o úkolech a tajných úkolech a hlavně nápady na ně tak bude probíhat v jednom bloku a nezapadnou vaše skvělé postřehy a škodolibosti :) díky

dessin

... to jsem tak jednou do diskuze napsala kratoucky rekap jedne RS, ten byl zkopirovany primo do clanku a pak uz se tak nejak stalo ze jsme misto do diskuzi zacala psat do clanku :) Delam to svym blondatym zpusobem, delam to rada, bavi me to a snazim se, aby to bavilo i vas ... a víte jak? STAB JE MRKEV!!! :)

VyVolení

Diskuze k článku

Počet komentářů: 94
1
Knp
Reagovat

Ten tajný úkol Dabl nedává smysl, asi tam mas překlep. Když se X má vyhýbat Y tak X nemůže mít úkol s Y zůstat o samotě ne?

Reagovat

1: díky za návrh úkolu, určitě ho využijeme.

Překlep to nebyl, jen věta rozvitá se vsuvkou, ale nyní byla upravena tak, aby ji pochopil opravdu každý starší 6 let :)

3
Dáša
Reagovat

Tajný úkol pre Vlada: baliť Nikolu (náklonnosť jej už vyznal :)

4
rejpal
Reagovat

Tajné úkoly mají jedno riziko: neměly by nikdy vést k diskreditaci kteréhokoli hráče, která by mohla ohrozit jeho diváckou podporu. Dát někomu úkol typu osahávej všechny osoby v okolí z dotyčného udělají úchyláka. A žádné vysvětlení ex post ho už nezachrání. (Tady by stačilo právo veta zaúkolovaného. Do čeho jde dobrovolně, jeho problém).

5
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Podle mě jsou ty úkoly dost měkké. Co například vzít nějakou nejpevnější dvojici, z níž by jeden / jedna dostal/a tajný úkol se s tím druhým bez vysvětlení přestat bavit a začít se chovat až nepřátelsky. A ten druhý ať „pátrá“, co se vlastně „stalo… Nebo něco pro Vlada, všichni co se v jeho přítomnosti budou bavit by povinně museli začít hojně používat slovo „my“…

6
Pižďucha
Reagovat

Úkol pro Romanu. Maximálně 3 slova na větu. Maximálně 1 věta za minutu. Za první porušení 10 dřepů, za další 20, za další 30 atd. atd.

7
Kami
Reagovat

Ja myslim, ze staci i prkotinky jako tajne ukoly. Dulezite je, aby soutezici rozhybaly. Hlavne nenapadko :-)
Jasne ze by byl nejlepsi tajny ukol, aby se eLka pohadaly kvuli Zdene. Ale kdyz to neudelaly (mohly aspon onehda jen tak pro zabavu), tak uz to bude divny.
Ja bych zadne extremy nezavadela. Spis prave neco nenapadneho. Treba dat ukol nekurakovi, at nenapadne shrabne a schova vsechny zapalovace ve vile 8-)

8
Kami
Reagovat

Asi 8x jsem pouzila v jedne vete slovo „nenapadne“..ale fakt jsem malo spala, trpelivost se mnou, prosim.

9
Pižďucha
Reagovat

Anebo další úkol ala Partička. Polovina vyvolených by dostala role, které mají nějaký konkrétní spouštěč. Např., když padne slovo palec, začnu se chovat jako divočák. Druhá polovina by hádala co kdo má za roli a co je spouštěč.

10
Kami
Reagovat

Jeste bych doplnila – myslim, ze je fajn nedavat ukoly tak jednoznacne. Protoze by se mohli zbytecne uzkostlive ridit instrukcemi stabu. Podle me je na tajnem ukolu nejlepsi to, ze VV musi sam vlastni invenci dosahnout cile.

11
Jerremy
Reagovat

Navrh na úkol:
(inspirovano Survivor): VV dostanou otázky typu:
S kym nechces byt ve vile?
Kdo je nejpritazlivejsi?
S kym by jsi chtěl bydlet? …atd
Každý tajne napise odpovedi.
Verejne se pak ale snazi „uhodnout“, která odpověď byla nejcastejsi. Vitezem se stava ten, kdo ma nejvíce spravnych typu.
Vitez ziskava sladkou odmenu o kterou se muze s nekym podelit :)

12
Kami
Reagovat

Mozna me napadaji nudne ukoly, mam dalsi.
Ten kdo ma sluzbu cely den v kuchyni musi pripravit chody tak, aby VV vubec nepostrehhli, ze vlastne za cely den nemeli masove jidlo (predevsim chlapi).

13
rejpal
Reagovat

Pižďucha
Ona je nejlepší, a tohle by jí bránilo ve vyjádření názorů, které jsou důležité pro všechny diváky. (-:))

14
Klára
Reagovat

Někdo v jiné diskuzi navrhoval sebrat/ zakázat veškeré požitky (cigarety, alkohol, vířivka, sladkosti), dát každému VV peníze třeba na týden (aby to bylo zajímavější :)) s tím, že krabička cigaret je za 200, jedno pivo 50, čokoláda 100 atd a ať si každý vybere co chce :)

15
Pižďucha
Reagovat

13 Rejpal
No ale alespoň pár hodin by byli na kamerách slyšet i ostatní :)

16
Kami
Reagovat

14: To je super napad

17
Kami
Reagovat

14: Mozna by to mohli vychytat tak, ze nedostanou penize jen tak, ale udlea se soutez a postupne od viteze do posledniho dostanou urcitou sumu, ktera se s poslednim mistem bude samozrejme snizovat.

18
rejpal
Reagovat

Pižďucha
včera nastala chvíle, kdy jsem zleva slyšel z kamer Růžu a zprava z rekapitulace Růžu. O obsahu řeči nebyl skoro žádný rozdíl. Připadal jsem si jak masochista.
Ta ženská jim tam bere kyslík a brzy na to dojede. S polovičním nasazením by měla šanci přežít dlouho uvnitř i venku.
Myslím, že teď bude na řadě VB a Růža bude následovat. Ledaže by se daleko častěji zašívala z doslechu

19
rejpal
Reagovat

Klára
Jednou ve VV2 zakázali Tonymu kouření za nějakou blbost. Ten to dokázal obrátit ve svůj prospěch – stal se vilovým mučedníkem.
Jakékoli zákazy stravy, kouření apod. jsou vždy dvojsečné. Na jedné straně vyvolávají psychózy, ale pokud trvají déle, tak také letargii a otupělost. To by nás asi taky nebavilo. Je to dobrá věc, ale musí se použít v pravý čas a na správnou dobu.

20
Klára
Reagovat

17: Tak modifikovat se dá všechno různě :)
19: To by nebyl zákaz kouření, vybrali by si co je pro ně nejdůležitější. Chtěli by jít do vířivky, no mohli by, kdyby si ji byli objednali, nekuřáci třeba taky nakoupěj cigarety, aby z toho měli nějakej prospěch atd. Nebo jenom čistě dát jeden den každýmu krabičku (nebo 5, 10 cigaret, co já vím kolik toho vyčaděj) včetně nekuřáků, jak s tím naloží? :)

21
rejpal
Reagovat

Klára
To by myslím šlo. I když jsou ve vile někteří, kteří by to nejspíš až do svého odchodu nepochopili a pokládali by to za projev snahy ostatních jim škodit. Ale aspoň by byla sranda.

22
Kami
Reagovat

Ja bych se nebala byt trosku skodoliba 8-)
Mozna je to pubertalni hra, ale treba takovy ukol sblizit dva lidi. Uz vidim jak jeden nakecava holce ze se pan X zminil ze je pekna a panu X nakecat to stejne o slecne. Stab by mohl dat prilezitost, ze by zadal ukoly a ty dva dal zrovna k sobe (treba ze se musi krmit, protse neco s osobni blizkosti).
Take by mohla byt vecer panska volenka apod.
Jen nevim ktery pan X by to byl, kdyz Ladicek, Vladko a Martin (?) jsou nejak pritepleni, Buldok je zabochnuty do Strudly. Ale treba takovy Buldok a Martucijka by byli dobre objekty pro tuto hru.

23
rejpal
Reagovat

Kami
Mně by se líbil pár Thomas-Růža.

24
Klára
Reagovat

Osobně myslím, že Survivor nabízí spoustu použitelných soutěží :)

Rozdělit na dvě skupiny, dát jim nést nějakou přiměřenou zátěž. Skupiny se členy svázanými na nějakou rozumnou vzdálenost k sobě začnou od sebe ve stejné vzdálenosti (dalo by se kolem bazénu + vířivky, po obvodu zdí terasy), cílem je dohnat druhou skupinu, pohybuje se jenom v jednom směru. Kdo nemůže, dá zátěž jinému členovi svého týmu a odstupuje.

Dát vědomostní test z předchozích řad (kdo řekl …, udělal …, ne úplně jednoduchý), Vlado a Petr se neúčastní. Nejlepšímu dát třeba na hlavu korunu, aby jí celej den nosil a nějakej bonus.

Kdo vydrží nejdéle potopený, nechat je co nejdéle stát na místě, stát na jedné noze, obcházet bazén, chodit s deskou na hlavě, mít položenou ruku na stole, držet v předpažené ruce lahev s vodou, tancovat atd, za nějakou dostatečně motivující odměnu, aby to nebyla fraška.
——
Klasika – sdělit ostatním, co nejhoršího kdy komu udělali, čeho nejvíc litují atd

Nechat ve VIP ložnici spát jenom dva, ostatní ať se naskládají, jak chtějí – každý řekne, proč by si to zasloužil a všichni budou hlasovat (pro sebe nesmí)

Dorozumívat se celý den jenom zpěvem, sebrat všem na půlden porty (a mluvení trestat), nechat je napsat a zahrát nějaký příběh, zavázat půlce lidí oči nebo dát „hluchátka“

25
Kami
Reagovat

Jeste pripomenu jeden napad co jsem psala a ktery podniti predevsim jejich fantazii a nepopise jim cely ukol dopodrobna. Napr. takovy dopis „VV zahrajte si damu“ a nic ji nedat. At si pohrajou a vytvori neco z dostupnych materialu.

26
knp
Reagovat

2 dessin:

Jak myslis, ted uz je to spravne ;)

27
Klára
Reagovat

25: To by jim museli napsat, že si jí maj vyrobit, jinak by Růža pronesla, že dáma přece je a bylo by po úkolu ;)

Taky bych je nechala postavit co nejvyšší věž z věcí co najdou ve vile (nábytek se stěhovat nesmí, že)

28
Kami
Reagovat

Nebo by mohla byt sranda anonymne napsat prezdivky jak kdo komu pripada. Jej ja bych se vyradila.

29
rejpal
Reagovat

Klára
a) doufám, že to tady čtou, b) máme před sebou ještě více než měsic, kdy počet lidí bude dostatečný, aby se daly hrát všelijaké hry. Takže stihnout se dá spousta.

30
Kami
Reagovat

Take si myslim, ze se rozehrajou. Oni uz zkratka videli vice rad a ted si uvedomuji, ze vsechno co udelaji vsichni vidi, drzi se na uzde. Ale ono to nejde se drzet vecne. Podle me otupi. Davam jim cas. Ale mohli by uz neco zacit provadet.

31
Kami
Reagovat

K Prime – mozna by zvysila sledovanost tim, ze by dala upoutavku ze dnes v Duelu bude poradna rosada. Jinak divat se na neco co uz davno vime je o nicem.

32
Kami
Reagovat

Zda se mi, ze jsou dnes v dobre nalade. Tak stabe, vyuzij toho.

33
Wanna be your monster
Reagovat

U prvního úkolu bych doporučila dát jak pozitivní, tak negativní vlastnosti. :)

34
raf
Reagovat

Na oficiálních stránkách v sekci Co se děje ve vile je strašné číst něco zpětně. Proč to není po dnech? Nebo hledat něco zpětně (zkuste rychle najít třeba čtvrtý den odpoledne). Byl by takový problém to oddělovat po dnech (datumech)?

Reagovat

33: ano, to zde zaznelo take, ale myslim ze by jim to mohlo napovedet jak si kdo stoji u divaku…

AKTUALIZOVANO

36
Wanna be your monster
Reagovat

35 – No tam jde právě o to, že oni neví, komu ty vlastnosti přiřadit. Napříkald, když se dá vlastnost falešný, každý se zamyslí. :)

37
Packa
Reagovat

Úkol s penězi a nákupem věcí je super, stejně se mi líbí i ten tajný – X, Y, vyhýbání a nahánění. To by mohla být sranda.
Myslíte, že se to dostane k Primě? Nechcete jim to třeba poslat? :D

38
Kami
Reagovat

Ja bych dala ukol Ruzene, a to stylem dopisu: „Ruzeno, stab uz z tebe boli hlava. Do 15:00 ti udelujeme bobrika mlceni. Bobtrik zacina okamzite po precteni tohoto dopisu.“
To by ji solidne nahlodalo i psychicky a hlavne by se nemohla ani k tomu dopisu vyjadrit :-)

39
rejpal
Reagovat

Wanna be your monster
Taky je tu riziko, že někteří vůbec netuší, jaký význam mají ta slova. I když třeba mají maturitu.

40
rejpal
Reagovat

Kami
Dobrý úkol. Ale my měli bobříky na 24 hodin.

41
Michal
Reagovat

Vždyť i ty tématické dny v VV 1 byly super, vím samozřejmě že je blbost je opakovat, i když kdo si je po 8 letech pamatuje, resp. se dají poupravit.., jak teď koukám z nostalgie na VV1 tak např. branný den, vojenský den, dny kdy se chovali vyvolení jako ve staré anglii se vším všudy, baroko, hráli divadla, nebo byli např. na Kubě – kde byli diktátoři, revolucionáři.. atd.. nebo hráli hipís.. a to vše s kostýmy a se vším všudy.. co k tomu patřilo.. to tam prostě chybí..

Je to strašný stereotyp.. ráno vstanou.. dostanou nějakej úkol.. udělaj oběd, nají se.. odopledne se bud válí nebo nic nedělaj, nebo dostanou nějakej úkol.. večer žadoní o hudbu a maj mejdlo.. pořád na stejné brdo…

42
Jerremy
Reagovat

Omezit terasu pouze pro jedno pohlavi :)
Ven na terasu muzou pouze kluci (nebo holky).
(jsem zvedavy jak dlouho a koho napadne se prevlect :))

—-
Tajny úkol: pro Ladu: vyznat lasku Lucie a priznat se, ze není na kluky :)
Tajny úkol: pro Vlada: vyznat lasku Ladovi :)

43
Kami
Reagovat

Myslim, ze Lada by to Vladovi neveril. Ale naopak mozna jo :-)))

44
rejpal
Reagovat

Jerremy
Lucka by to hrála s ním s velkým nadšením. Ani by se nemusela extra přemáhat.

45
Jerremy
Reagovat

24 (Klára): ono by mozna stalo za to, dat jim normalny vedomostni test, alespoň uvidíme jak jsou na tom s inteligenci a zakladnimi vedomostmi.

46
Kami
Reagovat

Stejne si myslim, ze kdyz Strudla zjistila kolik palcu Buldok dostal (v neofiko palcovacce) a kolika lidem je protivny, dela diru do halvy LM ze s nim proste NEPECE.

47
rejpal
Reagovat

Jerremy
Toho se nad dočkáme, ve VV to už bylo více než jednou. Byl bych hodně pro.

48
Wanna be your monster
Reagovat

ten tajný úkol s láďou a vyznání lucce lásku je dobrý, když k tomu přidá, že je hetero, a že to je jen taktika, že to souvisí s tím, že někdo ev vile není takový, jaký se zdá. :)

Jinak upozorňuju, že až na první řadu, štáb dával okamžitě popisky, když měl někdo tajný úkol. Nemělo by se stát, že na něco koukáme a nevíme, jestli je to hra.

49
Scalex
Reagovat

Tajné úkoly mají smysl tehdy, když jsou dlouhodobé a nevyvolávají podezření. V jednom ze svých dřívějších článků jsem psal o jednom úkolu ze zahraničního Big Brothera – políbit všechny v domě během jednoho týdne. Tak, aby to bylo přirozené, aby to vyplynulo z nějaké situace. Aby nikdo nepřišel na to, že je to tajný úkol. Dotyčný na to musel opatrně, někdy to byl polibek po jiném splněném úkolu (takové to „mám radost, zmákli jsme to, cmuk!“), někdy soutěžící využil toho, že je někdo opilý (to použil tuším na dva chlapy, protože u nich se důvod k polibku hledal těžko) a kvůli poslednímu chlapovi dokonce vyprovokoval ostatní, aby sehráli scénku, v níž zmanipuloval děj tak, aby ten poslední chlap hrál ženu a on chlapa a mohl ho tedy v rámci scénky políbit… Bylo skvělé to pak sledovat v jednotlivých rekapitulacích, kde vždycky štáb ukázal, koho se ten den povedlo políbit a kolik má dotyčný na kontě čárek. Ten úkol ostatním vůbec neodtajnili. Nikdy se nikdo z hráčů nedozvěděl, že něco takového vůbec proběhlo. Akorát ten soutěžící si pak mohl něco přát, tak si přál nějaké nadstandardní jídlo, které ho pak několikrát čekalo ve zpovědnici.

Takhle má vypadat dlouhodobý tajňák.

50
Scalex
Reagovat

48: velké ANO – divák musí být o tajných úkolech informovaný minimálně v tom pořadu, ve kterém se poprvé začne soutěžící chovat divně/nestandardně. V ideálním případě by se ale divně/nestandardně chovat neměl vůbec, tajňáky by měly být takové, aby soutěžící v rámci normálního chování taktizoval a manipuloval ostatními tak, aby došlo ke splnění úkolu.

51
Dáša
Reagovat

Hodinka ručných prác: každému vyvolenému dať ihlu a farebnú niť a nech si vyšijú značky na svojich županoch a uterákoch, aby v tom nemali bordel, ktorý kritizoval Zverina. A aj chlapi nech si to vyšijú sami, veď sú emancipovaní, že? :)

52
Zdenka
Reagovat

Celí tito vyvolení je jedna velká trapárna.Co tu ještě vymýšlet.Tyto pořady se nemají opakovat.Jediné co bylo dobré byli Vyvolení 1.Celé to osazenstvo až na Vladka a nepochybně nyní i Petra Zvěřinu je směs hloupých,nic nechápajících a tápajících tvorů.Ostraváci ovšem bodují,jsou na samé špici hlouposti.Jak jsem napsala jedna velká trapárna.

53
Jenda
Reagovat

Napadly mě dvě věci:
1. trest – možnost napsat na seznam věcí jen omezený počet položek po určitý počet dní třeba. Takže by si museli zvážit jestli se radši nají nebo si zakouří apod.

2. úkol – dát jim učebnice pro samouky nějakého jazyka a neříct jim proč, jen ať se to nějakou dobu učí. No a pak druhý den třeba jim říct, že na seznam můžou napsat co chtějí, ale dostanou jen to co bude správně v té řeči.

54
Packa
Reagovat

Jenda (53) – ten druhý úkol by byl drsný, ale skvělý. :D

55
psice
Reagovat

Ten úkol Dabl (nahánění a vyhýbání) mě pobavil, už jak jsem si to zde přečetla. Je to legrační představa. I když u mě by asi taky záleželo, kdo by jej měl plnit.

56
Bobby Brown
Reagovat

Mě v koupelně napadlo něco úplně jiného, ani ne tak úkol, jako technická fičura pro vyvolání mnoha sporů. Není to na tuhle řadu, ale možnou jinou.
Nic složitého, místo trvalého přísunu teplé vody by měli třeba 200l bojler. A teď se s tím poperte fešáci. Hlavně ze začátku by to bylo asi zajímavý, 13 lidí na jeden bojler je docela dost.

57
nelson
Reagovat

Udělal bych to zajímavější… až se jednou vyvolení probudí, bude po terase pobíhat prase… dostanou úkol terasu kompletně zakrýt igelitem a pak vejde řezník a bude zabíjačka.. a všechny ty fajnovky tam musí zůstat a pomáhat :-)

58
JAJAJA
Reagovat

MĚ BAVILO V PRVNÍ ŘADĚ, JAK NA SEBE BAFALI, KORT VLADKO, KDYŽ SE LEKNE, TAK TO MUSÍM 3X PŘEHRÁVAT :-D
NAPADÁ MĚ SOUTĚŽ VE VAŘÍNÍ, KDO UVAŘÍ LÍP OMÁČKU, UPEČE KUŘE, ATD…
ZA SPROSTÝ SLOVO TREST – ZAZPÍVAT NĚJAKOU CELOU PÍSNIČKU :-)
POSCHOVÁVAT KAŽDÝMU NĚJAKOU JEHO VĚC (HŘEBEN, ŽEHLIČKU NA VLASY, PODPRSENKU) A PAK DĚLAT TAJNÝHO :-D
OBLÍKNOUT SI NĚČÍ TRIČKO (NEBO COKOLIV JINÝHO) A PROMENÁDOVAT SE V TOM, DOKUD SI TOHO JEHO VLASTNÍK NEVŠIMNE :-D
NA SCHOVKU BY MOHLI HRÁT :-D

59
Lenny
Reagovat

soutez: zavod na babetach kolem bazenu

Reagovat

Dobrý záškodnický tip z FB :)

Zajimalo by me jak Thomas mluvi anglicky. Stabe, udelejte kurz anglictiny a Thomas bude ucitel.

61
Libor
Reagovat

Falešné zúčotvání i s Terezou jen pro vilu třeba v úterý o 3 hodiny dříve než normálně pod falešnou záminkou a pak znova v přímaku a to by byly věci…..

62
J
Reagovat

53: Jendo to jsou super nápady

63
Milo
Reagovat

Vyvolení by měli uspořádat „Velkou Pardubickou“. S tím, že dámy budou žokejky a páni budou plnokrevní hřebci na 4. Ať si vymyslí trať včetně jeleního příkopu atd. Nejprve ať uzavřou sázky o tom kdo prohraje bude sloužit po určitou dobu druhému týmu s kterým soupeří a vítězové si to budou užívat. A hlavně ať si k tomu vymyslí kostýmy…

64
kafičko
Reagovat

teda lidi…. ted jsem to dočetla… mě ti VV 4 snad baví jen kvůli těm diskuzím tady! jeden úkol/tres lepší než druhý, zda se ale že Primu to mic nezajímá… dyt mi ji tady se snažíme zachránit sledovanost, anebo jim to takhle stačí… co budou dělat, až půjde talent????

jo já už na začátku navrhovala udělat VV PROSTŘENO a nechat je plést obvazy pro malomocné – tohle by bylo i užitečné, ne jen zabíjení času – vím, že to není akční, ale je to pro dobrou věc

65
fikus
Reagovat

Důležité je, aby si štáb s úkoly pohrál. Dal vyvoleným dostatečné množství rekvizit a pomůcek. Zlepšil soutěže hudbou, dekorací, odměnou, apod.. Samotný štáb by se měl úkoly bavit.

Návrhy:

Adrenalínový den – zápasy v čokoládě, sumo v nafukovacích oblečcích, paintball, bungee jumping. Soutěžící rozdělit do dvou týmů. Za každou disciplínu nějaké body. Vítězný tým dostane pořádnou odměnu.

Český den – zabíjačka (se vším všudy, od tvorby až po konzumaci pochutin), večer tradiční maškarní ples s živou kapelou.

Den apokalypsy – vzbudit vyvolené brzy ráno sirénou, nechat jim pět minut na zabalení všech potřebných věcí (včetně potravin), pustit jim video (skutečné Zprávy FTV PRIMA a v nich nahraná reportáž o atomovém výbuchu/ výbuchu chemičky či něco podobného). Zavřít soutěžící do zásobovačky (kompletně vyplenit vilu, nenechat tam nic, co si nezabalili (jen nábytek)). Vrátit soutěžící do vily, zavřít vstup na terasu, vypnout elektřinu, vodu a nehýbat s kamerami.

Noc velkého trestu – nainstalovat na noc do vily houkačku. Ta by byla ovládána fanoušky na Facebooku (každý like pro stránku VV – spuštění klaksonu, dopředu na to diváky připravit). Soutěžící by museli dojít klakson vypnout a divákům poděkovat za spuštění (něco podobného nedávno udělala jedna PR agentura na Slovensku svým zaměstnancům).

Fear Factor ve VV- konzumace šílených jídel, strkání rukou do krabic s tajemným obsahem (s hady, vnitřnostmi, hmyzem, apod.), znalostní test za nepříjemných podmínek. Nejlepší jednotlivec by dostal odměnu.

Den opačných rolí: 1) poslat jim nějaké dva kusy nového nábytku, nechat to soutěžící sestrojit. Muži mohou pouze navigovat, ženy sestavují. 2) Ženy a Vladko nesmí do kuchyně. Mužské osazenstvo musí pro soutěžící připravit oběd. Nikdo je však nesmí navigovat. Maximálně jim štáb může dát návod (kuchařku). 3) Ženy nesmí celý den používat kosmetiku. Muži se nesmí dotknout piva a cigaret.

Den filmu – 1) nechat udělat soutěžící test z filmového a seriálového prostředí. 2) nechat je zahrát tři scény z významných filmů 3) nechat je natočit vlastní dokument o životě ve vile (dát do vily kameru) 4) do večera štáb film sestříhá a pustí jim ho na obrazovce.

Den vědy a inteligence – vědomostní kvíz, logická hádanka a její reálné vyřešení (teambuildingová aktivita), sestrojit ze soutěžících nápis vyvolení, každý ze soutěžících by dostal nějaký úkol (zapamatovat si všechny české krále, všechny olympijské hry, poznat 30 druhů květin, hlavní města, vlajky, apod.). Ten, kdo úkol splní, dostane pořádnou odměnu.

Opravdová hra na pravdu – do vily přijde profesionál s detektorem lži, každý soutěžící bude postupně napojen na detektor, ostatní VV pokládají dotazy (1 soutěžící = 1 dotaz). Poté profesionál odejde. Štáb večer pošle soutěžícím výsledky, každý z VV se bude muset ke svým výsledkům vyjádřit. Štáb také zašle VV seznam hříchů (obtěžování Nikol, nejvíce nadávek, nejvíce vykouřených cigaret, nejlínější člověk, apod.). Soutěžící se budou muset vyjádřit, kdo podle nich patří k danému hříchu. Štáb jim následně výsledek oznámí pomocí videa s danými hříchy na plazmě.

Tajné úkoly: Výhru získá ten, kdo první odhalí, že jde o tajný úkol. V případě úspěšného provedení ten, kdo úkol dostal.

Ladík se musí pohádat s Luckou. Slovně ji napadne. Ta o ničem neví. Nesmí se s ní celý den bavit.

Vladko bude největší kamarád Tomáše. Musí mu všechno odsouhlasit, smát se jeho vtípkům a strávit neustálý čas v jeho blízkosti.

Růžena musí popřít všechno, co doposud ve vile řekla. Žádný sushi bar, žádná Ostrava, žádný manžel, žádné dítě.

Mirka musí přesvědčovat ostatní, že se chce rozejít s Pavlínou (ta o ničem neví). Protože vážně přemýšlí o vztahu se Zdeničkou.

Čtveřice soutěžících si nezávisle na sobě navleče oblečení někoho jiného. Odměnu získá ten, kdo nebude do jedné hodiny odhalen. V případě odhalení majitelem vyhrává odměnu majitel.

Dva soutěžící musí v nějakém čase uvařit oběd. Třetí jim to musí nenápadně sabotovat (vypínat troubu, schovávat potraviny, apod.).

Důležité je, aby bylo jasné, že jde o tajný úkol. Divák to musí vědět. Po skončení to musí vědět i osazenstvo vily.

66
rea
Reagovat

Možná je to dětinské, ale znáte hru ŠTRONZO ? Štáb by na ně v kteroukoli dobu a v jakékoli situaci zařval štronzo a oni by museli na cca 1 minutu stát bez pohybu v situacim ve které byli v době výkřiku. Tomu , kdo týden vydržel při každém povelu stát úplně bez hnutí bych dala prémii ( jídlo ?) . Nebo se během týdne každý den domlouvat pouze slovy, začínající na jedno písmeno, které si ráno vylosují.

67
rea
Reagovat

Fikus : hustý :-)

68
rea
Reagovat

Pustit jim na celý den japonské lidové písně, nebo básně – kdo odposlouchá a večer dobře interpretuje nějakou, dostane za odměnu sushi :-)

69
Macík
Reagovat

65) Den apokalypsy :-DDD…po nedávno proběhlém chemickém útoku v Sýrii a připravovaném útoku ze strany USA…pustit jim zprávy a za týden vyhlásit poplach….muhehehe…to by bylo pro některé vyvolené „na Chocholouška“… :-DD

….Zdravím panáčky :-DD

70
EDa
Reagovat

Mohli by sehrát Vyvolené za 50 let – Pergnerová bez zubů, Vladko již desetinásobný vítěz a pod.

71
Wanna be your monster
Reagovat

přijdu domů, letím zase pustit kamery a stránky primy mi nefungují…vám jo?

72
Macík
Reagovat

71) mně fungují :-D …právě nacvičují s animátorkou „hafíkem“ chorošku včetně pa.de.dééé… na stav Martinovo mysli …

73
Poštovní holub
Reagovat

Prosím, vzhledem k různým stupňům závislostí, odebrat VV na 1 – 2 dny tabák a alkohol. To by snad mohli ve zdraví vydržet a mnozí by se řádně odkopali. Zvlášť Lůca a Růžena. A příkaz Zdeně, aby jedla s ostatními a skončilo to samostatné vyvařováni a obžerství. Díky.:)

74
davidp
Reagovat

Jednoznačně je nechat soutěžit o tajnou odměnu, bude přikrytá. Nikdo neví co to je a všichni jsou zvědaví, někteří méně.

Soutěž probíhá celý den a pak jí někdo vyhraje.

a je to vzkaz z domova, samozřejmě bez nějakých informací, ale třeba video od příbuzných nebo tak něco

75
Michal
Reagovat

Dobry vecer,

ja bych rad videl, jak jsou vyvoleni sikovni. Nejen s pomoci maluvek (viz trpaslici), ale zda umi take neco postavit/sestavit. Treba smontovat nejakou skrinku ci neco co by se dalo pak vydrazit ci venovat nejakemu detskemu domovu.

Dalsim zajimavym ukolem ci psychohrou by take mohlo byt rozebranie vsech posteli v loznici na prkynka a cekat, jak si s tim poradi s textem – divaci si stezuji, ze se jen valite.

Michal

Reagovat

Zajímavé by mohlo být (podle komentáře u jiného článku to bylo údajně v nějaké předchozí řadě) kdyby štáb dělal třeba den nebo dva úplně mrtvého brouka. Ráno by jim prostě nerozsvítili v ložnicích, kamery by se nehýbaly (ačkoli by natáčely), nechodila pošta, žádné nákupy, zamčená zpovědnice, nic… jako kdyby se štáb sebral a šel domů.
Začít třeba v sobotu ráno po duelu a mohli by je tak nechat klidně až do úterního rána, kdy by zase pokračovala komunikace jako by se nic nestalo. Bych rád viděl, jak yb třeba už druhý den začali řešit, že není jídlo a že musí šetřit, jak by se prali o poslední cigára…
Aby VyVolení viděli, že je s nima taková nuda, že už to nebaví ani ty, co jsou az to placení :-D

77
Bazinga
Reagovat

76 Nicku, možná by se hodilo říct, že nápad, který tady prezentuješ, byl na diskusi k on-linu dnešního dne zveřejněn dnes před 11:00 hodinou přezdívkou woczko.

Reagovat

77: To sjem chtěl říct tou závorkou že to není čistě můj nápad… ale už jsem ji upravil, ať je to jasnější.

79
upsik
Reagovat

Pro oživení – pošlete jim tam na týden (i déle) vítěze maďarských VV (bez znalosti češtiny). Atraktivní žena (příp. dovolba). Konfrontace dvou různých stylů hry a snaha se s ní dorozumět by byla kapitola sama o sobě. Ten týden by určitě trhal rekordy (nejen u online diváků) a ani by moc nestál, určitě by se vyplatil.

80
jarka tupá
Reagovat

dejte vyvoleným různorodý material ať si vytvoří totem a u něho ať spytují své prohřešky,problémy ,pocity a co se jim na ostatních ten den nelíbilo

81
Rena
Reagovat

65 fikus – proč ty nedeláš v Primě… tolik nápadů… obdivuji

82
Rena
Reagovat

76 nick – to bych také ráda videla, to by mohli udelat… ale nejprve jim vyřadit z provozu ty hodiny…

83
Rena
Reagovat

ukol – každý den jeden z nich vymyslet odpoledne hru pro ostatní…vzít to třeba podle abecedy…

84
Rena
Reagovat

den dva bez cigaret…bez alkoholu
den dva bez šminek a učesat se mohou jen 1x za den (Zdena)

85
jarka tupá
Reagovat

Dejte jim papir a tužku a aťˇnapíší povídku „JÁ a VILA!
Dejte jim material různého typu a mohou vytvořit něco dle své fantazie a udělat výstavu z toho co vytvoří

Reagovat

fikus (65) ty dny, to by bylo super. I kdyby dělali třeba jednou az týden nějaký takový velkolepý tematický den tak by to tam dost oživilo.

Proč je ten štáb tak měkký a omezený jim tam ve vile pořádně něčím zavařit a oživit to? :-(
Proč pořádsamé „jak se cítíte, popovídejte si o tom, namalujte obrázek a napište básničku… to je núúúúdáááá…

87
upsik
Reagovat

Co takhle dát tajný úkol LP, aby nějak donutila LM změnit účes nebo sestřih, pak bych chápal tu půlhodinu před zrcadlem (teď je výsledek pokaždé culík + tužidlo (lak))…:)

Nástup do vily a promo fotka budiž příkladem (a kadeřníků je tam dost).

88
Juchna
Reagovat

Tohle není můj nápad, četla jsem to před pár dny někde v komentářích na panáčkovi, ale co tak jednoho krásného rána vzbudit vyvolené neutuchajícím Růženiným řehotem puštěným na plné pecky do repráků? :-D

89
dessin
Reagovat

88: tak to je hoooooodne zakerny :)))

Reagovat

Tajný úkol (inspirovaný Martinovým výstupem a vzpomínkou na Emila):
Obsadit vilu, unést soutěžící.
Naštvat se, udělat únosce, mít někoho ze soutěžících jako rukojmí (mít na to od štábu nějakou repliku nože) a vydírat štáb, udělat pořádné čoro moro, zavřít se v ložnici. Najmout si policajty (ok, dražší upgrade) a ti by obsadili vilu, „vyhladověli nebo uspali“ a pak zpacifikovali únosce atp. Ostatní by na ten čas šli třeba do studia, kde by klidně i mohli přespat.
Těšil bych se na články v Blesku O:-) Odtajnit samozřejmě, podobně jako Emilovo rozbíjení židlí, až se zpožením i soutěžícím a spojit s návratem „únosce“ do vily, který by mezitím pobyl třeba dva dny na hotelu místo ve vězení.
Na to by se mega hodil Martin, kdyby se vrátil z duelu :-) Ten yb to nemusel ani moc hrát :-D Nebo to nabídnout Thomasovi jako vykoupení z věčného porušování pravidel (buď uděláš tohle a tak, aby to nikdo neprokouknul nebo poletíš) a v nejhorším případě využít Vladka a jeho další hysterický záchvat. z ostatních mě nikdo ani nenapadá, kdo by se na to hodil. Z ženských možná Eva nebo Mirka, ale i tak yb to už nebyloa si úplně ono.

91
fikus
Reagovat

Poslal bych do vily tři exotické cizince, kteří by uměli česky, ale nesměli by mluvit česky. Navíc by dělali, že ostatním nerozumí. VV by byli tři příchozí představeni jako noví soutěžící („falešná dovolba“). S tím bych spojil různé úkoly. Naučit cizince českou básničku, říkat Ř, dostat z nich co nejvíce informací o nich, apod..

92
rea
Reagovat

Já bych poslala do VV Nika z Mami…., ten tam jasně chybí . Představuju si Romanu, jak na něho huláká a Vladko z druhé strany – to by v tom byl čert, aby z Nika nevylezlo kousek emocí či aktivity – a kdyby ne, dala bych jim to za úkol :-)

93
Zdenek
Reagovat

A co kdyby jim tam v noci, kdy vsichni spi schovali nejake indicie k hledani pokladu a poklad (v podobe nejake nadstandardni odmeny) a instrukce pak poslali v necem ze zasilaneho proviantu (tak aby to nebylo tak snadne najit)? V instrukcich by bylo napsane, ze se o informace mohou podelit s kym uznaji za vhodne. Ta odmena by samozrejme musela byt neco, co si normalne nemuzou objednat v seznamu nebo by to by mohlo byt odmena formou 3 splnenych prani, toho kdo poklad ve vile objevi.

94
Vlaďka
Reagovat

Dát Lucině celý den se starat o vilu včetně vaření, je to nejlínější holka z vily!

Přidat komentář