Panáček v reality show

Hledá se táta 11.díl (2.12) – zahraniční dovolená

2. Prosinec 2008 | napsal(a): | reality show: Hledá se táta


Blíží se finále a poslední, kdo dnes bude ještě vyřazovat jednoho z trojice adeptů na tatínka je Gábina. Čeká nás návštěva u Miloše a poté zřejmě i „dramatické“ vyřazování na letišti, což už nám Prima v upoutávce nabídla minulý týden. Naďa s dětmi, Jirkou a Petrem tráví dny v rakouských Alpách, Jana ve Vídni. Gábina odletí na Djerbu s dětmi, chůvou (bývalá tchýně) a vybranou dvojicí mužů. Jak to vše probíhalo, to uvidíme dnes večer.

Gábina
Jako poslední z maminek ji čekala ještě jedna návštěva a to u Miloše ve Wroclawi (Polsko). Na návštěvu se těším, je to přece burzovní makléř, mělo by to být poznat na jeho bytečku, říká Gábi. Nesmí chybět profil Miloše. Ve zkratce – má dvě tváře. První pracovní. Je tvrdý, studený čumák. Druhá tvář ta osobní je přívětivější. Vyplivne pro partnerku duši, je pozorný, má rád sex. Chce štíhlou, pracovitou, atd. Chtěl by dvě děti, ale cítí se mladý na rodinu, pár let by počkal, nikam nespěchá. Proč se přihlásil? Je to netradiční forma seznámení a on má netradiční věci rád.
Přijíždí Gábina, má radost, že vidí „Milouše“, ale že by jí přišel pomoct s taškou, to ne. A po schodech taky nejdu, rozčiluje se. Ale zbytečně, už je tu Miloš, pusa, vrazí se mu taška do ruky a hurá do výtahu. Nesmí chybět prohlídka bytu, zdá se jí tmavě zařízený, mně se zdá hezký. Denní plán – prohlídka centra a setkání s kolegy Miloše. Gábi se moc nelíbí, že ti praví kamarádi neměli čas a tihle kolegové ji o něm moc neřekli. Pokud někdo čekal noční život ve Wroclawi, měl smůlu. V klidu domova předvádí Miloš kousky s pozlacenými kartami. Snad dokonce nějaké věštění osudu. Nechápe ani Gábi, má si počkat na ráno, vysvětlí jí to. Je pozorný hostitel, doběhl pro čerstvé pečivo, káva, čas vyložit karty na stůl. Karty naznačují, že je mezi nimi silné pouto, on to bere s odstupem. Návštěva končí, čas odjet balit na dovolenou na Djerbu.
K moři vyrazí Gábina a děti. Její bývalá tchýně bude dělat chůvu. Na letišti se připojí dva „tatínci“. Nejprve je potřeba jednoho poslat domů.
Než se tak stane, krátce hodnotí návštěvy u mužů doma. Radim ji zklamal, doma se choval jinak než u ní. Přesto do letadla nastoupí. U Mirka to byla romantika, procházka s Brianem se jí líbila, a proto se může jít také postavit do fronty na odbavení, směr Djerba. Ano, Černého Petra dostává Miloš. Návštěva jí přišla jako exkurze po jeho zaměstnání, kamarádi, o rodině nic neřekl, bylo to neosobní. Miloš odchází s kufrem, Gábi se rozčiluje, že se ani nerozloučil s dětmi. Podle ní to byla od něj jen hra, chtěl se zviditelnit. V upoutávce to vyznívalo jako pěkné drama a realita opět trošku mimo.
Slunná Djerba, písek, moře, pohodička. Malý Dominik zde oslaví první narozeniny, Mirek dárek kupoval stylový, na místě. Tunis bez velblouda, to by nebylo ono. Tak plyšový udělal radost. O děti je postaráno, čas se jít pobavit na diskotéku. Radim jde spát, Gábi s Mirkem získávají čas na rozhovor. Vyčítá mu, že se jí nevěnují, že je celý den sama, chce, aby se víc vyjádřil, víc se jí otevřel. Návštěva v Rýmařově naznačovala, že půjde mezi nimi o víc. Mirek se brání. Ono je to s Gabčou těžké. Když jsme přišli za tebou, to bylo samé – teď ne, teď kouřím. Do vody ne, zrovna jsem byla, atd.
Výlet i s dětmi, zvířátka, muzeum. V jedné manufaktuře je možnost nechat si napsat zvolené slovo arabsky. Mirek vybírá jméno syna, Radim svoje. Gábi to naštve, jsou tam s ní, mají ji dokazovat city a přitom ani jeden na ni nemyslí.
Zbytek dovolené příště.

NAĎA
Místem její dovolené budou rakouské Alpy. Pojedou i děti, chůvu jako jediná nepotřebuje. První problémy jsou už při odjezdu, dvě auta, je potřeba zasedací pořádek. Děti volí Petra, Jirka pojede sám a zde zřejmě vzniká první trhlina v „idylické“ partě Nadi. A bude možná hlubší, než se zdá. Ubytování v nejstarší dřevěné budově Naďu zklame. Čekala asi trošku větší luxus, je to skoro klasická chalupa. Večer je Jirka bez nálady. Nelíbí se mu, že Petr děti víc zaujal.
Počasí nic moc, ale to je neodradí od plánovaného výletu. Těší se na lanovku, jen déšť to trochu kazí. A opět konflikty. Petr je fyzicky zdatnější, pomáhá dětem, nosí Tinku, Jirka upadá do smutku. Kaplička císařovny Sisi, možnost zapálit svíčku a něco si přát. Naďa by chtěla nového partnera. Nezapomíná ani na minulého manžela, zapálí svíčku i za něj. Lanovkou dolů a Petr dostává úkol. Postará se o děti, ona si s Jirkou udělá program sama.
Jde se na loď, to Jirkovi zvedne náladu. První možnost promluvit si o samotě. Má je všechny strašně rád. Naďa reaguje jinak, než by asi čekal. Končí v slzách poté, co ji bere za ruku. Slzy jsou zřejmě z toho, že necítí city, které on asi očekává, není to tam, to je pravý důvod. Petr děti nakrmil i zabavil. Je potřeba vymyslet program na večer, bude karneval. Dětem s maskami pomáhají pánové, Nadin převlek bude překvapení. Jde za čarodějnici. Dan se nebaví. Dolehly na něj vzpomínky, karneval si vždy užíval na horách, s tátou. Je to šikovný kluk, uvědomí si, že ostatním kazí náladu, proto jako překvapení udělá večerní výzdobu místnosti, všude svíčky, povedlo se mu to.
Druhý den je v plánu procházka k vodopádům. Naďa si všímá chování mužů k dětem. Lépe to zvládá Petr, Jirka to nese s nelibostí. Ráda by jim nahlédla do hlavy, co si myslí, koho tipují, že vybere. Nechce dětem dělat v hlavičkách chaos, rozhodování bude složité. Jirku pošle do aqvaparku s dětmi a čeká nás piknik s Petrem. Ten vede monolog o svém životě, moc mu nerozumí, naštěstí kráva naruší jejich samotu a rozhodně nebude mít chuť vyklidit pole.
Jak se rozhodne a kdo bude ten pravý partner a táta, to si ještě musíme počkat.

JANA
Na výlet do Vídně pojede i Jiřík, je potřeba vzít si chůvu, bude to Janina maminka. Protože princátko bylo u moře s vlastním tátou, musí mu ukázat, kteří chlapíci s ním pojedou. Martin a Pavel.
Večerní program plánuje Jana jen s Martinem, Pavel zůstává doma. Někam se půjde. Kam asi?! Jana plánuje posezení v restaurační zahrádce. Martin neví co s rukama, na to je podle Jany dobré nosit láhev s vodou. I po takové době je nesvá z kamer. Martin problém s rukama vyřešil, objal Janu kolem ramen. To kdybych šla s Pavlem, toho by to určitě nenapadlo, uvažuje Jana. Je jí to nepříjemné? Ne, jen divné.
Jana se prý drží zpátky, nikomu nenadržuje. To Martin po dvou dnech na Sázavě věděl, že ji miluje. Jak se to pozná? Zahrádka, Jana s cigaretou, nohy na protější židli, nic jí srdíčkem neprochází.
Nebyl by to Jiřík, aby Janu nevytáčel, a to on umí, to jsme už měli možnost vidět. I zde je důvodem několika nervových úletů Jany. Ještě jednou si strčíš prsty do pusy, tak ti obě ruce urazím, rozčílí se Jana nad Jiříkem. Atrakce v Prátru, ty baví malé i velké. Jiřík zneužívá Pavlovy dobroty, ten zneužívá Jiříka, aby se zalíbil Janě. Ta má jediný závěr. Syn je líný jako veš. Je s ním řeč jako s Tatarem, její řeč nevím jak pojmenovat.
Čas na jídlo a opět problémy se synem. Už víme, že s jídlem nekamarádí, on nám to raději připomíná a Janě selžou nervy. Uvědomí si, že mu chybí vlastní otec, aby ho srovnal. Je prý špatná máma. Podle „chlapíků“ to není pravda, naopak. Co taky mají říkat. Martin bere Janu pod křídlo, utěšuje ji, Pavel to sleduje, asi by bylo zajímavé vědět, co se mu honí hlavou. Je zaražený, co nadělá, Martin je pohotovější.
Jak to dopadne, snad za týden budeme vědět víc.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Hledá se táta

Diskuze k článku

Počet komentářů: 91
1
Bára
Reagovat

Tak jsem si přečetla na primě, jak to bude dnes probíhat. U Nadi se to vyvíjí snad tak jak má, celkem pohoda a klid jako vždy, i když….Jana zas bude trochu psycho a u Gábiny samozřejmě nenanpsli, kdože to s ní pojede. Takže vydržet do večera !

2
Helena
Reagovat

Jelikož je to předtočené, tak již vím, že Jana si nevybere žádného a Prima s ní bude spolupracovat na dalších pořadech.

3
dub
Reagovat

a jeeeje … to snad ne

4
for Helenu
Reagovat

Tak díky paní chytrá. Jsem se těšila jak to dopadne a ty mi to tady vyžvaníš. Takový lidi jako ty nemám ráda. Dělaj jak jsou všeznalý a řeknou ti vraha hned na začátku filmu. A navíc u Jany jsem to stejně čekala, neboť ta je spíš než na chlapa zralá na psychiatra.

5
for Helenu
Reagovat

proc se na to divaš přihlaš se i ty

6
Anonymní
Reagovat

pro helenu, a jak dopadnou ostatní maminky? vyprávěj nám, a přeháněj..

7
az
Reagovat

Ahoj, jaký je ten Mirkův profil? zatím jsem našla jen Milošův na libimseti.cz…

9
Voyager
Reagovat

To jsem zvědav,co si zde přečtu o událostech nového dílu…. :-)
Co nevidět nám tato „show“ skončí,tak čekám na reakce….a až to skončí,tak Vám všem odhalím svou totožnost a možná i víc….:-)

10
RadstaR
Reagovat

Voyager: Tipnu si … Radek ? :)

11
ajda
Reagovat

Voyager – to já tipuji na Miloše :o))

6 dní – 12h v práci! No uvidíme…

12
ajda
Reagovat

Mám pocit, že Jana si spletla pořad. Měla se raději přihlásit do Chůva v akci!

13
Bára
Reagovat

Ajdě : Tak to mě taky napadlo, jenže Chůva v akci už není….Samozřejmě nevím, jak se chová Jiřík celý den, ale ze strany Jany by možná stačilo jen trochu vlídnosti a trpělivosti. Brala jsem to, že jí občas z dítěte rupnou nervy, to se může stát, ale postupem času mám dojem, že je odtažitá k němu pořád. A nejen k němu.

14
ajda
Reagovat

Báro, vím ,že už Chůva skončila, jednu by jí Prima mohla vytáhnout „ze skladu“.
Na začátku Jana pořád mluvila jen o synovi, vše pro Jiříka, ale toho citu moc v reálu nepředvedla. Je zbytečně panovačná a nepříjemná k okolí i k synovi. Touží být perfektní, vyžaduje to po všech kolem, ale sama to už nezvládá. Je vidět, že „hrát“ celou dobu dokonalou je nad její síly. Nelíbila se mi ani v Jak se staví sen.

15
Bára
Reagovat

Já vím, že ty víš :-)). Mě ten pořad, Chůva, docela bavil. Hodnotila jsem díky němu svou výchovu dětí a viděla i chyby, samozřejmě, taky nejsem dokonalá. Ale podobně jako Jana jsem na tříletou dceru byla sama, ouvej to bylo spíš pak v pubertě, ale hlavně, jeden člověk nemůže současně dělat tátu i mámu. Jiřík je sice kluk a potřebuje tátu, mužský vzor – jak říká Jana- , ale tátu má, byl s ním na dovolené, stýkají se. To není ten problém, je to výmluva. Jana si potřebuje ujasnit sama sebe a pak půjde všechno lépe. Ač mi příliš sympatická není, přála bych jí nalézt tu rovnováhu.

16
George
Reagovat

1. Jana zřejmě pracovala v minulosti na Gestapu. Tam také uráželi ruce. Zvláště dětěm líným jako veš.
2. Nevím, zda její malý syn pochopil výrok o Tatarovi. Že by matka naznačovala, kdo je jeho otec? Nějaký Mongol (byli ve středověku označováni jako Tataři) nebo příslušník nějakého turkotatarského etnika….? Turek? Turkmen?……V každém případě je milé, že Jana má hluboké znalosti z etnografie.
3. Určitě lze souhlasit s Janiným tvrzením, že je špatná máma.
4. V oné hysterické scéně se ukázal Pavel jako charakterově pevnější. Mlčel. Havlíčkovsky mlčel: „nechceš-li si hubu pálit, musíš mlčet nebo chválit.“ Martin v zájmu vítězství ji dokázal ujišťovat, jaká je skvělá máma, jak to dobře zvládá…… Každá lež je pro vítězství dobrá, je to soutěž. Utěšování, fyzický kontakt, nekritické pochlebování – to jsou krůčky k vítězství, to je ten pravý důkaz hluboké lásky.
5. Je vcelku jedno, zda si Jana někoho vybere. Bude to výběr jen pro kameru. Vzhledem k celkovému průběhu by byl ideálním partnerem chán Čingis nebo Lavrentij Pavlovič. Je tam potřeba táta. Táta, který by při každém úletu srovnal, nikoli onoho nebohého chlapce.
6. Avšak jistě by bylo zajímavé v nějakém pořadu Co bylo dál, sledovat, jak by se vyvíjel vztah Jany a rektoskopa Martina. Bylo by dojemné sledovat onu idylku. Altruistické, vyrovnané děvče do nepohody a Martin. Vydržela by ta rektoskopie a hypersubmisivita i po „dosažení cíle“???????

17
Hooper
Reagovat

No a v upoutávce na příští díl (nejspíš poslední) se Jana rozpláče a objímá oba kandidáty. Nakonec se dovíme, že je to děsně citlivá holka a drsňačku jen hrála (tak napůl to čekám).

Jinak Gábina potvrzuje to, co už tu bylo mnohokrát řečeno – hlavně se má partner starat o ni. Opravdu princeznička, která je zvyklá, že hodně věcí dostane pod nos (BTW celkem se divím, že její extchyně kývla na to, že bude na dovolené v tv – vnuci, jistě, ale vybírá se náhrada za jejího syna).

No a Naďa měla dobrou scénku s krávou. Akorát mi přišlo, že když si konečně s Jiřím mohla promluvit ve dvou a on jí vyznal lásku, tak ty slzy nebyly plánované. Že reagovala jinak, než čekala.

18
dessin
Reagovat

Jana – opravdu mirne labilni, bud rozkazuje nebo breci. myslim ze do poradu vubec nemela co lozit, potrebuje par mesicu sama pro sebe se nejak srovnat, exmanzel se na ni asi podepsal ale stejne proto nechapu co v poradu dela. Taky me depta (ceal jeji skupina) srdicky, clovicky, cestickami atd.

Nada – fandim fandim fandim. Lip by se mi hodila k Petrovi, tak snad… uvidime:)

Gabina – opet nezklamala. Proc ji nikdo nevyznava lasku, proc si kluci nenechali napsat jeji jmeno, proc tohle a tamto… ta holka je snad z jiny planety, ona klukum nerekne ani bu ze je s nima rada a od nich to chce? Mirek se ji pta ze uz musi byt rozhodnuta, ona rekne ze neni, ze nevi a ceka, ze ji padne k noham a bude slibovat vecnou lasku???

Priznavam, ze cim me Prima nadzvedla, byl vyber mista dovolene. Princezna Gabi si jede k mori, a chudak Nada skonci v zapadle vesnicke chalupe bez modernich vymozenosti…

19
Jezi
Reagovat

Chování Jany k Jiříkovi je fakt otřesné. Docela by mě zajímalo, jestli „chlapíci“ svá tvrzení o tom, jak je dobrá máma mysleli vážně. Buď mají díky zamilovanosti růžové brýle nebo jsou jí schopní odkývat cokoliv. Věřím, že to sama s dítětem nemá lehké, ale např. Naďa je sama 2 dětmi a chová se k nim úplně jinak. Co se tatínků týká, tak měla Jana asi nejlepší skupinu na výběr, takže oba zvývající se mi zdají celkem OK. Naďa vlastně ani neměla pořádně z čeho vybírat, takže se jí nedivím, že vyznání lásky od Jirky v ní vyvolalo slzy. Je to ženská, která potřebuje nejen tátu pro děti, ale i partnera pro sebe. Docela jsem byla překvapená, že měla ve své skupince samé zvláštní existence. Pro většinu chlapů je už ženská po čtyřicítce asi odepsaná. Petr by byl na tu bídu asi nejlepší volba.
U Gabči nechápu, proč si tam pořád drží Radka. Vypadá příšerně a rozhodně to není táta ke 2 dětem. Určitě si s nima rozumí a vyblbnou se, protože je sám ještě dítě. Miloš celkem zklamal, čekala jsem u něj nějakou pompézní akci a ono nic. Celá ta návštěva byla nějaká nemastná neslaná. Míra je fajn, jen ke Gábině se mi moc nehodí. Doufám, že se fakt dala dokupy s někým ze štábu a jim spolu dobře.

20
bella
Reagovat

to voyager-minule si tady nadával do vypatlaných drben a teď bys chtěl laskavě odhalit svou totožnost?!Je mi tě líto…Stejně jako Jany-musím opakovat,že potřebuje odbornou pomoc,včerejší sestřich jistě nenechal nikoho na pochybách,že má problém hlavně sama se sebou…Neřekla bych špatná máma-to je trochu složitější,ale psychicky narušená-to určitě je. Gabka opět nezklamala-opravdu princezna- Naďa je fajn ženská…

21
Beruška
Reagovat

No taky mě dojala ta Gábina, jak si myslela, že oba budou chtít napsat její jméno a to jako oba dva? Myslím, že to nechtěli schválně, bylo by to takový prvoplánový, přímo se to nabízí a ten kdo vybíral první by byl ve výhodě. Jana a Gábina – cigaretka, nohy na stůl a těžká pohoda – ještěže měly tu chůvu. Gábina má chůvu pořád (rodiče) a syn Jany je asi docela chudák.

22
ZZik
Reagovat

Nezlobte se na mě, ale je mi Jany líto…já s její výchovou prakticky nemám žádný problém a osobně si myslím, že pro ženu je u syna obtížnější udržet si autoritu. Těžko mu může v 10 vynadat a v 11 být jak máslo…co by to mělo za efekt? V klasickém rodinném modelu se stává, že jeden z rodičů je přísnější, ona bohužel volbu nemá! A věta typu ruce ti urazím je pro mě naprosto normální, slýchala jsem ji coby dítě celkem pravidelně a můžu říct, že to na mě nenechalo žádné následky! Dítě by podle mě mělo být zvyklé, že si nesmí vše dovolit a holt na některé domluva neplatí, to vám potvrdí i psycholog, holt někteří jsou nezvladatelní a výchovanení všemocná! Co se týká Martina, který ji podořil, zdálo se mi, že je to přirozená reakce, bez ohledu na jejich vztahy či city, já bych to pro svého kamaráda udělala taky…protože podle mě není důvod myslet si, že je Jana špatná máma.

23
jitka
Reagovat

Jen všichni nadáváte na účastnice a nesnažíte se najít na nich nějaké pozitivum.
Hra je stavěná tak, že muži se mají o ty ženy ucházet, proto to asi Gábina tak podává, jinak si myslím, že je ji jasné, že tam partnera nenajde. Všimněte si, že vychází dobře i s bývalou tchýní, stýkají se, vezme ji i na dovolenou. Nikdo to nespozoroval jako klad. Minule tady byly řeči, že může za smrt svého manžela apod. Myslím, že je to pohodová holka, která nehledá konflikty.
Nadě nejde doporučovat, kdo je lepší pro její děti, ona musí k partnerovi něco cítit, ona s ním půjde třeba i do postele.
No a Jana taky nenašla co chtěla a je z celého natáčení už nervově labilní, nebaví ji to a je to znát. Je úplně jiná než na začátku.

24
Jezi
Reagovat

Hodně záleží na tom, jaký rodinný model si každý neseme. Někomu připadá neustálé peskování dítěte a dost nevybíravé výrazy jako normální, protože sám byl vychováván podobně. Jana je z Jiříka vynervovaná, protože by chtěla, aby na kameru předváděl vzorné dítě a on to nedělá. Výchovné prostředky které volí jsou neadekvátní a hlavně neúčinné. Úžasný den v Prátru mu akorát tak kazila neustálým nadáváním. To co Jana předvádí fakt není výchova. Vždyť to dítě ani nemůže pochopit, proč se na něj zlobí. Určitě ho má ráda a nechce mu ubližovat. Měla by se někde poradit, protože takhle z něj vychová stejného neurotika jako je sama.
Docela by mě zajímalo, co je zač Jiříka tatínek. Když s ním byl na dovče u moře, tak na něj zjevně nekašle a možná ani nebude takový hajzl, jak je neustále naznačováno. Ono s ní vyjít asi nebude jednoduché.

25
ajda
Reagovat

ZZik,
Jana ale není na výchovu kluka sama. Jeho biologický otec se s ním stýká, zřejmě pravidelně, takže část výchovy je i na něm. Stačí se domluvit a být ve výchově jednotní, do toho nikdo nevidíme. Problémy s jídlem má každé druhé dítě.

26
Karla
Reagovat

souhlasim, kdo nezustal sam na dite a je stale bezdetny, tomu se to od televize radi zjevne dobre:-)))

27
Karla
Reagovat

to byla reakce na ZZika:)

28
Jezi
Reagovat

Karlo, Naďa je na děti taky sama a nevšimla jsem si, že by po nich takhle vyjížděla. Já osobně mám děti 3 a uražením rukou jim taky nevyhrožuju:-). Jana možná prošla podobnou „výchovou“, ostatně nebylo vidět, jak se chová k Jiříkovi její matka, kterou měla s sebou. Asi stejně, když nijak nezasahovala. Jen mě překvapuje, že to připadá úplně normální i těm chlapům.

29
Zzik
Reagovat

Tak ted dovolte, abych se zasmála, týdenní dovolená jako výchova?! I kdyby měl biologický otec Jiříka každý druhý víkend, elmi dobře z vlastní zkušenosti vím, jak takové víkendy vypadají – snaha zavděčit se, ospravedlnit se často vede k rozmazlování a dítě je z toho vykolejené, protože jeden rodič by se 4 dny v měsíci rozdal a druhej, kterej se stará 28 dní je přirozeně i přísnej….
BTW děkuji všem, kteří se snaží najít stejně jako já i pozitiva, protože já osobně ty mamky především obdivuju! I když mi jejich vlastnosti v mnoha ohledech sympatické nejsou, nebudu je peskovat, co měly, resp. neměly dělat!

30
ajda
Reagovat

Zzik,
vidíš a já znám ve svém okolí páry, co to zvládají. Když jeden řekne NE, druhý to potvrdí, to je ta domluva. Ale musí se chtít, ne si dělat naschvály a řešit vlastní spory přes dítě. To je ubohost dospělých. Dítě Jirkova věku moc dobře dokáže využívat slabin rodičů, v pubertě ho nezvládne nikdo. Já tvrdím, že dítě, které se nenudí, nezlobí. Je potřeba neustále jim hledat činnost, vyloženě je utahat.
V každé rodině je jiný model výchovy, nikdo tady záměrně Janu ani Gábi nepomlouvá, prostě Prima natočila situace, které vyvolávají rozporuplné reakce. Ona samotná Jana je hodně rozpolcená. Jednou tvrdí A a hned vzápětí B, sama v tom má zmatek.

A všimli jste si?! Po jednom výchovném „zkratu“ sama sykla na kameramana, aby to už netočil. A „hodná“ Prima to tam zrovna pustila i s touto větou. Tak kdo jí škodí víc?

31
George
Reagovat

1. Otec Janina dítěte na dítě zjevně nekašle. To je jediný fakt, na kterém se můžeme shodnout. Zda si ho bere jednou za 14 dní, s jakou ochotou mu ho Jana dává, jak o něm před synem Jana mluví, jak jsou schopni výchovné kooperace nevíme. A projektovat do jejího života svoje negativní či pozitivní zkiušenosti je nesmyslné.
2. Také víme, jak o něm Jana mluví. Ale každý normální člověk si udělá přesnější obrázek pouze při vyslechnutí názoru obou stran. Avšak výroky Jany na jeho adresu o něčem svědčí. Ženě na úrovni by stačilo konstatovat, že s minulým partnerem nemá dobrý vztah, že ji zklamal. A tím to do TV končí. Pokud o něm mluví jako o „hajzlovi“….atd. atd, pokud se tak veřejně vyjadřuje., pak je jasné, že bychom jistě mohli najít nepatrné drobnůstky, které mohly na Janě jejímu bývalému partnerovi vadit.
3. Je zde i obhajoba Janiny „výchovy“. Ale u ní se nejedná o přísnou a zásadovou výchovu. Přísná výchova není jeho neustálé peskování, nejsou to scény. Nejsou to zbytečné scény. Není to vyhrožování uražením rukou, není to o Tatarech…… Vše je možné říct v klidu, kultivovaně, důrazně. Ale bez oněch ubohých excesů.
4. A zasloužilým matkám je jasné, že s věkem dítěte se budou tyto neustálé konfilkty se synem stupňovat. Zajímavý by byl pořad „Jana a Jiříček v pubertě“.

32
Bára
Reagovat

Když si to tak tady čtu, na tapetě je hlavně Jana, nechce se mi vyjadřovat k jednotlivým názorům. Víc lidí, víc pocitů a pohledů. Na Janě je jen teď více vidět, že nezvládá svou životní situaci a Jiřík k tomu všemu patří, všechno se vším souvisí. Až bude Jana psychicky v pohodě, bude to snazší i s dítětem. Další dvě mamky se musely vyrovnat s podle mě těžší situací, s definitivní ztrátou partnera.

33
laura
Reagovat

Tak teda Jana me neprekvapila, je uz hodne nervozni, ujizdi ji nervy skoro porad, je nesympaticka, nekdy mam pocit ze se vysmiva napadnikum, kteri o ni stoji viz treba Martin a jeji otazka k nemu-jak se dokaze tak rychle zamilovat? pritom zrovna martin mi prijde fajn, ale ona asi hleda vetsiho grazlika, ne hodnyho chlapa,nevim, nerozumim ji. Nada-myslim ze pokud chce mit spokojene deti,tak je volba jasna,Petr.Jirka jim nema co nabidnout,bude je mit rad, ale jinak uz je to starsi pan, ktery nedokaze byt tak akcni k detem, navic petr je bezprostrednejsi, s detmi to umi, aniz by to byla jen nejaka krec, libi se mi jak vychazi s Nadinym synem, a taky ten pejsek mozna i dava tomu diteti neco noveho a fajn.a taky myslim ze i pro Nadu musi byt pritazlivejsi Petr, ale nejak jsem nepostrehla ze by ona nekdy resila jestli se ji nekdo libi, spis jak se chova k detem, sebe jako by resila az na dalsim miste. jo a vyber mist taky nechapu, Nada jela v uvozovkach na nejhorsi misto, pritom stacilo zvolit jine ubytovani.No a Gabca, myslim ze jednou rikala ze ji radim pripomina byvaleho muze a proto ho mozna bere sebou, je hodny, jen skoda ze nedela neco se svou vizazi. Mirka obcas nechapu, ty jeho vedatorske vyroky a badani nad vsim a tak, ale mozna kdyby mu Gabca dala najevo vic sympatie, tak by jim to mohlo klapat, fyzicka pritazlivost mezi nima evidentne je, a snad by mel mirek rad jeji deti stejne jako toho sveho syna.mmch, briana škodu:)? Docela jsem zvedava jestli to Gabca mluvila o Mirkovi na konci a taky jestli si Nada vybere petra, a to nejen kvuli detem ale i sobe:)

34
ter
Reagovat

mě Jana na rozdíl od většiny diskutujících nevadí, podle mě se prostě ještě nevzpamatovala z těžkýho rozchodu a je kvůli tomu labilní – ruku na srdce, kdo z nás to nezažil, že :)
nejmíň sympatická je mi dlouhodobě Gábi, nicméně tímto před ní SMEKÁM za to, že zametla s Milošem. Čekala jsem, že půjde po penězích, a příjemně mě překvapila. Navíc podle mě přesně vystihla, že se Miloš chtěl jen zviditelnit.
co mě zarazilo: Gábi si ráno u Miloše udělala kafe a vůbec ji nenapadlo, aby ho uvařila taky jemu. A pak ten karneval – pokud ho Nadiným dětem vždycky připravoval táta, přišlo mi jeho uspořádání skutečně až morbidní, chudák syn.
jinak nejvtipnější byla včera scénka s krávou a scénka s Janiným nápadníkem, který zůstal večer ve Vídni na ocet – skvělá hudba :)))

35
pro ter
Reagovat

Kdybys pořádně koukal, tak by jsi zjistil, že Miloš kafe, čaj ani nic podobného nepije.. říkal to už několikrát :-)

36
ter
Reagovat

koukalA, bych prosilA :)
no dobře, to mi sice uniklo, ale nějaký pití mu snad nalejt mohla (btw mi přišlo dost divný, že pak u snídaně chlastali víno – nebo teda alespoň ho měli rozlitý ve skleničkách).

37
Karin
Reagovat

pro Zzik: Ja zase z vlastni zkusenosti vim, ze spousty chlapu by chtely travit se svymi detmi vice casu nez jen 1x za 14 dni na vikend a sem tam dovolenou, ale ceske konzervativni soudnictvi jim to neumozni… Co ma pak ten otec delat? Osobne si taky myslim, ze asi neni takovy hajzl, jak popisuje… ono, rado se to plive na byvale… a k Janine vychove, v tomhle dile na to dite prakticky normalne nepromluvila, jen na nej jecela a myslim si, ze o tom vychova neni (tohle nedelej, tohle nesmis, tam nesmis, tohle jist nebudes- kdyz nechtela, aby si daval hranolky, nemela se ho ptat, co si da, je jasny, ze dite v jeho veku si ty hranolky vybere.

38
pro ter
Reagovat

to mohl byt juice

39
pro ter
Reagovat

Nebuť taková detailistka, vždyť je to celé sestříhané a bůh ví jak to bylo…a vlastně není to jedno?? :-) To na tom stole je džus…

40
krogulka
Reagovat

Kam se dá Milošovi napsat? Znám jen jeho stranu na http://www.libimseti.cz/drahokam, na iprima.cz na něj kontakt není – ale asi bude mít mejl jako ostatní? tatinek.milos.dvorak@seznam.cz? Nevíte někdo? Proč neudají telefon – by kontakt byl rychlejší :-((

41
Zzik
Reagovat

Nejsem si zcela jistá, ale mám pocit, že si někteří myslí, že jsem v obdobné situaci jako Jana…a proto plivu na bývalého přítele…bohužel moje zkušenost vychází z života mých rodičů, jejich partnerů a nás jako dětí. Já osobně rozvedená nejsem a neprojektuju do toho svou partnerskou zkušenost!
Co se týká problému českého soudnictví opět mám zprostředkovanou zkušenost – matka jako soudce v otázkách rodinného práva často řeší problém svěřováání dětí do péče a věřte, že pro spoustu exmanželů je to pouze prostředek ke zničení toho druhého, nejde o děti, což je smutné…ale osobně si myslím, že rodiče, kteří se dohodnou na výchově jsou v menšině.
TO GEORGE: jak víš, že na něj nekašle? ruku na srdce, ale taky se pouze domníváš a své domněnky se snažíš rádoby objektivně prezentovat…výchova každého dítěte je individuální a nedá se říct, že to, co ty považuješ za excesy v řadě případů není nutné!

42
George
Reagovat

to Zzik
Možná by nebylo od věci, kdyby sis přečetla pořádně co píšu. A až poté odpovídala. A také by nebylo od věci, aby sis odpustila výroky typu „rádoby objektivně“. Je lež, že se tak snažím prezentovat svoje domněnky. Takže nezbývá, než ti to zopakovat.
1. Otec na dítě nekašle. O tom svědčí fakt, že si vzal syna k moři. A dál já sám píšu, že vše ostatní jsou jen domněnky, že to může být tak či onak. Přečti si to. Je to přesně opačně než píšeš.
2. Nepíšu nic o tom, jak se otec stará, zda dobře nebo špatně, zda kooperují ve výchově…atd. Jen to, že na něj nekašle, tedy, že nepatří k té skupině otců, pro které po rozvodu dítě přestane existovat. A takoví „otcové“ se najdou.
3. A vraťme se k objektivní faktům, k těm neoddiskutovatelným. Jana o svém bývalém partnerovi mluví velmi negativně. Mluví o něm vulgárně, mluví o něm v televizi. On se do žádné RS nepřihlásil, není za to placen, přesto je tam vláčen. Je jasné, že chceme-li se dobrat pravdy, pak musíme vyslechnout obě strany. To minimálně. Pokud se k tomuto problému nějak vyjadřuji, pak je to, že odsuzuji ubohou formu oné kritiky. A její naprostou zbytečnost, nesmyslnost dehonestace bývalého partnera v každém díle. Ona nevypovídá o něm, vypovídá hlavně o sobě.
4. Výchova dítěte je jistě individuální. Ale v každé společnosti jsou jisté akceptovatelné normy, a to zvykové, etické….a nakonec i právní. Chápání excesů může být jistě individuální. Přesto však některé z nich jsou velmi těžko akceptovatelné. Co můžeme vidět zde? Neustálé peskování dítěte, neustálé poučování, neustálé příkazy a zákazy….. Ano. Uražení rukou…a podobné věci považuji za nevyhodný exces. Chápu, že tobě to může připadat normální. Tobě připadá normální, že čtyřleté dítě může udělat něco tak hrozného, že je mu takto vyhrožováno. Mě ne. Podrž si svůj názor, ale mě nepoučuj. My dva žijeme v naprosto jiných světech. Tvůj svět je svět urážení rukou čtyřletému (!) dítěti, je to svět Tatarů, nervozity, hroucení se z výchovy malého dítěte. Ona sama cítí, že je špatná matka. Ona sama cítí, že něco není v pořádku. Ty něco takového akceptuješ. Tobě to připadá normální. Dobře. Ale nepoučuj mě. Tvoje abnormality nebudou pro mě normou.

43
Jezi
Reagovat

Zzik, moc se omlouvám za zasahování do soukromí, ale rozumím tomu dobře? Tvoje maminka jako soudkyně rozhoduje o svěřování dětí do péče a sama se svými dětmi (tedy tebou) jednala stejným způsobem jako Jana s Jiříkem? Psalas, že „ruce ti urazím“ jsi slýchala jako dítě celkem pravidelně. To je docela smutné a horší je to, že ty sama to považuješ za normu.
Jana narozdíl od tebe sama cítí, že je něco špatně. Jako podporu od partnera bych spíš očekávala, že se pokusí spolu s ní najít k Jiříkovi jiný účinnější přístup a ne chlácholení a schvalování jejích úletů. Prospěl by jí dlouhodobější pobyt s Naďou, od ní by se mohla o výchově dětí něco naučit.

44
Mona
Reagovat

Georgi, ty se pouštíš do věcí, který jsou naprosto neobhajitelný, snad jen z tvýho pohledu…považuješ za důkaz zájmu, že otec vzal syna k moři – to je podle mě subjektivní, já to za zájem nepovažuju…jedna vlaštovka jaro nedělá:-) to je jediná věc, na kterou jsem narážela….nic jiného:-ú tak se nerozčiluj a netvrď mi, že tě poučuju, o tom snad nebyla vůbec řeč, ani náznak…
A dovolila bych si nesouhlasit, že můj svět je svět urážení rukou malým dětem…tohle mi přijde jako nechutná přeháňka, celkem by ses našel v Blesku:-)

45
ZZik
Reagovat

Omlouvám se za nick Mona, omyl!!!

46
ZZik
Reagovat

Omlouvám se za nick Mona, omyl!!!

47
George
Reagovat

to Zzik
Proboha, tak ještě jednou. Potřetí.
1. Přečti si to znovu, prosím. Já o otci nic netvrdím, jen to, že má o dítě zájem. Chápeš to? Vzal ho k moři, má tedy zájem. Neříkám, zda je ten zájem trvalý, hluboký, kvalitní…atd. Dál já sám píšu, že nic dalšího o otci říct nemůžeme. Pochopila jsi tento odstavec? Je to tedy úplně opačně než mi přisuzuješ.
2. Další neoddiskutovatelný fakt je chování Jany. O svém manželovi se vyjadřuje jako hokyně, dehonestujícím způsobem. Žena na úrovni by se vyjadřovala určitě jinak, nebo by si takové tirády odpustila. Ona nikoli. Přesto nedocházím k závěrům, které by se nabízely samy. Jen připouštím, že je docela možné, že bývalý manžel by také třeba mohl mít jisté, nepatrné výhrady k jejímu chování.
3. Co tobě ti je odporné je mi naprosto jedno. Je to přece individuální…, že? Mohu ti znovu opakovat to, co jsem napsal. Tobě přijde normální, že matka dokáže říct 4letému hochovi, že mu urazí ruce. Mě to normální nepřijde. Co je na mém postoji nechutná přetvářka? Tobě to normální přijde, je to způsob tvého nazírání na výchovu. Psát nesmysly o Blesku je ubohost.
4. Malému dítěti je třeba se věnovat, je třeba mu vytvářet nějaký program, zabavit ho. Trpělivě vysvětlovat, znovu a znovu, mnohokrát, povídat si s ním, snažit se udržovat dítě v pozitivní, veselé náladě. Je třeba se obrnit trpělivostí, ne vždy jde vše hned. Neznamená to, že rezignujeme na zásadovost a důslednost. Ale ke čtyřletému dítěti je nutno přistupovat jako ke čtyřletému dítěti – to je složité, že?
5. A opět mohu opakovat. Je docela paradoxní, že ty zde hájíš hysterickou, věčně dítě peskující matku. Matku, která vyhrožuje urážením rukou, označuje dítě za Tatara…. A tatáž matka přitom sama ví, že roli nezvládá, že je špatnou matkou.
6. Myslím, si, že naše další debata postrádá smysl. Vzájemně svoje názory známe a určitě se nepřesvědčíme. Tvůj způsob nazírání na věc, tvůj hodnotový systém, tvůj přístup k výchově jsou mi zcela cizí. Nemusíš mě dál o něm přesvědčovat.

48
Dundra
Reagovat

Nechte už tu Janu napokoji, jasně nechová se asi jako vzorová máma,ale ten pořad je skutečně dost sestříhaný a nikdo z nás neví jak dlouho třeba s Jiříkem mluví než jí to ujede a prima si toho všimla, tak tam tyhle sestřihy s oblibou dává. Děti skutečně nejsou všechny stejné a co platí na jednoho,nemusí platit na druhého.A Jiřík bude pravděpodobně tvrdá palička,tak jí asi nic jiného nezbyde než ten hlas zvýšit. No a jen tak na závěr zamyslete se každý sám nad sebou jestli jste vždy a za všech okolností v jednání s dětmi nad věcí a nic vás nedokáže vytočit.

49
George
Reagovat

to Dundra
1. Není nutné Janu, nebo celou debatu, nechávat na pokoji. O tom přece RS je. Účelem je hodně diváků, diskuze o pořadu….to znamená větší sledovatnost, víc reklamy, víc peněz.
2. Ani aktérům to nevadí. Přece s tím do RS šli. Dostali za to peníze, vědí co to RS je, jaké často vyvolává emoce a diskuze. Různé RS probíhají už léta. Aktéři tedy přesně věděli do čeho za peníze jsou, vědí, že vše bude sestříháno tak, aby to bylo akční a diváky bavilo. Směšné bývají nářky některých aktérů, že to bylo jinak, že to sestříhali…atd. atd. Není to první RS, už léta vědí, že to tak vždy je.
3. A k názorům na Janu. Nevím jak ostatní. Ale já si myslím to co ona. Že je špatná matka. Můj názor není tedy nijak překvapivý nebo k Janě nešetrný nebo vůči ní zaujatý. Vždyť si myslím to samé co ona. Řekla, že to nezvládá a že je špatná matka. A já s ní prostě jen souhlasím.
4. Rád bych upozornil na to, že není náhoda, jak se chovala k „nápadníkům“, s jakou povýšeností a arogancí s nimi jednala. To vše koeresponduje s tím, jak se chová k synovi.

50
Anonymní
Reagovat

absolutně nechápu, proč mi přisuzuješ některý názory….jsi nesoudný a to mi opravdu vadí, nedá se diskutovat s člověkem, který mě přesvědčuje o své pravdě a nic jiného ho nezajímá…
neustále se opakuješ, snad si nemyslíš, že když si to přečtu 10x budu hned souhlasit se vším co píšeš…ale nepopírám, že se spoustou věcí souhlasím, jen ty to jaksi nevnímáš…
Tvrdím snad já něco o otci? jen to, že z jedný dovolený se nedá soudit, tečka. Chování Jany k expartnerovi jsem nikdy nekomentovala.
„Co tobě ti je odporné je mi naprosto jedno. Je to přece individuální…, že?“ tahle věta mi přijde naprosto mimo téma…jaká přetvářka? mně se jen zdá, že děláš z komára velblouda a to je pro bulvární deníky celkem příznačné, proto ta paralela…
Můžu ti říct, že jsem po dnešku naprosto ztratila zájem přispívat do diskuze, protože někteří lidé opravdu hledají jen záminky, jak se zviditelnit a to i za cenu vlastní omezenosti!
A kdybys chtěl, tak bys věděl, že tato RS je zcela bez finanční odměny, odměnou maminkám je nalezení partnera, anebo alespoň pomoc v této věci!

51
George
Reagovat

to Zzik (nebo snad Anonymous nebo..?)
1 Nepřesvědčuji tě o své pravdě. Hájím jen svojí. Tvé názory znám a to mi stačí.
2. Nevím, zda tato RS je placená. Pokud ne, stejně se na věci nic nemění. Jsou tam dobrovolně. Vydání napospas.¨
3. Ale zaujalo mě to zviditelnění. Jak se zde může někdo zviditelnit a k čemu mu to bude. Je to anonymní diskuze. Každý má nick. Jak se může zviditelnit? Jak mu to pomůže v reálném životě?

a to už není k tobě:

4. V předchozích debatách někteří psali o tom, že mnozí soutěžící se chtějí nějak zviditelnit. Trochu mi to uniká. Jak se dá v takové soutěži zviditelnit? Možná tím, že po vyřazení jim napíšou ženy, kterým jsou sympatičtí a oni mají možnost se seznámit. To snad ano. Ale k čemu by jim dál takové zviditelnění bylo?

52
Jezi
Reagovat

ad. 4 Učinkující se stanou na chvilku známými tvářemi a popularita má své kladné stránky. To by ses mohl ptát, proč lidé obecně do reality show lezou. Někteří aktéři už se objevili i v jiných pořadech Primy a za to jistě honoráře mají. V Hledá se táta maminky opravdu učinkovaly bez honoráře, hradily se jim jen náklady a ty dovči, jak to měli nápadníci, netuším.
Tebe musela Jana mimořádně nadzvednout, nevšimla jsem si, že bys někdy dřív na tenhle pořad reagoval.

53
Anonymní
Reagovat

pro George!!!!!
Nezlob se na mě, ale chováš se jako prase.. Tvé řeči tady o Janě jsou nepochopitelné. hnusné a kdybych mohla tak urazím já ruce Tobě, že tady píšeš takové blbosti. Jak do háje mužeš soudit člověka, maminku, která se v TV objeví jednou týdně na 20 minut. Jako člověka jí vůbec neznáš, nevíš jaká je v soukromí jak se k Jiříkovi chová, když není před kamerou. Mám taky syna věku Jiříká a když mě vytočí. nejen, že po něm řvu, ale dám i na zadek což jsme Janu nikdy udělat neviděla. Natáčení je jeden velký stres, časový pres a zodpovědná mamina je s toho nervozní,nesvá a proto v extrémní situaci jedná přehnaně. co je proboha na řvaní stejnak mu to jde jedním uchem tam a druhým ven. Jiřík by prostě potřeboval opravdového tátu.. ten biologický zklamal, co s toho, že ho vezme na dovolenou a sem tam ho má v péči..to není přece táta, ale proto dítě spíše s pestření a příjde od otce ještě více rozmazlený a rozjařený. Zcela Janu chápu, že je taková, taky bych se tak chovala… a na druhou stranu.. měla jsem na začátku RS pocit, že to má být příjemný,milý pořad kde si maminky hledají tatínky, ale bohužel český národ toto nezajímá. Chcou jen vidět řev, pomlouvání, akci a sex…a proto to dopadlo jak dopadlo. Víš..když někde strávíš 4 dny a s toho 4krát zařveš podítěti a pak to sestříhají a dají do 20 minut…jak to vypadá?? Dost blbě..ale naprosto neobjektivní, zbytečné, hloupé. Jana je emancipovaná mladá maminka,inteligentní a svá. Nekřivdí jí tak, protože to co jsi viděl není zdaleka taková pravda jak si všichni myslíte. Za slet události mužete vy.. diváci.. sledovaností.. diskuzemi.. nechtěli jste nudu a teď jsou z milých mamin furie. Styď te se.. je mi Vás líto!!!!!!!!!

54
Bára
Reagovat

Anonymní :
Se ozval asi někdo hooodně zainteresovaný v tomhle pořadu…..
Podle mě je tam furie jen jedna, nenazvala bych ji tak, je to jen ženská , která potřebuje pomoc. Sama si s tím už neporadí. Těžko můžu souhlasit s tvým názorem, že přijde ten „opravdový táta “ a vše bude O.K. Tak to přece nefunguje, to je jen berlička. Především by ten „táta“ musel napřed navázat s Janou, což je taky zatím pěkný oříšek.
A jinak se mi nelíbí, že tady někoho nazýváš prasetem jen za to, že si dovolí napsat svůj názor. My tu můžeme diskutovat JEN o tom, co vidíme.

55
Sara
Reagovat

Do diskuse normálně nepřispívám, ale tohle už mi nedá. Anonymní, Mona nebo ZZik (jedna osoba?). Jsi Jana, nebo její kamarádka, matka nebo příbuzná? To, co Jana předvádí ve výchově není pro většinu lidí normální a rozhodně to není vhodné pro jejího syna. Ať je jakkoli ublížená z rozvodu, měla by mít dostatečnou inteligenci na to, aby tím nekazila život svému dítěti. To, že bude sprostě urážet svého bývalého, 4leté dítě to nepobere. Vždyť svého tátu má rádo. Předně, takhle nevyrovnaná paní se neměla vůbec do takovéto RS přihlašovat.

56
George
Reagovat

to Jezi
Děkuji za vysvětlení,. S tím zviditelněním mi to nebylo zcela jasné.

57
George
Reagovat

to Anonymní, alias Jano?
Myslím, že se jako prase chováš ty. Podle tvého příspěvku je jasné, že takové chování k dítěti, hysterie, nervozita…atd. je ti blízké. I forma tvého příspěvku o něčem svědčí.

A protože jseš poněkud nedovtipná, pak ti jenom opakuji to, že já jenom souhlasím s Janou. Souhlasím s tím co o sobě řekla. To je vše.

Píšeš: “ měla jsem na začátku RS pocit, že to má být příjemný,milý pořad kde si maminky hledají tatínky, ale bohužel český národ toto nezajímá.“ Ty jseš Jana?

Lidi nezaráží to, že ona dítě peskuje a každý ví, že to mohlo být za den 4x a že je to sestříhané. Zaráží je ta nenávistná a hysterická forma, ta psychická vykolejenost, když na dítě řve, že mu urazí ruce, a pak i její hroucení a pláč.

A to, že jsi překvapená co lidi zajímá je vůbec směšné. To přeci ví každý!!!!! To jsi zjistila až teď?

Ale jinak je dobře, že píšeš. Je dobře, že se tady objevil někdo i z druhé strany mravní barikády. .o))))))

58
Anonymní
Reagovat

Jana opravdu nejsem ani spřízněná duše….vůbec jste nepochopili o co mi jde!!! Škoda.. je mi jen líto, že odsuzujete člověka ze sestříhaného pořadu, aniž bys te ho znali osobně a věděli její vlastní názor.

59
Bára
Reagovat

Anonymní : Nepleť se, nikdo nikoho neodsuzuje. Už George několikrát říkal, že SAMA řekla, že je špatná máma. Uvědomuje si, že je něco špatně a vidíme to i my. Nemůžeš přece trvrdit opak. Potřebuje odbornou pomoc, nezvládá to. Jestli jsi její kamarádka, tak to přece víš. Když si tady začnou lidi jen nadávat, diskuze ztrácí smysl.

60
Jezi
Reagovat

Myslím, že tady nikdo neodsuzuje Janu jako člověka. Neznáme jí a z tak krátkého, navíc střihem ovlivněného pořadu opravdu nemůžeš poznat, jaký člověk je. Jen se tu pozastavujeme nad poněkud zvláštním chováním Jany k Jiříkovi a já osobně hlavně nad tím, že „chlapíci“ jí k tomu přikyvovali.
Jak je ale vidět, tak u určitých lidí je takové chování k dětem normální nebo aspoň omluvitelné momentální matčinou nenaladěností. Jana není žádná čarodějnice, věřím, že má dobré úmysly a pro Jiříka dělá, co může. Jen jí to občas (jak často se ze sestřihu poznat nedá) ujede. Sama si to uvědomuje, tak by s tím měla něco dělat a ne se nechat chlácholit, jaká je výborná matka.

61
dessin
Reagovat

Ja jen ve zkratce, omlouvam se Georgovi ale po druhem prispevku jsem jeho debaty prechazela, deleni na 1 2 3 4 a sahodlouhe referaty nejak nedavam.

Jana myslim am dost problemu sama se sebou a prenasi to na dite. Nwerikam ze je spatna mama, jen to, ze pokud po diteti stale rve, taha ho a bez vysvetleni jen jeci, dite nevi proc a priste to udela znovu. nechytala bych ji za slovo s tatarem nebo urazenim rukou, kazdy to ma jinak a pouziva jine vyrazy, jiste i u vas bychom nasli enco co treba me prijde divne a vam normalni (veta, fraze, slovo…). Evidentne ho nezvlada a moc se neorientuje jak si pomoct (nechapu treba kdyz mu da vybrat jidlo, vi ze s nim ma problem, a kdyz si kluk konecne vybere co chce jist, zakaze mu to…), a v minulych diskuzich jsem se jiz ptala zda je vyvoj 4leteho kluciny v poradku, mluvi jednoslovne a nevim, nejsem odbornik na deti. kazdopadne pokud srovnam Tinku (5let tusim) a Jirika (4 roky), nejak mi to k sobe nejde.

Gabina je prioste princezna. Kdo ji chvali ze vzala tchyni, fajn, ale nebylo to ciste proto ze proste chtela mit u more klid od deti, hm? S kafem u Milose souhlasim, mohla aspon nalit mineralku – nehlede na to ze on si pak ke stolu take rpinesl hrnicek, a kdyz tedy nepije ani kafe ani caj, co v nem bylo, kakao? Pak mela udelat kakao.

Nada je fajn a snad bude spokojena, prala bych ji to. S karnevalem mozna slapli vedle, mozna si to neuvedomila, mozna ho delali xkrat predtim. Kazdopadne – co tam v te chalupe asi meli delat? to je prave to co me mrzi, ze ona mela to „nejhorsi“ a madam prioncezna si ejla valet sunky k mori. Proc to neprohodili?

A k nasim jkomentarum – to tak rposte je, ze clovek vyleze s cumakem na trh a musi cekat ze ho lidi budou propirat. Zastancum hledani pozitiv radim jednak se vzpamatovat, a jednak popremyslet zda kdyz o nove sefove reknou ze je to krava, hledaji nejdrive pozitiva a vlastne tento vyrok vubec nereknou (je to krava, ale chova se hezky ke psovi a umi jednat s uklizeckou…)

62
George
Reagovat

tu ?
Já jsem pochopil naprosto přesně o co ti jde. To je z toho patrné.
Popsal jsem to, co jsem na obrazovce viděl a napsal jsem, že je to v naprostém nesouladu s tím, jakou mám o výchově představu já. Ty jsi na mě agresivně zaútočila. Tvůj výrok o tom, že se chovám jako prase ukázal co jsi zač. Tím jsi jenom svůj náhled na celou situaci podtrhla.

63
dessin
Reagovat

jsem se rozepsala…:)

64
George
Reagovat

to dessin
To jsi trefila hřebíček na hlavičku. Mrzí mě, že jsem to tam nenapsal sám :o).
Jana na hocha stále (nebo často) ječí a on většinou neví vůbec proč…. V tom to je. 4letému hochovi se musí vše trpělivě a přiměřeně věku vysvětlit. A on myslím si často vůbec neví, která bije, jak se tedy vlastně má chovat. A postupem času zjistí, že ať udělá co udělá, vždy to je nějak špatně.

65
Dessin
Reagovat

Jsem ráda, že jsem tvůj „sáhodlouhý referát“ nepřeskočila:-). Máš naprostotou pravdu a vystihlas to, co je na Janině chování zarážející. Je přeceč normální, že když dáš dítěti vybrat, tak si vybere to nejmíň zdravé jídlo, že kluci běžně kopou do kamínků a při celodenním chození po poti je unavený a chce se nést. I kdyby unavený nebyl, tak prostě chtěl využít toho, že je někdo ochotný ho nosit. To je taky normální. Týnku taky nosil Petr na ramenou a nic o líných vších nezaznělo.
Jinak místo dovolené si prý maminky mohl vybrat. Ono i v Alpách je v létě krásně, Naďa jen měla smůlu na špatné počasí. Třeba výběr přizpůsobila i Petrovi, protože na Djerbu ani do Vídně by si asi psa vzít nemohl. Docela by mě ale zajímalo, jak by pobyt v chatě jen s dětmi tatínky zvládla třeba Gabča.

66
Jezi
Reagovat

Chybička se vloudila – mělo tam být pro Dessin

67
George
Reagovat

to Dessin
U toho hocha mohla být snaha o nesení i touha po kontaktu. Po pozitivním fyzickém dotyku a kontaktu s osobou, která se k němu vstřícně chová.

68
Hooper
Reagovat

Dessin – ad tchyně – proto ji tam Gába brala – aby se postarala o děti (tedy své vnuky) a ona byla dobývána dvěma uchazeči. Samozřejmě by pobyt vypadal jinak, kdyby tam byli jen v pěti.

Ad Alpy – ono je to možná dané i věkem dětí – přece jen Kristýna s bratrem jsou už odrostlejší a spíš zvládnou Alpy než leháro v Djerbě. A to špatné počasí – to je smůla, za tohle Prima ani CK nemůžou.

69
bella
Reagovat

koukám,že až na malou vyjímku-jsme všichni v globálu za jedno-Jana není psychicky v pořádku a z toho vyplývá její neurotické chování…Ona není psychicky stabilní a proto není schopná tu stabilitu nabídnout,ani svému dítěti…Než hledat “tátu“-měla první najít vnitřní rovnováhu…celkem by mě zajímal pohled jejího ex-přítele

70
Bára
Reagovat

Ještě mě tak napadlo, že ona sama na začátku si myslela, že je v pohodě a především hledá tátu Jiříkovi. Až v průběhu se ale projevilo to, že v pohodě tak úplně není , což možná sama netušila. Taky ona by potřebovala pohladit a ponosit jako Jiřík. Ti dva poslední chlapi nejsou zřejmě to, co si představovala. Věřím, že je pak nepříjemný jakýkoliv pokus o dotek z jejich strany. S Bohoušem se chovala jinak.

71
Jezi
Reagovat

Vidíš a mě zrovna ti chlapi od Jany přijdou z celkově přihllášených jako to nejlepší. Martin i Pavel vypadají jako celkem pohodáři a určitě by s nimi bylo Janě dobře. Pokud je ale vysazená na jiné typy, tak s tím nic nenedělá. Být s někým jen z rozumu nejde.
Totéž platí o ostatních 2 maminkách. Nikde nevidím žádnou fyzickou přitažlivost, zamilovanost nebo aspoň nějaké jiskření. Možná malinko mezi Gabčou a Mirkem, ale ani tam, to není to pravé ořechové. Nevím, jestli může nějaký vztah bez toho fungovat.

72
Brm brm
Reagovat

Jana je nervove labilni. To je fakt jasny snad kazdymu. A vsechno ostatni se odviji od tohoto faktu. Neni schopna navazat normalni partnersky vztah. Bohouse by brala.. ale proc? Protoze to jiskrilo, protoze by to fungovalo fyzicky. Ale nic vic. Opravdovy partnerstvi by to nebylo. Neumi se k druhym chovat slusne, jeji pozadavky neodpovidaji tomu, co muze sama nabidnout. Chce naprosty respekt, ale sama nerespektuje nikoho. Neumi se chovat ani ke svemu synovi. Neni to o nejakem ujeti, kdy ji vytecou nervy. Ona ho nevychovava, jen ho orvava. A zrejme to dela bezne. Kdyz mu zacala pocitat do deseti, tak kluk uz chytal nerva pri ctyrce… tzn. je na tohle chovani zvyklej, delaji to tak bezne. A zarvat na nej u stolu „vypadni“, kdyz nechce jist, to snad neni znamka prisne vychovy. To je chovani sprosty nany. A jestli ta zdejsi anonymni obhajkyne rve na sve dite stejne, pak at jde k odbornikovi taky. Takhle se s druhymi lidmi nejedna, at uz jsou jim 4 nebo 40.
O dehonestaci (krasny slovo, George:) byvaleho partnera ani nemluvim, jeste navic do kamer… to je totalni zumpa.
Snad se Jana bude schopna podivat na vsechny dily poradu s odstupem, snad ji to dojde a zacne o sobe premyslet. Pokud i potom bude mit pocit, ze se ke vsem kolem sebe (byvaly partner, dite, napadnici) nechova jako debilka, pak ji holt neni pomoci. Chlapi od ni budou zdrhat a ona bude dal kricet, ze ma smulu… jen chudinka to decko.

73
Bára
Reagovat

Pro Jezi : já si o nich myslím to, co ty. Jsou to pohodáři, Martin mi přijde ještě víc vnímavý a pozorný, ale pro Janu se ani jeden nehodí. Ona potřebuje něco drsnějšího, ne aby k ní jen vzhlížel, aby spíš jednal. Myslím si, že by se podřídila nějaké autoritě. A takový tam žádný není. Škoda Bohouše a i toho kuchaře hned ze začátku, ona to nebyla špatná skupinka, to je pravda.

74
Jezi
Reagovat

Je fakt, že Jana asi spíš potřebuje pravý opak, někoho, ke komu by mohla vzhlížet ona. I hodný a pozorný chlap je hoden obdivu, nejen nějaký macho. Čím dřív na to Jana přijde, tím líp.
Ale myslím, že bez fyzické přitažlivosti to fakt nejde. Brm brm píše, že mezi Janou a Bohoušem by fungovalo to tělesné, ale partnerství by to nebylo. Proč? Když si lidé vzájemně „voní“, tak se jim ten vztah buduje líp.
Tohle mi hodně chybí u Nadi. I ona sama jedná moc přímo a chybí jí trocha té ženské koketerie. Takhle je to jen výběrové řízení na obsazení funkce tatínek.
Možná jsou všichni natolik svázaní přítomností kamer a štábu, že se chovají nepřirozeně a ve skutečnosti mezi nimi panují úplně jiné vztahy než se nám zdá.

75
LadyXL
Reagovat

Tak teď něco jiného…, co mne zaskočilo.A to odjezd Nadi a rozdělení do aut. Bylo mi Jiřího docela líto, taky by mne to asi zasáhlo a docela jsem chápala jeho následné chování. Jak jsem tak slyšela,tak musel jet v jiném autě, protože se do tohoto nevešel. Ovšem zajímavé bylo, že když jeli v Rakousku na výlet, tak se do auta (toho samého) vešli! Aspoň ukázali,že nasedají do jednoho auta. Myslím, že se při odjezdu z Prahy nevešli kvůli psovi…, to je můj dojem, možná kvůli něčemu jinému. Ale ať je to jak chce, tak si myslím, že mohla i Naďa předpokládat, že to není pro začátek nejšťastnější a spíš mohli jet oba pánové spolu autem a ona s dětmi mikrobusem. Ono se mu taky těžko získává přízeň dětí, když druhý má sebou psa, což u dětí dělá hodně, je to prostě takový „oslí můstek“ pro navázání kontaktu. Chápala jsem, že se pak cítil, být tam navíc. Petr to s dětmi evidentně umí, ale brát všude s sebou psa? To už je jak ten jiný „tatínek“, co sebou furt bral syna. A řešili jsme tu tehdy, zda někomu vadí víc syn na tancovačce nebo pes. Je taky možné, že onen „nádherný“ penzion měli i z důvodu toho, že požadavek byl – přítomnost psa… Jinak souhlasím s názorem, že mi to u Nadi připomíná konkurz za „funkci“ tatínek. Bohužel asi taky nejde nic přes srdíčko. Je to těžké si takhle někoho vybrat přes kamery…, ale držím Nadě pěsti.Líbí se mi ze všech maminek nejvíc.

76
George
Reagovat

Mnozí píšou, že u žádné z adeptek neproběhla jiskra. To je ale přirozené. Tímto způsobem se totiž partner vybrat nedá. Je to zábavná soutěžní hra, v podstatě k ní lze přistupovat jedině jako Naďa. S chladným odstupem. Je to jen hypotetický konkurz. Soutěž skončí a dost nepravděpodobné, že by se nějaká dvojice dala skutečně dohromady. A pokud ano, pak by musela být vypsaná nějaká cílová prémie od TV Prima.
Přirozeně vždy může sehrát roli náhoda a mohou se najít partneři, kteří v sobě najdou skutečné zalíbení. Avšak pravděpodobnost je velmi malá.

77
Jíťa
Reagovat

Kolik nezadaných věkově přiměřených chlapů, kterým by se líbila, má šanci potkat mamča s dítětem třeba za rok? Asi moc ne. Tady jich bylo najednou hned několik. Jen by mě zajímalo, jestli je to reprezentativní vzorek českých mužů:-).
Rozdělení do aut bylo fakt podpásovka, ani se Jirkovi nedivím, že se cítil na druhé koleji. Určitě to šlo řešit jinak, ale štáb přece musí vytvářet nějaké konfliktní situace.

78
George
Reagovat

Ten druhý příspěvek není můj!!!!!!!!!

už jsem to opravila :o) A.

79
Jíťa
Reagovat

Omlouvám se, to já. Nějak jsem zapomněla přepsat jméno posledního diskutujícího, které tam samo naskočí. Je vidět, že jsem většinou jen tichým čtenářem.
Stejně to bylo všem jasné, tvé úrovně argumentace zdaleka nedosahuji:-))).

80
Brm brm
Reagovat

to Lady XL: Lidi si musi vonet, to je proste podminka poradnyho vztahu, ale neni to zaruka, ze ten vzah vydrzi. K tomu je potreba, aby souzneli i jinak. Pokud to nejiskri, tak je to predem odsouzeny k zaniku. Ackoliv nakdy mam pocit, ze Nada, ac velmi hodna a citliva, nema v sobe ani spetku toho citu ve smyslu vasne. Takze v jejim pripade bych davala aspon minimalni nadeji tomu, ze to muze casem prerust v opravdovy vztah, ackoliv v tuhle chvili to nejiskri a Nada to pojala jako konkurs na misto spolecnika ve firme.
I kdyz….. treba je to ve skutecnosti jinak a takhle nam to jen servirujou. Vime jen to, co ukazou, z toho se da cosi tusit, ale treba ty emoce jen nezverejnujou. :-)

81
Brm brm
Reagovat

to byla Jezi.. Tak sorry, predchozi text je reakci na ni :-)

82
Ajax
Reagovat

Hoj, tak jak to tady jde, pořád píše Ajda články? Ano, docela škoda, tahle dáma mě spolehlivě odradila tyhle stránky navštěvovat. Její narážky na moji gramatiku, kdy ji neseděl můj syntax a pak zjištění, že má ve článcích hrubky jako prvňák jsou dostatečně odpuzující. Tak si to tu užívejte dál… Pa ;-)

Tě musím hodně štvát, že se takto vtíráš, ty tu totiž očividně nikomu nechybíš, diskuze v pohodě i bez tvých názorů a urážek. Odpočívej v pokoji! A :-D

83
Maud
Reagovat

Jana by potřebovala proplesknout, aby se vzpamatovala.Tří leté dítě nepotřebuje ještě otce, ale hlavně mámu. To, že Prima chování Jany
vysílá, je to proto, že si toho všimla. Co mi také vadí, že vůbec nevíme o režimu dítěte. Zdali bylo unavené,ospalé a pod,

84
Maud
Reagovat

Jana by potrebovala proplesknout, aby se vzpamatovala. Tri lete dite nepotrebuje tatu , ale mamu. To ze Prima sleduje chovani Jany je tim, ze si toho vsimla.Co mi take vadi, ze nevime nic o rezimu ditete. Zdali je unavene , ospale apod.

85
Majka
Reagovat

Nevíte někdo kolik bude ještě dílů ? Díky.

86
ajda
Reagovat

jeden nebo nanejvýš dva.

87
Hooper
Reagovat

B) je správně, tedy dva.

88
dub
Reagovat

Hm tak mam takove rozporuplne pocity. Matky si stezuji ze jim neprojevuji potencionalni otcove city. Kdyz uz se pak tedy otcove vymacknou, tak matky zustavaji studene sfingy-bez rozdilu, snad trochu vyjma Gabiny.

Nada
trochu sterilni bych rekl, ale tak nic noveho, takova normalka

Jana
ale jo no tak ji ujely nervy, neni mi sympaticka, nelibi se mi na ni dost veci, ale asi je toho na ni vic nez je schopna unest. Coz neni prilis dobra kombinace pro ucast v poradu tohoto typu. Ale zase koneckoncu co by Prima vysilala a o cem bychom se dohadovali ze.

Gabina
proc mam takovej pocit nudy z tech zaberu u Milose? Vlastne nam Prima zadne zajimave zabery nenabidla, ackoliv jsme jiste OPET mnozi po predesle upoutavce cekali nejake vzruso. Balonek splaskl a zustalo velke nic, Milos nebyl vybran na dovolenou …. cekal jsem jeho odchod vic „nabusenej“ … skoda.
A ta zaverecna rec rekapitulujici Gabiny >Radimovi: ..vem si veci a bez za mamkou …. ano mami :)))

89
renda
Reagovat

Myslím si,že všechny ženy si vyberou pravý opak.Ale fandím jim,je to odvaha a přeji aby jejich rozhodnutí bylo správné

90
pp Pavlínka
Reagovat

jeden, dva díly? Už je ale asi rozhodnuto. tak jak to sleduji si myslím že. Jana, ta má jistě vybráno a je rozhodnutá pro Martina. Určitě si ale užijeme srdce rvoucí zcény a moře slz. Gabriela, ta dle mého, po vyřazení Miloše pošle domů Miroslava. Vyhne se tak nepezpečí že by jí sám Miroslav řekl že o ní vlastně nejeví zájem. To by Gabriala asi nerozdýchala a proto ponechá v pořadu trdlo Radima.Osobně si myslím že by jí dal košem i Miloš a proto takové rozhodnutí. A nakonec Naďa. To je pohoda, rozvaha a klid a to i u mužů. V tomto případě trochu váhám a tipuji, ale nedokáži odhadnout. Jirka mi je milejší duší, Petr se mi jeví více jako chlap. Uvidíme. kažopádně všem aktérům přeji hodně štěstí a lásky v životě.

91
nomme
Reagovat

Bude to ještě těžký
Mrkněte na Hotel Teplice

Přidat komentář