Panáček v reality show

Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (2.část)

17. Červenec 2008 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

Chcete se přihlásit na castingy do Slovensko má talent, ale neumíte zpívat? Nevadí, tahle soutěž není jenom o zpěvu, uplatnit můžete i jiný talent. Například pokud rádi tančíte, máte nyní velkou příležitost. Zkušenosti z několika světových verzí pořadu Got Talent ukazují, že tanečníci tvoří po zpěvácích druhou nejpočetnější skupinu na castinzích.

A navíc klidně můžete celou show i vyhrát, jako se to letos v Britain’s Got Talent povedlo Georgi Sampsononovi a Suleman Mizra skončil se svou vtipnou variací na Michaela Jacksona na druhém místě. Ale tanečníci byli úspěšní i jinde, například francouzskou verzi Incroyable Talent vyhrál 28-letý popper Salah, v německém Das SuperTalent se do finále dostal Philipp Fedan a v austrálii tanečník Aaron smyth, který je důkazem toho, že přihlásit se mohou i studenti baletních škol a na obrazovce komerční televize se z nich mohou stát hvězdy.

Mládí vpřed

Raději ale zapomeňte na to, že byste na castingu předvedli klasické a latinskoamerické tance. Po několika sériích Let’s Dance, StarDance a Bailanda s tím teď moc velkou díru do světa neuděláte. Jedinou výjimkou jsou roztomilé dětské taneční dvojičky, jako třeba Luke & Charlotte nebo Cheeky Monkeys. Přízeň porotců a diváků si také snadno zajistí dětské taneční soubory, a to od těch nejmenších (Mini Mezzos, Boogie Wonderland, Mary Halford March) po teenagery (MD Production, Harlequins, Mandy Ellen Dancers).

Hiphop je cool

Další sázkou na jistotu může být populární hiphop a breakdance, obzvlášť pokud jej umíte jako třeba skupiny Kombat Breakerz, Flava, Nemisis nebo Elementary Force z maďarské verze Csillag születik. Ostatně v portugalské verzi zvítězila hodně dobrá breakdance skupina Abstractin (trochu připomínající americké JabbaWockeeZ).

Fantazii se meze nekladou

Poměrně často se také na castinzích objevují stepující tanečníci, takže pokud umíte stepovat jako američtí All That nebo The Southern Belles, zkuste to také. Na věku opět nezáleží, v Britain’s Got talent stepovali i čiperní důchodci. Pokud máte vlastní taneční skupinu, postup do semifinále si můžete zajistit také nějakou vtipnou choreografií, jakou třeba předváděla v maďarském Csillag születik skupina 4 for Dance. Veselo bylo i v letošním Australia’s Got Talent při vystoupení Chooky Dancers. Původních australských obyvatel sice na Slovensku asi moc nebude, ale překvapit by mohla jiná národnostní menšina. Zoltán Lakatos a Viktora Rostás v maďarské verzi také dokázali, že Rómové mají tanec v krvi. Slovenským špecifíkem, které jinde nemají, by ale klidně mohlo být i vystoupení souboru lidových tanců, pokud ke svému vystoupení přidají nějaký netradiční prvek (co třeba breakdance v lidovém kroji?)

sexy tance

A na závěr jsme si nechali něco, co potěší zejména muže. Kdo by se rád nepodíval na svůdný tanec podobný tomu, jaký předvedly třeba Michelle L’amour, Cherry Red, Caburlesque, Slippery Kittens. Anebo co takhle hypnotizující břišní tanec podle vzoru půvabné Sophie Mei? Na vítězství v celé soutěži to sice není, ale televizi to zvyšuje sledovanost, takže na postup do semifinále by to mohlo stačit. A to už, děvčata, stojí za pokus ;-)

Pokračování příště: Akrobati, žongléři, kouzelníci a další

související články

Jak uspět u castingu do Slovensko má talent (1.část)

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Radim
Reagovat

Vynikající souhrn. Díky.

2
Ladislav Simon
Reagovat

Dobrý den Vážená společnosti.
Chtěl bych k přihlášce ještě poslat moje vlastní nahrávky.Napište mi prosím mailovou adresu. Děkuji Simon

3
TK
Reagovat

Ladislav Simon:
Po zaregistrování nového konta na stránkách Markízy a vyplnění přihlášky se přihlašte do svého konta a uploadujte videoukázku.

Přidat komentář