Panáček v reality show

Amerika hledá topmodelku – od 4.února na Primě

27. Leden 2008 | napsal(a): | reality show: Amerika hledá Topmodelku

Pokud se chcete podívat, jak by měla vypadat taková profesionálně zpracovaná reality show, tak máte nyní jedinečnou příležitost. Televize Prima do svého vysílání od 4.února zařadila jednu z nejpopulárnějších amerických show, Amerika hledá topmodelku (America’s Next Top Model). Každý všední den ve 13:45 si tak můžete vychutnat show, která se stala vzorem pro všechny ostatní modelingové televizní soutěže a podle níž vznikaly národní verze ve 33 státech z celého světa. V samotných Spojených státech startuje 20.února už dokonce její desátá řada. Na Primě se objeví pěkně od začátku, na první devítidílnou řadu plynule naváže další řada.

Celou show vymyslela supermodelka Tyra Banks, která v ní vystupuje také jako moderátorka, mentorka pro soutěžící dívky a také jako jedna z členů poroty, která rozhoduje o tom, kdo na konci každého dílu musí soutěž opustit. Kromě ní se v porotě v 1.řadě objeví také módní návrhářka Kimora Lee SimmonsBeau Quillian a supermodelka Janice Dickinson. Janice se coby členka poroty objevila i v dalších třech řadách, poté si vytvořila svoji vlastní reality show The Janice Dickinson Modeling Agency. Složení poroty není samoúčelné, dobře uvidíte, jakou šťávu může taky mít jejich nemilosrdné hodnocení modelek (narozdíl třeba od nudného výkonu Zdeny Studenkové ve slovenské verzi Hľadá sa Supermodelka).

Každá řada Topmodelky začíná záběry z castingů a výběrem soutěžících. Pro první řadu jich bylo vybráno jenom 10:

Zleva doprava: Giselle, Elyse, Robin, Shannon, Katie, Nicole, Kesse, Adrianne, Ebony a Tessa.

Tyto dívky budou bojovat o lukrativní kontrakt s agenturou Wilhelmina Models a focení pro prestižní časopis Marie Claire. Na cestě za touto výhrou je ale čeká několik soutěžních úkolů, které dokonale prověří, jestli mají na to, stát se topmodelkou. Dívky po celou dobu bydlí spolu v apartmánech v New Yorku a kamery je neustále sledují. Diváci tak nebudou ochuzeni ani o scény divokých hádek, intrik a vzájemného pomlouvání.

Modelky si ale vyzkoušejí také focení v netradičních podmínkách, například hned v prvním díle focení v bikinách na střeše mrakodrapu na Manhattanu, focení s exotickým hadem na krku (3.díl) anebo focení v rouše Evině (7.díl). Jejich herecké nadání se ověří při natáčení televizní reklam na kontaktní čočky (4.díl) a v 5.díle si zase vyzkoušejí, jak by měla modelka správně komunikovat s novináři.

Zpestřením každé řady je výlet do některé světové metropole, v tomto případě se dívky vydají do Paříže a kromě focení absolvují i kolečko prezentací u předních francouzských módních návrhářů (6. a 7.díl). Následující 8.díl (ve vysílání 13.února) můžete klidně vynechat, je to jen rekapitulační díl, shrnující všechny předchozí události. A ve finálovém díle se dozvíte, která z dívek se stala skutečnou topmodelkou, její jméno vám samozřejmě nyní nebudeme prozrazovat, ať se máte na co těšit.

videa ke stažení

Amerika hledá topmodelku (všech 9 dílů)
(Návod na stahování z Rapidshare).



Amerika hledá Topmodelku

Diskuze k článku

Počet komentářů: 62
1
TK
Reagovat

Konečně tak diváci uvidí, jak se mají reality show dělat. Jenom trochu zvláštní je čas vysílání 13:45 (další týden od 13:50), proto doporučuji: naprogramujte si videa. Může se to hodit jako studijní materiál i dívkám, které o kariéře modelky sní, pokud se Prima případně rozhodne vyhlásit castingy na českou variantu. Pro televizi je rozhodně levnější nejdříve si vyzkoušet divácký zájem převzatým pořadem, než rovnou utratit desítky miliónů korun a zpackat to jako Trosečníka. Může to být ale dvojsečné: pokud by si diváci zvykli na profesionální americkou podobu a pak tu samou kvalitu očekávali i od české Supermodelky…

2
Bagr007
Reagovat

Já si na druhou stranu myslím, že kdyby Prima dělala vlastní verzi tak by tu americkou (když už jí vysílají) asi měli nakoukanou. Nevěřím tomu, že lidi co dělali českého Trosečníka měli nakoukaného Survivora. To by se museli stydět sami před sebou.

Reagovat

Bagr007, tvůj příspěvek moc nechápu. Zdá se mně, že si v něm sám vyvracíš své tvrzení. Když dle tebe točili Survivor a neviděli nic, tak proč by totéž neměli udělat i v případě Americké modelky?

4
Piko
Reagovat

nebudete ripovat na leteckoupostu, jako vyvolene? diky

5
TK
Reagovat

to Bagr007:
Nikdo jim samozřejmě nebránil nakoukat si i Survivora, aniž ho ovšem pouštěli dabovaného ve vysílání. Ono ani tak nejde, jestli si Topmodelku dostatečně nakoukají, ale hlavně co si z toho odnesou. Použít stejné soutěžní úkoly, výlety do Paříže apod. není těžké (i ve slovenské Supermodelce se objevily stejné úkoly), ale důležitý je casting a také zajímavá porota (koho byste si například představovali na místě Tyry Banks?). Slovenský casting doplatil na to, že si vybral 15-leté dívky, které se pak na kameru neuměly vyjadřovat, o vítězství nejevily vůbec žádný zájem, takže se nekonaly prakticky žádné konflikty. Navíc to byly dost stejné typy, divák si těžko mohl vybrat někoho, komu by fandil.

Reagovat

TK, nevím, Terezu Maxovou? Evu Herzigovou? :))

7
eS
Reagovat

toSUN: já bych dala přednost paní Miladě Karasové… hodně rázná dáma a na poli modelingu se pohybuje již spoustu let. Navíc právě ona nalezla a prosadila tebou jmenované skvosty.

8
TK
Reagovat

Tak zkušenosti s moderováním podobných show už mají Simona Krainová ve slovenské Supermodelce (ale tam vystupovala spíš jen jako zkušená kamarádka dívek, ne jako porotkyně), Petra Němcová v „Model Life“ a v 10.řadě Americké topmodelky bude v porotě Pavlína Pořízková.

9
RadstaR
Reagovat

Piko: To jeste uvidim. Zalezi jen a pouze na mem case. Jinak koukam, ze to ma cca hodinu. To je docela hodne na ulozeni jako celek. Uvidim po nahrati prvniho dilu (jestli na to nezapomenu) jakou bude mit vysledek kvalitu, zda se na to pujde koukat.

10
Jaja
Reagovat

RadstaR : Na Leteckou poštu můžeš nahrát maximum 161 MB, tak kdyby byla kvalita hodně špatná, tak to můžeš hodit i jinam…je jedno kam, třeba ulož nebo rapid a tak…
Bez reklam to tipuju tak cca 40 min..

11
RadstaR
Reagovat

Jaja: Bohuzel uz asi 3 mesice se me nedari na Uloz.to nacpat veci delsi nez cca 50 MB. Vzdy me to zahlasi interni chybu serveru. Rapidshare ma jen 100 MB a ne kazdej ma verejnou IP, pripadne Premium ucet. Takze budu doufat, ze 40 minut v 161 MB bude koukatelnych, ale spis bude asi problem s tim casem (myslim svuj cas).

12
Iveta
Reagovat

Já osobně jsem teda první dva díly viděla…A jsem toho názoru,že je to zas akorát záminka pro nějakou holku v pubertě co začne s anorexii nebo bulimii…Vůbec nechápu,jak ze sebou ty hezký holky můžou nechat takhle jednat..Ale je to jen můj názor a já je teda lituji!

13
Petra
Reagovat

kdo dneska vypadl????

14
TK
Reagovat

Odkaz ke stažení jednotlivých epizod je na konci článku. Videa budou postupně přibývat, jen to chce chvilku strpení.

15
Martiiii
Reagovat

Tak jsem se dívala na netu, kdo to vyhraje a fandím té správné, jde vidět, že mám vkus :-D

16
Jaja
Reagovat

Díky za první díl, jen tak dál. Doufám, že to půjde rychleji;)

17
tuplak
Reagovat

mají malé prsa!!!!!

18
Kate
Reagovat

Ktera to vyhraje?

19
Kate
Reagovat

ZADNE SPOILERY PROSIM!!

20
Mrkev
Reagovat

Chtěla jsem se zeptat nebudete dávat Amerika hledá Topmodelku v jiném vysílacim čase. Zatím jsem videla všechny časti ale chtěla bych vidět kdo vyhraje.Už vím že poslední díl nestihnu. Prosím víte kdo vyhraje ?

21
Marti
Reagovat

Elyse je moc pěkná.. nemůžu si pomoct, ale vypadá tak „francouzsky“:o) Ale
co jsem tak koukala, tak vyhraje Adrianne..

22
vendulka
Reagovat

ted se dívam

23
Kesse
Reagovat

Podle mě to vyhraje Kesse…Ale dneska jak tam stála Ebony s tou namyšlenou krávou,a řekli že Ebony odchází,rozbrečela jsem se…Ebony je hodná a hezká…Je mi to líto

24
Jaja
Reagovat

Už se objevil druhý díl…Díky moc za něj!! Pokračujte dále!!!

25
Dan
Reagovat

Elyse je super a myslím si, že je opravdu pro modeling určena. Určitě by z ní návrháři zvučných jmen byli nadšeni.:) Ale je pravda, že by trošinku nabrat mohla:) I tak si myslím, že jí dost chválí – vizážista, lidi z branže a další…

26
mrkev
Reagovat

čau lidi koukali jste na to video ke staženi mě to nejde stahnout poradíte jak na to. diky moc

27
teriska
Reagovat

elyse by to měla vyhrát je přímo nádherná….štve mě že se do ní robin furt naváží s tím že má poruchy potravy:-(

28
Eliiis
Reagovat

Ahuj já sem se taky začala koukat a přímo to žeru..je to fakt skvělej pořad!koukam že tady hodně lidí fandí Elyse a já jí taky fandim!myslim že je fakt dost dobrá a na mole jí to taky de!!sem zavědavá kdo vyhraje ale fandim Elyse!!

29
Anabell
Reagovat

Iveta:Celkem souhlasim ale rozhodně to nejsou v 26 pubertačky.Ale zároven si myslím že je to alespon na urovni.Nechápu co všichni maj na tý jak minule měla tu otravu,vždyt nenamalovaná vypadá hrozně.Akorát s těma hadama to bylo strašný…nikdy bych si to na krk nedala:(

30
johku8
Reagovat

Která to vyhraje prosím?

31
Jája
Reagovat

Žádný spoilery píšu podruhé, proto se neptej!

Jinak to taky žeru je to uplně boží. Děkuji panáčkovi, že to uploaduje (nyní tam jsou další dva díly!). Kdyby to nenahrával tak o tuto skvělou show příjdu.

Chystáte nějaké rekapitulační díly? Podle mně je první řada vždycky nej a je fakt super!

32
Andy
Reagovat

tento pořad se mi moc líbí myslím že by měla vyhrát Robin naopak by neměla vyhrát Elise.Elise je podle mého názoru vyhublá husa.Zprominutím.Co je na ní tak zajímavýho je bledá,hubená a pořád se hjí něco nelíbí.

33
TK
Reagovat

Jája, jakmile bude uploadnutý další díl, bude to vždy uvedeno v závorce u odkazu ve článku.

34
johku8
Reagovat

Může se prosim vás zeptat kde najdu ty dily na shlednuti?Pač to nestiham v danou hodinu co to dávají a docela by me zajimalo která to vyhrjae:-)Dekuji mooc

35
TK
Reagovat

johku8, v tu hodinu, co to Primá dává, to asi skutečně stihne málokdo. Odkaz na stažení všech dílů je na konci článku, v odstavci Videa ke stažení, návod je tam také přiložen. Zatím je to jen na Rapidshare, pokud se najde někdo s rychlým připojením, kdo by to uploadnul třeba ještě na Leteckou poštu, bude vítán.

36
johku8
Reagovat

TK:Ano to je pravda,nechápu proč to vysílají v tak nevhodnou hodinu,ale nicméně dekuji moc za nápovědu,kde se video nacházi..

37
johku8
Reagovat

Tak to je dobrý po krátkém videu na netu již vím kdo tutu soutěž vyhraje….Ale divat se budu porad,sice už to nebude takovy napeti,ale aspon uvidim jak se divky chovaji,ale vidim,že jsem fandila te správné

38
johku8
Reagovat

No nechápu jak nekdo může fandit elise je moc hubená,ale ještě horší je Robin,podle mě to přehání s tou vírou,je to až hrozné

39
Klário mário
Reagovat

Sere mě ten čas kdy to dávaj!!!!!! Já mám školy pokaždý jinak a přídu domů tak wokolo4-5 hodiny!!!! Naštěstí jsem ted nemocná,takže na to koukám,ale zejtra už du do školy,takže to neuvidim a ani jak to dopadne!!! Doprddelky ……:(

40
lara
Reagovat

podle me to vyhraje Elise,je opravdu krasna a ma styl,je takovy typ holky ktere bude sluset kazda barva a uces,Adrianne mi trochu pripomina Millu Jovovich

41
Nikol
Reagovat

Jj tak souhlasím s larou…Elise je zajimavá a Adrianna mi také lehce připomíná Millu Jovovich
Prosím nevíte kdo je ve finále nějak jsem neviděla dnešní díl…

42
TK
Reagovat

Dneska nikdo nevypadl, byl to jen rekapitulační díl, do finále postupují Elyse, Adrianne a Shannon.

43
Lůca
Reagovat

Já si myslím že jsou divné všechny jako na fotkách jsou krásné ale když jsou nenamalované tak to je otřes a když jsou české modelky nenamalované tak jsou krásné i tak!!!!!! prostě je asi pravda že české holky jsou nejhezčí na světě!!!!!! :)

44
Anonymní
Reagovat

ja si myslím,že nejkrásnější a nejmilejší z českých modelek je Perta Němcová,je to takové sluníčko a zároveń dáma každým coulem.Prožila si hodně těžké období,ale i přes to všechno se nevzdala a pomáhá dětem.Velice ji obdivuji.

45
Pavlína
Reagovat

Bohužel jsem nestihla poslední díl první řady z důvodu, že jsem musela být v práci. Můžete mi napsat, která z holek vypadla? Buď tady nebo na mail pavli.letters@post.cz. Díky moc.

46
www.stenlyk.blog.cz
Reagovat

Nevíte,která z dívek se umístila na dryhym a třetim místě v 1.řadě???

47
www.stenlyk.blog.cz
Reagovat

Nevíte která z dívek se v 1.řadě umístila na 2 a 3 místě????

48
TK
Reagovat

Pavlína & www. stenlyk. blog.cz,
odpověď na obě otázky je v článku Amerika hledá topmodelku – 1.řada.

49
Anabell
Reagovat

Už začala new řada tak super!!!!

50
bar
Reagovat

Já vím jen o prvním místě,které vyhrála charismatická Adrianne!

51
smile
Reagovat

pleaseeeeeeeee chcela by som vidiet dnesnu časť som zmeškala a neviem to nájsť. Nevie niekto ako na to?

52
johku8
Reagovat

no ta druhá řada,teda jako nic moc,ty holky nejsou ničím vyjímečné….jen z nich krásku udelaji fotografové a stylisty,tot vše!

53
petra
Reagovat

Ahoj jsem nemocná a dívám se na to a dneska mě nějak nejde TV prosím potom napište kdo vypadl diky

54
klikař
Reagovat

Můžete mi někdo přeložit řev Tajry na nějakou modelku??? kdyžtak
http://www.youtube.com/watch?v=53sOpQQWOOA

55
klikař
Reagovat

Můžete mi někdo přeložit řev Tajry na nějakou modelku??? kdyžtak
http://www.youtube.com/watch?v=53sOpQQWOOA

56
majuska
Reagovat

ja sledujem topmodelky uz od pondelka ale myslim si ze je sprawne ako s nimi zaobchazaju lebo ked chce byt clowek niekym alebo niecim tak musi za to bojowat tak ako ja som sa chcela stat modelkou tak za to som musela bojowat a myslim ze je to sprawne

57
klikař
Reagovat

http://www.youtube.com/watch?v=53sOpQQWOOA .. nemohl by mi to někdo přeložit pls

58
pacinka
Reagovat

jezismarja,
oni tu hovadinu davaji uz i v cechach, No, american next top model rozhodne neni mega uspesna. Neustala se reprizuji minule sezony a po tech holkach, az na par vyjimek, ktere si najdu pritele v oboru, nestekne ani pes.mno. Tyra Banks je slusna blbka a celej koncept souteze je sice fajn, ale dokonale zmanipulovanej. Do top 5 se dostane cernoska, bloncka, holka s nejakym problemem a tesne pred finalem vypadne ta co je holt trosicku oplacana..Opakujici se scenar X sezon teto show…chjoooo

59
Zuzka
Reagovat

Stanu se TopModelkou to uvidíte

60
Keksík
Reagovat

Elyse je neskutečně vypočítavá zlá mrcha…
Adrianne fandím velmi. Ale kdo na to měl byla Nicol.
Velká škoda, že nevyhrála tak přirozená bytost a že se nechala vyřadit ze životní šance kvůli chlapovi :(

61
Miša
Reagovat

je to super

62
LADISLAV BALAŽ
Reagovat

MĚ TAHLETA ŠOU BA VILA KDY ZASE BUDE POKRAČOVA

Přidat komentář