Panáček v reality show

SuperTelo (12.díl)

26. Prosinec 2006 | napsal(a): | reality show: SuperTelo

Slovenská reality show o hubnutí SuperTelo se nezadržitelně blíží do finále (které se koná už v pátek 29.prosince) a v soutěži zůstávají čtyři poslední účastníci: Zuzka, Mirka, Paľo a Jánko, který se zdá být favoritem, za celou dobu zhubnul už o 51 kilo a je z nich všech nejpečlivější v dodržování diety a cvičení. Přitom nijak nezastírá to, že to dělá hlavně pro peníze, 1 milión Sk rozhodně není k zahození.

Úplně poslední Pokušení (Temptation), které si štáb připravil,
se jako už tradičně skrývalo pod čtyřmi poklopy na jídlo. Pouze pod jedním z nich byla hodnotná výhra, ostatní ukrývaly nějaké jídlo, které by soutěžící musel sníst (talíř se salámy, slaninou, salátem a pečivem). Diváci se ale opět žádného napětí nedočkali, nikdo ze soutěžících se do úkolu nepustil. Teprve po vypršení časového limitu si mohli cvičně otočit vybrané poklopy a objevili tak, že výhrou byl MP3 přehrávač.

Blížící se vánoce zavdaly příčinu k debatě mezi soutěžícími,
kdo jakou vaří zelňačku. Každý z nich se předháněl, že jeho maminka vaří rozhodně nejlepší zelňačku na světě, proto se rozhodli, že každý uvaří tu svoji, a protože jsou na dietě, požádají Stefana, aby nezávisle posoudil, kdo má vlastně pravdu. Stefan, který je na loď nasazení jako provokatér a má za úkol co nejvíce přibrat, se k této roli postavil čelem. Místo toho, aby z každé polívky jen ochutnal, snědl všechny čtyři vrchovaté talíře! Nejvíce pochválil Mirčinu a Jánkovu, ale na kameru pak řekl, že soutěž byla zbytečná, nejlepší zelňačku na celém světě dělá přece jeho mamka!

Poslední soutěž o imunitu se odehrávala v krytém bazénu a byla rozdělena do tří samostatných úkolů. V tom prvním bylo potřeba zaplavat co nejrychlejší čas.
Nejvíce zabojovali Jánko a Zuzka, kteří nasadili ostré tempo. Jenže pak se dozvěděli, že bude ještě druhá rozplavba, ve které si na sebe oblečou vestu se závažím ve stejné váze, kolik za celou soutěž ztratili! S touto zátěží se ani plavat nedalo, trasu jenom odkráčeli po dně. Kupodivu Paľo byl ve druhé rozplavbě se závažím rychlejší než bez něho! Vypadnout z dalších bojů měl ten, jehož rozdíl časů mezi oběma koly bude nejvyšší. Doplatila na to Zuzka, která litovala, že napoprvé byla moc rychlá.

Další závod spočíval v potápění pro nádobky s šesti částmi rozstříhané fotografie, které jednu po druhé dopravovali mimo bazén. Na dně byly ale také dvě falešné nádobky, které bohužel vytáhla Mirka a kvůli tomu skončila poslední. Do závěrečného boje postoupili Jánko s Paľem, v něm se rukama zavěsili na hrazdu nad vodou. Pavol to měl těžší, protože na hrazdě držel 160 kg, o 40 kilo víc než Jánko. Držel sice statečně, ale přece jen spadl do vody dřív. Jánko vyhrál imunitu, a pokud ji potvrdí na váze, má jisté místo ve finále.

V tomto týdnu se soutěžící rozloučili se Stefanem,
kterého na cestu vybavili ranečkem s jídlem a oblečení mu vycpali tak, aby vypadal jako kulaťoučký tlouštík. Rozloučit se museli take s trenérem Romanem, který jim jako překvapení pustil na videu záběry toho, jak vypadaly jejich těla první den soutěže. Všichni se zapřísahali, že takhle už vypadat nechtějí a budou pokračovat se cvičením i po skončení reality show.

Při pátečním vážení se ukázalo, jak úplně všichni tento poslední týden zapřeli své síly, jejich váhové úbytky byly skvělé.
Protože si Jánko bez problémů potvrdil imunitu a největšího procentuálního úbytku dosáhla Zuzka, oba měli rozhodnout, kdo se stane třetím finalistou a kdo vypadne. Jánko hlasoval pro vypadnutí Mirky (která za dobu soutěže dokonce dvakrát přibrala), Zuzka zase pro Paľa. V případě plichty měl podle pravidel vypadnout ten z nich, kdo zhubnul méně, a to byl sympaťák Pavol.

Pokračování příště

související články

SuperTelo (11.díl)
SuperTelo (10.díl)
SuperTelo (9.díl)
SuperTelo (8.díl)
SuperTelo (7.díl)
SuperTelo (6.díl)
SuperTelo (5.díl)
SuperTelo (4.díl)
SuperTelo (3.díl)
SuperTelo: další televizní boj s nadváhou

SuperTelo

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Magda
Reagovat

Tenhle díl jsem neviděla (to je to prokleté cestování po příbuzných, co nemají kabel :), koukala jsem včera na Magazín.
Pochopila jsem správně, že soutěž jakoby skončila před třemi týdny, oni se rozjeli domů, v pátek bude Live přenos, kde budou soutěžit o to, kdo ještě dokázal nejvíc zhubnout už v pohodlí domova?
Zas to neuvidím, tak už dopředu prosím o další takhle fajn článek :)

2
TK
Reagovat

Magda: Sice se to tváří, že to je záznam právě uplynulého týdne, ale skutečně je to předtočené vždy dva týdny dopředu, vypadlí soutěžící jsou pak ještě drženi v utajeném hotelu, až do odvysílání epizody. V tuto chvíli tak už jsou všichni soutěžící na vánoce doma a sejdou se až na pátečním finále. Jestlipak se jim podaří z cukroví nabrat kila nazpátky?

3
kamarád Antonín
Reagovat

No myslím, že Janko se dostane v pátek pod stovku a bude z něho docent s jedním milionem.
Škoda, že v soutěži nebyl někdo další, který by to vzal podobně vážně jako Janko a byl by tak jemu rovnocenným soupeřem a trošku i sympaťák – pro mně byl totiž Janko hodně otravný/nezajímavý.

Přidat komentář