Panáček v reality show

SuperTelo (11.díl)

17. Prosinec 2006 | napsal(a): | reality show: SuperTelo

V minulém díle to málem vypadalo, že účastníci SuperTela zapomněli, že jsou v soutěži o hubnutí. Až na dvě výjimky totiž všichni během týdne přibrali! Zřejmě polevili v předepsané dietě a není divu, štáb to na ně neustále zkouší s novými lákadly. Pro toto Pokušení (Temptation) si na ně připravil jejich oblíbená jídla (svíčkovou, brynzové pirohy, kachnu se zelím a knedlíky) a pokud je sní, mohou odstavit zbývající soutěžící na dva dny od cvičení. Z taktického hlediska byl tento úkol dosti atraktivní, proč nerisknout kalorické jídlo, když mohu získat nad ostatními výhodu? Ale opět se nenašel nikdo, kdo by štábu udělal radost a nabídku přijal, všichni si zřejmě pamatovali, co znamenalo nedodržení diety při jejich posledním vážení.

A protože se opět blíží vánoční přehlídka televizních pohádek, kde nesmí chybět ani Tři oříšky pro Popelku, soutěžící si na tuto postavu mohli na chvíli zahrát, Od trenéra Romana dostali před sebe misku s vodou a 25 kuličkami hrášku. V co nejkratším čase měli pomocí párátka nabodnout a přenést na talířek všechny kuličky. Kdo bude první, může se podívat na videopozdrav z domova, což byla dost silná motivace. Vyhrála Zuzka, ale Roman se po dlouhém napínání rozhodl, že se na pozdravy z domova mohou podívat všichni.

Za rodinami už se brzy podívají, ale jak to bude s dietou, až odejdou do normálního života? Roman se proto rozhodl, že si své svěřence otestuje. Štáb je odvezl do lepší restaurace, kde si mohli z jídelního lístku vybrat jakékoliv jídlo chtěli. Většina se rozhodla pro rybí maso, což Roman nakonec kvitoval pochvalně. Pokud budou i nadále doma cvičit a z jídelních lístků si budou pečlivě vybírat pro ně vhodná jídla, neměl o ně obavu. Ale protože jsou v soutěži, tak některé z nich peskoval za to, že si vybrali tučného lososa.

Že si vůbec soutěžící vykládají jeho dietu různě, potvrdil i štábní špeh Stefan, který vypozoroval to, co kameramani nenatočili. Na lodi, kde všichni bydlí, mají před kajutami k dispozici prosklenou ledničku, která je pravidelně doplňována. Často je to hodně velké pokušení projít kolem ledničky a něčeho dobrého si nezobnout. Stefan tak naprášil ty největší hříšníky, kteří si dokonce pár minut po naplnění lednice ihned pro sebe rezervují některé potraviny.

Roman Volák (šestnáctinásobný mistr světa v kickboxu) občas cvičení zpestří některými prvky z karate. Tentokrát rozdal soutěžícím zbraně (nunčaky, kamy, hůl a Mirce předal samurajský meč) a naučil je některé základní pohyby. Na závěr se všichni před kamerami předvedli a trenér to nazval jako film „Kill Roman“. Ale co naplat, do jeho umění mají ještě hodně daleko.

Čtvrteční soutěž o imunitu se odehrávala v krytém bazénu. Ve výšce nad hladinou byly umístěny válce, kterých se soutěžící měli chytit a vydržet tak co nejdéle (tak trochu úkol jako z amerického Survivora). Ještě než samotná soutěž začala, Pavol to rovnou vzdal. Vysvětlil to obavami z výšky a z vody, argumentoval také tím, že se mu s jeho bčichem stejně válec nepodaří dobře obejmout. Ten samý problém měl i Jánko, který spadl do vody po dvanácti minutách. Nejdéle se udržela Mirka, která vypadala, že to snad dělá každý den. Získala imunitu, ale musí si ještě obhájit. A jak už víme, ne každému se to podaří.

Páteční vážení ovšem dopadlo lépe než minulý týden. Žádné plusové hodnoty se nekonaly, zhubnuli úplně všichni, Paľo dokonce 4,3 kg a Jánko 5,9 kg. Procentuálně nejméně to ale bylo u Andrey a Paľa, kteří se dostali ve výsledkové tabulce pod čáru a byli tak nominováni na vyřazení. O jejich osudu museli rozhodnout zbývající tři hráči. Stačilo ale odkrýt pouze dva lístky se jmény a bylo jasno: se soutěží se rozloučila Andrea.

Pokračování příště

související články

SuperTelo (10.díl)
SuperTelo (9.díl)
SuperTelo (8.díl)
SuperTelo (7.díl)
SuperTelo (6.díl)
SuperTelo (5.díl)
SuperTelo (4.díl)
SuperTelo (3.díl)
SuperTelo: další televizní boj s nadváhou

SuperTelo

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!