Panáček v reality show

SuperTelo (10.díl)

10. Prosinec 2006 | napsal(a): | reality show: SuperTelo

Se zmenšujícím se počtem soutěžících dochází k další změně. Zapomeňte na červený a modrý tým, zapomeňte i na smíšené dvojice, od tohoto dílu už soutěží každý za sebe. Proto také tato epizoda netradičně začala vážením, v němž se zjišťovalo, kolik dokázal shodit každý z účastníků od začátku soutěže. Rekordmanem se stal Ján, který přišel o 43 kg ze své původní váhy. Ve výsledkové tabulce se na posledních dvou místech („pod čarou“) objevila jména Paľa a Andrey, kteří v procentech shodili nejméně. Pokud by se do konce týdne nedostali nad čáru, právě oni dva by byli automaticky nominovaní na vyřazení. O jejich osudu by pak rozhodovali zbývající čtyři.

A aby to nebylo málo, štáb je opět provokuje Pokušením (Temptation). Jako obvykle se jedná o talíř s nějakou pochoutkou, tentokrát bramborovými plackami. Pravidla byla jednoduchá: kdo sní víc placek, může vyhrát digitální fotoaparát. Soutěž ale začně jedině tehdy, pokud se najdou alespoň dva účastníci. Že se jako první dobrovolník přihlásí Pavol, bylo celkem jasné, on musí ochutnat vše. Velkou práci mu ale dalo přemluvit někoho dalšího, zkoušel to hlavně na Andreu. Snažil se ji navnadit na foťák, který by se jim na lodi šiknul. Ostatní se posléze v rozhovorech přiznali, že nebýt tam kamery, tak se na voňavé placky určitě okamžitě vrhnou. Jediná Andrea ale podlehla a s Paľom přisedla ke stolu. On si ale překvapivě do placky jen ďobnul a nechal Andreu vyhrát.

Po více než dvou měsících, co jsou spolu, se soutěžící na lodi dost často nudí. A když si uvědomili, že tento týden je Mikuláš, tak si z dlouhé chvíle, stejně jako malé děti, pořádně vyčistili boty a postavili je za dveře, co kdyby… Na Mikuláše si spiklenecky zahrál Stefan (který má na lodi za úkol co nejvíce přibrat) a za dveře jim nachystal výslužku. Soutěžící sice měli zpočátku radost, ovšem protože se jednalo o samé sladkosti a jiné pochutiny, které nesmí, tak je to zase přešlo. Ale na Mikuláše si pak zahráli sami. Oblékli se do kostýmů a šli nadělovat dětem na onkologickém oddělení bratislavské nemocnice. Tam si uvědomili, že jejich zápas s obezitou není nic proti tomu, s čím musí bojovat tyto děti.

Ve čtvrteční Výzvě čekal na soutěžící spinning. Úkolem bylo ve hrůzostrašeném časovém intervalu 5 hodin na rotopedu ujet co nejvíce kilometrů. Nemuseli šlapat v kuse, kdy si udělají přestávky, záleželo jen na nich, tachometry byly ale přelepeny páskou. Možná by to nemuselo být tak strašné, ale když Paľo uviděl ty nepříjemné tvrdé sedátka, pochopil, v čem bude největší problém. Soutěžící tak postupně odpadávali kvůli nesnesitelné bolesti v sedací části těla. Vydrželi pouze Katka a Jánko, kteří měli rotopedy umístěné vedle sebe a vzájemně se tak táhli. Ve hře byla imunita a zejména Katce by se docela hodila, už je totiž poslední z bývalého červeného týmu mezi modrými. Souboj mezi Jánkem a Katkou byl hodně intenzivní, Katka nakonec našlapala 80 kilometrů (takřka dvojnásobek toho, co ostatní), Jánko 78,9 kilometrů. Katka si tak mohla oddychnout, ale imunitu musí ještě musí potvrdit na váze. Nic snazšího???

Páteční vážení bylo plné překvapení. Hned první šok připravila Katka, přibrala totiž 2,3 kg! O pracně získanou imunitu tak během chvilky přišla a i ona tak může být vyřazena. Ale důvod k radosti neměly ani ostatní dívky, všechny přibraly kolem 0,5 kg! Pavol skončil s výsledkem 0,0 a jediný Jánko shodil 2,3 kilo. Ve výsledkové tabulce se pod čarou ocitly Mirka a Katka. Ostatní se po krátké poradě rozhodli vyřadit právě Katku. Kromě ní se se soutěží rozloučila i trenérka Zorka (která v průběhu tohoto dílu se všemi oslavila své narozeniny), protože po odchodu posledního „červeného“ už nyní nemá koho trénovat.

Pokračování příště

související články

SuperTelo (9.díl)
SuperTelo (8.díl)
SuperTelo (7.díl)
SuperTelo (6.díl)
SuperTelo (5.díl)
SuperTelo (4.díl)
SuperTelo (3.díl)
SuperTelo: další televizní boj s nadváhou

SuperTelo

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Magda
Reagovat

Tohle byl jeden z nejlepších dílů, nenudila jsem se ani chvilku.

Je mi líto Katky, protože jsem jí moc fandila. Myslím, že za ty dvě kila mohla voda zadržovaná před menstruací – trošku to tam naznačila. Ona je ten typ – má nejvíc tukové tkáně na bocích, tam se voda drží sama. Bylo to dobře vidět po vážení, když stála vedle Andrey – váží v podstatě stejně, ale typem postavy se nedají srovnat.

Zuzana opět nezklamala a zásobila nás kupou svých přechytralých řečí, uááá :)

2
TK
Reagovat

No a já jsem se chvíli nudil, a to jsem v článku ještě vynechal popis oslavy Zorčiných narozenin a basketbalový zápas, nebylo to totiž moc zajímavé. Ono je vidět, že i na soutěžící útočí ponorka. Není divu, deset týdnů bez přístupu k tisku, rádiu, televizi, kontaktu s rodinou, jenom pořád do zblbnutí chodit do tělocvičny… to už aspoň VyVolení měli více zábavy.

Co se týče Katky, sice po vážení popírala, že by mlsala mikulášskou nadílku, ale podle informací na oficiálních web stránkách prý podnikala noční nájezdy na ledničku, a to v televizi ukázáno nebylo, možná proto ta kila navíc.

3
Magda
Reagovat

Jo, vlastně jsem přepnula – nevím, na jak dlouho – jak tam byl ten hubený v tom Mikulášském převleku, to jsem nevydýchala :)

Aha, tak to se potom ta dvě kila naberou lehce. Tak to mě mrzí, že to nepřiznala. Takovou dobu nemají nic – lehké to určitě není, když byli zvyklí jinak :)

Přidat komentář