Panáček v reality show

SuperTelo (7.díl)

19. Listopad 2006 | napsal(a): | reality show: SuperTelo

Při posledním vyřazování ze soutěže SuperTelo došlo v modrém týmu ke shodě hlasů, rozhodnout tedy museli protivníci. Vyloučili Monču a jak prozradila na kameru Katka, bylo to čistě taktické rozhodnutí. Druhý adept na vyřazení, Andrea, má totiž tak slabou vůli odolávat pokušení, že modrým může víc uškodit a červení tím jedině získají. Vyřazení Monči ale přineslo do modrého týmu hádky, které nepolevily ani při setkání s trenérem, protože Roman se do nich pořádně obul kvůli jejich nedisciplinovanosti a malému zápalu pro věc. Zato u červených vládla spokojenost. Trenérka Zora se mohla opět zapojit do práce a byla nadšená, že její svěřenci vyhráli vážení, přestože je nesměla téměř celý týden trénovat.

Jako odměna v dalším Pokušení (Temptation) byla možnost strávit celý den a noc s jedním ze svých nejbližších.
Vyhrát mohl ale jen ten, kdo z připraveného talíře sní nejvíce polomáčených sušenek. Soutěžící přitom byli rozmístění do kójí, aby na sebe navzájem neviděli (vypadalo to trochu jako startovací boxy na dostizích…). Šlo zároveň o správnou taktiku, protože si nikdo nemohl být jistý, kolik sušenek mezitím snědli ostatní. Po fiasku z minulého týdne se ale soutěžící do tohoto úkolu moc nehrnuli, například Mário si 15-minutový interval krátil tím, že si ze sušenek stavěl šachovnici. Jedině Paľo ochutnal dvě sušenky – a vyhrál. Takže to vlastně nebylo moc složité. Svou výhru ale okamžitě věnoval Zuzce, která se tak mohla setkat se svým manželem.

Na druhý den se trenér Roman Volák rozhodl cvičení oběma týmům trochu zpestřit
a dal jim lekci karate s dřevenou tyčí. Neměl to s nimi ale vůbec snadné, třeba taková Monika ho při jednom cviku zezadu přetáhla přes hlavu. A hele: mistr světa v kickboxu a tenhle úder rozhodně nečekal! Hudební režie k tomu vtipně dala jako podklad Kung fu fighting od Carla Douglase, takže celá scénka se hodně povedla.

Také úterní soutěž byla veselá. Oba týmy měly za úkol 300 metrů po cestě tlačit trabant plně naložený ostatními členy družstva.
Celou trať si rozdělili tak, aby se při tlačení všichni vystřídali. Nejobtížnější fází bylo právě střídání, protože natěsnat jejich dobře stavěná těla do tohoto malinkého bakelitového vozítka byl nadlidský úkol. Andrea z toho dostala takový záchvat smíchu, až si dokonce cvrnkla do kalhot… Také ostatní to hodnotili jako dosud nejsrandovnější úkol, pouze Jánko si stěžoval, že to nebylo fér (a měl pravdu, zatímco u ostatních úkolů se vždy srovnával počet soutěžících, v tomto případě se tak nepochopitelně nestalo, modří měli o jednoho člena navíc a takových 150kg už je při tlačení poznat). Díky Máriovi vyhráli červení, poražení modří dostávají na páteční vážení 1,5 kg handicap.

Ve čtvrtek se hrál bowling a tam zase excelovala Mirka
(o níž jsme do té doby málem nevěděli, že vůbec soutěží, v epizodách se moc výrazně neprojevuje). Modří za odměnu vyhráli výlet do ZOO a vrátili se tak do dětských let (Zuzka ve zpovědnici: „Nosorožec? Nic zvláštního. To je jako kdybych před sebou stále viděla Paľa, To je jako 1:1″). Na červené za trest čekalo zametání bowlingové dráhy, leštění koulí a čištění bot. Sice pak za tuto práci dostali od majitele bowlingu čtyři hamburgery, ale ani se jich nedotkli. Vždyť je zítra vážení.


V průběhu pátečního vážení Slovenská televize poprvé použila split screen, aby ukázala, jak se už soutěžícím za celou dobu změnily jejich postavy. Zatímco minule se dařilo červeným, tentokrát to pro ně byla katastrofa:
Mário zhubnul jen 700 gramů, Monika čistou nulu a Marta dokonce 0,8 kg přibrala! Nepřekvapilo tedy, že jejich úbytek z celkové hmotnosti -0,34% na modré (-1,82%) nestačil. Nejúspěšnější z poražených červených byla Katka, takže má imunitu (štáb si tak konečně uvědomil, že v předešlých epizodách si špatně vyložil pravidla, když uděloval imunitu nejúspěšnějšímu ze všech, takže párkrát dostal imunitu člověk z opačného týmu, který ji vůbec nepotřeboval). Při samotném hlasování se zázrak nekonal, všechny tři dívky se domluvily a vyřadily Mária, který byl pro ně v soutěži silnou konkurencí.

Pokračování příště

související články

SuperTelo (6.díl)
SuperTelo (5.díl)
SuperTelo (4.díl)
SuperTelo (3.díl)
SuperTelo: další televizní boj s nadváhou

SuperTelo

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!