Panáček v reality show

SuperTelo (8.díl)

26. Listopad 2006 | napsal(a): | reality show: SuperTelo

V soutěži SuperTelo už zůstalo jen osm účastníků, takže nastal čas na změnu hry. Odteď už nesoutěží v týmu červených a modrých, ale ve dvojicích. Losováním (pomocí postupného odkrývání poklopů s jídlem) se určilo, že o uspořádání dvojic má rozhodnout Zuzana. Od ostatních si sice nechala přednést jejich přání a doporučení, ale protože výhra 1 miliónu Sk je nadohled, strategicky s k sobě vzala silného Janka. Zbývající dvojice tvoří Katka s Mirkou, Pavol s Martou a Andrea s Monikou. Někdo byl ovšem s tímto rozdělením spokojený více, jiní méně.

Do Pokušení (Temptation) se tento týden zapojili i oba trenéři,
kteří vsunuli hlavy do kartonové desky a soutěžící je mohli trefovat šlehačkovými dortíky. Za každý hod ovšem zaplatili snězením jedné lentilky. Samozřejmě krásnou Zorku nechali napokoji, většina ran byla směřována na Romana. Konečně se mu tak mohli všichni pomstít za ty jeho tvrdé tréninky. Monika ovšem byla přistižena, že při polykání lentilek podvádí, a když to štábu přiznala, musela je dodatečně sníst.

Úterní soutěž byla první, v níž nově vzniklé dvojice bojovaly o imunitu. Jeden silák z každé dvojice měl za úkol co nejdéle udržet na laně zavěšený plastový barel,
zatímco mu jej soupeři pomocí kýblů postupně plnili vodou, kterou nabírali z nedaleké kádě. Kdo barel neudržel, byl vyřazen (a navíc byl tíhou sudu vytažen do vzduchu). Nejlépe se na strategii domluvili Zuzana s Jánkem (Zuzka systematicky plnila sud nejdříve jen tomu nejslabšímu protivníkovi), zatímco ostatní děvčata zřejmě strategii nepromyslela a rozlévala vodu spíše náhodně. Ján se Zuzanou tak nakonec vyhráli.

Protože už prakticky neexistuje červený a modrý tým (ikdyž soutěžící ještě stále nosí oblečení v původních týmových barvách), trenéři Zora s Romanem nyní trénují každou dvojici individuálně.
Navíc jim ale představili další zvrat v soutěži: na lodi bude s nimi bydlet nový člověk. Dvoumetrový Stefan sice není řádný soutěžící (se svými 88 kg má také váhu v normálu), ale jeho úkolem bude naopak přibrat. Za každý kilogram navíc získá finanční odměnu. Bude se tedy stravovat společně s ostatními, ale v jídle nebude nijak omezován. Soutěžící z toho moc nadšeni nebyli a dokonce mu dávali jen 24 hodin života, než ho hodí přes palubu do Dunaje…

V pátečním vážení mají sice Zuzana S Jánkem imunitu, ale musí ji nejprve obhájit, musí společně zhubnout víc než 0,0 kg (ne, není to divné, takové číslo už tu párkrát také padlo). Ale povedlo se, -2,62% úbytku z celkové váhy jim zaručilo, že nemohou být vyřazeni.
Vylučovat se bude někdo z té dvojice, která bude mít procentuálně nejmenší úbytek ze všech ostatních dvojic. Tentokrát měli smůlu Paľo a Marta (dohromady -6 kg, tedy -2,21%). O jménu toho, kdo soutěž definitivně opustí, pak rozhodovaly zbývající dvojice. Zřejmě ale stále fungovaly staré vazby modrých, protože v poměru hlasů 2:1 byla vyřazená původně červená Marta.

Pokračování příště

související články

SuperTelo (7.díl)
SuperTelo (6.díl)
SuperTelo (5.díl)
SuperTelo (4.díl)
SuperTelo (3.díl)
SuperTelo: další televizní boj s nadváhou

SuperTelo

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
Magda
Reagovat

Tenhle díl byl pro mě docela záhul na nervy, tolik prostoru pro Zuzanu, to bylo silné kafe :) Ten její „já ubohá, nejinteligentější, nejrozumnější“ výstup …. doufám, že se nakonec ukáže, že to prokoučovala až moc :)

Marty je mi líto, nevím sice, co přesně ve slovenštině znamená to „ufrflaný“, kterým hodnotí Paľa, ale jestli to znamená „morous co si věčně stěžuje“, tak to beru a měl jít ven :)

Mimochodem – pamatujete, jak v prvním nebo druhém díle Zuzana hořekovala, že je s modrými? A teď jak to peče, intrikánka :)

Přidat komentář