Panáček v reality show

SuperTelo (6.díl)

12. Listopad 2006 | napsal(a): | reality show: SuperTelo

V předchozí epizodě reality show SuperTelo při závěrečném vážení překvapila Katarína, která dosud zhubla ze všech žen nejvíce, ale teď se to nějak zastavilo a za celý týden nezhubla ani gram. Snažila se to nějak rozebrat s trenérkou červeného družstva, Zorou Ochodnickou, a rozhodli se mírně upravit cvičení. Tělu se sice nedá poroučet, ale Katka byla hlavně smutná z toho, že tím moc nepomáhá svému družstvu.

Pokušeníčko, to je naše potěšeníčko! Tentokrát si škodolibý štáb na soutěžící připravil „aukci naruby“. V dražbě bylo 5000 korunová bankovka a přihazovalo se pomocí různých pochoutek. Kdo v časovém limitu přebije všechny nabídky a přihodí jako poslední, může si odnést finanční výhru (ale nejdříve musí všechno jídlo v banku sníst). Začátek byl sice rozpačitý, nikomu se do toho moc něchtělo. Jak třeba řekl Mário v rozhovoru na kameru, odměna 5000 mu připadala dost malá na to, aby riskoval porušení diety. Ostatní ale už tak střídmí nebyli a začali přihazovat, na co měli největší chuť. Na talířku se tak za chvíli objevila hodně divná kombinace lentilek, smažených kuřecích křídel, tlačenky, šunkové rolky, tureckého medu, kokosových kuliček, pečeného masa, sýrových jednohubek, hranolek… Jako poslední přihodila Andrea z modrého týmu, z čehož měla velkou radost do okamžiku, než si uvědomila, že to všechno teď musí sníst na posezení. Za přihlížení ostatních se do toho pustila, pot z ní jen lil, ale zvládla to a odnesla si peníze. Dobrý pocit ji přešel hned po návratu na základnu, kde na ně čekali rozčilení trenéři. Pěkně si své svěřence podali, co je to vůbec napadlo, když mají předepsanou jejich dietu. Nazlobený trenér Roman Volák si nakonec ve veřejnoprávní televizi ulevil: „Fu**ing!“

Další den se konala soutěž, ke které obě družstva nastoupila v krytém bazénu. Úkolem byl co nejrychleji ze dna bazénu vylovit pytlíky s pískem a dopravit je na souš. Zcela výjimečně se do tohoto úkolu zapojili i oba trenéři, kteří jim měli pomáhat skládat pytlíky nad okrajem bazénu. Úkol suverénně vyhráli modří, červené hodně zdržela Marta, která se kvůli traumatu z dětství odmítala potopit pod vodu. Na poražené čekal trest: až do konce týdne se budou muset obejít bez trenéra. Nejvíc z toho byla zaskočená Zorka, která si nedovedla představit, že najednou může jít domů, a že červení teď budou muset cvičit bez jejího dozoru. Její svěřenci si na poradě slíbili, že zkusí cvičit tak intenzivně, aby na pátečním vážení vyhráli, a dokázali tak Zorce, že je dobře naučila disciplíně. Vymysleli si dokonce nový bojový pokřik „Tuleni, hopy-hop!“.

Ve čtvrtek obě družstva čekala další soutěž: hokejový zápas na 2x 10 minut. Zatímco většina z nich stála na bruslích podruhé v životě, Mário pár sekund po úvodním vhazování vstřelil první gól. Samozřejmě, že jako bývalý hokejista byl ve výhodě, a proto se rozhodl raději přihrávat ostatním červeným, ať je to aspoň trochu vyrovnané. Stejně byl ale pro jistotu rozhodčím/trenérem Romanem ze zápasu vyloučen za přihrávku bruslí (no fuj!). I bez něj se ale červeným dařilo a nastříleli modrým hodně gólů (ale bylo vidět, že se naprosto všichni dobře bavili). Poražení modří šli za trest čistit brusle, červení vyrazili do nákupáku na shopping spree (teda na nákupy, už se mi ti překlady pletou…). Každý z nich dostal tisícovku, za kterou si nakoupili ruksaky a boty. Děvčata byla v obchodech po měsíci izolace, takže si řádně užila, Mário, jako jediný chlap v červeném týmu, už tak nadšený nebyl. Neustále musel děvčata odhánět od stánků s palačinkama, zákuskama a rychlým občerstvením.

Nakupování se stalo i tématem podvečerní diskuze mezi děvčaty z obou týmů. Zejména Monika dokáže vždy svými vtípky diváky u obrazovek pobavit. Tentokrát se zasnila, jak to bude vypadat, až po skončení soutěže bude tak hubená, že jí v obchodě s oděvy bude velké i tričko velikosti S. Ale zpátky na zem, respektive do tělocvičny. Červení jsou bez trenérky odkázaní sami na sebe, ale nešidí to a dávají si pořádně do těla. Pro zpestření si vymysleli třeba závod, kdo na běžícím pásu zvládne nejvyšší rychlost (bez toho, aby si nabil ústa). Modří si jsou ale stoprocentně jistí, že tento týden vyhrají oni, mají přece stále svého trenéra Romana. No uvidíme.

Přestože červení jsou jen čtyři a modrých je šest, nezáleží na absolutním úbytku váhy, ale na procentním úbytku z počáteční hmotnosti. V pátečním vážení to nejdříve pro červené nevypadalo moc dobře, Katarína zhubla opět málo, jenom 0.3 kg, zatímco modří chlapi kolem 4 kilo. V procentním vyjádření to bylo ale hodně těsné. Jako poslední šla na váhu Zuzana z modrého družstva. Aby vyhráli, stačilo jí shodit pouze 1.2 kilo. Výsledek: 0,9 kg a červení se mohou radovat, i bez trenérky dokázali zvítězit. Vylučovat se tedy bude někdo z modrých, kromě Jána, který získal imunitu. Nervózní byla hlavně Zuzana, kvůli níž to vlastně prohráli. Na hlasovacích lístcích se ale kupodivu objevila úplně jiná jména: Andrea (kvůli svému prohřešku na dražbě jídla) a blondýnka Monča. Jenže došlo k remíze hlasů 3:3, o vyloučení musí rozhodnout družstvo soupěřů. Červení sice nemohli vědět, jak která z nich poctivě cvičí, tak se rozhodli jenom podle sympatií a jednomyslně se přiklonili k vyřazení Monči.

Pokračování příště

související články

SuperTelo (5.díl)
SuperTelo (4.díl)
SuperTelo (3.díl)
SuperTelo: další televizní boj s nadváhou

SuperTelo

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Magda
Reagovat

Neměl imunitu Ján? Už je to teda pár dní a dost se mi ti chlapi pletou … :)

Andreu napsali někteří aj kvůli tomu, že za dobu trvání soutěže zhubla nejméně.

Upřímně, Moniky je pro mě škoda, ale kdo vidí do holčičích kamarádšoftů :)

2
TK
Reagovat

Máš pravdu, byl to Ján, taky se mi pletou. Už jsem to opravil.

Přidat komentář