Panáček v reality show

SuperTelo (4.díl)

29. Říjen 2006 | napsal(a): | reality show: SuperTelo

Ve slovenské reality show o hubnutí SuperTelo už podruhé za sebou prohrálo družstvo červených a muselo tak vyloučit dalšího spoluhráče. Nejvyšší čas zamyslet se nad tím, jak tento nepříznivý vývoj zastavit. Proto si sedli společně se svou trenérkou Zorou Ochodnickou a požádali ji, aby jejich cvičení jednak zpřísnila, ale na druhou stranu vypustila cviky, které jim moc nejdou. Zora sice zastávala názor, že její sestava je prověřená mnohaletou praxí, ale přizpůsobila se a trénink zintenzivnila.

Když soutěžící nastupovali k dalšímu úkolu a viděli stůl plný dobrot (několik kousků pizzy, hranolky, tvarohovou buchtu, závin, zákusky a broskve), už se děsili, že to budou muset sníst. Naštěstí šlo jenom o co nejpřesnější odhad počtu kalorií. Jistou výhodu měli modří, protože trenér Roman Volák jim přiděluje jídlo právě podle kalorické hodnoty. Jejich odhad 3710 kalorií byl opravdu blíž skutečnosti (4470) než u červených (3000). Protože ale ani jeden tým neuhádl, čekal je trest: každý soutěžící musel sejít tolik schodů, o kolik kalorií se netrefili. Trest měli vykonat na malých schůdcích na palubě lodi, na které jsou ubytovaní. Z červeného týmu (na které čekalo celkem 1470 schodů) byli omluveni akorát Marta (která byla po operaci kolena) a Richard, kterého bolelo lýtko. Oba tak nastoupili na alternativní trest v telocvičně.

Kdyby tak Richard tušil, že se prokletých schodů hned tak nezbaví! K další soutěži se všichni sešli v bratislavském Horském parku, kde měli za úkol co nejrychleji vyjít do kopce po dlóóóuhých schodech. Vyhrát ale mohl jen ten tým, který dostal do cílové pásky úplně všechny své spoluhráče. Nešlo tedy o prvenství, ale o podporu nejpomalejšího člena, jímž byl u modrých Janko a u červených samozřejmě Richard. Kamarádi se je snažili povzbuzovat a tlačit, do cíle ale nakonec dorazili jako první modří. Za odměnu je čekal výlet spojený s grilováním. Někteří zřejmě zapomněli, že mají předepsanou nějakou dietu, a podlehli nádherné vůni grilovaných klobásek a masu na špízu. Poražení červení mezitím sušili … a nudili se na lodi, protože měli zákaz cvičit. A docela by to potřebovali, protože jako poražený tým dostanou při pátečním vážení penalizaci v podobě 2 kg navíc k celkové váze.

Kapitán lodi ale nerad vidí, když se někdo jen tak nudí, a vymyslel si pro oba týmy další pracovní úkol: natřít týmovou barvou část boku lodi. Zatímco posledně kapitán uděloval modrým trestné body za Štefanovo odmlouvání, tentokrát pro změnu potrestal opět Štefana, který barvou zapatlal i tu část, která měla zůstat čistá. Modré to tak opět stálo vítězství a za trest odešli do prádelny pomáhat se žehlením. Červeným se konečně povedlo nějakou soutěž vyhrát a za odměnu odjeli do krytého bazénu. Tak si kromě masáží a sauny pořádně užili různých tobogánů (poté, co se Rišo u plavčíka několikrát ujistil, že skluzavky unesou i jejich váhu).

U večeře si k červeným přisedl Štefan, kterého přilákala vůně jejich řízků. Nejdříve sice odolával, ale nakonec podlehl nabídce protivníků a ochutnal nabízený kousek. Nutno ale přiznat, že nebyl sám, pokušení podlehli i další modří, což v rozhovoru na kameru hodně kritizovali třeba Zuzana s Jankem. Je to boj a oba týmy se snaží použít různé finty.

Při pátečním vážení se opět už moc velké úbytky na hmotnosti neukázaly, většinou kolem 1-2 kg. Celkově červení (i přes dvoukilový handicap) shodili 12.8 kg (tedy -2.10%), modří 14 kg, ale procentuálně to bylo jen -1.71%, takže poprvé prohráli. Největším rekordmanem byl tentokrát červený Mário (-5.3 kg), který opravdu v tělocvičně tvrdě makal. Mohl by tak získat imunitu. Jenže protože vyřazovat se bude z modrého družstva, v ohrožení je všech jejich sedm členů, nikdo z nich imunitu už nemůže získat. Zrovna by se ale hodila Štefanovi, který si to u ostatních už několikrát pokazil. Na vyřazení ho označila naprostá většina spoluhráčů a vytýkali mu zejména jeho slabou vůli a ochotu ke cvičení, která vedla také k tomu, že tento týden ze svých 136.3 kil shodil pouze 1.6 kg, ikdyž měl na víc. Jednadvacetiletý student Šetfan tak byl další, kdo musel soutěž opustit.

Pokračování příště

související články

SuperTelo (3.díl)
SuperTelo: další televizní boj s nadváhou

SuperTelo

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!