Panáček v reality show

Británie má Talent 2012: poslední castingy (video + rekap)

7. Květen 2012 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=3872 w=420]
V dalším článku o show Británie má talent si zrekapitulujeme poslední tři castingové díly z divadel a odhalíme, kdo bude vystupovat v prvním a druhém semifinále. Opět je ke shlédnutí řada šílenců, kteří se objeví snad jen v Británii, ale na divadelních prknech jsou také talentovaní jedinci. Pojďme se na to podívat.

Ti, kteří postoupili

Lauren Thalia

To je letos nějaká móda, že na Ostrovech skoro každý zpěvák či zpěvačka musí nutně ke svému vystupování brát kytaru? 12letá rozzářená a vtipná Lauren nebyla výjimkou. Pobavila se s porotou, sedla na židličku, spustila pěkné syrové kytarové tóny a k tomu všemu ještě hezky zazpívala téměř gangsterský song. Paráda. Lauren postoupila. Uvidíme jak si povede dál.




Cascade

Dámy a slečny mi dají za pravdu, že tato skupina bojovně a tanečně naladěných Francouzů je pastva pro jejich oči. Tolik pekáčů buchet. Porotkyním a nejedné divačce v hale se podlamovala kolena. Já jsem z počátku z jejich vystoupení tolik odvařený nebyl, protože to vypadalo, že si pánové odskočili z komparzu nějakého akčního filmu a cosi bojového předváděli. Nebavilo mě to proto, že jsem si vzpomněl na ČSMT 2, kde jsme měli také kaskadéry, kteří zapálili téměř divadlo a zničili sluchové bubínky všech přítomných. Jenže Cascade není jen tak ledajaká banda. Bojových triků nadávkovali akorát a poté volně přešli k tanečním kreacím až z toho vzniklo zajímavé vystoupení. Postup byl na místě, ale jako skupina to bude mít hodně těžké, protože konkurence je velká.

Loveable Rogues

Parta tří zpívajících a hrajících kamarádů je přesně moje parketa pro tuto show. Vystoupení jako celek zafungovalo. Je to pro mě něco zajímavého a neokoukaného. Tři zajímavé charaktery dávají dohromady skvělé trio, které by mohlo autorsky i hudebně minimálně v Británii prorazit. Co na to diváci? A protlačí je porota do semifinále?

Marea Smithson

Sympatická Marea to neměla vůbec jednoduché. Má problémy s vírou v sebe sama či v sebevědomí, před jejím vystoupení znuděná porota vyfičela řadu nervózních talentů a navíc Marea přináší velice specifický druh zábavy, nic menšího než stand up comedy. Když dokonale nerozumíme jazyku a nejsme nějakým způsobem transformováni na tamní kulturu tak je těžké si toto vystoupení užít. Marea imitovala, podle reakcí poroty a diváků velmi dobře, zřejmě britskou moderátorku soutěže Jste nejslabší, máte padáka!, kde jsou slavní lidé z řad Britů a Marea si ze všech řádně utahuje. Ostrované mají rádi tento humor a navíc Marea je žena, takže by se mohla chytit. Svá vystoupení musí však dokonale vybrousit a kdyby se probojovala do semifinále tak musí vystupovat jako profesionálka.

Kai a Natalia

Věříte někdo, že těmhle dvěma je 15 a 16 let? Já ne. A věříte někdo, že může taneční duo s jakýmkoliv číslem uspět jinde než v tanečních soutěžích? Já ne. Oba jsou ohromně talentovaní, ale v Talentu je úspěch nečeká.

Karizma Krew

Další taneční skupina, která se bude horko těžko prokousávat konkurencí. Letos je v soutěži mnohem více talentovaných skupin. Na semifinále bych to neviděl.

Chica Latina

Tetka z Kolumbie, která snad utekla z nějaké kolumbijské telenovely má extrémní přízvuk. Na druhou stranu se mi něco na týhle babě líbí. Chica zpívala. No, o zpěvu asi mluvit nebudeme, protože zpěv to nebyl, ale byl to druh vystoupení, u kterého se zasmějete Chica je prostě svá a to její SSéénk jů (Thank you) mi bude znít dlouho v uších. Přízvuky já miluju.

Graham Blackledge

Od Grahama nikdo nevěděl, co se bude dít. Jen jedno bylo jisté, bude hrát na moderní podobu varhan. S porotou hodně vtipně laškoval, Simona dováděl k šílenství a pak spustil. Dramatický nástup hudby, dramatická hudba, přihlouplý úsměv a stop. Simon ho zastavil a chtěl po něm, aby se tak hloupě nesmál. Graham poslechl, opět dramatično a už tak načaté publikum rozsekal zpěvem letního hitu Labamba. Legrační vystoupení, lidé na nohou, porota se usmívá a postup je v kapse.

The Jive Aces

Specifické hudební uskupení, které nemusí být každému po chuti. Přesto pěkné a stylové vystoupení.

Truly Medley Deeply

Skvělé trio, které dokáže rozveselit originálním aranžmá songů. Chci slyšet víc.

Nu Sxool

Alias Kinder Glee. Parta dětí ze školy se rozhodla tancovat, nalepila na sebe netradiční název a tlupa talentovaných dětiček je na světě. Jak říkám, talent neschází. Když budou mít lepší choreografii tak by do pořadí skupin mohli promluvit.

http://www.youtube.com/watch?v=YvyDPQ3_OfM

Be Minor

Kvarteto zpívajících mladých slečen se minulo soutěží. V X Factoru by je možná čekala lepší budoucnost. Přesto jedou dál v Talentu.

Molly Rainford

11letá přišla zpívat a publikum opět hřmělo při hlasitém Ohhhhhh! . Britové jsou zkrátka citlivější na děti v soutěžích. Molly je skvělá, ale hodně mladá. Krásně zpívá, ale nemá natolik silný hlas a charisma, aby se dostala až před Královnu. Když by prošla do semifinále tak by musela vyfasovat šťavnatý song, který zvedne diváky ze sedadel.

Geisha Davis

Velmi divné vystoupení ze kterého jsem neměl vůbec dobrý pocit. A ta maska mi občas naháněla husí kůži. Porota ji poslala dál jen proto, že chtěla vědět, co má ještě dalšího v rukávu.

Malakai Paul

Nejen Češi a Slováci mají na televizních obrazovkách pláčích děti. Malakai je 8letý klučík, který ještě chodí s mamkou za rukou a tlak v divadle na něj byl enormní. Song Listen dával dobře, ale pak začal prostě brečet, přiběhla mamka a Alisha, Malakaie utišily a vystoupení jelo znovu. Bylo to povedené. Samozřejmě to nemělo takovou obří sílu jako třeba u Melanie Amaro, ale přesto to zapůsobilo. Uvidíme kam se chlapec dostane dál.

Aquabatique

Kvarteto slečen, které mělo ambice reprezentovat Británii na Olympijských hrách v Londýně se nakonec dalo do této show. A právě jejich vystoupení vyhnalo porotce i nebohé diváky před divadlo do typicky deštivého britského počasí. Slečny předvedly skvostné a neokoukané číslo. Postup do semifinále by je neměl minout.

Martyn Crofts

Imitátor, který napodobuje hlas plechové postavičky jménem Dalek ze seriálu Doctor Who. Má šanci tato imitace uspět u široké veřejnosti?

Lucky

To, co Lucky předvedla se jen tak nevidí. Šílenost, ze které mi padá brada na zem.

Greig Stewart

Tohle můžu. Laserová harfa. Parádní věc.

Brynolf a Ljung

Kouzelníci to mají v této show v Británii ohromně těžké, protože Simon kouzelníky nesnáší. Brynolf s Ljungem přinesli pár inovací. Pokoušeli se aplikovat humor alá Richard Nedvěd, ale publikum bylo naprosto chladné. A věřím, že kdyby nepřišla závěrečná pointa tak by ani nepostoupili.

Ti, kteří nepostoupili

Like Mother, Like Daughter

Pěvecké duo složené z matky a dcery od začátku smrdělo průšvihem. Matinka neustále klábosila a nepouštěla holku ke slovu a ta se tvářila, že je to ta nejhorší věc na světě, co má udělat. Nakonec z toho bylo docela podívaná, kde matka dostala od porotců nafrak a dcerunka se tvářila jako sluníčko, když někdo zdrbnul maminku.

Magician Hairy Baldini

Blázen, který nechal svou kolegyni na pódiu ve štychu s hlavou v gilotině ve chvíli, kdy porotci bouchli do všech čtyřech bzučáků.

Shrnutí divadelních castingů

Šestá řada o sobě může tvrdit, že má v hledáčku dostatek kvalitních lidí, kteří by mohli ohromit diváky a nakonec i samotnou Královnu. Doufám, že se nespálíme a v semifinále se též jako v divadlech ukáže kvalita.

Soutěžící v prvním semifinále

Zipparah Tafari, The Jive Aces, Lauren Thalia, United We Stand, Analiza Ching, The Mend, Rachel Knowland , Ashleigh & Pudsey , Only Boys Aloud

Soutěžící v druhém semifinále

Cascade, Paige Turley, Karizma Krew, Graham Blackledge, Kai and Natalia, Fish on Percussion, The Show Bears , Jonathan and Charlotte, Four Corners

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!