Panáček v reality show

Prostřeno V. (12. – 16.3) Slezský týden

12. Březen 2012 | napsal(a): | reality show: Nezařazeno

[singlepic id=3668 w=420]
Panenský trojboj a řízkový duel v Prostřenu!
Na Ostravsku se tentokrát sejdou čtyři ženy a jeden muž, který týden zahájí. Menu budou jako přes kopírák – třikrát panenská pečeně a dvakrát řízky. Přechodné aliance soupeřů jdou napříč generacemi, ale na severu Moravy to bublá jen pod povrchem. Přestože všichni považují za největší hráčku výraznou Pavlínu, jsou i jiné, které umějí dobře počítat a klamou tělem. Kdo nakonec pojede k vysněnému moři? A kdo se na závěr projede v limuzíně?

Pondělí: školník Jaroslav (54)

Usedlý Jaroslav, si troufne na čtyřchodové menu. Zahájí je domácí paštika z vepřového kolena. Mixér trochu stávkuje, ale nakonec je paštiky pěkná porce. A řízek? To je úplné sloní ucho s dobrým trojobalem. Zato „červánky“ – maďarské brambory na paprice – nijak nezáří. Sušenkové těsto na nepečený moučník také tvůrce dvakrát neposlouchá. Jak se to odrazí na výsledku? A domácí nudle v drůbeží polévce? Domácí jsou, ale z kamarádčiny kuchyně. Jaroslavova zábava ve třídě vrátí dámy do dětství.




Úterý: maminka Pavlína (37)

Výrazná Pavlína je doma s tříletým synem a národ bude ujišťovat, že je opravdu, ale opravdu jeho. Hrozně ráda by vyhrála a odjela s rodinou k moři. Udělá pro to ale vše, co může? Padá totiž únavou, a to ještě ani nezačala vařit. Snad ji probere kyselice z Valašska, kterou odkoukala od tatínka. Někomu v ní ale chybí zelí. Lehký předkrm s listovým těstem i moučník jsou z tvarohu. Při klepání masa si hostitelka připadá jako Rocky Balboa, když trénoval na jatkách. K tomu se řízne do prstu a krvácí. Jaké budou vepřové medailonky s ananasem? Šťavnaté? A nebude dezert kyselý? Koho potěší a koho vyděsí Pavlínina hudební zábava?

Středa: studentka Adélka (19)

V Kravařích, kde bydlí teprve rok, uvaří klidná Adélka. Umí však nejmladší účastnice vařit? Nenechá nic náhodě a zvládne čtyři chody včetně předkrmu. Panenka je zalitá hříbkovou omáčkou, takže není suchá, šťouchané brambory s pórkem nezarmoutí a umělecká obloha zaujme. Pochvalu od Jaroslava sklidí i poctivý hráškový krém, a to nemá krémové polévky rád. Školník čelí palbě otázek, zda ho ještě zajímají ženy, když je má ve škole pořád kolem sebe. Jako vždy se najde někdo, komu suflé chutná jako syrové těsto, zato milovníci čokolády si libují. Pavlína je od středy jako vyměněná. Povzbudí ji barmanská koktejlová show? Anetu ne, ta má zlité kalhoty…

Čtvrtek: důchodkyně Zuzana

Čtyřnásobná moderní babička uvaří zcela klasickou večeři. Vídeňský řízek, bramborovou kaši a okurkový salát. Hostitelka si myslí, že takový hlavní chod musí chutnat každému. Poctivá nemixovaná kaše připadá Jardovi oproti té ze školní jídelny moc hustá a dva druhy okurkových salátů mu také nejedou. Chybí mu pepř. A předkrm? Katastrofa! Toasty bez nápadu se připálily a Zuzana musela v rychlosti udělat nové. Proč nálada tak ochladla? Adéla našla vlas a Pavlína vzápětí druhý. Hostitelka ale nevěří, že se v nádobí z myčky může něco takového přihodit. Spraví to dortíčky s ohňostrojem?

Pátek: vysokoškolačka Aneta (20)

Blonďatá Aneta si přes své mládí celkem notuje se Zuzanou i s Jardou, ale zatím se příliš neprojevila. Charakterizuje se jako vysloveně nesoutěživý typ, takže se všichni obávají, že to ve finále rozbalí. Ve velkém rodinném domě rozzáří stůl barevné „veselé fazole“ – příjemný start večeře a zpestření předkrmových menu. Pečenou panenku s bylinkovými bramborami Aneta připravila s náležitou péčí a moučník – jablka v sýrovém županu s vinnou pěnou – příjemně překvapí. Pokud ovšem pěna nespadne! Finální zábava korunuje celý týden. Jak se soupeřům zalíbí projížďka v limuzíně, zakončená pěveckým vystoupením hostitelky

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Nezařazeno

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
koc
Reagovat

jezis smarja neeeeeeeeeeeeeeee :(

2
okkvp
Reagovat

1 – poděl se o víc dojmů, takhle chudák nedotčený neví

3
koc
Reagovat

presolena „pastika“ s vegetou vylepsena pul flaskou kecupu a sel sem zvracet .. tento tyden asi nedam

4
KK
Reagovat

:-D tjn.. paštika s kečupem?? A ta vegeta všude?? Do vývaru? Proč? Mimochodem, když jsem viděla množství tý soli, co tam kydnul, tak mi to bylo hned jasný, že to asi neklapne :-D

Reagovat

Kdo udrží vařečku, zná bujón, podravku a umí podepsat smlouvu, toho hned šoupnou na obrazovku. Začíná to být docela přehlídka zoufalců, i Babica se musí divit, jakou má silnou konkurenci.

6
KK
Reagovat

Ajda – já to fakt nechápu.. ano, taky si občas pomůžu bujónem – např. včera, když jsem si narychlo dělala večer česnečku – ale když má hotovej vývar, tak na co tam cpe dochucovadla?? To mi není jasný

Reagovat

KK, přesně, občas ho taky použiju, to bych kecala že ne, oblíbila jsem si takové ty rosolovité v kelímku, ale není to pravidlo. Dávám ho třeba když dělám narychlo rajskou, navíc nejsou slané. Včera jsem to náhodou viděla a čekala jsem, že polévkové koření nacpe i do tvarohu.

8
KK
Reagovat

Ajda – proč sypala vegetou maso, to mi teda jasný nebylo.. blé

Přidat komentář