Panáček v reality show

Jak se staví sen: Dětský pokoj v Úvalech (2/12) – rekapitulace a recenze

17. Leden 2012 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

Nová premiérová série designové show se nám rozjela dalším povedeným dílem. V sobotu jsme zavítali do Úval a sledovali zařizování pokojíčku pro desetiměšíčního Alexe Voňavku. K dílu byly proto tentokrát povolány dámy – Kamila Douděrová a Ivana Ludvíková. Jakpak se s úkolem poperou jednatřicetileté absolventky FA ČVUT , matky dítek jen o krapet starších? ANKETA




Paní Martina Voňavková (28) je fyzioterapeutka a její muž Ondřej (32) číšník, ale pracuje momentálně jako závozník. Rodina bydlí v domku, který v roce 1937 postavil Ondřejův dědeček a opravuje jej. Na pořádný pokojík pro malého prý ale opět jako tradičně peněz i energie nevyšlo. Pokoji chybí dveře do ložnice rodičů, laminátová podlaha je nerovná, a také si tu mamka přivydělávala svým masérstvím. Dětský pokoj je vlastně jen koutek.

[singlepic id=3285 w=208][singlepic id=3286 w=208]
[singlepic id=3275 w=208][singlepic id=3273 w=208]

Přání: Chtějí pokojík pro roční dítě, ale zároveň pokoj, který by se synkem rostl. Přejí si praktický úložný prostor, lepší podlahy a osvětlení. Jinak ale nechávají designérkám volnou ruku.

Povolané dámy slibují : Pokojík uděláme jako pro své vlastní děti

A přesně jak dámy designerky pravily, tak taky spravily. K tomu se ale dostanem až na konci. Napřed si řekněme, že natáčení proměny se odehrálo od pondělí 14.11.2011 do pátku 18. Místnost sice nedávno velkou rekonstrukcí prošla, ale rovná podlaha se podle fotek zrovna asi moc nepodařila a nábytek u zdi se i přes podkládání pěkně kácel. [singlepic id=3290 w=420]
Na rozdíl od předešlých řad to dámám designérkám žádné vrásky nedělá. Teď máme jiného sponzora. Pro batolecí věk doporučenou teplou a protiskluznou krytinu nahradí kusový koberec. Svůj koncept proměny založily na nástěnné malbě a k pohlaví dítka neutrální a nadčasové barvě. Pán v oranžovém tedy bílý pokoj bílou barvou aby se neřeklo jen tak lehce, jednu stěnu natře zelenkavou, na kus přijde tapeta a kus má tři dny v práci zajímavý mladý muž – Openmindz360 neboli představitel ostravského streetartu. Zadání zní „Úvaly a pitoreskní malba ladovská“. [singlepic id=3291 w=420]
Chybějících dveří se Voňavkovi dočkají. Dokonce s obložkami na míru a v barvách zbytek bytu respektující (černé). Pak už ale jedou dámy vybírat novou postýlku. Ta původní obyčejná šprušlová je zřejmě pro díťátko zcela nevhodná. [singlepic id=3292 w=420]Potřebují bílou a oválnou – heslem dne je totiž bezpečnost. Oblé tvary zřejmě nezpůsobí dítku žádné boule ani modřiny ani když jej postavíte a zabrzdíte v jakémkoliv místě prostoru. Tož není špuršle jako šprušle. Šprušle za 15. 725,- značky Stokke jsou jako meďour mezi trabanty, jejich postýlka s dítětem totiž i roste. Za další peníze. [singlepic id=3293 w=420]
Stejně důležitý je podle dam, mamin, pro desetiměsíční dítě i okamžitý nákup nočníku. I ten musí mít správný design a barevnost. [singlepic id=3294 w=420]
Minout ovšem nelze ani designové hračkářství. [singlepic id=3295 w=420]
V domku následuje montáž zavěšené houpačky (heslem dne je bezpečnost, tož kotví se nejspíš až do střechy), [singlepic id=3296 w=420]
sestavuje se též na míru vyráběný nábytek, roztáhne se ten slibovaný kusový koberec, „suchou cestou“ dámy šijí záclony a pak už se přichází na řadu: [singlepic id=3297 w=420] Vychutnejte si tu nádheru a berte mustry. Fialové žirafy do každé domácnosti. Jsou zlevněné, dosti. Z 6.900 na 5.865,- (space4kids zdravím)
[singlepic id=3277 w=420] [singlepic id=3278 w=420]
[singlepic id=3281 w=420] [singlepic id=3282 w=420]
[singlepic id=3283 w=420] [singlepic id=3284 w=420]

Semsviňskou radu mám dnes jenom jedinou

[singlepic id=3298 w=420] Máte své dítě rádi a nechcete, aby se zbytečně zranilo? Používejte proto co nejvíc tvrdé podlahy a oblé tvary! [singlepic id=3299 w=420] Nechcete přece po pádu z výšky, kolem polomrtvého dítěte utírat ještě krev.

A proč jsem psala, že jak dámy pravily, tak i vyrobily …. ? To nechám k posouzení na vás. [singlepic id=3300 w=420]

Nápad co sežral sám sebe aneb povídání o tom jak skřítek Neumětel království rozvrátil

Vážené dámy designerky, to je zas krach. A přitom to celkem to při všem protivenství docela slibně začalo. Jenže ….

Nekoncepce koncepce

Co při pohledu do pokoje vidíte? Já vidím chaos prvků, které spolu navzájem vůbec neladí. Perou se vzájemně nejen o pozornost, ony se perou dokonce o místo. Proč je například ten (cituji ofiko) „Hlavní a nejzásadnější prvek návrhu“ – originální malba městečka zabitá představenou ikejáckou lavicí s bednou, houpacím sobem a lampou tučňákem? Neměl by ten kluk mít možnost si domečky osahat? Neměla by ta kompozice mít ohled na perspektivu 1-3 létého dítěte? [singlepic id=3301 w=420]Zaznělo, že pro dokonalé propojení jsou do malby prolnuty i všechny ostatní barvy použité v interiéru. Je pravda, že to tak je, ale já se při pohledu na domečky u okna nemohu ubránit dojmu, že se do toho možná autorovi moc nechtělo. No upřímně řečeno se mu ani moc nedivím. Designerkami zvolený barevný koncept je podle mého pocitově velmi ostrý a nevyvážený. Nepříjemnému dojmu tady pomáhá hlavně jindy neutrální bílá – tady je kromě k žlutavě zelinkavé ke všem ostatním barvám kontrastní a spolu s velkým zastoupením modrozelené je celý pokoj velmi studený.

Chaos a nevyváženost panuje také v tvarech a vzájemných proporcích jednotlivých prvků.

Když se dobře na všechno podíváte, možná dojdete k stejnému závěru jako já – to co tam vlastně nejvíc vadí a s ostatním se pere = Pitoreskní malba.

Podívejme se na pokoj i pohledem praktickým

Dojít k tomu, že hrací zóna by měla být blíže okna napadne nejspíš každého a stejné je to i v nápadu, že prostor vedle dveří se nejvíc hodí pro skříně. A co zbytek mezi tím? Ten jasně křičí „nevím co s tím“. Podle mne jediná použitá metoda -mrsk sem tohle a támhle prsknem tohleto. Kamilka v pokojíku své starší dcerky vyprávěla, že když nic, tak při návrhu myslet na to že kde bude dětská postýlka, tam se musí vejít i následně vetší postel. Mňo, Kamilko v Úvalech to asi půjde těžko. Leda by se skříň už nikdy neotevírala. [singlepic id=3302 w=420] Do té pětasedmdesátkové paxky s padesátkovými dveřmi se člověk dostane i bez otvírání. Že by se počítalo s tolika hračkami? A nevadí, že kousek od postýlky je přizdívka za skříní taky připravena pojímat letité vrstvy prachu?

Diskutabilní a podle mne problematické je i samotné umístění postýlky. Pro kontrolu mimina je umístění postýlky proti dveřím z ložnice ideální. U dítka lehce povyrostlého začne vadit, že dětský pokoj je průchozí . (tedy pokud si rodinka ložnici neodsune do podkroví)

Nepraktické je i řešení místa k přebalování. Nejen, že je pitomá výška (to asi aby to masírovací lehátko nikdy moc nezahálelo), ještě je opepřené podélnou – méně praktickou polohou + nízko pověšenou poličkou o kterou se bude bez ohledu na důraz na zaoblený roh mydlit do hlavy chudák matička a nejspíš i dítko, až jej převlečené matka posadí nebo postaví.

U postýlky chybí lampička, chybí tam také nějaké slušné sezení pro uspávajícího rodiče. U přebalovacího pultu prozatím přebývá nočník, místo něj tam zatím imho patří odpadkový koš.

Koberec bych osobně volila celoplošný. Dezén podlahy mi totiž k ostatnímu zařízení stejně moc nesedí a tak bych se v klidu zaměřila na požadované zateplení podlahy a doplnila bych nějakou menší hrací dekou.

Petržel aby nám dlouho vydržel aneb mozeček na klíček

Kolikrát se v pořadu dámy designerky zaštítily slovem bezpečnost jsem tedy nepočítala, ale ještě půl hodiny po vysílání jsem měla dojem, že mi před očima svítí neonovými barvami. Jenže …
Při pohledu do proměněného pokoje mám ale dojem, že dámy při práci odložily mozky v maskérně.

Ta závěsná houpačka v dosažitelné výšce je pro hbité batole bezpečná?? Na zaoblené rohy poliček zavěšených v bezpečné výšce se myslelo, ale na výšku židliček ne. [singlepic id=3303 w=420]
Ano zelené plastové zmenšeniny oblíbeného designového kousku rodině vydrží dlouho . Jsou totiž konstruované pro děti od pěti let. Sedací výška je 35 cm, na rozdíl od běžné produkce, která používá výšku 26-29 cm. Jenže na barevně zábavný objekt se bude asi dítko snažit dobývat a když vezmeme v úvahu, jak dlouho dokáže být batole zaujato jednou činností, tak živě vidím nekonečným vysazováním a sesazováním zničenou maminku. Z tohoto pohledu je taky moc šikovně vybraná ta sedací lavice s výsuvným boxem. Asi to bylo myšleno na hračky. I jen o málo starší dítě než je Alex už je schopno se učit hračky uklízet, jenže tohle je na něj příliš veliké a vysoké. Do škvír (při použití pojistek) bude strkat nejen prstíčky (opět zkouška nervů nebohých rodičů) a za pár měsíců začne šplhat. Má tam nahoře přeci veliké lákadlo – namalovaný domeček. Podobně šikovně jsou umístěné magnetické nástěnky u dveří. Ty jsou šikovné vlastně dvojnásob, protože se na ně nesmí používat běžné kovové magnety.

Nejlepší fór je ovšem spojený s tou speciálně vybranou oválnou postýlkou. O oblý tvar se Alex asi opravdu tolik nezraní, dokonce je u oválného tvaru výrazně nižší nebezpečí, že by si ve spánku dítko zašprajclo mezi špuršle nožičku nebo ručičku. Ale že je třeba pro Alexe, který se už s oporou sám postaví (jako valná většina dětí jeho věku), nutné umístit podložku do jedné ze dvou spodních poloh si odpovědné matky nevšimly. Jistě, přehození není nijaký zásadní technický problém (rozebrání a jiné sestavení je otázka cca 10-15 minut), ale řekněte mi na co děvenky myslely – u sestavené postýlky stály v záběru obě nejmíň čtyřikrát.
Jako matky by mohly mít též osobní zkušenost s tím, jak co na děti působí a jak na to reagují. Když už to nepobraly při teoretické přípravě. Pro osmdesáticentimetrové dítě je 220 cm vysoká velmi výrazně barevná žirafa tyčící se nad postýlkou příliš obrovská, při přebalování na komodě bude zase rozptylovat.

Kdo šetří, má za tři. Kdo bezhlavě podle sponzora skáče, bere za pět

Většina z nás, obyčejných – více či méně, musí při zařizovaní přemýšlet o smysluplnosti investic. Já celkem bezproblémově chápu, jak to v zákulisí pořadu se sponzorskými dary asi probíhá, ale jako diváka mi to přesto nasírá.

Postýlce Stokke se říká rostoucí, protože jde o skladebný systém, čítající tři varianty od mini postýlky pro mimino do 6 měsíců až po postýlku/lavici pro 5-7 let a kus je použitelný i jako samostatné křesílko. Díly potřebné k přestavbě na jinou variantu než máte, si musíte dodatečně objednat a dokoupit. Dokoupit za nijak malé peníze (6.220,-) Co ale za to získáte? Prodloužení ze 125 cm na 165. Celkový rozměr 172 x 77. Které 5-7 leté dítě je ale ochotné spát v šprušlové ohrádce? [singlepic id=3304 w=420]
A jaké výhody má kromě egahřejivé značky ta dodaná varianta, za jejíž cenu mnohá rodina zařídí půl pokoje? Má záruku 7 let. Jinak jde o běžný výrobek, pravda v opravdu solidním dílenském zpracování. Pro mě má dokonce třeba velkou nevýhodu v pevných (nestahovatelných) stranicích. To co je tu prezentováno jako plus – tedy oblý tvar, se v českých pokojíčcích podle mého projeví spíš mínusově. Našim místnostem oproti západnímu standardu chybí většinou mnoho čtverečních metrů a elipsa je špatně kombinovatelný tvar.

V těhle souvislostech musím zmínit i nástěnnou nálepku – žirafu. Nejen, že vedle namalovaných domečků vypadá v pokoji jak z jiného světa. Nejenže je do pokoje ještě ne ani ročního dítka hodně veliká. Nejenže se mi dosud nepodařilo pochopit proč je nalepená zrovna na tom konkrétním místě. Nejen, že by při účasti malíře asi většina z nás volila malbu a ne tapetovou nálepku. To vše při její ceně????

No, tak abych to už konečně uzavřela. Čistou kuli dámám, mámám, designerským nánám v tomhle hodnocení neudělím, ale v anketě ji kliknu s velkou chutí. Oceňuji totiž známkou čtyři s opravdu obřím mínusem. Od pětky je zachránily nové dveře s obložkami a výběr dřevěných hraček.

Zdroj obrázků FTV Prima







okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 52
1
anja
Reagovat

ee? to jakože paní masíruje klienty v místnosti kde spí dítě? to je fór? to jí přece žádná hygiena nemohla povolit….

2
okkvp
Reagovat

1- teď asi nemasíruje, možná ani nemasírovala, ale jen si to procvičovala

3
Jana
Reagovat

Nemůžu si pomoct, ale ty komentáře těch moderátorů jsou strašně infantilní a ten Vilda, toho bych vyrazila prvního…

4
lena
Reagovat

3 – naprosto souhlasím
Jinak se mi proměna celkem líbí, jen tu podivnost v rohu u okna bych vyhodila. Pro dítě se nehodí a maminka se do toho nevejde.

Reagovat

Nelíbí! Původní nábytek i postýlka se mi líbil víc. Ta nová, miminkovská postýlka je asi pro další dítě?! Otřesné domečky na zdi. Jediné, co se mi líbí je žirafa a hračky, ty byly úžasné.

6
okkvp
Reagovat

5- Ta postýlka se dá zvětšit až na velikost pro 7 leté dítě a pak se to dá ještě předělat na cosi jako křeslo pro dva (nutno však vždy zakoupit potřebná rozšíření)…
Žirafa je dáreček za 5.865,- (po slevě z 6900,-)

Jsem se chechtala, když ještě před vysíláním na FB několik lidí olajkovalo jednu z fotek původního stavu :-D (že by někdo ze štábu či příbuzenstva?)

Reagovat

Já viděla jen fotky na idnesu. Stačilo by uklidit a hned by byl pokoj jako lusk. Tyhle rozšiřovací modely čehokoli nejsou můj šálek čaje :-(

8
Slavka
Reagovat

Nepáči sa mi to. Ako matky by mali vedieť, že pri prebaľovacom pulte by im tá polička zavadzala. A tá postieľka je číra hrôza. A chýba mi tam malá lampička k prebaľovaciemu pultu.

9
Haha Bimbi
Reagovat

Někde jsem četla, že ti mladí chtěli původně předělávat kuchyň, ale byla jim vnuknuta myšlénka na tenhle pokojíček. Možná je to tak lepší, protože Douděrovou bych já osobně nepustila ani na přestavbu WC :-DD. Je to jedna z nejméně invenčních dyzajnérek tohohle pořadu. Nezapomenu, jak měla dělat ten přístřešek na terase nebo co to bylo, a díky její neschopnosti z toho vylezla typizovaná montovačka. No jinak postýlka za 15 listrů mi přijde už moc a souhlasím, že ten původní pokojíček stačilo trochu uklidit a bylo by. Domečky se za chvíli okoukají a tu žirafu za 5000,- opravdu nechápu. Vlastně chápu, nějak těch 150000,- za přestavbu utratit museli, žejo.

10
okkvp
Reagovat

9 – to je nějaký podivný informační šum. Kuchyň byla evidentně zcela úplně zařízená a vybavená – tak jako celý zbytek interieru v černobílém kontrastu.

Ano, anabáze s pergolou na terase mezonetového bytu manželů Kouskových (6 díl 1. série) se vryla hluboce do paměti i mně – dodnes se marně pokouším si představit, jak asi její návrh s realizační cenou přes 200 tisíc mohl vypadat. Aby z toho měl i někdo méně znalý – Kouskovi se přihlásili právě kvůli přístřešku-pergole na té terase (o předělání celého bytu jim nešlo) a tři dny před jejich návratem do předělávaného příbytku na kameru zoufalá Kamilka pravila, že její návrh by byl božský, ale je k ničemu, protože tisíců na to má pouhých šedesát, navíc i třídenní termín dodání a nějaké montáže nějakého prefabrikovaného náhradního řešení je víceméně naprosto nereálný. Kouskovi musel štáb kvůlivá blbé Kamilce o den a kus zdržet v jakémsi hotelu a mám dojem, že i ta cena se nakonec stejně ještě přešvihla :-D

11
kanárek
Reagovat

Tak já zase nevím….původní stav se mi též nezdál zoufalý. Vestavná skříň je fajn, koberec též, té žirafy bych se potmě bála, postýlka pěkná a na kolečkách ( zajímalo by mne, zda jim přidali i to rozšíření a jestli je otvíratelná). Jakpak jsou asi ta křesílka stabilní…a ta komoda se šuplíky (některé se rády po vysunutí plných šuplíků převracejí). Předpokládám, že paní si tam vrátí přebalovací pult, nebo bude dítko přebalovat někde úplně jinde. Už je dost velké a takhle blbě nahoře a ze strany to nepůjde. Světlo na zemi? Houpací křesílko pro takové mrně? To bych chtěla spíš já :-) No, když dá pod něj nějakou peřinu…
Ale žádné úža se teda pro mne nekoná.

12
okkvp
Reagovat

11 – podle ceny rozšíření postýlky do varianty Junior nedostali (stojí to dalších 6 tis, navíc se mi zatím zdá, že nutno zakoupiti v cizině), bočnice postýlky jsou pevné.

13
kanárek
Reagovat

12- tak za tu cenu pak mohou koupit postel i s matrací, skluzavkou, úložnými prostory a hradem :-)

14
lavi
Reagovat

mě „pobavilo“ to designové hračkářství, ale asi to splnilo svůj účel, když momentálně maminky nejvíc zajímá, co to bylo za hračkářství a kam do něj zajít, za mě teda velké mínus….

15
haha bimbi
Reagovat

10 – jo ták, já to možná četla u nějakýho jinýho dílu, fakt je, že moje info nemusí být směroplatné. Každopádně Douděrovou na saka nepouštět :-D

16
Belisana
Reagovat

Barevne je to priserne, a nemam rada plastovy nabytek, sebedesignovejsi a nevim co, plast proste nebrat.
A jeste ke vsemu je to hnusny kyc, neprilis funkcni.

17
Belisana
Reagovat

z meho pohledu jsou detske pokoje naproste propadaky, daleko daleko pred kuchynema

18
Belisana
Reagovat

vubec by me neprekvapilo, kdyby to batole tam casto chytalo psotnicek

19
okkvp
Reagovat

Psotník jsem z toho pokojíku dostávala i já. Ale už jsem to za pomoci různých berliček konečně zvládla, rekap dopsala a vesele odhopsala (jakože zavřela fotogalerii a na příště si velmi rozmyslím, jestli na ni kliknu)
Od v architektuře vzdělaných matek jen o chlup starších dítek fakt kulová puma!

20
Belisana
Reagovat

okkvp sakra, co je na ty CVUT ucej? Chtela bych videt devcat atelierovy prace, fakt ze jo
to je CVUT uz taky tak spatna skola, a nebo jsou studenti tak mizerni, ze neni odkud brat? Jsem zadumciva a drzim sirky :-) od CVUT nebydlim daleko :-D

21
okkvp
Reagovat

20 – Lezou ztama i solidní a šikovní, ale ti zas nelezou do JSSS – páč to nemaj zapotřebí. Nic nepodpaluj, nám by tu moc houkali spěchající hašiči ;-)

22
okkvp
Reagovat

Sice jsem to už do rekapu doplnila, ale kdo už četl, možná uvítá zde : odkaz na stránky výtvarníka
http://www.openmindz360.com

23
Belisana
Reagovat

21 se sirkama bych u toho baraku driv umrzla nez cokoli jineho

25
inbezka
Reagovat

Při marném těšení se na rekap jsem se podívala na fotky nového pokojíčku. Barevně se mi to líbí. Žirafu bych odlepila hned (jak tu někdo psal, dítě se jí bude v noci bát). Postýlka malinká už teď – z pořadu jsem viděla jen konec a tam bylo vidět, jak je chlapeček na postýlku už veliký! Houpací cosi u okna je pro dítě nebezpečné. Jednak z toho může spadnout i při dohledu, jednak to může rozhoupat když si bude hrát na zemi a následně ho to praští do hlavy – prostě nedomyšlenost. Přebalovací místo na skříňce? stísněné, nebezpečné, málo místa. Plastové židličky vypadají sice efektně (na druhé bude sedávat tatínek?) ale pro batole by byla vhodnější nějaká bezpečnější dětská židlička. Celkově bych čekala, že tam budou nějaká řešení do budoucna, že navrhnou zařízení, které poroste s dítětem. Takhle se za pár let můžou přihlásit do další proměny.

26
Eirin
Reagovat

Hmn tak tohle mi přijde extrémně hnusný a nepraktický.
S láskou vzpomínám na svůj normální dětský pokojíček, útulný, kde byla jediná dominantní barva, celoplošný koberec, dřevěný nábytek a žádný plast. A taky bílé zdi bez podivných vsí a žiraf, na které jsem si postupem času mohla dát, co jsem sama chtěla.

27
okkvp
Reagovat

25 – se omlouvám ještě jednou za zpoždění
nejdřív jsem se tedy vyděsila, že mi něco sežralo tak těžce vypocený článek- rekap tu ale byl/je
(přemýšlím zda jsi nepsala dřív a náhodně nespadla do schvalovaček)

28
okkvp
Reagovat

26 – jakési teorie podložené průzkumy a výzkumy tvrdí, že dítko „postižené“ nevýtvarně (bez barev, doplňků apod) pojatým pokojíkem zpožďuje dítka ve věku 0-3 v psychickém vývoji. O kolik už jsem stačila zapomenout, protože zároveň prokázali, že to dítka po 3 roce velmi rychle doženou;-) Je ale prý jedno, jestli je dítko obklopené Picasem, Ladou či Braquem – to má prý vliv jen na to, k čemu se do života naladí a co jim bude bližší, příjemnější, důležitá je prý kvalita podnětů, které v tomhle věku dítě sbírá, aby si na základě toho později tvořilo svůj vlastní úsudek
Jde o nastavení jakési základní porovnávací laťky a já tu tudíž jako největší problém vidím ten chaos a nevyváženost, to jak se kompozice namalovaných domečků boxuje s protější stěnou a zbytkem pokoje. Osobně jsem též zastáncem toho, že je lepší méně stimulů, než něco co je takhle blbě.

29
Pasithea
Reagovat

Díky za skvělé shrnutí. Nechápu jak ženský, které měly šanci vidět dítě v tomto věku zblízka, nedají do pokoje celoplošný koberec, protože aspoň to moje dítko se ze začátku chození dost drželo stěn a místo toho tam šoupnou tu houpačku, které se také zkusí chytit a postavit se u ní a to nedopadne dobře.

30
Pasithea
Reagovat

Jo a ještě nechápu, proč si vybrali zrovna openmindz. Z odkazu bych si ho spíš pozvala na vymalování pokoje pro teenagera, než pro malé dítě.

31
jajina
Reagovat

Zdravim,
uz dlouho moc rada sleduju tyhle recenze na promeny. Ted me ale ceka promena vlastni. Nemate doporucene zdroje inspirace? Klidne zahranicni(mozna pokud mozno zahranicni :)). Ciste pro inspiraci, ne pro kopirovani

32
anja
Reagovat

chudák žirafa se ocitla v ladovské vesničce, je to možné? Když už nutně museli nějak graficky vyvést pokojíček, proč se nedrželi jednoho tématu? Lada má svoje zvířátka – kocour Mikeš, kmotra liška… zakomponovat do ladovského motivu žirafu mi přijde jako vrchol nevkusu

no nic, přemalovat stěny na hladko, vyházet plastová křesílka a plastové poličky a dalo by se v tom i jakžtakž bydlet

33
okkvp
Reagovat

31 jajina – před časem jsem do diskuzí dávala pár nějakých odkazů na blogy k tématu bytového designu. Je jich mnoho různých, jednotlivá témata se i často opakují. Trochu problém je, že naše místnosti jsou takové trošku-úplně jiné než ve většině zbytku světa, takže inspirace lze brát opravdu jen dost volně
nicméně dá se jukat třeba tu:
http://padstyle.com/top-25-interior-design-furniture-blogs/810
http://www.stylinrooms.de/wohnideen.html
http://www.houzz.com/
http://www.home-designing.com/category/living-room-design
celkem dobře se dá vyhledávat googlem (důmyslně poskládaným dotazem), dobrým zdrojem je např i flickr

34
okkvp
Reagovat

30 – Taky jsem při náhledu na jeho stránky lehce obočí povytáhla, ale víc mi vadí, že mu do toho asi moc kecaly. On je sice lehoulince morbidní, ale přijde mi, že s volnou rukou by se s požadovaným vypořádal líp. Způsob stylizace jemu vlastní by nejspíš nevadil, ale zásadní podmínkou by bylo, že by to dámy akceptovaly i pro zbytek místnosti a nedělaly dítku v hlavě ten mišmaš.
Ovšem při zpětném pohledu na díla obou autorek, je to asi těžké – jedna skoro neví, která tluče, druhá by asi věděla, ale televizní proměny ji nestojí za jakoukoliv námahu

35
anja
Reagovat

a jo, celoplošný koberec by si to žádalo, ano, velká chyba, řekla bych, že dost zásadní, o houpačce nemluvě, ta je pro batole zbytečná a pro větší dítě nebezpečná, houpací věci bych do dětských pokojíčků nedala, možná až pro puberťačku – třeba houpací síť

oni tam opět a zase nacpali plno takových těch oživovacích prvků jen proto, aby měli co dělat, aby ukázali, že něco dělali a aby to vydyzajnovali – proboha proč???!!! pro tak malé dítě naprosto stačí jednoduše, prakticky a účelně zařízený pokoj – bezpečný prostor na zemi na hraní, nějaké pytle na hračky, skříňky na prádlo a bezečná postýlka

malovat kdesi cosi až ke stropu je kravina, dítě batole zajímají věci v jeho výšce, tedy na zemi a max do výšky 1 m od země

postupem věku se pak vymění postýlka za postel a pokojíček si dítě dotvoří samo, aspoň teda u mých dětí to tak vždy fungovalo

nábytek do dětského pokojíčku pokud možno z masivu, prosté dřevo – smrk, borovice, fakt ne dřevotřískové skříňky olepené laminem

opět hrůzné, že se divím

36
okkvp
Reagovat

k houpačce – principiálně by mi nevadila ani pro takové dítě – ale musela by mít záda a proměnnou výšku upevnění, případně nějakou pohybovou aretaci. Důležitá je samozřejmě i dopadová plocha – třeba pod ní udělat nějaké měkké polštářové podium.
Dělají se takové docela pěkné „kukaně“, něco jako toto a dokonce se dělá i látková/síťová houpačka vhodná pro patřičný věk (a dohled samozřejmě).

37
Daniela
Reagovat

K těm obložkám a dveřím:
dělal je můj kamarád truhlář, který s JSSP neměl nic společného, jen to že nebyli schopni v daném termínu sami zvládnout nebo sehnat truhláře a v domě již dveře dělal… takže majitelé logicky chtěli jednotné dveře i do dětského pokoje.
O diametrálním rozdílu mezi tím co se tam dělo a výsledným podáním divákovi lze jen říci, že media jsou schopná všeho …. Rozhovor s ním vystřihli a šoupli tam reklamu na firmu, která s těma dveřma neměla vůbec nic společného a ještě tam vykládal Michal David jaké tam má odkudsi atypy z tropického dřeva.. úúúúúúúúúúúú

38
okkvp
Reagovat

37 – Čeho, že jsou schopna media jsem já osobně schopna si dost živě představit :-)
Za info o dveřích opravdu velmi děkuji – upřímně mi totiž barevností při vysílání překvapily (kladně samozřejmě)- teď snad ale abych šla přepsat známku na čistou kuli, protože to povedení na dámy nepadá.

Kdyby ještě nějaké další zákulisní informace – tak sem s nimi, tady je dokážeme patřičně ocenit.

39
RenataE
Reagovat

12 – bočnice postýlky sice jsou pevné, dají se ale vymontovat. Nábytek Stokke k nám dovážel Pragonor, nyní Nordesign, ale na stránkách ho už nemají. Z jejich sortimentu stojí za pozornost skvělé pracovní židle Hag, bohužel cena kopíruje velmi vysokou kvalitu.

40
okkvp
Reagovat

39 – Stokke sortiment nalezen na několika zdejších dětských e-shopech, prodává dokonce i Kika (alespoň postýlky). S těmi bočnicemi je to zčásti o vyhovění rodičům – desetiměsíční dítě už musí mít rošt ve spodních dvou pozicích a tudíž jej musíš vysoko zvedat, váhy přibývá a každé takto zvednuté kilo dává zabrat zádům (za dne se mamina nazvedá dosytosti). Druhá věc je pohyb dítěte – aby v noci samovolně necestovalo, ale přes den to problém není – přičemž bočnice pokud jsem se dívala na origo videa a všemožně dostupné materiály je pouze šroubovací na 4 protivratky (dva klíče do ruky)

41
Tereza
Reagovat

Já jsem teda z některých Openmindzových věcí nadšená a rozhodně si nemyslím,že jeho malby patří jen do pokojů pro puberťáky.Asi bych zvolila něco jiného, než domečky,třeba tohle http://openmindz360.com/illustrations.html# je parádní.Naopak je ale fajn namalovat něco jiného.

42
RenataE
Reagovat

40 – já jsem nikde jinde nehledala, protože vím, že to Pragonor léta prodával (hodně jsem s nimi spolupracovala).
Pro první dítko jsem měla postýlku se stahovací bočnicí, u druhého jsem touhu opouštět klícku vyřešila demontáží několika šprušlí. Obě postýlky byly asi z páté ruky a stále jsou v oběhu :)

43
Pavlína
Reagovat

Kamarádka mi poslala odkaz na tuto diskusi. Manžel v tomto dílu realizoval obložkové dveře. Jak již bylo v příspěvku Daniely řečeno, vše, co bylo natočeno (2 natáčecí dny!!!) s manželem ohledně technického provedení dveří, resp. cokoliv, kde by dostal sekundu vysílacího času, záměrně vystříhali a na téma dveře do pokojíčku vložili peroxidovou blondýnu z „nějaké“ prodejny, která k naší firmě opravdu nepatří (ale lepší se na ni kouká) a účinkování Michala Davida jsem absolutně nepochopila. Z toho jasně plyne, kdo neplatí, nejede – upozorňuji vás všechny, že nahlédnout do zákulisí natáčení je něco škujícího, přímo odpudlivého – ve výsledku šlo více o vlastní exhibice zúčastněných dyzajnérek a moderátora. To podstatné z realizace samotné stálo v pozadí. Nemluvě o zákulisních vazbách, které k běžnému divákovi nijak neproniknou. Tento pořad jsem viděla poprvé s ohledem na to, že manžel tam realizoval a byla jsem šokkovaná úrovní celého projektu. Větší ubohost obsahovou a personální jsem dlouho neviděla. Podceňuje diváky a v neposlední řadě i to dítě, kterému byl tento díl věnován a o které mělo jít především.

44
okkvp
Reagovat

43 – No alespoň že vás uvedli na ofiku v rozpočtu ;-)

Že před kameru musí ženská, je nám pravidelným divákům už dávno jasné, už jsme si z toho několikrát dělali i legraci – měla jste manžela doprovázet, třeba by vám vteřinku poskytli :-D
(i když platící mají samozřejmě přednost, i kdyby plácali naprosté hovadiny- to taky moc dobře známe)
Celebrity máme na talíři v každém dílu, M. David byl ještě velmi mírňounké a krátké divadélko a alespoň trošku k něčemu, co se v dílu dělo. Už několikrát byly vložené reportáže o tématech naprosto odtažitých.

Zdravím a děkuji za vaše vyjádření

45
Jana
Reagovat

tu žirafu jsem podle toho krku a barvy šacovala na dinosaura, ale i tak nechápu nejen proč tam je, ale co na ní stojí tolik peněz
ad nočník – moje obě dcery jsem již v 10měsících posazovala na nočních po probuzení, a s dost dobrým efektem, ovšem byl to normální nočník a ne dyzajnový kousek, který mě spíš připomíná kbelík s nasazeným záchodovým prkýnkem
ad postýlka – pořad jsem neviděla takže nevím, jestli vysvětlili v čem byla ta původní špatná – obě moje děti v ní spaly a ještě minimálně další generace v ní spát bude
ad cena – v tom pokojíku stačilo opravdu jenom uklidit a vynést krámy, dost dobře nechápu že ti rodiče udělali z dětského pokoje odkladiště – asi stejně přistupují i k tomu děcku – že ho prostě odloží mezi krámy

46
okkvp
Reagovat

45 – u nás se to také po několik generací praktikovalo cca od roku podobně – páč to uspořilo sem tam nějakou tu plenku a dítko se taky na chvilku zabavilo „prizemlilo“ a nikam se samovolně nestěhovalo. Prý je to ale nakonec pro pozdější zdárné a hlavně rychlé zvládnutí ovládání vylučování špatně (povídají dnešní díťovědci podle nějakých studií)

47
Jana
Reagovat

46 – s těma díťovědcema bych si o tom ráda popovídala, moje holky právě díky včasnýmu posazování na nočník a chválení za každé vyčurání byly brzo bez plen – bylo to možná i tím že v té době byly jen látkové pleny, tak jim to mokro víc vadilo, i když u druhé dcery už jsem je používala, ale stejně právě ze cvičných důvodů jsem používala ĺátkové.Výsledek byl že starší dcera byla bez plen v 19 měsících a mladší v necelých 2letech, výsledek dnešního přístupu máme v rodině taky – švagrová má 2,5 letou a je nočníkem naprosto neposkvrněná

48
okkvp
Reagovat

47 (poněkud OT) – jj, látkové pleny byly v tomto pro dítka dost velkým stimulem … ty vědce jsem ale pochopila tak, že to nemá cenu v momentě, kdy nutkání dítě ještě nevnímá (jen to odchytneme, páč tušíme, že se mu bude chtít) – čiliže nočníkovat až tak někdy od roku čtvrt- půl

49
gaira
Reagovat

byla jsem hrozně zvědavá na rekap…podle mě byl pokojík příšerný a jsem ráda že si to nemyslím sama. Jediné co se mi na něm líbí jsou ty dveře.
Když dámy na začátku mluvili o nevhodné podlaze a že dají koberec ,koho by napadlo že tím myslí tu kusovku? Když už tak celoplošný a na něj barevnou ,děckou kusovku ale tohle?? děs
Také mluvili o vestavěné skříni která schová výklenky a stavební nerovnosti..jsem asi blb ,vestavěnou skříň si představuji jinak.
Postýlka….hlavně že má oblé rohy aby si dítko neublížilo ale komoda, stolek i lavice na hračky už oblé rohy nemá, o ty se zranit smí? ta postýlka není ošklivá ,přijde mi drahá a nepraktická pro dítě kolem roku a hlavně se vůbec nehodí k všemu ostatnímu co do pokoje dali. Viděla jsem jí kdysi v nějakém časopise o bydlení….vzpomínám že nějaká angličanka dělala pokojíček pro dceru , bylo to mooooc krásné ale pokojík měl asi dvakrát takovou velikost! a ve stejném stylu byl i ostatní nábytek….
žírafu vynechám a přeskočím rovnou k přebalovacímu pultu/ komodě……tohle dají matky jiné matce? nemají dámy nakonec doma chůvu která jim dítě přebaluje? na tom můžete přebalit novorozeně ale ten kluk se tam už nevejde. Tenhle typ má švagrová a přebaluje kluka na postely a u nás obdivuje můj přebalovák kde budu moc děti sušit a převlíkat nejmíň do pěti.
Houpačky mají mnouhem hezčí v ikee, tahle mi nepřijde moc vhodná pro takhle malé dítě.
zelené židličky….já to nechápu ,dají tam postýlku pro mimino a tyhle židličky? co mají v té hlavě? studované mozky….
designové hračkářství se mi moc líbilo, zajímali by mě ceny, ale nepochopím proč nekoupili třeba to odstkovadlo a místo toho je tam ten sob z ikei , za ty prachy to tam měli hračkama zasypat! měli být to hlavní v pokoji!
na závěr , malba na zdi, ono to není špatné ,já bych to pro svého syna nezvolila ale dokázala bych se s ní smířit asi nejsnáze z celého pokoje
můj dojem je že se v tom pokoji nic k ničemu nehodí , je studený ,rušivý a dámy vůbec nemysleli pro koho ho dělají.
Před proměnou to bylo hezčí.
Kdysi jsem si říkala jak bych se do této šou ráda přihlásila , ale poslední dobou….. ani náhodou ,ani kdyby mi za to patili !!! příliš často je mi líto těch lidí a příliš často na jejich tvářích nevidím radost
moc děkuji za rekapy , moc nepíšu ale čtu každý :-D

50
gaira
Reagovat

mimochodem na stránkách malíře jsou fakt úchvatné věci…a když pro děti tak dětský koutek v tesku se mu fakt povedl ,ale to by musel mít zadání od někoho normáního a ne od těhle dvou mamin a vyčaroval by tam něco vážně super

51
okkvp
Reagovat

50 – dík

52
Jana
Reagovat

Díky za skvělé shrnutí. Nechápu jak ženský, které měly šanci vidět dítě v tomto věku zblízka, nedají do pokoje celoplošný koberec, protože aspoň to moje dítko se ze začátku chození dost drželo stěn a místo toho tam šoupnou tu houpačku, které se také zkusí chytit a postavit se u ní a to nedopadne dobře
Wohnideen

Přidat komentář