Panáček v reality show

ČeskoSlovensko má talent 2011: Od VyVolené travesty show až po polykání rybiček

3. Říjen 2011 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

[singlepic id=2507 w=420]

TV Prima upekla pro tento díl velmi chutné a velké koláče sledovanosti. Více uvnitř článku. Gratulujeme.

Pátý díl druhé řady Talentu nám nabídl vskutku pestrou směsici soutěžících. Objevila se tu opět celá řada individuí, která na casting zřejmě zabloudila omylem, ale párkrát to i zasvítilo příslibem. A jako už tradičně jsme nebyli ušetřeni jedné nové „černé perly“, které však naštěstí nebyl věnován zlatý hřeb večera. O ten se postaral jeden soutěžící ze zahraničí, který předvedl jednu velmi pozoruhodnou věc. Ale nepředbíhejme a pojďme si včerejší díl probrat pěkně postupně.




Hned na začátku se objevila jedna tvář, která je divákům Primy velmi dobře známá. Petr Krejczy alias Pity se účastnil už druhé řady VyVolených a už tam byl známý coby travestita. Tentokrát se odhodlal k odvážnému kroku, když se rozhodl imitovat samotnou Lucii Bílou. Té se ale jeho imitace nelíbila, proto mu vystavila červenou stopku, k čemž se přidali i další dva porotci. Naopak těsně do dalšího kola postoupila taneční formace ATS Domino, která předvedla choreografii na Star Wars, ale Jarovi Slávikovi to spíše připomínalo oslavu narozenin Kim Čong Ila, proto si pozval jejich choreografku na kobereček. Za sebe ale musím, že se mi jejich choreografie celkem líbila, protože nepatřím k lidem, kteří Star Wars považují za nedotknutelný kult. Trochu adrenalinu vnesla na jeviště divadla cyklistická formace Trialshow.cz tým, která slíbila, že příště do svého čísla zapojí i Lucii Bílou. Zcela jistě nejoriginálnější ze všech včerejších soutěžících (jedním z nejoriginálnějších vůbec) byl Shao, který předvedl velmi zajímavou formu imaginace. Pokud dokáže své číslo ještě vygradovat, tak je dost pravděpodobné, že bude jedním z finalistů. Spojením formací Pyroterra a Chebejet, které velmi dobře známe z minulého ročníku, vzniklo seskupení Elements. A nutno říct, že spojení ohnivé show a akrobatické gymnastiky opravdu přineslo ovoce, protože celá show byla ještě efektnější než u obou formací dohromady. Dokonalé spojení tance a velké dávky sex-appealu přinesla dívčí taneční formace Ladylicious, kvůli nimž Jaro Slávik dokonce hodil přes palubu i The Pastels. Já bych si možná neodvážil tvrdit, že jsou Ladylicious lepší než The Pastels, ale za sebe bych jim taky dal přednost, nejen proto, že jsou to holky, ale i proto, že mi The Pastels byli lehce nesympatičtí. Sex-appealem oplývala i břišní tanečnice Latifah, kterou chtěl Martin Dejdar objednat Jarovi Slávikovi k narozeninám. A jelikož orientální tance jsou standardem těchto soutěží, tak Latifah nemůže v dalším kole chybět.

Jak už jsem naznačil v úvodu, tak jsem se opět dočkali jedné přeceňované zpěvačky. Tou byla tentokrát Barunka Cinová, které opět upravili hlas pomocí autotune, dokonce vůbec nejvíc ne všech zpěvaček, protože Barunka místy zněla jako zpívající robot. Ani tak mě ale její zpěv nezaujal. Naštěstí čest zpěváků v tomto díle zachránila jedna známá tvář – Tomáš Buranovský se před čtyřmi lety účastnil třetí řady slovenské SuperStar. Už v té době bylo jasné, že je to velký talent, ale tehdy přišel do soutěže jako nezkušený amatér a především na technice zpěvu to bylo znát. Proto jsem byl zvědavý, jaký pokrok za ty čtyři roky udělal. A nutno říct, že velký, protože Wicked Game od Chrise Isaaka zazpíval velmi procítěně a nechal výborně vyniknout své barvě hlasu. Mira Šmajdu, který s touto písní zazářil v semifinále první české SuperStar, sice nepřekonal, ale i tak patří Tomáš v rámci ČSMT k nejzajímavějším zpěvákům. Do dalšího kola postoupil i dudák Jakub Ošmera, který přinesl na divadelní prkna trochu toho folklóru, což je další složka, která je v Talentu vždy vítaná.

Jednoznačným vrcholem večera pak bylo vystoupení Stevieho Starra, kterého můžeme znát už z Britain´s Got Talent. Nejdřív spolykal několik mincí a následně je při úderu do břicha vracel. Totéž následně předvedl i s biliárovou koulí a dokonce i s cukrem, který dokonce vrátil do rukou Lucie Bílé. Na závěr spolknul i zlatou rybičku, kterou následně vyvrhnul živou a neporušenou. V tomto případě mi vůbec nevadilo, že jde o soutěžícího známého ze zahraničí, protože jeho číslo patřilo vůbec k těm nejlepším a nejzajímavějším, jaké jsme v letošním i loňském Talentu zatím viděli. Přesně takováto čísla, u kterým si člověk řekne „Jak on to vlastně dělá?“, jsou vždy zapotřebí.

Sledovanost ČR: Tento díl ČS má talent byl nejsledovanější ze všech odvysílaných dílů včetně minulého ročníku. Absolutní rekordy padly hned ve třech cílových skupinách. V cílové skupině D15+ pořad sledovalo 1396 tis. diváků, v cílové skupině D15-54 to bylo 806 tis. diváků a v cílové skupině D15-40 si pořad nenechalo ujít 508 tis. diváků. Rekordní byl také share v cílové skupině D15+ (33,77 %). ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT se včera stal v cílových skupinách D15+, D15-54 i D15-40 nejúspěšnějším televizním pořadem ve svém vysílacím čase (v počtu diváků i v podílu na trhu) a nejsledovanějším pořadem po 20. hodině vůbec (v počtu diváků). Od začátku vysílání druhé série počet diváků neustále roste a potvrzuje se tak gradační charakter pořadu.
Sledovanost SR: Pozíciu najsledovanejšieho programu týždňa na Slovensku si naďalej jednoznačne drží šou Česko Slovensko má talent. Show získala rating 17,6% a skvelý podiel 44,7%!

Naopak kouzelníci se tento rok příliš nepovedli, všichni bez výjimky předváděli zastaralá čísla, jakých jsme už viděli milion, takže právem nepostoupili. Dále neprošla ani kapela Krematorium se svou tancovačkovou verzí rockové hymny Highway To Hell od AC/DC, do níž zakomponovala i Skákal pes přes oves, a ani podprůměrný imitátor Michaela Jacksona Milan Krško, který absenci talentu vynahrazuje zvýšenou dávkou sebevědomí. Čistě z recese postoupila i Antónia Burdigová, která nás zavedla na Oktoberfest a zapívala píseň Akropolis Adieu v němčině. Její zpěv byl strašný, ale protože roztleskala publikum, tak ji Martin Dejdar a Lucie Bílá do dalšího kola pustili. Doufám ale, že Velký třesk pro ní bude konečná.

Opět musím pochválit moderátory, kteří letos perlí o sto šest, přičemž jejich nejlepší hlášky jsme si mohli připomenout v sestřihu. K porotě se nedá říct už nic nového, ta se už z četné internetové kritiky asi bohužel nepoučí.

Musím už rovněž avizovat následující díl, ve kterém by se už konečně měla objevit má několikrát zmiňovaná utajovaná favoritka, která se už krátce mihla v sestřihu toho, co příště uvidíme. Jste zvědaví, kdo to bude? Tak vám nezbývá, než si počkat do neděle.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 45
1
james73
Reagovat

Sledovanost byla 1 396 000 a prima tak výrazně porazila i novácké soukromé pasti!!! Jednalo se o nejsledovanější díl „talentu“ v ČR za obě řady!

2
Maxx
Reagovat

Taky nechápu to neustálé omílání, jak byli The Pastels skvělí. To jen všem podsouvá Slavík, který je rád, že aspoň jedna slovenská taneční skupina z loňska za něco stála. Takoví Mighty Shake se svou záhrobní image byli o 100% lepší. A ty holky ze včerejška byly super, takže absolutně nemám problém s tím, že byly lepší než Pastelky. Jen bych ještě doplnil, že známý mnichovský festival se jmenuje Oktoberfest, ne ten anglický patvar v článku. Jinak OK.

3
Monika
Reagovat

Maxx – Mighty Shake meli vygradovanou choreografii, jeli na efekt, ale tanecne byli Pastels lepsi, pro me urcite a ty holky mi prisly prumerny, obleceny jak strasidla a ani mi neprisly pritazlivy…, vlastne jsem cekala na cervene tlacitko, ale kdyz uz je chvali i Vlado, tak si to pujdu pustit znovu :-))

4
dan
Reagovat

taky jste si vsimli ze na kazdem castingu je urcita skupina stejnych lidi, kteri jakoby ridi atmosferu(zacinaji roztleskavat, mavat rukama atd.) tihle placeni divaci se mi fakt nelibi…
a obzvlast ten jeden co je skro vsude (jednou vylezl na podium a parodoval toho nemozneho tanecnika)

5
Honza
Reagovat

Sledovanost v ČR skvělá. Jaká byla na Slovensku? Opět Talent na Jojce válcoval jako každý týden?

6
Maxx
Reagovat

Monika: Hrozně oblečené? Naopak, stylově a moderně. Když vidím ty strašidla v hadrech, co se nosily před 10, 20 lety, tak jsem rád, když se občas někdo z ČR a SR objeví, kdo se umí oblékat. Dan: Nejsou placení, jen jsou to lidi, kteří se snaží udělat atmosféru jako třeba v britských kolech. Loni jsem byl sám jeden z nich. Češi a Slováci se prostě neumí odvázat jako lidi v zahraničí a proto je jen dobře, že tam jsou lidi, kteří tu atmosféru udělat umí – pískají, skandují, tancují a strhávají tím ostatní. Jinak by to vypadalo jak v Televarieté, kdy publikum mrtvě sedí a jen občas se z úcty zasměje. Tohle by si chtěl? Já teda ne.

7
f1gurk4
Reagovat

DjVlado: Stevie spolkl biliárovou kouli, nevím nevím jestli by vyblil baseballový míček :). Dík za rekap.

8
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

7 – ano, baseballový míček – to by opravdu nešlo, byť už jen pro diskrepanci průměru míčku a úst – to by mohla udělat maximálně tak Lucie Bílá… :-)

9
Elko
Reagovat

Sledovanosť SK: Česko Slovensko má talent pokračuje v úspechoch, opäť najsledovanejším programom týždňa na Slovensku! Šou Česko Slovensko má talent aj uplynulú nedeľu potvrdila svoje postavenie najsledovanejšieho programu týždňa, keď získala rating 17,6% a skvelý podiel 44,7%!

Tlačová správa JOJ:
Tlačová správa JOJ Plus:

10
Maxx
Reagovat

Elko: Vidím, že dostat přesné ratingy v 12+ nebo 12-54 v tiskovách JOJ je nemožné :D Myslím tím přesná čísla diváků, ne jen podíly. Ale nevadí, to už je jejich věc, jen jsem nesmírně zvědavej :D

Reagovat

Proč už se koláče nedělají jako koláče? :-P
Nebo ta móda skončila spolu s kovovým Vláďou?

12
Elko
Reagovat

Maxx: Ak chceš presné číslo tak je to v prepočte takmer 900 000 divákov. (rating prepočítaný na celkový počet divákov). V podstate oni píšu tie tlačovky tak, aby si to prečítali aj tí, čo tým číslam nerozumejú, takže najdôležitejšie slová sú LÍDER, NAJSLEDOVANEJŠÍ, REKORD a podobne :)

13
michal
Reagovat

no konečně

14
MirkaP.
Reagovat

Ta děvčátka z té taneční skupiny tancovala moc hezky, choregrafie asi byla zajímavá (z těch střihů není šance toto moc posoudit), ale probůh to oblečení! PŘÍŠERNÉ na to se nedalo koukat, rušilo to od sledování vystoupení. U jedné jsem čekala, že při prudším pohybu jí upadne ta načatá nohavice, ty strašný nas.ávačky, ukrutný mix barev … no prostě děs. Já bych je pustila dál s podmínkou jiných kostýmů.
Stevie byl zábavnej a lehce nechutnej zároveň, ano, jak to ten člověk dělá? Jak říkal Dejdar, má tam trubku?

15
Monika
Reagovat

14 – taky mi to obleceni silene vadilo, proste hruza des

16
cedarin
Reagovat

15 Monika – zdravím a naprosto s tebou souhlasím, co se týče Ladylicious. Oblečení děs a hrůza, neskutečná střelnice. Pastelky bych si dal stokrát raději!!!
A ta velkohubá posouzení, to je teda něco. Třeba Dejdar: nikdy prý nic víc sexy neviděl. To toho asi chudák viděl dost málo.
Souhlas s Vladem, na celé show zatím jednoznačně nejlepší moderátoři.

17
Langic
Reagovat

16-Tak tak sice se mi Ladycious líbili ale The Pastels nepřekonávají ani náhodou a ten,kdo navrhl Prachaře jako moderátora k Pycovi,tak by měl dostat nobelovku za genialitu,takovto zábavné spojení jsem v žádne soutěži ještě neviděl.(z českých,z amerických znám jenom současnej x-factor a tam je moderátor nic moc)

18
DJ Vlado
Reagovat

17 – Spojení Adela + Pyco ze slovenské SuperStar imho nikdo nepřekoná, to je nedostižný Everest. Prachař se sice hodně zlepšil a ve druhém Talent září, ale Adela je prostě Adela, na tu jen tak někdo mít nebude.

19
dolores
Reagovat

budem tu asi sama, ale mna moderatorska dvojica nijako neohuruje.

20
°_m-M-m_°
Reagovat

18, DJ Vlado: Souhlasím, to byla jedinečná dvojka, která dokázala utáhnout celý díl, ve kterém se jinak nic nestalo. Navíc samozřejmě Adela, kdyby se pořádalo mistrovství světa ve vtipu a pohotovosti, by asi minimálně v ženské kategorii získala zlato (a v mužské by byla aspoň na bedně). Pyco s Jakubem jsou samozřejmě na české poměry výborní a oproti loňsku působí o dost lépe, hlavně Jakub už není Pycův neohrabaný přívěšek jako loni, ale přece jenom ta přirozená souhra a inteligentní ironický humor tam mezi nimi není až v takové míře jako u P+A. Ti byli „always on“, Jakub s Pycem občas vypadnou z role. Ale samozřejmě, jak bylo řečeno, jsou světlým momentem letošního ročníku. Protože působí lidsky. Lidskost a opravdovost vždycky působí dobře. Na rozdíl od toho opaku, o kterém psal Scalex.

21
okkvp
Reagovat

Podle mne srovnávat Pyca s Adelou u SS a Pyca s Kubou zde, tak úplně nejde. Tady mají moderátoři úplně jiné postavení a je otázka, zda by v těch hluchých místech, kdy Kuba s Pycom perlí a blbnou za oponou jen tak mimochodem, nebyla Adéla příliš suchá a jedovatá.

22
RAINMAN
Reagovat

Na JOJce v cílové skupině 12-54 pokles o 20 000 diváků!!!

23
°_m-M-m_°
Reagovat

21, okkvp: Srovnávat to jde bez problémů čistě v té kvalitativní rovině – lepší/horší, pobavili víc/míň. Případně ve speciálnějších rovinách jako vtipnější/ méně vtipní, lepší/horší souhra s Pycem a naladění na stejnou vlnu, více/méně hluchých míst (mimochodem, buď jsou místa, kdy za oponou blbnou, hluchá, nebo zábavná, obojí zároveň se neslučuje) atd. Nikdo neříká, že by Adela byla zrovna nejvhodnější moderátorka Talentu (nicméně byla skvělou porotkyní Slovensko má talent, to se s kýmkoli z letošní, a vlastně ani loňské poroty nedá srovnat). A suchost a jedovatost byla vždycky její přednost, i v těch tradičních „blbnoucích“ vstupech – třeba ten její „suchý závěr“ s Pycem do závěrečných titulků na konci jednoho castingu slovenské SuperStar (Pyco: „Skončil díl plný příběhů, dojetí a potoků slz…“, Adela: „Tak se poutírejte, abyste vyschli do dalšího dílu… Proto i tady ten závěr je takový suchý…“) On i ten Jakub (občas i Pyco) už bývá letos k některým číslům na castinzích ve svých komentářích docela jedovatý. Což není výčitka.

24
°_m-M-m_°
Reagovat

Vlastně mě ještě napadlo, že takové „suché závěry“, a nejenom závěry, ale i začátky a prostředky, to je něco, co by letošní manipulátorská ČSMT potřebovala jako sůl. Při té nekonečné falešnosti a umělém dolování příběhů, synteticky hvězdných momentů a předstíraného patosu je právě tady to ironické sebeshazování něco, co by ten pořad zdravě vrátilo zpátky na zem. Nejvíc se tomu přiblížil ten závěrečný vstup v prvním dílu s ušinou-hlušinou, kde vysmátý Pyco parodizoval to „obrovské napětí“, které na castingu je… Avšak jedna vlaštovka jaro nedělá. To ale samozřejmě není věc moderátorů, ale v prvé řadě tvůrců, jakým směrem pořad vyšlou.

25
rafles
Reagovat

Tak k těm moderátorům. V tomto posledním díle to už fakt přehnali a jejich skotačení, blbnutí a „prozpěvování“ už při té délce nudilo. A taky otravovalo. Takže z jejich výkonu jsem unesený – jak tady většina přispěvatelů je – nebyl. Ba naopak.

26
Viktorie
Reagovat

25 – Osobně si myslím, že to oproti jiným dílům oni sami nijak nepřehnali, že takhle pravděpodobně blbnou pořád (ne že bych se jim v mnohým případě divila). Jen je to záležitost střihače a režiséra, co nám pak ukážou a co ne.

28
Kapi
Reagovat

uff – poslechla jsem si tu malou zpivajici ciganku – to uz s tou digitalni upravou fakt prehnali! To uz zni jako by zpival robot a navic to neni ani tak poslouchatelne – ty tony nedokazou celou dobu zapadnout na sve misto. To mysli vazne?? Dalsi CSMT fraska.

29
Inna
Reagovat

K Ladycious- i taneční vystoupení by mělo mít příběh, nosné téma- tohle byl pro mě chaos..
příklad vystoupení s příběhem
http://www.youtube.com/watch?v=Xu-k0Cn9FC4&feature=related

mimochodem ta zrzka je Češka

30
Monika
Reagovat

29 – Ahoj Inno. Souhlas kdyz pominu ty jejich oblecky, ktere pro me byly jako pest na oko, tak ten tanec i kdyby byl sebelip technicky zvladnuty tak ve vysledku je nudny, nebot postrada jakykoliv pribeh, neco co udrzi divakovu pozornost nedovedu si predstavit, ze to klepani zadkem a jinymi zenskymi prednostmi muze nekoho bavit sledovat po celou dobu vystoupeni cca 3 minuty…

31
Inna
Reagovat

a tahle je taky super
http://www.youtube.com/watch?v=iUU2_O9p36k&feature=related

to jsem fakt zírala

33
Inna
Reagovat

32. Dolores, on si fakt někdo myslel, že to opravdu polyká???

34
Viktorie
Reagovat

30 – Obávám se, že jsou věci, který jako ženský nemůžem pochopit nikdy.:-D (drahý se taky děsně diví, že Daniel Craig je přece děsně ošklivej chlap, a já slintám..:-DD )

36
miloo
Reagovat

prostě miluju tu kameru v ABDC, takto se má zabírat vystoupení taneční skupiny a ne každých 5 vteřin záběr na porotu a mezitím ještě na moderátory.

37
dolores
Reagovat

33 – ty o tom pochybujes? :D

36 – JJ. tiez niekedy ani neviem posudit, preco niekoho vyhodili, kedze viac ako polovicu zaberov daneho vystupenia venuju moderatorom a porote :D

takze ta tajna vladova sutaziaca je monika povysilova? http://www.topky.sk/cl/1000045/1288155/Cesko-Slovensko-ma-talent–Toto-vsetko-je-uz-obkukane-

38
Monika
Reagovat

37 – Ty cetne zabery na porotu a moderatory mi vadi obecne u vicero soutezicich casto jsou prehnane a z vystoupeni je pramalo.

Monika Povysilova to asi nebude, ta uz tam byla navic ani nikdy nebyla Vladovou favoritkou.

39
Ivan
Reagovat

Co jsem si tak vsiml, tak Stevie Starr ma obrousene horni zuby, aby se ta kulecnikova koule dala lepe „spolknout“. U vetsiny zdravych lidi je to anatomicky nemozne.
Jeho vystoupeni je fascinujici, i kdyz obcas trochu ne-chutne.
Ale vymakane to ma skvele.

40
james73
Reagovat

Není Vladova favoritka Andrey Gabrišová? Je to nějaká mladá zpěvačka která se oběví na závěr příštíhio dílu s písní All That Jazz.

41
Inna
Reagovat

40- typově by odpovídala

42
marmotka
Reagovat

40 – All that jazz v (nejen) jejím podání:

http://www.youtube.com/watch?v=3L4leb__wxQ

Andrea je ta co vchází na jeviště jako druhá

43
fx
Reagovat

Z používání autotune u „zpěváků“ se mi dělá na zvracení.. Kdo takovému člověku může proboha poslat hlas? Možná tak fanoušci Michala Davida?

44
Renata Suková
Reagovat

škoda, že my, diváci, nemůžem vypípávat, když se nám něco nelíbí, já bych ty dva moderátory vypípla asi skoro úplně. Mně se zdají šíleně trapní, pouze rádobyvtipní, infantilně rozjuchaní, navíc jim někdy ani nerozumím. Chci se dívat na účinkující a neustále jsou záběry na ně a to ve chvílích, kdy , aspoň já, je vůbec, ale vůbec nechci vidět, natož poslouchat. Vstupy poroty naopak, jsou dělány naprosto s citem, ráda vidím reakci v jejich očích a výrazech. Jen pan Slávik by měl malinko přibrzdit, neumí si asi představit, co to pro lidi je za nervy a být vyhozen a ještě před celým národem ponížen jeho občas až neuvěřitelně urážlivými výroky,
může celou rodinu poznamenat na mnoho let.
Paní Bílá vždy najde taková slova, aby ten hrozný okamžik nebyl „na pentli“. Vím, že pan Slávik má roli „zlého“, ale určitou úroveň by mohl dodržovat. Pan Dejdar super!
Ještě bych chtěla dodat, že „rozkošné“ blbnutí chlapců mi připomíná v pořadu Jak se staví sen p. Cejnara, který s vyšpulenou prdelkou a rozmáchlýma ručkama neustále řve, vtipkuje, poskakuje, dovádí a to, na co se chceme dívat-zařizování interierů-to je jaksi letem světem. Že by to byl módní trend ?

45
Baruška 18
Reagovat

Stevie Starr nepodvádí :-) on to opravdu polyká. Má schopnost hýbat žaludkem a dostat to ven :-). Je to zázrak :-)

Přidat komentář