Panáček v reality show

StarDance 2 – 1. kolo (3.11.2007)

3. Listopad 2007 | napsal(a): | reality show: StarDance

StarDanceII Netrpěliví diváci se konečně dočkali. Z obrazovky opět zazněla znělka StarDance a moderátoři Marek Eben s Terezou Kostkovou zahájili druhou řadu této úspěšné soutěžní taneční show. Poprvé se představilo všech osm párů, které zaručeně uvidíme ještě za týden. Na konci příštího dílu se budeme muset rozloučit s párem, který získá nejnižší ohodnocení od poroty v součtu s počtem zaslaných SMS. Dnešními tanci byly pomalý anglický Waltz a temperamentní kubánská Cha-Cha.

Jak si páry vedly?

MichalMichaelaCC První se přišli na parket představit Michal Dlouhý a Michaela Gatěková v tanci Cha-Cha (Lady Marmelade ). Michal se snažil, místy se mu dokonce i dařilo své boky a kyčle rozpohybovat, avšak jeho kroky byly převážně tvrdé, nedodržoval linie těla. Místy v přeměně poskočil, křížení v přeměně se vyskytlo jen sporadicky. Tanec z Michalovy strany vyzněl hodně staticky, veškerou práci udělala Míša, která je latinský živel. Výkon tohoto páru bych ohodnotil známkou 5. Porota udělila následující ohodnocení: Richard Hes 6, Tatiana Drexler 7, mahulena Bočanová 7 a Zdeněk Chlopčík 5.

MonikaJanSW Monika Žídková a Jan Halíř přišli na parket jako druzí, aby předvedli standardní Waltz (The Shares of the Swilly ). Z tohoto vystoupení jsem byl trochu rozpačitý. Monika zakopávala, měla horší techniku, všiml jsem si nášlapu na patu z postupového kroku (hrubá technická chyba), ale především trpěla značnou nejistotou v krocích. Linie byly nedotažené a tanci chyběla charakteristcká plynulost. Má známka by byla 4, porota ve stejném pořadí udělila známky 5, 5, 6 a 6.

JiříSimonaCC Jiří Schmitzer a Simona Švrčková přišli jako třetí se svým pojetím tance Cha-Cha (Unchain My Heart). Jirkovi nelze upřít snahu, ale k tanci příliš nedošlo, dá se říct, že tanec chyběl. Vystoupení bylo příliš statické, Jirkovy pohyby byly místy tvrdé až robotické, technika plakala, důkazem je spousta nášlapů na paty, které se v latině vyskytují jen výjimečně. Simona dělala co mohla, ale zlepšit Jirkův výkon za daných okolností nemohla. Nejhorší latina večera. Má známka by byla 3 až 4, klonil bych se spíše k známce nižší. Porota snahu tohoto páru ohodnotila číslicemi 4, 5, 5 a 4.

RobertVandaSW V pořadí čtvrtí se svým Waltzem (If You Don’t Know Me By Now ) přišli na taneční parket Robert Záruba s Vandou Dětinskou. Jejich vystoupení bylo hodně fyzicky náročné hlavně pro Roberta, kterému v závěru tance očividně docházely síly. Chybně postavená choreografie se omezila na velké množství nošených figur, zvedaček a póz. U Roberta převažovaly tvrdé kroky a nejistota v krocích byla způsobena fyzickým vyčerpáním. K párovému tanci v podstatě vůbec nedošlo. Jednoznačně nejhorší standardní výkon večera. Má známka by byla 3 za fyzickou námahu, porota udělila známky 4, 5, 5 a 4.

StepankaMichalCC Druhou polovinu startovního pole načala Cha-Cha (The Game Of Love ), Štěpánka Hilgertová a Michal Němeček. Od Štěpánky jsem očekával lepší výkon. Její točky byly pomalé, technika spíše horší. Snažila se tančit, ale jako by jí tréma svazovala nohy. Místy její tanec působil dojmem volné promenády, chyběla práce paží. Přesto alespoň docházelo k tanci, byť hůře provedenému. Má známka by byla 4 až 5, klonil bych se k vyšší známce. Porota ocenila tuto taneční show známkami 5, 6, 5 a 5.

AlesIvaSW Aleš Valenta a Iva Langerová. Před čtrnácti dny jsem pasoval Ivu za nejlepší tanečnici, která bude k vidění. To svým výkonem ve Waltzu (Three Times a Lady ) potvrdila. Ba co víc, Aleš vedle ní vypadal jako tanečník a to, co s ním dokázala Iva udělat je malý zázrak. Technicky velmi zdatný výkon, za který by se nemusel stydět ani soutěžní tanečník, dodržený charakter tance, plynulost, waltzová vlna, to vše nechybělo. Vytkl bych Alešovi mírný předklon (asi zvyk z nájezdu na skokanský můstek) a jeho provedení víření, které místo nádherného pocitu vznášení se nad parketem připomínal spíše jízdu na koloběžce. Jednoznačně nejlepší standardní výkon večera. Nejsem příznivcem vysokých známek hned na začátku soutěže, přesto bych tomuto páru udělil známku 7. Porota byla podobného mínění a vytáhla tabulky s číslicemi 8, 7, 8 a 7.

TatianaPetrCC Předposlední pár Tatiana Vilhelmová s Petrem Čadkem přišli ukázat svou ča-ču (I’m Outta Love ). Tatianě by nezaškodila větší práce kyčlemi. Povšiml jsem si chybiček zejména v křížení. Co mne ale u Tatiany hodně překvapilo byla rychlost nohou, kterou bych absolutně nečekal. Petr je charismatický latinář a Tatiana ho zdatně doplňovala. Rychlé ostré pohyby, nohy jako strunky, to prostě k tanečnicím v latinsko-amerických tancích patří a Tatianě to určitě nechybělo. Nejlepší latinské vystoupení večera. Má známka by byla proti mým zásadám hodně vysoká. Páru bych za tento výkon udělil ocenění mezi 7 a 8, spíše bych se klonil k té kulatější číslici. Jsem rád, že jsem se s porotou shodl, protože ta udělila naprosto stejné známky 8, 8, 8 a 8.

LenkaMichaelSW Poslední pár, poslední Waltz (With You I’m Born Again ), Lenka Filipová a Michael Petr. Lenka v rozhovoru pro ČT řekla, že v mládí tančila, takže jsem čekal spíše lepší výkon. Opět chybná choreografie, která absolutně zničila jinak vcelku ucházející výkon. Michael se bude muset rozpomenout na evropské tancování a oprostit se od „american style“. Dostavily se drobné chybičky v krokových variacích,Lenka byla nejistá v některých točkách, párkrát předvedla zbytečně vysoký nášlap. Jinak by tanci nebylo možno nic vytknout. ALE! Waltzu chybělo párové tancování, byly použity prvky ze samby (obíhačka). Téhož si všimla i porota. I Mahu tuto skutečnost páru vytkla. Zbytečně zabitý tanec. Má známka by byla 4, protože párový tanec neexistoval. Porota udělila známky 4, 6, 6 a 4.

Pár slov k porotě

Porota si rozdělila role. Pánové jsou zlobráci od kosti a dámy jsou ty hodné. Jsem mile překvapen přístupem Richarda, který mluví věcně, hodnotí tanec na velice odborné úrovni, přičemž to podává naprosto srozumitelnou formou. Překvapila mne i Mahu, která ač laik, má hodně zasvěcený názor a všímá si závažných chyb. Je velkým kontrastem oproti loňskému porotci Michaelu Kocábovi. Zdeněk je stále stejný. Dokáže vám s milým úsměvem říci, že vám ze zad trčí nůž, který vám tam zabodl jako odplatu za vraždu tance. Částečným zklamáním je pro mne Tatiana, která ač o tanci ví hodně, je nadšená i z tragického výkonu a na můj vkus dává zbytečně vyšší známky. V tom ji sekunduje i Mahu, ale přeci jen Tatiana je odbornice a profesionálka. Z toho titulu by neměla nesmyslně nadsazovat známky.

Které skladby uslyšíme příští sobotu?

Con Los Anos Que Me Quedan – Rumba – Lenka a Michael
Cheerful Little Earful – Quickstep – Michal a Michaela
Te Esperare – Rumba – Monika a Honza
Let Me Entertain You – Quickstep – Jiří a Simona
Hero – Rumba – Robert a Vanda
Nine to Five – Quickstep – Tatiana a Petr
Beautiful – Rumba – Aleš a Iva
Dancing Fool – Quickstep – Štěpánka a Michal

Anketa



Sledovanost pořadu: 1.401.000 diváků

Fota: Česká televize

©StarDancer


čtenářů online:


počet přečtení:

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
kimnie
Reagovat

konečně je zas v TV na co se dívat, StarDance mám fakt ráda. nejvíc se mi osobně líbila Tatiana Vilhelmová. jo a mám v počítači písničku, na kterou tancovala Monika Žídková, takže pokud někdo chcete, můžu ji poslat, ona se skoro nikde nedá stáhnout.

2
kimnie
Reagovat

jo, můj mail je kimney@atlas.cz

3
StarDancer
Reagovat

To kimnie: Prosím, pošli ji na adresu stardance@seznam.cz, v mém archivu chybí, nebo ji v té záplavě skladeb nemohu najít. Alespoň doplním ukázku u představení párů. Díky

4
Charlene
Reagovat

Na StarDance jsem se moc těšila a musím říct, že mě nezklamalo – je to moc příjemná zábava na úrovni, které je v televizi v prime time pomálu… Jen toho pana Brouska si možná mohli odpustit. Jo a taky opakované záběry na pozadí Tatiany Vilhelmové.

5
Michael Petr
Reagovat

Vsechny vas moc zdravim, libi se mi vcelku komentare autora tohoto clanku.
Celkem me dost mrzelo jake jsou recenze na nasi choreografii. Chtel jesem soutez obohatit necim jinym, ale nevyslo to. Prvni kolo je za nami a je na cem stavet, tak doufam ze nase rumba se vam vice bude libit.
Ahoj Michael Petr

6
StarDancer
Reagovat

Michaeli, předně tě vítám jako tanečník tanečníka na našem fóru. Děkuji za pochvalu a ještě k té nešťastné choreografii. Mně je celkem jasné oč ti šlo. Jenže právě onen „american style“ zde neletí. Vzhledem k tomu, jak je soutěž koncipována, tak bohužel waltz může hodně ovlivnit vývoj soutěže příští týden. Může se hodně snadno stát, že právě kvůli této choreografii byste se mohli se soutěží rozloučit, což by podle mne byla škoda. Lenka je při tanci elegantní (u tebe se to předpokládá už automaticky) a ve standardech byste mohli být oproti ostatním párům velmi dobří. Na vaši rumbu se těším a věřím, že uvidím příběh s velkým P.
StarDancer

7
Jitka
Reagovat

Se Stardancerem souhlasim. Asi by se mel pan Petr vice venovat kvalitni choregrafii a ne sve propagaci. Nejlepe se bude propagovat hezkym tancem.

Jinak si take myslim, ze by tanecnici nemeli byt tak zakrikli a ukazat, kdo je v paru ucitelem a panem. Celebrity by to byt nemely.

Jsem rad, ze BBC Prime umoznuje porovnani s originalem – myslim, ze ty ceske „hvezdy“ by se mely chytit za nos a kouknout jak ty britske drou a jake to nese ovoce!

8
StarDancer
Reagovat

To Jitka: nemyslím si, že by se Michael věnoval sebepropagaci. naopak velice si cením toho, že při tak nabitém programu si našel čas na to, aby zavítal na naše stránky a prozradil nám něco o svém záměru. Myslím si, že je sám dost nešťastný z toho, jak byla jeho choreografie přijata, protože, ruku na srdce, tanečníci chtějí aby jejich styl a jejich choreografie zaujaly diváky, zkrátka aby se líbili. Tančí se právě pro diváky a jsou-li obecenstvem přijati, je to pro tanečníka ta největší odměna. Znám to až moc dobře a pokud jsem na nějaké soutěži, tak tančím pro svou partnerku, pro diváky a pro sebe. Porota je až někde hodně vzadu a pro mne vlastně v daný okamžik nepodstatná, i když pochopitelně chci být přijat i porotou. Ale to by bylo povídání na půl dne.

9
Pavel
Reagovat

Moc pěkný článek, díky za něj. Myslím, že soutěž je zajímavá a narozdíl od mnoha jiných to není „jen nějaké divadlo“, ale soutěžící odvádí kus pořádné práce.
Parket „je žhavý“ (úplná katovna .-) ), sólové vystoupení je prostě nádherné. Dřevěnější páry (pan S.) chápu jako zástupce méně tančící veřejnosti, je milé, že se tam alespoň v počátku soutěže mihnou.

10
MirkaP
Reagovat

Nevím, nejsem Jitka, ale možná tou sebepropagací myslela ten úžasný projev v TV (rohlíky…).

11
Ráďa
Reagovat

Ten projev byl úžasný, ale byl jednoznačně ironií.

12
StarDancer
Reagovat

Prosím čtenáře o malou pomoc. Pokud vlastníte ve svém archivu skladby, které se budou hrát v dalším díle StarDance a u kterých nenaleznete ukázku na této stránce, zda byste mohli skladby v daném rytmu zaslat na e-mail: stardance@seznam.cz
Díky, StarDancer

Přidat komentář