Panáček v reality show

Panáčkovo videobraní: Britain’s Got Talent (9) + cz titulky

17. Duben 2008 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

Ve všech zemích, kde se tato talentová show už vysílala, byla na castinzích převaha zpěváků. Jenže narozdíl od SuperStar zde může uspět kdokoliv, bez ohledu na věk. Tak se zde mohou divákům představit i ti, kteří mají skutečně něco navíc, zkrátka mají xfactor…

Sexy kvarteto Scala

Přebornice v hvízdání, Astrid

Třináctiletý Andrew Johnston zpívá Pie Jesu



Pro srovnání:

Vystoupení Biancy Ryan
Vystoupení Paula Pottse

videa ke stažení

– Všechny epizody Britain’s Got Talent ke stažení

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 30
Reagovat

Ten kluk jako hodně dobrý a chápu, že se mu smějí, ve 13 letech takto zpívat, zkrátka jeho vrstevníci očekávají jiný než operní zpěv. Zkrátka ještě nemají rozum. Ale ten získá plusové body i za ten obličej a chování. Ten kluk asi nemá lehký život, takže o to více mu vítězství budou lidé přát.

Pískající Němku bych dál také neposlal, nic moc :) Houslistky, dobrá smršť a navíc pěkná :)

2
Mick3y
Reagovat

chjo jak z toho ti amici udelaj dycky takej dojak :)

Reagovat

Mick3y, jací Amíci? Tohle je Británie hledá talent, ne Amerika :)

4
RadstaR
Reagovat

Tak Scala me totalne dostali. Mazec.

Reagovat

TK, mám otázečku, co je to tam za diváky? Předpokládám, že to jsou příbuzní soutěžících nebo i náhodní? Buď si něco dali, nebo nevím, přijdou mně na většině videií strašně odvázaní :)

A přemýšlím, kdo je lepší, jestli Paul Potts, Bianca Ryan nebo tento 13 letý Andrew Johnston. Fakt dilema :)

6
trpaslik.xhk.cz
Reagovat

SUŃíčko: Všimni si, že ten kluk má hodně podobný výraz jako vítěž minulého ročníku a zpívá i stejnej styl:) a lidem se tyhle osudy líbí, tudíž ho tipuju až na finále

Mick3y: sice je to britská verze americkýho pořadu, ale v reality show se hraje vždycky na city, ať je to amík, česko, nebo cokoli jiného, tož na to nekoukej, když se ti to nelíbí.)

RadstaR: přesně tak, jejich vystoupení jsem viděl asi už tisíckrát v rámci tohoto videa:D si to musím pořád pouštět dokola, pokud bys chtěl, zkusil bych to nějak vystřihnout z toho pořadu a hodit to sem v lepší kvalitě

SUNíčko: Všiml jsem si toho i u ameriky a u jiných show, že ty lidi se dokážou rozpálit sami od sebe, rodinní příslušníci tam jsou, ale myslím, že u nich kromě komparsu jsou i normální lidé a je to jejich nátura, prostě se bavěj, u nás se jen vříská a brečí, jinde to žije

Reagovat

ad Scala) holt se to dobře poslouchá i se na to dobře dívá :)

ad Andrew) jsem si jen tak z nostalgie pustil Paula Pottse, a to video je i dokonce skoro stejně sestříháno :)) To bude nějaký fixl :)

Reagovat

TK, díky za videa, nemají chybu. :-) Mít víc času, tak sleduju celou show.

9
Matouš (mvolke.blog.cz)
Reagovat

Andrew Johnston bezkonkurenčně nejlepší!

10
Bagr007
Reagovat

Zrovna před pár dny jsem si pouštěl 1. díl první série ve kterém byl Paul Potts a ten malý kluk mi ho úplně připomíná. Jenom tak pro zajímavost nepřipadá mi, že by se ten pořad za rok někam vyvinul. Sestřihaný je to úplně stejně, znělka je stejná a vůbec všechno. I když co taky měnit na něčem tak dobrém. Jo a můj názor je (pokud je na něj vůbec někdo zvědavý :-) , že sledovat to v těch okýnkách je degradace. Fakt doporučuji si stáhnout celé epizody, dokud to jde. Má to necelou hodinu a mnohem lépe na vás dýchne ta atmosféra toho pořadu.

11
RadstaR
Reagovat

trpaslik.xhk.cz : Pokud to mas v lepsi kvalite, tak rozhodne beru. Vcera jsem hledal neco na netu, ale zatim asi nic nez tohle vystoupeni od nich neexistuje.

12
martan
Reagovat

tak Scala mě uplne odstřelila, naprosto famozni vyrazy porotcu po tom co začli hrát podobně jako můj :-)

13
TK
Reagovat

Vystoupení malého Andrewa má opravdu hodně společných prvků s Paulem Pottsem. Obě scénky záměrně televize zařadila na úplný konec první epizody jako zlatý hřeb, který divákům vyrazil dech. Oba na pódium přišli značně ostýchaví, takže si kdekdo řekl „to zas bude trapas“ a sotva začali zpívat, tak všichni oněměli. Oba měli taky zajímavý životní příběh (obyčejný prodavač mobilů a kluk, kterého šikanují ve škole) u Andrewa to má navíc další emotivní náboj v tom, že jeho rodina je chudá (měli problém přijet i na casting do Manchesteru) a výhra 100.000 liber by jim hodně pomohla.
Ovšem stejně jako si loni veřejnost o Pottsovi myslela, že není profesionál a že si jen ve volných chvílích prozpěvuje v prodejně s mobily (ve skutečnosti už měl za sebou několik operních vystoupení), tak ani Andrew není bez zkušeností, je totiž prvním hlasem v kostelním sboru. Ale ty vysoké tóny v Pie Jesu se mu povedly, to se musí nechat.

14
TK
Reagovat

SUNíčko:
v America’s Got Talent a v Australia’s Got Talent sedávají v publiku zatrpklí zbývající soutěžící a pár příbuzných. Jenže na atmosféru v Britain’s Got Talent to rozhodně nemá. Tam sedávají běžní diváci, kteří se mohli už měsíce dopředu zaregistrovat na oficiálních stránkách, ovšem skutečně se z nich stává takový čtvrtý porotce. Už několikrát se stalo, že si skandováním vynutili změnu rozhodnutí poroty (porotci tak hned poznají, co se divákům líbí). Na druhou stranu je zajímavý třeba závěr videa s Němkou Astrid, kdy publikum nesouhlasilo s jejím postupem a bučelo.

A to že je britské publikum tak odvázané, má na svědomí ještě jeden chlapík, Roycey (byla o něm reportáž i v sobotním Britain’s Got MORE Talent). Tenhle chlapík má za úkol „rozehřívat“ publikum o technických přestávkách, než se připraví další soutěžící. Různými vtípky udržuje publikum v dobré náladě.

15
TK
Reagovat

Bagr007:
to, že je to naprosto stejně stříhané, jako loňská řada, je podle mě jedině dobře. Já jsem se totiž obával, že po loňské senzační řadě (kde se na ni hrabe America’s Got Talent 2) se ITV už nepodaří úspěch zopakovat. Takže jsem hodně rád, že si to udržuje své plusy:
-kvalitně sestavená porota, sehraná dvojice pohotových moderátorů Anta & Deca (+moderátor Stephen Mulhern v MORE Talent), střih medailonků a následných vystoupení na jevišti a v neposlední řadě hudební dramaturgie (schválně dávejte pozor, jakou hudbu pouští soutěžícímu v medailonku a pak při odchodu z jeviště!)

Souhlasím, že to chce vidět celý díl (odkaz ke stažení je součástí článku), ale jinak jsem schválně z YouTube vybral ta videa, která nejsou zas tak drasticky vystřižená, ale obsahují medailónek a také hodnocení poroty, takže vyprávějí celý příběh daného soutěžícího.

16
Bagr007
Reagovat

TK: Nejlepší hudební joke byl u toho „nejhoršího zpěváka“ jak hlasovala porota a nasadily tam takovou typickou „postupovou“ hudbu a pak to zadrhly :-D Jo jenom tak pro doplnění Paulovo vystoupení nebylo poslední, ale bylo někde uprostřed té první epizody. Poslední tehdy byl ten kluk jak dělal mažoretku.

17
trpaslik.xhk.cz
Reagovat

Já osobně si teda myslím, že je dost chyba ten cool střih při scénce, třeba u Scala, kde nejde jen o hraní, ale celkovou choreografii, která je zbytečně útržkovitá, takže vlastně nevíme, jak to celé vyniklo

Mně osobně vaděj vstupy moderátorů při odváděných scénách, hodně mě to ruší, v semifinálových kolech se to pak naštěstí uklidní a je vidět skoro celý výstup, což je plus

jinak pokud by chtěl někdo celý pořad, tak se dá stáhnout z Tvtorrents.com (pokud chcete, mám ještě dvě pozvánky), nebo určitě někde z netu třeba z rapidshare, myslím, že to stojí za to.

18
Zack
Reagovat

TK: Jak si vede Got Talent ve světě co se týče sledovanosti? Dosahuje podobných výsledků jako X Factor či Superstar?

19
TK
Reagovat

Bagr007:
aha máš pravdu, pamatuješ si to lépe než já.

trpaslik.xhk.cz:
mně záběry na moderátory v zákulisí nevadí, ale je pravda, že vystoupení Scaly bych rád viděl kompletní, moc se mi líbilo, jak si k tomu hraní vymyslely i choreografii. Jsou to opravdu kočky, těším se, že projdou i přes semifinále.

20
TK
Reagovat

America’s Got Talent bylo letním televizním překvapením roku 2006 a stejně tak neměly žádnou konkurenci ani během léta 2007. V průměru tuto show sledovalo 12 miliónů diváků, finále loňské řady sledovalo 13,9 mil., což byl pro televizi NBC rekord od listopadu 2005.
Ovšem American Idol (Superstar) by neohrozil, ten sleduje běžně přes 30 mil.diváků.

Britain’s Got Talent mělo loni také nečekaný úspěch, v průměru se na něj dívalo 8 mil.lidí, finále pak sledovalo 11 mil (což bylo 48% všech diváků u obrazovek). Premiéru druhé řady si nenechalo ujít 8,8 mil.diváků (37% share). V tuto chvíli prakticky nemá v televizi výraznější konkurenci.
X-factor vysílá v UK stejná televize (ITV), obvykle běží na podzim a sledovanost je kolem 10 miliónů.

21
Bagr007
Reagovat

Jo v britským X Factoru nejde nevědět kolik lidí to sleduje: „Last week Over 10 million…bum… prásk…“ :-D Jo ty jejich efektní sestřihy na začátku plný zvuků podobným výbuchům jsou sranda :-D

22
Anonymní
Reagovat

trpaslik.xhk.cz: pošli pls code,to bych fakt ocenil. naprda@seznam.cz

23
TK
Reagovat

RadstaR:
Vystoupení Scaly jsem dal na Ulož.to a Rapidshare

24
sarka
Reagovat

S letosniho rocniku me nejvic uchvatil 10ilety Charlie Green. A to mnohem vic nez Andrew. Skouknete a posudte
http://www.youtube.com/watch?v=6gX5F27DfsM

Reagovat

mě by hlavně zajímalo, od koho ta skladba, co hraje Scala je. Zajímalo by mě, jak zní v originále, zda je také tak nadupaná. IMHO si myslím, že ano :)

26
TK
Reagovat

SUNíčko:
skladba se jmenuje Palladio od Karla Jenkinse (v originále např.tady).
Jinak holčiny ze Scaly mají taky vlastní web stránky, na kterých je nezkrácená verze této skladby v docela pěkném videoklipu.

27
sarka
Reagovat

To mi právě přišlo vcelku hrozný, dětskej hlas nevybočující ničím z průměru, toť můj názor. Mnohem víc v druhém díle se mi líbila zpěvačka na konci (a asi i jediné představení z druhé série, jinak nuda), kdy zazpívala hit z Bodyguarda a ještě si při tom spolu s porotkyní pěkně zaplakaly:D

naprda@seznam.cz: pozvánka poslána

další už bohužel nemám:(

28
Scalex
Reagovat

Jen bych opravil autora titulků u Scaly – electric strings opravdu nejsou nástroje s elektrickými strunami, termín se překládá jako elektrické (nebo elektronické) strunné nástroje (což, ač se nemusí jevit, je podstatný rozdíl). Strings nejsou jen struny, ale nazývá se tak celá skupina nástrojů (u nás bychom jim zkráceně řekli „smyčce“, spadají do toho housle, violy, violoncella a kontrabasy).

29
TK
Reagovat

Scalex:
díky, v téhle oblasti se zrovna moc nevyznám. Titulky opraveny.

30
f9587
Reagovat

nevim jestli to tady někdo řešil ty titulky tomu klukovi se neposmívají ale šikanují ho proto tam všechni udělali takové woahmmmmmmm nebo co to

Přidat komentář