Panáček v reality show

ČSMT 2018 (31. 8.) první casting (postupující)

2. Září 2018 | napsal(a): | reality show: ČeskoSlovensko má talent

csmt-2018-porota
Máme za sebou první castingový díl Česko Slovensko má talent s jednou novou porotkyní a zcela novým moderátorským párem. Kdo nám z něj postoupil? Komu porota Talentu řekla minimálně 3krát ano? Pojďte se podívat a do komentářů pak napsat svůj názor. Slovenští diváci tedy až dnes večer. Tak ať to nečtou, neb spoilery jsou v ceně :)

Ludvík Janíček, 22 let

csmt-2018-ludvik-janicek-80590
Pro Ludvíka byl cíl postoupit a to se mu po prolezení tenisovou raketou bez výpletu podařilo. V dalších kolech toho asi nemá moc co ukázat, takže bych to viděl jen na formální postup, ale v dalším pokračování Česko Slovensko má Talent jej již neuvidíme.

Vendulka Šponarová, 40 let, trenérka koní

csmt-2018-vendulka-sponarova
Různé drezůry psů již byly v ČS má talent k vidění, tak proč ne drezúra koně. Kůň Pieter ohromil porotu svoji velikostí i citem pro rytmus. Navíc má pro další kola potencial, tedy jeho trenérka Vendulka s ním má určitě nacvičenou nejednu další sestavu. wow efekt se již nejspíše nedostaví, ale co už.

Hans Davis, varietní umělec

csmt-2018-hans-davis

Belgicky varietní umělec Hans Davis, který si porotu získal svoji prstovou stínohrou. Asi nejen za mě, velmi pěkná podívaná a má velký potenciál do dalších kol. Nemyslím si, že by v castingu vystřílel všechny svá stínová kouzla, která za desítky let své varietní praxe vymyslel. Pokud nechcete přijít o překvapení, tak se nedívejte na jeho web https://www.hansdavis.com/welcomepage :) Samozřejmě mu při diváckém hlasování může škodit, že je Belgičan, ale cizinci už i ČS talent vyhráli, tak proč by se nemohl daleko probojovat i on.

Simona Mária Halvoníková, 10 let

csmt-2018-simona-maria-halvonikova
Simonka patří do kategorie roztomilé malé dítě, co něco umí. Simonka umí hrát na akordeon a k tomu zpívat, navíc estetika vystoupení byla doplněna o lidový kroj. Postup jasný, ale potencial do dalších kol nevím, nevím. Milé to vystoupení rozhodně bylo.

Petra Škodová, 35 let, varietní umělkyně

csmt-2018-petra-skodova

Hm, správně tohle vystoupení vystihla Marta Jandová. Už viděla rozhodně lepší práci s obručí a i u mladších ročníků, než co předvedla v rámci svého burleskního vystoupení Petra. Pány v porotě dostala na svoji vyzrálou ženskou krásu, ale jinak vlastně neměla co nabídnout. To, co předvedla, předvede v Československu nepochybně hodně lidí a často i v mnohem lepší kvalitě. Petra se od nich odlišila jen tím, že měla koule se přihlásit do show a vystoupit před televizními kamerami. Můj tip je, že ji už v dalších dílech neuvidíme.

Agáta Hlavenková, 20 let

csmt-2018-agata-hlavenkova

Agáta si měla ještě pár měsíců počkat a přihlásit se do The Voice na konkurenční TV Nova / Markíza. Hlas má fakt pěkný, kytaru nepotřebuje a osobně mě zajímá, jak zní v jiné písni než jako Amy Winehouse, kterou má bezesporu skvěle nacvičenou. Agátu bych radši než v Talentu viděl v klasické televizní pěvecké show.

Janne Mustonen, 39 let, žonglér

csmt-2018-janne-mustonen

Janne Mustonen, další zahraniční účastník, tentokrát z Finska. Google prozradí, že za sebou má i vystoupení v britském Got Talent 2018, své vlastní heslo na finské Wikipedii a taky svůj web. A vypadá to, že žonglování s motorovými pilami je jeho vrcholné číslo a tedy si v castingu už vystřílel vše, co mohl. Potenciál do dalších dílů ČS talentu je tedy velmi malý či žádný.

Tron Girls, 22 – 27 let

csmt-2018-tron-girls

Partička mladých a tudíž krásných děvčat v uplých, svítivých kostýmech. Postup si zasloužily, což o to, ale hlavní podíl na něm má skutečně ten bezejmenný kluk v pozadí, který nejen rozsvicoval kostýmy dle potřeby, ale nejspíše vymyslel i jejich svítivé technologie. To bylo totiž na vystoupení Tron Girls to nejzábavnější. Samotná choreografie už tak skvělá nebyla a byly v minulosti k vidění i o mnoho lepší taneční čísla. Snad holky po postupu zamakají a ukážou ještě nějakou parádní taneční show a kdyby ne a chtěli jste je znova vidět, můžete si je již nyní pronajmout na firemní party.

Peter Lalík, 48 let

csmt-2018-peter-lalik

Lidsky zábavný se skvělým hlasem a citem pro hudbu, to je nezaměstnaný Peter Lalík. Opravdu vydařené castingové číslo a právem zlatý hřeb prvního dílu. Co předvede v dalších dílech Talentu, toť otázka.

A jak vám se líbil první castingový díl Česko Slovensko má talent? Napište nám do komentářů.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
Martasa
Reagovat

Nevíte někdo, jestli tu budou články k Tvoje tvář?
Zatím tu nikdy nebyly.

2
SUNicko
Reagovat

@Martasa: Na 98 % nebudou. Není moc o čem u té show psát a nejspíše to ani nikdo z nás nesleduje. Díky za pochopení.

3
Lukša
Reagovat

Tak tedy další ročník ČSMT. Tentokrát za sebou nemám aktuální řadu BGT, takže nebudu trpět tím, že bych už polovinu čísel viděl. K číslům v prvním díle toho nemám moc co říci, zaujal jen Belgičan a Fin, ostatní zbytečný postup nebo „jednou a stačí“.
Radši bych se zaměřil na to okolo. Třeba intro, sice není špatné, ale nemyslím si, že je správné dělat z Talentu cirkusáckou show. Porota jede na stejné vlně, jen Slávik chřadne a chřadne, a naštěstí Bílou nahradila Jandová, která po úvodní hodině a půl působí velmi dobře.
Co ale rozhodně nepůsobí dobře jsou moderátoři. Davida většinou celkem beru, ale tady mi zatím nesedl, hlavně mě neskutečně vytáčely jeho řeči v průběhu několika vystoupení. A ta holka (Slováci, fakt je u vás známá?), zatím nehodnotím, neměla takový prostor a nechci jí předčasně křivdit.
A otázka na závěr. Ten černý čtverec v pozadí bude po celé castingy? :-)

4
Lukša
Reagovat

@Martasa: Tvář mám jako kulisu, takže mám přehled, co se děje. Ale nevím, co by se o tom dalo sepsat. Uměl bych díly mírně ironicky glosovat, ale to je tak všechno :-)

5
SUNicko
Reagovat

@Lukša: ironické glosy klidně bereme. Jestli chceš, klidně ti dáme neplacený prostor na Panáčkovi :-)

6
Lukša
Reagovat

@SUNicko: Pokud to tu nemáte technicky příliš složité, tak bych to mohl zkusit :-)

Reagovat

@Lukša: Nemáme, prosím, napiš mně na sunicko@centrum.cz Díky.

8
Richard7
Reagovat

@Lukša: Nebude ten čtverec jen další kamera ? :D vypadá to každopádně blbě , na první shlédnutí jsem si toho ani nevšiml .

9
Luke
Reagovat

@Lukša: Já teda nevím, ale mě přišli moderátoři naprosto v pohodě a dokonce si myslím, že si oba i lidsky sedli za tu chvíli, co sem mohl zpozorovat. Určitě je lepší, že moderují chlap a ženská, než dva chlapy jako bylo dosud. Takže za mě určitě plus.
Jinak jak to bude s talentama se uvidí, přece jen už je to 7.ročník, ale i tak je tolikátá řada a přijde sympatická holčina s kytarou, která měla hlas jako zvon a svojí originalitou by strčila v letošní superstar všechny do kapsy a došla by určitě daleko. A ten pán na konci, co zpíval jako Žbirka byl taky super.
Sem zvědavý na zlaté bzučáky, komu to letos napálí, už v příštím díle bude asi první.
A opravdu bude 15. castingových dílů ? Se trošku zbláznili ne ? To je strašně moc…

10
Lukša
Reagovat

@Richard7: U mě to bylo naopak to první, co mě praštilo do očí :D
@Luke: Ono to bude o zvyku. Na Pyca s Jakubem nikdo nemá, naopak horší než Junior a Marcel taky jen tak někdo nebude. Novou dvojici nechci ještě celkově hodnotit, na to je brzo. První dojem ale u mě nedopadl nejlépe.
A ještě jedna věc oproti minulému ročníku, kterou považuji za velké plus. Konec Talentomatu!

11
Martasa
Reagovat

@SUNíčko: @Lukša:
No super kluci:-) Vtipně glosovat by bylo úplně nejlepší.
Jen bych si ráda přečetla, jak to vidi někdo jiný… Názor ostatních:-)
Třeba i na Sokola a porotu.
My to sledujeme doma s manželem i se synem a většinou se shodneme:-)

Předem díky:-)

12
Prochor
Reagovat

Holky měly kliku že se do poslední Superstar nepřihlásila Agáta.

Přidat komentář