Panáček v reality show

Amerika má Talent 2014: 4.čtvrtfinále ovládli (bohužel) zpěváci! (rekap+video)

27. Srpen 2014 | napsal(a): | reality show: Amerika má Talent

[singlepic id=9984 w=615]
V dnešním rekapu předkládám poslední čtvrtfinále, které se vysílalo minulý týden. Takže se blížíme konečně k tomu, že srovnáme krok se zámořským vysíláním. Aktuálně zabojovalo posledních dvanáct soutěžících, kteří se chtěli prodrat do finále. Hodně se zpívalo, hodně se tancovalo a nepatrně kouzlilo. Kdo urval posledních pět místo do semifinále?

Bad Boys of Ballet

Tahle baletní skupina se na castingu jen rychle mihla a dál jsme o nich už moc neslyšeli. Chtějí dělat něco tak klasického jako je balet, v moderním hávu. Nápad je to určitě dobrý, ale balet není pro každého. Všichni jsou určitě dobří tanečníci, jako open celého večera taky ok, ale tomu vystoupení něco chybělo. Tak nějak celou dobu čekáte, že přijde nějaký ten moment a ono nic nepřijde. Pánská část poroty to vystihla dobře, že je to dobré, ale ne vynikající a že to spíš vypadá jako tanečníci z pozadí u zpěváka na scéně. Za milion tohle číslo určitě nestojí.

One Voice Children´s Choir

Tenhle obří dětský chór čítá sto dětí a věřím, že ta logistika všechny přemístit do New Yorku byla možná náročnější než samotné vystoupení. Tahle banda měla na castingu prvotní a jeden hlavní problém. Frontová zpěvačka prostě nemá tak kvalitní hlas, aby utáhla celý chór. Projevilo se to na castingu, ač se ve čtvrtfinále snažila seč mohla, tak ani v New Yorku to z počátku neutáhla. Bylo tam několik falešných tónů. Chór byl samozřejmě vynikající, protože takhle velké zpívající těleso má prostě ráži, ale i v tomhle bych viděl trochu problém, protože mi to přišlo bez důrazu, průraznosti. Prostě střechu Radio Music Hall to neodpálilo. A postup za to, že to jsou dítka? Ne. Vystoupení bylo vcelku jinak příjemné, protože se zpívala parádní písnička, ale ta přidaná hodnota navíc mi scházela. Je to hezké, ale taky to není za milion babek.

Jonah Smith

Jonah je takový skromný chlapík, který je asi prototypem dobrého Američana. Tvrdě maká, aby zajistil manželku, a přitom se věnuje hudbě, jako svému neuspokojenému snu. Tady vidím jistou spojitost s předešlými pěveckými výherci této show. Uvidíme, kolik sebere hlasů. K vystoupení… Já už si někdy říkám, jestli to je už má nějaká talentová či pěvecká deformace či co, ale mně se to tak extra dobrý nezdálo. Jako ano, barva hlasu tam nějaká je, ale myslím, že nešla tak úplně na povrch. Trochu se ztratil ve vokálech a celkově ta písnička moc k jeho hlasu nešla. Myslím, že měl hlavně nechat vyniknout svůj hlas, který by se více rozezněl a vyniknul. Takhle mi to přišlo jako koukatelný, poslouchatelný, ale zase mi tam chyběla nějaká ta přidaná hodnota.

Dom The Bom´s Triple Threat

No, tady je potřeba přiznat mou chybu. Dětičky se mi na castingu vcelku líbily, tam to působilo nějak ok. Ale v live show to bylo neskutečně trapné. Likvidování kartami všeho, co vidím, nebylo ani vtipné, ani zábavné, prostě sakra nudné a úplně zbytečné. Asi nejhorší číslo za celé 4 týdny čtvrtfinále.

Extreme

Máme tu další zástupce z tanečních skupin. A tohle je jedna z těch klasických zástupců tanečních skupin, které jsme mohli po celém světě vidět stovky v těchto show. Hodně obecných tanečních pohybů, hodně okoukaných kreací, ale přesto se v tom dá najít ještě minimálně jeden prvek, který se mi líbil a to jak tam kolikrát házeli s těma holkama. Některé výhozy se jim vážně povedly. Vyjma konce, kdy to vypadalo, že tu nebohou holku ve vzduchu rozlámou. Myslím, že si takovou čočku od poroty nezasloužili. V rámci večera to bylo první svěží číslo.

Emil a Dariel

Na tuhle sympatickou bratrskou dvojici jsem se těšil. Oba hrají díky svému dědečkovi na cello a tak komorní a klasický nástroj upravují do moderní podoby a aranží. Jejich vystoupení bylo výborné. Mělo grády, dynamiku, spád a celkově se mi to zdálo jako svěží vítr. I přes všechna pozitiva se mi to ale zdálo takové, jakože jsem čekal víc. Bylo to jako dobrý, ale chvílema jsem se přistihl, že mi ten zvuk cella lezl na nervy, že mě vyloženě otravoval. Kluci to mají dobře vymyšlené, ale casting se mi asi víc zamlouval. Čtvrtfinále bylo super, myslím, že by to diváky mohlo nadchnout.

Nina Burri

Nina nám v úvodním jinglu představila svou životní story, kdy se rozhodla, že chce dělat profesionálně ohýbačku. V poměrně pozdních letech se vydala ze Švýcarska do Číny a tam se všechno naučila. Klobouk dolů, že se podřídila své snu. Aktuální vystoupení samozřejmě ukázalo, že je ve svém oboru skvělá. Kam a do jakých pozic se dokáže pokroutit je neuvěřitelné. Ale jak řekla Heidi, není to pro tak velké pódium. Ano, ukázala několik prvků, ale byla to spíše taková exhibice bez přidané hodnoty. Víme, že to Nina umí, ale nebylo tam nic extra navíc. Já bych k tomu zvolil třeba ještě nějaký dramaturgický prvek. Ale uvidíme, jestli získá dostatek hlasů.

Quintavious Johnson

Tedy, já vždycky než tohle šílený jméno nadatluju na klávesnici… Tohohle klučinu považuju za černého koně soutěže. Má parádně zastřený a zapamatovatelný hlas, je z dětí v letošní řadě jasně nejlepší a jeho čtvrtfinálové vystoupení bylo výborné. Tady není co dodat. Quintavious byl vynikající.

Mothmen Dance

Tato skupina inovativních tanečníků mě na prvním castingu moc nepřesvědčila. Ale ve čtvrtfinále to bylo úplně jiné kafé. Od prvních vteřin mě to vtáhlo, taneční kreace, hudba, dynamika, postup a celá výstavba vystoupení. Prostě výborné vystoupení a přesně takhle se mi to líbí. Mělo to šmrnc, nápad a gradaci. Výborné. Postup by si vážně zasloužili.

Smoothini

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁJJ. To je prostě tak, když se na něco těšíte, věříte v to a pak přijde těžký pád rovnou na držku. Na Smoothiniho jsem se moc těšil, považuji ho asi za nejlepšího kouzelníka v letošní řadě. Na castingu odvedl neskutečně parádní práci, ale ve čtvrtfinále to byla prostě nudná hrůza. Řeknu to lidově, „stálo to za hovno“. Nemělo to spád. Smoothini má v kapse mnoho lepších triků a vychytávek, než staromódní čachrování s bankovkama, a on si vybral asi vážně to nejnudnější ze svého repertoáru. Velké zklamání a ani bych se nedivil, kdyby nepostoupil.

Jonatan Riquelme

Jonatana produkce na castingu vcelku rychle přelétla a neuvolnila z něj na začátku ani video. Původně jsem chtěl o něm v rekapu psát, ale nakonec jsem od toho opustil, protože nebylo video. Ale jeho číslo jsem považoval za jedno z těch nejlepších akrobatických, co v letošním ročníku je. Původem Argentinec, předvádí neuvěřitelné balancování, kde mně tuhla krev žilách. Tady to prostě musí být vážně umění dokonalého ovládání rovnováhy těla. Přeju mu postup dál. Jsem zvědavý, co by ukázal příště. Výborné vystoupení.

Kelli Glover

Obávám se, že u Kelli to mám asi podobně jako u Smoothiniho. Velmi jsem se těšil, že to s hlasem rozparádí a urve střechu arény, ale opak je pravdou. Kelli má sice velký a barevný hlas, který utáhne velké songy, ale ve čtvrtfinále mě to nenadchlo. Myslím, že si mohla vybrat údernější písničku na závěr. Tahle byla taky dobrá, ale dalo se vybrat líp, jak zahrát lidem na notu. Dobré, poslouchatelné, ale zároveň mně to přišlo jako průměrné. Chybělo mi tam asi něco navíc.

TOP 3 nejlepších

1, Mothmen Dance
2, Jonatan Riquelme
3, Quintavious Johnson

Hvězdní hosté

Taylor Williamson

Finalista loňského ročníku. Stand up komik.

The Illusionists

Tohle jsou ty správný iluze, kde přechází zrak.

Kdo postoupil do semifinále?

Já bych řekl, že poslední čtvrtfinále bylo soumrakem favoritů. Smoothini i Kelli Glover byli papírově na nejvyšší úrovni a čekalo se od nich nejvíc. Nebyli nejslabší, ale rozhodně nepřesvědčili tak, jak měli. Čekal jsem od obou mnohem víc. A tím se tak hlasování stává mnohem zajímavější. Koho Američané prohlasují dál?

Nick dneska hlasování chvilku protahoval, než se k němu dostal. První propustka do semifinále čekala na Emila a Dariela. Vcelku zaslouženě, ale v semifinále by mohli přidat do plynu. Druhou propustku pro mě nečekaně urval Jonah Smith, ale jak jsem psal výše v rekapu. Američané mají tohle rádi. Třetí propustka padla Quintaviousu Johnsonovi. Poslední čtvrtfinále asi bohužel ovládnou zpěváci. Čtvrtá povolenka jít dál šla i propadáku Smoothinimu. V semifinále by se měl ukázat v lepším světle. A nejčernější můra se nakonec naplnila, kdy bylo jasné, že projde další pěvecké číslo. Porota totiž musela rozhodnout mezi Kelli Glover a překvapivě One Voice Children´s Choir, kteří si utrhli hodně hlasů, i když vystupovali jako druzí. Jenže asi všem divákům bylo jasné, jak porota rozhodne. 3:0 pro Kelli Glover, kdy nehlasovala jen Heidi. Docela škoda, že tři z pěti postupujících jsou zpěváci. V dnešním díle bylo několik mnohem zajímavějších čísel.

Hodnocení 4.čtvrtfinále

Poslední čtvrtfinále bylo dobré, ale ne nejlepší. Hodně se zpívalo, několikrát tancovalo. Dost mě zklamal Smoothini a Kelli. Oba si postup nakonec vyválčili. Škoda, že nešli dál Mothmen Dance, protože ti byli parádní. Postup mnoha zpěváků nás může štvát, mě docela jo, protože ze včera si to dle mého zasloužil jen Quintavious, ale patří už do amerického koloritu této soutěže. Zpěvák tu má prostě sakra velkou šanci uspět.

Dnes běželo za mořem první semifinále. Na to se už podíváme hned zítra a konečně se zámořím srovnáme krok.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Amerika má Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Monika
Reagovat

Tak tenhle dil me nastval, konecne se mi neco moc libi a ono to nepostoupi, safra:-(( Mothmen Dance bylo vyborne cislo, od zacatku do konce perfektne vystavene se skvelou doprovodnou hudbou, ani na chvili jsem se nenudila, dokonce jsem si to pustila jeste jednou. Skoda:-((((

Reagovat

@Monika: Mothmen Dance je fakt škoda. Nejlepší číslo večera a zůstane to někde na chvostu. Ty Amíci jsou na to zpívání úplně ujetý.

3
Willandraify
Reagovat

No me tenhle dil vubec ale vubec nebavil…Spis me nudil a mela jsem co delat, abych to dokoukala…Nelibilo se mi v podstate skoro nic..:D Jen Mothmen Dance a hvezdni hoste..:D

Přidat komentář