Panáček v reality show

Prostřeno V. (20.- 24.2.) Pardubice a okolí

20. Únor 2012 | napsal(a): | reality show: Nezařazeno

[singlepic id=3510 w=420]
I v týdnu z Pardubicka se můžete v pořadu Prostřeno! těšit na kuchařské a hostitelské umění čtyř žen a jednoho muže. Tentokrát nás čeká prý čeká sushi, pošírovaný losos, bramborové placičky s vepřovým, vepřový steak, masové kuličky se zeleninovým pyré a pečené kuře s brambory. Ale také čtyřpodlažní byt, terária s pavouky v ložnici, dům s klavíry a posilovnou i obyčejný panelák. Sledovat jak si tato parta vzájemně a jak si při vaření povede můžete opět každý všední podvečer na Prima Family.




Představme si jednotlivé účastníky

Pondělí – Monika

Monika vystudovala hotelovou školu a nyní se živí jako masérka. Má dvě děti. Obývá čtyřpokojový a s péčí zařízený byt.
Chutě / Nechutě: Tíhne k netradičním pokrmům, vítá nevšední a nové chutě. Nesnáší Hermelín, ementál a neomalené chování u stolu.

Úterý – Silvie

Vystudovala SOU – obor kosmetička s maturitou. Poté pracovala jako barmanka, nyní je na mateřské. Přivydělává si tiskem fólií a úpravou fotek. Tři roky žije s přítelem ve dvoupokojovém bytě ve Svitavách.
Chutě / Nechutě: Až na řídké výjimky sní všechno. Nesnáší vnitřnosti a u stolu šťourání v jídle.

Středa – Veronika

Studuje na osmiletém gymnáziu v Pardubicích. Zatím pracovala pouze na studentských brigádách jako baristka. Žije s rodiči a dvěma mladšími sourozenci v hezkém rekonstruovaném domku.
Chutě / Nechutě: Jí téměř vše, má ráda vývary a saláty. Nesnáší dršťkovou polévku, mléčné a rybí polévky, syrovou cibuli, aspiky a produkty ze zabijačky a také špinavé nádobí na stole.

čtvrtek – Jiří

Vystudoval Vyšší odbornou školu informačních technologií v Pardubicích. Už tři roky se živí jako privátní finanční poradce. V minulosti dělal pro webdesignérskou firmu a také v marketingu a PR. Sedm let má přítelkyni. Bydlí spolu v pardubickém 2 + kk.
Chutě / Nechutě: Jí a pije vše. I v cizině. Dokonce by prý snědl pražený hmyz. Ani v Egyptě neměl problém s „faraonovou pomstou“. Zatím neví o ničem, co by nesnědl.

pátek – Květa

Pracovala v obchodním centru, ale během natáčení o místo přišla. Je dva roky rozvedená. Žije s dvěma syny, psem a maminkou v bytě 3 + 1 v paneláku v Pardubicích.
Chutě / Nechutě: Miluje maso v jakémkoli množství a podobě. Nesnáší oříšky a mák, protože na ně má alergii. Nepozře jídlo, které na první pohled vypadá, jako by ho už někdo přežvýkal. Vadí jí srkání u stolu.

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Nezařazeno

Diskuze k článku

Počet komentářů: 29
1
Belisana
Reagovat

tak, absolventka hotelovky me nejprve nadchla svym menu, aby to vzapeti zabila pouzitim cerneho vyvetraleho pepre z davno otevreneho pytliku, „rybiho“ a „grilovaciho“ koreni na lososa… skoda…. ne?

Placnutim fazoli z plechovky do zakladu ragu me taky nepotesila. Nevim. Prislo mi to prekombinovane, a zejmena zas ta smetana.
Ja kdyz si chci dat rybu, tak proste to chci mit lehky a ne se k tomu zarvat fazolema a smetanou. Nic proti smetane a fazolim!

Pak jsem nebyla spokojena s vykladem posirovani. Vim prd, ale jedna z veci, kdy jsem o posirovani slysela poprve, jsou posirovana, neboli ztracena vejce. Voda proste nesmi dosahnout 100 stupnu, ale asi jen 90 nebo 95, v ni se to vejce zatahne, a zloutek uvnitr je tekuty. Vim, ze tak nejak se pripravuji i jine veci, ale nejsem odbornik. Rekla bych, ze u posirovani jde o tu teplotu v prvni rade.

Susi nejim, neprilnula jsem k tomu. Ale to je skutecne aspon predkrm v pravem smyslu toho slova, zejmena co se tyce mnozstvi a lehkosti/tezkosti jidla, takze OK.

Libil se mi prostreny stul. Jednoduchy, ladil. Fakt se mi moc libil.

A co se tyce dezertu, po tom bych skocila HNED :-D ackoli to teda byla naloz! Pulka by stacila vic nez bohate.

2
anja
Reagovat

Monika mě s tím pošírováním extrémně bavila. Imho se pošírovat nedá tak jednoduše na pánvi na sporáku, ale potřebuješ k tomu vybavení, kde si přesně nastavíš teplotu, konvektomat, a teplota je 60-80 stupňů, což se na pánvi fakt nedá utrefit. Takže to bylo takové domácí jakože pošírování???… Heh co všechno český člověk nevymyslí :) Stejně tak hrůzostrašně vyráběla sushi – domácí jakožesuši, na rýži napatlaný kupovaný norský salát s majonézou, milovník sushi by zaplakal, japonec by se okotil. Wasabi patří na mističku vedle a ne přímo do ruličky. Chyběl zázvor. Těch kiksů, kterých se dopustila na sushi, tam bylo víc jak jsme četla na ofiku.

Slečna z hotelovky by snad měla znát technologii pokrmů, teda aspoň já bych to od ní očekávala. Lívance byly ok, až teda na tu rozteklou omáčku, ale budiž

3
anja
Reagovat

jinak teda ještě jsem se pozastavila nad inteligencí přítomných, nějaká důvtipná ženština, nevím která, tam zahlásila, že sushi je čínské jídlo – ok takže lezu do pořadu o vaření a nemám ani základní znalosti o kuchyni ve světě

Reagovat

OT, ale potravinové :-)
Nesledujete Ženy na cestách? Mě v Turecku Zlatuše odrovnala, když nad tureckou plackou snila, že by si k ní dala roštěnku či nějakou mastnou flákotu. Přišla jí až moc suchá = dietní :-) U turecké kávy jsem už jen zírala.
Tak co se pak divit sushi a spol. po česku.

5
KK
Reagovat

Ajda: narazila jsem na to při přepínání programů, ale páč jsem tam zahlídla ženu z lidu, okamžitě jsem přepnula.. na tyhle lidový typy prostě nemám nervy.. a koukám, že jsem udělala dobře:o)) narozdíl od mé drahé polovičky, která má na tyhle divnotypy snad čuch a pokaždý se s nima dá do hovoru a děsně ho to baví..:o)
Taky mám menší OT, ale taky potravinový – co je to za módu, žrát ty divný instantní nudle, co se zalejvají vodou? Jednak to děsně smrdí (zrovna teď mě to v práci zabíjí) a jednak je to fakt hnusný.. lidem to chutná nebo jsou tu nechuť ochotní pominout, hlavně že ušetří chvilku času místo vaření?

6
anja
Reagovat

4 trapný výstup Zlatuše na téma česká turecká káva jsem viděla, jinak to moc teda nesleduju, zas nejsem až taková masochistka abych se musela nechat týrat záběry na Zlatuši v plavkách anebo jejími duchaplnými komentáři

5 KK myslíš ty čínské instantní polívky? taková ta hrouda nudlí co se zalije vodou a přisype z k tomu z takového pidisáčečku nějaké dochucovadlo? no takovýma polívkama týrá moje kamarádka svého syna už několik let. Třináctiletý kluk ve vývoji mívá na střídačku k večeři tuhle polívku anebo salámovou pizzu co se z mražáku hodí do trouby. Kluk nedá do pusy ani ovoce ani zeleninu, ale ty instatní hnusy mu neobyčejně chutnají.

7
KK
Reagovat

6 – jo, přesně.. a nebo takový to all inclusive balení, který se tváří jako lepší, ale je to to samý, akorát v kelímku, fakt to tady žerou skoro všichni.. neříkám na intru, na koleji, kde jsou ty podmínky omezený, ale v práci – tudíž přepokládám, že ty lidi buď žijí sami nebo u rodičů, tudíž mají kuchyň – to nepochopím.. a cpát to dobrovolně do dítěte, to mi teda přijde snad úchylný nebo co :o/

8
Haha bimbi
Reagovat

Co se týče pošírování, já zdaleka tak znechucena přístupem paní Moniky nejsem. To, že se před pošírováním může nechat ryba zatáhnout na pánvi není vůbec nic špatného. Naopak, pouze pošírovaná ryba má celkem nevzhlednou konzistenci, rozpadá se a tím rychlým opečením získal losos barvičku. Příloha – ragú z fazolí a smetany je v pohodě. Proti fazolím z plechovky (slušné kvality, podle plechovky měla Bonduel a garantuji Vám, že by stejnou použili klidně i v dobré restauraci nebo hotelu) nemám taky zásadních námitek. Oproti běžnému standardu, co v Prostřeno většinou vidíme, bylo tohle přece jen o třídu výš. Špetka grilovacího koření nebo hotové fazole není nic, co by to jídlo degradovalo. Suši bylo pěkně tvarované, ten kupovaný salát jsem neviděla, ale to spíš kvůli mé nepozornosti. Pro začátečníky – proč ne, kdyby tam dala syrového lososa, asi by uspěla u spolustolovníků hůř.

9
Belisana
Reagovat

kdyz jsme u toho sishi, zda se, ze je to velice popularni pokrm v ceskych zemi, ale je potreba dat si zalezet
http://cdn.buzznet.com/assets/users16/armenatoyan/default/fun-sushi-bento–large-msg-130023433701.jpg

11
Belisana
Reagovat

dnesni prostreno takovy lidickovsky :-) ale nechce se mi uz do tech lidi rejpat, jen me opet prekvapila Monika z hotelovky a jeji uzas nad tim, ze neco se da zahustovat bramborama!
a trosku mi jde na nervy prechytraly pan, na nej jsem zvedava, a kdyz to bude stat za prd, dam mu to sezrat :-D

12
anja
Reagovat

11 Taky jsem se nad tím pozastavila :)) těch excesů je tam fůra, když si všímáš

Haha bimbi, ne, sushi měla i blbě vytvarované, maki sushi má být řasa jen na okraji, nemá to být závitek jak předvedla dotyčná – to sushi bylo celé špatně. Nesnáším tuhlenctu lidovou tvořivost.

13
okkvp
Reagovat

OT k instatním polévkám s nudlema a pytlíčkem koření – muž občas pracovně v kontaktu s jihokorejci. Ti jsou podle jeho pozorování „nejplechovější huby na světě“ protože jim nic není dost ostré, pálivé. Někteří si na cesty vozí i zásoby svých oblíbených kelímkových nudlových polévek a dostal tedy ochutnat. Kelímek originál a kelímek zdejší naprosto identické, obsah ale značně rozdílný – především chutí (s pytlíčkem i bez), ale i množstvím a konzistencí těch nudlí.

Zdejší okouzlení části obyvatelstva sushi a asijskou kuchyní považuju především za módní pózu. Soudím podle několika (dost), které znám. Ale nic divného, znalců a fajnšmekrů na víno je tu teď taky alespoň 2 miliony ;-)

14
anja
Reagovat

13 okkvp, známý co dělá v jihokorejské firmě je fascinován korejci jak málo jedí, nechápe, že na takové trošce mohou přežít :)

a k tomu druhému odstavci – já teda ze sushi nejsem nijak nadšená, už jsem to kdesi tady psala, doma jsem to vyráběla jen jednou za dozoru syna, v hospodě si to dám jen velmi zřídka, nevyhledávám to, ale – moje dítě inklinuje od mala k východní filozofii, od předškolního věku dělá judo, džitsu a kdejaké bojové sporty, takže japonská kuchyně je pro něho vlastně styl života, není to zajít si na sushi a pak o tom kecat někde před kámošema… jo a ze sushi party mi povinně nosí ty hůlky, nalakuju si je na různé barvy a používám je jako jehlice do vlasů :))

15
Haha bimbi
Reagovat

Když mě je tak nějak mnohem milejší, když někdo udělá suši třeba i jako „a la suši“, ale má tu snahu o něco trochu jiného než „sýrová mňamka“ nebo „topinka s fantazií“ eventuelně „kuřecí salát s překvapením“ nebo podobně. Ale já suši nejím, takže případné chybičky mne tolik nenadzvedávají ze židle, to je pravda.

16
Ajda
Reagovat

Tento týden jsem to viděla poprvé celé a nijak mě to vaření nenadchlo. Hlavně pařížský krém či co to bylo, byl hnus od pohledu, vůbec si to ten název nezasloužil.
Ale bordel u vaření uměla holka udělat perfektní :-)

17
koc
Reagovat

zase žlíce :o

18
Belisana
Reagovat

17 nestras, zatim jsem u dneska, a je to ten pan :-DDD

19
Belisana
Reagovat

Roalda gut a vcil budu knidopich, nakrajela bych tu bagetku. Otravuje pe prvnim soustu – jaky to je???
Nu coz, „dojedýno“ bleeeeeee

hlavni chod – karbose s s nakou kejdou. Tak jak vam to chutna? Hned vam vysvetlim, jak a z ceho se to dela.
No, chtel je vyucit v gastronomii, ale narazil na tupone :-D

zabavu preskakuju

Dezert gut. Pan je mi nesympaticky. A to je to! Blbe se pak na to kouka objektivne. A hned je tu pavlac :-D

20
Belisana
Reagovat

žlice

absurdni, ze si jako ani necucne toho sampusu, ale budiz :-D akorat je to legracni. Ja jsem se poprve namazala…no primo myslim vozrala v 16. Byla to dobra lekce:-D cucnout si sampusu me prijde v jejim veku OK i v TV

ta lidicka z utery je vtipna :-DDD nezapamatovat si parmezan, to uz je druha ve skupince, co ho nezna…?

hotelovka by si dala do polivky syr? Tak jo :-D

žlice mi unikla (zacinam tak na 18. minute, zabava neba), ale tusim autorku. Vyblížu, tedy zitrejsi hostitelka asi :-)))

steak byly fakt medailonky, ale jinak musim rict, ze divcina je sikovna :-)

no, pan tady nebyl tak votravnej jako jindy, skoro jsem se chtela stydet, ale vrznu sem kousek pavlace – ze vona se mu Verca libi a von po ni jede? :-DDD
desitka, jede :-D wow i voblížu dala 10!

tak to jsem na zejtrejsek zvedava :-D

21
Belisana
Reagovat

zacinam y holce fandit, uplne nepokryte :-DDD myslim, ze to ma v kapse.

22
okkvp
Reagovat

OT – kdyby měl někdo pocit, že zdejší diskuze je nějak speciálně diskriminovaná a neukazuje se proto v posledních názorech – tak ano, ovšem nikoliv z popudu kteréhokoliv admina! Podobně jako některá další témata filtruje zdejší wordpress sám o své vůli, bez našeho vědomí a zájmu. Na nalezení a odstranění problému se pracuje.

23
RAINMAN
Reagovat

22: Už by to mělo být OK.

24
okkvp
Reagovat

23 – zprávy od SUN o opravě nemám, ono se to měnilo – tož možná je teď postiženo zase něco jiného. Ale kéž by ne.

Reagovat

okkvp (24) již by to mělo být ok. Zrušil jsem v daném pluginu nastavení omezení a pustil bez jakéhokoliv blokování rubrik. Čili se nyní bude snad zobrazovat vše co má :)

26
RAINMAN
Reagovat

25: No ale i SuperStar, Gunčíková a spol. ;-(

27
Belisana
Reagovat

no jo, tak je konec. Dnes to bylo taky vicemene gut, akorat ta polivka servirovana v tom chlebu… co se pak dela s tim chlebem?
Na tech lidech ale byla taky fajn jedna vec, a sice ta, ze neohrnovali rypaky nad bydlenim toho druheho :-)

28
koc
Reagovat

27 – to asi bude pristi tyden pekne maso kdyz toto byla takova pohodicka

29
Belisana
Reagovat

koc snad jo. Je mi to sice prosti srsti trosku, ale neee ze se nezasmeju u toho :-D Prudici maji svy kouzlo, pokud nejsou Jirka Stojka.

Přidat komentář