Panáček v reality show

Československý WipeOut odvysílán na Ukrajině, je to problém?

9. Únor 2011 | napsal(a): | reality show: Drtivá porážka / Wipeout souboj národů

Tento týden si prvně slovenský web Medialne.sk a následně i český Digizone.cz všimli toho, že československá verze show WipeOut, která se v létě natáčela v Argentině, byla již odvysílána a to na Ukrajině.

Panáček v reality show o tom informoval již minulý týden, avšak skrytě v článku o jarním vysílacím schématu, kde jsou k nalezení i videa, jak se snaží slovenský herec Kramár.

Je odvysílání na Ukrajině skutečně takový problém?

Ukrajinská televize Inter tedy již na podzim 2010 odvysílala WipeOut, kterého se účastnilo několik zemi z bývalého východního bloku, včetně Slovenska a České republiky. Vysílána byla pod z mého pohledu velmi originálním názvem Boom – Bitka Slovanov (v ČR by se TV Nova měla držet originálního názvu WipeOut, na Slovensku se ještě nerozhodlo) a jsou tak známy i výsledky, jak celý tento souboj dopadne.

Zde je na místě si položit otázku, zda tohle odvysílání v jiné zemi může TV Nova a TV Markíza vadit či ne. Někdo namítne, že už to nebude sledovat např. z důvodu, že ví, jak to dopadne. Ale je to skutečně problém? Já osobně sobotní a nedělní rána rád sleduji Wipeout na TV Barrandov i bez ohledu na to, kdo vyhraje. Dívám se jednoduše proto, že je to vynikající zábava ke snídani a vůbec neřeším vítěze.

Větší problém bych spíše v oddalování odvysílání viděl v tom, že pokud by naše televize odvysílání československého Wipeoutu oddalovali příliš, tak někteří z účinkujících, by již mohli být v čase vysílání, polozapomenuté hvězdičky. Tedy nelákali by k televizním přijímačům tak, jako když zářili v celé své celebritní kráse.

A jak tento problém vidíte vy?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Drtivá porážka / Wipeout souboj národů

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
1
Ondra L.
Reagovat

Já osobně koukám také na wipeout proto, že je to sranda, ne kvůlu tomu kdo vyhraje, ale… Moderátoři v US verzi jsou skvěle sehraní, mají skvělé vtípky doplněné žlutou tužkou. Nebýt tady toho, tak to stojí za dvě věci. …Takže nevím, zda Nova zvládne i toto. Třeba ano, já budu překvapen a budu se na to i díívat :-)

2
Jackolo
Reagovat

Já bych se vsadil, že Nova bude inspirovaná Britskou verzí a ta nestojí za nic. Dovádí mě k tomu i to, že moderuje Bouček, který je podobný Hammondovi z britské verze a někde ho i daboval. To nejlepší na Wipeoutu jsou vtípky Johna a Johna a Jill na místě, které skvěle skombinují s nějakým vydařeným pádem soutěžícího. Co jsem viděl Kramára na překážkové dráze, tak jsem se teda nezasmál ani jednou.

3
Maxx
Reagovat

Je to otázka, záležet bude na konkurenci v čase vysílání WipeOutu. Pokud poběží něco dobrého třeba na Coolu, tak se na WipeOut z důvodu známých výsledků vykašlu. Když ne, tak se podívám. Ohledně těch účinkujících – já většinu z nich ani neznám, takže ony asi ani moc polozapomenuté v budoucnu být nemohou, když nejsou příliš známé (aspoň pro mě, třeba jsem out). A jen se SUNíčko pochvalte, že jste s tím infem o WipeOutu přišli jako první Vy, pak jsme něco doplnili v diskuzích a až pak se kolem toho udělal humbug na Medialne.sk a Digizone. Ona ta média mohla výsledky zjistit už před Vánoci, ale vykašlali se na to. A až když jsme to tady všichni pořádně probrali, tak se toho chytli, takže Panáček 4ever!!! ;P

4
Kapi
Reagovat

Tahle show je mi uplne ukradena. Pamprdlikovani nejakych postavicek na povel me opravdu nebavi. At uz je tam Franta z číny nebo z česka.

5
Ondra L.
Reagovat

Tak jak je vidno, už to je spuštěno i v Polsku, tomu už trochu porozumim, ta kto vidim na prvni dil :-D

6
Ondra L.
Reagovat

tady to někdo nasnímal na youtube… a teda nevím. Koukám na to, ale americké verzi to nesahá ani po kotník…

http://www.youtube.com/watch?v=10tU5UI_4ak
http://www.youtube.com/watch?v=tTDwc8hAduI
http://www.youtube.com/watch?v=LQdVSvB8buw

7
Pája
Reagovat

Taky na to teďka koukám. Nechápu proč ten poslední úsek je na štafetu :D .. jinak tady jsou odkazy na stažení pře uložto.. http://lutejani.blog.cz/1102/prvni-dil-mezinarodniho-wipeoutu-ke-stazeni

Reagovat

Takže už to odvysílali všichni kromě nás, že? :-D
Tak koukám na polský, je jim docela rozumět ;-)
BTW: super hláška „Anno, nechoď s ním, to je Čech“ A Anna utíkala s Marošem Kramárem :-D

9
koc
Reagovat

nema to s wipeoutem jak ho znam (us, uk) mimo drahy nic spolecneho

10
Petr
Reagovat

Mně to přijde docela dobrý :) .. i dobrý hlášky :D .. a udivilo mě, že asi tři lidi ty obří koule přeběhli :D :)

Reagovat

Ale je to fakt docela nuda … Chvíli se mi do toho nedopatřením pustila nějaká hudba a hned to mělo trochu grády. Ale tak jak to bylo nic moc jako …

12
TK
Reagovat

Ten polský komentář neustále označoval Kramára jako Čecha, občas si pohráli se stereotypy a označovali české hráče jako „Pepíky“ :-)

Předpokládám, že Nova už to má taky dávno sestříhané a jenom takticky vyčkává s nasazením, až bude potřebovat něčím trumfnout Primu. Takže možná počkají, jestli bude mít Prima třeba úspěch s Farmářem a ihned nasadí Wipeout do stejného času, aby ubrali diváky.

13
koc
Reagovat

velmi slusny zimni special ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=boSWFIsF0c4

14
Janča
Reagovat

Ten komentář Poláků v druhý epizodě je dobrej :D .. akorát mě trochu zaráží ta neuvěřitelná neschopnost Čechoslováků (tady jsou odkazy na stažení z ulozto: http://lutejani.blog.cz/1102/druhy-dil-mezinarodniho-wipeoutu-ke-stazeni ) .. jinak ten Winter Wipeout je dobrý nápad, ale mě osobně přijde ta dráha už docela přeplácaná, ale jinak se mi to líbí :)

15
pepé
Reagovat

Tak tady je znát, že se produkce snažila vytěžit z materiálu maximum a celkový dojem působí v prvním úseku nudně. US verze má spád, materiál je prořezaný na kost a divák vidí jen sestřih zajímavých momentek.

Přidat komentář