Panáček v reality show

Wipeout – souboj národů s Čechy a Slováky v létě na TV Nova

20. Květen 2011 | napsal(a): | reality show: Drtivá porážka / Wipeout souboj národů

[singlepic id=1839 w=420]
Tak TV Nova se rozhodla, konečně z archivu vylovit a odvysílat již před rokem natočenou show Wipeout, kterou můžete znát z obrazovky TV Barrandov pod názvem Drtivá porážka v britské a americké verzi. TV Nova se rozhodla během letošního léta odvysílat mezinárodní verzi, které se účastní i Češi a Slováci. K odvysílání však panuje několik otázek. Zkusme si tedy na ně odpovědět či se co nejvíce odpovědi přiblížit.

Wipeout či další český název?

Jedna z otázek je, pod jakým názvem tuto show TV Nova do svého programu zařadí. Z mého pohledu ji trošku vypálil rybník TV Barrandov, který již pro formát Wipeout začal používat název Drtivá porážka. Zkusí tedy TV Nova vymyslet pro tento formát druhý český název, nebo se spokojí s anglickým názvem Wipeout?

AKTUALIZACE: Tak jak je uvedeno přímo na webu TV Nova Tn.cz, tak se tato show bude vysílat pod názvem Wipeout – souboj národů. Podobnost názvu s konkurenční show (viz. níže) Aréna národů je jistě jen náhoda :)




Kdo vyhraje na TV Nova?

Že už tato mezinárodní verze byla odvysílána v jiných státech, které se jí zúčastnili, je známá věc. Co je však zajímavé, že tvůrci této mutace nejspíše vytvořili několik alternativních konců. Jak informoval blog Lutejani.blog.cz, tak při vysílání na Ukrajině vyhrálo ukrajinské družstvo. Při vysílání v Polsku však vyhráli Poláci. Vyhraje tedy při vysílání na TV Nova československé družstvo?

Je skutečně problém, že je znám vítěz?

V českých médiích se objevuje aktuálně dost často škodolibá věta, že když je vítěz znám (nikdo zatím z mainstream médií neinformoval o alternativních vítězích, viz. předešlý odstavec), tak je to celé fraška a diváci o tento formát nebudou mít zájem. Já osobně si to nemyslím. Pokud se o víkendu brzy vzbudím, rád sleduji Drtivou porážku na TV Barrandov a je mně vcelku šumák, kdo tam vyhrává či nevyhrává. Jde mě o zábavu a té se mně dostává měrou vrchovatou. U tohoto formátu jde myslím z diváckého hlediska o vítěze, až na posledním místě.




Aréna národů vs multikulti Wipeout

Že TV Prima připravuje a dle některých informací už i natočila Arénu národů a právě se stříhá, je známá věc. Ta svádí k tomu přemýšlet, zda TV Prima nenasadí tento velmi podobný formát, přirovnávaný ke kultovním Hrám bez hranic, právě proti multikulti Wipeout na TV Nova. Uvidí se, jak je TV Prima daleko s přípravou této show. Pokud je skutečně ve střižně, tak letní odvysílání není vůbec nereálné.

A jaké odpovědi na vznesené otázky máte vy?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Drtivá porážka / Wipeout souboj národů

Diskuze k článku

Počet komentářů: 22
1
Viktorie
Reagovat

A on se někdo dívá na Drtivou porážku kvůli tomu, kdo asi tak vyhraje? :-O :-D To mně nikdy nenapadlo, to je přece úplně fuk.:-D

Reagovat

Viktorie, já určitě ne, ale někteří tim argumentují, že pokud je znám vítěz, bude nižší sledovanost.

3
Viktorie
Reagovat

Pitomost, bych řekla.:-) Ani sama samozřejmě teď netuším, jestli se budu dívat, to sice záleží na hodně faktorech, ale vítěz to stoprocentně není, myslím spíš čas, kdy to poběží atd. atd.

Reagovat

Viktorie, jj, zvláště, když v létě mají televize půst a brakují své archívy a stokrát vysílané filmové trvalky :)

5
TK
Reagovat

Kdo tedy ve skutečnosti vyhrál?

V průběhu 9 epizod získali Ukrajinci nejvíce medailí, v poslední 10.epizodě se všechny získané medaile přepočítaly do časových handicapů, aby měla všechna družstva přece jen šanci na titul. Ve finálové Wipeout Zone se Polákům podařilo nemožné a předběhli Ukrajince o 2 sekundy.

Polská verze (Wipeout Wymiatacze) tak tvrdí, že vyhráli oni a pohár si skutečně přivezli do Polska.

Ukrajinská verze (BUM Bitva Slovanů) zase tvrdí, že je na startu jejich družstva ve finálové Wipeout Zóně poškodila časomíra a podali protest, sudí jim následně protest uznali a odečetli jim 3 sekundy (takže Poláky předběhli o 1 sekundu). Také oni se tak nechali vyfotit s pohárem pro vítěze.

Běloruská verze (Začistka) sice souhlasí s tím, že ve finálové Wipeout Zone byli nejrychlější Poláci, jenže pak celkové výsledky ještě přepočítávali (všechny získané medaile jednotlivých týmů přepočetli na sekundy a tyto sekundy odečetli od výsledného času ve Wipeout Zóně). Po tomto přepočtu došli k tomu, že kupodivu vyhráli právě Bělorusové! Takže i oni se vyfotili s pohárem.

Všechny tyto tři země se ale shodly v jednom: na čtvrtém místě skončil Česko-Slovenský tým. Tým Nováckých a Markízáckých celebrit totiž vyhrál pouze v jedné epizodě, jinak byl jejich výkon spíš ostudný. Ale kdoví, třeba se dočkáme taky nějakých zázračných matematických přepočtů, takže se nakonec i Nova bude radovat s pohárem…

6
Jackolo
Reagovat

Tenhle Wipeout bude fraška a ani trochu zábavná. Nejlepší na Wipeout nejsou ty držkopády, ale komentáře skvělých Johnů a obrázky „elektronickou tužkou Martina Hostáka“

7
johny
Reagovat

Tak Drtivy dopad v clanku me fakt pobavil :)

Reagovat

Asi na to oko hodim, ale ze by me to lakako … to fakt ne. Radsi si stahnu z netu prave probihajici jarni americkou serii nebo zkouknu znovu zimni s ceskym dabingem :)

Reagovat

johny (7), tak to i mě. Pořád se mně to nějak plete. Už jsem to opravil :))

10
Kbelík
Reagovat

škoda že to nenatočila ČT.. s tou elektronickou tužkou Martina Hostáka by to bylo dost ujeté, do toho vtípky Bosáka ze Zárubou a máte z části parodickou a ve většině skvělou zábavu! V zahraničí je Wipeout je hlavně o těch bezva fórech a kundiózní Jill Wagner :)) pády po čase omrzí.. škoda že je u toho nova :(

Reagovat

Tak doufejme, ze treba ty hlasky a maluvky nakonec v ceske verzi nebudou takova tragedie jako ty „nase“ celebrity.
Teda ja v tom nedoufam, ale …

12
Lukáš
Reagovat

Podle wikipedie by to měl moderovat Mádl a Kotek … http://en.wikipedia.org/wiki/Wipeout_(2008_U.S._game_show)

13
koc
Reagovat

13 – jezis marja .. mlada verze GS :( ..

14
Lukáš
Reagovat

Ale zase lepší, než žádní moderátoři, jako to měli Bělorusové, ti měli jen trasový moderátory :D ..

15
Kuba
Reagovat

tak Nova poprvé nasadí Wipeout – Souboj národů ve středu 29.6. 2011 ve 20 hodin a pak teda asi každou další středu.

16
anna
Reagovat

AHOJ, JÁ SE NA TO URČITĚ PODÍVÁM. A RÁDA BYCH SE DO TÉHLE SOUTĚŽE I PŘIHLÁSILA JEN NEVÍM JAK. NEVÍTE NĚKDO?

17
Tomáš
Reagovat

já jsem šoku tetka sem se podíval na http://www.nova.cz budu se dívat

18
Tomáš
Reagovat

eště něco holky kluci nemůžetemi pomozt jednou spolužaškou mám probrém na spolužácíc pořád mi přeměnůje předívku nějdřív mi přeměnila na trapák potom na teplounemůžetemi pomoz co vymyslíte na pištemi na email na adresu tom.souhrada@seznam.cz děkuju

19
hana zajicova
Reagovat

ta krava nam to zkazila co se tam sere !!!!

20
štěpán
Reagovat

Trochu nechápu proč v TV programu píšou státy z různých koutů Evropy, protože s námi jsou Slováci, Poláci, Belorusové a Ukrajinci a to jsou v podstatě naší sousedé. Ne uplně, ale jsou. Představoval jsem si, že tam s náma budou nejaci např. Francouzi nebo Finové.

21
Gonzo
Reagovat

Jsem uražen jak si naši vedou. Proč obě naše země vybrali umělce kteří nemají vlastenecké citení dělají v disciplínách pitomosti a jsme ostatním národům pro smích, navíc tito rádoby umělci nejsou nic moc fyzicky zdatní až na fotbalistu Skuhravého jehož skupina dopadla nejlépe. Proto se ptám když mohly země jako je Ukrajina, Bělorusko, a Polsko nasadit elitní sportovce a vojáky asi mají větší vlastenecké cítení než naše země. Proto jsem zhnusen našimi výkony v této hře.

22
.....
Reagovat

Velice mě sklamal český národ.Kdybychom tam dali spotrovce a né herce , zpěváky atd…dopadli bychom daleko lépe.Navíc co máme společeného se Slovenskem?Ti vaši herci jen dělají ostudu státu…(tedy až na pár vyjímek).

Přidat komentář