Panáček v reality show

Narození Wipe Outa: jak probíhalo a co se nám to narodilo

30. Červen 2011 | napsal(a): | reality show: Drtivá porážka / Wipeout souboj národů

[singlepic id=2073 w=420]
K výrobě československé verze Wipeoutu přistoupila televize Nova a Markíza stejně poctivě jako k plození dětí. Od prvních informací, o odjezdu soutěžících do Argentiny až do odvysílání, to trvalo jen o pár týdnu více než těhotenství. Stejně jako předčasný porod je pro každého novorozence nebezpečné i přenášení.

Bohužel porod proběhl neznámo kdy a na obrazovkách nám byl představen už odrostlý, zkažený a zpruzený puberťák, který má za sebou nejednu prohýřenou noc a neradostné dětství. Nemohli jsme si užít to nejkrásnější období růstu od prvního úsměvu, krůčky až k prvním slovům a větám. Jak vypadají starší Outkovo sourozenci z Ukrajiny, Běloruska a Polska se můžete podívat na internetu. Osobně jsem se chtěl nechat překvapit a čekal na československého nejmladšího potomka.




Radostný okamžik zplození

První informace o malém Outkovi dorazila na Panáčka někdy koncem srpna a začátkem září minulého roku. Zpětně jsou některé informace o očekávané podobě plodu dosti chaotické a nepřesné. Aby nebyl maličký jen tak někdo dostal do svého genetického základu, mix genů různých celebrit, polobbrit a lidobrit. Někdo zcela obyčejný by nejspíš diváka nezajímal. Raději bych na televizní obrazovce viděl partu podivných, nesportovních lidiček co se budou se závodní tratí prát a ne více či méně mediálně známé tváře.

Utajený porod, starší sourozenci a podivná výchova

Malý československý Outek se bohužel narodil utajeně a nejspíš jako poslední z celé východní čtyřky. První kdo představil Wipeout byla Ukrajina. Ukrajinská televize Inter odvysílala celou sérii již na podzim minulého roku. Začátkem roku ji následovalo Polsko a nejspíš i Bělorusko. Proč nám nebyl představen dříve i malý Outek je ve hvězdách. Osobně to vidím na neradostné dětství Outka někde v rumunském dětském domově, protože na něj neměl jeho otčím Pepe Majeský kvůli ČSSS čas. No podle toho, jak dopadla jeho nevlastní sestra show ČSSS, za to může možná i nepříliš vlídná a pádná ruka otčímova. Nedivil bych se ani sérii plastických operací, které musel Outek podstoupit na Kubě.

Outkovo odhalení

Jak se vše výše uvedené podepsalo na našem/vašem Outkovi, jsme se mohli přesvědčit včera večer na obrazovce Novy. Z mého pohledu mohl Outek klidně zůstat utajený i nadále. Klidné dožití někde v exilu a nebo ztráta klíče od jeho cely, by mi po včerejšku nevadilo. Po posledních českých a československých RS je jasné, že zákaz výroby RS by měl být zapracován od Ústavy ČR.

Celý Outek byl rozporcován na 10. částí. 6. dílů bude věnováno národnímu klání, 3.díly individuálnímu klání a poslední díl bude údajně „velké“ finále. Představí se nám celkem 18 českých a slovenských „celebrit“. V každém z prvních 6 dílů budou soutěžit za národní tým tři soutěžící, kteří musí projít opičí dráhou, králem hory, šlapacím mlýnem (kdo vymyslel předchozí dva názvy by měl dostat metál, páč je to o něčem jiném, než jak názvy napovídají) a finálovou zónou Wipeout. Moderátoři nás zběžně seznámili s pravidly a penalizací za neúspěšné projití překážky (v originální verzi je proti pravidlům i podlezení překážky – zde to nebylo řečeno).

Dárci genů

Bára Munzarová – herečka z divadelního spolku Frída a seriálu Ordinace v růžové zahradě.
Martin Trnavský – seriálový i reálný partner Báry Munzarové, zakladatel divadelního spolku Frída a herec, zabýval se tenisem, házenou, horolezectvím a jachtingem – v tom se dokonce dostal do výběru pro olympiádu v Barceloně v roce 1992., nakonec ale posádku svaz nenominoval
Tomáš „Bomber“ Skuhravý – fotbalový útočník v důchodu
Ondřej Brzobohatý – hudebník, herec a moderátor
Nikol Moravcová – moderátorka, modelka, herečka… a krásná „zlatokopka“ ze známé televizní reklamy na banku
Jana Sováková – herečka (z dalšího Nováckého seriálu Ulice)
Tomáš Kraus – reportér Tomáš Kraus je nejen moderátor, ale i bavič a muzikant
Bára Kolářová – modelka a česká vicemiss 2006
David Kraus – fotograf domácích i světových celebrit
Romana Šramlová – první vicemiss Slovensko 2007
Maroš Kramár – herec, moderátor, zpěvák a tanečník
Patrik Švajda – moderátor a tanečník
Lenka Šoóšová – moderátorka a maskérka
Filip Tůma – Herec, operní zpěvák a tanečník
Fero Mikloško – módní návrhář
Jana Mináriková – modelka, playmate a tanečnice
Tomáš Bezdera – účastník slovenské SS, v roce 2009 a 2010 účastník Eurosongu
Peter Varinský – moderátor

Vady na kráse

Československý Outek je prostě podivný. Srovnání s originálem nesnese. Ono to ani nejde. Je tak jiný, jak jen může potomek být. Má hlavu, má nohy a dokonce i ruce. Vypadá jako člověk ale jen zdálky. Zblízka je vidět že má o něco víc prstů, nohy do X, mírně šilhá a vůbec se na svého předka moc nepodobá.

Co se mi na něm nelíbí

Snaží se ze sebe dělat hogo fogo. Původní formát je o držkopádech, skvělém střihu a odlehčeném až zesměšňujícím komentáři výkonů. Outek se snaží být olympionikem, ale nemá na to.

Za celý díl se něco málo dozvíte pouze o českých a slovenských účastnících. Ostatní země tomu dělají jen křoví. Skoro celých 7 minut věnovaných šlapacímu mlýnu jsme se dívali na odrovnaného Kramára a nezachránil to ani vtipný rozhovor po ukončení jeho běhu.

Střih je pekelně pomalý, Dlouhé záběry na nezajímavé pasáže a malý výběr nejlepších držkopádů.
Pán co se podílel na výběru hudby, měl v počítači nejspíš jen dvě témata, co neustále opakoval (hudební doprovod mohl klidně zapracovat i národní písničky k osvěžení celého pořadu).

Režisér se nejspíš celému pořadu věnoval pouze o reklamních pauzách ČSSS. Podivnost pravidel, penalizací a divných časů u některých výkonů.




Co se mi na něm líbí

Až na pár (opravdu jen pár) úsměvných momentů nic.

Co mě na něm iritovalo

Záběr na tělesně vyčerpanou, třesoucí se polskou herečku je pro tento druh pořadu nevhodný, stejně jako vypíchnutí zranění Brzobohatého.

Sečteno, podtrženo dávám Outkovi 2/10. Ale on za to bohužel nemůže.

A jak to máte vy?

Drtivá porážka / Wipeout souboj národů

Diskuze k článku

Počet komentářů: 44
1
koc
Reagovat

další díly oželím a raději se půjdu opotit někam do centra Prahy :(

2
Haha Bimbi
Reagovat

Tento druh zábavy není přímo mým nejoblíbenějším, včera jsem spíš náhodou viděla konec, ale první co mě při tom napadlo bylo, kdy se do tohoto veselého klání asi zapojí Korejská lidově demokratická republika a nebo Kuba? :-D

3
anja
Reagovat

:DDDD ty jsi zvíře, koci :DD

Reagovat

Budu se opakovat, ale byla to naprosta debilita. :) Proste hroznej kockopes a tragedie od zacatku do konce. Soutezici na nic, moderatori na nic … cele na nic.
Kazdopadne ocenuju alespon vykon Brzobohateho, kterej se opravdu snazil.

6
Hana
Reagovat

jsem z pořadu zklamaná, hlavně z Maroše Kramára, který to pojal asi jako parodii, nebo se chtěl zviditelnit. Ondra Brzobohatý super, Jana Sováková se také snažila, ale jinak to bylo pro ostudu, Maroš se mi přestal líbit…….

7
inngroso
Reagovat

Autor članku je neinformovaný a hloupý ! Tahle show ma přesně vypadat jak olympijské klání nebo seriozní soutěž ( se špetkou srandy a dřžkopádu) Vyděl jsem Ukrajinskou verzi kde to braly jako mistrovstvi světa dokonce mněli trenéra před samotnou soutěží!! A přesně tak bude vypadat i Arená narodu na primě. Tenhle článek prostě vystihuje českého ducha ……….

8
koc
Reagovat

7 – diky .. ja mu to vyridim :)

9
Jackolo
Reagovat

7: Neinformovaný a hloupý jsi ty! Všude jinde (nepočítám účastníky tohoto Wipeoutu) to berou jen jako zábavu. Tam jsou hlavní držkopády a skvělé poznámky moderátorů, kteří si ze soutěžících dělají srandu. Vážné to je až ve Wipeout zóně, ale než se tam soutěžící dostanou, tak se diváci alespoň pořádně zasmějou. Tohle byla jen fraška.

11
okkvp
Reagovat

koci :-)
Jeden díl mi stačil, zvlášťě když šest dílů bude vlastně stejných.

12
koc
Reagovat

az na par ojedinelych vykriku se to moc lidem nelibilo .. myslim ze pristi tyden budou mit co delat aby dosahli 900 k

13
TK
Reagovat

Tak Nova za to zas tak nemůže, tenhle divný koncept mezinárodního klání vymyslel ruský producent a na jednotlivých televizích už pak zůstalo jediné: natočený materiál sestříhat, ozvučit a doplnit vlastním komentářem. A právě v tom selhala.

14
inngroso
Reagovat

9- No jo o tom je ale klasický wipeout a ne mezinarodní soutěž státu. Tam jde o to prezentovat svoji zem a dělat ji čest ! Divám se na takové soutěže často ať je to Arena narodu atd. Takže vím o čem mluvím !

15
Ondra L.
Reagovat

14: Pořád se tu oháníš Arénou národů. Děláš, jako by si daný pořad už viděl. „Venku“ je však jen pár videí, ze kterých se nedá nic říci. Tak laskavě si najdi nějakou jinou argumentaci, jelikož tímto ubohost „wipeoutu“(jestli se to vůbec tak dá nazvat) neobhájíš.

16
inngroso
Reagovat

15: Ano máš pravdu Arenu narodu jsem už viděl venku :)

17
krasna neznama
Reagovat

Zaregistrovali jste, ze v Polsku bylo odvysilane, ze vyhrali Polaci a na Ukrajine na konci vyhrali Ukrajinci?
Nevim jaky konec to melo v Belorusku, snad nekdo vi?
A jaky konec pusti u nas?

http://www.reality-tv.pl/2011/04/18/wielki-przekret-wipeout-cztery-zwycieskie-druzyny-cztery-puchary-i-ani-minuty-prawdy/

18
Lutejan
Reagovat

V Bělorusku vyhráli Bělorusové (jak jinak) :D … http://lutejani.blog.cz/1105/mezinarodni-wipeout-byl-jiz-odvysilan-i-v-belorusku

19
TK
Reagovat

Jak je to s těmi různými konci jsem vysvětloval už v komentáři č.5 pod tímto článkem.

20
koc
Reagovat

19 – proto jsou ty casy u nekterych zavodniku podivne .. a zminovane penalizace se pouzivaj jen kdyz se to hodi :)

Reagovat

Pardon, ale název „Outek“ si ani ta naše, ne příliš podařená, ale ani ne zrovna debilní, verze nezaslouží :-D Uhozenější přezdívku pro pořad jsem ještě neviděl a ani jsem kvůli ní ten článek nedočetl O:-) :-D

22
koc
Reagovat

nehledej v tom lechtivy podtext Nicku ;-) ..

Reagovat

Koc: Tak nic lechtivého jsem v tom nenašel, to by to bylo aspoň zábavné :-D

Reagovat

Sakra. Udelal jsem dalsi chybu … dneska jsem si pustil druhej dil z archivu. To je hnus. Beru, ze povzbuzovat vlastni tym je fajn, ale to co predvadeji komentatori a co rikaji se ve vetsine pripadu vubec neschoduje s tim, co se deje na obrazovce. A uz se ani nedivim, ze v ostatnich zemich vyhrali prave ty jejich. U nekoho vyslednej cas ukazou, u jineho ne. Mimo to ty casy obcas bych rekl nesedi. Fakt … naprosta nezabavna fraska. I kdyz vykony nekterych zahranichnich soutezicich jsou zajimavy,

25
anja
Reagovat

24 RadStar, no ti naši jsou trapní až na půdu, s boučkem v čele

ale pobavil mě ten žlutý gymnasta (ruský nebo jaký) jak tam proběhl tu trať, to bylo úžasné :)))

26
ID
Reagovat

Nic proti, ale to fakt nikomu nepřijde divný, že se Wipeout účastní invalidní důchodce T.S.???

27
Misha
Reagovat

25 – Jo, ten byl úžasný :o)

26 – Myslím, že po této akci bude pan Skuhravý to ID skutečně potřebovat … a možná i několik dalších soutěžících :o).

Včera jsem se dívala a zas až tak hrozné mi to nepřišlo, k žehlení optimální … viděla jsem kdysi x dílů z různých sérií na 24-hodinové cestě trajektem a je fakt, že přístup jednotlivých států je různý – v některých sériích je to brané jako čistě sportovní klání a v některých především jako nepokrytá sranda z těch nešťastníků, co do toho šli. Zvlášť drsná byla zimní série. Ta naše verze je taková zvláštní, protože se ty 4 státy předem nedohodly, v jakém pojetí to pojmou – takže Čechoslováci tradičně švejkujou s modelkami, operními hvězdami a invalidními důchodci, zatímco ostatní státy tam nasadily mistry … ale co už. Z výsledků zatím vyplynulo, že tu žijí neskutečně silní jedinci, když jsme i s nasazeným invalidou skončili druzí. :o)

29
kanárek
Reagovat

Zlaté Hry bez hranic!

30
anja
Reagovat

kanárek, ano, to byl opravdu souboj národů, v týmu byli lidi co to brali vážně, lidi, kteří byli v kondici a šli do toho naplno, disciplíny byly vtipné a zbytek humoru zajistil komentář martiny, tady jsou jenom vtipné tratě, soutěžící bída a svrab, včera jsem se bavila tím, jak se našim playmate a misskám a modelkám, když přistály na koulích nebo když někde sebou řachly, roztřepaly jejich zulcovaté zadky, ty zpomalené záběry byly boží :))

31
Chris
Reagovat

Nejvíc mě na tom baví asi ty komentáře o fenomanálních výkonech československého týmu, které absolutně nekorespondují s dějem na obrazovce. Ty jsou tak trpné, až je to skutečně vtipné.
Ale ty čachry s časy, to je děs… před králem hory měli 12 minut, po něm 11 a to žádná „hvězda“ neuspěla… po mlýnu přišla penalizace 10 minut a rázem měli 27… škoda mluvit

32
anja
Reagovat

Chris, přemýšlet o nějakých logických pravidlech je fakt zbytečné :)

Bouček jak komentuje „výkony“ tak má náběh dělat si z toho srandu, ovšem je nějak bloknutý rozjet se naplno, aby to bylo uvěřitelné, že to opravdu myslí ironicky, asi má strach, že kdyby nějakou missku nebo nedejbože playmate totálně zhodil, že by mu už nedala, anebo by dala někomu, kdo by Boučka zrušil

Reagovat

Hmmm tak asi zkouknu i 3. dil, kdyz to byla takova sranda :)

Reagovat

Tak sem to nevydrzel :D Uvod s nakupovanim jsem nepochopil, preskocil a po prvni draze jsem to vypnul. Hold modelky se poznaj … a ani ty zpomaleny zabery na zadky nepomohly :)

35
anja
Reagovat

RadstaR, a k čemu ti jako ty záběry na třepající se zadky missek měly pomoct??? :-o

Reagovat

anja: Sem kurna chlap, tak jsem doufal, ze by to mozna mohlo udrzet moji pozornost u jinak tragickych komentaru a blbinek, ktere tam hlavne cesti „soutezici“ predvadeji. Bohuzel nepomohlo to :D

37
okkvp
Reagovat

36 – jejku, to přece nemohlo fungovat, když jsou sulcovaté

38
Maxx
Reagovat

Mimo téma, ale musím si postěžovat. Nejdřív jsem se divil, proč se na Panáčkovi nepíše o Wipeoutu. Už se nedivím. Pokud odhlédnu od toho, že originál je samozřejmě někde úplně jinde a že zkrátka Nova musí dostat zákaz na vysílání všech reality show, tak je to utrpení sledovat i obsahově. Ukrajinci, Bělorusové i Poláci tam zkrátka bojujou až do krve, zatímco ty naše pseudocelebrity si z toho akorát dělají p*del. Nehledě na to, že Češi ještě jakž takž, ale Slováci a sport, to prostě nejde dohromady. Je to ostuda, pořád poslední, všude padáme, asi z nás museli mít v těch třech dalších zemích docela srandu. A dnešní finále, kdy se ten slovenskej chvástavej sportovec dušoval, jak nerad prohrává a že to dá, a pak chromej českej moderátor s ortézou udělal super čas, zatímco on přeskákal ty točící se válce za dvacet minut už v momentě, kdy se skoro netočily, tak to snad ani nepotřebuje komentář. Je to utrpení sledovat. A pro mě ne z důvodu jako pro vás, že je to amatérsky sestříhané a prezentované ala Nova, ale proto, že kdyby tam nasadili české sportovce a zdatné lidi, tak jsme to klidně mohli vyhrát (i když na houževnaté Ukrajince a spol. by to možná bylo málo). Takže dnešním dílem pro mě tahle soutěž skončila.

39
Anonymní
Reagovat

Ti naši to je hrůza,dělají jen česku ostudu.Nevím proč tam posílaji redaktory a to už vůbec nechápu proč MISKy,co taková miska umí max…. namalovat si nechty…:-)))))))

40
Jonatána
Reagovat

31, 32, 38 a ostatní – naprostý souhlas. Zatím jsme koukali na všechno, dobře se tu toho čte, žehlí, cvičí atd. Ovšem to, jak ta přiblblá slovenská moderátorka jásá nad fantastickými výkony, které byly děsivé, jak za nás nastupují rádoby celebrity a za ostatní státy sportovci nebo běžní lidé,kteří ovšem něco umí…a ten poslední slovenský hvězdný chlapec, který byl nechutně sebevědomý a nakonec byl rád, že došel – děs. Ovšem na rozdíl od někoho tady (nepamatuji si nick) mě baví Maroš a líbil se mi třeba i Martin Trnavský. Ti si umí udělat legraci i sami ze sebe. a ID Skuhravý – no, klobouk dolů. Zítra to nezapneme, máme maraton Harryho Pottera, tak si třeba přečtu tady, jaký to byl průser.

41
Jonatána
Reagovat

A Koci, na rozdál od Nicka mě Outek pobavil. On je to totiž jen takový Outek, žádný Out :-(.

42
Jonatána
Reagovat

na rozdíl

43
Lubumba007
Reagovat

Tenhle pořad je neskutečná kokotina. Proboha, koho tohle poutá k televizní obrazovce? Dokola a dokola to samé….hlava mi to nebere. Zlaté Hry bez hranic nebo Fort Boyard!!!

44
stan
Reagovat

tak na to nekoukejte a jděte něco dělat.

Přidat komentář