Panáček v reality show

Wipeout souboj národů vypuštěn z archívu TV Nova

29. Červen 2011 | napsal(a): | reality show: Drtivá porážka / Wipeout souboj národů

[singlepic id=1839 w=420]
Dlouho udržovaný kousek v archívu TV Nova Wipeout souboj národů se konečně dočkal a dnes bude vypuštěn před diváckou obec, aby zhodnotila, jak se tato mezinárodní verze povedla. Porovnávat má naštěstí s čím, neb TV Barrandov již řadu měsíců vysílá mezinárodní verze Wipeout pod názvem Drtivá porážka. Jak si povede multikulti verze s československou účastí? Najde si diváky? Začíná se dnes 29. června ve 20:00 na TV Nova.

Ve Wipeout souboj národů se představí například Bára Munzarová, Martin Trnavský nebo Nikol Moravcová. První díl bude ryze epizodou náročného adrenalinového klání čtyř týmů, reprezentujících pět evropských zemí. Kromě smíšeného týmu českých a slovenských celebrit se můžete těšit na spoluhráče z Běloruska, Polska a Ukrajiny.




V každé epizodě Wipeout souboj národů uvidí diváci TV Nova několik soutěžních disciplín, například opičí dráhu, šlapací mlýn, krále hory apod. Na závěr dílu pak soutěžící musí projít nejtěžší zkouškou – WIPEOUT Zónou. Je to nejnáročnější trať, kterou kdy tvůrci vůbec vymysleli, a je sestavena tak, aby prověřila schopnosti těch nejlepších z nejlepších. Přes třináct metrů vysoká skluzavka, valící se barely, odstředivá rotující plošina a obrovská trampolína jsou zárukou nejnáročnějšího finálového kola, které vysaje ze soutěžících poslední zbytky energie.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Drtivá porážka / Wipeout souboj národů

Diskuze k článku

Počet komentářů: 48
1
n.e.r.d.
Reagovat

Je to to samý, co pojede na Markíze tuhle neděli večer…? S Bezdědou, Mikloškem a spol….?

Reagovat

n.e.r.d., určitě. Jiná verze neexistuje. Je dobré, že se alespoň domluvili v rámci Československa, když už to nezvládli v rámci Varšavské smlouvy a někteří zběhli a odvysílali to již před x měsíci :)

3
Ondra L.
Reagovat

Ono odvahu chce dodávat se jen na ty ukázky na netu do konce :-) a to nejen proto, že je reklama 30 sekund a pak video 20 :-D

4
n.e.r.d.
Reagovat

ok, dík za vysvětlení, nevím kdo je Trnavský nebo Moravcová, takže to bych asi nekoukal, ale na slovenské bratry se těším :-)

5
Sherlyn
Reagovat

To jo :D to jsou pěkný celebrity :D když už tak bych teda uved spíš Maroše Kramára nebo Ondřeje Brzobohatýho, zbytek asi ani většina lidí neznaj.

6
koc
Reagovat

nu dam tomu sanci .. jen se bojim ze budu zkamany :(

Reagovat

koci, když tak pak zkus o tom něco napsat. Já už nyní vím, že si to nechám ujít. Praha nasáklá sluncem a létem, to je větší lákadlo :)

8
koc
Reagovat

7 – ja to osobne vidim trosku jinak ;-) .. spinava rozpalena zaprasena Praha kde sou visici opeceni az na perdelce :)

9
n.e.r.d.
Reagovat

8 koc – přesně, smardu jak v Cařihradu… Btw, netuší někdo, kdy startuje na Markíze Farma…? Má to dělat ňuňa, tak se docela těšim, ale nemůžu to najít… to jejich „už čoskoro“ mě pěkně seje 8-)

10
Maxx
Reagovat

Myslím, že jsou jak české, tak i slovenské celebrity v tomhle pořadu stejně nezajímavé. Neznám skoro nikoho. Ale dívat se budu. Zapocená a zaprášená horká Praha? Tu si taky nechám přes léto rád ujít :D

11
okkvp
Reagovat

já se možná chvilku juknu, ale jestli budu i vnímat, to je otázka do pranice. Munzarová je mi sympatická, Trnavský byl teď nedávno někde s ní (oba dost sportují) ovšem Moravcovou si pamatuju jako starou mladou s velkou hlavou, která mi přišla, že musí být na sport a pohyb extra kopyto

12
inngroso
Reagovat

Bude to někde online v archivu ??? Diky moc :)

13
Ondra L.
Reagovat

myslím si, že to určitě dají po odvysílání na jejich slavné voyo

Reagovat

Jezis to je debilitaaaaa.

15
Viktorie
Reagovat

Já chci Johna a Johna!:-/

16
koc
Reagovat

toz zusim k tomuto neco sepsat ale asi to nedopadne mco hezky :( .. je tam tolik podivnosti ktere sem bud u origose nevnimal a nebo tam nejsou :(

17
f1gurk4
Reagovat

celkem slabota tedy.

Reagovat

Jako, že se na to na Voyo.cz nemám dívat? :))

19
Jeza
Reagovat

Bože můj, tak dobrej formát a takhle ho zkurvit! Nemá to drajv, není to vtipný, propadák. Jsem zvědav na sledovanost dalších dílů, protože oproti originálu je to pátá liga.

Reagovat

To vidím, že ke kocovu článku přidám nějakou veselou anketu. Co asi budou říkat na TV Nova, jestli tohle fakt měli tak dlouho držet v archívu :))

21
Kuba
Reagovat

ta Nova to v tom archivu měla nechat a už to nevytahovat a nebo jo. ale třeba jen někdy na sobotní poledne. bylo to strašný, ale zase se ostatní země můžou inspirovat jak to vypadat opravdu nemá

22
okkvp
Reagovat

Možná to drželi v archivu a doufali, že se jim to tam zakuklí a vylíhne se něco úplně jiného. A ono se vylíhla jen mokrá nedomrlá můra
(nejspíš si říkají, že jim to v létě projde)

23
Jeza
Reagovat

Podle mě to drželi, protože tušili, jak to vypadá a netroufli si to pustit. Ale teď už jsou nejspíš v takový nouzi, že jim asi nic jinýho nezbylo. Takže zavřeli očim pomodlili se a elááá hop. Vezměte si, že poslední rok, rok a půl katovali kosty tak, že z vlastní tvorby nemají už v podstatě vůbec nic, MTV se potácí nad propastí (díky tomu nemají ani hudební pořad), pořad o filmu – nic, seriály pro mladý – nic, levná Šehrezáda, na kterou spoléhali, zklamala, takže v podstatě kontinuálně dávají do primetime vycpávky. Navíc si myslím, že reklamky už začínají cukat, protože 55+ není zrovna skupina, o kterou by tak moc stály.

24
Maxx
Reagovat

Mně se to líbilo. Bavil jsem se, měl jsem tam i svoji oblíbenou ukrajinskou zpěvačku, naši bojovali, dokud to na konci nezkazili. Možná to je tím, že jsem neviděl originál. I když, ani tak bych tu show neodsoudil. Mně se totiž líbil i CZ Trosečník a to jsem originál viděl. A naši verzi jsem bral jako OK, jen jsem uznal, že není tak zábavná, ale že by špatná? Stejně by to asi dopadlo u Wipeoutu, nejsem asi tak náročný divák. Takže jsem vlastně ve výhodě, protože s výjimkou Talentmánie a CZ Big Brothera se mi líbily skoro všechny české show. Pokud si Wipeout udrží svoji úroveň, budu se rád dívat dál. A neukamenujte mě :P

25
Kbelík
Reagovat

Nova umí tak akorád všechno zesrat a posrat. započala BB teď se vrhla na Wipeout.. uaaaaaaaaaaaa

http://www.csfd.cz/film/298480-wipeout-souboj-narodu/

26
Jeza
Reagovat

Mě by zajímalo, jestli tvůrci vůbec předtím viděli originál a nějak si mentálně rozebrali, co, proč a jak tam funguje.
Kdyby jo, tak by tam třeba nemohli tak dlouhý záběry na Kramára a především ty jeho otřesně trapný opičky. Ten trapas, který předvedl při běhu, to už jsem měl za něj pocity studu.
Další věc je výběr telebrit, jsem zvědav, koho se tam ještě dočkáme, jestli nepůjdeme ještě hlouběji.
Taky by mě zajímalo, jak to brali autoři. Mě to připadá, že si prostě udělali skvělej Novou cálovanej vejlet do Argentiny, užili si tam spoustu večerního kalení, argentinský stejky na kila a to ostatní se tak nějak sfouklo v v kocovině před další kalbou.
Do háje, i já jako laik vidím, že ten systém je: krátký prostřihy největších lůzrů a držkopádů, delší dobrý výkony a hajlajty – častý opakovačky takových těch kousků, jako třeba Brzobohatý na boxu nebo když se opřel nohama o druhou kouli atd.
A Bouček…
Já ho měl docela rád, i když on není moc ten moderátor krasavec, a spíš trochu vypadá jako mírně vyžraná východoněmecká bukvice. Ale to co předváděl tam… Jeslti neměl přípravu a věřil si, nebo co, fakt nevím. Mohl to aspoň zachránit v těch voiceoverech, ale tam to byla taky nuda. No a ta slovenská modelrátorka, kdyby aspoň dělal hloíupou blnodýnu, ale takhle to mohli zaplácnout plastelínou a vyšlo by to nastejno….
Musím říct, že jsem u toho polovinu času nadával a druhou jenom nevěřícně kroutit hlavou – oni to znova dokázali – znovu zkurvili v podstatě nezkurvitelný formát.

27
vojtap
Reagovat

Myslím, že to v rámci mezí nedopadlo zase tak hrozně. Hlavně bych to nesrovnával s US verzí, protože to je úplně někde jinde. Hlavně to není koncipováno jako souboj národů a neučinkují tam slavné osobnosti. Jinak by to určitě dopadlo, kdyby soutěžili normální lidé, z těch si udělá moderátor i větší srandu. Zajímalo by mě jak si s tím poradily ostatní země, ale to je vcelku jedno.
Tady je to přesně to, co jsem očekával – dobré odreagování na letní večery.

28
TK
Reagovat

Kdo viděl už polskou verzi, tak mu bylo jasné, že tahle mezinárodní verze nemá až takový drajv jako ta americká. Připravte se třeba na to, že prvních šest dílů budou překážky pořád stejné (opičí dráha-král hor-běžící pás-Wipeout zóna), teprve až v sedmém díle se objeví nové překážky, které jste nemohli vidět ani v americké verzi.
Naštěstí v polské verzi měli ve studiu 2 komentátory, kteří měli taky docela dobré hlášky, a díky nim to nebyla až taková nuda. Alespoň skutečně napínavě komentovali dění na trati.
My máme bohužel Boučka, moc dlouhou stopáž pořadu a podkresovou hudbu jako ze Šeherezády…

29
okkvp
Reagovat

já bych tedy viděla spíš na sobotní/nedělní dopoledne či časné odpoledne

30
Maxx
Reagovat

Bouček je super moderátor. Koho byste tam chtěli? Mareše? Podle mě tu nikdo lepší než Bouček není, nechápu, proč si ho Prima nechala upláchnout, když se stal hvězdou u nich. Jeho jedinou nevýhodou je vzhled no, ale to není vždycky tak důležité.

31
Zack
Reagovat

Co to sakra bylo? Tohle je Wipeout? Já mám wipeout spojený s neskutečnou porcí legrace a zábavy, tohle bylo jako když chtějí udělat z pohádky Toma a Jerryho horor Texaský masakr motorovou pilou :D Snažili se vyvolat drama a jak je ta show drsná a jak tam jde o život a přitom za oceánem se u toho diváci smějí až se za břicha popadají. Nova opět nezklamala.

32
Scalex
Reagovat

Tak nevím, jestli jsem se nekoukal na něco jiného než Zack, ale mně přišlo vtipný právě to, jak se JAKOBY snažej vyvolat drama, ale zároveň to shazujou. Takže mluvěj o náročný trase a maximálním vypětí a pak Kramár plačtivě mluví o tom, jak hrozné je mít v hubě chránič na zuby. Pro každého svéprávného diváka je tam naprosto jasnej ten kontrast mezi tím, že mluvěj, jako by šlo o život, a přitom každej vidí, že je tam všechno měkký a vycpaný a padá se do vody maximálně ze dvou-tří metrů.

33
Scalex
Reagovat

Ale co mi scházelo, to byly voiceovery od někoho typu Jaromír Bosák (i s jeho hláškami). Tj. profi sportovního komentátora, který už má komentování sportovních akcí zažité po mnoho let a dokázal by ten děj ještě lépe prodat.

34
n.e.r.d.
Reagovat

32 + 33 – koho chleba jíš, toho píseň zpívej, což…? smutný :-(((

35
Scalex
Reagovat

n.e.r.d. – ne, já akorát z různých průzkumů vím, jak vypadá divák Novy a vím, že je pro něj stravitelnější něco jiného, než by bylo pro mě. Ano, Wipeout, který by byl přesně podle Scalexího gusta, by vypadal o dost jinak. Ale tohle je taková česká hospodská oddychová verze a i když jsem viděl originál Wipeout, tak tohle mě nijak neurazilo. Uvítal bych větší švih ve střihu, ale co jsem si všiml, tak ostatní zúčastněné národy, které už tenhle Wipeout odvysílaly, to měly dost podobné.

Jinak jsem nepochopil, co je na komentáři č.33 za zpívání chlebodárčí písně… podle mě je to přesný opak.

36
anja
Reagovat

tohle vymysleli proto, aby si telebrity udělali výlet do argentiny jak tady někdo psal, po večerech pařili, dopoledne relaxovali a odpo si nuceně střihli tuhletu šaškárnu aby se neřeklo

u originál wipeoutu na barandově se bavím a nemůžu u toho nic dělat, u tohodle jsem pekla rybízovou bublaninu, naštěstí :) protože jsem čekala, že to bude průser jak mraky zas

tímpádem zase zabili další formát a už se k němu nikdo nevrátí, podobně zabili i BB

jediná show s celebritama, která stála za něco, byli první čápi s mákem

37
anja
Reagovat

32 Scalexi, víš co, když se musí vtip vysvětlovat, pak už to není vtip, mně to taky legrační, zábavné a vtipné nepřišlo, spíš trapné a takové rozpačité

38
n.e.r.d.
Reagovat

33 – „ale co mi scházelo…“ tak to nemyslím, že je to opak, je to taková ta pěrestrojková konstruktivní kritika aby se neřeklo. :-)))… ale to je tvoje věc, že se necháš platit televizí 55+ a podle toho pak tvoje komenty vypadají… mně je to vcelku šumák, ale smutný to opravdu je, protože starý Scalex je fuč

39
Honzad
Reagovat

Já spíš moc nechápu ten výběr celebrit. Čert vem to, že jsme spojeni se Slováky, mám je rád, i když to opravdu vybízí k tomu myslet si, že jsme stále spojení, ale složení našeho týmu je opravdu prazvláštní. Slováky nehodnotím, většinu neznám, ale i tak. Maroše uznávám, ale co včera předváděl, to byla ostuda, pořád jde o čas a on se snaží o opičky, pak to všechno ještě pěkně podělá… Jinak náš „celebrity výběr“ hrozný, seriálové hvězdičky Munzarová, Trnavský a ta blondýna, k nim novácká hvězda z Nova Cinema, blondýna z Talentmanie,.. pche! Plusové body za Ondru Brzobohatého, toho kluka já mám rád a včera bojoval a byl výborný. Jinak je nepochopitelné, proč neukecali žádného slušného sportovce, bývalý fotbalista fakt aktivní není :-))
PS: SPOILER – to si jako Nova fakt myslí, že je divák tak blbý, že si v ukázkách nevšiml stříbrných medailů na krku našich „borců“?

40
Kapi
Reagovat

Z toho co tu ctu, tak to dopadlo presne jak jsem ocekavala- „celebrity“ budou „panackovat“ na kameru a nikdo nic poradne nedokaze, vse bude strojene az na pudu a vsichni to budou na kameru brat „hrozne vazne“. Hnus- tohle nechci nikdy videt na vlastni oci!

41
Kapi
Reagovat

32 – to je presne to, co na „RS“ nesnasim – tohle prekrucovani reality za kazdou cenu aby to bylo zajimavy. Pokud to ma byt vtip a je podany spatne, tak je to katastrofa jeste vetsi.

42
Maxx
Reagovat

Honzad: Tak Češi dostali za jeden díl stříbrné medaile. Ty se udělují po každém natáčecím dni, kdy soutěží 3 celebrity z každé země. Nevíš v jaký to bude den. Jinak celkově jsme skončili poslední, takže ten prostřih určitě nebyla ukázka konečného výsledku. Anja: Dal bych si tu rybízovou bublaninu.

43
LadyXL
Reagovat

Taky jsem u toho stihla vařit :-). A to hlavně proto, že mě štvalo, že naši si z toho dělali hodně velkou prču, vlastně až přehřávali – tedy Maroš. A to proto,že věděl, že na to nemá a nemá ani na soupeře. Už jsem to někde četla a oni to tam zkraje naznačovali – naši to vzali jak zábavu…(vlastně už produkce, počínaje výběrem účastníků) a ostatní týmy jako soutěž – rozhodně „Sověti“. Mají tam aktivní sportovce, telebrity neblbly, ale bojovaly… Vypadá to, že se někdo kdesi blbě domluvil – bude zábava + soutěž? nebo bude jen soutěž? Ale ono to bude asi i těmi týmy.Podle mne Ukrajina a Bělorusko bude vždy hlavně soutěžit!! Poláci ti jsou i pro srandu, no a my – prostě a zkrátka Švejkové… ale ono asi nic jiného už teď nezbývá, díky složení. Ovšem Ondra má můj obdiv!!

45
petronella
Reagovat

Nic moc,ani mého syna to nezaujalo a to už je co říct,má tyto sportovní pořady rád!Slabota!

46
Jana
Reagovat

Vraťte nám Hry bez hranic!!!!:)

47
Maxx
Reagovat

LadyXL: Naprostý souhlas s tím popiskem charakteru národů. Je to prostě tak, každá země se předvedla přesně tak, jak se čekalo. Postsověti do toho šli naplno a klidně by tam pro první místo položili život, Poláci bojovali, ale i vtipkovali a my jsme prostě Švejci. Jenom sranda a kašpaření.

48
Karen
Reagovat

Češi to všem nandaj!

Přidat komentář