Panáček v reality show

Survivor Heroes vs. Villains (9.část)

17. Duben 2010 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Karty se obrátily, Padouši prohrávají jednu soutěž o imunitu za druhou, jejich početní převaha nad Hrdiny se tak ztrácí. V jejich táboře teď zůstává pět žen a Russell, což by mohlo nahrávat domněnkám, že celý kmen má pod palcem nerozlučná ženská aliance, která systematicky vyřazuje jednoho silného muže po druhém. Aspoň to si myslí Hrdinové, ale netuší, že tomu je právě naopak. Žádná ženská aliance neexistuje, celý kmen řídí Russell a holky se s ním jenom vezou. Russell se může spolehnout na podporu Parvati, Danielle a Jerri, kdežto Sandra a Courtney jsou připraveny na odstřel.

To, že byl vyřazen Coach, neuniklo pozornosti Hrdinů na startu další soutěže o odměnu. Podle jejich názoru to znamenalo skutečně to, že ženská aliance u Padouchů skutečně funguje a „chudák“ Russell to má brzo spočítané, J.T. mu tak alespoň posunky vyjádřil sympatie proti přesile. [singlepic id=622 w=160 float=right]Samotná soutěž o odměnu byla upravenou verzí vytrvalostního úkolu ze Survivor Tocantins. Trosečníci měli co nejdéle vydržet stát na miniaturních podpěrách mezi dřevěnými přepážkami. Odlišnost byla v tom, že nyní úkol plnili ve dvojicích s protivníkem ze druhého kmene. Kdo z dané dvojice vydržel déle, získal bod pro svůj kmen, hrálo se do dosažení 3 bodů.

Tentokrát se snadného vítězství 3:0 dočkali Padouši a získali odměnu v podobě bohaté hostiny s grilovanými steaky, krevetami a bramborami pečenými ve slupce. Během hodování si Parvati všimla, že z jejího ubrousku vypadla malá rulička. [singlepic id=623 w=160 float=left]Naštěstí si toho nikdo jiný nevšiml, tak si ji ukryla do plavek a při nejbližší příležitosti se vydala stranou od ostatních. Rulička pochopitelně obsahovala nápovědu k nalezení další skryté imunity. Parvati se s tímto objevem pochlubila jedině Danielle, společně pak také po návratu do tábora popadly lopatu (opravdu nenápadné!) a imunitu vyhrabaly. Ikdyž ale obě stojí při Russellovi, nepřipadalo jim jako dobrý nápad, aby mu o tomto nálezu řekly, raději si to nechaly pro sebe.

V táboře Frdinů našel skrytou imunitu už minule J.T., ale dohodl se s celým kmenem, že ji po spojení obou kmenů použije ten spoluhráč, jehož život bude při hlasování viset na vlásku. Nyní ovšem přišel s novým „skvělým“ plánem. Jestliže Hrdinové vyhrají soutěž o imunitu, J.T. skrytou imunitu nepozorovaně předá Russellovi, aby se zachránil na Kmenové radě, když jsou všechny ženy proti němu. Tím by pak mohl docílit vyřazení nebezpečné Parvati a po spojení kmenů jim bude Russell tak zavázaný, [singlepic id=624 w=160 float=right]že bude hlasovat s Hrdiny proti svým bývalým spoluhráčkám. Amandě se tento nápad moc nepozdával, protože Hrdinové vlastně vůbec netuší, jak to v táboře Padouchů skutečně funguje, jestli tam je opravdu ženská aliance. Ale J.T. jeho nápad nevyvracela. J.T. si tak sedl a sepsal Russellovi dopis, který mu chtěl spolu s imunitou předat během následující soutěže o imunitu.

Ta se odehrávala na pobřeží, začínala na plovoucích pontonech, odkud se trosečníci vydali ve štafetovém závodě přes překážky směrem ke břehu, přičemž podél dlouhého lana táhla s sebou pytlík s kousky skládačky. Jakmile dopravili na břeh všech pět pytlíků, mohli se pustit do sestavování totemu.

V průběhu závodu získávali Hrdinové značný náskok. Důležitější než samotný závod bylo ale to, co se děje stranou. Ve štafetě byli jako poslední Colby a Russell, [singlepic id=625 w=160 float=left]takže v jednu chvíli zůstali na plovoucím pontonu úplně osamoceni. Colby této chvíle využil, aby Russellovi rychle řekl, že se má po závodě nenápadně přitočit k J.T., dostane od něj skrytou imunitu, kterou má využít ke své záchraně a odstranění Parvati. Hrdinové dotáhli závod do vítězného konce a v průběhu gratulací skutečně došlo k nenápadné předávce skryté imunity mezi J.T. a Russellem.

Russell nemohl uvěřit tomu, co se právě stalo. V této řadě Survivora se dokonce nemusí vůbec ani namáhat hledáním skrytých imunit, protože mu je protivníci sami nosí! Tento krok se jistě zapíše do dějin Survivora jako nejhloupější nápad. Russell si tuto novinku nechtěl nechat pro sebe a informoval o ní Parvati (a taky Danielle s Jerri). [singlepic id=626 w=160 float=right]Společně se pak nasmáli na J.T. průvodním dopisem, který obsahoval podrobné instrukce, jak má Russell imunitu správně použít k vyřazení Parvati, kdy přesně má vstát a předat imunitu moderátorovi (a to je adresované člověku, který už několikrát imunitu na Kmenové radě mistrně použil). Parvati J.T. dopis vtipně přirovnala k psaníčku, které si posílají zamilovaní páťáci ve škole, nechyběla ani rada na závěr „Tento dopis prosím po přečtení ihned znič!“. Doufejme, že to Russell neudělal, tento dopis by si zasloužil místo ve vitrínce v muzeu Survivora.

Nad jmény na vyřazení na Kmenové radě nebylo třeba moc přemýšlet, rozhodovalo se mezi Courtney a Sandrou. Otázkou jen bylo, komu z nich se dalo věřit míň, kdo by nejpravděpodobněji zradil a přidal se k protivníkům po bížícím se sloučení kmenů. Nakonec se se hrou musela rozloučit Courtney.

Pokračování příště.



videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení
České titulky k 7.epizodě+

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Survivor Heroes vs. Villains (8.část)
Survivor Heroes vs. Villains (7.část)
Survivor Heroes vs. Villains (6.část)
Survivor Heroes vs. Villains (5.část)
Survivor Heroes vs. Villains (4.část)
Survivor Heroes vs. Villains (3.část)
Survivor Heroes vs. Villains (2.část)
Survivor Heroes vs. Villains (1.část)
Koho uvidíme v Survivor Heroes vs. Villains?

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 21
1
jukab
Reagovat

Jojo, kdo umí, umí. Russel se ukázal v dalším světle, a opět to bylo, světe div se, skvěle promyšleno. Jestli tenhle člověk nevyhraje, tak se picnu!

2
Ondra
Reagovat

Dle mého nevyhraje. Dělá chybu, že s Parvati a Danielle se kamarádí až moc. Ony ho potopí. Jde vidět, že Parvati hraje svou hru (viz neukázání idolu), ale u Russela mi to teď nějak chybí oproti Samoe. Připadá mi, že se až moc spoléhá na ostatní a to bude jeho zhoubou. :(

3
Pattrick
Reagovat

jj, taky si myslím, že russ nevyhraje .. :-X Parv. ho silně bodne do zad :) a Sandra se asi teďkom taky pěkně ukáže :D

4
fx
Reagovat

Ani já si nemyslím, že by měl Russ šanci na výhru.. Sandra pochopila jeho slabinu a myslím, že už ji začíná chápat i Parv.. Na to Russel doplatí.. Každopádně tenhle díl mě hodně bavil a nepamatuji se, že bych se někdy u Survivora smál víc, než když Parvati četla dopis od JTho.. LOL, to bylo vážně super :))) Jen mě mrzí, že vypadla Courntey, ale co už.. Tuhle sezónu stejně nedostala žádný prostor ;-)

5
zuz
Reagovat

Bude zaujimave sledovat, ako sa to vyvinie dalej. Ale mam tusenie, ze Heroes sa svojou hlupostou a neschopnostou hrat survivora tak, ako sa ma hrat, pripravia o sancu na prvu trojku. Vzdat sa imunity idola bola velka hlupost, myslim, ze to aj zistia, ked Parv vpochoduje do ich tabora spolu s RussHellom :D Kazdopadne, kto iny by si zasluzil vyhrat, ked nie Parv alebo Russ? Ja osobne fandim jednemu z nich, pretoze asi snad ako jedini do tej hry davaju vsetky a na to tam aj su. „Ja uz ani idoly hladal nemusim, mne ich ludia sami davaju“ – najlepsia hlaska survivora :D

6
jarac
Reagovat

1) Russella nikdo z ostatnich hracu neznal, jeho Samoa se v dobe nataceni jeste nevysilala (takze J.T. nemohl vedet, ze Russell vi, kdy ji pouzit) To nic nemeni nic na tom, ze to byla pekna blbost.
2) Podle me Russell nevyhraje, byt se asi dostane do finale. Ale dela uplne stejne chyby jako v Samoe – je rpilis vudci a nesmlouvavy typ, nez aby ho porota zvolila. A ono proc by je nedelal, jeho finale ze Samoy se jeste nevysilalo, takze nemuze vedet, ze to porota neoceni.

7
fx
Reagovat

Jediný, kdo o Russelovi ví co je zač, je Parvati, protože má známé ve štábu.. Takže tahle holka to má podle mě úplně nejvíc na háku ;-) Russ je sice dobrý hráč co se týče zbavování se protivníků atp. ale jeho „social game“ není nic moc – spoluhráči vidí, jak ostatní zastrašuje atp a proto prostě výhru nejspíš nezíská.. Takže podle mého ani nemá nárok chtít být označován jako nejlepší hráč Survivora.. Kdyby byl tak skvělý, tak přece vyhrál už v Samoi, ne? Nic to ale nemění na tom, že spolu s Parv jde o jednoho ze dvou mých nejoblíbenějších trosečníků ;-)

8
Ondřej
Reagovat

JT teď sice vypadá jako trotl na úrovni Erika z Micronesie, ale přijde mi, že prostě jen zkusil riskantní tah. Podobně jako Russel při darování idolu Parvati – také musel spoléhat na několik okolností, které můžou, ale nemusí vyjít.
Tahle sezóna se mi líbí právě tím, že jsou hráči více ochotni dělat velké tahy, i když jim to ne vždy vyjde. Jindy je příliš mnoho hráčům nechce riskovat a jen tak nechávají hru plynout…

9
Chen
Reagovat

fx má pravdu, Russ manipulovat relativně dobře umí (i když taková Sandra se ani moc nenamáhá a Russ udělá, co ona chce :D), ale Survivor staví i na sociálních vztazích a ty Russ nezvládá vůbec. Takový Yul dokázal, že lidé dělali co chtěl, ale ještě ho měli rádi, to je umění. A potěšila mě Amanda, která jako jediná měla pochybnost o předání imunity.

10
jukab
Reagovat

Myslím,že Russ umí manipulovat víc než dobře,v Samoi to ukázal víc,protože to bylo nutný,tady není jeho kmen v tak špatný pozici,ale myslím,že už se dost předvedl. Myslím,že Parv je v ovlivňování ještě silnější,což je daný tím,že je koketa,ale vadí mi na ni,že půl hry čeká,než něco udělá. Oproti tomu Russ hraje od začátku a to,že je dost arogant…no to prostě být musí,pže druhý způsob,jak vyhrát,je už jenom vezení se s davem,a to myslím (naštěstí) letos čekat nemusíme :-)

11
jukab
Reagovat

A k tomu kroku JT – fakt bezva,po ukázkách z minula jsem nevěřil,ale stalo se…já ho nemám rád,tak doufám,že vyletí( dost by to připomínalo Johna v Samoe,taky šel s Russlem a hned pak letěl)

12
jukab
Reagovat

Jo a ještě dotaz na autora článku: nebude teď nějak zas rekapitulační epizoda nebo třeba dýl? Doufám,že ne…díky

13
TK
Reagovat

Bude zajímavé, jak teď asi Russell vysvětlí J.T., proč nevyřadil Parvati, když to slíbil. V tomto videu už trochu naznačil svou strategii. Bude tvrdit, že imunitu na svou ochranu použil a hlasoval pro Parvati, ta ovšem použila také svou imunitu, takže došlo k opakovanému hlasování a v něm vypadla Courtney. Toto tvrzení, že už jsou obě imunity ze hry, by ovšem mohla překazit jedině Sandra, takže chce o ní rozhlásit, že si vše vymýšlí a jejím lžím nemohou Hrdinové věřit. Zajímavé na tomto rozhovoru s Russellem je, že zřejmě ví o tom, že druhou imunitu má právě Parvati!

Parvati má zase výhodu v tom, že ji zřejmě informace tajně donáší někdo ze štábu. Jak jinak by věděla, že se Russell ve svých interview označuje za „Krále Survivoru“? Nehledě na to, že měla o Russellovi přesné informace, jak hrál v Survivor Samoa, nikdo jiný to ještě nemohl vědět, protože se obě řady natáčely těsně po sobě, ještě před tím, než se Samoa vysílala v televizi.

A odpověď pro jukaba:
Nepočítám, že by letos byl nějaký rekapitulační díl. Finále se vysílá v neděli 16.května, přitom ve hře je stále ještě 10 trosečníků. Naopak očekávám, že nastane nějaké dvojité vyřazování, jinak by to nestihli.

14
Ondra
Reagovat

TK: proč myslíš, že Russ o té imunitě od Parv ví? já si myslím, že o tom nemá ani tucha…

15
jukab
Reagovat

TK: díky
No, myslím, že nejlíp to vystihl Rupert v závěru, když říkal, že teď to začne být terpve šílené a já dodávám – taky nepřehledný, protože můžou zkusit proti sobě válčit kmeny, můžou se spojit bývalí spoluhráči z minulých řad (a že tam takových je), můžou se vytvořit nové aliance na základě tight skupinek třeba okolo Parvati+Danielle ( i když to je míň pravděpodobný), no může se stát všechno,a tak to má být :-)

16
Trew
Reagovat

J. T.ho tah byl rozhodně hloupej, debilní, kreténskej! Ale pořád mi přijde jako větší blbost to, co udělal Eric v Mikronésii! :) I když se ještě uvidí, jaký tohle bude mít následky…

Jinak… Nevim přesně, jak je to se známostí Parvati a štábu, ale nepřijde vám jako veliká náhoda, že v ubrousku měla nápovědu zrovna Parv? Mně to nevadí, fandim jí :) Ale kdo ví… :)

17
Pattrick
Reagovat

To s tím ubrouskem bych zase nějak nehrotil, mohl si tam sednout kdo chtěl (snad), takže by si to přečetl kdokoliv, kdo by si sedl na toto místo, proto to chtěli udělat zajímavé a prostě o náhodě = ) holt si tam sedla Parv :D

18
fx
Reagovat

Tak desátý díl byl opět parádní a moje obliba Russela a (hlavně!) Parvati se zase zvýšila.. Já ty dva prostě miluju :)))

19
BMAJTZ
Reagovat

Po 10. casti je Russel stale super, ale zacinam mit pocit ze se mu to trosku rozpada pod rukama a nevim nevim jestli to dotahne do onoho finale, zato Parvati se ukazala jako opravdu totalni mrcha ktera si de hodne za svym. Skoda timhle tahem jenom znejistila Russela ze ktereho podle me mela zatim tu nejvetsi duveru v jakou mohla verit.

20
Hild
Reagovat

Tak desátý díl zase šokující. Parvati se vážně ukazuje jako jedna z nejlepších hráček survivora.

21
fx
Reagovat

Když tahle sezóna začínala, fandil jsem nejvíc Amandě, pak až Parvati.. Teď to ale mám jednoznačné.. Parvati je nejlepší hráčka v dějinách Survivora a její hru prostě zbožňuju.. Doufám, že znovu vyhraje :-)

Přidat komentář