Panáček v reality show

Survivor Heroes vs. Villains (1.část)

13. Únor 2010 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Tak je to konečně tady. Jubilejní dvacátá řada trosečnické reality show Survivor začala a s ní se na ostrov Samoa vrátila dvacítka nejoblíbenějších hráčů z úředchozích 19 řad. Rozděleni jsou do dvou skupin, na Hrdiny a Padouchy, některé z nich už uvidíme dokonce potřetí, jak jsme se už zmínili v tomto článku. Tak snad jen připomenutí všichni soutěžící v úvodních titulcích:

Po velkolepém příletu čtyřmi vojenskými helikoptérami uvítal na pláži všech 20 soutěžících moderátor Jeff Probst (který mimochodem před pár dny podepsal smlouvu na moderování také 21. a 22.řady). Ovšem nedal jim žádnou chvíli na odpočinek, [singlepic id=414 w=160 float=right]protože hned začala první soutěž o doměnu. Touto odměnou bylo pochopitelně škrtátko na rozdělávání ohně, hodně důležité na převaření vody, čímž jeden kmen získá okamžitou výhodu. V soutěžním úkolu proti sobě bojovaly dvojice z každého kmene, na písečné pláži měly najít a vyhrabat jeden pytlík a ten pak dopravit zpátky na domácí metu, v čemž jim měli protivníci zabránit všemi možnými chvaty.

Tyto chvaty nebyly vždy férové a bez následků. [singlepic id=415 w=160 float=left]Stephenie si hned v prvním kole v rámci boje vykloubila rameno a musela být ošetřena přítomnou doktorkou ze štábu. Dalším zraněným byl Rupert, který si pro změnu zlomil prst na noze. Soutěž těsným poměrem 3:2 vyhráli Hrdinové, dostali škrátko a mohli vyrazit k místu jejich nového tábořiště. Tam se po krátké diskuzi pustili do stavby přístřešku, už všichni velice dobře věděli, co je potřeba dělat.

V táboře Padouchů Russell [singlepic id=416 w=160 float=right]neztrácel čas a už od první minuty začal domlouvat tajné aliance s dívkami, Parvati například sliboval spojenectví až do finálové dvojky, ta mu to ale moc nevěřila. Trosečníci už z televize dobře znají, čeho jsou ostatní schopni, jaká byla jejich herní strategie. V tomto směru má Russell výhodu, protože ho vlastně nikdo nezná (tato řada se natáčela ještě před tím, než Survivor Samoa vůbec běžel v televizi). V táboře Padouchů jsou výraznější postavy, jako Boston Rob anebo Coach.

Rob nebyl moc nadšený z přístupu svých spoluhráčů ke stavbě přístřešku, nikdo mu také nevěřil, že by dokázal rozdělat oheň jen za pomocí tření dvou bambusů, ale povedlo se. Hrdinové sice [singlepic id=417 w=160 float=left]měli k dispozici škrtátko, ale Rupert si s ním kupodivu nevěděl moc rady, až ho musel zastoupit J.T. Hrdinové na stavbě přístřešku pracovali společně, povedlo se jim chytit i tři divoce žijící slepice a jednoho kohouta (až moc podezřelá náhoda, kde se tam ta zvířata najednou vzala). I tady se vytvářely skupinky, většinou z dvojic, které se znaly ze stejné sezóny (Amanda a Cirie, Tom a Stephenie).

Třetí soutěžní den nastal čas na boj o kmenovou imunitu. Úkol to byl stejný, jaký jsme už viděli ve 13.řadě (Cook Islands), v této jubilejní [singlepic id=418 w=160 float=right]sezóně totiž budou všechny úkoly převzaté z těch nejznámějších soutěží z předchozích ročníků. Trosečníci měli za úkol v šesti lidech nejdříve sestavit loď z několika dílů, dopádlovat na moři k bójce, zapálit tam pochodeň, vrátit se na břeh, kde na zbývající čtveřici čekalo puzzle, z dřevěných prken z loďky pak měli sestavit žebřík, vylézt po něm všichni na plošinu a pomocí pochodně zapálit signální oheň.

Hrdinové získali při stavbě lodě značný náskok a zatímco se už vraceli s pochodní, bezradní Padouši [singlepic id=419 w=160 float=left]teprve vyráželi na moře. Náskok se ale smazal při skládání složitého čtyřvrstvého puzzle, kde Sugar spíš Cirie překážela, než pomáhala. Padouši tak díky Robovi ztrátu dohnali a celou soutěž o imunitu nakonec vyhráli. Prvními, koho čekala cesta na kmenovou radu, tak byli Hrdinové.

Sugar se po prohrané soutěži rozbrečela. To, a také její chování předchozí noc (kdy své spoluhráče neustále budila a stále pronásledovala Colbyho, [singlepic id=420 w=160 float=right]k němuž se chtěla tulit), vedlo ostatní k jednoduchému rozhodnutí, že musí vyřadit právě tuto blondýnku. Jenže pak některým začalo vrtat hlavou, jestli nebude lepší ze strategického hlediska raději vyřadit někoho nebezpečnějšího, například Cirie nebo Stephenii. První vyřazenou se skutečně stala jedna žena, a to Sugar ..

Pokračování příště.

(Jméno vyřazeného hráče se dozvíte potažením myši přes zakrytý text)



videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení
české titulky k 1.epizodě

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Koho uvidíme v Survivor Heroes vs. Villains?

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 31
1
Daniel
Reagovat

Pekny report…;-)Jen tak dale. Jen si mohl jeste zminit ukazky z pristiho dilu, ktere byly velmi znepokojujici…:-(

2
BMAJTZ
Reagovat

Mno pro me byl prvni dil lehcim zklamanim, ale jako predstaveni „Hrdinu“ a „Padouchu“ výborné. Každopádně se těším na další.

3
jukab
Reagovat

! Nezabílené SPOILERY v komentu !

Super první díl, díky i za rekap (jen bych řekl, že puzzle pro zlosyny vyřešila Sandra sama, ne Rob)

Já jednoznačně fandím zlosynům, ať už jejich kmenu nebo Cirie, která se za něj prohlásila, ač je v Hrdinech. Překvapilo mě, že Russel zase nezačala hledat imunitu jako dříve, asi si už nemyslí, že mu to štáb dá tak lehce. Tvoření aliancí – super, doufám,že vydrží hlavně Russel+Danielle a kdyby se přiala i Parvati, super. V Hrdinech to vypadá víc rozčleněný, hlavně kvůli nutnosti vyřazení se to rozdělilo pěkně na dvě čtyřky a Ruperta, který by tak mohl mít příště rozhodující hlas. Snad se přidá ke čtyřce Cirie :-)
K tomu závěru – nemyslím si,že by Rob měl vypadnout kcůli zranění, vždycky,když takhle někoho přímo ukázali,tak se jeho odstoupení nekonalo,jo kdyby neukázali tvář,tak je to něco jiného

4
Nick Flyer
Reagovat

Nevíte někdo, kdy a kde budou titulky an první díl? Díky moc

5
Weasley
Reagovat

s tou ďalšou časťou ma ale aj tak dostalo

SPOILER :

dosť ma to vydesilo, že niekto si len tak kráča a zrazu padne a ešte keď to je jeden z mojich favoritov

6
Milka
Reagovat

Ví moc prosím někdo o anglických titulcích, a to nějaké spolehlivější, kde budou i na další díly? Díky moc.

7
fx
Reagovat

Tak mě tedy první epizoda potěšila.. SPOILER První soutěž byla taková trošku samoúčelná.. Zařadíme na začátek první epizody kontaktní soutěž, aby se tam pomlátili a začali jsme dvacátou řadu akčně, že? Ale nic to nemění na tom, že při každém úspěchu Heroes jsem byl neskutečně nadšený, jelikož tohle je snad prvně, kdy od začátku jasně fandím jednomu týmu a přeju výhru prakticky komukoliv z něj ;-) Z Villains je mi sympatická Courtney a hlavně Parvati.. Ale vyhrát musí Amanda z Heroes :) Hlavně ne Coach, Tyson, JT nebo Russel ;-)

8
starver
Reagovat

OBSAHUJE SPOILERY
Výborný díl, série bude určitě zase super. Já narozdíl od fx doufám, že Amanda (zombice) vypadne velmi brzy, alespoň že její jméno bylo na kmenové radě napsáno. Hodně jsem se zasmál na začátku dílu, kdy právě Amanda říkala tím jejím mrtvolným stylem, jak je návrat do hry strašně vzrušující. Cirie by taky mohla vypadnout, ale nejspíš tomu tak nebude jako vždy.
Zloduchové do toho, líbí se mi, jak si všichni dělají legraci z Coache „dragon slayera“ a to hlavně Russell ho dostává. Jen aby si kvůli těmhle řečem nezkazil celou hru.

9
crazy
Reagovat

SPOILER

osobně fandím záporákům (russel si mě minulou sezonou získal :) ), ale nevadil by mi pomalu nikdo z heroes (krom Cirie), kdyby to vyhrál….doufám, že Rob z zdravotních důvodů nevypadne, aspoň v úvodní znělce je vidět jak bojuje v soutěži obalený bahnem, tak snad v příštím díle nebude souboj s bahnem a pak jeho konec :)

spíše se divím, když Russela nikdo neviděl, že Parvati hned věděla, že obíhá pláž a nabízí to každému a Danielle věděla o jeho silném instinktu

každopádně velká radost oznámení o 21. a 22. sérii, už jsem nedoufal, že nej pořad v TV by měl skončit

10
fx
Reagovat

crazy: Myslím, že ani S22 nebude konečná.. Sledovanost Survivora je pořád výborná, takže není důvod končit.. Jediný problém by byl, kdyby se show rozhodl opustit Jeff Probst, protože bez něj už by to prostě nikdy nebylo stejné ;-)

TK: Co takhle přidat anketu – kterému týmu fandíte ;-)? Zajímalo by mě, jak je tady mezi lidmi rozložený přístup k téhle hře.. Kdo má raději hráče chodící přes mrtvoly a kdo ty „čestné“ :)))

11
Weasley
Reagovat

No u mňa osobne záleží na osobnosti, proste Boston Rob by ich mohol zaradom zradiť a aj tak by mi bol sympatický a takému Tysonovi stačilo, aby dopomohol von Sierre a už pre mňa prestal byť zaujímavý.
Takže mi asi nezáleží na tom, čo robia, ale akým štýlom, charizmou :)

12
TK
Reagovat

Anketa přidána.

Spíš jde ale o individuální sympatie, po první části fandím Russellovi a hlavně Robovi.
Ukázky z dalšího dílu sice vypadaly hrozivě, ale nejspíš z toho nic závažného nebude, CBS chtěla jen přitáhnout diváky k obrazovce.

13
fx
Reagovat

TK: Díky za reakci :) Jinak s tou ukázkou mám obdobný pocit.. Často nakonec zařazují naprosto „šokující“ záběry a ve finále z toho nic není.. Klasikou je takové to jejich „A šokující twist změní hru jako nikdy předtím..,“ načež zaberou soutěžící vykřikující „Óóóóó…“ a ve finále se z toho obvykle vyklube něco naprosto obyčejného, co jsme už měli možnost vidět v dřívějších řadách ;-)

14
Anonymní
Reagovat

Jo, vypadá to, že s Robem nic nebude. Podle full proma na youtube po tom incidentu normálně mluví s Jerri.

15
jukab
Reagovat

Konečně začínají zlosyni nabírat v tej anketě fanoušky :-)

16
Ondra L.
Reagovat

Jak někdo může fandit hrdinům :-D jaj :-D

17
Trew
Reagovat

Tak první díl se mi fakt líbil :) Dobře, že ho udělali takhle dlouhej, se pak mohli hodně věnovat jednotlivcům :)
Popravdě ale nechápu, proč vlastně vyhodili Sugar :-O Cirie měla pravdu, je sice otravná, ale co?
Jinak nevýhodou týhle série pro mě bude asi to, že mi bude líto každýho, koho uvidim odcházet… :-/ (až na Coache, Tysona a Randyho)
A měl bych dotaz… Neviděl jsem Pearl Islands. Byla skutečně Sandra tak podlá, jak říká nebo? :)

18
fx
Reagovat

Trew: Tak to se celkem shodneme… Cast je skvělý, jen tihle (a ještě JT) mě tam štvou hodně.. Ostatních bude škoda.. Jinak co se Pearl Islands týče, tak zase až tak hustá mi Sandra nepřišla, to bych si ji zapamatoval víc.. Určitě byli v Survivorovi větší zlosyni.. ;-)

19
Crazy
Reagovat

Sandra byla věrnou přívrženkyní Ruperta v Pearl Islands a vcelku jsem se divil, že ji nehodili do Hero týmu, tak jak je rázná tady, ale byla i tam…. resp proč je Cirie u Hero taky nechápu..

20
Proky
Reagovat

Moc prosím, v kolik a kdy bude 2 díl trosečníka a na jakém programu.

díky

21
starver
Reagovat

Co se Sandry týče, tak ji dali do Villains proto, že v Pearl Islands sama přiznávala, že chodí tajně poslouchat do křoví, když vidí, že někdo s někým odchází pryč, myslím, že tam měla jeden incident s tím, že schovala či zahodila ryby celého kmeni, protože vyloučili Ruperta, který ty ryby ulovil, a tak si řekla, že nemá cenu, aby na ně byla hodná. Myslím také, že se svěřovala do kamery s tím, že udělá, cokoliv bude třeba, aby tu hru vyhrála. To je to, co si pamatuju.

22
fx
Reagovat

Co se třeba zařazení Cirie mezi hrdiny týče, tak myslím, že štáb to rozděloval spíš podle toho, koho diváci „milovali“ a koho „nenáviděli“, ačkoliv výjimky by se našly – třeba Russela lidé (nechápu sice proč – imunity idoly mu dávali prakticky zadarmo, žádný velký koumák to nebyl) milovali, ačkoliv to byl spíš záporák ;-)

23
Crazy
Reagovat

tak zadarmo mu je nedávali, sám v rozhovorech říkal, že je hledal několik hodin a když vemu třeba Tocatins, tak nápověda nebyla kdoví jak schovaná a hlavně jako jediného napadlo to hledat a našel 3, z toho 2 bez nápovědy.

Výběr do kmenů je různý v americe je velmi populární Boston Rob, Russel, Parvatti a jiní od Villains

Jinak co se Parvatti a info o Ruselovi týče, tak v interview Sugar řekla, že někteří trosečníci mají mezi CBS a lidmi z štábu kámoše a Parvatti je jedna z nich a dostala tak info o Russelově sezoně (jak to řekla, CBS stopli rozhovor) :)

24
Trew
Reagovat

Fíha… Tak to je pěkný teda… A já si už říkal, jak ta Parvatti toho Russela pěkně prokoukla, jak je dobrá. A ona to má z druhý ruky… :)

25
Ondra L.
Reagovat

Proky: na českém programu nejezdí. Na americké CBS. Jestli najdeš online stream, můžeš sledovat někdy kolem třetí ráno, jestli ne, musíš počkat na ráno a najít si linky na stažení

26
Lukáš F.
Reagovat

Tak jsem teda asi taky za močku, ale fandim hrdinům :) Speciálně Cirie, takže snad to dotáhne daleko :)

27
Petr
Reagovat

Nejlepší jsou Padouši:),ale doufam,že hridoné nevyhodí Jamese je z nich nejlepší…a jak může někdo fanfit Cirie:-!

28
Petr
Reagovat

*hrdinové

29
Ondra L.
Reagovat

nevím, zda to bylo zmíněno zde či na fbooku, ale opravdu by mohlo být zajímavé vyměnění týmů. Tak, aby ti co se necítí jako padouši šli k hrdinům a naopak. :-)

30
fx
Reagovat

Ondra L.: Ani bych se takovému Twistu nedivil, kdyby to doopravdy udělali ;-)

31
Trew
Reagovat

Taky fandim hrdinům. :) Jsou tam prostě vesměs lepší lidi :)

Přidat komentář