Panáček v reality show

Survivor Heroes vs. Villains (6.část)

27. Březen 2010 | napsal(a): | reality show: Kdo přežije / Survivor

Čtrnáctidení přestávka ve vysílání Survivora byla k nepřežití, takže si pro jistotu shrňme aktuální stav. Hrdinové neustále prohrávají jednu soutěž o imunitu za druhou, navíc nelogicky vyřazují zdravé hráče jako Toma a ponechávají si místo něj zraněného Jamese, který jim ve fyzických soutěžích asi moc nepomůže. V táboře Padouchů panuje relativní klid, až na napětí mezi Robem a Russellem. Russell se sice pokoušel s Robem sjednat pakt o neútočení, byl ovšem odmítnut s tím, že si svůj ortel podepsal už v tom okamžiku, když se přes společnou domluvu celého kmene vydal hledat skrytou imunitu. Oba kohouti se tak navzájem varoval, ať si každý dobře hlídá záda. Rukavice byly hozeny, na další Kmenové radě Padouchů se můžeme těšit na jejich souboj.

A ani na ni nemusíme čekat dlouho, protože další soutěž nebyla [singlepic id=568 w=160 float=left]překvapivě soutěž o imunitu kmenovou ale imunitu individální. Každý kmen soutěžil samostatně a v každém z nich si jen jeden vítěz mohl odnést náhrdelník imunity. Ten večer se měly konat dvě Kmenové rady, vyřazovat museli jak Hrdinové, tak Padouši. Na startu soutěžního úkolu byli trosečníci připoutání k dlouhému lanu, které bylo různě propleteno dřevěnými překážkami, cílem bylo co nejrychleji projít podél lana celou překážkovou dráhu.

Jako první soutěžili Hrdinové a toto kolo vyhrála Candice. Dobře si ale vedl také James, který na sobě vůbec nedal znát, že má zraněné koleno, a na překážkách byl úspěšnější dokonce víc než takový Colby. V závodě Padouchů se hodně snažil Russell, [singlepic id=569 w=160 float=right]ale nestačil na Roba, který si tak mohl nasadit amulet imunity. Vítězové obou kol pak ještě proti sobě nastoupili ve finálovém kole, v němž se hrálo už jen o to, který kmen vyhraje doplňkovou odměnu. Závod vyhrál opět Rob, takže Padouši se mohli těšit na to, že za odměnu budou moci sledovat průběh večerní Kmenové rady protivníků a vychutnávat si při tom párky v rohlíku.

Rob měl také hlavní slovo v debatě, koho večer vyloučit. Podle něj by ideální bylo vyřadit parvati a donutit Russella, aby na svou ochranu zbytečně použil skrytou imunitu a příště už tak byl nechráněný. Za tímto účelem rozhodl, kdo má jak hlasovat, tři hlasy měly jít pro Russella, 3 hlasy pro Parvati, pro Tysona budou nejspíš tři hlasy od odpadlíků (Russella, Parvati a Danielle), Russell použije imunitu, kvůli plichtě se bude opakovat hlasování a pak už v přesile snadno vyřadí Parvati. [singlepic id=570 w=160 float=left]Hlavní ale bylo, aby každý hlasoval tak, jak má. Russell celkem snadno pochopil Robův plán a že hlavním cílem má být Parvati. Tysonovi proto o samotě nakukal, že se k nim přidá a také bude hlasovat pro Parvati. Tyson po tomto rozhovoru začal zvažovat, jestli svůj hlas také nezmění na Parvati (ikdyž mu Rob určil, že má hlasovat pro Russella).

V opačném táboře Hrdinů Colby vytušil, že to má spočítané, všichni členové jeho aliance už byli vyřazeni, takže byl další na řadě. Všem spoluhráčům tak rovnou oznámil, že mu je jasný výsledek, takže není potřeba za jeho zády intrikovat, ať mu raději dopřejí klidné poslední minuty na ostrově. Rezignovaně přiznal, že ho v této soutěži o imunitu porazil i neohrabaný tlouštík Rupert a zraněný James, [singlepic id=571 w=160 float=right]takže je smířený se svým osudem. Některým Hrdinům ale opět začalo vrtat hlavou, v čem jim může být prospěšný zraněný James, když je budou čekat další fyzicky náročné soutěže. Amanda proto dala Jamesovi dobrou radu, ať se ostatním nějak předvede, že je v dobré kondici. James tak před zraky ostatních vyzval JT na běžecký závod na pláži, který ale nakonec prohrál, koleno ho stále moc neposlouchá.

Večerní Kmenová rada začala nejprve pro Padouchy. Několik otázek moderátora se točilo kolem toho, jestli je skrytá imunita pro držitele výhoda nebo spíš prokletí. Na to zareagoval Russell, [singlepic id=572 w=160 float=left]když po odevzdání hlasů povstal a prohlásil, že se toho prokletí rád zbaví. Ovšem místo toho, aby imunitu předal moderátorovi, otočil se ke Coachovi se slovy, že se bude řídit jeho radou být za každých okolností čestný a loajální ke svým přátelům, a věnoval amulet Parvati. Ta tím byla opravdu hodně zaskočena a aumlet okamžitě použila. Dobře udělala, protože v urně byly 4 hlasovací lístky s jejím jménem, takže by jistě vypadla. Rozhodovalo se už jen mezi dvěma jmény: Tysonem a Russellem. Nakonec vypadl TYson, který si to způsobil sám svým chybným krokem.

Po tomto šokujícím průběhu Kmenové rady Padouchů nastal čas pro Hrdiny, kteří navíc po celou dobu musel hladově sledovat protivníky, jak do sebe ládují párky v rohlíku. V tomto případě se žádné překvapení se skrytou imunitou nemohlo přihodit, rozhodovalo se jen mezi zraněným Jamesem a rezignovaným Colbym, který sebekriticky přiznal, že nepodává takové fyzické výkony, jak by měl. Dalším vyřazeným se stal James.

Pokračování příště.



videa ke stažení

– Všechny epizody ke stažení
české titulky k 6.epizodě

doporučený odkaz

česká fanouškovská komunita na Facebooku

související články

Survivor Heroes vs. Villains (5.část)
Survivor Heroes vs. Villains (4.část)
Survivor Heroes vs. Villains (3.část)
Survivor Heroes vs. Villains (2.část)
Survivor Heroes vs. Villains (1.část)
Koho uvidíme v Survivor Heroes vs. Villains?

Kdo přežije / Survivor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
1
BMAJTZ
Reagovat

Dobrý díl ale čím dál tím víc se bojím o postup Russela, jeho th byl geniální (rekneme ze to je hodne silne slovo, kazdopadne se mu to povedlo) ale jsem zvedav jak si poradi proti presile v dalsich kolech

2
Pattrick
Reagovat

Russ to bude mít těžké, tímto na sebe upozornil neskutečným způsobem, takže výhra je mizivá :( Ale ty obličej Roba na kmenovce, byl neskutečnej .. nejdříve smích a pak zrudl :D sice ho mám rád, ale todle se Russelovi povedlo :) Hlavně jsem rád, že James je pryč

3
Trew
Reagovat

Pěknej díl, to je pravda. Především kmenovky :) Russle zase zaválel, ale co to pro něj znamená do budoucna…? To jsem taky zvědavej.

Jinak proč hlasovala i Amanda pro Jamese? Aby nešla proti většině? Nebo??

4
jukab
Reagovat

Super díl, Russel je fakt bůh, snad to takhle půjde dál a budou vylítávat Robovci. Fandím alianci Danielle + Russ + Parv :-) Jsem docela zědavý, kdy bude sloučení, pže v Samoe I bylo celkem brzo. Navíc Russlovi by to určitě nahrálo….no a kde je imunita použitá Tomem?

Reagovat

Ať si říká kdo chce co chce, tak az tenhle Russelův výkon bych mu už teď dal cenu. Manipulátor jak blázen. Sami se vyhodili :-D Já na to koukal jak opařený a můj výraz se hodne podobal Robovému :-D Největší borec. Fandím mu.

6
TK
Reagovat

Survivor přesně tak, jak má vypadat, krásná ukázka taktizování.

Tyson si to způsobil sám, když nehlasoval podle plánu. V závěrečném interview vysvětloval, že svůj hlas změnil proto, protože počítal, že Parvati a Danielle budou chytré, hodí Russella přes palubu a dají hlas jemu. Jenže tato úvaha platí jen tehdy, když by Parvati věděla, že od Russella dostane skrytou imunitu, jinak by si tím vůbec nepomohla, hlasování by dopadlo 5 Russell,3 Parvati, 1 Tyson a Parvati bez imunity by šla stejně domů. A jestliže je to založeno na předpokladu předání imunity Parvati, jaký smysl pak mělo, aby Tyson dával Parvati ještě další hlas (4:4:1)? Měl se držet původního plánu.

Parvati musela před začátkem Kmenové rady určitě vědět, že imunitu od Russella dostane, v opačném jí 100% hrozilo vyřazení a nebylo by pro ni dobré držet se Russella. S imunitou v ruce si mohla vybrat, jestli půjde s Russellem a zkusí jeho šílený plán, anebo půjde s většinou, aby se jim zalíbila. Stejně by si ji tam ale dlouho nenechali, takže jediné správné řešení bylo držet se Russellova plánu.

Russellův krok s předáním imunity byl hodně riskantní. Za předpokládaného stavu hlasů 3:3:3 to bylo sebevražedné, logickým krokem by bylo ponechat si imunitu pro vlastní ochranu. Russellův riskantní krok byl založený na tom, že ostatní budou očekávat, že se zachová zbaběle a bude se chránit imunitou. Navíc nakukal Tysonovi, že kromě použití imunity zahlasuje proti Parvati, aby šel s většinou. V případě ponechání si imunity Russellem by šla domů Parvati, a to bez ohledu na to, jak by hlasoval Tyson (přinejhorším by si to Tyson rozdal s Parvati v opakovaném hlasování).

Tyson tak měl v záloze obě varianty, když by Russell imunitu předal Parvati, anebo kdyby si ji nechal pro sebe. Jenže ta první varianta by fungovala jedině tehdy, když by Tyson hlasoval podle plánu, anebo kdyby se Danielle s Parvati obrátili proti Russellovi. A právě tuhletu eventualitu nedomyslel. Příliš se zaměřil na druhou variantu, že si Russell imunitu zbaběle ponechá a nebude se za této kritické situace chovat „nelogicky“.

Russellův krok byl opravdu hodně odvážný, sice s ním ve finále moc nepočítám, ale tímto nám opět přinesl skvělý televizní moment, ze kterého by se měli poučit trosečníci v dalších řadách. Také to chytře zahrál s proslovem ke Coachovi, to je přesně podle jeho citlivé místo, čestnost a loajalita. Tím si Coache (zřejmě) pojistil pro další dny.

Nyní by Russellovi bodlo, kdyby Padouši vyhráli další soutěž o imunitu a on tak získal čas na hledání další imunity. Pokud budou Hrdinové chytří, tak vyřadí JT, zbydou jenom čtyři a v dalším díle očekávám merge. Russell, Parvati, Danielle, Coach, a Amanda se spojí, pochytají dvě další dušičky a mají to na háku. Okamžitě po merge je nutné vyřadit Roba, jinak jim vyhraje všechny individuální soutěže o imunitu, i v tomto díle ukázal, jak je v soutěžích dobrý.

7
TK
Reagovat

Do článku přidán odkaz na české titulky.
Konečně aspoň porozumím tomu Jamesově huhlání :-)

8
me2d
Reagovat

jak by mohli Russe vyhodit, teď je to čtyři na čtyři , tak se někom pro jistotú dohodnou, Russ bude mít stejně zas skrytou imunitu, bez R+R by byla tahle série poloviční.

9
Pattrick
Reagovat

není to 4 na 4 .. páč Coach nějak svého slova nedostál, že půjde s Russem a teď když Russ nemá imunity, je Coachovi k ničemu

10
Paco
Reagovat

Ani bych se nedivil kdyby v dalším díle vypadl Rob…podle mě to Russ zas nějak dokáže a vyloučího:)

11
me2d
Reagovat

jsem nekoukal až do konce, fakt coach hlasoval pro Russe, jak to patří do jeho čestnejch kidů, jestli je to tak, tak bejt Russem tak vyhodim jeho, dyť ho neposlech.

12
Pattrick
Reagovat

Coach hlasoval pro Parv :)

13
fx
Reagovat

7.díl je naprosto luxusní.. Už ať je tu rekap.. Ta hra se mi líbí čím dál tím víc :)))

14
silo
Reagovat

Russell je stratég :D bylo to riskantní, ale… Tyson mě neskutečně naštval, tuhle sérii už vidím podruhé (nebo spíš jenom nějaké díly) ale u tohohle si vždycky naštvu :D Rob měl plán- proč ho nemohl dodržet? božeeeeee :D už jen když o tom mluvím jsem naštvaná :D ne Russell je dobrej, ale Roba mám radši ;) :P :D :D

Přidat komentář