Panáček v reality show

StarDance XII (9+10): Semi/Finále

9. Prosinec 2023 | napsal(a): | reality show: StarDance

sd 12 9

A je tu semifinále. Zbývající čtyři páry zabojují o účast v posledním dílu, každý opět zatančí minimálně dvakrát. Poté dva nejlepší postoupí dále a zbývající dvě dvojice bude čekat rozstřel. Zatančí ještě jednou a o tom, kdo z nich postoupí, rozhodnou jen diváci.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 58
1
Jana
Reagovat

Ja si nemuzu pomoct, na me ta Iva pusobi nejak umele… Jako ze je to vsechno naucene, chybi mi tam ten prozitek… A ona taky neco rika a smeje se tomu jen ona… A to ji fakt mam rada…

2
Jana
Reagovat

Uprimne si myslim, ze Darjin valcik si v porovnani s Ivinym zaslouzil horsi hodnoceni…

3
Bezík
Reagovat

@Jana: Naopak, lepší. Za technickou hodnotu za mě 9, za umělecký dojem Darja 11, Iva 8.

4
Jana
Reagovat

@Bezík: technicky byla horsi… Fakt tam poskakovala a nestihala…

5
Jana
Reagovat

Fakt se mi libi, ze Eva s Jakubem se ani trochu nepokouseli z te samby vylhat…
U ni je to napinani kolen tezke, kdyz cely zivot travi na pokrcenych…

6
Bezík
Reagovat

@Jana: Tak to jsme asi viděli každý jiný tanec. Pouštěl jsem si to už podruhý, žádný nestíhání jsem nikde neviděl. Nějaký poskok byl, ale nejsou to profíci aby byli dokonalí. Ve srovnání s Ivou chybky u obou, nevidím důvod je hodnotit technicky jinak.

7
Jana
Reagovat

No… Tak to PD se mi dojmove vubec nelibilo :-(
Asi by mi nevadilo, kdyby Iva dneska skoncila…

8
Jana
Reagovat

@Bezík: tak mozna bych po opakovanem shlednuti menila nazor, ale na prvni pohled mi prislo, ze ma problemy s valcikem doleva…

9
Jana
Reagovat

Jsem divna… Pro me to byl hezky tanec, i se zavahanim, s prvky PD… Ne PD…
Ta hudba by mi navic prisla lepsi na uplne jiny tanec, porad jsem v tom (bez ohledu na rytmus) vnimala spis tango…

Rikam si, ze uz dlouho jsme nemeli tak vyrovnanou konecnou ctyrku… Vzdycky tam byl nekdo vyrazne za jinymi…

10
Bezík
Reagovat

Tak mám velkou radost z Darji a mrzí mě vypadnutí Ivy, byla určitě lepší tanečnice než Vávra, ale přeci jen nechat vypadnout posledního chlapa, to se divákům nechtělo.

11
Bezik
Reagovat

Hodnocení pana Fabery : https://fabera.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=810089

Jana : Pan Fabera udělil valčíku Darji dokonce desítku a to se u něj často nestává. A on hodnotí hodně právě technickou stránku. U Darji viděl nějaký ten poskok a občas horší odklon, u Ivy toho viděl víc, i víc než já. Přeci jen je stále aktivní tanečník, já už dávno dávno dávno ne.

12
orchis
Reagovat

Je škoda, že Iva vypadla. Mně by se líbilo čistě ženské finále. Co se dá dělat.
Ale Hradilek předvedl včera své asi nejlepší tance, a to včetně toho rozstřelového, ten byl výborný.
Ve finále se bude rozhodovat mezi oběma ženami. Doufám. A asi bych to přála více Evě, promiň Bezíku a Vlado :-))

13
orchis
Reagovat

Včera se mi asi nejvíc líbil Evy druhý tanec.

14
orchis
Reagovat

Taky si myslím, že Ivě porota po druhém tanci „naložila“ trochu víc než musela.

A při PD Dariji jsem si vzpomněla na tango Polívkové a Kurtiše. Zdálo se mi to podobně zpracované. Stůl, hádka, pak tanec na stole (u Aničky na židlích). Ale zatímco AP a MK byli přesvědčiví a výborní, u Dariji jsem v jednu chvíli myslela, že z toho stolu sletí.

15
Bezik
Reagovat

@orchis: No jo, vypadnutí Ivy mě také mrzí, ale co už.
Rovnováha je určitě největší problém Darji, tu člověk v sobě buď má, nebo nemá. Samozřejmě že se to dá i trénovat, ale trvá to, a stejně se to může nečekaně vynořit. Tady měl být Dominik v choreografii soudnější, Darja z toho stolu fakt málem sletěla.
Já samozřejmě přeju vítězství Darje, ale šanci vidím dost mizivou. A s Evou budu taky spokojen.

16
orchis
Reagovat

@Bezik: Já si zase nemyslím, že by Darija neměla šanci, naopak v porovnání s Evou – je to mladá herečka a může se projevit efekt jako u Marie Doležalové nebo Veroniky Kubařové.

17
Jana
Reagovat

@Bezik: Sám napsal, že tam chybičky byly, ale že ten dojem převážil. Na mě to prostě nezapůsobilo, jestliže mě ten tanec nebaví, a bohužel mě nebavil, stejně jako obě PD (mně třeba u obou strašně vadil takový nijaký konec, u pasa chci napětí do poslední chvíle a v poslední vteřině ostrý konec celým tělem, a ani upuštění na zem, ani facka tomu v mých představách neodpovídá), tak koukám jinam.
Ale už je to asi jedno, rozhodně uznávám, že Dominik vytáhl z Darji to nejlepší a ona udělala za celou dobu největší progres. Kdo by to byl po prvním kole řekl… Už to nemusíme řešit, viď? :-)

Se složením finále jsem naprosto spokojená Já bych byla nejspokojenější s pořadím Eva – Darja – Vávra… Třeba i proto, že porota neustále vyčítá Evě něco, čeho prostě není fyzicky schopna :-)

18
Jana
Reagovat

PS: Ale já většinou fandím nehercům, protože si myslím, že to mají obecně složitější, s celou prezentací a vystupováním na veřejnosti, není pro ně pohyb podle jiných úplně přirozený a kromě pohybu celého těla (občas naprosto proti tomu, čím žijou desítky let) se musí naučit i výraz a kamuflování…

19
orchis
Reagovat

@Jana: Mně by se toto pořadí taky líbilo :-)

20
Bezik
Reagovat

@Jana: @orchis: Vy si to malujete, holubičky ….. :-D :-D

21
orchis
Reagovat

@Bezik: Však to znáš, přát si můžeme, ale skutečnost může být jiná ;-)

22
Jana
Reagovat

@orchis: přesně, malovat si to můžeme :-) Na druhou stranu by mi nikdo z téhle trojky nevadil, kdyby vyhrál :-) A i kdyby jo, chleba levnější nebude a doma za mě vítěz ani poražený neuklidí :-)))

Ale protože jsem tvor rýpavý a prokrastinující, udělala jsem si tabulku, jaké kombinace mohly vést ke včerejšímu výsledku… Modře body od diváků, šedě součet… Jakékoli jiné pořadí od diváků by vedlo k jiným přímým postupujícím…
https://prnt.sc/RbaimbMWHZEA

23
J.
Reagovat

Tak jsme zase u konce a v sobotu finále. Vypadnutí Ivy mě mrzí, není sportovkyně a když vezmeme její věk, tak ty tance byly prostě povedené. Škoda, ale tak nějak jsem tušil, že ryze dámské finále neprojde. A jak to porota obodovala, bylo jasné, že tančit bude Iva a Vávra.

Tanečně z dlouhodobého hlediska byla pro mě Iva lepší, i když Vávru mám taky rád, tři předchozí večery se mu úplně nedařilo…

Ten rozstřel je za mě stejně blbost, doufám, že už ho dělat nebudou, sice se už nedozvíme, zda i tak by Iva vypadla, protože podle kombinací sčítání bodů byla asi s Vávrou na stejno (buď jeden 3. u poroty a 4. u diváků, druhý naopak, nebo jeden 3. u poroty a diváků a druhý u obou 4.) nemyslím si, že by Eva nebo Darja byly u diváků hůř než 3. Ale to je věc, kterou se nedozvíme, spíš to neni fér vůči hlasujícím, vlastně nemuseli poslat celý týden skoro nic a čekat jen kdo skončí v rozstřelu a pak ho podpořit. Takhle se vlastně pak hlasy za celý týden smazaly a čau.
Co jsem koukal na ig, Vávra měl velkou podporu i od některých dalších sportovců a jejich fanoušků, tak se to dalo čekat. Tak uvidíme, jak dá ve finále 4 tance. Ale bude to asi bitva Evy a Dariji a otázka je, zda vyhraje stabilní dlouhodobý dobrý výkon, nebo největší progres soutěže, protože Darija je opravdu „kačátko“ které se protancovalo až k „labuti“

24
J.
Reagovat

Ad k Bezíkovi a minulé diskuzi, co se týče Vodičky a Kuneše.
Pardon, spletl jsem si Kuneše s Petrem Zuzkou… Ten s Dominikem pracoval… Pardon :)))

25
Jana
Reagovat

@J.: Když se koukneš o příspěvek výš, tak tam je link na tabulku, jaké kombinace mohly vést ke včerejšímu výsledku :-)

26
orchis
Reagovat

@Jana: Hezký zpracované.

27
Bezik
Reagovat

@Jana: Je to zajímavé. Z tabulky vyplývá, že z devíti variant existují čtyři, kdy Eva mohla být horší než druhá, ale u Darji je taková varianta jen jedna. Nicméně myslím, že situace je celkem jasná. Můj odborný (nebo odporný ?) odhad je, že Eva má tak 50%, Darja 35 a Vávra 15%. Eva je nesmírně populární a nevím co by se muselo stát, aby nevyhrála. A ještě k tomu zatraceně dobře tančí ;-)

28
Jana
Reagovat

A budu se opakovat, ale opravdu mě od bulváru překvapilo, že na Ivu nevytáhli Bailando… Když dávali Dvořákovi se* jeho základní taneční minulost… Je to sice 15 let, ale u něj to byla ještě dávnější historie. Stejně tak Iva v sobotu děkovala tak, jako kdyby to nikdy neabsolvovala…

29
Bezik
Reagovat

@Jana: Bailando ? To mi nic neříká, Nova jde mimo mě ? Trochu jsem zagooglil, ale akorát jsem se dozvěděl, že to byl projekt ve kterém měli tančit „obyčejní lidé“. Co s tím tedy měla společného Kubelková ?

30
Khajka
Reagovat

@Bezik: S těmi obyčejnými lidmi tancovaly celebrity. Iva byla jedna z nich.

31
Bezik
Reagovat

@Khajka: Jo tak. To ale nemohlo mít zdaleka tu taneční kvalitu, jako tančení s profesionálem. To bych asi nebral moc vážně.

32
Bezik
Reagovat

https://www.facebook.com/events/s/livestream-s-finalisty-stardan/3663226550612679/?mibextid=9l3rBW
Stream – rozhovor Matouše Rumla a Veroniky Khek Kubařové se všemi finalisty, cca jedna hodina, je to fajn.

33
Jana
Reagovat

@Bezik: Bylo to tak, že tančili obyčejní lidé s celebritami, ale měli je v péči profíci jako trenéři a choreografové, byla tam Šorfová, Tománkovi… Minimálně ty základy a podobně do nich dostali. Rozhodně to podle mě mělo větší vliv než Dvořákovo mládí :-)

34
Jana
Reagovat

@Bezik: jojo, zrovna to poslouchám :-)

35
DJ Vlado
Reagovat

@Jana: Možná je to tím, že Dvořák byl velký favorit a nakonec i vítěz, proto bulvár hrál na nízké pudy typicky české závisti :-/ Oproti tomu u Ivy se navzdory jejím kvalitám vítězství nečekalo, takže jim to připadalo zbytečné, zvlášť když Iva svojí komplexností přitahuje závist i bez zmínky o Bailandu :-/ Jinak z toho Bailanda už si vybavuju jenom to, že tam soutěžil Mádl a že vypadl jako první, víc ani ťuk :-)

@Bezik: Zajímalo by mě, jestli jsi znal Dariju už před SD, nebo pro tebe byla na začátku „tabula rasa“? Přece jen nejsi cílovka seriálů a ji proslavily dva seriály a jedna pohádka :-)

@orchis: V pohodě, nemusíš se omlouvat :-) Akceptuju, že Eva je silný a těžko porazitelný kalibr, takže druhé místo je pro Dariju vlastně velké vítězství :-) Navíc co bych za stříbro dal v roce 2018 :-)

36
Bezik
Reagovat

@DJ Vlado: No, kdybys mi ukázal fotku, tak bych řek, že to je nějaká česká herečka, ale jméno už bych nedal. V seriálech jsem ji určitě neviděl, jestli jsem viděl pohádku „O léčivé vodě“ nevím jistě, ale dost možné to je, občas koukám s vnoučaty na pohádky :-D. Darja mě zaujala nejen tanečně, ale i osobnostně. Doufám, že jí to v herecké kariéře docela pomůže, protože teď už ji bude znát skoro každý a toho, koho zná skoro každý režiséři rádi obsazují.

37
DJ Vlado
Reagovat

@Bezik: Díky za odpověď :-) Taky doufám, že Darija teď nebude mít o role nouzi, ostatně jednu takovou roli jsem jí už navrhnul na blogu krátce před tím, než byla zveřejněna kompletní desítka soutěžících (a myslím, že Dominik to musel číst, když tvořil tu choreografii á la Wednesday :-D)

38
Bezik
Reagovat

Tak tomu jsem nevěřil, že se to stane ! Vtipný bylo, jak Dominik byl hotovej víc než Darja :-D No jo, no, fanoušci Evy si byli tak jistí výhrou, že hlasování poněkud podcenili.

39
orchis
Reagovat

@Bezik: Já jsem nic nepodcenila…, ale holt ti sportovci to mají u divácké skupiny SD horší …
Ale Darija byla také dobrá. Ne nejlepší, ale dobrá, prodělala největší vývoj, a toho si asi divák cení víc. A rozhodují určitě i sympatie.
DJ Vlafo bude mít dnes noc asi náročnou:-)

Už jsem to tu psala, že si myslím, že Eva možná první neskončí, akorát jsem tehdy odhadovala, že ve finále bude Maršálek, tak to jsem ráda, že třetí skončil Hradilek, když už tam nebyla Iva. Ten se mi dnes moc líbil.

40
orchis
Reagovat

@orchis: DJ Vlado, promiň:-)

41
Prochor
Reagovat

To jsem nečekal.

42
DJ Vlado
Reagovat

Štípněte mě!!! Opravdu se mi to nezdá??? Opravdu se to stalo??? Opravdu vyhrála Darija??? Tak to je BOMBA!!! BOMBA!!! BOMBA!!! Když si uvědomím svoje smíšené pocity, když ji oznámili jako soutěžící, tak jsem byl sice na jednu stranu rád, že tam mám srdcovku, ale zároveň jsem se obával, že to bude fandění na jedno kolo a štvalo mě, že z mé šestky oblíbených českých hereček vybrali tu nejméně známou :-/ Kartami pak zamíchalo párování s profesionály, kde jsem si pro Dariju hrozně přál Dominika (ale tipoval jsem Daniela), tak jsem měl velkou radost, že to klaplo :-) Ale obava tu pořád byla, zvlášť když se v prvních kolech ukázalo, že porota Darije až tak nefandí :-/ S tím, jak Darija pod Dominikovým vedením rostla, jsem si celou soutěž začal i já mnohem víc užívat, ale ve vítězství jsem pořád nevěřil a tím důvodem byla Eva, prvoligová celebrita a navíc parádně tančící, k tomu ještě precedens, že duely drsňaček a princezen vždy vyhrávaly drsňačky :-/ O to větší radost mám, že to vyšlo a je to pro mě nádherný vánoční dárek a obrovská kompenzace za ročník 2018 :-)

43
Prochor
Reagovat

Dominik Vodička už má na kontě dva úspěchy – Veroniku Khek Kubařovou a Darju Pavlovičovou. Vypadá to, že on je ten správný tanečník, který může dostat star do finále.

44
Ally
Reagovat

Já jsem říkala (i když jsem viděla asi jen polovinu) po té “volné jízdě” na téma voda, že bude sranda když to nakonec vyhraje ten Hradílek….jakože dvě se perou, třetí se směje..:)

A taky mě napadlo, kolik hlasů z toho je pro Dominika..ať už jakoby přímo, nebo za práci kterou udělal. Eva je sice taky neskutečná, ale hodně bude zásluha Jakuba Mazucha…

No sympatie všichni, ale budou Vánoce vyhrála Popelka a to je hezké :)

45
DJ Vlado
Reagovat

Ještě mě napadlo, že se tím vlastně naplnila moje osmiletá perioda vítězných srdcovek, o které jsem před dvěma lety psal ve finálovém rekapu poslední SS :-) Původně jsem si myslel, že to platí pro každou soutěž zvlášť, jelikož tomu tak bylo jak u SS (2007 – 2015), tak u Talentu (2010 – 2018), ale když neběží SS, tak mi ji nahradila SD (svým způsobem k sobě mají blízko, jelikož tam soutěžící sledujeme týden co týden a budujeme si k nim hlubší vztah, na což v Talentu není až tak prostor, jelikož tam soutěžící vidíme maximálně čtyřikrát) :-)

46
Bezik
Reagovat

@DJ Vlado: No jo, fakt se to stalo. Taky jsem byl včera lehce v šoku, a myslí že takových tam bylo docela dost. Takovej klídek, všichni čekali že moderátoři oznámí Evu, a ono houby houby zlatá rybko … :-D I Darja s Dominikem tomu hodnou chvíli nemohli uvěřit :-D
Teď jsem chvíli listoval svojí brožovanou pamětí, co že se to stalo v roce 2018, až tak za 10 minut mi to došlo ;-).
Jenom nevím, kdy došlo ve finále k souboji „drsňačky“ s „princeznou“, kromě letoška ? Myslíš duel Polívková – Kuchařová ? Tam měl přišla jako větší drsňačka Kuchařová, byť se vizuálně snažila o princeznu.

47
Bezik
Reagovat

@DJ Vlado: Mě se v SS standardně nedaří (a nikdy nebude ;-) ), ale ve SD docela jo, když to vezmu v posledních letech, tak Anička, Marie, Veronika, Darja, i ten Honza Cina byť bych ho neoznačil jako „srdcovku“ :-D

48
Prochor
Reagovat

Je fakt, že Darja s Dominikem čekali na stopro, že to projedou. Takový údiv a šok jsme viděli snad jen u legendární Ester Ledecké v cíli a možná u Emmy Drobné, která zase čekala, že vyhraje její Štěpán Urban.

49
DJ Vlado
Reagovat

@Bezik: Já do toho nepočítal jenom SD (kde tomu kromě letoška, pravda, odpovídá jenom duel Polívková – Kuchařová), ale i SS (Langerová – Vaňková, Piešová – Kovaľová) a dokonce i Tvář (Vilhelmová – Konvičková, Kohoutová – Boho) :-)

@Bezik: A co Emma? Myslel jsem, že byla i tvoje srdcovka :-) A z dřívějších časů samozřejmě Aneta a když započítáme i Hlas, tak přibude Lo Hrůzová, takže tak špatně na tom v pěveckých soutěžích zase nejsi :-)

50
Bezik
Reagovat

@DJ Vlado: No jo, vidíš, Emma, na tu jsem úplně zapomněl, ale to už je taky let, 2015 ? Ale pak už asi nic, a pochybuji, že ještě někdy něco :-D

51
Khajka
Reagovat

@Prochor: Takový Onder vyhrál taky už dvakrát a ještě byl ve finále i s Kuchařovou. Ale osobně je mi tedy Dominik výrazně sympatičtější (o jeho choreografiích ani nemluvím).

52
Prochor
Reagovat

@Khajka: Mně je Dominik taky sympatický. Ale jeho úspěch byl možná daný tím, že měl štěstí na partnery. Veronika i Darja si uměly získat velké sympatie a tahle soutěž je možná spíš o sympatiích, než o kvalitě tance. Sympatie cítíme všichni ale jen málo kdo rozumí tanci. (Mimochodem totéž platí i o Superstar).

53
J.
Reagovat

Tak zazvonil zvonec a tančení je konec. Docela mě překvapilo, kolik lidí je v šoku z toho, že to nevyhrála Eva. Mě to přitom přišlo 50:50 (u Vávry mi bylo jasné, že tam hraje druhé housle, ač se vybičoval k supervýkonům). Sice bych ve finále viděl radši Ivu, ale poslední Top4 byla pro mě letos dost dobrou podívanou a když už byl Maršálek ze hry, člověk si to začal užívat beze strachu, že by skončilo ve finále dřevo…
Sám jsem ze začátku tipoval Dariju jako jednu z prvních vypadnuvších a pár zkraje táhl asi hlavně Dominik, ale vykřesal z Dariji co mohl a ta si svým progresem získala srdce diváků a už pak posílali hlasy celému páru. Eva byla stabilně dobrý od začátku, ale tušil jsem, že skončí po vzoru Kuchařové jako druhá. Ten taneční progres tam moc nebyl. Maximálně překvapila v jemnějších polohách nebo hraných partech.

Dominik tak vzal prvenství Onderovi v tom, že jediný vyhrál 2x a ani by mi nevadilo, kdyby ho přizvali znovu. (I když tuším, jak zařízli letos Adrianu, aby nevyhrála hned znovu, že by příště Dominikovi dali nějakou postarší dámu kolem 60ti, ale kdo ví, třeba i s ní by dovedl zázraky).
Za mě letos 90% spokojenost a doufám, že se SD dočkáme zase příští rok…
Všem tady na panáčkovi přeju pěkné Vánoce

54
Bezik
Reagovat

Koukám, jak jsme tipovali po čtvrtém kole. Hezká práce. Vítěze, či přesně někoho dalšího v pořadí sice netipnul správně nikdo, ale první trojici tipli správně všichni kromě mě :-D Já jsem tam měl Terezu a Vávru až čtvrtého. To je dobrá střelba od boku.

55
DJ Vlado
Reagovat

@Bezik: Jo, to jsme trefili dobře :-D Zato bookmakeři byli letos hlavně ze začátku vedle jako ta jedle :-D S výjimkou Evy vlastně další dva papíroví favoriti Krajčo a Marek shořeli jako papír, zatímco jejich místa v Top 3 zabraly dvě před startem nejméně známé osobnosti ve výběru, to jsou paradoxy :-DDD

56
Bezik
Reagovat

Tož přátelé, vidím, že diskuze nad posledním ročníkem SD už se asi nerozvine, tak tedy se mějte, užívejte svátků a života a zase někdy na „psanou“ :-D Princezna s křovinořezem asi taky již nedorazí, tak tedy zdar a sílu a čau !

57
Prochor
Reagovat

Jenom malá připomínka – vypadá to, že příští rok bude další řada:
https://www.novinky.cz/clanek/kultura-stardance-sice-skoncila-ale-uz-pristi-rok-bude-dalsi-40454563

58
orchis
Reagovat

Všem na panáčku a zvláště sledujícím SD přeji do nového roku 2024 hodně krásných zážitků u sledování, a to při plném zdraví 😉

Přidat komentář