Panáček v reality show

Farma 14: První duel a jeden musí z Farmy ven

10. Září 2022 | napsal(a): | reality show: Farma 14

titl1

Hospodář Martin jako mantru neustále opakuje, že letos je farma ve znamení inovací a nápadů. Umělá inteligence nahrazuje dříve často trapné komentáře, nového moderátora jsme skoro neviděli, Souboje o překvapení nebo imunitu nesvádí mezi sebou, ale vždy to bude s čímsi imaginárním, tentokrát to byl čas. Farmáři bývají na začátku rozděleni do dvou táborů, každý rok nový a horší výmysl. Letos máme souboj IQ. Pod a nad 130, podle čeho se hodnoty určovaly je tajemstvím.

pes

Jak jinak si vysvětlit, že „vysoce inteligentní“ vědkyně nezvládá svého psa ani sebe sama? Zmatený děduško, mluvící československy se zatím jen ztěžka na farmě orientuje, natož, aby si při svém vysokém IQ pamatoval jména soupeřů. Souboj ega od první minuty, to je zatím hlavní rys farmářů. Sluha Miňo porušoval pravidla opakovaně. Trest směšný, bude trest i pro farmářku týdne? Nebude, první týden je benevolentní, ty další už hrozí i letenka z Farmy. Nový jev této farmy je absence kvalitní obuvi a nepořádek od prvního dne. Od začátku se mnozí promenádují v pantoflích, o zranění není nouze. Správný okamžik pro sponzora z Cervy.

Martin po kontrole úkolů opět vytahuje nápady a inovace. Od větrné elektrárny, přes biotop k zachytávání dešťovky. Splachovací toaletu vyměnit za klasickou kadibudku, to je opravdu inovace. Nejžhavější změnou k lepšímu bude zatím separace psa pomocí pletiva. Eva v tom přínos nevidí. Plánuje věnovat se psovi na úkor práce víc než doposud.

Prvním duelantem je Minh, který si Farmu spletl s Love Island. Neví koho vyzvat, nakonec padá Kristiánovo jméno.

duel

Úkolů měli víc než dost, jak bude Martin spokojený s jejich splněním? Kdo se vrátí z duelu jako vítěz? Jaký výkon podá v aréně nový moderátor? Sledujte, diskutujte.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 14

Diskuze k článku

Počet komentářů: 35
1
dejna
Reagovat

V předchozím vlákně mi zmizel příspěvek, který jsem hned opravovala…teď by mohla zmizet i ta oprava. ;))
Byl zhruba o tom, co rozebírá na začátku Farmy Xtra 2 Martin Ťapák – doporučuji zkouknout. :D

2
dejna
Reagovat

Dnešní díl byl zvlášť výživný. :D
Duel poklidný, moderátor mi nevadil, z duelové stodoly zmizely všechny serepatičky – příjemně střízlivý design…tož tak.
Šikovný střihač prozradil v upoutávce nového farmáře týdne.

Reagovat

@dejna: Omylem skončil v koši, omluva :-)

4
Wally
Reagovat

Mě to panoptikum docela baví. Tam snad není, až na pár vyjímek, nikdo normální. Čím vyšší IQ, tím větší magor. A asi budu muset něco udělat se svým IQ, trvalo mi 3 díly, než mi došlo, že hýkání oslů je inovační vypípávání.

5
JanaH
Reagovat

Mno… tak ten s kabelečkou, co měl připraveno tolik pěkných outfitů, už žádné nevynese. Zaplať Bůh. Jeho volba FT mě ale potěšila, bude to určitě zajímavý týden.
Rachitická vědkyně vychovává svého zvířecího mazlíka pozitivní motivací, takže vynervovaného psa poté, co tento někoho napadne, chlácholí slovy „neboj se, nic nám nehrozí“. Krom toho stihne už jen číst, spát a vymýšlet větrnou elektrárnu. Ovšem už rozhodně nezvládne „týmito rukami“ nic dělat, protože „to nevie“. Hospodár z jejích nápadů učůrává blahem.
Českoslovenština zmateného strejdy mi stejně jako některým z vás taky děsně trhá uši.
A Imro „baron“ ne a ne zkousnout, že mezi tu dvouprocentní elitu z Mensy nebyl zařazen. Když si s vyplňováním testu nedal vůbec žádnou práci a jen tak to namastil… to se potom nemůže divit. :-D Ale on by dopadl stejně, i kdyby si dal pekelně záležet…

Ono to rozdělení

6
Dadla
Reagovat

@Wally: Dík za vysvětlení onoho hýkání, budu si muset nechat IQ přeměřit, neb mi to fakt nedošlo…A to bych přitom mezi těch pět vyvolených a „prudce inteligentních“ taky patřila :-)) Možná kdysi, před těmi čtyřiceti lety :-(((

7
Dadla
Reagovat

Ale jinak je to zase důkaz toho, že výška IQ v praktickém životě nemusí nic moc znamenat… Dost často jsem se setkala s lidmi, kteří IQ měli nadprůměrné, ale sociálně byli naprosto mimózní, nebyli schopni se popasovat s úplně jednoduchými praktickými záležitostmi, mnohdy ani nepochopili, co se po nich vlastně chce. Prostě bylo jim dáno cosi navíc a zároveň jim něco jiného úplně chybělo. Jo, s jedním takovým žiju už 15 let a někdy jen koulím očima, co to proboha zase má být…prostě jak říkám – diagnóza inža :-))

8
dejna
Reagovat

@Wally: Já si to uvědomila až při ukázkách ve Farmě Xtra 4. :/ :DD

9
dejna
Reagovat

Jak tak na to rozdělení koukám, mrzí mě, že z inteligentů a (ne)inteligentů neudělali dva samostatné kmeny…alespoň prvních 14 dnů. Jako tomu bylo třeba u VIP a (ne)VIP, Východ x Západ.
Úkoly vy měli podobné, farmáře jednoho…myslím, že bych se hodně pobavila. :DD
Evin hysterák doplněný o full verzi ve Farmě Xtra mě dostal.
Alice mi kupodivu zatím nevadí, ale mohla by svoje soudy říkat hlavně u stolu, když tam sedí všichni, a ne jako komenty děje.

10
Lady XL
Reagovat

@dejna: Škoda, že to neudělali, jak píšeš. Byla by větší zábava :-). A chtěla bych vidět plnění úkolů…. Stejně nějak pochybuji, že měli všichni takové vysoké výsledky v testu. Např. taková „Julie“, ta pro svou lenost snad ani test nemohla dokončit. Eva je ukázka toho, že něco vymyslet ještě neznamená, že je možné to zrealizovat tou samou osobou. Navíc Eva musela testy v sociální sféře totálně projet. Nejdříve jsem jí chtěla držet palce (ne tedy aby byla můj fanoušek, to proboha ne), ale coby pejskařka…, jenže… právě coby pejskařka jsem na ni totálně nas…, ona toho psa ničí a zničí. Jednou pokouše i ji. Vůbec to se psy neumí a hlavně si nechce nechat poradit. Zásadně je přesvědčená, že jen ona má pravdu a všichni jsou proti ní. Přestávám ji chápat.

11
Wally
Reagovat

Po včerejšku mám pocit, že nová FT se bude držet hesla dej volovi funkci. D)) Ale Eva ji bude asi dobře vytáčet.

12
JanaH
Reagovat

@dejna: ne ne, já tedy souhlasím proti. :-))
Začali s tím u desítky, a tím zničili koncept celé Farmy. Která za působení Evelýny a celé řady „inovácií“ (např. ve smyslu papundeklových dekorací, „luxusu“, exotické zvěře atd.) odkráčela do kopru.
Letos sice jsou náznaky… těch pět „elitních“ IQček… V praktickém životě nejméně tři naprosto nepoužitelní (Evik, strejda a Julijána. Tím pádem za ně ostatní musí makat a vzniká tím spousta třecích ploch (asi už jsi viděla dědulu pronést krááásnou poznámku, že prací riskuje život? A další úžasná prohlášení Evika? :-DD).
Absentující moderátor mi celkem vyhovuje, odbourala se tím řada debilních řečí kolem stolu a ždímání emocí u každého dopisu a pod.
S čím ale souhlasím velmi je to, že Alica by měla ty svoje glosy a hodnocení pronášet přede všemi. Zajímaly by mě ty reakce farmářů. :-D

13
Dominik
Reagovat

Stále stejně jako na začátku, tři majstry světa nemůžu vystát a to stejnou měrou. Z každého z nich vyzařuje jiná forma/verze primitivismu :D Evik a strejda jsou jak mimozemšťani. Ostatní je pomalu sežerou a odhaduju, že tam stejně dlouho nepobydou, pokud si to Borisové nějak nezařídí nebo je nenahradí jinými mimozemšťany. Po dnešním díle mě docela zaujala Simona a to z čistě hráčského hlediska. Asi toho taky moc neudělá, je neviditelná, ale ve zpovědích podle mě docela trefně analyzuje momentální dynamiku. Působí to na mě že je asi dobrá pozorovatelka. Alexandra je zatím podle mě taková jedovatá květinka, která skrz medový hlásek a sofistikovaný projev, umí zamířit do citlivého místa. Ještě fitnesska se mi celkem líbí, ale obávám se, že v té jejich alianci je na posledním místě a pokud budou muset, tak ji chlapci lehce obětují.
Moderátor mi zatím vůbec nevadí. I na duel se dalo dívat. Asi mám ještě PTSD z uhejkané Evelyn :D

14
dejna
Reagovat

@Dominik: :DD
Alex jako jedovatá květinka – to mě rozesmálo. :D Avšak (po vzoru JanyH) souhlasím proti s tím, že by nějak promýšlela svoje projevy. Připadá mi, že je vždy proti tomu, s kým se pohádala nebo se hádá.
Ale pobavilo mě, jak citlivě (a věřím, že toto myslela dobře) domlouvala Evce, aby raději šla domů, než se ti zlí na ní podepíšou, a Evka vzápětí ji se svým typickým kukučem prohlásila za manipulátorku. :DD

15
dejna
Reagovat

@JanaH: Po dnešní epizodě, ve které jasně kraluje Evka, mě napadlo, jestli to z její strany není hra domluvená se štábem.
Protože jinak nemůžu všechny ty její perly pobrat. :DD
Ještě dnes ráno jsem si říkala, ať ji dají za služku a ať jde ven. Teď si přeju, aby vydržela. :D Najvýkonnejší inšpirátor! :DD

16
Dominik
Reagovat

@dejna: Vyloženě promýšlela asi ne, to jsem asi blbě napsal :) Každopádně například Alex i Simona se vyjádřily o Viktorii, že chce být s každým za dobře a sama Viktorie ve zpovědi říkala, že je to její taktika, tak to beru tak, že ji dobře v daný moment přečetly. Ale možná jim jen naivně připisuju kredit a třeba je to tam pro všechny viditelné nebo očividné, kdo ví.
S domlouváním Evě souhlasím. Všichni se jí chtějí zbavit, ale ne z taktických důvodů :D Jako manipulace by mi to přišlo v případě, že by Eva byla jiná povaha, zvládala by to tam a nebyl by ve hře její pes. Pak možná jo.

17
Dadla
Reagovat

Teda to je zase vzorek! Ta Eva i při svém ohromném IQ, na které je tak pyšná a začíná to i ostentativně dávat najevo, mě neskutečně se….vytáčí. Při své poněkud výbušné povaze by po pár týdnech hrozilo, že jí jednu fláknu :-((( Co si vůbec myslí, jalovice, že pro ni platí jiná pravidla? Nesnáším lidi, kteří se nad ostatní povyšují, na to jsem vysloveně alergická, a jak se tam v klidu cpala u stolu a ještě u toho měla ty své superinteligentní argumenty, už bych se neudržela a od toho stolu bych ji vynesla v zubech… To samé ten lazar! Co na tu Farmu s těmi svými diagnózkami a krabicí léků vůbec leze? To musí být prostě domluvené, přece jim dělají nějaké lékařské testy, jestli jsou vůbec schopní tuto soutěž absolvovat, protože ztráty na životech asi tolerovány nebudou, že? Nebo lazar není až takový lazar, ale obyčejný lenoch a lhář. No, tak jsem se vykecala a trošku se uklidnila…ale mám obavy, aby celá milá Farma nakonec nestála život mě :-))))

18
Lady XL
Reagovat

@Dadla: ráda jsem si početla :-). Mám to stejné a ty jsi mne přivedla na myšlenku, zda „čirou náhodou“ neodstoupí ten lazar z důvodu nemoci a oni tam nevrátí toho prvního vypadnuvšího (sorry, jméno si prostě nepamatuji). Když všichni tak pějí, jak je zábavný (mě tedy přišel občas trapný, občas hééérečka) a nevadí jim, že je totálně líný.
Fakt by mne zajímalo, jaké testy dělali a zda jsou/byly pravdivé výsledky. Eva má tedy té inteligence nadbytek, jak bych se vyjádřila slušně, protože vše v té makovici převrací tak, aby to vyhovovalo jí, aby to vypadalo, že jsou všichni proti ní a že vždy má ona pravdu. A přitom jednoduchou větu nepochopí a ohne si její význam ve svůj prospěch, přestože jí všichni říkají pravdu. Už se těším, jaký dostane trest. Navíc, jak ji pozoruji, tak je to nejen nešťastný člověk, ale i nejspíš psychicky zlomený, který má pocit, že na světě jí rozumí jen ten její pes – bohužel Evo, ani ten ti nerozumí! :-( a může se stát, že i tebe časem pokouše.
Jinak dobré postřehy všech – díky za komenty. Zatím mne Farma baví pro různorodost povah a i díky mimoňům :-) a IQ – baví mne pozorovat Juliánu a čekat, kdy z ní vypadne to její IQ :-D.

19
Svitka
Reagovat

Fakt je, že kdyby tam nebyli Eva se seniorem, tak by momentálně skoro nebylo o čem psát. Zvlášť ona je velmi hutné téma. Při hysteráku ohledně „ohýbání plechou týmito rukami“ jsem měla obavy, že jí praskne žilka. Na druhou stranu se jeví, že výtky a útoky vůči ní zůstávají před branou jejího mozku. Např. při sporu o spaní ve sluhovně, když jí FT m.j. řekla, že ostatní se museli odloučit od svých dětí a nejbližších, zatímco ona svého miláčka má s sebou. Jsem zvědavá, jestli její výklad pravidla o sezení sluhů za stolem bude mít další vývoj. Účastníci předchozích 13 farem se musí stydět, že toto pravidlo nepochopili logicky správně.
Senior, ať už si ho tam Markíza pěstuje z jakéhokoli důvodu, je zadarmo drahej. Možná má zajišťovat dramatickou linii, aby diváci trnuli strachy o jeho život. Nepřipadá v úvahu, že by z F odcházel cestou duelu.
FT mi vyhovuje, zatím je mi docela sympatická, ale jsem zvědavá, jak se jí podaří naplnit počáteční odhodlání a zásady.
Julča mě hrubě nebaví. I když jí částečně omlouvá mládí a nezkušenost, údajné IQ by jí nemělo dovolit některé vejšplechty. Ale možná je kus viny na mé straně, protože dost často jejímu huhlání nerozumím. Připomíná mi bublavé zvuky ucpaného odpadu.
Vlčí smečka – mno, uvidíme. Zatím je to úsměvné seskupení.

20
babi
Reagovat

Jsem pravidelnou divačkou DUELU na RTVS. Letos na jaře byl Souboj šampionů, kde proti sobě soutěžilo 7 nejúspěšnějších hráčů za několik posledních let, 6 mužů a 1 žena – Eva. Soutěžili každý s každým, a tuto náročnou soutěž vyhrála Eva. Nemyslím si (můj názor), že by se Eva na Farmu sama hlásila, možná ani Zen – Markíza potřebovala někoho s vysokým IQ a možná i proto si mohla Eva vzít psa.

21
Svitka
Reagovat

@babi: To by leccos vysvětlovalo. Tím pádem scénář,režie a práce střižny Borisovců jsou čím dál průhlednější.

22
JanaH
Reagovat

@babi: Evu i Zena prý opravdu oslovila Markíza. Mám dojem, že to od nich dvou i zaznělo… Eva si vyjednala extra podmínku, týkající se psa, to i sama řekla.
Pochybuju, že ti dva viděli byť jen jednu řadu a měli aspoň obecně představu, o čem Farma je. A zajímalo by mne, co jim Markíza nakukala a naslibovala, že do toho šli.

V 8. části bude Eva diskutovat s Alicí a vůbec celkově perlit. Ona ani vzdáleně netuší, co je Duel. O pravidlech sluhů a spaní ve sluhovně se dohaduje, vyhrožuje zbraní hromadného ničení (taky moc pěkné) atd. Holt 40-ti bodový rozdíl v IQ je (dle ní) nepřekonatelný. :-D
Přesto nechci, aby vypadla. Je zajímavým studíjním materiálem a pokaždé mě dokáže překvapit svými požadavky, argumenty, diskuzemi, přesvědčením o naprosté nepostradatelnosti jejího super mozku a jeho vlivu na bezchybné fungování Farmy, sobectvím, jedovatostí atd.
Že se tímto účinkováním naprosto zhovadí je věc jiná.
Kam se na ni hrabe Zen, který skoro celý pobyt proodpočívá, a pak z něj vypadne jedna, dvě hlášky.
Julijána je vážně děsně otravná.

PS. Pamatujete na Doda a jeho Lucy? Taky samá svízel. :-)

23
Lady XL
Reagovat

@babi: Nevím, co je ten DUEL na RTVS, ale chápu tedy, že Eva před kamerami je zběhlá a stres by měla zvládat (v mezích). Jak píše JanaH, ukazuje se, že ani jeden z nich (Zen a Eva) Farmu nikdy neviděli a ani se nenamáhali si přečíst předem pravidla a jiné informace! Doporučuji shlédnout X-tra tuším 5. či 6. díl, kde je scéna Evy okolo plechu, kterou nedali do vysílání. To je SÍLA! V té chvíli asi zalezl někam i ten pes, aby jí nepřišel do rány. Já jsem kdysi dávno zažila podobný výlev, který ale udělala alkoholička v delliriu t. Taky jsem tehdy byla v šoku a nevěděla, co dělat, jak reagovat. Vůbec jsem to nečekala a to ani soutěžící u Evy.
Jsem zvědavá na výklad Alice k sluhovským pravidlům ohledně sezení u stolu. Myslím, že to zkoumali všichni přítomní právníci ve štábu :-D a jako vždy bude záležet na kdejaké čárce, pomlčce a spojce ve větě….., což mi dělá při čtení sbírek zákonů vždy problém… :-D :-D. Příště aby snad byla přítomna i notářka.
Ale taky se docela přimlouvám, nechat ji tam, bude pak stále sranda….. Jo a nějak mi začíná silně vadit fitnesska – Natali. A Juliána? to je tragédka, která si teď snaží zajistit místo u štábu pomocí umělé love story …

24
babi
Reagovat

DUEL na RTVS je vědomostní soutěž, vysílá se každý všední den v 17.45 hod. na Stv 1

25
dejna
Reagovat

Evikovi chybí už jen chaloupka na kuří nožce.

26
Dadla
Reagovat

@Lady XL: Ano, nechat ji tam, bude sranda…nebo vzrůšo, akorát mě to nejspíš zabije! Vůbec si nepamatuju, kdy naposled mi někdo takto neseděl a vytáčel mě…úplně cítím, jak se mi zvedá tlak. Příšerná baba, na zabití. Jak vysoké má sebevědomí, chlubí se jím, je na ně náležitě pyšná a přitom se chová a reaguje jak dítě na prvním stupni ZŠ. A neříkejte mi, že má víc, než dejme tomu 140. O 40 víc než zbytek posádky určitě nemá, podle té scény, kterou ztropila u stříhání plechu a která byla ve Farmě Extra, by patřila spíš na uzavřené oddělení psychiatrického ústavu a třikrát denně skotské střiky…i když ne, tam se střídá teplá a studená voda, té čúze by stačil sud s ledovou vodou. Mimochodem, koukla jsem se schválně na (zatím) jeden díl toho Duelu, v něm tedy zrovna nefigurovala, ale zas tak něco úžasného to teda nebylo. Možná pak to finále bude jiná kategorie, pokud ho vyhrála, přehled mít musí, to kolo, na které jsem se zrovna podívala, mi ale nějak moc těžké nepřipadalo…tedy krom otázek, které se týkaly přímo Slovenska….tam jsem jen hádala. No, jsem zvědavá, koho její óbr IQ vyhodnotí jako nejideálnějšího soupeře a jak ho zvládne. Předpokládám, že zase objeví nějakou nelogičnost či nepřesnost a bude se v tom rýpat a řešit, takže nás možná čeká dvouhodinový, akcí nabitý díl :–))))

27
dejna
Reagovat

Dnes mě Eva neštvala ani trochu, zato tři bosorky – Juliána, Alex a Simona maximálně.
Přeji si návrat Evy.

28
Dadla
Reagovat

@dejna: Ty tři mi taky vadí, ale to, co jsem viděla na Farmě extra, Evu – aspoň co se týče mé averze vůči její osobě – opět katapultovalo do nebeských výšin…hysterka namyšlená :-))))

29
JanaH
Reagovat

@dejna: mně Evik taky vůbec nevadí. U jejích výstupů se výborně bavím. :-D
Druhá duelantka je tak nudnááá, že doufám, že vypadne a budu se u skoro držitelky Nobelovy ceny bavit dál.

Alica sluhovská pravidla dodatečně nevysvětlila (nebo jsme to aspoň neviděli). Taky bez povšimnutí nechává opakované porušování pravidel. Služka věčně sedí za stolem, ujídá placky rovnou ze sporáku dřív, než jedí farmári a FT za ni celou dobu vesele vaří. Evik tak akorát s vynaložením značného úsilí očistí zeleninu a opláchne nádobí. A je z toho celá uštvaná. :-)

30
JanaH
Reagovat

Ještě připomenu jednu super scénku ze dneška.
Povšimněte si vybraných způsobů Evika u společné hostiny. Opravdu hodno někoho s gigantickou výškou IQ, kterou se tak ráda holedbá.
Prasátko hadr… :-D

31
Dominik
Reagovat

A mně Eva chybět bude. Ta paní si jede svůj discopříběh a já se u toho taktéž bavím :D Duel podle mě nedá, kdyby jo tak by to bylo překvápko, ale i kdyby měly jako disciplínu třeba postavit raketu, tak by ji vyprojektovala, ale už nesestrojila :D aneb zbraň hromadného ničení s certifikáty ;D
Strejda je venku a nechápu co si štáb sliboval od sedmdesátníka se zdravotními obtížemi.
Strategie a taktiky jedou, ale bohužel s lidmi co jsou mi absolutně protivní z pouhé obrazovky.

32
Lady XL
Reagovat

Kdo jde do duelu, prosím? A smiluje se někdo večer a napíše pár řádků? Opět jsem o víkendu jen s mobilem a sakra blbým signálem… Děkuji!

33
Wally
Reagovat

@Lady XL: Simona (to zrzavé ukňourané nic).

34
Svitka
Reagovat

Ti dva „bossové“ se hledali, až se našli. Ocásek Baron by se tak rád vyrovnal hlavounovi Mišovi! Při každé možné příležitosti zahlásí „My s Mišom zme…“ Lehce jsem se uchechtávala, když si vzali Evu na pokec k tématu volby druhého duelanta. Až vyčerpali svoji dostupnou slovní zásobu, vypomohli si astronomií, duchaplnými řečmi o slunku, které vychází, zapadá, vychází … A posléze Evino možné hledisko výběru „morálna integríta“ je zcela položilo KO.
Miňův návrat je mi šuma fuk. Neumím ho ocenit jako srandistu, protože mu většinou vůbec nerozumím.
Nevím proč, ale Julča mi občas připomene Janu Hrmovou (za event.zkomolení jména se omlouvám). Ale J.H. mi byla sympatičtější.
Moje sympatie má (zatím) Filip. Přes výstřelky na vizáži mě baví a škoda, že mu režie nevěnuje víc času. Mimochodem – na chlapa má hezký úsměv a světe div se, i hlas. Je vidět, že má v hlavě pořádek, potřebný nadhled a smysl pro humor.

Přidat komentář