Panáček v reality show

Farma 14: Ovce na modro a neschopný farmář týdne

22. Říjen 2022 | napsal(a): | reality show: Farma 14

titulek 35

Z duelu se nevrátila Patricia. Sliby se mají plnit, proto za farmáře týdne zvolila líného Minha. Pomsta nebo žert? Těžko soudit. Nebýt hladu a ochoty zbytku farmářů, úlohy by se rozhodně pod vedením Miňa nesplnily. Miňo je šťastný, splnil se mu sen a konečně může všem poroučet. To byl pro něj vrchol, povinnosti dál neřešil, úlohy ani často nepochopil.

Farmář týdne je lhostejný ke všemu, co se děje na farmě, nesmí však jít o něho. To se mění v malého, umíněného a závistivého fracka. Jeho hloupost je nepřehlédnutelná.
Služkou je tento týden za trest Dagmar, sluhou se stal Adrian. První duelant je Aďo a bere si do duelu starého mazáka Filipa. Má to být pomsta za Vikinga. Bohužel měl omezený výběr, někteří měli imunitu.

Jak bude hospodář spokojený s úlohami? Proč jsou ovce na modro a farmáři týdne je to fuk? Budou padat tresty? Kdo se vrátí z duelu?
Sledujte, diskutujte!

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 14

Diskuze k článku

Počet komentářů: 40
1
Wally
Reagovat

Andrej prohrál s Filipem 3:0

2
Lady XL
Reagovat

Díky za výsledek!! Hurá, přála jsem mu to! Teď jsem zvědavá, kdo bude FT. A budou nějaké tresty?? Nevíte?

3
Wally
Reagovat

@Lady XL:Min musí uklidit farmu, protože tam byl děsný bordel a všem musí vyprat prádlo.

4
JerremyCZ
Reagovat

Navrat Mina byl velky omyl hned na zacatku. :(
Blbe je, ze Mina nejspis nikdo neda za sluhu a z chlapu si ho nikdo neveme, protoze maji svoji hrdost (Jediny, kdo by si ho nejspis vzal bez problemu je myslim Filip, protoze se zda, ze ma rozum). Jo a nesmime zapominamat, ze Mino je tak „vtipny“ (uz to farmari tolikkrat opakovali, ze tomu snad zacnu i verit :D ).
Podle me je chyba v nas, ze to nevidime jak je „vtipny“, „hezky“, „sikovny“, „pracovity“ a jak mu zalezi na zviratach a farme …. :-P
Melibychom se stydet! :D

5
stofa
Reagovat

bože ,co je to za trest !!! opět směšné !!! přiblbé !! vyprat všem prádlo !!! komédie !! měl být prvním duelantem , to by byl trest

6
Johana
Reagovat

Tak já měla včera takovou radost z duelu, jako když Bubko Karin vyprovodila domů Šmahela. Fifo se pomalu stává mým fanoušem, ne proto, že vyhrál nad třemi silnými soupeři, ale pro jeho milou a bezelstnou povahu.
Konečně by se farmáři měli podívat na krůtí trio, jinak se nám prohudruje do finále. Při dobré konstelaci je poslední šance sundat jednu z těch tří jedůvek. Naty pomlouvají od rána do večera, akorát u jídla to nejde, neboť mlaskajíc jak u koryta futrují co jim nenáviděná Natália navaří.
Skřet se svojí povahou je ve své podstatě chudák a zoufalec a dál mu nakládat nebudu, nestojí za to. Nejhorší je, že jeho dětinské záchvaty vzteku a ,,jistřivý humor“ budeme muset snášet ještě hodně dlouho, protože vzít si ho do duelu je pod úroveň.
Sluníčko Saška je snad nejzbytečnějším účastníkem zájezdu a mám dojem, že si trochu popletla Farmu s Love islandem.

7
Wally
Reagovat

@stofa:Naopak výborný. Vzhledem k tomu, že on se štítí všeho i čistého prádla, tak je tento trest dobrý. Ale asi ho stejně nesplní a pak by mohl následovat sluha..duel ..a pá pá z farmy.
@Johana: A co dělá Carevna s Marfušou v kuchyni to samé. :D))) Carevna se tam akorát zašívá, aby nemusela nic dělat a dělá ze sebe jedinou schopnou. Přitom Martina i Alex bez jakékoliv pomoci uvařily taky a všichni si to pochvalovali.
Včera byl zajímavá hláška Dagmar, že vzhůru jsou ráno vždy jen oni – elita.

8
dejna
Reagovat

@Wally: Myslím si, že Mafi ani Alex by o sobě neřekly, že se v kuchyni zašívají nebo flákají. Ono uvařit na takových kamínkách (na dva hrnce) pro cca 10 lidí nebude žádný med. Tipla bych, že snídaně s přípravou trvá cca 2 hoďky, další jídla 3, nádobí, udržovat oheň, atd. Měla jsem podobný sporáček na chalupě a někdy bych ho s chutí rozkopla. ;)

9
dejna
Reagovat

@Johana: Docela mě zaskočilo, jak Mafi a Viky u stolu mlčely, když po výměně názorů mezi Alex a Naty se k Naty připojil ještě někdo – obě ani nepíply, ale Mafi se pak bokem obula do Šimona, že se Alex nezastal…a ta mu to vyčítala i další den. A Šimon, princ Truhlík I., mlčel nebo nevedel. :D
Pokud to Miňo nehraje, nepomůže mu nic. Chtěla bych vidět jeho rodiče. Co mě ale nejvíc štve, je to, jak je drzý před Martinem a ostatní se tomu smějí. To musí být podle mě horší než ta drzost. Je to v podstatě souhlas s Miněm.
Nebudu prozrazovat pondělí, jen mě rozesmálo, že se tam jako chřipka šíří náměsíčnost. :DD

10
Johana
Reagovat

@Wally: každá máme jiný úhel pohledu, což je za ty roky zvykem:)
Že jedna skupinka kydá na druhou je na farmě normální, ale aktivně chodit vyrývat do Natálie v kuchyni a pak si u stolu beze slova cpát její jídlo horem dolem za mě normální není.
Ovčí modré pysky taky dořešeny nebyly. Záběr na krůtí trio pějící ,,Dedinka v údolí…“ a s předstíraným elánem malující na modro rámy oken…střih…modrá barva ponechána otevřená pod modrým rámem, ovce debužírují…střih…Viktoria na kameru říká, že nemá ani ponětí, jak se to mohlo stát a kdo za to může…tomu já říkám otrlost nejhrubšího zrna a neschopnost přiznat si vinu, která prvotně padá na všechny tři.
Prostě líná Natália, zašívající se v kuchyni x týdnů versus tři dříčky, od svítání do setmění makající do zemdlení na zvelebení farmy.
Zajímavý poznatek za dobu trvání farmy je, že krom krůtího tria nikdy nikdo z farmářů minulých i současných Natálii nevyčítal její permanentní setrvávání v kuchyni.

11
JanaH
Reagovat

Njn, to je ten úhel pohledu…
Jako když onehdá hospodár tepal Julču za vytrženou stránku z jeho vzácné knihy a „karakter“ Mišo ani neceknul, že on trhal taky a jiní si do stránek oné vzácné knihy utírali zapatlané štětce. :-D

Blazeovaný Zorro mstitel je fuč i bez dřepování, bačkoru Šimona dostihla karma, Madam už si vodí FT stran nových sluhů (Miňa mi tu netreba :-D – myšleno na Farmě) a hysteráky toho nepodarka Kabeličky…
Já se bavím. :-DD

12
JanaH
Reagovat

Zašívat se v kuchyni se stalo „taktikou“ hlavně posledních několika řad.
Vždycky se vyskytla nějaká taková, co se pasovala na kuchárku a doufala, že se pomocí hrnců udrží nejlépe až do finále. Ono v klídku u kamen to není zas tak k zahození.
Renátka v 10, Ivetka v 11, Andula ve 12, Stanka loni…
A ať mi nikdo netvrdí, že všecky do jedné to nebyly osoby vyčůrané jak mraky. :-D
Pochopitelně mezi ně řadím i letošní Masterchefku.

13
Wally
Reagovat

@dejna: Zašívá, protože tam nemá co dělat. Není služka, ale vždy se tam vetře. V hluboké historii Farmy se nesměl nikdo připravovaného jídla ani dotknout, maximálně z dálky radit. A proč by si chlapi stěžovali? Dostanou najíst a ona by jim stejně s těžkými stavbami nepomohla, tak jim to je jedno.

14
Johana
Reagovat

@JanaH: vidím malý rozdíl. Stanka, ač několikrát služka, se úspěšně vyhýbala duelu až do poslední pětky a když jí hrozil, chytala hysterické záchvaty.
Natália řádně vyhrála jeden z prvních duelů a jen to, že letos Markíza naverbovala dva podivné inteligentní pošuky, zachránilo k mé nelibosti Viktorii.
Na další kuchárky z předchozích farem si už absolutně nepamatuji, musela bych se podívat na wiki.

15
JanaH
Reagovat

@Johana: ty mnou jmenované nepostradatelné kuchárky (krom Stanky) byly pochopitelně taky v duelech, které řádně vyhrály/prohrály. ;-)

16
Svitka
Reagovat

Filip vydřel vítězství a asi objevuje a překvapuje sám sebe. Jen mám trochu pochybnosti u druhé disciplíny. V některé z dřívějších farem byla soutěž koncipovaná tak, že duelanti měli unést tolik závaží, kolik sami váží. Pokud se pletu, opravte mě. Mi se zdá, že Fifo byl ve výhodě.
@dejna: ad 9: Jj. Měsíc v úplňku dokáže divy. A že byl fakt zrovna úplněk bylo krásně vidět, když po volbě druhého duelanta vyšli ven a byl záběr na rozzářené nebe.
Na závěr hádanka a doporučení k pondělnímu dílu(trochu spoiler, kdo nechce ať nečte)
Hádanka: Když se 3 osoby domluví, že zachovají nějaké TAJEMSTVÍ, jak dlouho trvá, než se to roznese po celé farmě?
Doporučení: Všimněte si momentu, když je oznámen nový FT, ten vstává od stolu a …
(tolik vášnivé lásky se jen tak nevidí)

17
Johana
Reagovat

@JanaH: no, mohly jsme to mít vyřešené, kdyby se Muffina nepotentočkovala, stála si za slovem a kuchárku vyhodila, jak slibovala:))
Jenže to jsou jen nabubřelé bezobsažné tlachy, živené nenávistí a závistí a to se mi z duše protiví.

18
Johana
Reagovat

@Svitka: tolik co kdo váží nesou v disciplině, když drží rukama písek nad hlavou.

19
JanaH
Reagovat

@Johana: kuchařinky se zuby nehty udržely do 6 nebo 7 místa, nejlíp skončila Stanka na 5 příčce. A dostávaly tady všechny po zásluze „za uši“. Z duše protivné mi byly všecky bez rozdílu. Pokud i letos bude umístění Masterchefky podobné, budu naprosto spoko. :-DD
Nabubřelých tlachů je Farma plná každý díl, to si tak neber, to je herní a taktický prvek. :-D

Před duelovou chatkou četl Fífa z papíru od Marka „udrž svoju váhu“, před duelem v aréně při čtení pořadí disciplín četl „udrž váhu“.
Myslím, že to, jak drží písek nad hlavou, se jmenuje jinak.
Každopádně Borisové mají určitě zájem na tom, aby Fífa ještě na Farmě pobyl…

A ať je to jak chce, Fífa už zbyl jediný, kdo mě ještě nenaštval. Něžný Golem. ;-) Líbí se mi čím dál víc.

20
zeppelin
Reagovat

Mně se osobně nelíbil závěr duelantské třetí disciplíny (přetahování) a tím pádem i finále celého duelu. Čtyři hry si přetahovali lano podle potřeby, a když Adrian srovnal na 2:2, tak najednou muselo být lano napnuté. Pokud chtěli skutečně jen přetahování, tak měli dát hned krátké lano, odstartovat a hotovo. Změnou (upřesněním) pravidla během soutěže považuju za „borisovinu“, Fifo (možná i kvůli naznačeným psychickým problémům) je pro sledovanost zajímavější než Adrian.

21
Johana
Reagovat

@JanaH: tak přemýšlím, proč mě u Natálie neirituje, že se pasovala do role kuchařky a přišla jsem na pár důvodů.
Nejspíš to bude tím, že já bych se krůtímu triu taky vyhýbala jako čert kříži a kdyby mi navíc při společné práci zapěly Dedinku v údolí, tak odpadnem a už sa nikdy nepreberiem.
Taky je jednodušší vzít štětec, ve třech za celý den natřít rám o celkové ploše jeden a půl metru čtverečního, než uvařit 3 teplá jídla pro 10 lidí, nejlépe pokaždé něco jiného.
Vyplétání trampolíny bylo taky kouzelné pokoukáníčko…posedávání, bafání, pomlouvání Natálie a aby se neřeklo, jednou za čas jedna natáhla slimačím tempem provaz a zbylé dvě obdivně čuměly na ten nadlidský výkon.
A jeden z důvodů taky je, že nám borisové ukázali nespočet záběrů na nejenom ranní čilování dam v pelechu ( v amerikanizmech je trio, obzvláště Viktorie, kúl ), ale Natálii nenačapali ani jednou.
A poslední…Naty má ráda Šišku a Šiška má ráda ji:)

22
Wally
Reagovat

@Johana: Ještě ty důvody proč je u tebe Carevna oblíbená. Kromě Šišky, kterou si hned sama přivlastnila tam jsou jen popisy toho, proč tě irituje trio. :D)))

23
Svitka
Reagovat

Předchozím diskutérům díky za vysvětlení a postřehy k duel. disciplínám. U toho lana mi to nedocvaklo.
Jak už jsem dřív psala, na Fifovi se mi líbí úsměv a hlas a po čase přidávám: je svůj, neintrikuje, nepomlouvá a baví mě, jak je bezprostřední, když popisuje, jak mu něco chutná nebo se mu líbí. Při vědomí toho, že natáčí prapodivná videa, tak na farmě je přirozený kluk a ne héérec. Snad mě v budoucích dnech nezklame.
S Naty taky zásadní problém nemám. Rozhodla jsem se jí tolerovat, že už od začátku šla do hry s taktikou, že se farmou provaří. Nijak ji to nešlechtí, ale pro mě pořád přijatelnější, než se dny a týdny prolenošit. Kus mých sympatií ztratila svým chováním, když byla Alex FT. Tehdy degradovala sama sebe. A bohužel, má dost nepříjemný hlas, což, na rozdíl ode mě, dost lidi ovlivňuje. Buď to je vrozené, nebo důsledek nějakých užívaných fujtajblů z doby, kdy byla v aktivním treninku na soutěže. Taktika tahání za nitky z povzdáli od sporáku a hrnců jí zřejmě nevyjde. Ale za mě, klidně ať vydrží až do semifinále.
Kdo mě momentálně smolí nejvíc, je Mafi (kromě Alex). A taky jaksi nevěřím Viky to obrovské osudové přátelství vůči Mafi, které, když je potřeba, tak afektovaně zdůrazňuje. Rozumově to vysvětlit neumím, je to podprahové. Fuj.
No a přidám negativa i na konec, a to je F Extra. Loni jsem se často bavila, letos to stojí za starou bačkoru. Většinou trapárna. Jen Citron a Tommy Kotty jsou koukatelní.

.

24
Johana
Reagovat

@Wally: k Natálii bych nejspíš neměla extra pozitivní vztah, kdyby nešlo právě o trio versus ona. V tomto případě se přikláním k ní.

@Svitka: vroucné objetí po zvolení nového FT jsem viděla…Husák s Brežněvem za oných časů byli proti tomu břídilové:)

Reagovat

Jen takova technicka, uz jsem psal na zacatku farmy, ale Filip je FiFqo a stejne se jmenuje i jeho Youtube kanal :)

26
Wally
Reagovat

Já nechápu proč nám Borisové tolik týdnů tají tu Mingovu zábavnost, kterou tam každý zmiňuje.

27
Johana
Reagovat

Tak povinný farmářský masakr máme za sebou.
Ve štábu musí být nějaký sadistický deviant, co si honí nejenom ego nad týranými, umírajícími a mrtvými zvířaty a pokud to teda není přímo hospodář, tak se na tom velkou měrou podílí. I naprostému laikovi muselo být jasné, že síť lišku nezastaví a bažanti jsou letošní vyvolení do nebes.
Kolik toho už bylo za poslední roky…slepice, americké krůty, křepelky…
Za týrání ovcí dostala Markíza naloženo, tak aspoň takto, v menším.

28
Svitka
Reagovat

@Johana: Taky mně vadí ty plánované ztráty. Děsím se okamžiku, kdy scénáristům nebude stačit kuna nebo liška a jako záškodník bude vyslán nějaký Méďa Béďa. Na Slovači jich mají neurekom.

Nemůžu přijít na to, proč si tam Borisi tak dlouho pěstují Miňa. Svůj podíl na sledovanosti vyčerpal a myslím, že i rádoby rozšafný hospodář po diskusích s ním musí užívat antiadrenalinové kapky. Asi borovičkové. Nebo bere příplatky za ztížené pracovní podmínky.
Možná, až bude hrozit, že Miňo půjde do duelu, bude vyhlášen smíšený duel.

29
Lady XL
Reagovat

@Wally: Díky za ranní pobavení!! Fakt mne to dostalo! Taky mi vadím, že to tak vystříhají a my tu zábavnou stránku Miňa nevidíme celou… A jen vidíme ostatní farmáře, jak občas otočí oči v sloup, když má Miňo nějaký výstup, občas i už pronesou, že toho je dost… A ještě ho tam nikdo pořádně neseřval, jakoby to měli zakázané…A Miňo? Nějak zapomíná, že už byl venku, že se směl vrátit…. Prosím, vyhoďte ho a už nevracejte!

30
Lady XL
Reagovat

@Svitka: Liška je tu doma – ježíši, ta věta mi bude ještě dlouho znít v hlavě…. A až jim pozabíjí bažanty, tak půjde po slepicích a králicích….
A ještě k Miňovi – někdy mi přijde, že mají snad za úkol/povinnost říkat, jak je Miňo zábavný…. Ale nechat ho, aby urážel hospodáře, to mi přišlo hodně přes čáru. Přihlásil se a tudíž souhlasil s určitými podmínkami, pravidly a najednou začne frflat, že tohle on dělat nebude, tohle po něm nikdo nemůže chtít? atd. Nevím ovšem, na kolik moc to hraje. Neuvědomuji si, jestli byl někdy v minulých dílech viděn u zvířat. Tehdy jako sluha dělal co? Tuším byl taky pořád v kuchyni? Asi tehdy ještě neměli moc zvířat (tedy hlavně prasat), protože ha minulo kydání…. Podle mne by měl jít za trest do duelu – jedl mimo stanovený čas, nekydá, dělá to za něj někdo jiný a nedali vodu králíkům, protože se mu už nechtělo….

31
Svitka
Reagovat

U včerejšího dílu jsem čekala, kdy si Mišo klekne před Miněm na kolena a se sepnutýma rukama ho bude prosit, aby neodcházel. Scéna, kdy ho donekonečna
ukecává, aby zůstal a že mu on sám mundúr vypere, byla děs běs. Omlouvá ho jedině, že to byl povel Borisů, protože kdyby ne, tak u mě Mišo klesl na úplné dno.

32
Johana
Reagovat

@Lady XL: trest pro toho drzého otravného spratka by měl být už fakt exemplární, nejlépe rovnou vyhazov.
K porušeným pravidlům přidávám ještě hodinu bez svázaní stuhou a vlastní model sluhovského mundůru, který mu jde k pleti…na jeden den až, až.

33
Lady XL
Reagovat

Hmm, tak trest žádný, i když sama Alice „detekuje“ porušení pravidel :-(. A všichni volí takticky…. :-(. Až uvidíte dnešní díl, tak zaregistrujte, jak si Carevna postěžuje, že je unavená, že toho má dneska dost – holt v pásce spojená s Fifkem musí makat venku a ne v kuchyni :-D :-D.

34
JanaH
Reagovat

@Johana: ano, uznávám tvoje argumenty. Krůtí trio je úděsné (kupodivu nejmíň mi z nich cuká nervem upišťaná Alex, ano, taky to nechápu… :-D).
Ale samolibá madam Masterchefka je pro mě úděsnější. A to hlavně proto, že se hnedle na začátku sčuchla s největším odpadem Farmy – hochštaplerem Baronem a přiblblem Kikinem – a doufala, že v jejich krytu došplhá co nejdál. Když je oba záhy Borisové vyprášili, šplhá za oddané dopomoci podobných „karakterů“, které si ochočila.

@Svitka: X-tra se opravdu nedá sledovat, přehlídka trapnosti a velice rychle mne přestalo bavit lovit v záplavě těch různých „vtipných“ nul Zitrona. :-/
S Fífou taky souhlasím. V reálu točí chlapec z Bratislavy trapnovidejka, ale na Farmě se adaptoval velice dobře a zatím ukazuje mně příjemné stránky svojí osobnosti. Fandím mu a už se nedivím, že si nejvíc sedl zrovna s Julčou.

35
JanaH
Reagovat

Největší vinu za zmasakrované bažanty nese imho hospodár. :-/
Kvalita staveb stojí za starou bačkoru, ačkoli je na ně Michal vždycky tak pyšný. Hospodár je i přesto uzná za hodné výplaty, tak co by se namáhali…
Když jsem viděla tu strašlivou voliéru, selé zle.

Odporná vykroucená hysterka Miňo má „iné priority“. :-D Masakr.

A farmári si vedou tak skvěle, že si obden zaslouží několik flašek prosečka.
Aby se ráno mohli divit, kde se kdo zase vymočil… :-D Fenomén letošní řady.
PS. Byla to poprvé opravdu Julča? ;-)

36
Johana
Reagovat

@JanaH: tak to je fajn, že se na krůtím triu shodneme:)
Eklují se mi všechny stejně už hodně dlouho, teď zrovna vede Viktorie. Tolik ublíženosti, že je služkou a první duelantkou i po tom, co se snažila vetřít předpokládané FT do přízně…aspoň trochu hrdosti a nadhledu by to chtělo. Nejspíš to završí tím, že si vezme, opět přes silácké kecy jako Mafi, do duelu Sašu, aby si zachránila perdel.
V kontrastu krůtího tria zůstává pro mě v ženském osazenstvu Natália neutrální a skokanka Farmy 14 Julča se z posledního místa přesunula na první…je nezávislá, nespolčuje se, nebojí se, v klidu hlasuje pro ženský duel a proto ji odpouštím všechny drzosti a přešlapy.

37
dejna
Reagovat

Mně Miňo přijde humorný v momentech, kdy prchá před slepicemi nebo kohoutem. Jako naposledy, kdy se s jekem a přískoky vrhnul za ohradu tak, že připoutanému Tamásovi málem zlomil zápěstí. :DD
@Johana: S Julčou to máme stejné. :)

38
Stofa
Reagovat

To bylo keců tři slepic koho je potřeba výhodit že je zapotřebí se zbavit Naty a skutek utek.jen na hubě !!!

40
Stofa
Reagovat

Viki – kecy , kecy , kecy !!!

Přidat komentář