Panáček v reality show

Farma 14: Farmářka týdne si věří, hospodář je vzteky bez sebe

15. Říjen 2022 | napsal(a): | reality show: Farma 14

titulka

Z duelu se vrátil Filip, který porazil favorita Vikinga. Ten si věřil na vítězství, po prohře se trapně vymlouval. Farmářkou týdne se stala Dagmar, sluhy Šimon a Martina. Intriky pokračují. Úkolů od hospodáře bylo dost, bohužel boss farmy si šlapal po vedení a podle toho bude vypadat i výsledek.

Opět týden porušování pravidel, opět bez trestů. Zatím. Alice sice vyhrožuje, ale nikdo si z ní nic nedělá. Julča zničila knihu vytržením stránky, Michal jí přizvukoval, Dagmar měla rovněž podobný nápad, ale po hospodářově naštvání je jediným viníkem ona. Ale to předbíhám.

duel25

První duelantkou se stává Martina. Celou dobu se kasala, že pošle domů Natálii, je přece ona jediná ta nejsilnější. Postupně však její silácké řeči ztrácí grády a začíná pohádka o zraněné ruce. Ta je důvodem, proč si nakonec bere do souboje podstatně slabší Patricii.

Kolik mincí obdrží? Kdo se vrátí z duelu? Budou konečně padat tresty?

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 14

Diskuze k článku

Počet komentářů: 29
1
Stofa
Reagovat

Vypadla tá nepravá , a ten mladý nevychovaný spratek měl už dávno vyletět !!! Co tá si dovolí .hrůza. Je tam jen pro borisa !!!

2
Lady XL
Reagovat

Kdo vypadl??

3
Wally
Reagovat

@Lady XL: Patricie 3:0

4
dejna
Reagovat

Fúha, nastávající týden zdá se být velmi výživný! :DD

5
Johana
Reagovat

Nepřijde mi normální výběr duelantských disciplín, který vůbec nezohledňuje váhovou kategorii duelantek. Dát hákování, když jedna z nich má poloviční váhu je totální úlet a vůbec nic na tom nemění fakt, že k hákování nedošlo.
Už při ježkovi v kleci byla zvýhodněna mašina i s preťaženou rukou, nejspíš teda od zuřivého bafání fajfky…nebo nám borisové z nějakého neznámého důvodu neukazují, jak tvrdě to krůtí trio pracuje.
K drzosti a nulové sebereflexi Džuly a skřeta nemá smysl se vyjadřovat, snad jen, že rodiče obou můžou být pyšní na svoje dílo.
Marfuša z Hodonína by udělala líp, kdyby permanentně nešpiclovala a nekomentovala kdo, kde, kdy, co a proč řekl a radši předvedla jak umí hejbnout svým štajerským pozadím.

6
Svitka
Reagovat

Drobné postřehy z minulých dnů:
– od začátku bylo jasné, že realizace úkolů se míjí s Martinovým zadáním
– dle Borisů nastal správný čas pro pouštění hrůzy a tak hospodář a Alice , světe div se, začali bazírovat na pravidlech a nastolili přísný režim. A že by i nesmlouvavost? (ne, to poslední se jim u Julči ani Mina nepodaří)
-po duelu z farmy odešlo menší zlo. O to víc vyrostla Mafi a současně, jako obvykle, došlo k zázračnému uzdravení . jejích rukou, ramen, zad ….. (jen mozek zůstal nedotčený)
– bavila jsem se záběry na totál zamračenou Viki, když po sprintu k poduelové večeři stanula u stolu s večeří na téma „cuketové variace“. Ona se všeobecně dost často mračí.
– kdo ještě neviděl pondělní díl, přeji dobrou zábavu a neškodilo by si ke sledování vzít panáčka něčeho kvalitního na žaludek a duševní rovnováhu
– a teď zcela bez ironie: v posledních dnech bylo hezké pokoukání na louky plné rozkvetlých ocúnů

7
Wally
Reagovat

Nejlepší hláška Farmy:
Malina, Malinka, Brusinka, Ostružina – lesní směs. D)))

8
Stofa
Reagovat

Jak může někdo sežrat výhru sám a nepodělit se s ostatními ? Může nechychovaný spratek !!!

9
Lady XL
Reagovat

Detekujem…., ach jo. Tak nevím, jak to vše popsat a komu fandit a koho bych ráda viděla „do pryč“… Uff. Já vím, že tady většině nesedí svatá trojice – Mafi, Alex, Viki. No já mám větší problém s jinými. Tedy ne že by mi tyhle tři dámy sedly, ale nějak jejich způsob vyjadřování a chování ještě snesu, nebo mne tolik nes… Mě osobně moc vadí nová služka, kterou jsem neviděla pořádně pracovat a která ani jako služka se nepřetrhne u vaření. Hlavně že kritizuje ostatní a hlavně Alex. Chápu, že jí je A. silně nesympatická, on ten její hlásek je „dobrý“ na nervy, o tom žádná :-). Ale zatím ji vidím buď někoho pomlouvat s Natálií a Michalem, nebo ostatní pozorovat, mračit se a tvářit se otráveně, nebo se v noci „muckat“ pod peřinou. Nějak na mne z ní padá silně negativní energie. Další, kdo mne vytáčí, je pochopitelně Natálie, které vychází kde co. Zase se zašívá v kuchyni, ale ostatní kritizuje. No a další pijavice mé energie je Miňo. Klasika – dejte b.l.b.c.o.v.i moc a uvidíte – hned včera bylo vidět, jak si to ten prcek užívá a chvílemi, když se zapomene, tak je až masochisticky šťastný, jak může někomu velet a sám nemusí nic udělat. Přehrává tu svou „komičnost“ až hrůza. A ostatní, jak když to mají ve scénáži, furt na kameru budou říkat, jak je to úžasný, srandovní človíček… – skřet to je :-D.
Tak pardon, že jsem si tu ulevila :-D :-D – A to jsem ani nezmínila toho spratka, co snědl výhru všem….

10
Dadla
Reagovat

Je ten Miňo fakt tak hloupý, nebo chce být jen zajímavý, a vůbec mu nedochází, jak je trapný. Strašně mě ten jeho tupý ksicht a hloupé a drzé řeči vytáčejí. Ani to vemeno Julča mně až tak nevadí, asi hlavně proto, že tam cítím nějaký (tedy dovedně skrytý) mentální potenciál, kdežto Miň mi přijde jen jako nevychované sebestředné hovado, ze kterého vyroste maximálně velký vůl.
A ještě jedna otázka…Chápete někdo, co je na té těžkotonážní Češce tak zajímavého, že po ní touží hned dva muži (teda pokud se dá o mužích mluvit). Jsem ženská, tak možná má nějaké kouzlo, které já nevidím :-))) A nebo jsou ti kluci už tak nadržení, že si zrovna moc nevybírají?
Jeden z mála účastníků, kterému zatím pořád docela držím palce (i když s výhradami), je Filip, nejvíc mi vadí Natálie…či jak se ta velmistryně sportovkyně jmenuje. Na tu, co se mé antipatie vůči ní týče, nemá ani ten tupoun Miň s Julčou na zádech..

11
Lady XL
Reagovat

Mne Dagmar zaujala při příchodu a i v medajlonku. Jenže to „okouzlení“ ihned pominulo… Taky víc kecá, než dělá a je závislačka na Natálii a drbech. No myslím si, že to nadbíhání mají spíš chlapci v popisu práce, jak bych tak řekla, protože kdo si hraje pod peřinou, je víc v záběrech a určitě víc zajímá i Borise…. :-(. Nějak moc nevěřím například tomu okouzlení tanečníka Tamáše do té myšky, co ho furt odmítá. U něj bych totiž jinak klidně věřila tomu, že je gay. Miňo se prostě přišel zviditelnit a hlavně chce být furt chválen, být nejlepší. V dnešním díle a v ukázce na další je krásně vidět, že ostatním nic nepřeje, pokud se ho to také netýká…. Jinak v tom dnešním díle se pro mne už odkopala i Alex, které jsem doteď většinu věcí tolerovala. Ta ať se chytí s Natálií za ruce a odejdou se západem slunce….

12
Svitka
Reagovat

Já mám stále na paměti, že koukáme jen na to, co nám Borisi namixují. Všímám si, že v některých dnech se soustředí na jednu osobu nebo problém a pak šikovní střihači vysochají díl, po kterém nás účastník XX nebo XY s..štve, vytáčí nebo jej shovívavě pochválíme, aby v následujícím dílu bylo vše jinak. A i když je to RS, tak realita je mimo vysílací éter. Pro mě je blbé to, že se nemůžu pro nikoho pořádně nadchnout a fandit, Naposledy jsem to zažila na mlynářské farmě, když tam byl Mirec.
A teď trošku skutečnosti neboli „budoucích vzpomínek“:
Dle mých výpočtů (a podle aktuálního svátku jednoho farmáře se snad moc nepletu) na farmě probíhá poslední týden. Takže finiš semifinálové skupiny, návštěvy rodin, příjezd všech farmářů a loučení. Zamáčknu slzu. Ha, ha, ha…

13
zeppelin
Reagovat

Pár subjektivních postřehů :
Poskytovat odměnu za dodržování pravidel, je asi tak stejně výchovné, jako milostivá léta pro dlužníky.
Tvrdou práci v předchozích farmách (dojení 200 ovcí apod.) postupně nahradily vztahy. V letošní farmě mně připadl celkem uvěřitelný ten první – Giuli & Šimon. Další vztahy Šimon & Alex, Michal & Dáša a hlavně Tomas & Saša mi přijdou uměle vyrobené, podporované třeba finanční odměnou + noční bonusy za hrátky „pod paplonom“. Jinak Dáša – její muskulatura řecko-římského zápasníka se mně osobně nelíbí.
Kdo určitě dostává tučné prémie je hospodář, protože takové s…í na hlavu od těch dvou parazitů se hned tak nevidí.
Naty – její herní kuchyňská strategie logicky rozčiluje dámské osazenstvo. Jenže svatá trojice se zmůže pouze na blekotání v jejich bublině, místo toho, aby se u nich projevila snaha to změnit. Já bych třeba začal lobovat u každého farmáře týdne, ať není pomocníkem v kuchyni, ale jde makat. Veřejně bych ji za „kuchyň“ a další „nepravosti“ pranýřoval na veřejných sedáncích s Alicí. Hledal bych ženskou oběť a cestu jak ji posunout proti Naty do duelu. Nic z toho se neděje, navíc na jejich širší koalici (Minh, Filip a Giuli) není spoleh.
Adrian (současný sluha) mně připadne jako takový pozorovatel-analytik.
Staré úlohy jsou buď zapomenuty, nebo se recyklují jako nové. Nezapomnělo se na zavlažování? A co barevná podlaha u FT? O zrcadlové parabole a kadibudce ani nemluvím.

14
Lady XL
Reagovat

@zeppelin: Problém s kuchyní je ten, že většina (chlapi jmenovitě) jsou šťastní, že mají co do úst a Natálie jim ještě zdůrazní, že jen ona umí z toho mála něco udělat…. A ti noví už vůbec netuší, jaké dělala problémy, když sloužila Alex prvně, jaké jí dělala problémy a kecala do vaření a „pomáhala“. A jak stávkovala, když měla vařit coby služka a měla to za povinnost. Mě štve tohle celou dobu, že když není Natálie služka, že může být beztrestně v kuchyni, protože si vymůže od FT, aby ji „požádal“, aby tam byla. A holkám lže do očí, že ji FT požádal sám… Je to ale boj s větrnými mlýny, pokud nezasáhne „Alice“, čili štáb. Jak píšu, chlapům je jedno, jestli tam je armáda Natálií, hlavně že mají co k jídlu a ještě celkem včas. Celá pravidla farmy jsou už více řad do ….někam. Kdysi nesměl do farmářského domku nikdo ani vstoupit, natož tam spát a kdykoliv si tam jít. Kdysi sluhové museli jíst úplně mimo a jídlo jim nandaval FT a to přímo zbytky ze stolu (pamatujete na obírání kostí z nějaké pečeně?). Běžný trest bylo málo jídla, teď mají chvíli menší nedostatek a už se začínají bouřit – jó zlaté pité :-D :-D. Ano, jak píše zeppelin – ty dvojice a jejich „příběhy“ jsou jen nahrazením jiného děje, který už chybí – práce, učení nových řemesel atd. Už posledně a i nyní sluhové mají dost času, nepadají na ústa…, jako dříve. No bodejť, mít hodně práce, tak bychom neviděli tolik pomlouvání, flirtování a muchlování pod peřinou. Jsem zvědavá, zda neopomenou udělit trest Dagmar za spaní v ložnici a ne ve sluhovni! Jediný správný trest – zase být služkou s tím, že Natálie bude mít zákaz vstupu do kuchyně. Mimochodem i to kdysi bylo, že tam neměl nikdo co dělat, pokud se nešlo jíst… No prostě je to opět pionýrský tábor s podivnými pravidly.
Jo barevnou podlahu začal místo Dagmar šmirglovat Miňo, ale obávám se, že to určitě nedokončil, byl mezitím zvolen FT a on přeci pracovat teď nemusí.

15
JanaH
Reagovat

Pár mých postřehů:
Dagi říkám hodonínská mašina. Moc si rozumí s Madam. Asi proto, že je úplně stejně vyčůraná. A tak si namotala Miša podpaplónovými hrátkami, ale jinak ho má úplně na háku a venku by si o něj neopřela ani kolo. Nesympatická osoba.
Kabelečka s věčně otevřenou hubou je odporný tvor, z toho se mi snad dělá i fyzicky nevolno.
Adrian v klobouku a věčně s fajfkou kdekoli zašitý a rozumující.
Mišo a jeho cizí „termity“. Napoprvé jsem myslela, že jsem se přeslechla. Ale ne. Opravdu opakovaně použil slovo „očiviČně“…
Když sluhovala Alex nebo Maťa, tak pomocníčku nepotřebovaly. To nemůže férová krátkonohá Madam športovkyňa rozdýchat, a proto musí na svoje kuchařské umění furt dokola upozorňovat. Asi, aby se na její zásluhy náhodou nezapomnělo. Ona to ale vlastně dělá z „dobroty srdce“, nad rámec svých povinností a ve svém volném čase..
Proti ní jsou pojašená Julča, upištěná Alex nebo řešitelky Viki s Maťou učiněná zlatíčka. :-D

16
dejna
Reagovat

@zeppelin: Jj, podepisuji…nejvíc toho hospodáře.

17
JanaH
Reagovat

@dejna: o tom, že je hospodár úplatný šašek, už tady píšeme pár let. :-/ Jiné už to těžko bude…
Alica se „náhle“ probudila k udělování trestů/odměn poté, co se těmi různými internety začaly šířit hejty na Borise a nedodržování pravidel. Za mě… furt slabota. A odměny za dodržování jsou fakt něco.

18
Stofa
Reagovat

Nepovedená komédie !!! A vypadavají jen noví.

19
Stofa
Reagovat

Trapná hra o odměmu !!A vítězné gesto Martina vyhráli farmáři . Hahaha.

20
Svitka
Reagovat

@Stofa: ad 19: Jo, bylo to víc než průhledné.

Causa Miňo – doposud jsem předpokládala, že se chce „proslavit“ a zaujmout taktikou hrubě drzého humoru, leností a stylizací do primadony. Jenže ve včerejším dílu jsem tuto teorii opustila a jsem přesvědčená, že je jenom hodně, hodně nechytrý, rozmazlený, sobecký a závistivý fracek. Ale to mně zas nezapadá do všeobecné mentality jeho komunity.
Čorti znájut, co je vlastně zač.

Kromě paraboly ze zrcátek a separační senkruvně, mi z dohledu monitoru zmizela i pračka na nožní pohon. Předpokládám, že vše, a případné další inovované a recyklované predmety, skončí na čestném místě v národním tecnickém muzeu :)

21
Wally
Reagovat

@Svitka: Na internetech kolují informace, že je napůl Rom. Takže to tu jeho ublíženost a divadýlka dost vysvětluje.

22
Ajda
Reagovat

@Wally: On to o sobě hned někde na začátku sám řekl.

23
Sofa
Reagovat

dobrej duel dneska)))

24
Sofa
Reagovat

komentovat upadek poslednich farem a hracu nema smysl..jen bych je rado videlo na nektere ze zimnich řad….to by bol ozajstný masaker…muheheeeee

25
Stofa
Reagovat

@Sofa: přesně napsáno

26
Dadla
Reagovat

@Svitka: Taky jsem si říkala, že je to „divný“ Vietnamec, protože ty, které znám, jsou skromní, pracovití, houževnatí a přirozeně velice inteligentní. Jsou to teda ještě Vietnamci, kteří se narodili ve Vietnamu, a sem se přestěhovali už jako dospělí, nebo téměř dospělí…Kdežto Miň je narozený tady a zřejmě vychovaný „po evropsku“, a toto je asi výsledek :-(((

27
Dadla
Reagovat

@Wally: Jo,, tak jestli má nějaké romské geny, ledacos to vysvětluje..To by byla fakt zajímavá psychologická studie, a nejenom psychologická, pokud by měl někdo odvahu se do ni pustit..:-D

29
Lady XL
Reagovat

@Svitka: k pračce tuším získali nějaký pohon tak 2 až 3 díly zpátky. A tak už holt není zajímavý pohled na šlapající farmáře… Navíc měli v domku FT nějaké dynamo či co, ale oni se do truhly vůbec nedívali (možná ale nesměli, dokud jim neřekne Martin,což jim jednou řekl, ale oni to nepochopili, že mají hledat)….

Přidat komentář