Panáček v reality show

Farma 14: Kameny vs. kabelka, první smíšený duel

5. Listopad 2022 | napsal(a): | reality show: Farma 14

titulka45

Nikoho asi nepřekvapilo, že Viky, která prohrála v posledním duelu zvolila za farmářku týdne svůj, jak sama tvrdí, životní vzor Martinu. Akce Natálie z farmy ven začíná. Za sluhy jsou podle očekávání vybráni Michal a Natálie. Oproti předchozím týdnům je změna, sluhům nesmí nikdo pomáhat. Počasí jim nepřeje, ale úlohy od hospodáře nejsou zase tak náročné. Hlavně Martin opět vyměkl a je v hodnocení hodně benevolentní.

Duel

Všichni včetně Alex očekávali, že Natálie vezme do duelu tu, se kterou má nejvíc konfliktů. Alex si předem i zbalila věci, ale u stolu všem padla brada. Místo Alex si farmářka volí drzého Miňa.

duelanti

Za mě, kdyby odešli z farma oba, žádná škoda.

Kdo se vrátí jako vítěz? Bude bujará oslava nebo nálada pod psa? A co hospodář, bude spokojený?

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 14

Diskuze k článku

Počet komentářů: 37
1
Wally
Reagovat

Minh vyhrál 3:0

2
Dadla
Reagovat

@Wally: To bude teď machrovat ještě víc :-((( Jeho už tak velké ego se bude vznášet ve stratosféře a určitě si užijeme jeho sebechvály.
Jinak mi teda ale minimálně první disciplína přišla vůči ženě vysloveně nefér, Naty se Borisům zřejmě už omrzela a v tom drzém spratkovi vidí větší potenciál… asi ten jeho úžasný humor…hahaha

3
Lady XL
Reagovat

@Wally: Děkuji!!
Jsem ráda za výsledek, ale mohou jít oba, to by bylo nejlepší. FT bude? Asi Michal ní nebo Dagi. Naty dělala kulturistiku, nevíte? Protože ti nemívají tolik síly, jak si ostatní při pohledu na ně myslí. No kdyby od začátku dělala i práce na farmě, tak by jí fyzička neopustila. Jen cvičením sílu nezíská.

4
Wally
Reagovat

Měla jsem carevnu na chvostu svých fanoušků, ale první disciplína, kde proti sobě postaví na přetlačování o 20 let mladší, o 15 kilo lehčí a o hlavu menší ženskou a „chlapa“ byla fakt podpásovka.
Kdo bude FT zas tak jisté nebylo, ale vypadá to na Michala a Martina mu už začala radit koho za sluhy. Ta se toho bojí jak čert kříže. Pomalu přechází ze strany dobra ke zlu :D))

5
JanaH
Reagovat

Mno… povýšenecká manipulátorka to projela s největší lemrou 3:0.
Když vynechám spornou první disciplínu, tak jako slavná športovkyňa co je vraj v gůgli na miliónech stránkách ale měla v těch dalších zazářit, či?
Na Farmě sváděla svoje chování na to, že je ve hře. Teď už ve hře není a v X-tra byla dokonale trapná. Tomymu dodnes netrčí ani paty. :-D
Slovenskem jde jeden hlas, že ji Borisové vrátí…
Ale ten, kdo byl v X-tra a Teleráně vrácen nebývá, takže uvidíme už čoskoro. :-D

6
JanaH
Reagovat

Tady jeden názor jejího fanouška z FB:

Natalii som fandil, bola celkom rozumná, v kuchyni pracovitá, mala niektoré celkom dobre výchovné poznámky a návyky. Na druhej strane išla na Farmu, priznám sa, že nevidel som ju nejako veľmi robiť veci okolo farmy okrem perfektného varenia, vlastne vybrala si to, čo vie, to čo ju bude najmenej bolieť, čo ju baví, ale čo Farma, práca iná, zvieratá atd. Nevidel som ju ani čítať almanach, pílenie dreva bola katastrofa, vedela, že ide na Farmu,že pílenie býva disciplínou, a aj iné ako dojenie ako disciplína a pod. Teda vôbec sa nepripravovala na duely. Toľko kritika. Z Natalie som sklamaný najmä z jej výkonu , O to viac, že sa desiatky rokov venovala aktívnemu športu. Kde je sila, rovnováha, nasadenie,kondícia, stabilita, stratégia,taktika. Minh, úplný antitalent na život, ju porazil 3:0. A jej predošly duel bol rovnako strašne slabý.

7
Johana
Reagovat

Toto bude asi první farma, kterou nedokoukám. Ne kvůli vypadnutí Natálie, ta si svůj cíl splnila a nejspíš už tam toho měla fakt plné zuby. Nedokoukám kvůli té symbolice posledních pár let, zhmotněné na Farmě 14, že ,,dobro“ vítězí nad ,,zlem a toho .,,dobra“ tam zůstalo na můj vkus až příliš.
Z mého pohledu dost divný duel. První disciplína stavěná pro muže, protože mužský sval pracuje fyziologicky jinak a jak správně Naty řekla, i silná žena bude vždy slabší, než slabý muž.
Pro druhou disciplínu platí v podstatě to samé, co pro první.
Třetí disciplína přerušena v momentě, kdy Natália jednoznačně vyhrávala, následovné zahnutí háčků a zázračně rychlá výhra soupeře.

Doufala jsem, že Alice bude fungovat spravedlivě jako supervizor nad dodržováním pravidel a ono prd, porušování pravidel sice vidí, ale následuje odměna místo trestu, aby se nedejbože nervově labilní soutěžící neurazil a nezačal balit kufry, jak už několikrát předtím.
Já s tím končím, ale doporučuji všem ostatním divákům, aby do jednoho už konečně pochopili jaký je Minh úžasný a vtipný člověk, jinak ho tam štáb bude držet…a klidně až do finále.
Jediné pozitivum této série je Marek Fašiang. Mně se líbí jeho inteligentní projev a nádherná, čistá slovenština.

8
Dadla
Reagovat

@JanaH: Jo, to mě teda napadlo taky, že Naty bude z nějakého – jakéhokoli důvodu vrácena. Ti dva jsou rpo mě asi tak stejně hráčsky „zajímaví“, to znamená, že vyvolávají konflikty…a to borisové potřebují. Ani jednoho nemusím, ikdyž Miň mi v poslední době vadí ještě o trošku víc než Naty, tu jsem od začátku měla jako Top, co se mé nesympatie vůči ní týče…Takže vpodstatě mi moc nevadí, že vypadla ona. Jako šéfa farmářů tipuju buď Michala nebo Dagmar. Sluhy nedokážu moc odhadnout…

9
Wally
Reagovat

@JanaH:Ale to bývalo v době (Extra, teleráno), kdy se přetáčelo 3 týdny. Ne teď. kdy se předtáčí 6 týdnů a momentálně jsou všichni doma.

10
JanaH
Reagovat

@Dadla: mně taky nevadí, že se pakovala, navíc s nulou (vlastně dvěma :-D).
Měla jsem ji na třetím místě od konce. Druhé obsadil Miňko a krásné poslední ta hodonínská rozhoďnožka.
@Wally: jj, ale např. Miňo taky nebyl v E-xtra. A nejmíň 14 dní jsou známi finalisté.

I mně vyhovuje civilní způsob moderování Markem. Hysterická uječená Evelýna, ždímající emoce za každou cenu, mi ani trochu nechybí.
A ty svatební plky cpou do hlav farmářům Borisové už na castingu… ;-)

11
Dadla
Reagovat

Hlavně prosím nezveřejňujte jména finalistů, jinak se přestanu dívat asi už teď, což bych ale vlastně nerada…u posledních tří Farem jsem vydržela koukat až do finále a o Velkém Finále jsem si pak jen přečetla, to mi úplně stačilo :-))) Stejně si pamatuju jediného vítěze, toho zpočátku strašně neoblíbeného truhláře či tesaře či něco takového…myslím, že se jmenoval Mirek a fakt jsem mu držela palce.

12
Wally
Reagovat

@JanaH: Vždyť byl na Farmě. Vypadl první týden, takže tam ( podle slavení svátků a prvního školního dne) pořád fyzicky byl. A z Farmy by ho asi netahali ven.

13
Dominik
Reagovat

Športovkyňa to projela dobře. Navíc s tou největší lemrou, jak už tady někdo podotkl :D :D
Julča a Filip jsou stále moji favoriti. Zbytek jde mimo. Buď mi lezou na nervy (Michal, Dagmara, Martina, Alex a už i Šimon) nebo jsou nevýrazní. Tamáš jako by tam nebyl a Sašetka to máš spíš jak Love Island. Už snad nikdo nový nepřijde a nějak to doklepou.
Moderátor je v pohodě. Civilní, jde rovnou k věci a otázky jsou relevantní. Oproti rozvrkočené Evelyn, která z toho dělala seznamku a super dramatické Květce, je fajn.

14
zeppelin
Reagovat

Naty mně přišla před duelem jakoby přešlá mrazem. Možná to bylo jejím pracovním týdnem v otevřené kuchyni za bídného počasí, vymlouvat se na to ale nelze, protože dobrý hráč(ka) musí být připraven na všechno. Na co se připravit ale nedá, jsou pofidérní zásahy Borisů do hry. Na jedné straně mají starost, aby špalík dřeva k přeřezání, byl umístěn tak, aby zohledňoval výšku soutěžících, na druhé straně se nežinýrují přerušit probíhající disciplínu a ladit „hardware“. Čekal jsem, že nám ukáží nové zahnutí háčků na úhloměru, ale to jsem se moc zasnil. Pro mě z hlediska sledovanosti byla zajímavější Naty, než Minh. Jinak mám dojem, že návrat posledního vypadnuvšího hráče zpět do hry nastává při vážné zdravotní indispozici jiného soutěžícího. Takže nic není nemožné. Moderátor se mně ze začátku vůbec nelíbil, ale zlepšuje se každým dílem.

15
Wally
Reagovat

On dostává Tamáš od štábu nějaké zvláštní bonusy za neustálé komentování Julie a Šimona? Není dílu bez jeho hodnocení jejich nic nedělání a že by neměli jíst. Sluhou nebyl, při práci jsem ho taky nikdy neviděla se přetrhnout. Jedině pomáhal u zvířat při Minhovi, když byli spojeni.

16
Svitka
Reagovat

O F 14 přestávám mít zájem. Zůstal jen ždibec zvědavosti a setrvačnosti, ale ani ty nejspíš dlouho nevydrží.
Chápu v rámci hry různé taktiky, včetně intrik a falše, jsem ochotna přijímat borisovské divoké kormidlování děje, ale zásadně mi vadí, jak se zachází s pravidly a jejich ne/dodržováním. To už Markíza přehání.
Nebavím se, jen občas moment setrvám v lehkém úžasu. Např. když se domněle inteligentní Viki neuvěřitelně ztrapní při rozlúčce (zatímco jiní, domněle méně inteligentní, to zvládnou líp a s elegancí).
Taky když Arizonská Pěnice Mafi dostala 48 mincí, to bylo Viktorininým slovníkem „nekonečně úúúžasné!“.
Nebo když se o imunitu (což je dle mého z hlediska taktiky důležitá věc), hraje infantilním skotačením s dřevěnými koníky, nadto s velice pofidérním bodovým hodnocením.
Poznámka na konec: hospodář měl na farmu místo živých a tím problematických bažantů, dodat plastové. Ty, co se dávají pánům v nemocnicích. Byly by menší ztráty a větší užitek.

17
Johana
Reagovat

@Svitka: mám na chlup stejné dojmy z této série.
Arizonská pěnice nemá chybu a náhrada bažantů mě rozesmála, je to skvělý nápad:)))
Podobným způsobem bych nahradila i kozy, husy, slepice a osly…tato hospodářská zvířata jsou farmáři schopni suplovat sami.
Letos je mi hrozně líto Šišky. Pokud si ji Naty po skončení vezme, bude pro mě morálním vítězem Farmy 14.

18
Lady XL
Reagovat

Arizonská Pěnice – hahaha, super!
Julče prostě fandit nemohu, je to zpovykaný fracek a já doufám, že ji vyhodí. No vlastně nevyhodí…., evidentně nad ní drží ochrannou ruku, protože toho udělala, nebo neudělala už tolik…, zrovna jako Miňo. Náhrada bažantů – skvělý nápad, liška by neměla co loupit… Ta by se divila, co je to za plotem :-D. Fakt nevím, komu fandit. Tamáš se mi něčím líbí, ale je to takový studený čumák a taky si myslí, že on je nej. Asi výhru přeju Alici :-D.

19
Svitka
Reagovat

@Lady XL:
Alice mě zklamala. Vykazuje výrazné charakteristické znaky borisovců.
Furt detekuje a zaznamenává, ale nic neukládá do paměti. A když ukládá, tak to zřejmě hned posílá do koše. A když neposílá do koše, tak získaná data nevyhodnocuje. A když vyhodnocuje, tak vykazuje samý horrror, pardon mega-error. Protože v opačném případě by nemohla tolik všiváren nechat bez trestu. Pro ni bych navrhla trest nejvyšší. Po finále rozebrat do posledního chipu a bez nároku na inováciju odevzdat v nejbližším sběrném dvoře (pěkně roztříděné: plast. elektronika, vzácné kovy …. :)).

20
Dadla
Reagovat

@Johana: Ano bažanti jsou fakt skvělý nápad, měli by je mít povinně v ložnici pod postelí…vzhledem k častému nočnímu pomočování :-)))

21
JanaH
Reagovat

@Wally: mně ty posuny oproti reálu byly vždycky tak nějak fuk.

@Svitka: dle Borisů nejspíš ještě nenastala situace, aby musela Alica výrazně zasahovat, jak bylo vyhrožováno. Jinak to přece není možné. :-D

Já sledovat dál určitě budu, takový bizár se hned tak nevidí, a to si nemůžu nechat ujít!
Tak těm, kdo končí… čau u zimní (nebo jiné) Farmy. ;-)

22
bobina
Reagovat

@Svitka: Souhlas do posledního písmenka / tečky /.

23
Dominik
Reagovat

Julča v roli služky je prostě nejlepší.
Michal: Každý už je hladný ako vlk.
Julča: No čo už.
:D :D :D

24
Lady XL
Reagovat

@Dominik: Hlavně že ona vždy z duelu spěchá, aby si první nandala jídlo. I si dávala plné talíře…. Krásná ukázka puberťáka.

25
JanaH
Reagovat

@Lady XL: Julča má jěště šanci z toho vyrůst.
Natálie z té svojí pýchy už těžko vyroste. Která chtěla na Farmě vychovávat cizí lidi. :-D A jako úspěšná sportovkyňa měla potřebu jít se ztrapňovat do podobného pořadu. :-D

26
Dominik
Reagovat

@Lady XL: Já se na tom spíš bavím, Z toho zbytku tam mi nikdo není sympatický, tak ať si ji užijou. Michal pořád jen jídlo, jídlo, hlad, hlad. Je jak malé dítě co neustále potřebuje nakrmit. Myslím, že je to tím, že si tam s prominutím žerou dobře a dosyta a zvykli si na to. Já bych jim udělal placky, třeba i ze šrotu a jablečenej kompot a tečka. Žádný polívky, pirohy apod.

27
zeppelin
Reagovat

Naty se vracet nemusí, hladomor farmářů vyřeší balíky od rodin, zabijačka, bažanti, králíci a služka Giuli. Soutěž o imunitu by měla mít vždy jasná a měřitelná pravidla, nikoliv jako tato parodie na dostihy. Evokuje to podobný scénář „Borisů“ z minulé farmy, kde se imunita přidělovala za „umělecký dojem“ z podobných soutěží. Los by byl spravedlivější, než tato blamáž. Netušil jsem, že je možné beztrestně zakrývat špehovací kameru – Michal & Dagi ve sluhovni. Asi to souvisí s obecným (ne)dodržováním pravidel. Už jsme zažili, že se dávala odměna za dodržování pravidel, já bych to posunul výš o další level : „dodržovači“ pravidel by byli trestáni, tresty by navrhovali „porušovači“ pravidel.

28
JanaH
Reagovat

@Dominik: u Miša je každá kuchárka super a topka. :-D
@zeppelin: mně je v podobných případech zakrytí kamery milejší. ;-)

29
S
Reagovat

To není farma , to je zhovadilost !!!

30
Wally
Reagovat

Tak kdybych včera viděla jen proslovy Michala, tak bych měla pocit, že celou zabíjačku tam řídil on a mistři řezníci tam byli jako pomocné síly.
Výběr duelantů je skvělý a zajišťuje normálního FT na příští týden. Tedy jestli do toho Borisové zas nehodí vidle jak se nese internetem.

31
Lady XL
Reagovat

@Wally: Co se nese internetem?… No mne už to přestává bavit kvůli tomu neustálému porušování pravidel a žádnému trestu. Pak udělí nějaký trest, když se jim to hodí do krámu zdůvodnit nějaký svůj krok, či protlačit někoho dál atd. – Tady v tomto díle normálně sedí Julča za stolem a jí, což jako služka nesmí. A nikdo ji neupozorní a ani ta umělotina nic nedetekuje. A něco se děje v noci s jedním duelantem, což naprosto nechápu, proč to ta osoba dělá, ledaže by se regulérně zbláznila… Škoda, že ten díl neuvidím, oč šlo….
Kdo mne vytáčí, je Saška. Vždy se snaží vyhnout být služkou – hned se kamarádí s novým FT, pak při zvolení sluhů se kamarádí s oběma sluhy a po zvolení 1.duelanta se opět řítí do řiti duelantce, aby náhodou nebyla zvolená….:-(.

32
Wally
Reagovat

@Lady XL: No údajně tam mají být porušení pravidel a vyhazov a nějaké návraty. Když já se bojím i naznačovat.D))) Zítra ti to popíšu.

33
JanaH
Reagovat

@Lady XL: Sašenka se čím dál víc jeví jako ÚB.
Krom tebou zmíněného je její nejoblíbenější činností s kýmkoli diskutovat o „chlapcoch“.
Julča má sama na sebe celkem střízlivý náhled…
Jak Borisové vyřeší onen problém budeme vidět. :-)

34
Dadla
Reagovat

@JanaH: Co je to ÚB? Úplný blbec? To by sedělo :-D

35
Dadla
Reagovat

@Lady XL: Já si vůbec ničeho divného nevšimla…ikdyž na to vlastně koukám bez brýlí, tak mi asi něco uteklo. Jediné, co nemůžu přehlídnout ani já, je to neustálé porušování pravidel…prostě jak se to zrovna hodí. Ale zase nemůžeme Borisům upřít obrovskou flexibilitu, pohotovost a rychlost :-))

36
JanaH
Reagovat

@Dadla: úplně blbá.

Přidat komentář