Panáček v reality show

StarDance XI (16.10.): Začínáme!

16. Říjen 2021 | napsal(a): | reality show: StarDance

sd11 páry

Den D je tady. Po dvou letech se na televizní obrazovky vrací StarDance! Deset nových párů se pokusí zabojovat o titul před starou známou porotou i zaručenou moderátorskou dvojicí. Nezapomeňte, každou sobotu od 20:10 na ČT1 je čas na StarDance.

Na parketu se dnes poprvé představí herečka Simona Babčáková s Martinem Prágrem, farářka Martina Viktorie Kopecká s Markem Dědíkem, herec Jan Cina s Adrianou Maškovou, herec Zdeněk Godla s Terezou Pruckovou, tenistka Andrea Sestini Hlaváčková s Michalem Necpálem, zpěvačka Tereza Černochová s Dominikem Vodičkou, herečka Marika Šoposká s Robinem Ondráčkem, krasobruslař Tomáš Verner s Kristýnou Coufalovou, herec Pavel Trávníček s Veronikou Lálovou a zpěvák Mirai Navrátil s Lenkou Norou Návorkovou.

První večer je seznamovací, my si budeme moci v klidu vychutnat první krůčky na parketu a soutěžící se nemusí bát závěrečného vyřazování.

Kdo vyhraje?

Sázkové kanceláře aktuálně jednoznačně věří páru Jan Cina a Adriana Mašková s kurzem 2,3. Druhý Verner už s kurzem 5,75 výrazně zaostává, třetí je aktuálně Kopecká s 8,25. Naopak na úplném chvostu je herec Zdeněk Godla s kurzem 24 a je tak hlavním adeptem na vyřazení v druhém dílu. Všechny kurzy ale totálně promíchá dnešní večer.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 28
1
Johana
Reagovat

O těch vypsaných kurzech jsem už někde dávněji četla. Pořád mi nejde do hlavy třetí nejvyšší kurz na farářku. Pro mě je absolutní neznámou, ale třeba o ní někdo ví, že je extrémně tanečně nadaná a hrozně sympatická.
Godlu bych na prvního vypadlíka netipla. Má romský původ, tím pádem hudbu a tanec v krvi. Mně by asi moc nechyběl Trávníček.

2
Lukša
Reagovat

@Johana: Hrozně sympatická je, taneční schopnosti uvidíme dnes :-)
Na prvního vypadlíka bych před prvními tanečními výkony tipl Černochovou, bohužel se bojím, že o Vodičku přijdeme takto brzo.

3
Prochor
Reagovat

@Lukša: Nestraš Lukšo – na Vodičku jsem právě zvědavý nejvíc. On tu Černochovou snad vycepuje:-)

4
Jana
Reagovat

Ahoooooj…

Tak mame za sebou prvni tanec a tedy mam pocit, ze nic moc :-((( prisla mi strasne tvrda v bocich… Ze to vsechno tahala nohama…

Obavam se, ze fararka muze byt sebesympatictejsi, ale bude mit smulu… Jako vsichni neznami…
Za me bych ozelela Travnicka (i s Lalovou, jako nejkrasnejsi kocicka SD mi fakt neprijde…) A netesim se na Babcakovou, ale treba me prekvapi :-)

5
libena
Reagovat

zatím překvapují všichni :-) pozitivně, např. výše zmíněné tereza, simona i andrea. naopak nepřevapuje honza cina – ale proto, že super výkon jsem od něj čekala, on je skvělý, absolutně si nemyslím, že by to vyhrál někdo jiný!

6
Prochor
Reagovat

Verner byl super.

7
Lukša
Reagovat

Pamatuji z předchozích dvou řad v prvním díle suprové a nadprůměrné výkony. Tentokrát je to spíše pod průměrem. Marika strašně nervózní, Trávníček nic extra. První lepší Andrea, která naopak nervózní nevypadala a tanec si užila. Mirai málo tance, jednoznačně vládla Lenka, u Simony Martin vládl také, ale jako tanec celkově docela líbivé. Cina nejlepší, i když poslední pár se k nim přiblížil, Černochová překvapila, na první tanec jakž takž uspokojivé. Martina z amatérských tanečníků nejhorší, mockrát měla namále a ztrácela se. Godla je nový Pavlásek, je to od té řady už pár let, ale tohle bylo snad horší než za Pavláska. Alespoň Tomáš nakonec více než důstojně dnešní večer zakončil.

8
Litocha
Reagovat

A to já jsem zase byla příjemně překvapená. U mnohých jsem to čekala o mnoho horší (třeba Andrea Hlaváčková, Tereza Černochová, Simona Babčáková, Pavel Trávníček – přece jen je mu sedmdesát). Godlu nehodnotím (i když mi horší než Pavlásek nepřišel, alespoň to – na rozdíl od něj – bral jakžtakž vážně), každá řada potřebuje svého maskota. Ale je mi líto Terezy Pruckové, mám ji moc ráda.

Navíc mi zatím nikdo nějak zvlášť nelezl na nervy (kupodivu ani Marek Dědík a i ta Tereza byla nějaká přirozenější) a prakticky všechny „celebrity“ jsou mi sympatické (a to je co říct), takže i když byl třeba taneční projev slabší, celkový dojem mám prostě dobrý. Zajímavé je, že ČT asi došli lidi, letos tam nikoho nemají.

Nejvíce se mi líbili Jan Cina a Tomáš Verner, ale to jsem tak nějak předpokládala předem.

Příště podle mého dost pohoří Pavel Trávníček, latina není nic pro něj. A Simona Babčáková a Martina Kopecká to budou mít taky těžké. Vypadnout bych přála Godlovi (i když ta Tereza…), ale s velkou pravděpodobností to padne zase na ženu. Nejspíš ta Martina – má sice Dědíka, který je svým způsobem taky celebrita, ale latina jí podle mého nepůjde, je sice sympatická, ale ne až tak známá. (I když Radce Třeštíkové se taky podařilo přežít několik kol, přestože nějak masově známá taky nebyla…) No, bude to ještě zajímavé.

A docela by mě zajímalo, která hlava vymyslela sambu do prvního kola…

9
Bezík
Reagovat

Letos poměrně vysoká kvalita, pokud zapomenu na Godlu. O vítězství si to rozdají Werner s Cinou, o třetí místo těžko říct. Tam je adeptů hodně, protože ti co neměli dosud s tancem moc zkušeností se můžou hodně zlepšovat. Jen doufám, že poťouchlíci nebudou Godlu nechávat v soutěži příliš dlouho.

10
Lady XL
Reagovat

Budu držet palce Vernerovi. Farářka bude mít smůlu za svou neznámou tvář. Je nevýrazná, i když sympatická. Andrea Sestini je taky dobrá, hlavně umí ovládnout trému. Trávníček nebyl nejhorší, aspoň vypadá elegantně a má držení těla a navíc v tom věku? To Godla totálně propadl. Podle mne to i fláká a tolik se nesnaží. Prostě se „musel zúčastnit“…, navíc penízky se hodí. To Pavlasek byl větší šoumen, i když nefandím těm,kteří proplouvají díky popularitě, i když nic neumí… Ale večer se mi líbil.

11
Litocha
Reagovat

Ještě jsem zapomněla na Terezu Černochovou. Ta sice dnes docela překvapila, ale fanouškovskou základnu asi moc velikou mít nebude a člověk při těle nikdy nevypadá tak dobře jako ty útlé, éterické typy. A že by se opakoval případ Tomicová, nepředpokládám, přece jen to není žena z lidu (a bude mít možná i konkurenci v bezprostřednější Babčákové, která je v něčem podobný typ). Jako vždycky prostě bude hodně záležet na tom, koho podrží/potopí porota.

12
Prochor
Reagovat

@Litocha: Je jasný, že Černochová u Vodičky Veroniku Kubařovou nenahradí co do tance a hlavně vzhledu. Nechápu proč se sebou Tereza něco nedělá.

13
Johana
Reagovat

Mít Honzíka Cinu v soutěži není fér:) Naštěstí mu Tomáš Verner zdatně šlape na paty nejenom v tanci, ale i v sympatiích.
Godla, jak i porota řekla, když tančil sám, nebylo to až tak špatné. Na rozdíl od Pavláska rytmus cítí, bohužel mu hodně zavazí břicho a proto ty pasáže v držení s partnerkou byly takové rozpačité.
Farářka je krásná a sympatická žena, ale po prvním kole to na ten třetí nejvyšší kurz zatím nevidím. Spíš bych to viděla na Mariku.

14
Ježek
Reagovat

Konečně rozumná diskuse… Pročetla jsem a s každým v něčem souhlasím. Cina a Verner jasné nejlepší, ale budou to mít těžký, favoriti tady většinou nevyhrávají. Marika byla v záběrech z tréninku lepší, asi jí trémou ztuhly nohy. Jak to odstraní, bude dobrá. Trávníček na svůj věk dobrý, ale nějak mi přijde, že Lálová si přála jiného tanečníka. :) Farářka se mi zdála nevýrazná, trochu se bojím Dědíkových kreaci! Babčáková ji asi v sympatiích předstihne. Černochová na první kolo dost dobrá, ale fanouškovskou základnu asi moc velkou mít nebude. Miraie zatím Lenka docela převálcovala, Andrea asi bude dobrá, Necpál má dobré choreografie, mohla by dojít daleko. Godlu nekomentují. Nechci být špatným prorokem, ale bojím se, že díky němu vypadne hodně lepších tanečníků. ☹️

15
Inbezka
Reagovat

Krásné to bylo. Kupodivu ani ten Godla mě nepřiměl odejít na kafe, nikdo mně tam nevadí, snad kostymérka se mohla víc vytáhnout a Tereze Černochové vymyslet něco lepšího. Ani Tatiana při příchodu nebyla dechberoucí. Ale jinak krásné. Cina skvělý, Verner taky, ale to opakuju po ostatních. Trávníček nevypadal tak schváceně, jak jsem se bála. Babčáková mě překvapila mile – s Prágrem jí to sluší. Ještě bych chtěla vypíchnout Cinův seznamovací medailonek. Moc se mi líbil.

16
J.
Reagovat

@Litocha: Samba byla vždy zařazována až do pozdějších kol, že jsou už celebrity trochu vytancované, ale pak jí dali dopředu, aby na ní měli někteří víc času na naučení… Předloni měla být ve druhém kole (písně K.Gotta) ale tim, že umřel a přesunulo se to tematické kolo na první díl, zjistilo se, že se tak dá pro některé páry elegantně vyhnout přísnému hodnocení, protože v prvním kole se body nepočítají. Proto to tak možná udělali i letos… A zrovna tanečně zdatnější jedinci tim pádem budou mít příště, kdy se vypadává Standard, který vždy oku lahodí víc než Latina (pokud jí člověk samozřejmě neumí). Takže očekávám, že Kopecká, Babčáková i Trávníček budou mít co dělat… Myslím, že ale diváci odstřelí Kopeckou. Je nejméně známá a Dědíka někteří nemusí. Šoposkou zachrání diváci, Babčáková nabere hlasy i za první kolo, Černochové pomůže Vodička a Hlaváčková bude vysoko u poroty. A že by vypadl Godla první, to by byl spíš div a zázrak, ale bylo by to fér

17
Bezík
Reagovat

Zajímavé je, že si mnozí myslí, že Kopecká je málo známá. Nic nemûže být větší omyl.

18
Litocha
Reagovat

@Ježek: Občas se stane i to, že favorit nakonec opravdu vyhraje (za mě byli takovými jasnými běžci typu start-cíl Valenta, Kříž a Dvořák, takovému Romanu Vojtkovi celkem konkurovala Mahulena Bočanová). Ale je pravda, že častěji se to vyprofiluje až postupně (taky na to v posledních letech mají více času, když se zvedl počet tanečních párů).

Jinak samba se v prvním kole tančila už třeba v 7. řadě, tehdy to dost schytalo duo Zelinka-Doležalová, kteří si potom sambu odvážně střihli i ve finále :) Ale stejně mi to prostě přijde jako hloupost (mimo jiné i právě proto, že se tím z toho někteří elegantně vyzují).
A jsem jediná, komu více vyhovovalo zařazení dvou, ne tří různých tanců do jednoho večera? Dalo se tak mnohem lépe porovnávat.

Jsem opravdu zvědavá, jak to příště dopadne. Podle mě by mohl být v ohrožení i Mirai. (Ale možná až v dalším kole – podobně jako Adam Mišík.)

Jinak jsem včera strávila drahnou dobu v archivu StarDance a kochala se minulými výkony. Doporučuji všem. Jednak je zajímavé, jak se pojetí tanců za ty roky vyvinulo směrem k větší efektnosti a méně tanečnímu pojetí (scénky, rekvizity, dloooouhé zvedačky a pózy), jednak by mě docela zajímalo, jak by dopadlo srovnání vítězů, kdo by byl absolutním vítězem za deset řad (minimálně v očích poroty).

19
Jana
Reagovat

Už dlouho se mi nestalo, že bych se v hodnocení tak rozešla s P.Fáberou :-(

Nesouhlasím s tím, že samba byla vždy zařazována do pozdějších kol, pokud si dobře pamatuji, Zelinkovci ji také měli jako první latinu… Také na ni myslím vyletěl Ondráček s Bagárovou a ti šli jako první… Spíše si nepamatuji, že by byl tak brzy slowfox, docela by mě zajímalo, zda ho budou mít čačaři nebo sambaři. Protože jestli ti druzí, tak je to vražedná kombinace (zase by měli dva nejtěžší tance za sebou :-))) )
Střídání tanců mi nevadí, nedávno jsem koukala na Strictly a tam to mají vůbec skoro každý jinak.

Také jsem přemýšlela, kdo z jasných favoritů vyhrál… stálo by to za to vytáhnout statistiky prvních kol vs. konečné výsledky :-)
Naprostý souhlas s Litochou, že se to hodně přesunulo do efektivnosti, proto mám velmi ráda poctivé choreografie, které umí například Necpál, tam ten tanec snad vždycky je :-) Naopak mě hodně zamrzela Lenka Nora, tam k sambě téměř nedošlo :-(
Godla podle mě pár kol vydrží, pokud ale ne, nebude to kvůli barvě kůže (proč je vždycky odnese Tereza? :-))) Srovnání s Pavláskem mě také napadlo, ale na rozdíl od něj mi přišlo, že alespoň cítil rytmus. Ale skoro mi přišlo, jako by to tam prostě odevzdal a musel :-(
Myslím si, že velmi brzy půjde Mirai a Šoposká… Možná i Černochová – a u všech tří mi to bude líto hlavně kvůli profesionálovi (mimochodem, myslím, že ta už se sebou něco dělá právě tím tancem…). Naopak líto mi to nebude u Kopecké, i když ona je sympatická, ale… A naprosto vůbec mi nebude líto, až skončí Trávníček .-)
Nejvíc se mi líbily oba „vítězné“ páry a pak i Andrea s Michalem – tahle trojka by se mi líbila ve finále, u všech mi přišlo, že je to prostě strašně baví, přišli si zatancovat a nic jiného neřeší :-)
A ještě jsem se nerozhodla, jak se mi líbila Babčáková… Valčík byl docela hezký, jsem zvědavá na latinu…

20
Prochor
Reagovat

Ještě jsem přemýšlel u Tomáše Vernera o tom, jak říkal, že krasobruslení je něco jiného než tanec a že mu nepomůže. Ale podle mně jde spíš o to, že Tomáš je zvyklý celý život pilovat každý pohyb a dokonale ovládat svoje tělo. Takže bych se divil, kdyby mu dělalo potíže se naučit perfektně tancovat. Samozřejmě že záleží i na partnerce jako lektorce.

21
Lady XL
Reagovat

Já myslím, že Verner má hlavně náskok v tom, že umí pilovat detaily, má držení těla a hlavně musel v tom krasobruslení umět právě držet ty ruce a hlavu, což bývá největší obtíž pro začátečníky. Taky si myslím, že krasobruslaři mívají nějakou taneční průpravu třeba např. balet, prostě kde je učí ono držení děla a cítění hudby. Oni prostě „jen“ nejezdí na bruslích. Ale chápu ho, že mu asi dělá problém, že se nemůže „sklouznout“ na bruslích :-D. Ale mám ho ráda a držím mu palce víc než Cinovi (sorry). Jak už jsem zmiňovala, líbí se mi moc také Andrea, která je velice sympatická a tancem mne mile překvapila. Trávníček mi nevadí, naopak celkem překvapil fyzičkou, že nebyl až tak zadýchaný jako Godla při té jeho chůzi. Jojo, i u mne Godla působil odevzdaným dojmem. A na rozdíl od mnohých, mě nepřišel až tak moc zábavný v následném rozhovoru. Ale chápu ho, to prostředí není jeho krevní skupina a myslím, že se ještě rozjede, až tomu přivykne. Mirai – no snad bude příště lepší, když nebude mít po koncertu a vůbec i ostatní se zbaví trémy a víc to rozjedou :-).

22
Iv. Sa.
Reagovat

Mile mě překvapilo, jak je tu hezká diskuse, s kterou souzním, snad to tu nenajde nějaký troll, pšššt… ;-)

23
Litocha
Reagovat

Mě taky příjemně překvapila Andrea Hlaváčková. Vzhledem k jejímu předchozímu působení jsem na ni koukala trochu skrz prsty (a ani její moderátorské pokusy mě neuchvátily), ale tady byla milá, vtipná, přirozená a tanec ji bavil.

A říkám si, jestli paní farářka to trochu neschytala kvůli tanečníkovi, který je leccos, jen ne standarďák. Těžko učit něco, čemu se nikdy pořádně nevěnoval a co sám moc neumí (nejspíš i proto má v těch tancích vždycky tolik vycpávek – vybaví se mi fakt dlouhé zvedačky s Jitkou Schneiderovou i herecké etudy s Pavlou Tomicovou). Přijde mi, že někteří pánové z řad celebrit se vypracovali k lepšímu (nebo minimálně podobnému) standardnímu držení, než má on. (To já vždycky pookřeju u Michalů Mládka a Necpála, tam je to pastva pro oči.) Byla bych pro to, aby tanečníci uměli obojí (tedy aby měli vytancovanou vysokou třídu ve standardu i v latině).

24
Svitka
Reagovat

Sobotní úvodní díl jsem shlédla až teď a názorově se shoduji s předchozími diskutujícími. Na to, že to bylo zahřívací kolo, tak v pohodě. Taky jsem u Z. Godly předpokládala vrozené dispozice pro hudbu, rytmus a pohyb, ale zatím mu to moc nešlo. Myslím, že kdyby před začátkem tréninků shodil 20 kg, bylo by to o něčem jiném.
V sympatiích diváků bude určitě znát, jaké charizma kdo vyzařuje (Cina, Verner, Šoposká).
Zajímavé bylo Interview na ČT 24 v neděli s T. Drexler.

25
Jana
Reagovat

@Litocha: No vzpomínám i na to, kdy Dědík vyletěl na latině, protože tam bylo tance opravdu pomálu. Já ty jeho choreografie prostě nemusím :-( A když se rozhodne, že to nepůjde, ani se nesnaží to celebritu naučit. A hlavně měl před dvěma lety plná ústa keců, že už do SD nikdy…
Je, Michal Mládek mi vážně chybí, toho bych moc chtěla. Necpálovy choreografie mě taky baví a myslím, že se strašně posunul i v tom, jak je stavět, jak využít co nejvíce z celebrity a zároveň nezradit tanec samotný.
Dost jsem zvědavá na Ondráčka, jen mám pocit, že tam dlouho nevydrží :-(
A ano, Tomáš Verner má obrovskou výhodu v tom, jak pracovat s celým tělem, jak si hlídat každou část (hlavně ruce) atd. Ale myslím, že to bude porota i trochu zohledňovat…

26
Jana
Reagovat

Aha, tak ne, beru zpet, to vypadnuti bylo po standardu :-) Ale i ta rumba byla skoro bez tance a mozna proto jim to divaci neposlali :-)

27
Violete
Reagovat

Na Vernera jsem se moc těšila, trojici Vernera, Candelora a Petrenka považuji v krasobruslařském světě za největší showmany. Podle mě je teď Verner svázaný, jak vstupuje do něčeho nového, ale pak to bude super, až si to zažije. Prvky z krasobruslení bych nedávala, na úvod byly fajn, ale věřím, že dokáže dát emoci přímo do tance a pak nebude mít konkurenci :-) Z Necpála, jak krásně tančí, nelze spustit oči, potřebuje ale vedle sebe výraznou osobnost. Simoně Babčákové moc fandím a její vystoupení se mi líbilo, byla v tom křehkost a něha. Souhlasím, že o Vodičku by byla škoda přijít v začátku. Úvodní skupinové vystoupení mě dost zklamalo, čekala jsem od Zelinky více. Tak snad příště.

28
J.
Reagovat

@Jana: Samba se právě přesunula dopředu s tím jak se zvýšil počet tanečních párů z 8 na 10, ale to je tak od 7.řady, vzhledem k tomu, že začala teprve 11, tak to považuju za ne tak dlouhou dobu :)

Jinak střídání dvou tanců za mě také lepší jak střídání tří. Je v tom větší hokej…

Přidat komentář