Panáček v reality show

Svatba na první pohled (4. díl): Optická vs. biologická atraktivita

18. Listopad 2020 | napsal(a): | reality show: Svatba na první pohled

titl

Máme za sebou tři svatby a čeká nás ještě jeden pár. Budeme sledovat výběr partnerů a přípravy na čtvrtou svatbu. Pavel se Štěpánkou si užívají v Řecku, Natálie a Franta spolu začínají bydlet a René s Petrou si na sebe pomalu zvykají. Po svatební noci odjíždí na raft i k moři do Slovinska.

NF

Natálie a František se vrátili ze Zanzibaru v nepohodě, nebýt pravidel, zřejmě by spolu dál nepokračovali. Zasáhnout musel psychoterapeut, hodně pomohl výlet na Milešovku a začíná to vypadat, že zavládla konečně ta pravá líbánková pohoda. Lednice je prázdná, bříška mají hlad, zachrání je další sponzor Rohlík.cz. Oba se shodují, že prvně je měli poslat na Milešovku a potom teprve k moři.

PŠ

Štěpánka a Pavel jsou v Aténách a tady je to pořád bez mráčků. Slunce, víno, tanec, užívají si všeho naplno.

PR

Petra a René neměli zrovna ideální začátek. Nevěsta je zklamaná, ani přesně neví z čeho. Dostala knihu, představovala si knihomola a on tam stál René. Jak si toho knihomola představuje? To neřekla. Víme ale, že nemá ráda čtení, usíná při něm, proto nečte. Povinná četba k maturitě, to bylo její poslední setkání s knihou. Je ze všeho unavená, nejvíce ze sebe. Jak zvládne tato dvojice svatební cestu ve Slovinsku?

Simona a Radek se představují

SR1

Simona (29) ráda cestuje. Patnáct let se věnovala cheerleadingu – roztleskávačky. Nyní je na druhé straně, dělá rozhodčí i na mezinárodní úrovni. Radek (32) pracuje jako kurýr a prý má IQ 159. EQ dosahuje rovněž vysokých hodnot, tvrdí odbornice. Rád fandí hokeji i fotbalu, hodně čte, hraje na kytaru. Chce být v životě šťastný.
Odbornice přes genetiku tvrdí, že optická atraktivita nemusí hned vzplanout, ale vysoká biologická atraktivita zaručuje, že by vztah mohl fungovat. V překladu to znamená, že pokud Simona sleví z nároků na fyzickou krásu, oba vezmou vztah přes rozum, mělo by jim to vyjít na celý život. Opravdu je to tak jednoduché?

Pravidla RS Svatba na první pohled

1/ Účastníci musí být svobodní. Není možné, aby se přihlásili do soutěže, zatímco jsou ve svazku manželském.

2/ Pochopitelně nesmí účastníci mluvit do toho, koho jim experti dohodili. Svůj osud dali všichni do rukou odborníků a vědců.

3/ Je v pořádku, pokud už byli účastníci v jiných reality show. Ale opatrně, experti se snaží dát stranou ty, kteří se honí za slávou.

4/ Účastníci se musí vzít… na první pohled. Když už se do experimentu zapojí, musí toto pravidlo respektovat. A všichni jsou oddáni naprosto legálně.

5/ Opravdu před obřadem nemohou poznat, koho si berou. Například veškeré potřebné papíry novomanželé podepisují až po sňatku.

6/ Účastníci musí vynechat práci během natáčení. Aby mohli zapracovat na manželství, musí si buď vzít volno, nebo dokonce skončit ve své práci, nemohou pracovat na tzv. full-time.

7/ Účastníci nemohou moc mluvit do plánování svatby. Nevěsta i ženich předem uvedou, jak by si svatbu představovali, jaké by chtěli květiny nebo hudbu. Producenti pak jejich jménem vše zařídí.

8/ Mohou si pozvat jen omezené množství lidí. Je nad slunce jasné, že není možné uspořádat svatbu o 100 lidech, když jde o pořad.

9/ Každý na svatbě musí podepsat dohodu o mlčenlivosti. Aby bylo zachováno tajemství celé série ještě před odvysíláním, musí hosté svatebčanů vše utajit.

10/ Účastníci musí podepsat předmanželskou smlouvu. Nikdo pochopitelně nepůjde do manželství bez určité ochrany. S čím do manželství přijdou, s tím odejdou.

11/ Účastníci musí počítat s natáčením 12 až 16 hodin denně. Mezitím, co se totiž budou přizpůsobovat manželskému životu, se může odehrát i nějaké drama. Produkce chce vše zachytit.

12/ Během natáčení mají přístup k vztahovým poradcům. K ruce mají stejné odborníky, kteří je dali dohromady. Účastníci tak mohou požádat o radu nebo podporu.

13/ V tzv. Rozhodovací den si musí účastníci vybrat. V Česku jde o 30 dnů, pak přijde Rozhodovací den. Po stráveném čase v manželském stavu si pár vybere, zda spolu zůstanou, či nikoliv.

14/ Účastníci se musí po konci show na rok vyhnout médiím. Produkce tím chce zajistit, že byly úmysly účastníků čisté a nešlo jen o ty, kteří se honí za slávou. Žádné talk-show, nic.

15/ Pravidla závisí na dané zemi. Koncept je sice založen na dánské verzi reality show, avšak kvůli zákonům či zvykům byla pravidla upravena pro všechny země, kde se show vysílá.

Zdroj: Nova plus, extra.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Svatba na první pohled

Diskuze k článku

Počet komentářů: 35
1
Adam
Reagovat

10/ Účastníci musí podepsat předmanželskou smlouvu
Však ta svatba není reálná…tak co to je za blbost?

Reagovat

@Adam: Bod číslo 4 a 5. Show se vším všudy? Doteď jsem věřila, že to není „pravá“ svatba.

3
Ter.
Reagovat

29leta bejvala roztleskavacka bydli u rodicu. Kluk s IQ 159 a emocni inteligenci dela kuryra. Ouje.

4
Ter.
Reagovat

Ale holcina je teda prekrasna a sympaticka.

5
Monika
Reagovat

Dnesni nevesta moc sympaticka a hezky oblicej, kdyby jeste zhubla, byla by fajn. Zenich des bes, vzdyt je to strasnej b.b, to namerene IQ se merilo jak…Od pohledu hnusak, skelne osklive oci, zlute zuby, vzadu mu chybi zuby, vypada o deset let starsi minimalne, porad se kreni jako de.m.nt, no strasny. Co to tem babam vybiraji…neverim, ze by tahle mila holka chtela takovou babovku skaredou.

6
Lady XL
Reagovat

@Ter.: zvláštní – vysoké IQ a kurýr…
Já nějak pořád nevěřím na pravost svatby… Vždyť tam dost věcí není jako u klasické svatby. Úvodní řeč, svědci… , i když tvrdí,že podpisy jsou až po svatbě… No nevím.

7
Adam
Reagovat

@Ajda: ve Snídani s Novou říkali (buď v den vysílání prvního dílu nebo den potom) je svatba v tomto pořadu je pouze symbolická, proto se tomu divím 😀

8
Monika
Reagovat

@Lady XL: Jo presne to jsem si rikala taky..navic on se ani neprojevoval jako clovek s vysokym IQ, ale jako totalni hnup.

Reagovat

@Adam: Bod 14. Já už za ty roky předem nevěřím ničemu. Podmínky licence by se měly dodržet, těžko budou porušovat pravidla v podstatných věcech. Ale zase otiskl je bulvár, tak je taky beru s rezervou.

10
ina
Reagovat

s tím vysokým IQ je to docela ošemetné. Většinou tito lidé působí na okolí jako totální mimoni. Že dělá kurýra, no co čistá hlava, práce na čerstvém vzduchu. Jen mě vizuálně taky nějak neoslovil. Nevěsta moc hezká a milá. Možná, že bude mít nějaké skryté klady a nevěstě zaimponují. Překvapil mě obrat o 180 stupňů u Natalie. Asi ji přepsali scénář:-)

11
Inbezka
Reagovat

Tak já tentokrát zas asi budu v opozici. Nevěsta mi přišla moc hezká a sympatická. Ženich mi připomíná jednoho konkrétního člověka, který je vzhledově stejný typ, ale ohromný sympaťák. Má manželku podobnou krásku krev a mlíko, hezky oblíkanou a udržovanou. A tu i po x letech manželství miluje a vychvaluje, ale takovým tím chlapským sympatickým způsobem. Je manažerem v jedné velké firmě, takže ten svoje IQ využil. Já bych tedy u ženicha neházela flintu do žita. Zub – jo ten mi také vadil, ale jestli nevěsta nebude blbá a není to ta, co potřebuje mít lva salónů nebo hraběte z Yorku, poradí si. Pošle ho k zubaři, pomůže mu vybrat pár lepších hader na sebe a hned bude vypadat o 100% líp. Že je jen kurýr – možná mu to zatím stačilo. Když bude mít motivaci a oporu, třeba se někam posune. A u obou mně byli sympatičtí také rodiče, na rozdíl od většiny předešlých. Tento pár je mi nejvíc sympatický. Na první pohled. Na druhý to třeba bude úplně jinak:-)

12
Pattrick
Reagovat

@Inbezka: Inbezko, proč by měla 29 letá holka pomáhat „vychovávat“ 32 letého chlapa.. Bohužel Radek lehce zaostalý co se týká sociálních věcí, nemá vůbec žádné sociální IQ, i když teda to normální má vysoké (což pochybuji). Bohužel se jeví jako buran, zkoukl jsem již pátý díl na voyo a prostě tahle volba od tří sudiček byl naprostý přešlap, ona není typ, co by měla partnera vychovávat.. no uvidíme dále, je mi Simči líto, ale zase super kontrast, že se nechová jako ty dvě 24 leté pipky, má to v hlavě srovnáno.

13
limbora
Reagovat

Na jedno posezení jsem shlédla všechny dosavadní díly a byť by se to s týdenním rozestupem asi jevilo jinak , tři bloncky jsou si prostě trošilinku podobné. Jednoznačně je však ta poslední nejhezčí i nejmilejší. Pak také ten chlápek, co je s tmavovláskou v Řecku a tento poslední Radek jsou opticky také trochu jako příbuzní. Zaráží mne, že i rodiče většiny vybraných vládnou krásně upravenou zahradou. To je na tom průměrný Čech, jehož potomek nemůže najít protějšek, holt dost dobře:-) Trochu mne děsí, zda na svatbu Radka nepřijdou fanoušci fotbalové Slavie:-)). Z odborníků se mi zdá nejlepší ta Slovena, celkově však mám dojem ,že byli vybráni spíše podle něžné krásy než na řadě zkušeností. Včerejší díl mne zaskočil hodně odbytou výrobní úrovní, brutální střih z jednoho příběhu do druhého byl bez sebemenší kreativity, nikoho nezajímalo, že se tam objeví černá optická zeď. Pokud jde o zveřejněné zaručené informace o smlouvě či podobně, zdá se mi to jako podvrh. Nevěřím ani v to, že by šlo o opravdovou svatbu. Kdo z nás jí mohl mít bez oficiálních svědků? My tedy ne. Takže to bude jen naoko, což je dobře. A dobře, že jsem už i napsala vše, co jsem si v souvislosti se Svatbami myslela.

14
Inbezka
Reagovat

@Pattrick: Nemyslela jsem vychovávat jako dítě. Vnitřek nikdo nezmění. Ani ho nechci posuzovat podle pár záběrů v TV. Jestli je ale jádro dobré, zapracovat na zevnějšku se dá. Přimět ho jít k zubaři jde. A jít spolu koupit oblečení, to už přece patří k životu v páru.

15
dejna
Reagovat

@Pattrick:
Zrovna jsem přemýšlela, co tomu chlapovi chybí, a ty jsi to přesně vystihl!
A ještě – zmiňovali i vysokou emoční inteligenci, ale podle mě je u něj na nízké úrovni sebemotivace, kontrola impulsů, korelace nálad a optimismus = polovina základních typů schopnosti EQ.

16
Inbezka
Reagovat

@limbora: Limbora ty upravené zahrady mě také zaujaly. Dokonce mám pocit, že se o ně přičinila TV Nova, až snad na byt u Petřiny sestry, tam to vypadalo autenticky. Ale možná všem křivdím.

17
dejna
Reagovat

@Inbezka: Jenže on se jeví jako přerostlé dítě a která ženská by chtěla být manželovi matkou?
Prý to může vyjít, pokud vztah vezmou oba přes rozum – tak zrovna u něj tomu nevěřím a bojím se, že ho tento tv pokus těžce poznamená.

18
Inbezka
Reagovat

@dejna: Takových „matek“ znám!:-)) ovšem já bych to jistě nechtěla. Uvidíme. Šel tam chlapec dobrovolně? tak ať ukáže co vydrží!

19
Mila1
Reagovat

Mně se tedy vůbec nelíbí manžel ve čtvrtém páru. Teď nehodnotím zjev, ale to chování. Simona s ním jedná velmi pěkně, ale myslím, že si je vědoma, že takhle si svého budoucího chotě nepředstavovala. Ono to bylo vidět i z reakce její matky. Radek je určitě inteligentní, má vědomosti, ale pokud by s nima chtěl něco dělat, dávno by to udělal – třeba vystudoval pedagogiku či jinou školu. Nemusel čekat na Simču, až ho popostrčí. A ty jeho slávistické náramky… předpokládám, že si je nesundal ani když navlékal svatební oblek. Co mi na něm dál vadí je ten jeho pláč – tedy dojímání se až k pláči. Říkal o sobě, že neumí udělat první dojem, OK, ale ani ten další dojem není nicmoc. Tohle se asi nejvíc nepovedlo ze všech těch párů. To už větší šance dávám bláznivé trojce – trochu zbrklému sporťákovi Rendovi a učitelce Petře. Ti by mohli koexistovat, protože oba se i přes odlišné názory na spoustu věcí nevyhýbají diskuzi o problémech, které mezi nima naskakují.

20
Lee
Reagovat

Ta první svatba je stoprocentně pouze „naoko“ – když si přečtete, jaké náležitosti opravdová svatba musí splňovat a co se při ní říká, tak to tahle svatba nesplňuje.

21
Bára
Reagovat

No vidíte a mně byl sympatický. Docela žasnu nad tím odsuzováním po deseti minutách v TV…

22
WC
Reagovat

Ahoj diskutující:), bedlive sleduju jak dily tak i vasi diskuzi. Jen bych chtela na pravou miru uvest, ze ten clanek co koluje v bulvaru o pravidlech je jasne psany ( je to i perexu), ze se tyka sice teto show, ale KAZDA zeme ma ty pravidla nastavena jinak. Proto tedy mohou ucinkujici davat rozhovory, svatba jest ocividne na oko.. co se tyce vyberu paru. Vede u me ten druhy/proste sympataci. U posledniho paru to ted zije na fb, protoze se prosaklo, ze Radek ucinkoval ve Velmi krehkych vztazich a ted ma kazdy gulas jestli byl i dosazen do teto show a nebo jen neherec chce prijit k lasce:)

23
WC
Reagovat

Tak omluva.. nebezpecne vztahy :) proste ten porad s neherci na tv barrandov co se jevi jako skutecnost:)

25
Cannis
Reagovat

@Bára: Baru aj mě byl sympatický :) asi budem v k menšině. No jsem zvědavá na další díly (jak tu někdo psal, že se pak chová jak buran). No su velmi zvědavá.

26
Valamin
Reagovat

Mám kamaráda, kterému chybí zub na tom samém místě jako Radkovi. Byl s tím u zubaře, aby zjistil, co se s tím dá dělat. Bylo mu řečeno, že by mu museli vytrhnout dva zdravé zuby kolem toho vypadlého, udělal by se můstek a ten by se s umělými náhradami vklínil do kosti, vše za cca 30 000. A ať si vybere, jestli mu to za to stojí nechat si vytrhnout dva zdravé zuby. On má teda po užívání antibiotik celkově dost špatný chrup a jeho jedničky jsou už teď umělé, protože se mu čas od času stane, že do něčeho kousne a zub se přelomí, to je ale v pohodě, když se na ten pahýl dá nasadit náhrada a nemusí se trhat přímo zub. Toliko k tomu, že se nedivím, proč si to nechává Radek takhle, ale zase na druhou stranu pochybuju, že s tím někde byl s takovým jeho ustrašeným až emočně labilním přístupem. Jsem na ně/něj dost zvědavý. Dopředu díly nesleduju, takže nevím, jak to pokračuje, ale zatím pro mě nejpříjemnější pár, kterému bych snad i úspěch přál. Ostatním nějak nevěřím, ani Pavlovi a Štěpánce, tam to bude Itálie a Řecko to nezachrání.

27
Ajda
Reagovat

@Valamin: OT zuby. Ano, implantáty nyní jedou, ale pokud jsou dva zdravé zuby kolem „díry“, stačí je zbrousit a nasadit klasický můstek. Porcelán nebo pryskyřice (levnější) sice nejsou navždy, ale mně můstek vydržel 25 let. Teď mám tři roky místo něj porcelánový, cena asi 9 tisíc, mám fajn zubaře. Jde sice o spodní a zadní zuby (kousací!), díra vidět nebyla, ale chybějící zub bych řešila vždy za jakoukoli cenu. Ničí se dáseň, rozjede se zbytek zubů…. Kamarádce dávali místo horní čtyřky implantát, samostatný jeden zub, dvacet tisíc. Když se chce, řešení se najde. Omluvy a výmluvy.

28
Iv. Sa.
Reagovat

@Ajda:
27
Jsem ráda, že tu někdo vyvrátil ty nesmysly s trháním zdravých zubů kolem chybějícího ;-)
Mít 32, nemít důležitý zub a nic s tím nedělat, i když chci najít partnerku pro život /potažmo jít do televize/ mi přijde jako pohodlnost nebo lajdáctví, pokud tedy nečeká, až se zhojí rána po zubu, kdybych mu křivdila. Jeví se mi, že horní řezáky už má okorunkované, za tou mezerou po šestce se začernal nějaký pahýl, tam muselo být celkově boží dopuštění :-/
Práce sice za pár peněz, ale hlavně ta pohoda. Hodně smíchu, sem tam i slziček, to bude do života ten pravý dáreček ;-)

29
Valamin
Reagovat

@Ajda: Naštěstí jsem tohle zatím nemusel řešit, takže jiné varianty neznám. Je možný, že ho chtěl zubař natáhnout? Ale devět táců bych taky dal, za zuby to stojí vždycky.

30
Ajda
Reagovat

@Valamin: Hlavně normální zubař nikdy asi nevytrhne zdravý zub, aby tam vzápětí rval umělý. Občas lidi místo investice do léčení zubu, požadují jeho vytržení. Přitom stačí, když je zdravý kořen a korunka je vždy lepší než prázdné místo. Těžko soudit, každý to má jinak nastavené, ale je děs vidět mladé lidi s poloprázdnou pusou. Zuby jsou vizitka, ale spousta lidí to tak nebere. Zubaři začínají být luxus, ale pokud se o zuby staráme, tak se to vždy vyplatí. Samozřejmě, jsou případy s extrémní kazivostí a jinou vadou, to nepočítám.

31
Monika
Reagovat

@Ajda: takhle to udelala sousedka, vytrhli ji zub, prislo ji zbytecny nechavat si delat umely, vzdyt to neni videt, no a do te mezery se ji vecpal sousedni zub, mezi zuby se udelala dira a ta uz byla videt a musela to resit. Vyslo ji to jste draz nez kdyby si nechala dat umely zub hned.

32
Marek
Reagovat

Mam zubní implantát, a cenovka byla skoro 40 tis. a trvalo to pul roku se vsim okolo. Takze to není uplne snadné, nez mi jej udelali tak jsem mel.takovou maakovaci nahradu( byla to jednička) takze pochopím ze se do toho kazdy nehrne.

33
Lady XL
Reagovat

Bohužel teď hodně vídám lidi s dírou po zubu a to konkrétně tak od čtyřky dozadu. Hodně z nich si myslí, že když oni to nevidí v zrcadle zepředu,tak to nevidí i jiní. Zapomínají,že při úsměvu se ty díry odhalí a je to pak šok,když ten člověk je jinak dobře vypadající a tohle zkazí výsledný dojem. A to nevzpomínám ty další problémy s uvolňováním ostatních zubů. Já mám velkou kazivost zubů, velký strach ze zubaře,ale i tak žádnou mezeru a holt několik korunek… Ale je problém najít zubaře a to takového,který by vás hned necpal do implantátů zvlášť v Praze 😣 a nechtěl z vás tahat peníze za zbytečné úkony…

Přidat komentář