Panáček v reality show

Svatba na první pohled (3.díl): Vysoké nároky a zklamání z reality

11. Listopad 2020 | napsal(a): | reality show: Svatba na první pohled

titulek

Sociální experiment, to je nová reality show Svatba na první pohled. První pár tráví svatební cestu na Zanzibaru, ale žádná idylka tam nepanuje. Druzí novomanželé vyrazili do Atén. Od první chvíle působí jako sehraná dvojka, ale možná jen zdání klame. K oltáři se chystá další dvojice.

V pořadí třetí novomanželé

Petra (24) pracuje jako učitelka v mateřské škole a má na partnera velké nároky od první chvíle. Slibuje mu spoustu zážitků a nabízí životní oporu. Reného (28), který se živí jako fitness trenér, nebaví chodit na rande, pořád někoho poznávat. Proto se raději rovnou naslepo ožení.

3 parr

Nevěsta začíná o svém kroku pochybovat, když uvidí ženicha, neskrývá zklamání. Dokonce to vypadá, že z ní bude nevěsta na útěku. S výběrem protějšku není spokojená, něco jí na něm vadí, neumí si představit se s ním bavit. On je naopak spokojený.

Když v ráji zaprší

V Aténách si to pár užívá. Pomalu se začíná projevovat Štěpánčina dominance a tvrdohlavost.

ateny

Na Zanzibaru se pobyt krátí, neshoda střídá neshodu, v letadle cestou domů sedí každý jinde. Františka Natálie začíná pořádně štvát. A nenechává si to pro sebe. Dotkla se ho její hláška, že z představy, že by měla mezi nimi přeskočit jiskra, se jí chce zvracet.

letiste

Ona nechce nic hrát, být falešná, je od začátku upřímná a nepřetvařuje se. Nepotřebuje se nutit do kamarádské hry. Diví se, že výrok Frantu naštval. Začíná otáčet, že to byla sranda. On to vidí jinak, pokud chce, bude hrát stejnou hru jako ona. Opravdu?

Pravidla RS Svatba na první pohled

1/ Účastníci musí být svobodní. Není možné, aby se přihlásili do soutěže, zatímco jsou ve svazku manželském.

2/ Pochopitelně nesmí účastníci mluvit do toho, koho jim experti dohodili. Svůj osud dali všichni do rukou odborníků a vědců.

3/ Je v pořádku, pokud už byli účastníci v jiných reality show. Ale opatrně, experti se snaží dát stranou ty, kteří se honí za slávou.

4/ Účastníci se musí vzít… na první pohled. Když už se do experimentu zapojí, musí toto pravidlo respektovat. A všichni jsou oddáni naprosto legálně.

5/ Opravdu před obřadem nemohou poznat, koho si berou. Například veškeré potřebné papíry novomanželé podepisují až po sňatku.

6/ Účastníci musí vynechat práci během natáčení. Aby mohli zapracovat na manželství, musí si buď vzít volno, nebo dokonce skončit ve své práci, nemohou pracovat na tzv. full-time.

7/ Účastníci nemohou moc mluvit do plánování svatby. Nevěsta i ženich předem uvedou, jak by si svatbu představovali, jaké by chtěli květiny nebo hudbu. Producenti pak jejich jménem vše zařídí.

8/ Mohou si pozvat jen omezené množství lidí. Je nad slunce jasné, že není možné uspořádat svatbu o 100 lidech, když jde o pořad.

9/ Každý na svatbě musí podepsat dohodu o mlčenlivosti. Aby bylo zachováno tajemství celé série ještě před odvysíláním, musí hosté svatebčanů vše utajit.

10/ Účastníci musí podepsat předmanželskou smlouvu. Nikdo pochopitelně nepůjde do manželství bez určité ochrany. S čím do manželství přijdou, s tím odejdou.

11/ Účastníci musí počítat s natáčením 12 až 16 hodin denně. Mezitím, co se totiž budou přizpůsobovat manželskému životu, se může odehrát i nějaké drama. Produkce chce vše zachytit.

12/Během natáčení mají přístup k vztahovým poradcům. K ruce mají stejné odborníky, kteří je dali dohromady. Účastníci tak mohou požádat o radu nebo podporu.

13/ V tzv. Rozhodovací den si musí účastníci vybrat. V Česku jde o 30 dnů,
pak přijde Rozhodovací den. Po stráveném čase v manželském stavu si pár vybere, zda spolu zůstanou, či nikoliv.

14/Účastníci se musí po konci show na rok vyhnout médiím. Produkce tím chce zajistit, že byly úmysly účastníků čisté a nešlo jen o ty, kteří se honí za slávou. Žádné talk-show, nic.

15/ Pravidla závisí na dané zemi. Koncept je sice založen na dánské verzi reality show, avšak kvůli zákonům či zvykům byla pravidla upravena pro všechny země, kde se show vysílá.

Zdroj: Nova plus, extra.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Svatba na první pohled

Diskuze k článku

Počet komentářů: 37
1
Ter.
Reagovat

Rene je dobrej typek :) Skoda, ze mu vybrali takovou kozu. A „konflikt“ mezi prvnim parem ma zjevne bejt reklama na zazracnou parovou terapii…

2
Monika
Reagovat

Ta dnesni nevesta byla od pocatku protivna, ledove chladna. Druhej par v Recku no to byl pohled….Zarazilo me, ze vybrali jen ctyri pary, ocekavala jsem jich vic.

Reagovat

@Monika: Slováci měli jen tři páry, svatba za dva týdny a žádné šperky. Asi to není zrovna levné natáčení, i když sponzor na každém rohu.

4
Monika
Reagovat

@Ajda: Hmmm, to me pak udivuje, proc vybrali zrovna tyhle lidi. Pokud si vzpominam meli 1500 uchazecu a jestli tohle ma byt 8 nejzajimavejsich, tak to jsem velice prekvapena.

Reagovat

@Monika: Holt věda víc nedokázala 😂 Asi si málo smrděli.

6
Lady XL
Reagovat

@Ajda: :-D :-D
Já se tedy raději dívám na Modrý kód/Sestřičky a tak vidím z pořadu posledních cca 8 minut… No i to stačilo. Byl akorát příchod 3.nevěsty, respektive nejdřív její „prozření“ na pokoji, do jaké blbosti to vlezla :-D. Fakt byla adeptem na nevěstu na útěku (i když to Natálie taky). Zase mne dost překvapilo, že se nechtěla nechat políbit při obřadu. Co čekala? To ještě nikdy neviděla svatbu? Byla to v tu chvíli překvapivá a hodně negativní reakce, protože do té doby se aspoň netvářila tak ledově jako Natálie. Já být tím ženichem, tak snad vrátím prstýnek. Vysloveně ho urazila. A mimochodem – proč si dávali prstýnky na pravou ruku? Fakt výběr párů…. ti „odborníci“ aby lezli kanálama :-D Nejde o to, že si lidi přeci jen nemusí sednout, ale tady podle mne byly jasné kopance hned od počátku. No jo, ale to by nebyla šou, kdyby se hned do sebe zamilovali a byli šťastní až do konce života, že? :-D.

Reagovat

@Lady XL: U mě to jistí voyo a červené tlačítko. Petra protivná, přitom o co jde? Užít si zábavu a čau. A když náhodou přeskočí sympatie, je to bonus.

8
Wally
Reagovat

@Ajda: Třeba čekala Zanzibar nebo Maledivy a zjistila,že jedou do Tater.

9
Lady XL
Reagovat

@Ajda: To si taky říkám, proč dělají takové ksichty a ofuky, když šly holky do šou a není to natrvalo… Proč aspoň ten první den nesehrát divadlo….. To tam jako čekaly Delona či koho? cca 23-leté holčiny…. Asi by býval byl lepší věkový limit od 30-ti let výše… :-D.
Wally – bingo, Tatry nejsou Zanzibar ani jiné moře :-).

10
Nadya
Reagovat

Zatím tedy pánové v sympatičnosti těžce válcují své protějšky. U jediné Štěpánky si dokážu představit, že bych s ní zašla na víno a na pokec. Mimochodem, Petra je mi hrozně povědomá, mám pocit, že už jsem ji v nějaké reality show viděla. Nevzpomínáte si někdo?

11
Mirka
Reagovat

@Lady XL: Show je show. Přece realita je jiná, svatba jen naoko, pak to vše bude jinak. Ale souhlasím s tím, že kromě Štěpánky jsou nevěsty nedozrálé. Ale nevíte, co mají ve scénaři, nevěřím tomu, že je to jen z jejich hlav.

12
Ajda
Reagovat

@Nadya: Taky mi je povědomá, pak jsem si uvědomila, že mi některými gesty s vlasy i podobou připomíná Petru Kvitovou.

13
Wally
Reagovat

Proboha, kdo té nebohé dívčině říkal, že je krásná, veselá, zábavná? Ten by měl být ukřižován, takhle ji celou dobu lhát. Takhle unylou uspávačku hadů asi museli hodně dlouho hledat. Ona si ani nepamatuje kolik jí bylo, když zemřel tatínek. O mamince ani slovo, jen ségra a její rodina.

14
Lady XL
Reagovat

@Mirka: Souhlas, že šou je šou a je otázka, zda jim neřekli, že bude fajn, když bude aspoň jedna za netýkavku. Jak jsem psala výš, byla by to přeci nuda, kdyby si hned padli do náručí atd. Tahle Petra mi ale přijde jak stará mladá, aspoň na těch fotkách… Při vysílání, co jsem tedy viděla, tak jí to docela slušelo, až na ty ksichty po obřadu. Souhlas, chlapi jsou těžce nad věcí oproti protějškům, navíc veskrze sympatičtí aspoň na ten první pohled. U druhého páru si dovedu představit, že z nich zůstanou přátelé, kteří občas zajdou na pivo.

15
Inbezka
Reagovat

Já jsem včerejší díl shlédla teprve teď. Chtěla bych se trochu zastat Petry. Obličeje při obřadu mi přišly jako kdyby se jí chtělo brečet a ovládla se. Nedostala kytku! to bych brečela taky. Co dělal ženich s prstýnkem měla být sranda? to bych asi také nedala. Ale jestliže to ona cítí takhle vážně, nemá v tomto pořadu co dělat a zase to nezvládli odborníci, když je dali dohromady. Ale uvidíme jak bude všechno dál, začínám být zvědavá.

16
GodfatherCZ
Reagovat

Dobře , člověk si řekne , show je show . Dokážu si reálně představit ten scénář co tam určitě je . Na druhou stranu , proč mít všechno tak strašně negativní a ledově chladný ? i pozitivní show , kde by se ,,expertům :D “ opravdu podařilo dát dohromady stabilní a jiskřící pár by byla dobrá . Ještě teď si vybavím první pár na slovensku , slečna opravdu nic moc a velmi archetypálně podobná zdejším ledovým královnám . Asi si sjedu i zahraniční díly jestli je to všude stejný :D .

17
Crazy Lady
Reagovat

Podle mne je na soudy ještě brzo. Scénář je napsaný, role jsou obsazené, vše jede podle plánu. Samozřejmě, že nejmíň jeden příběh skončí hapyendem, možná i dva.
Nova už vyzývá k přihláškám do druhé série, to by to bez těch šťastných konců mohli zabalit.

18
Ajda
Reagovat

Spoiler, ale nedá mi to. Kdo nechce, nečte dál.

Petra vůbec nečte, u knížky usíná, četla pouze povinnou četbu k maturitě, od té doby to nemá ráda. Milost mají občas audio knihy. Když viděla knihu, představila si knihomola (jak asi vypadá takový knihomol v jejich představách, ptám se já) a on to pouze René. Ach, co si mám myslet, převrací očka Petra. IQ tykve, ale bude líp :D

19
Mila
Reagovat

Přesně, chlapi sympaťáci, ženy unylé, chladné , nevědí, co by chtěly. Kromě Štěpánky, díky za ni, jinak být nezadaným mužem, mám strach ženského pokolení.

20
Jája
Reagovat

@Ajda: Nejhorší na tom je, že je učitelkou v mateřince. Ubohé děti. :(
První a třetí nevěsta dozrály akorát pro odbornou lékařskou pomoc. Jsem zvědavá na čtvrtý kousek.

21
Jája
Reagovat

@GodfatherCZ: Chceš si zatipovat, která bude nebo byla ve filmečcích pro dospělé, která má zkušenosti s varnou aj. ? :D

22
Lukša
Reagovat

Otázka pro ty, co viděli nějakou zahraniční verzi: zůstali někteří po odvysílání skutečně spolu?

23
Jája
Reagovat

@Lukša: Já jenom slovenskou a výsledek: Jeden pár chvíli vydržel, druhý se rozešel (prý pro velkou vzdálenost a „zaměstnání“) a třetí vybuchl u poslední večeře.

24
Ajda
Reagovat

@Lukša: Na třetí nevěstu praskla pornominulost, tvrdé drogy, dealerka, hrozí jí vězení. První pár spolu byl snad rok. Bratislava – Košice, tenhle pár se nezdál, ale nakonec byli moc fajn.

Trocha slovenského bulváru
https://www.topky.sk/tag/409989/3/Svadba-na-prvy-pohlad

25
ola
Reagovat

Já budu mít asi odlišný názor. Mně přijde nejlepší nevěsta Natálie, ta ví, co chce, nehrne se po hlavě, přemýšlí. Určitě není nutné se s cizím chlapem a tv kamerama líbat hned při prvním setkání. Třetí nevěstu jsme zatím nestihli poznat, ale dle ukázek z příštího dílu se zdá, že bude vše OK. A druhá nevěsta je podle mě, jeden velký problém. zdá se mi nevyrovnaná a panovačná, tam to určitě nevyjde.
Ženichové to asi zvládají lépe, jsou to chlapi a tolik se neostýchají. Na Františka si člověk musí trochu zvyknout, na první dobrou mi taky trochu překáží, moc se snaží zaujmout. Druhý je takový český Honza, jako kamarád dobrý, jako ženich nevím. Třetí se zdál sympatický, ale moc nevíme zatím. takže tak.

26
Iv. Sa.
Reagovat

@Ajda:
24
Četla jsem jen názvy článků a našla jsem tam náznaky základního scénáře – nevěsta se zhrozila, … žhavé polibky, … Ještě chybí k tomuto formátu pořadu temná minulost některé z nevěst, v tom je zatim slovenská verze drsnější, jinak si myslím, že vybíraly páry ke splnění nějaké dané osnovy a ne až tak ke cti vědě, a ofrňující se nevěsty chování pod vedením vztahového kouče možná /některá naoko a se sebezapřením/ změní. Prostě reality show poněkud vzdálená realitě ;-) V Praze se to ztratí, ale Třinec je malé město…

27
Iv. Sa.
Reagovat

@Iv. Sa.:
Oprava: /oni/ vybírali páry /nějak se mi to dopárovalo ;-)
Někdo tu zmínil podobu třetí nevěsty s Petrou Kvitovou, mně spíše připomíná Plíškovou, jen nevím kterou ;-)

28
Lukša
Reagovat

@Ajda: @Jája: Díky.
Mám tu pro vás jeden luxusní obrázek

29
Iv. Sa.
Reagovat

@Lukša:
28
:-D
Super, až na to, že z nich udělali Němky ;-)

30
Vaše jméno
Reagovat

Přecitlivělý František mi leze na nervy. Všem vadí Natálie, mně ne. Franta je ubulený (nemyslím teď ty rodiče, to je jasné), i když je to záměrně tak sestříhané, tak brečel nejmíň třikrát. Rád se poslouchá a asi to nějaký důvod mít bude, že je ve svém věku sám. Udivuje mě, kolik žen spasitelek by ho bralo. Jediné co, tak celkem dobře vypadá. Jinak je to narcis, přechytralej, mokrej.

31
Monika
Reagovat

@Vaše jméno: Mne taky nesedi, vubec. uz jak hovoril o nas.an.sti na letisti, s takovou az zlobou v ocich. Myslim, ze realita bude mnohem horsi nez sestrich, takova fales no.

32
Jája
Reagovat

@Monika: Mně Natála říct, to co Františkovi (za předpokladu, že jsem chlap), tak ji z toho letadla přepasíruju okýnkem.

33
Monika
Reagovat

@Jája: I to o vas neco vypovida :-))

34
Jája
Reagovat

@Monika: Já na rozdíl od Natály nejdříve zapnu mozek a pak teprve otevřu pusu. Ano, to o mně něco vypovídá, že nesnáším nafoukané fracky.

35
ina
Reagovat

Četla jsem, že třetí nevěsta byla v 17ti v superstár a neprošla. Podle její tehdejší kolegyně byla fajn. Myslím si, že výběr adeptů byl podle toho, do jaké role se dokáží vložit. A až pak šlo o smrad:-))) Myslím, že to někteří se seznámením mysleli i vážně, jinak by nefungovalo tolik seznamek. Mě nejvíc baví ti tři odborníci na vztahy. To se fakt musím smát.

37
nammba
Reagovat

Один знакомый говорит что тут хороший выбор и ни где лучше нету.Дайте пожалуйста ваш совет очень нужно купить хороший качественный Мотоблок. Всем спасибо за помощь

http://blog.imagefinetuner.com/new-features-available/?unapproved=1049541&moderation-hash=7b49d4cf64e22f2eb01146d4ab615775#comment-1049541

Přidat komentář