Panáček v reality show

Farma 11: Kripl sem, kripl tam, z Vlada je zmatený simulant

15. Listopad 2019 | napsal(a): | reality show: Farma 11 SK

titl.farma

Dění na Farmě je i nadále jedna velká nuda. Intriky, pomluvy a tento týden se celý točí kolem Vláda a jeho zmatenosti. Hospodář požadoval odevzdat všechen alkohol, který se nacházel kdekoli na farmě. Vlado ten svůj zatajil, že omylem mu neuvěří ani Malina. Může být rád, že se nebalil rovnou domů, ale vezme přes stodolu, protože za trest je prvním duelantem. Po pár dnech už leze všem na nervy, neustále vymýšlí, koho si ne/vzít. Jeho myšlenkové pochody jsou tak zmatené, že sám neví, čí je.

Z duelu se minule nevrátila Nikola, dalo se očekávat, že farmářem týdne nebude nikdo jiný, než její ne/milovaný Robiňo. Tomu se do šéfování vůbec nechtělo. Myslet neumí, natož někomu poroučet, aby pracoval, když sám se práci vyhýbá, kde může. I tu volbu sluhů mu musela do hlavy před odchodem natlačit Nika. Rado a Kika, jak jinak budou celý týden oblékat slušivou sluhovskou zástěru.

strong>Práce neuteče

Hospodářský den slouží k dodělávkám, úklidu a chystání dřeva. Co Robiňovi neřeknou, to není. Dřevo se neřeže, chodník počká, většina dělá, že dělá. Někteří ani to.
Tento týden mi tak nějak splývá do jedné velké nudy, proto se omlouvám, pokud dění nebude přesně odpovídat den po dni.

Imunita

Hra o imunitu bylo dlabání dýní podle určeného vzoru + vyrobit a zapálit svíčku. Gabo se těšil, jak imunitu získá, ale omyl. Nenáviděný Rado byl nejrychlejší, sice Iveta frflala kolem svíčky, nic platné, on má imunitu. Tím zkomplikoval život zbylým chlapům. Vlado má prdel staženou z Rada strachy, chtěl se mu mstít přes Kiku, ale dá se očekávat, že sluha splní slovo a imunitu daruje svojí družce. Vlado se bojí úplně všech, je v koncích a prudí, kudy chodí. I když vládne nedostatek potravin, na vydlabaných dýních si pochutnaly kozy.

kozy

Úkoly

Hospodář přivezl nové úkoly. Jsou celkem směšné, oproti jiným týdnům. Předpokládá se, že se dokončí i resty z minulého týdne, to se však Robiňovi nechce, odsouvá práci, nic nového. Dorazily balíky a dopisy, nálada se zlepšila, bude co k jídlu, na tom letos stojí a padá celá farma.
Takže z restů musí dokončit komín u krbu, srovnat vyházenou zeminu, měli by dokončit chodník.

Nové úkoly – létající draci, zavařování jablečného kompotu a čalamády (32+32 sklenic), recepty od diváků. Tentokrát to budou brokolicové karbenátky a škvarkové koule se zelím. Čeká je fotbalový zápas, musí postavit branky, ušít dresy a vytýčit hřiště. Posledním úkolem je, aby si každý sám vyrobil nůž, kování a broušení jim předvedli přímo kováři. Morbidní je malá urna, kterou jim předává Martin. Údajně je v ní zpopelněn uhynulý králík, výstraha a memento v jednom. V kuchyni mu musí vytvořit důstojný oltář. Už jsem čekala, že bude pohřeb, mše, kar… škoda!
Přijeli trhovci, a protože je první duelant známý, nemusí se nijak v nákupech omezovat. Skoupili vše, co se dalo, hlavně vše, co bylo k jídlu.

Úkol a hra o odměnu v jednom

Fotbal mě nebaví, Evelyn zřejmě nebavilo ani učení se pravidel, největší problém byl, jak ji dostat zpět ze soudcovského posedu.
Vyhrálo mužstvo modrých, Vlado si poranil kolínko a kňourá. Rado za oprávněné protesty dostal nespravedlivě žlutou kartu. Odměna pro vítěze je relax, masáže, prosecco, nuda. Romana slibuje, že bude s alkoholem opatrná.

eva

Vlada čím dál víc píchá v koleně. Chvilku ho chladí, chvilku kulhá, pak si ho stáhne, pak zase naříká a volá po zdravotníkovi, hlavně k tomu vždy potřebuje publikum. Chce se vyhnout duelu? To by se mu líbilo, alespoň má důvod, proč si nemůže vzít Rada, má přeci bebíčko.
Ukazuje se, jaká faleš panuje i mezi svatými mušketýry. Vlado s radostí žaluje Rasťovi na Gaba, že ho nazval kriplem, zbytek ponouká Vláda, koho do duelu. Kdo tam zrovna chybí, ten se pomlouvá. Nejlépe se baví farmář týdne, ten do postele asi zapustil kořeny.

svati

Druhý duelant

Před volbou druhého duelanta je dusno. Rado obviní ostatní, že si neplnili povinnosti, nic pro farmu nedělali, chybělo dřevo, bavili se jen výrobou draků a nožů. Kika měla pocit, že se jí stranili. Kuchyni zvládala, jídlo bylo včas, dokonce vypadalo lépe než od Ivety. Někteří se brání, ale v podstatě mají sluhové pravdu. Imunitu Rado věnuje Kikině a tím je Vlado v koncích. Motá se do vlastních slov a volí Niku – Marfušu. Ta se ho u stolu zastávala, za dobrotu na žebrotu, ale duel jí přeju.

Hodiny před duelem

FT strávil týden s rukama v kapsách nebo v leže na posteli. Jak funkci nechtěl, tak další týden by ji bral, je to sranda, nic nemusí řešit. Však Martin mu to spočítá.

Hodnocení úkolů dopadlo tristně. Létali pouze dva draci, nože neměli všichni, většina jich byla tupá, myslím nože. Čalamáda a recepty bez připomínek, ale kompoty všechny zkvasily. Chodník není hotový a příště musí být na farmě všech pět morek. Suma sumárum pouze za 27 mincí.

Duel

1/ Šikovnost – puzzle
Rybku složila jako první Marfuša, Vlado víc „opisoval“, než sám skládal.

2/ Překvapení
V krouhání zelí byl lepší Vlado, i když z bílého zelí bylo na konci červené.

3/ 2.překvapení
Přebírání luštěnin šlo lépe Marfušce, druhý bod pro ni.

4/ Vytrvalost
Udržet kuličku na válečku. Použili všechny dílky, tak daleko nikdo v duelu nedošel. Vlado prohrál, sype domů.

Vítězem duelu se stává Nikola 3:1!

Gabo brečel jako by mu vzali žvanec od huby, na farmě se uklidnil jídlem a posezením na záchodě. Rasťo se už vidí farmářem týdne. Chudák Iveta neví, na kterou stranu se dříve vtírat. Všichni chlapi na farmě nemohou překousnout, že Rado má být největší pracant. Robiňo se za něj jednoznačně považuje sám. Toto téma se bude řešit i příště. Chtělo by to opět jim pustit záběry z kamer.

Alkohol se vrátil na farmu, grilování, nicnedělání. Vzpomínáte, jak se Romana rozčilovala, že po duelu sluhům končí služba a nemusí makat? Tak na to asi všichni zapoměli, maká jen Rado a Kika.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 11 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 206
1
Wally
Reagovat

Dostali 28 mincí. Kompoty zkvasily, čalamáda se neřešila, ale podle prvního ochutnání taky víčka nechytly. Draci moc nelétaly, nože jakžtakž.
puzzle 1 : 0 pro Marfušu
strouhání zelí 1 : 1
třídění luštěnin 2: 1 pro M
válečky 3 : 1 pro M

2
Lady XL
Reagovat

Díky Wally. Takže se nám Marfuša vrací a Iveta nejspíš FT nebude… :-). To plnění úkolů – haha. Koukám, že Ivet zkazila úkol, když se zkazily kompoty… 😂. No jo,při vzpomínce na to nandavání se nedivím,že to tak dopadlo.

3
Lady XL
Reagovat

Jo Ajdo, díky za rekap!!

4
Lady XL
Reagovat

OT – omluva za odbočení. Na FC je článek od Mudr Šmuclera ohledně pořadu „O 10 let mladší…“. Zajímavé čtení,které pořad kritizuje v duchu našich komentů. Bohužel to neumím sem přetáhnout.

5
Mana
Reagovat

Gabo pri rozlúčke s Vladom plakal a úprimne, rozplakal aj mňa…

6
Jája
Reagovat

Politruk Mojsej nám přednesl vizi nového štátu. Nik nerobí, všade je bordel. Však počkajte, až ma Vlado ustanoví farmárom týždňa, všetko tu bude naporiadok. Já, já, já, já, já … Páni, to byl projev jako z Červeného Hrádku. :D Hudry, hudry a máme náhradu za jednoho krocana. Ještě najít náhradu za druhého hudráka a je skoro vymalováno. :DD

Reagovat

@Lady XL: Článek jsem četla, přesně mě napadlo, že opisoval z naší diskuse.
https://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/166074/smucler-rozcupoval-porad-o-10-let-mladsi-sokujici-odhaleni.html

Na fb bylo, že Iveta vypadne příště, že už je dávno doma. Jak dělala tu čalamádu, tak už jsem si říkala, tam je něco blbě. Duel si pustím až teď.

8
Lenka
Reagovat

Toz to nevim, koho da popleta vlado FT, ze iveta vypadne? Myslim ze da Gaba. Po tech emocich vcera snad neprichazi v uvahu nikdo jiny. Gabo je fakt podivin, jestlize ho vlado tak zadahl do srdicka :-). Je fakt ze gabo da za sluhy opet RaK, a zeby si nekdo z nich vzal ivetku? Ta jim jiz zdarne tento tyden leze do pozadi. K tem kompotum.. videl nekdo jak to zavarovala? Loupal nekdo ty jabka, nebo to uz dostali oloupane? Pri jejich tempicku by to delali jeste dnes. Nejaka sterilizace a cistota probehla? Jeste k duelu, to zeli byl des, to nechali vlada dodelat a vyhrat, aby mu prohrou 3:0 nemuseli volat psychouse? Prece kdyz nekdo utrpel uraz, tak se soutez zastavovala.

9
Lady XL
Reagovat

@Lenka: Jablka loupala Marfuša,jednou na to byl záběr,ale při tom tempu bych čekala,že to bude loupat ještě dnes… No myslím,že to Ivet dost flákala,pospichala asi,aby jí venku neunikly žádné drby. Hygiena minimální…, kompoty stojí v teple v kuchyni,tak ať se nediví výsledku….

10
Jája
Reagovat

@Lady XL: Podle toho co říkala Iveta (zavařuje jinak – zalije jabka horkým nálevem a obrátí vzhůru nohama) tak to odflákla po svém a nesterilizovala. Protože zalít syrová jabka horkým nálevem je největší nesmysl všech dob – kdyby je předvařila a vařící dala do sklenek, pak jí to víčko po obrácení chytne a jablka (dobře přikrytá aby pomalu chladla) dojdou. Teď to tak mohou s přidáním cukru nechat dokvasit a vypálit calvados.

11
Svitka
Reagovat

Krev a slzy, takový byl duel. Pot chyběl, jako na celé farmě, protože na letošní se fakt nepředřou. Tentokrát jsem se chtěla podívat na F extra, ale ještě před chvílí jsem ji nenašla. Dost mě zajímá Vladův pohled „na věc“.
Myslím, že Gabovy emoce překvapily farmáře i řadu diváků, včetně mě.
Blíží se konec a Borisi začnou stříhat a pouštět ven ukázky tak, aby „vyrobili“ nějaké farmáře sympaťáky, kterým ve finále diváci budou posílat Éčka, opravuji, hlasy. Manipulace s hrou i s námi u TV zřejmě nabere obrátky. Včerejší díl byl příliš okatý. Na chlapovi už pracují, i jedna z žen se už rýsuje.
Robiňo se „vybarvuje“ čím dál víc: určitě by byl rád ještě další týden FT – je tam sranda, nic neřeší a vzápětí sdělí, že maká od rán do večera!
Ivetin kompotový průšvih mě překvapil. Sklinky má celou dobu na očích a vůbec ji nenapadne je hned od začátku a průběžně kontrolovat, zvlášť, když zavařovala jinak, než je zvyklá. Lady XL příspěvek 9 – to vystihla přesně.

A ještě, taky OT:
@Lady XL: se Šmuclerem plně souhlasím a ještě bych dodala, že kromě zdravého životního stylu by si lidé měli umět srovnat psychiku – viz celostní medicína.

12
Jája
Reagovat

@Svitka: Tady máš F extra – ze zamlklého podivína ukecánek :)
https://videoarchiv.markiza.sk/video/farma-xtra/epizoda/26071-farma-x-tra-55-epizoda

13
anonym
Reagovat

@Ajda: Na Wiki je FT a sluhovství na další dva týdny, Měla by vypadnout Iveta a další Rasťo v duelu s Radom. Jestli tedy to není uvedeno jako zavádějící info.

14
anonym
Reagovat

@Lenka: Podívej se na Wiki, nějak mi to sice nesedí, ale třeba to tak bude :-) Psát to tady nechci, aby to pro některé nebyla předčasná informace a chtějí se nechat překvapit.

15
anonym
Reagovat

@Jája: Ona dělala divně i čalamádu, v podstatě stejně jako ty jabka. Hlásila, že má super recept a že to bude podle toho :-D šikovná baba :-D
@Svitka: Právě, že Ivet zavařovala, jak je zvyklá, má přece super recepty:-D Extra bylo opravdu extra, Vlado pindal, pindal a pindal, jeho monology se střídaly se sem tam dotazem Šmahela.

17
Ajda
Reagovat

U kompotů je potřeba dbát na čistotu a víčka pořádně vyvařit, dalo se to čekat. Iveta už fláká každou práci, hlavně ale vše důkladně okecat.
Jsem zvědavá na FT, Rasťo s fukcí počítá, Gabo taky, svatá trojice v boji.

18
anonym
Reagovat

@Ajda: Já jsem zvědavá, jestli infa na Wiki jsou pravdivá :-) Pokud ano, tak už potom nějak nechápu 4 mušketýry.

19
Svitka
Reagovat

@Jája: Děkuji!

20
Johana
Reagovat

K té čalamádě. My jsme nakrájenou zeleninu, obzvláště zelí, vždy spařili horkou vodou. Tím se to trochu vysterilizovalo i změklo. Když to Ivet cpala do sklínek na syrovo jsem si říkala, že to nemůže dobře dopadnout. Syrová zelenina je velmi náchylná na kvašení bez důkladné sterilizace.
Ivet už nemá nikdo na farmě co dát, nemá si s nikým co říct, ale jen vyvstala možnost Rasťa, jako FT, už to najednou šlo a vtírání nebralo konce.
A ještě k Evelyn – fascinovaně jsem celý duel čuměla na její ohoz…moje babička měla župan stejného vzoru, střihu i materiálu, ale teda fakt v něm nechodila ven mezi lidi.

21
anonym
Reagovat

@Johana: Jako pořád o tom zavařování, ale jak píšeš, zelenina se musí spařit, jinak to ani do sklínky nenacpeš. Asi jsou i jiné postupy, ale kuchařinka Ivetka zjevně ten svůj super recept nevychytala :-D
Moje babi měla taky podobný župan, ale třeba dneska je to jinak :-D

22
Jája
Reagovat

Když jsem viděla její cool župan, hned jsem se pídila po papučích. Zklamala mě, nebyla in. :DDD

23
Johana
Reagovat

@Jája: přesně, ty retro bačkory chyběly a možná ještě kovové natáčky pod síťkou:)

24
Johana
Reagovat

@anonym: taky nechápu, jediné, co mě napadá, že chtěl Aramis zbylé tři nas.krknout.

25
Wally
Reagovat

Bohužel tyhle župany jsou dost in. A k tomu ty chlupatý pantofle.
Škoda, že vypadla první týden Andrea, byl by boj o kuchyň. A Iveta by asi vítěz nebyla. Na to jak se vychloubala, jak všemu rozumí, dělá jednu chybu za druhou.
Wiki nevěřím, tam si může upravovat kdo chce, co chce. Ale Koho dá Vlado za FT si netroufám odhadnout. Rasťo s Gabem si byli jistí, že to bude jeden z nich. Takže tam bude asi velké zklamání. Hlavně, že to nebude Iveta. On je tak mimo, že je schopný dát i Marfušu jako odměnu, že si ji vzal do duelu.

26
Lenka
Reagovat

@Wally …. souhlasím s tebou ohl toho, že Vlado je neřízená střela. On pokud podlehne nějaké momentální myšlence , a nedejbože ještě nějaké další myšlence, mohla by teoreticky být FT i Malina nebo Gulo. :) U něho si vždycky říkám Bože do čeho jsi to život dal. Včera bych vsadila, že to bude Gabo, když spolu tak hezky plakali.

27
anonym
Reagovat

@Lenka: Taková pomalá neřízená střela, ale proč by jim nemohl trochu zatopit a dát za FT Rada? On není žádný mušketýr, ale narušitel :-) jsem zvědavá, co ten moula vymyslel.

28
Lady XL
Reagovat

Zavařovat může každý nějak po svém. Jsou různé recepty. Ale vždy musí být čistota při práci a pak mít po tom všem dobře zavařené víčko. Zvlášť u zeleniny. Jinak jsou ze všeho „rychlokvašky“… :-). A u jablek ať je ráda,že to dřív zkvasilo než chytlo plíseň. Takhle fakt mohou udělat calvados 😁

29
Wally
Reagovat

@Lady XL: Mně přijde divné, že by jim to druhý den kvasilo.
A ten spešl recept Ivety byl zalít syrová jablka horkým nálevem a hotovo? Oni to nezavařili?
A před Martinem to svedla na Robiňa. Já jsem ti to říkala, že to nestačí. Ten ani netušil co se zavařovalo. :D)))

30
Lady XL
Reagovat

@Wally: taky mi přijde divné,že za těch pár dní by to zkvasilo. Ale viděla jsem to v ukazce. Jestli to teplo u kamen neurychlilo. Já zavařuji vše vařením sklenici cca 20 min. Jednou mi taky řekli,že stačí povařené!! houby zalít horkým lákem a otočit pak dnem vzhůru. Že se to chytí… Upřímně-nenašla jsem odvahu to pak jíst… Jo a jablka jsou dost tuhá na To,aby změkla v teplé vodě… Ale stejně, prvotní je hygiena!

31
Jája
Reagovat

Hledá se Kikina! Koukám, koukám u stolu ji nevidím

https://www.youtube.com/watch?v=06ws8FQLNUI

32
Svitka
Reagovat

@Jája: Pokud se nestalo něco vážnějšího, tak má možná svou zkrášlovací hodinku. Ona má přece svůj režim, z kterého neustoupí! Když se rylo, tak to tak bylo a zrovna teď Evelyn přišla taky nevhod :)

33
Johana
Reagovat

Že Rada ještě baví hádat se s Rasťom…

https://www.youtube.com/watch?v=RdHj0NycpL0

34
Wally
Reagovat

Záhada Kikiny vyřešena, vodí venku poníka, který má koliku.
FT je Gabo.
Rasťo vnímal jako samozřejmost, že Vlado dá jeho.

35
Ajda
Reagovat

@Wally: Ve Vladově jednání je blbost hledat logiku, té nebyl schopný. Podle mě rozhodl ten srdceryvný pláč Gaba. Joj, kdyby dal Rasťa za sluhu 😂

36
Wally
Reagovat

Imunitu vyhrála Iveta, i když její síť vypadala příšerně.

37
Wally
Reagovat

@Ajda: Rasťo vyprávěl, že byli s Vladem dohodnutí, že se dají navzájem.

Gabo má logické myšlení. Je třeba se zbavit Ivety, protože ji vrátivší farmáři pošlou rovnou do finále. Ale imunita mu to překazila.

38
JanaH
Reagovat

A Rastíkovi se zhroutil sen o „kamarátovi“, Vlado zklamal… celý svět se na něj řítí, ztrácí motivaci a snad už ani ty prachy nechce. :-D
Copak asi poví, až se zpětně dodívá a dočte? :-D :-D
Chulin je sice Chulin s velkým CH, ale dnes opět plusový bodík.

39
Franz
Reagovat

U mně Chulin žádné plusové body nezískává, nevím totiž za co.
Včera před Evelyn vykřikoval, jak se mu líbí být sluha a že jim chce být, protože vyzve do duelu Mojseja. Dnes si asi hodně nakadí do své huby, protože, když ho Gabo dá za sluhu, tak na něho agresivně nastoupí.
Vůbec Chulin si hodně protiřečí. Prý vždy bojoval za Východ a za sebe. Podle mně to není pravda, byl jeden z prvních, který Východ podtrhl a začal se domlouvat s Holohlavcem. Začal bojovat hlavně za Kiku, Prohlašoval, že ji dá i svůj život. Tak ať nemele hlouposti.

Mojsej je opravdu svými řečmi trapný. Není farmář týdne a svět se hroutí. Tak ať vypadne a bude od něho klid.
Přestávám věřit i všem těm zaručeným tabulkám o postupu a vyřazení farmářů. Dokonce si myslím, že i ten Kikin exmilenec je imaginární postava, která má letos divákům udělat pouze pořádný guláš. Je to od Narkóze pouze taková hra jak diváky zblbnout.

40
Lenka
Reagovat

Vcera aby se neco delo, tak ponik dostal koliku. Ani zminka co na to veterinar, ktery je udajne kazdy den na kontrole. Imunita nachystana pro ivet, jeji vykon desbes. A Rasto bude provokovat Rada, aby ho prastil a zbavil se ho.. bohuzel ten de..l je fakt na ranu.. nerikejte radovi chulin 😃, je to to jedine krom zvirat, na co se da divat. Jeste ke gabovi, ten je stastny jak blecha. Kdybych nevidela ten brekot, tak bych rekla ze to bylo ucelove.

41
anonym
Reagovat

Možná tam nějaký Chulin je, ale Rado to není. Jediný, skutečně tuto farmu jediný pohledný chlap. Co se týká jeho chování, ano, je stejně na pár facek jako ostatně tam všichni, ale jsou tam horší exempláře hodny tohoto oslovení :-) Já bych tak s čistým svědomím nazvala Robiňa, je to ještě větší blbec, než to původně vypadalo.

@Franz: Třeba za to, že se postará bez cizí pomoci o krávu, nebo za to, že když mluví, tak u stolu a ke všem. Na rozdíl od těch teď už tří blbečků, kteří pindají jen v domku FT, jinak z nich nevyleze nic, kromě…

42
JanaH
Reagovat

@Lenka: pardón teda, pokud jsem se dotkla tvých citů :-D, já mu tak říkám od začátku, je to slovní hříčka, nic osobního. Ale když pojede v tomto módu, možná mu jednou začnu říkat Rado. A jestli vypere svatého kazatele Rastíka (a největší krysu), slibuju na holý pupek, že už určitě a definitivně! :-DD
Po akci „hlavička“ jsem psala, že se ještě bude muset posnažit, aby měl šanci stát se mým fanoušem. I když v krizových situacích se každý nejvíc odkope… a tehdy se to ukázalo u nejednoho z farmářů…
Tak jak Chulin plusové body pomalu sbírá, Gabo je u mě rapidně ztrácí a nic na tom nezměnily ani slzy po duelu. Hned jsem si totiž vzpomněla na schůzky „na nejvyšší úrovni“ velké neporazitelné čtyřky a tu studenou sprchu jsem jim přála. :-D
A věřím tomu, že je klidně možné, že to Chulin celé vyhraje, on je schopný se nepředstavitelně hecnout. ;-)

43
Lenka
Reagovat

Jooo, do citu to ma daleko. A uz bojim bojim, co dneska Rado zpusobi za coromoro.. on je teda prudas. Jen v tehle particce je jediny, na koho se da divat.. jo a vcera mi teda z edal tlak Robino, ty kecy o jeho praci a jak je urazeny.. evelyn klasika, nic k tomu nemela. A Gabo, jak malem jedl zbytky pro prasata, no ty vl.. fuuj. Ta jeho pazravost uz je odporna. Ted si jedi jak pani.. co by delal na farmach, kde fakt meli jen zrni?

44
JanaH
Reagovat

@Lenka: Robiňovi s funkcí narostl hřebínek, do té doby se držel pod radarem a hlavně byl v područí Holzmannky. Na grilu „makal“ s Vladem jen proto, že měl bobky z Plešouna (a ten si Robiňa pochvaloval a oběma tehdy tlačil „kaleráby“ do hlavy :-D). Taky ten gril „nedomakali“, bo Plešoun byl vypakován, dokončovali teprve nedávno.
Oni vůbec Jurkovičovi oblíbenci padali jak hrušky jeden po druhém, Robiňo je poslední mohykán… ještě na chvíli. ;-)

45
Wally
Reagovat

@JanaH: Ještě tam má duos lesbos. Ty budou držet jeho linii co to půjde. Iveta mírotvorce.

Rasťo si to bude muset s Vladem venku prodiskutovat. Jsem zvědavá, co řekne na posměšky v kuchyni po Golemově hlavičce. :D))

46
JanaH
Reagovat

@Wally: no vidíš to, ty dvě jsem úplně zasklila. :-D
I když mně Záhoráčka nikdy nijak zvlášť žíly netrhala a od té doby, co se „šušká“, že Ivet vypadla, tak ji nějak líp snáším. :-DD

47
Franz
Reagovat

No vidím, že Chulin už okouzlil i zdejší dámy. (????)
Nejsem žena, proto mně nijak krásou neoslnil. Spíše naopak já takové užvaněné machírky nesnáším.
Na letošní farmě byli tři alfa samci, kteří si to chtěli pořád mezi sebou rozdávat. Byl to Holohlavec, Mojsej a právě Lulínek. Holohlavec vypadl svojí zákeřností sám a teď si to můžou rozdat poslední dva. A je mně jedno kdo půjde z kola.
Být Gabem, tak udělám taktické rozhodnutí. Klidně dám Ivét služkou a k němu Chulína. No a o to kdo půjde do duelu by bylo jasné. Tedy předpokládám, že se drží slovo.

48
JanaH
Reagovat

@Franz: závidíš, co? :-P:-DD
Ani to taktikování ti nevyjde. Ivet je imunní, služkou je amazonka Záhoráčka. ;-)

49
Wally
Reagovat

@Franz: Gabo nechce o Rasťa přijít. Sám to říkal. Jeho záměrem bylo se zbavit Ivety. Což teď bohužel nejde.

50
anonym
Reagovat

@Franz: Já si myslím, že nějakému Radovi je fuk, koho oslnil, takže s tím se vůbec nemusíš trápit :-D Je to opravdu pěkněj chlap, když se nešťourá v nose, to je jasný.
Napiš, kdo tam nebyl užvaněný machírek, z chlapů, kromě Gaba, ten mluví jen o žrádle.
V případě, že přímo nesnášíš takové užvaněné machírky, velký obdiv, žes dokázal se na farmu dívat tak dlouho, protože v tom případě by tě musel dostat už terapeut, který dokázal pindat tak dlouho, dokud ho štáb nezarazil :-)

51
anonym
Reagovat

@Wally: Když dá Rada za sluhu, tak je velká naděje, že Rastík vyfičí. Pokud k tomu Gabo přihodí jako služku Ivetu, tak to zřejmě tak dopadne, jedině, že by Ivetě prdlo v bedně a imunitu dala Rasťovi :-) Anebo by byl sluha Robík, ten má plnou hubu, jak se nikoho a ničeho nebojí, jenže na to zase nemá Gabo koule. Si myslím.

53
Wally
Reagovat

@anonym: Tak je vše jinak :D))) Gabo drží taktiku, zničím soupeře přes jeho nejbližší.
@Jája: Stejná taktika jako s Golemem.Večer jim stoupne sledovanost. Akorát to nenatahují na 14 dní.

54
anonym
Reagovat

@Wally: No jo, je to trochu jinak, ale výsledek by mohl být stejný, Rastík zvedne kotvy, možná :-)

55
Lady XL
Reagovat

Tak jsem viděla včerejšek a tu upoutávku.Škoda, že je Rado takový cholerik. Hodně si tím kazí první dojem…. Zkrátka dřív mluví, než přemýšlí. Rasťo – to je fakt zvláštní týpek. Závistivý, zákeřný. Ale dobře ho tam komentovali, dopoledne sluníčko, pak zvadlá lilie… Moc ho vzalo, že není FT a ať mi nepovídá, že to je jen kvůli tomu pocitu, že bude mít tu funkci. To by o to viditelně stál daleko dříve (což někdo vzpomínal). Zkrátka se chce nenápadně vyhnout souboji. To usuzuji i teď z toho, jak vytáčí Rada. Moc by se mu to hodilo, aby ho zase někdo napadl. Ostatně i Lebkouna provokoval až vyprovokoval… (samozřejmě neschvaluji ale jeho napadnutí). Radovi mělo dojít, že nedají zase oba za sluhy.Gabo přeci chce, aby šel do souboje a kdyby tam byla Kika, tak by mohly holky dát jako prvního duelanta Kiku a ne Rada. Takto se pojistil. V podstatě mu vyhovuje souboj Rado/Rasťo – zbaví se silného soupeře tak jako tak… Ostatně Gabo se už odkopává, celou dobu jsem si říkala, že to není ten prostý Otesánek, který dělá, že ho nic než jídlo nezajímá. Občas je vidět, jak pozoruje lidi a evidentně promýšlí, co dál. Ovšem, k tomu je nechutný, jak vybírá zbytky po ostatních a to i z koše! Ten by měl být v minulých farmách, kdy měli občas vážně hlad a i jablko navíc byla krádež, kterou by mu nikdo neodpustil…
Rado měl mlčet o tom, že nebude pracovat navíc. Gabo ho klidně práskne, že neudělal to či ono…, ale přitom se to dá krásně zahrát ze strany sluhy,ostatně Gabo to také předvedl. Dělat prostě své sluhovské povinnosti hezky pomalu, pomalinku a tudíž už nestíhat nic jiného. Protože podle pravidel jsou sluhovské povinnosti přednější, hlavní.

56
Lady XL
Reagovat

Jo jinak se mi fakt líbilo, jak chlapci nemohli stále vydýchat, že hospodář řekl o Radovi, že je nejpracovištější…. Hodně se to dotýká Robiňa, který přeci tak dře, jen nemá rád tu otravnou práci, která je furt dokola…., ta ho prostě po pár chvilkách přestává bavit… V ní nenachází uplatnění, chudinka. A pochopitelně pak se to dotýká Rasťa. No a Gabo si o sobě taky myslí, že je pracant, akorát s vyplým motorem… Nezapomenu na to, jak utíral nádobí…. Jo a díky službě teď konečně uvidíme víc i Záhorňačku, která je kromě kouření s Ivet téměř neviditelná. A nebýt výroby nožů, tak ani nevíme, že tam stále je i Baška…. Dvě naprosto zbytečné postavy….
Držím palce Radovi a teď už i Kice… :-)

57
Svitka
Reagovat

@Jája: Přikláním se k verzi sledovanosti. To, co na farmě zůstalo, moc ke koukání není. Pokud ta ukázka není vytržená z kontextu, případně poslepovaná ze sestříhaných vět, tak Rado nic světoborného ani pobuřujícího neřekl. Není ani první a možná ani poslední, který se zašprajcoval a odmítá kromě slouhování dělat něco navíc. Pokud se pamatuji, tak se žádná revoluce z těchto důvodů na farmě nekonala, maximálně přišel trest. Není mi ale jasné, proč tak na FT vyletěl, vždyť Kika Gabovi jasně řekla, aby ji za služku nedával a on jí odpověděl: neboj sa …
Bohužel, Rado si u mně žádné plusové bodíky nezískal. Zůstává dál nervák a náladový, jak aprílové počasí, vyvolávající hádky. Jeho vulgarita mi vadí čím dál víc. Pouze vnímám, že se ho Borisi snaží cpát na obrazovky horem dolem.
Rasťo má zřejmě dny na farmě spočítané, je jen otázka času a způsobu, kdy dá, slovy Romany, „do videnia“. Vady charakteru a hloupá taktika ho dohnaly.

58
Lenka
Reagovat

Rasto je zakerny had a provokater.. brrr z takovych lidi se mi zveda kufr.. Byt on FT, tak by jeho sebevedomi rostlo az do oblak. Spojilo by se ze nejde do duelu touhou po moci.. vsak to rikal, ka chce ten klobuk a tu palicu.. Rada zcela zamerne provokuje a posmiva se.. skoda ze nedal gabo za sluhu rasta -// vim ze to je utopie,, ale mohli jsme pobavit. Kika to bude mit tezke, uklidnit rada. Nakonec i kdyz sluzka byt nevhtela, tak se nabidla.. no co uz.. nejvic se bude smat zase iveta.

59
JanaH
Reagovat

@Lady XL: služka je sice daná, ale hádej, kdo bude stínová služka? :-)
I když minulý týden nebylo pomocníků potřeba… a proto nebyli ani žádní určeni. :-D

60
Aža
Reagovat

Gábo se těšil celé týdny, jak bude opět hlavním farmářem. Poprvé z toho nic neměl,
ještě nebyli všichni rozkoukaní a neocenili jeho znalosti. Nyní jak vidět se dobře
připravil. Hlavně asi strávil, dle jeho sdělení hodně času na záchodě, kde nachází
nebývalý klid a rozvahu.
Robinovo učinkování na farmě nemá chybu. Čekám jen pokračování jeho pracovní
aktivity v dalším působení Markízy. Co takhle DYCKY FARMA ….
Nika by měla utíkat, nebo že by nový pohodový život pro Robína.?
Když se podaří, co podařit se má……

61
Peťulínek
Reagovat

Už to zde někdo psal v čem by přesně Radko byl proti pravidlům však on se sám vyjádřil, že kromě sluhovské práce nebude nic jiného dělat. Co je na tom špatně tam kromě Golema nikdo když byl sluha tak nedělal i ty hlavní práce. A zrovna tento hnus Gabo mě už s Rasťem vytáčí neskutečně 22 letý klučina, kterej ještě řekně, že rado mu nešahá ani na paty a přitom ho omotová 22 letá hadra romana. Ten může jenom doufat, že ve finále bude žena pač kromě almanachu tam nevyhraje nic max dostane bod za nejvíce hlasů od diváků a stím almanachem taky nevím no aby ho četl nonstop a i tak nevěděl skoro nic no nevím. Taková mladší kopie Rastíka všude byl všechno zná všechno ví snad ještě nedluží peníze a nebije mamku jako rastík bije manželku. Co se týče toho gabo může jenom říct jestli jim rado nepomůže a když rado řekne, že nemá dokončenou zvěř tak se gabo může i posr….. a neudělá nic doufám, že bude duel rasťo rado a vyhrá radko 3:0 Farmu má vyhrát člověk co maká a stará se o zvěř v obojím je radko nejlepším a v obojím gabo neudělal nic a pardon 2 hodiny dojí krávu, a celej týden dělal pokryt na střechu s vladem co jsem já na větší stavbě sám udělal za hodinu jasnej vítěz farmy

62
Wally
Reagovat

Vše podstatné již zde bylo. Celý díl se točil okolo zabíjačky. Myšlenka dne od Gaba: recepty od diváků nechá uvařit Kikinu.

63
Wally
Reagovat

Ještě jedna důležitá věc. Iveta chce dát imunitu Marfuše, necítí se ohrožena. Jen aby. Duel může být ještě zajímavý.

64
Lady XL
Reagovat

Díky za info. To jsem tedy zvědavá na Ivetu. Ale ženské dají Rada,takže to od ní bude zbytečné gesto,ledaže by nějak zasáhli Borisové. Když jsem viděla tu její síť,tak to nebylo zrovna čestné vyhrání. Věděla,že pravidla nebyla jasná a využila toho. Na některých bylo vidět znechucení…

65
Wally
Reagovat

@Lady XL:Ony se dohodly, že všechny mince utratí. I Kikina, když chce jít Rado do duelu.
.

66
Ajda
Reagovat

Gabo když má makat, tak nasadí hlemýždí tempo, když jde o žrádlo, tak je první. Už se mi z něho zvedá kufr, jen otevře hubu, pažravost z něj stříká. Ten by to prase sežral sám, je přece FT. Chlapec jak má funkci, tak nám vyrostl. Rado je rapl, ale z nouze cnost, jediný, komu fandím.

67
Svitka
Reagovat

Zabíjačkový díl proběhl bez překvápka. Za sebe k tématu mám technickou poznámku: na zabíjačce nesmí chybět buchty! (V našem regionu to tak je) Hospodář je měl předem zaúkolovat, aby je den předem upekli. Po převaze masa a masných výparů přijdou k chuti a i řezník si rád zakousne.
V předchozím dílu Rado jasně řekl (i víckrát), že chce být sluha a Kika, že nechce být služka. A teď Kika sdělí, že on sluhou být nechtěl. Gabo jim přání splnil (což nemusel), zas je vše špatně. Radův myšlenkový pochod jsem nepochopila, protože jeho verbální projev byl zase z velké části vypípaný. Je znát, že nesnáší autority. Klidně mohl Gabovi říct, že nebude pracovat nad rámec sluhovských povinností, ale neměl tvrdit, že mu nemá co poroučet. To přepískl.
Rasťovi teče do bot a pokorně přijímá Ivetiny rady stran svého chování, dokonce vyslovil možnost, že chyba je v něm a proto jej ostatní nemají rádi. Tedy s výjimkou Gaba, se kterým je „mentálně napojený :)).
Z Bašky je čím dál větší mudrc/ka, její důležité seriózní promluvy na kameru mě nudí, ale to je záležitost štábu, co po ní chce. Ona taky proplouvá farmou velmi lehce.
Světový den haj..z…, pardon, toalet byl i pro mne překvapením. Příští rok už ho nesmím zmeškat a řádně se na něj připravím (pokud máte potřebu mne okomentovat, pěkně prosím – vlídně!)

68
Lady XL
Reagovat

@Svitka: Jojo ohledně buchet máš naprostou pravdu. Ještě jsem díl neviděla, nevím, co vše dělali za pokrmy, ale buchta se dělala i jako výplň některých výrobků. Rozhodně jak jsem viděla ukázku na ten včerejší díl, tak podle toho to vypadalo, že je zabijačka překvapení (což asi nebyla). Takže se taky fakt divím, že den předem nedělali přípravy (minimálně příprava nádobí, nástrojů, místa…. a určitě by se pak nedivili časnému příjezdu hospodáře, když pominu, že chrápali.
Ohledně Rada a Kiky, mám dojem, že Rado moc Kiku nevnímá, když něco říká a tak mu vůbec asi nedocházelo, že ona tou služkou nechce být. Za další si automaticky říkal, že ji zvolí taky opět, když zvolí jeho…. Ale to je jeho problém, že vše špatně pochopil, předpověděl. V tomhle se fakt chová jak trucovité dítě. Ale pořád – z nouze cnost, pořád je můj fanoušek (i když vlažný, jako ostatně celá farma).
Baška – stále říkám, nenápadná, neslaná, nemastná a proplouvá si dál a dál….

69
hollyoaks
Reagovat

@Svitka: sledovanost je velka prekonava rekordy väčšinou je to najsledovanejši program v druhom večernom pásme

70
anonym
Reagovat

@Lady XL: Já jsem už viděla :-) Když tam Martin s traktorem a prasetem dojel, na pódiu byly ještě pořád sítě z imunity, potom začali připravovat šibenici či jak se tomu říká a pověsili prase, nic tam nachystanýho dopředu nebylo. Což nevylučuje, že o tom věděli, co se bude dít.
V kuchyni byl obrovský koš s rohlíky, patrně do jitrnic, kam jinam se ještě dávají? Do tlačenky a jelit snad ne a nic jinýho se na zabijačce nedělá. Bylo jich tam tak na 10 prasat a ne na jedno.

71
Wally
Reagovat

@Lady XL: Svitka myslela buchty k jídlu- k zakousnutí. Přípravy proběhly v tom, že vše předpřipravené, včetně té buchty do jitrnc, vyložili z vlečky. Nevím přesný postup výrobků při zabijačce, ale zavářet jitrnice v noci, když prase měli zabité, vyvrhnuté přišlo divné.

72
anonym
Reagovat

@Wally: Mají se tam jako čuňátka v žitě a ještě buchty na zakousnutí? Je to tam jako ve výkrmně, ženským narostly zadky a chlapi jsou rozjívení, ještě buchty :-)
Ty jitrnice a jelita fakt vařili už za tmy, co dělali celej den? Je jich tam jako naváto a ani tu zabijačku nezvládnou za světla.

73
Svitka
Reagovat

@Wally: 71 Tak, tak, klasické sladké buchty, „Honzovské“, s obvyklými náplněni (tvaroh, povidlí, mák) a nahoře hodně pocukrované.

Tak trochu OT: Zabíjačky v našich končinách (většinou před Vánocemi) měly zhruba stejný scénář i jídelníček.
Kvantum česneku, cibule a kořen.zelenina se loupaly večer před.
Jak se průběžně vepřík zpracovával, jedlo se: nejdřív mozeček na cibulce (snídaně) , pak ovar (svačina), k obědu byla pečínka s chlebem, odpoledne přišly na řadu ty buchty s kafem či grogem, k večeři guláš.
Jitrnice se vařily odpoledne, tam, kde se nedělala jelita, pekla se tzv. bouřka. Polévka z vyvařeného masa a jitrnic se slila do konví a byla až na další dny , musela se však průběžně míchat, aby nezkysla. Sádlo se škvařilo navečer a večer – je to fuška , úklid končil po půlnoci.
Štamprličky (většinou slivovice) k tomu taky patří, ale opravdu jen střídmě.
A něco pro kuchařinky: vyvařená kořen.zelenina se schovávala v lednici a dávala do štědrovečerního bramborového salátu- vynikající!
Nejsem žádný velký masožrout, ale 1x za rok, před vánocemi, jsem uvedené pochoutky ráda ochutnala.

74
anonym
Reagovat

@Svitka: Tak tak, na tyhle zabíjačky si taky pamatuju, je to sice už dávno, ale pamatuju :-) scénář podobný. Jenže Farma je něco jiného, tam nic neprobíhá klasicky, natož zabijačka.

75
Wally
Reagovat

@anonym: To byla reakce na Svitku a Lady XL. Každá myslela něco jiného. Jestli tam měli rohlíky tak buchtu nepotřebovali.
@Svitka: A hlavně se to prase musí nejdřív zabít. Což se někdy stává nejtěžším okamžikem zabijačky. Hlavně ho dostihnout. :D)))

76
anonym
Reagovat

@Wally: Já to nerozporuju, jen jsem napsala názor na povidlové buchty pro farmáře na zakousnutí, Gabo by sice radostí možná i zrychlil krok, ale on je tím žrádlem už tak posedlý, že ho podezřívám, že si dělá snad srandu. Myslet jen na jídlo, čert to vem, ale on o ničem jiném nemluví :-)

78
Lady XL
Reagovat

No to není žádná sranda s tím okem. Otázka, jak hluboko to v oku měl. Já jsem tam měla jednou dřevěné piliny. Oči mne bolely, tak jsem šla k očařce a ta se vyděsila. Měla jsem rohovku samou jamku – obě oči. Dřevo je ale nejhorší, protože tleje a hrozí vřed v oku. Mě se to podařilo díky antibiot.mastím po týdnu vyléčit.
Ohledně buchet – ano, uvědomila jsem si, že jsem psala o jiné „buchtě“. To bývalo vlastně místo těch rohlíků, prostě nejlevnější obyčejné kynuté těsto. Ale je pravda, že se pak pekly ještě u nás bábovky či jiné koláče atp. Jak co která kuchařka uměla nejlépe a nejrychleji.

79
Lady XL
Reagovat

Ohledně zabíjačky – co se pamatuji coby dítě a dospívající… chodilo se spát, až bylo vše hotové, Jen maso se nechávalo chladnout do druhého dne a dělaly se pak balíčky pro sousedy, příbuzné a do mrazáku. Pochopitelně řezník si odnesl taky své – většinou něco z vnitřností + maso, co si určil. Pamatuji na odchytávání krve a její míchání do zchladnutí. Předem muselo být připravené veškeré koření, česnek, cibule, uvařené kroupy atd. Kdo ráno první vstal, dal vařit vodu, kde se dalo… Trojnožka stála už od předchozího dne. Největší nervozita byla při zabíjení, nedejbože, když prase uteklo z chlívka, to byl úprk za ním, před ním…:-). Po odkrvení se zbavovalo štětin, to jsou taky různé metody. Vše se dělalo velice rychle, pořád musela být vařící voda při ruce…. Pak řezník prase otevřel, vyjmul vnitřnosti, střeva. Vše se začalo ihned zpracovávat a zatím chladly obě půlky na trojnožce. Na mého otce vždy „zbylo“ čištění střev – no lahůdka…. :-(. Následovalo pak porcování prasete a odnos masa do chladu po velkých kusech /čtvrtky/. Tohle všechno je ta pravá zabíjačka, to co tam měli – čisté, vystydlé prase, to už je nejhorší práce za nimi… a bez čištění střev…. :-). Mozeček jsem neviděla zpracovávat, ten si brával právě řezník. Co jsem já zažila, tak se mezi prvními jedla prdelačka, či možná spíš ovarová polévka a hlavně ovar jako takový. Já většinou coby dorostenec skončila při krájení buchty, čištění hlavy včetně uší a míchání polévky atp.
Ještě mne překvapila ta tlačenka, když ji plnili do pytlíků. Přišlo mi to jak haše, jsem zvědavá, jak pak bude vypadat na řezu. Já pamatuji ještě, jak se maso na tyto výrobky zásadně sekalo/řezalo tou řeznickou kolébkou, sama mám ráda v tlačence právě ty větší kousky masa…. Pamatuji ten fofr při té zabíjačce a jak se furt na kamnech něco vařilo – tj. tlačenka, jitrnice, jelita…, plnily se konzervy, když to někdo dělal, dělaly se klobásy. A všude bylo děsně omastku…. :-(. Ke konci se krájelo sádlo a hned se škvařilo a slívalo a furt dokola. A do toho slivovička, rum…. A nedejbože, když se jednou řezník ožral a pak vše bylo tak nějak nedochucené… :-(.
Berte to ale jako vzpomínku jedné Pražandy na pár zabíjaček na venkově :-D
p.s. – bodejť by to stíhali na farmě, když měli opět pár pauz, aby stihli něco říct na kameru a podrbat si….

80
anonym
Reagovat

@Lady XL: Máš pravdu, s okem je to patálie, snad Rado vydrží na Farmě. Docela by mě mrzelo, kdyby odešel, pak by tam zůstal jen pro mě odpad. I ten Gabo klesnul na poslední příčku. Tedy pro mě.
Na farmě bohužel žádná kuchařka není, ona i uznávaná Ivet zkonila zavařeniny.
Zabijačka doma je o něčem jiném. Ty střeva určitě nečistili, ale dostali je hotové.

81
anonym
Reagovat

@Lady XL: jako vzpomínka je to krásné.

K té tlačence, jsem čuměla, to byla kaše, občas ji doma dělám, dokonce do prasečího žaludku, ale tohle bylo něco divného.
Pauzy na kameru byly střídavé, ale oni jsou opravdu líní, proč se namáhat, nějak to dopadne.
Se zabijačkou končím, zjevně jim to dalo zabrat víc, než bylo nutné, je jich tam na práci dost. Navíc tam měli řezníka.

82
Wally
Reagovat

Mě překvapilo jak hoši z východu čuměli jak puci, co to zabíjačka je. Rasťo se diví z čeho je tlačenka, Robiň by dával do kroupáků rýži. Nejlepší byla Romana, která si všechno chtěla osahat a kdyby tam měla pinzety, peány a skalpel tak by se do preparace toho prasete a vnitřností fakt pustila. :D)))

83
iv
Reagovat

@anonym: Raďovi přeju postup do finále víc než jiným, zraněné oko v nehygienických podmínkách může být velká komplikace

84
anonym
Reagovat

@Wally: Taky jsem byla v údivu, že Rasťo, který zná všechno, neví, co obnáší zabíjačka. Zřejmě na východu nechovají prasata :-) Jak si olizoval pracky z jelit, tak se mi kapku zdvihal kufr. Objevil svět.
Romana byla dobrá, poskakovala od jedné práce k druhé a si to užila :-)

85
anonym
Reagovat

@iv: Já vím, proto mu držím palce. Nějaká špona v oku je na delší dobu, snad to ustojí.

86
Lenka
Reagovat

Mi přišla ta zabíjačka jako vata na vyplnění hluchých a stejných dnů. A taky to byla taková polozabíjačka, chápu, že odstřel pašíka by byl na obrazovky moc, ale to prase bylo vyčistěné skoro jako by ho koupili v marketu. A opět se potvrdily povahy, nebo snad role? Ivtka ví všechno nejlíp, všechno už robila, Nikča totéž, Gabo by prase sežral sám pokud možno, Rasťo a Robino tupouni obecní, ale chytří jak rádio-.. Baša neviditelný duch. Kika mírně zhnusená, chtěla by to mít hotové a kuchyň čistou.. Rada je mi líto, oko není žádná sranda, a uvidíme, může to zamíchat duelem. A ať je to jak chce, ale Rado s Kiki se mi líbí čím dál víc. Pokud se Rado vyklidní a Kika se moc nekroutí, tak je jejich vztah pěkný. Na Farmu dobrý.

87
Lady XL
Reagovat

No bylo by fajn, kdyby Radovi zakázali těžkou práci (no jako Rasťovi) a tudíž by nemohl jít do duelu :-D, to by byla pěkná patálie pro všechny co?? A to by mne zajímalo, co by se dělo dál….!! Budu spekulovat a tvořit svůj scénář… – Ivet dá imunitu Nikče, vtom oznámí Evelyn, že a) Rado nemůže ze zdravotních důvodů do duelu, b) z ostatních farmářů mimo FT a Nikči, co má imunitu se bude volit první duelant – a co to? Ona je zvolena Ivet!! To je hezký scénář co?? Ne neříkejte, že by se vám to taky nelíbilo :-D :-D.

88
Lady XL
Reagovat

Jinak mne Romana taky překvapila – mile – jak se měla k práci. V dnešní době se mladé holky syrovému masu spíš vyhýbají (a zabíjačce určitě tím spíš), nebo je to prostě nezajímá. A její zájem byl naprosto nefalšovaný. Iveta toho tolik nevěděla, protože se k tomu tolik nehlásila před řezníkem, když se ptali na zkušenosti. Holt to nechtěla dostat za úkol, ale pak už udělovala rady. A taky mne zaskočilo, že kluci z Východu nevěděli nic o zabíjačce, že u ní nikdy nebyli
a tím taky končím se zabíjačkou :-D :-D A večer mi, prosím, napište, co se dělo, budu moc zvědavá…

89
JanaH
Reagovat

@Lady XL: nelíbilo.
Já bych ráda duel Chulina se svatým kazatelem Rastíkem. ;-)
Ivet bych zamávala, ale týden bych klidně to počkala.

Tak Rastík nikdy na zabíjačce nebyl, všecko viděl poprvé, ale to mu nebránilo radit ostatním, jak se co má správně dělat. :-DD

90
JanaH
Reagovat

A to jsem si, naiva, myslela, že mě už nemá Rastík čím překvapit. :-))

Viděl někdo kroupy do jelit? Já jsem si jich tedy nevšimla.
Robiňo mě zabil rýží… :-D

91
Jája
Reagovat

Jelita bez krup, místo tlačenky srajda v pytlíku a na lince si vesele dál kvasí „zavařená“ jablíčka. Prasata budou mít mejdan s těžkým bolehlavem. :D Kdyby tak ještě Rasťo slyšel rozhovor dojícího Rada s hospodářem, to by s ním jeb.o o zem a bylo by vymalováno. :D

92
JanaH
Reagovat

@Jája: hmmm, takže ti neschopové fakt nacpali do jelit rohlíky… To je ještě větší prasárna jak buchta, byť by byla nakrásně doma upečená.
Dycky kroupy! :-D
Tlačenku v pytlíku přežiju, někdy není zbytí, ovšem ten „matrijál“, co do něj cpali, vypadal všelijak, jen ne vábně.

Rastík nic neslyšel, jeho duševní zdraví zůstalo zachováno. Zbývá Chulinovi pořešit kukadlo.
Překvapení se zabíjačkou vykecal Vlado už před duelem…
A až do pátku máme čekat na to, jak hospodár sjezdí farmáře za starostlivost o psy? Prečo?

93
Olga
Reagovat

Mne teda Robino vubec neprekvapil.Na SK hlavne zapadnim se misto krup dava ryze.V cz serika Jitrnice a slovaci maji hurky.Jeto ohromna pochoutka.Jednou za rok se k nim dostanu a vraci se mi krasne vzpominky na detsvi u babicky.Je to fakt moc dobre.

94
Peťulínek
Reagovat

snad bude radko ok doufám, že duel bude stále pač toho rasta už nevydržím nedivím se, že mu dal matěj hlavičku totálně odpornej člověk, ale typickej silně věřící člověk kterej bije ženu doma a dluží peníze klientům. Doufám, že ten duel bude už toho rasta fakt nesnesu déle. Gabo se mi jenom utvrzuje už od začátku, že to bude takovej lehčí autista a taky zřejmě špatná výchova doma VŠ měl už přes rok hotovou a seděl doma to vážně nenašel práci. Vyhrát farmu ano měl by vyhrát dobrý člověk, ale spíše člověk co tam maká a to gabo vážně tam nic neudělal

95
Wally
Reagovat

Jelita se dělají kroupová nebo žemlová, tam problém nevidím. Napadlo mě jestli místo tlačenky nedělali sulc, když to měli vše pomleté. Ale proč nakládali maso na uzení? Než se jim pořádně proleží, bude dávno po Farmě.

96
Peťulínek
Reagovat

@JanaH: oni tam ani ty kočky ani psy nemaj dávat se doted si pamatuji jak ta handra romana málem přivřela hlavu kočce a ještě ji nohou odkopla gabo by i toho gula sežral vlastně kromě kiky a rada tak všichni ostatní ty zvířata maj u pi…. a iveta ani neví co tam beztak za zvěř mají jak jsem psal výše gabo může bejt jakej chce, ale nic tam neudělal zvířata když byl sluha měl u p….. ještě tam golem musel dávat vodu za něho ten si to fakt nezaslouží vyhrát ani omylem

97
Peťulínek
Reagovat

@Wally: uvidíte, že zázrakem to budou mít po víkendu když to koupí v jednotě

98
JanaH
Reagovat

@Peťulínek: jáááj, to mi připomnělo, jak Gabo komentovat Chulina, že je málo inteligentní a špatně vychovaný. :-DD

@Olga: my se tady s Jájou bavíme o jelitech a ty jsou prostě bez krup pro mě nepoživatelné. ;-)
Hurky znám, ovšem buď taky s kroupama, ale většinou právě s tou domácí buchtou. S rýží si to jaksi neumím představit. Rýže a zabíjačka mi nejdou dohromady (ale stejně většina Slováků, co znám, dělá poctivé jaternice a ne hurky :-D).
Jiný kraj, jiný mrav. Kolegyně v Čechách s oblibou k pečenému kuřeti dělala knedlík a zelí. Pro mě taky divné, ale ne tak šokující jako jiná, která ke smaženému řízku podávala rajskou omáčku s knedlíkem. :-))

99
anonym
Reagovat

@Peťulínek: V jedné době Gabo jako jeden z málo uměl podojit Malinu a nezapomenu na to, jak ji hladil, on zase takový zmetek není, od toho tam jsou jiní. Je sice pomalej jako slimejš, ale ke zvířatům se měl.
Pornoherce bych ani nevzpomínila, hňup, který nevydojil krávu a dostala zánět a zrovna Gabo se pak o ni staral. Za éry pornomistra pochcípali křepelky, kráva dostala zánět a zatoulaly se krůty se slepicema, zřejmě jsem se dívala na něco jiného, než ty. Ten milovník zvířat určitě nebyl, ale vůl jo.

100
Jája
Reagovat

@JanaH: Jelita bez krup, to je jako krevní tučnice. V Anglii tomu říkají černý pudink. Tučnice na cibulce je docela dobrá (smaží se – nevaří), ale ten anglický výrobek se jíst nedá, jako mnoho jídel tamních kuchařů.

101
Peťulínek
Reagovat

@anonym: psal jsem, že golem dával vodu nic o zvěři jsem nepsal i když on zase pěkně uklidnil chlívek apod. gabo krávu si hladět může tohle je farma ne modré z nebe krávu dojil 2 hodiny což i on dopomohl, že měla zapařené taky kdybych si víte co dělal s ním 2 hodiny tak mi napuchne psal jsem to jinde, ale za tu malinu mohl i gabo kráva se má vydojit nejrychleji bohužel golema jsem nemusel, ale jak podotkl když gabo pílí tak on to dřevo chladí ne pílí. Jsem zvědav pokud bude ve finále max dá almanach a hlasy od diváků zbytek nic doted si pamatuji jak mu z furika spadla cela hlina strasne nemotornej člověk chystal se na farmu a trénoval na ni 4 roky to bych fakt chtěl vidět

102
JanaH
Reagovat

@Jája: slyšela jsem, že krása a kuchařské umění anglických žen udělaly z jejich mužů výborné námořníky. :-D
PS. Já můžu jednou za uherský rok (spíš za dva až tři :-D) husí krev na cibulce.

@Peťulínek: bohužel, poslední dvě řady mají blíž k Modrému z nebe než k Farmě.
Ale to přirovnání mne pobavilo. :-))) A souhlasím i s lenochodem Gabem.

103
anonym
Reagovat

@Peťulínek: Já nepíšu o furiku, ale o tom, že co se týká zvířat tak je k nim Gabo určitě ohleduplnější a všímavější než byl pornokrál.
Jestli tobě něco napuchne za dvě hodiny je mi srdečně jedno, kdybys to vydržel ještě o hoďku dýl, tak ti upadne a máš na zbytek života vystaráno. Zřejmě budeš taky pomalejší, něco jako Gabo.

104
Franz
Reagovat

Takového štěstí, aby Šdulín ze zdravotních důvodů odstoupil se asi nedočkáme. Ale, ať se raději uzdraví. Mojsej ho čeká. :-)

Zatím opouští Farmu pouze Gulo.
https://precitaj.si/hospodar-martin-ma-toho-plne-zuby-pozrite-kto-dalsi-musel-opustit-farmu/

105
anonym
Reagovat

@Jája: Krevní tučnice a já jsem pořád přemýšlela, jak se tomu říká, když tam nejsou kroupy, dřív se to prodávalo v konzervě, dneska nevím :-)

106
JanaH
Reagovat

Jaaaj Rastík, to se hošku podivíš, čo o tebe rozprávali tvoji kamaráti, ke si s nimi nebol. :-DDD
Rastík monolog, Robiňo čumí a čuší. :-)

107
Peťulínek
Reagovat

@JanaH: já to tu psal před nedávnem ten rasto si fakt asi myslí, že práce je to, že si představí tu stavbu navrhne to, ale makají nad tím ostatní

108
Peťulínek
Reagovat

@anonym: co tu pletete furt toho golema já na to první co jste reagovala jsem psal proč to gabo si nezaslouží vyhrát. To, že mám pravdu, že krávě ublížil i gabo kráva se nemá dojit 2 hodiny, ale do 30 minut hotovo. Když byl sluha viděli jsme jak má rád zvířata nikde neměli jídlo ani vodu, ale chápu když někomu fandíte tak vidíte všechno jinak.

109
Lenka
Reagovat

Zbytečně se tady chytáte za slovíčka. kliiid. Jsem si přečetla poslední odkaz, že vzal Martin Gulu.. Tak třepala se čivava a vzal Gulu, to je přece pes, který venku může být, a že ho nikdo nevychovává? No to je mi novina, po celou dobu tam všichni psi kočky lidi si dělají co chtějí, a najednou vadí Gula?? To už je tam fakt psycho.. A hospodár vzhledově vypadá nějak divně. Všiml si někdo??

110
anonym
Reagovat

@Peťulínek: Chápeš houby, ale to je jedno. Jen pro kontrolu, komu fandím? :-) O pornohvězdě jsi začal psát ty, máš v tom chaos:-)

111
Jája
Reagovat

@anonym: Já ji neviděla už dobrých… no aspoň 25 roků. Byla z ní i dobrá „falešná“ prdelanka. :)

113
JanaH
Reagovat

@Jája: viz. 106.
U Rastíka „napuosto noumální“ chování.
A Robiňo mohl cvakat desítku drát a šrotilo mu v makovici, jak z toho ven.

114
Olga
Reagovat

Uz ta farma zacina byt unavna.Ale dokoukam.Ale ty titulky co markiza vzdy vyplavi to uz je na mozek.Proste jim jde jen o sledovanost.Letos je to strasne pruhledne.Jedou podle scenare,ale vetsinou uplne mimo.Je velmi okate jak tlaci Romanu a Dulina.

115
Peťulínek
Reagovat

@anonym: chaos v tom máte vy pač píšete o golemovi co se týče zvířat já jsem napsal jenom, že za gaba tam dával zvířatům vodu, že vy neumíte pochopit psaný projev a váš samotný psaný projev je na úrovni jakej je, ale chápu jednoduché si hrát na hrdinu na internetu

116
Peťulínek
Reagovat

@Lenka: je ostříhanej jak jsem psal chudák zvěř krom rada a kiky je tam maj ostatní u pi…. , ale pro někoho hladění krávy a 2 hodiny dojení kde způsobuje infekci znamená dobrá starost o zvířata. Že farma jde podle scénaře je snad jasné od farmy X prakticky nejdůležitější ta samotná show než zvířata apod. Uvidíme zda bude další farma, a zda bude mít tenhle za mě nic moc koncept. Rád bych znovu viděl v budoucnu jak farmáři nemají nic na začátku tak snad

117
JanaH
Reagovat

@Peťulínek: :-DDD

Jj, hospodář má novou frizůru a moc mu tedy nepomohla.
A pokud bude u vesla nejvrchnější Boris Samko, jsem hodně skeptická, že se dočkáme lepšího „scénáře“.
Před začátkem Farmy sliboval, jak budou pružně reagovat na námitky diváků, mohl by se podle toho zařídit a dát si odchod.

118
anonym
Reagovat

@Peťulínek: Ty už máš dost, zřejmě ti z toho dlouhého dojení ochrnuly i ruce:-D

@Jája: Tak nějak, za totáče to vesele frčelo:-)

119
Lady XL
Reagovat

Tak co je tam nového??

120
Wally
Reagovat

@Lady XL: Vydrž Prťka, vydrž. Začíná volba .

121
Wally
Reagovat

Nic moc se nedělo. Byly trhy, něco málo koupili.Iveta pravila, že imunitu nemůže darovat, ale bez jakéhokoliv vysvětlení. Marfušu vykoupili a prvním duelantem je Rado.

122
Lady XL
Reagovat

Prťka vydržel 😁. Díky za info! Iveta nezklamala, o imunitě pro Nikču to byly kecy… A Rado už je jednooký?

123
Wally
Reagovat

@Lady XL: jj, špona. Zítra ráno kontrola, pokud tam bude zánět, tak se to bude řešit. Zatím to vypadá jen na krytí oka a čeká se, co z toho bude dál.
Krásný záběr na Ivetu, když přišli trhovci a všichni vypadli z kuchyně, tak si Iveta přihodila do svého talíře další řízek. :D)))

124
Lady XL
Reagovat

😂😂

125
JanaH
Reagovat

@Wally: Ivet říkala, že má každý dva. Po o odložila ten svůj druhý a Záhoráčka jí řekla, ať odloží i její. :-)

126
sofa
Reagovat

se mate ze uz to mate skouknuty v primym prenose,ja koukam teprv na archiv))

127
Lenka
Reagovat

Koukam, ze se na panackovi spi jak na Farme🤭.. vstavat a psat holoto😀.. na me je to stredecni vysilani pozde.. ale videla jsem.. za me zase nuda. Koukat na basu a romanu jak se valeki u skalky, na rastu s robinem u udirny.. no ach jo. Mozna je to klid pred bouri, pred volbou druheho duelanta a duelem.. tak co, vezme si rado rastu??

128
Svitka
Reagovat

Včerejší díl: uvolněná nejen nálada, ale i pracovní morálka. Gabo se snaží mít vše pod kontrolou a „v dobrém vysvětlovat a motivovat farmáře do práce“. Zvlášť s Robiněm mluví otcovsky a motivuje a motivuje…
Ranní rozbřesk narušil jen Rado, když nenašel zápalky na obvyklém místě, hned chytil nerva (což sám přiznal). Po jeho odchodu k lékaři zavládl na farmě klid, mír a úsměvná pohoda. Jen Kika byla též nervní, jednak měla starost o Radovo oko, a pak proto, že ji, na farmě nejvíc hyperaktivní ženu!, dal Gabo, aby míchala škvarky. Nejspíš ji měl ji dát robiť chodník, aspoň by pak u stolu pravdy, kdy měli hodnotit FT, neměla důvod mu tento evergreenový nesplněný úkol vytknout. Tam měla nejdelší řeč a Gabovi to vytmavila. Ostatní, včetně Rada, bez připomínek.
Se záludnou otázkou od Evelyn, kdo je na farmě dobrý člověk, si každý poradil, jak mu nátura velí. Dle mého byla nejupřímnější naše hééérečka Romča: je to pro ni Baška, která ji pozitivně ovlivňuje a pomáhá. Jo, jo bylo to vidět při výrobě skalky, kdy Romča jen nakládala kotouče a Baška vozila a vozila šutry a hlínu, jak barevná (jejda, projde mi to?)
Při škádlení a lehkém flirtování Romča-Gabo jsem se dozvěděla, že Západniari rozmazlujú ženy. Škoda, že to vím až teď, po xxxletém manželství.
Kromě škvaření sádla a Gabových poznámek hrály, co se jídla týče, jednu z hlavních rolí řízky. Mno, možná to byl optický klam, ale při bližším záběru na pánev jsem měla dojem, že omastek má Nikča silně přepálený. Chuť jsem na ně nedostala.
A neodpustím si ještě poznámečku: kamarádi na Slovensku, odpusťte, ale rýži k řízku asi nikdy nepochopím a nepozřu :))

129
Lenka
Reagovat

@Svitka: Hezky jsi shrnula. a rozvinula :).. Za mě rýže k řízku nikdy. Notabene taky jsem koukala jak je smaží v černém přepáleném tuku, a už mě napadlo, že by všechny mohl chytit žlučník.. Ale oni jsou ještě mladí, mě by to zabilo… K té rýži, jak píšu nikdy, ale třeba prasárničku jakože svíčkovou s bramborem si klidně dám. nebijte mě. :)

130
Lady XL
Reagovat

@Svitka: dekuji za rekap. nenašla jsem včerejší díl na YT….
Docela mne překvapuje, že nechají jít (myslím štáb) Rada do duelu s tím okem. Protože s tou rohovkou či zánětem to není sranda a není povolena fyzická námaha a ani shýbání se… Nevím, jaké soutěže chtějí vybrat, aniž by ohrozili jeho zdraví, To jde snad jen almanach, přebírání hrachu, skládání puzzle…. Podle ukázky Rado možná kvůli oku spekuluje o jiném soupeři (ale možná jen čeří vodu).
Jo ke škvarkům – počítám, že Gabo dal Kiku k míchání, že tušil, že mu je nebude ujídat :-D.

131
hollyoaks
Reagovat

@JanaH: u nas doma v rodinnom dome som zažil veľa zabíjačiek varil sa guláš pečienky do húriek sme dávali vždy ryžu ženy čistili črevá aj na miestnom potoku popijalo niektorí členovia rodiny pospávali u nás lebo mali vypité tak my máme velký rodinny poschodový dom

132
anonym
Reagovat

Rýži k řízku neznám, ale když jim to chutná. Řízky byly silně chycené, stejně jako sádlo, bylo hnědé a ne světlé. Ivetka poslední dobou nějak zaostává co se týká kuchyně a poradenství. Nejčastěji je ji vidět s fajkou.
Vyjetý tuk na pánvi nějak nechápu, když tam mají plný kotlík sádla, jenže to by se musela pánev umýt a nalít nové sádlo a zase práce navíc.

133
JanaH
Reagovat

@hollyoaks: jaaaj, děláš mi tu chutě, ty lumpe! :-D
Pečete i maso v čipkách? Škoda, že to dnes není k sehnání, jen na té zabíjačce. Mozeček nemůžu, ať už s vajíčkem nebo i omáčku. Ale nejvíc se vždycky těším na řízky z láku…
Nám to jednou řezník tak přehnal se slivovicí už dopoledne, že zbytek zabíjačky prospal na kanapi. No, víckrát jsme ho nezavolali. :-D

134
Svitka
Reagovat

@Lady XL: 130: Jak to má Rado s okem, nemůžu soudit, info málo, Borisi si to schovávají jako vábničku na diváky. Musíme počkat na resultát doktorů. Sama za sebe vím, že cizí tělísko v oku je sakra jiný průšvih, než třeba tříska zadřená do palce. Přeju mu, aby to bylo OK a bez komplikací. Pokud by měl jít do duelu s hendikepem, bylo by to od Borisů unfair. Já mu nefandím, avšak jaksi intuitivně nepředpokládám, že by simuloval. Ale kdyby měl, jak Popelka, např. přebírat čočku s fazulí a hrachem, mi přijde pro něj nedůstojné. Uvidíme!

OT:@Lenka: 129 Chichi, tak to za mě raděj bez ničeho. Ale! Shodou okolností jsem nedávno poslouchala rozhovor s Chantal Poullain (za event. špatný přepis jména se omlouvám), kde m.j. vyprávěla o tom, jak se bravurně naučila naši svíčkovou. I jejím francouzským přátelům velmi chutná , jenže: S BRAMBOREM !!

135
Jája
Reagovat

Mlaskat si nad řízky plovoucími v motorovém oleji (už jenom ten smrad v kuchyni) by nezachránily ani brambory v jakékoliv úpravě. Jak to bylo? Dobré prase všechno spase a jablíčka šumí. To se už chystají bouchat jako na silvestra. Až přijede na kontrolu Martin ve svém kokpitu (Rasťovo technické označení kabiny traktoru) tak by jabka mohla začít se svým odzemkem. :D

136
Jája
Reagovat

Tak jablíčka už šla na vandr, jenom nevím, kterým směrem. :D

137
Svitka
Reagovat

@Jája: Možná je Ivet poslala do Jablíčkového Ráje (pomyjí) nebo, je hospodář v rámci toho, že na farmě nesmí přijít nic nazmar, odvezl do palírny. A až projdou destilačním přístrojem, je přiveze zpět, aby farmáři nestrádali nedostatkem alkoholu, když už letos máme tu farmu LUX.
Není mi jasné, co štáb zamýšlí s bazénem, vyrobeným a napuštěným hrubě po sezóně. Předpokládám, že vířivka je vyhřívaná, ale bazén? Asi tam nasypali hafo chemie, když ani husky ani kačky o něj nejeví zájem.

138
Ajda
Reagovat

Gabo mudruje, ale práce jde kolem něj. Být na farmě víc Robiňů, tak po pár týdnech je z farmy romská osada z Východu. Spálí vše, a půjdou o dům dál. Možná námět na další farmu – dům bez oken, hliněná podlaha a vaříme v kotlíku.

139
Jája
Reagovat

@Ajda: Mohla by být farma – Postav si dům z toho co najdeš. Pro zvířata luxusní stáje s klimatizací a tekoucí vodou. :D

140
anonym
Reagovat

https://farma.markiza.sk/aktualne/1982900_gabo-to-uz-prehana-jeho-nenasytnost-moze-rozvratit-celu-farmu?fbclid=IwAR3PhnqBXWwaYVLhD2KFVB4cDvJLe0XdjmrDdVeUDqVJTPm3JgdT4ViJJuY

Huspenina, palačinky, hezky zapít mlíčkem a Gabko na hajzlíku prosedí půl dne :-)
Palačinky do sebe nakonec tlačili všichni, zřejmě huspeninka od Ivetky nebyla to pravé ořechové.

141
anonym
Reagovat

@Jája: Voda by tam dlouho netekla :-) Zvířat by ubývalo, ohníčků by přibývalo.

142
Peťulínek
Reagovat

Gabo klesá u mě čím dál víc, aby poháněl farmára robinha a ostatní aby šli robit. A on sám stojí s rukou v kapse jen mudruje. Pro mě největší šok rasto po 3 měsících jsem ho viděl něco přeseknout 10mm klacek na opěru wow. Radkovi to sundají z oka si myslím nepochopím jak může někdo napsat, že si to vymyslel. Osobně si myslím i když si rado někdy nas…. do pusy tak tady toho rasta vezme. Ono za me stejnak lehčí soupeř tam není a tajně doufám, že toho rasta vykopne ten už se fakt nedá poslouchat. Stejnak když si vzpomenu kdo vypadl už a stále tam je romana s baškou tak mě to až překvapuje. Samotných zranění je už dost, ale kdo viděl farmu x tak takový miško měl 6x nějaké zranění ruka zlomil si zub o chleba to teprv bylo

143
Jája
Reagovat

@anonym: To byla na začátku řečí, jídlo z lednice ne e e, šetřit se musí, stačí kaše, jenom kaše, nic než kaše. Teď by sežral i prasatům pomeje a ještě se tváří ukřivděně. Gabi gabi gabi všechny body pryč, jsi odpornější než Mojsej. Opravdu duše spřízněné. :(

144
anonym
Reagovat

@Jája: Jestli on nebude nemocný, diagnóza pažravost:-) Za ty palačinky se hádal jakoby šlo o život.

145
Peťulínek
Reagovat

jinak gabo místo farmy měl jít do prostřena nebo na sk bez servítky ten chlapec tam žere i pomyje zvířata mají štěstí, že tam jsou kamery. Ale něco musí mít aby tolik žral a je suchý. Tam něco v pohodě nebude

146
Peťulínek
Reagovat

@anonym: podle mě je to není normální aby byl tak suchý a ji za 10 to jak sežral ty pomyje no fuj tajcl se divím, že ještě nemá tasemnici

147
Lentilka
Reagovat

@JanaH: Keď náhodou pôjdeš okolo tak sa zastav , ja ti čipku dám . U nás sa občas objaví v predaji, ja si totiž Veľkú noc a Silvestra bez toho mäsa neviem predstaviť ….Jaj to je papaničko ;)))

148
Wally
Reagovat

Já tedy nevím, ale snídat sulc? Byli dohodnutý na palačinky a Marfuše se je nechtělo dělat. Takže jim dala již udělaný a utuhlý sulc. Co tam Marfuša dělá? U zvířat je Rado s Kikinou. To jen ohřívá jídlo ze zabijačky? Jo včera připálila pár řízků a z okna sledovaly s Ivetou jak gestapačky, kdo kde sedí a nic nedělá.

149
Jája
Reagovat

@Wally: Po flámu je lepší sulc. Palačinky byly jako špunt, aby sulc neutekl špatným otvorem. :D

150
Lentilka
Reagovat

Pobavil ma včera záber na Ivetu… hovorí na kameru… ja nemusím byť stále v kuchyni viem robiť práce aj vonku… a bác záber ako Iveta s Nikčou sedia na odpočívadle a fajka v ústach.

151
JanaH
Reagovat

@Lentilka: díky vřelé, Lentilko, jsi zlatá a beru tě za slovo. ;-)
PS. Děláš k tomu taky jabkový křen? U nás nesmí chybět.

152
JanaH
Reagovat

@Lentilka: jj, střihač někdy špásuje. :-) To samé v bleděmodrém… chlapci se čílili kvůli Chulinovi vyznamenanému pochvalou hospodáře, vyzdvihovali svoji pracovní morálku… střih a Chulin štípe dřevo, Kikina s Ivet řežou a naši úderníci se povalují v posteli. :-D

153
Wally
Reagovat

Čipkou myslíte bránici?

154
Lentilka
Reagovat

@JanaH: Ja robím len chren s acidofilnym mliekom samozrejme čerstvo nastruhaný.

Wally áno bránica niekde tomu hovoria košieľka u nás napr : závoj a plni sa do toho mleté mäso.

155
Ajda
Reagovat

U nás je to košilka a dá se často koupit v místním soukromém řeznictví. A v druhém v ní pečou sekanou, což jsem taky dělala v době, kdy jsme zabíjeli u tchýně, to je víc jak dvacet let.

156
JanaH
Reagovat

@Lentilka: né, mleté maso né, my normálně flák vepřového. :-D Výsledek je naprosto boží, velice nedoceněná surovina.
I když už jsem v tom jedla i sekanou a „dalo sa“. ;-)

157
anonym
Reagovat

U nás se tomu říká jednoduše bránice, prodávají se zmuchlané do kuličky namočené ve vodě v misce, musí se to pořádně proprat, nijak zvlášť příjemně za syrova nevoní. Prodávají v tom syrovou sekanou a vedle u pultíku už i upečenou. Vše na jednom místě :-)

158
Lentilka
Reagovat

@JanaH: JA to robím takto : vyklepem bravčovú panenku ,nato navrstvím mleté mäso chuť má ako na klobásy zrolujem to do panenky a potom to celé obalím tou čipkou a pečiem . Navrch nedávam žiadne korenie ,narežem len plátky cibule ,slaniny a hodím ešte na pekáč zopár strúčikov cesnaku . Počas pečenia podlievam výpekom z mäsa .

159
Lentilka
Reagovat

Už sme navarili ….čo nové na Instagrame Paula ? Sľuboval čítanie na pokračovanie a zatiaľ som našla len jednu časť .

160
Wally
Reagovat

Druhý duelant se nevolil. Bylo vidět v ukázkách , kdo byl s Martinem, ale nestihla jsem. Třeba se někomu zadařilo.

161
Jája
Reagovat

@Wally: Byla to hrozná rychlovka, ale identifikace se zdařila. Romaně se splní přání a uvidí vysněný duel. :)

162
Jája
Reagovat

Hospodář je neskutečně nas.atý, až mu při jízdě v „kokpitu“ odfouklo polovinu vlasů. :D

163
Lady XL
Reagovat

Tak jsem viděla včerejšek…. No smíšené pocity. Rado je fakt na přes…., neustále vytočený za maličkosti. Tím si akorát proti sobě poštvává lidi kolem sebe a i diváky. Jestli je takový pořád, tak ho jednou klepne…. Líbí se mi, že se před ostatníma nevymlouvá a nestěžuje na oko.Jo a má pravdu v tom, že Rasťo už ani nevzpomene, že ho ochránil od dalšího zranění od Lebkouna na rozdíl od jeho kamarádů, kteří se tomu smáli a jen pozorovali. Jinak dál pár postřehů – prosím pěkně, co vlastně za ten den dělala Ivetka? Krom toho že se navezla do dělání palačinek, oč ji nikdo neprostil? Jo a ještě pekla buchtu po obědě, jak říkala, což opět nemusela. Škoda za zapomenuté pravidlo, že do kuchyně smí jen sluhové!! Tady vaří, kdo jde okolo (najednou to umí víc lidí). Gaba sledovat, to je o podrážděný žaludek… :-(. A jak chodil kolem Rada, aby ho „nachytal“ u neplnění povinností. Myslel si, že když drží v ruce něco s jídlem, tak že hned jí, holt nikdo tam není jako Gabo – jen jíst a jíst. Skalka – škoda, že nedala režie opakovaný záběr, jak si vyměřoval Rasťo plot za dohledu holek. Jinak, říkala jsem si, jestli kamera některým lidem neškodí, že je ukazuje jen polehávající, kouřící atp., ale určitě ne, protože to by nebylo tolik nedodělaných úkolů. Tolik jich nikdy ještě u jiných farem nebylo! Podle mne už je na čase, aby taky potrestali FT, že nezvládl svou úlohu. Tohle měli udělat už u Robiňa, který se vysloveně vykašlal na chodník (teď ho zase nedělají). Byl by to správný fičák, kdyby někdy potrestali FT tak, že příště je prvním duelantem. I když zase co má FT dělat s tím „materiálem“, co tam má, že?
Já si fakt snad přeju, aby vyhrála Malina a pak asi Kika…., s podmínkou, že si nechá splasknout ty rty…. :-)

164
Aža
Reagovat

Farma X mě připadá už hodně trapná. Je to jen o předvádění Citrona, Maliny a Škeble.
Ráda bych se dozvěděla něco víc o ději Farmy, (když už není k vidění.)
Blond Malina a Škeble jen šermují drápy na rukách a mrkají přilepenými třásněmi.
Předvádí se, která je víc naivní a vysmívají se ději, který pořádně ani neznají.
Citron je chlap, ale chybí mu opravdový vtip, jen se chechotá, předvádí a děj ho nezajímá. Unikají nám tak příhody, které bych ráda uviděla.
Šmahel je nestačí korigovat a nakonec vzácné minuty přinesou jen málo z Farmy.
Smích je kořením života, ale výsměch vše pokazí.

165
hollyoaks
Reagovat

@Lenka: tak ja si dám kľudne ryžu a rezne

166
anonym
Reagovat

@Lady XL: Většinou s tebou souhlasím, jen bych dodala, že Gabo dělá taky jedno velké kulové a do chodníku se mohl pustit sám a neřešit nějaké palačinky a jiné hovadiny. Ivetka nedělá nic, jen žužlá fajfku a očumuje v kuchyni.

@Aža: Citron a Šmahel jsou naladěný na stejnou notu, pro Šmahela je to jen plus. Když je tam Šmahel se Zelníkovou, tak je slyšet jen nehorázný šílený smích Zelníkové a v tom randálu se Šmahel ztratí jako pára nad hrncem :-)
Každý je vnímáme jinak. Ono vybrat ke Šmahelovi někoho, kdo by ho nezastínil, je dost těžké, je nemastný neslaný, Zitron mu alespoň občas nahraje.

167
anonym
Reagovat

@hollyoaks: Já taky, ale každé zvlášť :-)

168
Peťulínek
Reagovat

@Aža: farma x už byla :D , a už od vaší zmíňované farmy x ta farma jde jiným směrem sama markíza nebo ten cápek co má farmu pod sebou. Řekl, že se to nebude podobat starým farmám, ale spíše reality show. Taky mě to mrzí zase na druhou stranu kdyby takoví farmáři přišli na starší farmu tak finále už bylo před měsícem chtěl bych vidět toho gaba ten by to tam nepřežil. Že Radko se vytočí tak je cholerik a co říkal pravdu, že tam z těch co zbylo dělá nejvíce a dělal bohužel odešel vlado golem a peťo ti tři možná i více dělali než rado. S tím gabem měl pravdu všichni dali něco jen gabo nechal tak 1/4 sálamku na snídani a zbytek si dal sám. Vlastně něco jako Xena a Peťo minulej rok totálně v pi…. mají zbytek.

169
Peťulínek
Reagovat

Jinak nechápu proč to ukončily před volbou když upoutávky je jasné, že to bude rado vs rasťo

170
Lenka
Reagovat

Že je Rado rapl je jasné a všeobecně známé. V porovnání s odešlými chlapy a těmi, co tam jsou má jedno velké plus. Že maká a nemluví o tom, nevychvaluje se jak je šikovný. Prostě dělá, co je třeba. A to se nedá říct o nikom, Ti chlapi, co tam zbyli jsou leví jak šavle a líní jak vši. Totéž ženské. A Kika se těší, když dělá něco co má smysl. Jenže to by tu práci tento týden musel někdo řídit. Gabo je jak Trautnberg, chodí s rukama za zády a žrádlem v ruce.. už chybí jen aby řval anče kubo hajnej. Ale má to blbíčko, kamarády si nechce poštvat, Romanu miluje, Baša je její kámoška. tak už nikdo nezbyl. Ivetka týden probafala. Booože toto nikdo nevidí?

171
Peťulínek
Reagovat

Gabo pěknej vychcánek vždycky jak někdo mluví pravdu tak mlčí. Pak vyleze ven a hned začíná co to mluvil apod.

173
Lady XL
Reagovat

@Lenka: :-D :-D pěkně napsané o Gabovi. A vůbec, jsem ráda, že se tu většinou zastáváte Rada. Já si postěžovala, že je rapl, že mu to bere sympatizanty…., ale já mu držím palce. Jak už tu píšete – pracuje, nekecá o tom a hlavně se chopí všeho, co je třeba, nevybírá si…. Škoda, že neuvidím duel v tv, doufám, že zůstane do pondělka někde na YT… Já bych si moc přála, aby jednu z disciplín dali dojení krávy! To by byla šou, vidět u toho Rasťa a co by pak říkal o tom, že to neumí, nač by se vymlouval?? No budou to nervy. A kohopak asi dá Rasťo za FT? Gaba? A pro příští týden bych už vynechala tu imunitu, aby nám zase Ivetka nezůstala stranou možné volby za duelanta či sluhu….
Fakticky jich už mám plné zuby a tak nějak sympatizuji už jen s Radom a Kikou (což bych nikdy předtím neřekla).
A doufám, že se najde opět nějaký dobrodinec a napíše mi o průběhu dnešního dílu a hlavně o výsledku, ať mohu spát (tedy doufám, že to dopadne, jak si přeji a budu spát… :-D :-D). Děkuji mockrát všem!

174
Peťulínek
Reagovat

@Lady XL: já nějak očekávám když rasťo vypadne a gabo se nerozbrečí, že tam pak bude střih na rasťa jak s gabom skončil jako člověk a ztrucu dá rada :D

175
anonym
Reagovat

https://farma.markiza.sk/aktualne/1982977_cierny-den-na-farme-nahnevany-hospodar-pristupil-k-radikalnemu-kroku?fbclid=IwAR1qcoGDG9xwiW5-HDiemhfmfJnqVqon1wb6TZ8gLympp8oSPjn2Ktu0SZ8

Sebrat zásoby jídla a nechat je o kaši. Půl dne se řeší palačinky. Kočky přitom slídí po kuchyni a lezou i do odpadků.

176
Jája
Reagovat

@anonym: Nedávno si jediná Kika všimla, že je nutno dojit i kozu. Chvilku je sluha Rado mimo (na čekačce) a už je zle. Gabo se nakazil od souznící duše – jediného dobrého člověka pro něj – vyloženě zblbnul a jeho slovní průjem nabývá síly Rasťova. Už aby byl konec. Nemám žádného fanouška, dnes je teprve druhý duel, který budí mou pozornost, a tolik debilů ještě k vyhození …. Chjo. :(

177
Lady XL
Reagovat

Sebrat jídlo, pití měl… No za tu dlouhou dobu jsem zaregistrovala snad 2x, že dojili i kozu. Teď je Rado pryč a už ani Kika nestíhá. Ale měla ho zastoupit Nikča… Odebrání Gula není žádný trest pro Gaba, ten je spíš rád,že mu neujídá… A vůbec,dávat tam štěňata,když lidi odchází a tu péči o psa si nepředají… blbost. Ještě tak ta čivava to snese,ale ne hlídací pes. Teď bude trvat,než ho všemu někdo naučí a něco odnaučí..

178
Lady XL
Reagovat

@Jája: předběhlas mne 😁 a líp jsi to vyjádřila! Souhlas.

179
Aža
Reagovat

Jedná se o X extra farmu- @Peťulínek:

180
anonym
Reagovat

@Jája: Gabo se přežral a už není schopný uvažovat, jen se potácí od ničeho k ničemu a žere. Pro něj jsou palacinky důležitější než zvířata, hlavně, aby měl mlíko. Dřív nebyl tak nevšímavý, zřejmě se fakt přežral. Chodí jako mátoha, rychlejší krok mu nehrozí.

181
Jája
Reagovat

Já padnu (smíchy se válím po klávesnici) Gabo obviňuje Rada z ohováraní, vytáhl vyhnitou kauzu rozdělování masa z guláše a zdůvodnil to svou velkou potřebou spravedlnosti. Gabo a co ta včerejší snídaně? Kde je ta tvoje spravedlnost? Aha v hajzlu. :D :D :D

https://farma.markiza.sk/aktualne/1982964_pri-stole-zazneli-vazne-obvinenia-ty-si-pre-farmu-za-cely-cas-nic-nespravil?fbclid=IwAR1xAXuRKS2zhWtaZv49OmdVjMQplhCzm3Sta075WROXSZldFwfKIKXbJJA

182
Svitka
Reagovat

Tak jste to tu shrnuli, máloco můžu dodat.
Snad je to, že klídek a pohodička z předchozího dílu jsou ty tam. Rado má v hlavě chaos, Kika říká, že je zmatený, a od toho se odvíjí řada situací.
(Palačinková aféra byla zbytečně rozvířená. Pochopila jsem to tak, že bylo dohodnuto, že k snídani Nikča udělá palačinky, ale pak se do toho vložili další, především Rado svými příkazy a zákazy, a m.j. Ivet s vařením sulcu…)
Rasťo opět, snad už naposledy, pochlebuje Gabovi.
A nezdá se mi, že Gabo přehnaně kontroloval Radovu práci, jen ho upozornil, že jako sluha nesmí sedět u stolu.
Skalka Amálka se podařila i přes koncepční a realizační rozpory mezi zahradnicemi a tesaři při stavění plotu.
Natáčení videa bylo lehce zábavné, Baška překvapila jako scénáristka a režisérka – amatérka.
Ukázky z dalšího dílu nekomentuji, protože většinou jsou více či méně zavádějící a až vidíme celé souvislosti, vyzní jinak.

183
Lady XL
Reagovat

Řvu tu smíchy,jak ho Rado uzemňoval 😁. Gabo vytáhne starou historii a zapomene,že sám má i z té doby máslo na hlavě. Vždyť říkám,je sobecký,myslí jen na sebe. A ty falešné pochvaly od Rasťa mu dodaly odvahu kritizovat… A stejně neuzná,že pracoval méně,tak jako nerozumí tomu;proč nemohl jíst palačinky i huspeninu…. Myslím,že jemu vyhovuje být FT jen kvůli jídlu,protože se nemusí omezovat a nikdo mu to nemůže zakazovat.

184
Lady XL
Reagovat

@Svitka: Já to pochopila tak,že Gabo kontroluje i to,zda nejí u stolu v kuchyni, protože měl Rado v ruce tu sklenici se smetanou.To pro Gaba znamená jídlo.

185
Jája
Reagovat

@Svitka: Baška je ve skupince, která natáčí a zveřejňuje na YT amatérská videa – zábavné scénky. Bohužel název skupiny už mi z hlavy utekl.

186
Jája
Reagovat

@Lady XL: Bylo by zajímavé zjistit, kolik talířů huspeniny bylo uděláno. Podle mastného kroužku na talíři si Gabo nenaložil. Bylo to ještě za tepla rozděleno Ivetou. A debata o jedovatosti oloupané cibule – nevím, ale ještě žiju. :D

187
Wally
Reagovat

Sulc a palačinky. A vydrží se to řešit dva dny. Jak jsem pochopila včera, tak palačinky měly být snídaně. Sulc měl jen Gabo a palačinky všichni. Tak nevím proč se Marfuša tak rozčilovala. To by všichni byli bez snídaně? Rado pořád zdůrazňuje, že Kikina stála u palačinek hodinu a půl. To by jich musela mít sakra hodně a vypadalo to, že mají po jedné. To samé Marfuša. Mají si vzít dvě pánvičky, plotnu mají dost velkou.

188
Jája
Reagovat

@Wally: Šlo o to, že si Gabo vymyslel na ráno palačinky a přitom (jak bylo řečeno) tam mají hromadu hotového jídla, které si mohli vzít na snídani. Jen Gabo chodil a kontroloval, kolik kdo snědl palačinek a nereagoval na hlášení kuchyně. V podstatě sežral snídani Kikině. Ta se chudák dusila dva dny starýma plackama.

189
Wally
Reagovat

@Jája: A nebyly ty palačinky z toho těsta ze včera, které si vymyslela Kikina s Radem. Proč by to sežral Gabo? Snad Marfuša umí počítat do 9.

190
anonym
Reagovat

@Wally: Protože Gabo potřeboval dvě palacinky, říkal, že by snědl 9 on sám, že je to málo :-)

191
Wally
Reagovat

@anonym: Dokud se nenajedí všichni farmáři, tak sluhové mají smůlu. Takže Rado s Marfušou porušili pravidla. A Radovi to bylo jedno. že jeho milovaná jí jen placky. :D))

192
anonym
Reagovat

@Wally: Když jedna, tak jedna, nemohl tušit, že Gabo sežral sulc a ještě dvě :-) Radovi nevím, nakolik tohle vadilo, do hlavy mu nevidím, ale Gabovi za jeho žravost vyčinil. Což je prd platný, ten stejně sežere na co přijde :-)

193
Peťulínek
Reagovat

@Jája: NakedBananas

194
Jája
Reagovat

@anonym: A to ještě neviděli, jak Gabo snídá svatební dort potajmu, za tmy plnýma hrstma, až mu náplň tekla ušima. A pak „oficielně“ další mohutnou porci dortu, až se i nevěstě zvedaly kachle. :D

195
Jája
Reagovat

@Peťulínek: Jj, díky. :)

196
Peťulínek
Reagovat

Jak už tu někdo psal jde o to, že tam mají tunu jídla. Dosti mě zarazilo odkud měli takové ryby když nikoho nevidíme je chytat a nebyly to nějaký malý rybičky. To mě překvapilo, ale jak to video natáčeli měli plnej stůl nikča palačinky udělala pač gabo ji to přikázal tedy jen jich udělala málo podle gaba ten si ještě do ní rýpl on si totiž gabo představuje, že se mají udělat minimálně 100 palačinek aby měl každej 10 a gabo 20

197
anonym
Reagovat

@Jája: Ze začátku jsem si říkala, když klukovi chutná, ať si dá :-) Jenže předčil úplně všechno, on se o to jídlo, byť by tam měli dost, ještě hádá :-)

198
JanaH
Reagovat

Chulin taky neměl palačinky. A na to, že nezbylo na Kikinu nemohl říkat nic. Byl u dochtora s okem.

@Peťulínek: přesně tak… ryby, kuřecí řtvrtky, papriky, okurky, rajčata atd.

Najednou na konci se bude hospodár kabonit, Evelyn kárat… fakt brzo, stejně to mají farmári na háku.

199
Jája
Reagovat

Pes, který nahání drůbež, byť si jen takzvaně hraje, u mně vždycky dostal po tlamě, nebo za ním něco letělo. Brzy se to odnaučil. :)

200
Svitka
Reagovat

Duel uvidím až někdy zítra, až odeberu dřevo ze skladu.
Odcházím do říše Morfea a obávám se, že celou noc mne budou provázet a strašit oživlé Palačinky a budou svádět lítý boj s huspeninou.
Takže noticka na závěr: vůbec se nedivím, že o palačinky byl zájem, i když jídla měli hafo. Jak už jsem dřív nastínila, přemíra masitých a slaných pokrmů vyvolává (někdy nezřízenou) touhu po sladkém. Dobrou noc!

201
JanaH
Reagovat

@JanaH: a chleba, věčně mají namazané krajíce kupovaného chleba.

Gulka si všímala akorát Deya, občas Záhoráčka. Ostatní ho odháněli jak obtížný hmyz, první Ivet z kuchyně.
Teď chtějí tvrdit, jak moc je jim to líto?

202
JanaH
Reagovat

Robiňo je kikot.

203
Lady XL
Reagovat

Něco nového??

205
Wally
Reagovat

přetláčení vyhrál Rado
přenášení vody taky Rado
almanach vyhrál Rasťo
drhnutí kukuřice vyhrál Rasťo
držení pytlů s pískem na ramenou vyhrál Rado

206
sofa
Reagovat

tak se nam to hezky zacina tridit,jen tak dal. ale stejne je jich tam nejak moc na normalni vypadavani 1 za tyden kdyz to pomalu konci za cca 2,3 tydny,pocitam ze prijdou double duely nebo neco podobnyho,ale vzhledem k financim narkozy spis zauradujou bejvali farmari a vytridi to nejak razantneji

Přidat komentář