Panáček v reality show

Finále, zazvoní zvonec a utrpení desítkové Farmy je konec!

7. Prosinec 2018 | napsal(a): | reality show: Farma X SK

1a

Na začátku slibovali Farmu, jaká tady ještě nebyla. A měli pravdu, takový paskvil asi nikdo nečekal. Celebrity vs. chudina, nová moderátorka, podivné pravidla, zrychlený průběh a ve finále máme poprvé tři adepty na výhru. Peter Harezník, Dominik Porubský a Milan Vysokai stojí těsně před cílovou páskou, kdo ji protrhne jako první? Čtrnáct týdnů jsme sledovali dění na Farmě, čekali, kam až v té absurditě režie zajde, bude to tak i během finále? Kdo získá výhru 75 tisíc euro? Sledujte poslední díl desítkové Farmy a věřme, že jedenáctka se vrátí do starých kolejí.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma X SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 84
1
BarBora
Reagovat

Ja by som odtiaľ snáď utiekla…trapnéé!!!
Čo to malo byť?

Reagovat

Pročítala jsem FB a ani nevím, jestli má cenu se na to podívat.

3
Wally
Reagovat

Viděla jsem 3x asi 2 minuty. A mám jednu otázku. Kam dala Evelyn prsa?

4
BarBora
Reagovat

@Ajda:
Pozri si to, pozri!!! 😂😂😂
Brutal katastrófen

5
BarBora
Reagovat

@Wally:
Niečo suprovē mi ušlo?

Reagovat

@BarBora: Zvědavost mi fakt nedá, snad mi ranní káva nezhořkne.

Dominik mi jako vítěz vyhovuje, mladý a neklidný, snad výhru ustojí a hlavně si ji užije. I když mám obavu, že rodiče budou mít hlavní slovo, ale co, každý to máme nějaké 🙄

7
BarBora
Reagovat

@Ajda:
Len si to pozri, prečo by som len ja mala?😥

Keď sa ľudia z toho zážitku spamätajú, snáď aj pokecáme. 😊

8
BarBora
Reagovat

@Ajda:
Vyhral Milan. Dominik sa nechal obabrať a ešte sa tešil. Ale to je fuk, jeho vec. Ak si chce niečo nechať, tak rodičom dá menej ako Milánkovi.

9
Johana
Reagovat

Tak nevím, trapných momentů a zbytečného natahování bylo neúrekom. Dominik, jako vítěz mi nevadí a snad tu půlku výhry dobře užije. Milan byl dost chytrý, aby si to včas pojistil.
Miša by se měla léčit, tu aroganci už nezvládá.
V minulých farmách dostávali pracanti mimo finálový duel slušnou částku a teď udičku…nemůžu říct, že mě to nepobavilo.
Co mi vadilo nejvíc, byl výběr druhé disciplíny. Absolutně bez fantazie a ještě hrozně nespravedlivý. Peťo to hákování musel absolvovat dvakrát po sobě a Evelyn mu ani nedala čas na vzpamatování tak, jak ho dala Milanovi.
Díky všem tady za milou společnost a na jaře snad opět a zase:)

10
Jája
Reagovat

Mili diviaci ja vam ďakujem za pozornosť….

11
Franz
Reagovat

Souhlasím s článkem, že to byl letos velký paskvil, osobně to pojmenuji, že to byl průser. A finále tomu byl jen poslední hřebíček do pomyslné rakve. Co nám přinesl? Hlavní slovo neměl trojduel, ale veřejné přiznání vztahu Táni a Petra (Táňa zrušila zasnoubení). Petr silně kritizoval nepřející diváky za urážky na jejich adresu. Pořád se uchechtával jako by měl značně upito. Do toho bláznivá Michala která přiznala pokus o blaf na Dominika ohledně svého těhotenství. Do toho trapně vymustrovaná Evelyn, která ani nezvládala komentování. Potom country farmářský popěvek Kamarádů táborového ohně včele s Miklou a další trapnosti, které zcela zastínili hlavní důvod tohoto finále.
Doporučuji TV Markíza, aby práva této RS prodala TV Barrandov. Pan Soukup by to asi udělal lépe.
Dominik si výhru zasloužil a já mu blahopřeji.

12
Maja
Reagovat

Ajda@ Já jen doufám, že rodiče budou mít hlavní slovo ! Výhru Dominikovi moc přeji, ale t on je taková trubka, že by o ni díky “ kamarádům“ brzy přišel. Jinak to bylo celé hrůza hrůzoucí……a proč jsem se nato tedy dívala ? Protože jsem měla Farmu ráda a pořád jsem doufala, že alespoň konec bude lepší a bude mít nějakou formu a pravidla.

13
BarBora
Reagovat

@Jája:
Hej, d i v i a c i na to všetko len neveriaco čumeli.

@Franz:
Peter nie, on je taký, snažil sa ochrániť Mišu a svoju výhru mal v Táni, tak bol rozkokošený. Ale Mišu by som na pár statočných glgov frndžalice tipovala, nekontrolovala sa a bez príkras dala na javo znechutenie. Asi máš pravdu, gro celého finále akoby sa zvrhlo do trápneho vypočúvania Táni a Miši, ale celé to bolo trápne, človek sa ani nevie rozhodnúť, čo viac. Výhra Dominika nebola pre réžiu už zaujímavá. Pár minút duelových disciplín, zvyšok reklamy a priehľadné čakanie na aspoň aký taký počet sms, vyplnenē trápnosťami všeho druhu a retrospektívami.

14
anonym
Reagovat

@Franz: Pan Soukup by pasoval Musila na místo Evelyn a bylo by vymalováno :-D

Dominik jako vítěz je v pořádku, jen nevím, jestli z těch peněz bude něco mít, Milan půl, něco Renátka, zbytek rodiče a může se jít hlásit do další RS.

15
Ajda
Reagovat

@anonym: Ne, ne, konferenciér Soukup by měl další pořád a Musil by byl hospodář a borisovec v jednom 😌

16
anonym
Reagovat

@Ajda: Musil by na Farmě hledal holčičky a chlapečky a trefil by se na první dobrou, má zkušenosti z NV :-)
A Soukup by musel ubrat na gestikulaci, jinak by se RZ z Farmy nehnula a vyhrál by ten, komu zůstane oko.

17
dejna
Reagovat

Tak já sem přidám, co se mi líbilo. Líbil se mi Dominik, jeho nasazení…na jeho souboje bych koukala.
Líbilo se mi, že Táňa měla laskavé oči, což jí ale nezabránilo označit Evelyninu otázku jako hloupou, protože hloupá byla.
Líblo se mi, že Šmahel dostal rybářské vybavení, protože mi ho bylo docela líto a toto byla aspoň malá náplast.
Líbila se mi Karin, protože zůstala svá a vidím ji jako Prochor ve 145.
Jinak to bylo strašné:
Evelyn!
Jak se Mino neustále vrhal na Dominika, objímal ho a nosil!
Evelyn!!
Miša, arogantní štěkna…ona snad neumí normálně mluvit.
Evelyn!!! + celá koncepce večera.

18
dejna
Reagovat

Pokud jde o Petra, nedokážu ho stále vidět, jak o něm tady píše Barbora. Něco mi tam vadí, něco v jeho očičkách, uchechtávání se, v potřebě neustále rychle něco komentovat, reagovat bez přemýšlení – což by zrovna on neměl.
Na Táňu se dívá hezky, připadá mi ale jako její medvídek/pejsek – ona to asi po předchozím vztahu potřebuje, ale kdoví, jak dlouho ji to bude bavit.
Souhlasím, že kdyby se jako první hákoval s Miňem, nejspíš by vyhrál. Tím se mi i potvrdilo, že MIňo nebyl ani zdaleka tak silný, jak o sobě tvrdil.

19
BarBora
Reagovat

@dejna:
Ale veď my sa v popise Petra nelíšime, uchechtaval sa skoro stále, na iných, aj na sebe, atď. Ale nerobil to za chrbtom, ako na kameru, tak aj do tváre, a robil, aj keď ho viac dávali pri rozhovoroch a iných činnostiach s Táňou a hlavne si nevymýšľal sprostosti na druhých, aby z toho niečo vyryžoval. Mne zďaleka tak nevadil ako niektorí iní, v tom je možno rozdiel.

20
Tomáš
Reagovat

Mně se celkově Farma celkem líbila. Neztotožňuju se s tím, že by to byla taková fraška. V něčem to bylo zajímavé a třeba mě to zaujalo víc jak Farma 7 s bývalými farmáři.

KLADY
– zajímavé osobnosti z řad celebrit – Robo Mikla, Šmahel, Ibi. Ačkoliv mi ne každý sedl, tak rozhodně svérazný typ osobností a škoda, že se na to Robo vykašlal tak brzo.
– dobrý casting farmářů. Tady asi nebude každý souhlasit, ale vesměs vybraly dobrý mix lidí. V podstatě každý kromě trojlístku mi přišel snesitelný, což se o minulých Farmách říct nedá. Celkově si myslím, že tam byli letos fakt pohodoví a sympatičtí lidi (srovnej třeba s Farmou 3 a šikanou Maria od té lúzy)
– hezké prostředí, tady jsem asi ovlivněný, že to mám za humny a že jsem se tam byl podívat a okouzlilo mě to, v každém případě příjemná změna oproti horám, které jsou každou farmu

ZÁPORY
– moderátorka, bohužel je neuvěřitelné, kdo se může dostat na tak prestižní a dobře placenou pozici prakticky bez talentu i schopností, vrcholem byl včerejší večer, opravdu amatérské vystupování nehodné nejsledovanější reality show v zemi
– zkrácená doba natáčení, bylo to všechno strašně zrychlené a méně v tomto případě více vůbec nebylo. Naopak, způsob, jak se farmáři vyrovnávají s nastupující zimou a chmurným podzimem byl na předchozích farmách skoro nejzajímavější, tady končili snad ve 20 stupních.
– příliš mnoho farmářů a strašně zrychlený proces jejich vyřazování ve finálovém týdnu. Buď měli začíti s méně farmáři nebo netahat bandity a ten finálový týden vzít se vším všudy a ne letem světem.

V každém případě čísla nepustí a tato Farma byla sledovanější než minulá. Změna byla potřebná a jsem rád, že se uskutečnila. Někde to sice skřípalo, ale snad to do příště zreflektují a s novou moderátorkou/moderátorem (proč ne Šmahel?) uvidíme ještě lepší Farmu. A jsem zvědavý, kdo z celebrit se nechá ukecat.

21
Fixa
Reagovat

Proč vedení TV Markiza alespoň trochu nedbá na úroveň. Evelina se projevovala nejen trapně, ale i hloupě a netaktně. Při takové postavě mít na svých prsách vyšité ornamenty, při takové zadnici mít nabíranou sukni a to ještě tak krátkou, že byl málem vidět děložní čípek, nevím nevím, ale jako komentátorka po celý čas byla trapná a ve finále úplně. Z mé strany a dle mých přátel se dá říct jen jedno FUJ.

22
BarBora
Reagovat

@Fixa:
Žiaľ, Evelýnka veľké pokroky neurobila a včera bola skoro až neznesiteľná a hlúpa. Koncept bol blbý od borisov a ona ho ešte priviedla k „dokonalosti“.

23
Patrik
Reagovat

@Tomáš: Na jednu stranu si umím docela představit že by Šmahel byl moderátorem Farmi 11 , Šmahel umí mluvit je inteligentní a lidský bylo by to zajimávé ho tam mít ale nevím jestli ho markíza chtěla ale určitě by přilákal nové lidi

24
BarBora
Reagovat

@Patrik:
Šmahel študoval komunikáciu a robil aj moderátora. V tomto smere trčal nad ostatnými, hlavne keď bola ostrá a dal si záležať. Z hľadiska Markízy by to nemusel byť zlý krok, mne však za ním srdce nepiští. No, ale asi skôr ako Kvetku, alebo Evelýnu, to by sa však ukázalo až potom.

25
Franz
Reagovat

@Tomáš: Budu oponovat u tvých slov:“zajímavé osobnosti z řad celebrit“
To jako fakt? Pokud vím, tak to jsou všechno takové, no nechci napsat „zkrachované“ celebrity.
Mikla – ožrala a feťák, kterého nikde nechtějí nechat vystupovat, Brychtová, které v TV zrušili pořad a sama nikdy nenatočila ani jeden celovečerní film, Maiga, který ve své rodné zemi nemá na alimenty a na Slovensku dluží na zdravotním pojištění, Šuvadová, který za slávou utekla do USA, kde od roku 2016 nehraje a raději se věnuje pofiderní esoterice a okultismu, Twiinsky, které nikdo v Česku nezná a při zahájení této Farmy jsme jméno Nízlová hledali na Googlu a nakonec Šmahel, zkrachovaný fitnessák, který svůj krach řešil rozvodem.
Tyhle lidi já nepovažuji za žádné zajímavé osobnosti. Jsou to všechno lidi, kteří se chtěli lidem pouze připomenout a ukázat se, že ještě „žijí“.

26
Tomáš
Reagovat

@Franz. Tak, že jsou zajímavé osobnosti, to nemá nic společného s tím, jak jsou na tom teď v životě. Ale rozhodně nemůže říct ani největší hater, že nejsou ničím zajímaví. Jak by jinak mohl taky Mikla třeba být fenomén Superstar1, která nemá v historii RS na Slovensku, obdobu, lidi poslali třeba i milion SMS!! (20% národa), Brychtová se stala tváří kdysi populární relace a točila ji dlouhé roky (je logické, že přišlo opotřebování) a tak by se dalo pokračovat. Nemůžeme čekat, že Markíza dostane na Farmu Taslera, Banášovou nebo Vašáryovou, ale ti, kteří tam byli, v sobě něco mají, díky čemu se stali kdysi tvářemi. A zrovna Miklu bych tak neodsuzoval, měl nesmírně těžké dětství a osud a je třeba mít respekt nad jeho osudem. Nikdo v jeho kůži by nebyl normální, ale stejně mi přijde jako dobrák.
A na tom je postavená Farma, kdo normální by opustil svou práci a život a šel 3 měsíce někam, kde nemá kontakt s realitou. Vždy jde o svérázy, jde jen o to, jestli jsou to dobráci nebo hajzíci. Šak, kdo v které Farmě měl doma manželku a šťastnou rodinu, pak člověk nemá potřebu se třepat na Farmu. To se počítá automaticky. A mně osobně se líbilo, že tohle byla snad první farma, kde nebyl homosexuál. Nejsem homofob, ale ti zástupci 4% komunity, co byli v minulých farmách, jim dělali spíš ostudu a byli tam nasilu.

27
stofa
Reagovat

Strašně TRAPNE ! Nejhorší co mohlo být !!!!!!

28
Ajda
Reagovat

Opravdu tam byly celebrity nějakým oživením, změnou k lepšímu? Plno jídla, pohodlíčko, chlast,… Z chudých se stávali bohatí a rázem byli na ránu. Víc se mi líbí, když jsou si všichni rovni a hlavně když se dodržují pravidla. Tady snad žádná ani nebyla, rozdělování mincí a hodnocení úkolů podle sympatií, výhrůžky vyřazením bylo jen směšné bububu. Duely byly dlouho fraška. Evelyn měla nadějný začátek, ale tam i zamrzla a kromě naučených vět nic nepředvedla.

29
anonym
Reagovat

Tak jak byla trapná celá Farma bylo trapné i finále, Evelyna vystřídala spartakiádní úbory, celebrity, které téměř nikdo nezná si pochválili práci v šoubiznisu, Mikla zapěl cosi poplatného Farmě a ještě byl celý vedle za tuto možnost, celebritky jako vymalované. Maigu naštěstí Evelyna zarazila, nebo by žvatlal do soudného dne.

Miša snad měla naváto a Petr mi taky nepřišel ve formě.
Překvapil Milan, na to, jak se předvídala jeho síla, nikde nic.
A ani človíček malého vzrůstu nechyběl, hotová Pevnost Boyard.

30
anonym
Reagovat

@Tomáš: Mikla možná byl fenomén Superstar jedničky, měl fůru hlasů zřejmě proto, že to byla jednička :-) Jak je vidět, skončil na Farmě a s popěvkem poplatným Farmě.

Herečky, čo bolo to bolo, taky žádná sláva, fitnesák, který nemá kšefty tudíž ani peníze. To jsou celebrity? Já znala Maigu z Fontány, už jsem na něj dávno i zapomněla a Miklu jsem si připomněla superstar, jinak nic, ani obraz ani zvuk. Markíza tam narvala, co se jí podařilo splašit. Mikla měl tvrdé dětství, alespoň o tom píše on, že je hodný člověk může být.

Co se týká 4%, nejsem si jistá, že tam někdo takový nebyl :-)

31
Prochor
Reagovat

@Ajda: Mně by se líbil návrat k původní koncepci, kdy práce slouží k obživě. Nejdřív musí farmáři vytvořit podmínky pro zvířata a pak je dostanou a tím získají suroviny pro přípravu jídla a na výměnu. To se asi nejvíc podobá podmínkám budování farmy i když je to jenom hra. S rostlinami je to potíž protože každá má příliš dlouhou vegetační dobu. Dá se to ale nahradit sklizní . Třeba sklizeň obilí ve IV.řadě. Hlavně by se mělo vyžadovat dodržování rovných pravidel a zavést případné tresty. Samozřejmě vyměnit moderátora (myslím za lepšího). Jestli nějaká inovace tak bych zkusil vymyslet nové disciplíny pro duely. Soukromé hovory na kameru ve kterých farmáři odhalují pouze pro diváky svoji strategii by se neměly dostat k druhým farmářům což se to stalo osudným například Janě Hrmové.

32
Wally
Reagovat

Včerejšek jsem neviděla, ale jediné plus na FX vidím v nonstop nošení portu. Bylo jim aspoň trochu rozumět.

VIPky jsem fákt neocenila. Nikoho jsem neznala. (Ano je to můj problém). A tak jsem k nim přistupovala jako k normálním hráčům. A Evelyn byla ještě tragičtější než v průběhu? Nebylo to přímým přenosem. Ty všechny stoly, hry o imunitu a duely mohli Borisovci přetáčet do aleluja. A teď to musela dát na první dobrou.

33
BarBora
Reagovat

@Wally:
S tými prsami si asi mala pravdu, nejaké menšie boli, alebo mala predtým push-upku😊
Evelyn stratila, Šmahel nabral, nemal nejaké naducanē líčka? Aspoň sa mi to tak zdalo.

Evelyn nech radšej robí komičku, na moderovanie nemá vlohy, ani mikrofonický hlas, bolo to dosť utrpenie ju počúvať, ani zvukári sa nevyznamenali, o to to bolo horšie.
Tzv. finále bola komédia, keď jeden zo súperov sa ide zblázniť od radosti, že jeho tzv. súper ich tam morduje. Alebo inak povedané, ako silák Miňo k 30-im tisícom prišiel. A ako chumaj Domino o ne prišiel. Zdá sa, že sa ešte stále neprebudil.

34
dejna
Reagovat

A nevíte někdo, kolik dostane skutečně? Těch 75 se zdaňuje, ne?

35
BarBora
Reagovat

@dejna:
Na FB niekto rátal, že v čistom to bude necelých 60 tis. Presný údaj si už nepamätám.

36
Prochor
Reagovat

@BarBora: Co je to platné když všechno sbalí rodiče pro které byl Domino jenom na dovolené a kdo má za něj doma pracovat? Tak už se jim vrátí zpátky domů do roboty a snad budou jeho rodiče rádi alespoň za peníze, které Dominik přinese z té „dovolené“. Bylo by to k zasmání, kdyby to nebylo tak smutné.

37
Tomáš
Reagovat

Hateři můžou naříkat, jak chtějí, ale čísla hovoří jasnou řečí. Asi to nedělají tak špatně, jak tu každý vypisujete.

https://mediaboom.sk/nezaradene/markize-sa-experiment-s-novou-farmou-vyplatil-desiata-seria-posilnila-vo-finale-na-rekorde-medzisezonne-po-rokoch-narastla/

38
Tomáš
Reagovat

Vynikající čísla, když si uvědomíte, že ve finále nebyl Šmahel, který by to zvedl o další dvě procenta minimálně a že to bylo dopředu nudné. Souboj kamarádů a nevýrazného Petera, který byl bez šance…

39
Jája
Reagovat

@dejna: Daň z příjmu 19%, zdravotní poj. nebo sociální 14%.

40
Jája
Reagovat

@Prochor: Tak si to myslím i já, když i to zabíjení prasete čekalo na něj – přece to nebudou dělat oni? :((

41
Prochor
Reagovat

@Tomáš: Až na to, že se tu vypisujeme většinou o tom, jak je tahle řada špatná :-)))

42
Jája
Reagovat

@Tomáš: Pro mne sledovanost u Farmy není důkazem úspěchu – lidé se dívali už jen ze setrvačnosti. Pro mne jsou jasná čísla v SMS, což bylo ubohé. Vzpomeň na bývalé farmy a pošty SMSm které šly i přes 100 tisíc.

43
anonym
Reagovat

@Tomáš: Někdo rád holky někdo vdolky. Pro tebe jsou rozhodující čísla, desítka se ti líbila, v pořádku.
Jsou tací, kterým se desítka nelíbila, případně líbila daleko méně než Farmy předešlé.
Čísla nejsou všechno a nijak zvlášť se nárůst od devítky neprojevil.
Je pravda, že Šmahela lidi přitáhl, takový exot se vidí málokde, zviditelnil se snad dost, otázka je, jestli mu to k něčemu bude a může být rád, že se do finále nedostal, Dominik by s ním stodolu zametl stejně jako s ostatníma :-)

44
Tomáš
Reagovat

@Jája: Počty SMS musíš zařadit do kontextu. Počet byl zhruba srovnatelný jako při přecházející Farmě a tentokrát byl malý, protože bylo v podstatě jedno, jestli vyhraje Dominik nebo Milan a vědělo se, že Peter dostane málo. Kolem sto tisíc SMS přišlo třeba při Farmě 8, ale to bylo dané tím, že zrovna perfektně vyšel souboj na Mira vs Dávida, což bylo na ostří nože a pro lidi byl Miro hvězda a jakoby potřebovali to zadostiučinění za ty ústrky, to samé Mário při Farmě 3, kterému lidi poslali 100 tisíc hlasů. Teď se lidi nechovali k nikomu tak jako hyeny, tak tam nebyla žádná obět. Ale být v tomto finále Šmahel, přijde daleko víc SMS.
@anonym V dnešní době je úspěch, když čísla rapidně neklesají. Lidi mají milion možností vyžití. Když čísla stoupají, je to znamení, že jdou správným směrem. Dívat se ze setrvačnosti každý den večer? Tak to těch lidí lituji, že nemají nic lepšího na práci, než si každý den kazit večer, když se jim to nelíbí. :)

45
Tomáš
Reagovat

Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že se měli víc dodržovat pravidla, dávat tresty a víc hladovat. Ale dokážu si dobře představit (a Ibi to částečně naznačil), že to všechno bylo jemnější než minule kvůli celebritám. To je i podle mě důvod, proč Farmu ukončili před nástupem opravdové zimy. Tento důvod je pro mě akceptovatelný a taky bych přivítal, aby příští Farma byla drsnější a striktnější a odehrávala se fakt až do konce listopadu. Uvidíme, jestli se k tomu vrátí. Na každý pád se určitě vrátí na hory, kde už v říjnu není vlídné počasí.

46
anonym
Reagovat

@Tomáš: Být tam Šmahel, tak sms bude daleko víc z prostého důvodu, fanynky od 15 do 80, pokud ještě udrží telefon v ruce a budou mít kredit se přetrhnou :-)
Klidně polituj, ono je to stejně každému jedno :-)
Farma je jedna z RS, kterou skutečně lidi sledují i vzhledem k Farmám předcházejícím.

48
BarBora
Reagovat

@Tomáš:
Hladovať určite nie, na to zvedavá nie som, ale jedlo si viac zaslúžiť, toto bola selanka oproti predchádzajúcim farmám a jedla mali o mnoho viac. Žiadne pravidlá, odchádzanie ako sa hodilo, darovanie životov, vymýšľanice v priebehu hry, až príliš stereotypné predstavovanie hráčov, atď. Nemalo to hlavu ani pätu, kde je šupinka a kamienky? Finále…úbohosť, ani sa nesnažili o nejakú korektnosť, proste to bude Dominik a hotovo, ešte aj tie ľadové panely vytiahli z ľadu D+M skôr, ako Petrovi, aspoň to tak vyzeralo, treba si ich všimnúť…atď.

Sledovanosť? Veď nie je čo v telke pozerať, stále a všade sa to opakuje do zblbnutia. Ešte aj Viasať, Spektrum a pod. Farma je predsa len nejaké spestrenie a asi aj naozaj pomohla hystéria okolo Šmahela.

Návrat k pôvodnej schéme, snáď duely zmeniť, o to sa aj teraz pokúsili, to bolo asi jediné, čo sa mi páčilo, postup na 3 vyhraté, v disciplínach dať možnosť postupu aj menej fyzicky zdatným hráčom.

49
BarBora
Reagovat

@Prochor:
Ale tú „dovolenku“ si Dominik presadil. A vždy radšej rodičom, ako Milánkovi.
Tí do neho v živote niečo investovali, Milan ho len použil k vlastnému prospechu. Navyše, nemyslím, že by to bolo až tak zlé, príde to na jeho účet. Z Dominika mysliteľ nikdy nebude, ale tvrdohlavý je dosť. Skôr si myslím, že nejaké vedenie potrebuje a radšej od rodičov ako kamarátov, aby neprišiel aj o ten zvyšok.

50
Prochor
Reagovat

@BarBora: Aby měli šanci i méně fyzicky zdatní hráči. O tom jsem přemýšlel, ale jak to udělat. To by nemohly být silové disciplíny. Třeba v Survivoru když se bojuje o individuální imunitu tak některé disciplíny jsou silové a soutěží všichni od mladých děvčat po mohutné svalovce padni komu padni. Ale zase v Survivoru mají šanci ti slabší aby silné hráče vyloučili ještě před sloučením, což ve farmě nelze. Takže asi to bude tak, že vždy budou mít výhodu siláci jako letos Dominik nebo před tím hromotluk Šimon.

51
anonym
Reagovat

@BarBora: Rodiče nejspíš ví, jaký je a že potřebuje „poradit“. Taky by se mohlo stát, že všem z Farmy poplatí dluhy a že jich tam je a bude mít kulovku :-)
Hladovat určitě ne, ale sežrat každý týden sele a ještě kňourat, že není kuře a že chybí sukor a med je na palici.
Ve finále byl hovor s Katkou, která si musela kýblem splachovat hajzlík a jídla moc nebylo. Holka si Farmu popletla s pobytem all exclusive v režii Markízy, ale co víme, třeba měla slíbeno :-)

52
Prochor
Reagovat

@anonym: To je pravda. První si Domina na peníze zabukoval Milan a hned za ním ve frontě by stála Renata.

53
BarBora
Reagovat

@Prochor:
Už teraz bol náznak, boli dané disciplíny a určovalo sa poradie. Lenže šikovnosť sa niekedy účelovo dala ako silová… Úplne spravodlivé to asi nikdy nebude, ale ak im tam dajú dvojmetrovēho siláka, na ktorého nikto nemá a duel -preťahovanie, hákovanie? V piatok bol Peter 1.-ý v pílení debny a pohorel v búchaní do ľadu. Pílenie je kombinácia sily, ale aj techniky, tak nech to dajú ako povinnú disciplínu, napríklad. Tam má šancu aj oveľa nižší človek oproti rambovi. Ono by sa to nejak +- dalo, lenže borisovia si chcú nechať možnosť kontroly nad dejom.

54
anonym
Reagovat

@Prochor: :-DD taky si myslím.

55
BarBora
Reagovat

@anonym:
Presne tak, už to delenie na polovicu, kdesi uprostred Farmy, o niečom hovorí. Domino ešte rodičov nad sebou potrebuje. Milan je vykuk, nie kamarát.
Po pár týždňoch niekomu takmer neznámemu sľúbiť polovicu, lebo rečičky…ach jaj. Milan bol slabý už vo vyraďovačkách, vo finále nestihol do konca duelu ani debnu rozpíliť…veľký stolár.

56
anonym
Reagovat

@BarBora: A přesto ani jednou v duelu nebyl, natolik z něj měli obavy, že je silný. Tomu se říká taktika, která vyjde.

57
BarBora
Reagovat

@Prochor:
Keď nič iné, aspoň na školenie k Milanovi bude Renátka chodiť. Vraj sa budú stretávať aj po Farme, bol jej tam najbližší😁. Ale počula som to len od nej, či aj Milan bude mať záujem…nie som o tom až tak presvedčená.

58
BarBora
Reagovat

@anonym:
Nebol, ale Dominika posielal😁. Peter urobil taktickú chybu, mal dať na Táňu a sluhom zvoliť Milana. Ona by nevyletela, síce by sa nestal 2.-ý x FT, ale možnosti úniku ešte mal. A ešte aj diváci ho za Šmahela o to viac znenávideli😂

59
BarBora
Reagovat

Hm, čo myslíte, dá nakoniec Dominik celú polovicu?
Po finále to síce potvrdil, ale na začiatku odpovede zaváhal.

60
anonym
Reagovat

@BarBora: Rozhodovat budou rodiče :-)

61
BarBora
Reagovat

@anonym:
Snáď áno. Ale je tam ten sľub. Poľahčujúce okolnosti by sa našli, mne sa tiež nepáči, ako starý vychytralý cap zneužil mladého, naivného prostáčika.

62
Aža
Reagovat

@BarBora: Také jsem si dost dlouho myslela, že
se Milan navěsil na Dominika z vidiny zisku. To je ale jeden pohled, když déle přemýšlím, zdá se mi, že bylo pro Domi jen dobře, že se celou farmu držel Milana.
Hodně se od něho přiučil v řemesle a byl veden k práci na farmě. Možná Dominik bez
pevného Milanova vedení by končil v partičce Pohodičky, Xeny a Míši, kam by to vedlo
raději nevzpomínat. (Dělit by se musel stejně).
Takže, tak zcela bez zásluh Milan penízky nedostane.

63
Prochor
Reagovat

@BarBora: Já myslím že jestli dal Domino slib, tak mu peníze nabídne. Ale jestli je Milan charakter, tak by je měl odmítnout.

64
BarBora
Reagovat

@Prochor:
Keby bol Milan charakter, o polovici by reč ani nebola. Videla som len šot, kde sa pýtali D, či sľub platí, ale Milana, či ich aj vezme, nie. Sám by mal povedať, že D. od sľubu oslobodzuje.
D je trdlo, nikdy nič také sľúbiť nemal, teraz ako z toho von?

65
Ajda
Reagovat

Sliby se mají plnit, měl by se rozdělit. Vyhrát Milan, platilo by to taky. To je ta sázka na jistotu, mít alespoň půlku, když ne vše.

66
BarBora
Reagovat

@Aža:
Dominik pracuje na farme a učil tam on druhých.

Milan D používal na svoje taktiky a prečo hneď delenie na polovicu? Po pár týždňoch takí kamaráti?
Na farme neboli len trojka a Milan, ale keby aj Milan, dobre, ale deľba hneď a na polku? Videli sme, aký je Milan čajíček, on potreboval Domina a nie naopak. Keby trojka od neho hneď chcela delenie, písala by som to isté, čo na Milana.

67
BarBora
Reagovat

@Ajda:
Áno, sľuby sa majú plniť. Aj tie rodičom. Čo teraz?
Nakoniec, je to ich vec, len mi je D ľúto.

68
Johana
Reagovat

@Aža: souhlasím s tebou. Kdyby se začali domlouvat na rozdělení výhry ke konci, kdy Dominik v soutěžích začínal být úspěšnější, tam bych to na Milanovu vyčůranost i viděla, jenže oni se na tom domlouvali docela brzy, kdy ještě nebylo vůbec jasné, kdo z nich má větší šance na výhru.
Asi jsem naivní, ale Milanovi bych věřila, že by se dělil a že to z jeho strany není jen čistě zištné přátelství.

69
Aža
Reagovat

@BarBora: Milan si vystavěl taktiku hned jak se po
farmě rozhlédl. Je velmi mazaný a spočítal si, kdo se dá zpracovat v jeho prospěch.
Byl to Dominik. Také jsem Milanovi zpočátku zazlívala jak se falešně k D stavěl a do
očí mu lichotil. Dokonce jsem si říkala, jak mu Domi skočil na špek, že ho použije ve
svůj prospěch.
Byla to pravda, ale zdá se mi, že se mezi nimi vytvořilo pouto, Dominik ho má rád. Asi vedle sebe potřebuje vždy někoho zkušenějšího.
Ještě poznámka, nezdála se vám Katka Brichtová poněkud přetékající v květovaných
šatech, nějaké kilo přibrala, nebo měla malé šaty….:)))))))

70
BarBora
Reagovat

@Johana:
Bola by som rada, keby si mala pravdu. Ibaže Milan vedel ohodnotiť svoje,aj Dominikove šance. A hneď na začiatku povedal, že z jeho strany je to taktika, na rozdiel od D., ten to bral úprimne.

71
Ajda
Reagovat

@BarBora: Z toho plyne, že se nemá slibovat, co nevím, jestli budu chtít splnit. Takových dohod už bylo, jen tentokrát to vyšlo a co teď?!

72
BarBora
Reagovat

@Aža:
Veď hej, Dominik ho má rád. A Milan Dominika asi tiež, ale to tam skoro vsetci. Ale D mal nastúpené na víťazstvo od začiatku, Milan bol len jeden z radu, až na schopnosť manipulovať a vymýsľať si, tam bol bezkonkurenčný.

73
anonym
Reagovat

Sliby se plnit mají, snad Dominik nenasliboval i jiným :-D

Celou Farmu se Milan vezl na Dominikovi, a Dominik za něj udělal špinavou práci, např. pálení „tří zlých čarodějnic“. Udělal si z něj poskoka a vykonavatele svých nápadů.
Dominik je pracovitý kluk a Milan ho nemusel nic učit, jestli dělá v lese, není žádné ořezávátko. Na rozdíl od Milana, který se zpotil jako čuně už před hákováním, jen o tom slyšel. I díky Dominikovi si ostatní mysleli, že Milan je nepřekonatelný silák.
Přesto si myslím, že Milan není zlý člověk, vybral si svoji cestu Farmou, naštěstí Dominik nijak neutrpěl a Milan taky ne :-) A třeba kamarádi zůstanou.
Vždyť i Dominik pomohl Milanovi, kdyby spolu nepaktovali, Milan by se nezbavil Renátky, věšela se na něj jako na věšák :-)

74
BarBora
Reagovat

@Ajda:
Toť, toť😊.
Možno sa dozvieme, ako to dopadlo.

75
BarBora
Reagovat

@anonym:
Ona sa len tak nevzdá, chystá sa udržovať kontakt.😀

76
BarBora
Reagovat

@Aža:
Udrela zima, nie len Brychtová nabobtnala. 😊

78
Prochor
Reagovat

@Ajda: Chyba je už v tom, že dohoda o dělení výhry se netrestá tak jako v Survivoru, kde se za takovou dohodu vylučuje ze hry. Taková dohoda degraduje celou soutěž. Ale je fakt, že na farmě nic takového neplatí a co není zakázáno, to je dovoleno. Příště se tak mohou všichni dohodnout hned na začátku že si rozdělí výhru rovným dílem a nebudou vůbec soutěžit.

79
BarBora
Reagovat

@Wally:
Dík, bez tvojho odkazu som sa nechystala sa tým zaoberať. Niečo som už pozrela, Ibi na to pozerá dosť osobne, ale predsa je to len pohľad z druhej strany opony, niečo sa človek dozvie.

80
BarBora
Reagovat

@Prochor:
Áno, a počas duelu by Evelyn musela zvyšok farmárov budiť. Kto fandí A? Halóóó!

81
dejna
Reagovat

Barbora, Jája – 35, 39: Dík. :)

83
Aža
Reagovat

@Jája: I tobě krásné vánoce a v Novém roce 2019
pevné zdravíčko.

84
anonym
Reagovat

@Jája: A mně se oba líbí, hlavně ať jim to vyjde.

Taky přeju hezké svátky.

Přidat komentář