Panáček v reality show

StarDance 2015: Hvězdní králové i králíci – finálový večer (rekap 2. část)

21. Prosinec 2015 | napsal(a): | reality show: StarDance

SD7-1000028Letošní ročník StarDance našel své vítěze. Byl o dva taneční večery delší než předchozí. I finálový večer byl delší a obsáhlejší a tak to, že jsem se s rekapem nevešla, je asi taky nasnadě. Vítejte u druhé části románu o tom, jak se Králem parketu nestal králík jmenovaný Pejsánek, ale Maruška s Knírkem.

První část rekapu zde: klik

4. finálové kolo – freestyle

V minulé sérii, byl freestylový tanec zlatým hřebem nejen finálového večera, ale i celé série. Čekat něco podobného jsem se letos ale přece jen neodvážila. A to přestože jsem se těšila, jak to pojme duo LuLu a přestože jsem věřila, že Zelindovci to mají už předem jaksi v paži.

SD 6 Lukáš Pavlásek + Lucie Hunčárová

Jak Myšička s Pejskem vařili, aneb chceme jednu desítku
Vařili, vařili, tu vzali to a tu zas tamto, mléko s moukou se pěkně spojilo, ale to jivové vejce byl pukavec. Vtipnou kaši jsem dneska si nejedla, ale snad mi to odpustíte. Lucii, jako většině hezkých holek, pánský styl – oblek velmi slušel. Na parket dorazili rozjuchaní a vypadalo to, že si užijeme dovádivého trsání. Jenže Lucka pojala nápad, že i tady je třeba tančit nějaké pravidly a rytmem svázané kroky. Lukáš už na to ale asi nebyl naladěn (o zkouškách a generálce to prý dával) a jive zkonil. No, vytrestala se holka sama, ale zas si alespoň procvičila umění improvizace, když Lukáš nebyl tam, kde jej očekávala a byl tam, kde jej naopak vůbec neočekávala. Ale radost z toho, že jde o jejich poslední soutěžní tanec z nich přímo odkapávala a z mnoha diváků i porotců zřejmě též. Lukášovo taneční snažení se tímto uzavřelo tak nějak do kruhu, což mě sice nemrzí, ale mohl svým „noblesním Antíkům“ víc vytřít zrak.
SD7-10-Lukas-free
Co dokopal na parketu, to dohnal v rozhovoru. Na kabelku s čivavou od Lukáše módní ikony si ráda počkám :-)

Porotci hodnotili všichni vlastně podobně. Ten zatracený jive, co nebyl jive se na rozdíl od ostatního křepčení nelíbil nikomu a všichni se shodli i na tom, že to byl Freestyle tak trochu svatební. Ve tři ráno. Jen Radek Balaš byl zase příkrý a nevtipný. Prý čekal větší originalitu.
Hodnocení poroty: R-5 D- 5 B-5 CH-6 = 21

SD 5 Jitka Schneiderová + Marek Dědík

Haló, tady Marek s gumou
V medailonku Jitka prozradila, že tanec vznikl jako reakce na rekvizitu, s kterou Marek přišel, a všechno se podřídilo nápadu, který z toho vyplynul. Nemínili prý dělat nic vtipného, protože sami vtipní nejsou a tak to pojali, jako tanec. Rekvizitu, ale neprozradili.
SD7-10-jitka-free
Jen jak se objevili na parketu, bylo jasno, že půjde o tanec z ranku výrazových. Oba bosky, Jitka v prostěradélku, Marek v tričku a rozdrbaných džínách. Po pár vteřinách se objevila i ona zásadní rekvizita. Oba byli v pase spojeni gumou jako na lonži. Tanec měl myšlenku, navíc s nabízejícími se mnohou analogií jejich účast v SD, ale já s tím měla trošku problémek. Jitka není Anička Polívková a tak mě námětem i jeho ztvárněním vlastně trochu zaskočila. k Jitce mi nešly některé figury, raději bych viděla sportovně civilní pohyby a do baletní moderny, bych to uměle netlačila. Ale. Technicky to asi nebylo nijak snadné, Jitka se skutečně snažila a po několikeré opakovačce jsem smířlivější, protože oni sami to přímo jako hluboké umění nebrali, i když Jitka své zalíbení v moderním baletu Jiřího Kiliána zmínila. Přišel prostě nápad a s tím se poprali. A taky jsem si uvědomila, že jsem si vlastně předem vůbec nedovedla představit, co by asi tak Jitka mohla jako Freestyle zatančit a jediné co mě napadalo, tak něco na Matrix.

Jan Révai si samozřejmě nejdřív s gumou trochu zažertoval, ale pak ocenil hlavně technickou náročnost. Tatiana byla unesena nápadem i provedením, kde se skloubilo herectví s tanečním uměním a bylo to krásné. Balaš básnil o dokonalém freestylu a pokusu o baletní umění. Také viděl všecky ty myšlenkové přesahy a nadšeně si cenil předvedení harmonie. Zdeněk Chlopčík to na konec trochu uvolnil. Bylo to nádherné. Už prý viděl mnoho mužů utáhnout ženu na nudli, teď poprvé na gumě. Marek si ale prý gumy nosil na tréninky už jako mladíček.
Hodnocení poroty: R-10 D- 10 B-10 CH-10 = 40

SD 7 Marie Doležalová + Marek Zelinka

Jsem šedá myš – úředník, kdo je víc
SD7-10-agenti-007hic
Marek s Maruší v medailonku překvapili, jak těžce a dlouho tohle originální dílko vznikalo. Nakonec prý vznikl nápad svázaný úředník a oba šli do parketu s tím, že tentokrát i Marek už váhá, jestli to není moc ujetý.

Není! Tedy alespoň pro mě. Pro mě je to druhý nejlepší freestyle všech dob, já na takovéhle věci trpím. Ale abych neurazila pravověrné tanečníky a skvělé freestyle prvních 4 řad SD, tak v kategorii čistě netanečních, protože s těmi tanečními jsou takovéhle kreace jen těžko poměřitelné. Jestli byli Maruš a Marek v něčem v průběhu soutěže naprosto dokonalí oba dva, tak v tomhle úžasném čísle, jak vystřiženém z šedesátkových komiksů. Nevěděla jsem, jestli se mám dřív smát nebo otvírat oči dokořán nad záplavou úžasných momentů. Tady Maruška neměla nejmenší problém držet „krok“ a patřičný „gezicht“, protože to spolu s Markem tvořila a měla to pod kůží. Jak by řekla před časem jedna má neteř – boží. A možná to i řekla, i když už to jinak pár let neříká, protože se na Zelindu nejspíš taky dívala.
SD7-10-marus-free
Dokonce i Marek se neudržel a využil jedné figury k vtípku o tv zprávách a pražské primátorce.

Tatiana Drexler se usmívala a byla okouzlena rozmanitostí nápadů. Nejvíc ale byla unesena z rytmiky chodidel, z minimalistické formy, která byla tak náramně působivá. Radek Balaš si pochválil, že už dříve řekl, jak jejich síla je v divadelnosti a poděkoval za poctu Bobu Fosse (snad nechtěl neznalce navést na Markovy inspirační zdroje některých figur). Zdeněk Chlopčík se také rozplýval a Jan Révai poděkoval, že předvedli něco víc než tanec, něco úplně jiného než všechny dosavadní freestyle.
Hodnocení poroty: R-10 D- 10 B-10 CH-10 = 40
SD7-10-tabulka-3
Tak takhle to dnešní soutěžení tedy dopadlo a od teď už to bylo jen na nás lidech u obrazovek. Mnohým se asi strachy úžil dech, protože situace se s dělením prvního místa se nezměnila. K hlasování zbývalo jen pár minut rekapitulace a dalším sms byl úředně a s úsměvem zatnut tipec.

Na vydýchání jsme dostali možnost si zase užít napřed finalistů v nejzábavnějších momentech, které je na cestě soutěží potkaly a pak všech letošních účastníků ve společné choreografii tance s vánočním stromečkem a dárečky. Bylo to sice trošku neuspořádané, ale mile rozverné a ve StarDance snad poprvé vánoční.
SD7-10-spolecny

Rozhodnutí

Okamžik, na který všichni tak čekali je tady a Lukáš Pavlásek příznačně nemůže najít pod záplavou konfet značku, na které má stát, Tereza jej napřed nenápadně rukou naviguje, pak už se všichni usmívají a Lukáš stále drhne botou podlahu a hledá ten magický bod. :-)))

Chvíle napětí mi nebyla nijak moc dlouhá. Tři páry se zdály být především potěšeni, že jsou tam, usmívaly se a nikdo se viditelně netřásl.
SD7-10-bronzova
Třetí stupínek bedny letošních vítězů obsadil – a ustoupil do neosvětleného pozadí

Lukáš Pavlásek a Lucie Hunčárová

Teď bylo vidět, že si holky přece jen oddychly, ale obě se zároveň asi začaly trošku bát, která z nich bude ta druhá, jejíž jméno vlastně vůbec nezazní, protože oznámena bude vítězka.

Marie Doležalová a Marek Zelinka

SD7-10-zlato

Maruška dlouhý potlesk kvitovala slovy „ty vole“,ale to úzkoprsé strážkyně noblesy možná přeslechly ;-) (ono bylo dnes z ruchovek slyšet různé)

Druhé místo letošní řady StarDance tedy obsadila ta, která vteřinku možná doufala a napínala sluch, protože jména vítězného páru vyslovovali Marek i Tereza zároveň, ale každý začal u jiného křestního a to mají oba taneční partneři stejné

Jitka Schneiderová a Marek Dědík

Lucie poděkovala celému štábu, ale hlavně Lukášovi, že to s ní vydržel, protože v posledních dnech už na něj prý byla moc tvrdá a protivná. Lukáš se nechal slyšet, že jej tanec začal bavit a už má domluveno, že když bude mít chuť, tak si někdy přijde chvilku zatrénovat. Prý je rád, že je třetí, protože humor trošku předstihl realitu a kdyby byl první, tak by byl první zlynčovaný taneční mučedník.

Jitka poděkovala nejdřív Markovi za pět měsíců prožitých ve šťastném tanci, pak poděkovala rodině a dcerce. Marek poděkoval, naopak Jitce, že přestože byla dobrá od začátku, celou dobu makala.

Maruška nejdřív poděkovala manažerovi soutěže, hlavnímu dramaturgovi a tanečnímu poradci za to, že jí vybrali za partnera zrovna Marka Zelinku, a pak samozřejmě Markovi, že na ni byl tvrdej a přitom ji dokázal provést soutěží tak, že je to bavilo.

Samozřejmě se děkovalo ještě dále a dále, děkovali všichni všem a závěrečného tanečku si nikdo pořádně moc neužil, ale to už je jedno, nejspíš to následně už bez kamer napravili.
Mně zbývá než taky začnu děkovat napsat už jen poslední resumé.

Sedmý ročník StarDance byl dobrým ročníkem

SD7-10-Marie
Máme Královnu a Krále parketu, kteří si to nejvíc zasloužili. Do soutěže tenhle pár přinesl svěží vítr neotřelých choreografií a zážitků. Marek je naprosto úžasný, ale bohužel asi hůře opakovatelný v nějaké další řadě StarDance. Najít pro něj partnerku totiž může být docela těžké a trápit jej vedle někoho, kdo na jeho řeč neslyší, by asi nebylo fér. Ale budu se ráda mýlit, protože bych jej ještě moc ráda viděla v SD nejen choreografovat, ale i tančit. Maruška mě celou řadu bavila, jen někdy víc a jindy míň. Odvedla strašně moc práce, skvěle se zlepšila a ve finále byla Markovi už skutečnou partnerkou. Pro mě by mohla akorát vypustit všecky ty diblíkovitý cukrbliky, kuky a smíchy, nějak mi to u skoro třicítky evokuje zadrhlou pubertu a programové hraní na strunku obdivně užaslých nanynek fanynek a fanánků. Ale to je její věc, já si ji podle toho jen zařadím. Přes všechno, co není můj osobní šálek kávy, působila lidsky mile, nenafoukaně a se vší její snaživostí jí to vyneslo nad všechny soupeře a soupeřky. I u mě. Markův podíl je ale na jejím úspěchu naprosto zásadní. A už jen malý dodatek, doufám, že Marie svůj úspěch ustojí a že to ustojí i její příznivci. Už tak je Marií na můj vkus tapetováno na každém rohu na hranici únosnosti. Není svatá ani geniální, jen šikovná a v jistých sférách a okruzích se umí se dobře prodávat. Tak ji nám, tolik nepojašeným, prosím nezhnuste.

SD7-10-Jitka
Jitka měla skvěle nakročeno už od začátku, ale bohužel neměla tak skvělého choreografa za partnera. Je pohybově velmi nadaná a je cílevědomá i pracovitá. Pro část diváctva svou cílevědomost ale neumí dost skrývat a leze jim nepříjemně na povrch. Jako uměřená ťuňťa by tolik neprovokovala. V téhle souvislosti by mě zajímalo, zda si ti, kterým tolik nesedí všimli, že finále po „bojové“ stránce předem tak trochu vzdala. I ona nejspíš chtěla vyhrát, ale nehrotila to. Na jistotu uspokojení, že to má v suchu u ní nevěřím. Předvedla pár skutečně pěkných tanců a finále si spolu s Marií za výkony zasloužila nejvíc. Já ji v StarDance viděla celou dobu ráda. Mrzelo mě, když se neudržela a přitlačila moc na afektovanost, mrzelo mě, že ji mužská část poroty trošku připískávala a proto jsem v rámci své pifky dnes na oplátku nešetřila mistra Balaše. Odklon přízně u Jitky ale dokážu pochopit, sama ji mám už dlouhá léta víc a míň ráda v určitých cyklech podle toho, jak kdy na mě působí. Ale nemám ji za blbku, tak si myslím, že druhé místo unese. Snad mě nezklame.

SD7-10-Lukas
I Lukášova taneční anabáze dnes skončila se ctí. Věrnými, ale i trochu škodolibými podporovateli byl donucen se naučit trošku hýbat do rytmu a my jsme od půlky října byli jeho veřejnými kontrolory. Na začátku mě Tydýtem hodně míchal, ale pomohlo mi jej vnímat jako kolorit, stejně jako tu větičku o lesku kamenů na šatech. Naštěstí se mu zároveň podařil ten waltz a od té doby už byl jako všechna předešlá hrompolena, kterým pronikání do tajů tance proti jiným jde o mnoho hůř a pomaleji. Dnes jsem ráda, že v StarDance byl a že došel i do toho finále. Naprosto nechtě odhalil, jaká spousta lidí je netolerantních, jak dokáží být ve své hlouposti trapní a jak ve jménu osobních priorit dokáží být zlí. Ale někdy je dobré vědět, jací lidé kolem vás jsou a s čím od nich můžete počítat.

Na tuhle řadu se bude jistě dlouho vzpomínat. Byla skutečně trochu jiná než ty předchozí, protože v řadě tanečníků se dvě osobnosti vymykaly trochu víc, než tomu bývalo dřív. První byl Leoš Mareš, který je oproti běžným seriálovým hercům, zpěvákům či vysloužilým sportovcům přece jen jiná liga. Měl být největším mediálním i diváckým tahákem a také na začátku byl. Jenže před startem nikdo netušil, jaký potenciál v sobě ukrývá Lukáš Pavlásek, který Leoše vypíchl nejen z parketu. Leošovi poklona za to jak svou účast pojal i za to jak se vyrovnal se svým tanečním koncem. Čest a dík ale patří samozřejmě i všem ostatním.

Jiná byla tahle řada i v médiích. Jak si v minulých letech chudáci redaktoři bulváru museli pracně vymýšlet a vyrábět aféry z jednoho nepodstatného panáka v hospodě večer po přenosu, letos nestíhali sbírat náměty a úderné titulky článků z diskuzí na ofiku. S jiným se taky ani nechytali a proto se na to šmírování před hospodou brzo vykašlali.

O tom, že jiné byli letos kolem StarDance diskuze, nemá cenu psát. Nás to tu naštěstí téměř netrefilo, ale ofiko, to byl jeden šílený rum a hnuj. Ale je fakt, že díky tomu se o StarDance mluvilo i tam, kde dosud nikdy.

Jinak to byla řada podle mě zcela standardní. Kumžákovci sice odhalili pár svých slabin, ale v celku hrají a zpívají pořád skvěle. Marek Eben s Terezou také z osvědčených hranic nijak výrazně nevybočili (Tereza je ale přece jen každý rok o krůček lepší). Kostýmy a vizáž se po prvních pár úletech srovnala a myslím, že celkově patří letošní kostýmy, k těm lepším ročníkům. V průběhu vysílání se vylepšila i práce se světly a momentů, kdy nám šajnily přímo do očí dost ubylo. I za to štábu díky.

Co se týká taneční úrovně účastníků, tak to taky nebylo nic mimořádného. Sice letos zhruba do poloviny působily páry trochu slaběji než v některých předešlých řadách, ale ty nejhorší už si tolik nepamatujeme a navíc jich letos bylo víc a to trochu mate. Dojem nižší úrovně zapříčinil spíš počet choreografií nacpaných příběhy, scénkami a rekvizitami. Ale co se divíme, v minulém ročníku právě takové choreografie vynášely tanečníky k vrcholu. Ne vždy ty vycpávky nutně musely znamenat, že taneční žák, je méně schopný se naučit dostatečně techniku, občas mi to zavánělo i tím, že je to pohodlnější pro učitele – tanečního partnera.

Mě se letošní řada StarDance sama o sobě líbila, pár pěkných tanců jsem si užila a budu si je určitě pamatovat dlouho. Do příště na pořad určitě nezanevřu a budu se pravidelně a s radostí dívat dál.

Budu se vlastně dívat s větší radostí a hlavně s větší lehkostí. Už se totiž nebudu nervovat, že o tom zase musím po nocích a místo práce či volna psát, byť jsem to dělala ráda a zcela dobrovolně. Tohle je totiž úplně poslední rekap, který jsem pro panáčka napsala.
Děkuji, že jste mě četli a jestli se vám to i líbilo, tak mě to těší a je mi velkou ctí.

Do příštích let přeji u StarDance (pokud bude) i u StarDance tady na panáčkovi co nejlepší zábavu. Možná tu budu někde mezi vámi.
Okkvp

Zdroj obrázků: snímky videozáznamu vysílání čt

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
1
okkvp
Reagovat

jsem to vzala letos jedním vrzem i s celkovým hodnocením, takže rekap finále má dvě části

2
okkvp
Reagovat

pff, jsem ten bulvár koukám podcenila. Jen co utichl noblesní hysterák, tak šmírujou a hřejou polívku z tradičních zbytků :-D

3
Michal V.
Reagovat

Priznam se, ze ta opakovana zminka Boba Fesse me donutila ted trochu zaguglit a pustit si nejaky sestrih jeho tanecni prace a voila… presne ta figura s oprenymi zady se tam taky objevila… takze pocitam, ze tenhle prvek asi mel Radek Balas na mysli, protoze jinak mi to prislo jako takova ta typicka americka muzikalova tanecni skola 50. let (nejsem odbornik, takze to berte jako nazor laika), kde bych videl i prvky Gena Kellyho, Freda Astaira a jinych tanecniku te doby.

Co se tyce Marusky… jen bych pripomel pro nesledovace programu CT:D, ze tak nejak ucinkuje v poradu pro teenagery/10-14 kategorii Planeta Yo, kde diblikuje jeste vic… tak asi nejaky vliv tam zustal ;-).

Jinak pro me Jitka+Maruska jako finalistky naprosto ok, jen bych radsi misto Lukase Leose… mozna by ten zaver byl jeste zajimavejsi. Ale nemam s Lukasem jako finalistou problem…

4
MiPi
Reagovat

Díky okkvp za všechny rekapy, s chutí jsem si je četl a v drtivé většině s nimi musel i souhlasit. Snad bude nástupce aspoň stejně tak dobrý :-)
Co se týká Marušky, jak píše Michal V., ona má na Dčku to diblíkovství přímo v popisu práce, takže se toho pak asi hůř zbavuje :-) Ale Stardance určitě pomohla videt ji zas v trochu jiném světle, že i ona je jen člověk, co trpí na nervíky a občas nezvládá to před okolím zastřít divadelní maskou.
Můj vztah k Jitce jsi myslím přesně vystihla – rozhodně si druhé místo zasloužila, a to přitlačení na afektu bylo to, co mi u ní dělalo ke konci nějaké mínusové body. Ale rozhodně zdaleka ne v takové míře, jako u Machálkové, kde už to bylo k nepřežití a i ve finále ten její vstup byl vražedný.
Leoš dojel na partnerku a své pracovní vytížení, ve finále už to byl zas ten starý uvolněný Leoš, ale ke konci svého soutěžního účinkování jsem o něj už měl skoro strach, kdyby měl jinou partnerku, a kdyby nepracoval za tři, IMHO by se rozhodně dostal dál.

5
Pasithea
Reagovat

okkvp moc dekuji za vsechny rekapy, vzdy jsem se na ne moc tesila a minimalne s 80% jsem s nimi souhlasila. Obdivuju te, ze sis na to dokazala vzdy a zvlaste pred vanoci najit cas. Diky

6
Pasithea
Reagovat

A k finale chci rict, ze dopadlo k me naproste spokojenosti. Jitka byla dobra, ale mne se na Star Dance, vzdy nejvic libilo to viditelne zlepsovani netanecniku a proto jsem loni posilala hlasy Anicce a letos Marusce a Radkovi, u Jitky jsem ten rozdil tak moc nevidela. U Lukase byl ten rozdil taky obrovsky, ale byl prece jenom jinde :-) musim rict, ze se mi letosni SD moc libilo a doufam, ze ty dve kola navic nechaji i na dalsi radu. Jen by mohli vymenit Balase, ten mne letos, zvlaste ve finale lez na nervy

7
orchis
Reagovat

okkvp: Díky za skvělý rekap, užila sis ho hned dvojnásobně, když je to (prý) naposled. Ale znáš to, nikdy neříkej nikdy :-)
Četla jsem tvé rekapitulace ze SD moc ráda a je mi líto, že už žádná další tvoje nebude.. Víš už alespoň, jestli někdo bude psát SD za tebe?
K finále jsem se vyjádřila už pod předchozím článkem, tak jen souhlas s tvým pohledem na Balaše, už jsem z něj letos byla někdy dost rozpačitá. Nejdřív jsem si říkala, že spíš než taneční kroky hodnotí především emoce a pocity z tance, ale holt není to Bednárik ani Durovčík.. :-)

8
okkvp
Reagovat

@orchis: Nevím, ale jsem si jistá, že budou minimálně úvodníky – tedy prostor pro diskuzi, když už nic jiného. Možná se toho chytne někdo z aktuální party podobně, jak jsem se k tomu dostala kdysi já, možná se o volné pole přihlásí někdo nový sám.

9
bezik
Reagovat

@okkvp: Krásný, podrobný rekap předsedkyně. Je vidět, že ses naposled vyřádila. Budeš nám tu chybět. Budeme tě moct číst jinde, nebo na veřejnou publikační činnost hodláš rezignovat ?

11
bezik
Reagovat

@MiPi: No Ruprt, ty taky viš všechno !!! :D

12
Jana
Reagovat

Mimochodem, moc hezky rozhovor s Markem Zelinkou – a krome jineho se dovidame, ze zavodne tancil i s Vandou Detinskou :-)))
http://www.tanecnimagazin.cz/2015/11/26/rozhovor-s-tanecnikem-a-hercem-markem-zelinkou/

14
bezik
Reagovat

@Jana: No to je mazec ! :D Nepoznal, ani náhodou ! ;-)

15
Jana
Reagovat

Ona tahle Stodůlka taky dost stojí za to :-)
http://www.majkluvsvet.cz/2008/mcrlat2008/dospeli_2kolo/medium/0053.jpg

16
-bé-bé-
Reagovat

@Jana: dík za rozhovor

17
Jana
Reagovat

Prosim panacku zaloz aspon tema noveho rocniku, diky moc :-)

18
orchis
Reagovat

Přimlouvám se taky. !! Alespoň diskuse by se mohla otevřít… i když…. kdyby se našel někdo, kdo by psal rekapy….

19
orchis
Reagovat

Mám na mysli rekapy Stardance 2016 :-)

20
Jana
Reagovat

tak se toho asi nedockame :-( a tedy nevim, kam jinam, protoze na FB se mi rozhodne nechce…

21
Inbezka
Reagovat

Dobrý den, zdravím všechny a moc prosím, založte téma Star Dance 2016! V mém okolí je nás víc, kteří to někdy prošvihnou nebo usnou! a i když se můžu pak podívat na netu, není to ono. A je krásné si číst názory spřízněných duší tady:-)

22
Dana
Reagovat

Taky pořád hledám, kdy se objeví SD 2016 a pořád nic… Škoda, tady byla zase trochu jiná diskuse, než na ofiko stránkách. :(

23
sojkap
Reagovat

Také se přimlouvám za chlíveček na diskuzi,velmi ráda jsem četla postřehy a názory druhých.Offiko diskuze je na prd.

24
DJ Vlado
Reagovat

Jestli máte zájem diskutovat o letošní StarDance, právě jsem pro vás vydal nový článek, kam se s diskusí můžete přesunout :-)

Přidat komentář