Panáček v reality show

Británie má Talent 2015: 5.casting: Viděli jsme nejlepší díl letošní řady! (rekap+video)

11. Květen 2015 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=10996 w=615]
Británie prožila horký týden plný parlamentních voleb. Avšak překvapení se nekonalo a David Cameron bude nadále mít trvalé bydliště na 10 Downing Street. I on si tak může dál, jako premiér, vychutnávat devátou řadu show Got Talent a pokecat třeba s Královnou, kdože to před ní letos vystoupí. A pátý díl je skutečně nabušený, tak pojďme na něj. Kdo zaujal diváky a porotu? Kdo zmáčknul Golden Buzzer? Rekapitulace k pátému dílu je tady.

Nahá prsa v osm ráno?

Ještě než se pustíme do Talentu, tak za zmínku stojí to, co se stalo ve čtvrtek Amandě Holden. Naše porotkyně si občas odskočí k moderování ranní show This Morning a právě poslední vysílání nadzvedlo konzervativní britské publikum. Amanda měla ve studiu lékaře, který ukazoval, jak si správně udělat preventivní vyšetření rakoviny prsu. Názorně vše ukázal nejdříve na ženě a pak na muži. No jo, ale britští diváci nevydýchali to, že ráno v osm hodin jim v obrazovce stojí žena s odhalenými prsy a ty ji ohmatává prošedivělý doktor. Ranní show pořádně rozdělila britskou společnost. Jedni tvrdí, že to je nepřístojné, aby se nahá ženská prsa objevila v osm ráno v televizi, a druhá polovina tvrdí, že pokud to má pomoci k tomu, aby se lépe odhalovala rakovina prsu, tak proč ne? Já osobně se přikláním k tomu druhému táboru. Pokud to má podchytit rakovinu prsu, tak proč s tím dělat takové cavyky? Prsa jsme stejně už všichni viděli, tak je občas dobré mít v těchto situacích trochu dospělejší než puritánský názor. Co na to říkáte vy? Rozdýchali byste, kdyby ve Snídani s Novou bylo preventivní vyšetření rakoviny prsu na nahých prsou?

A jak k tomu přišla chudinka Amanda? Ta to měla 50 na 50. Nejdřív byla pochválena, že se v ranní show věnuje takovému tématu a že měla odvahu do toho jít, že tím pomohla hlavně posílit ženské postavení ve společnosti. A vzápětí jí britský bulvár sejmul za to, že až příliš mlsně koukala po mužském modelu při ukázkovém vyšetření. Hold na Ostrovech je možné úplně všechno

Postoupili:

Aaron Carty

Konzervatisté dostali na pr*el hned s prvním vystoupením. Aaron je bývalý policista a na divadelní casting si mimo jiné přivedl i babičku. Jenže puritánštější babička asi netušila, že Aaron dělá travesti show. Její výraz, když zjistila, že je to její vnouček, mluvil skutečně za vše. Aaron na pódium přišel už jako žena a své vystoupení výborně odstartoval, měl parádně zvolenou hudbu a skvěle dával veškeré ženské pohyby. Podařilo se mu roztancovat celé divadlo a pobavit porotu. Dobré vystoupení na začátek dílu. Aaron by to mohl dotáhnout do semifinále, dál bych to ale neviděl.

Mitch a Cally The Wonder Dog

Mitch do soutěže přišel překonat světový rekord, kdy pes v určitém čase prokouše několik nafukovacích balónků. Světový rekord aktuálně drží jakýsi americký pes, který jich za 45 vteřin prokousal rovných sto. Cally se o to pokoušel také, ale psík to měl spíše jako dobrou zábavu. Rekord nepadnul. Callymu to trvalo o pět vteřin déle, ale porota jim nakonec dala ještě jednu šanci.

Daniel Crute

Daniel se nám představil jako strong man (silák), už pohled nám to napověděl. V dobovém oblečení předvedl, že ohýbat takovou pánev je asi taková rutina jako si nalít pití do sklenice. Poté si přizval Amandu, postavil si ji do latě a prostě ji zvednul nad hlavu. Další dobré a zábavné vystoupení.

Vladimir Georgievsky

Já u těchto vystoupení vždy skřípu maximálně zuby, ale ono mi opravdu nezbývá nic jiného, než se přizpůsobit, protože v Got Talentu je to už zaběhnutý trend. To, že Vladimir není jen tak nějaký nazdárek nás přesvědčí samotné vystoupení. Vladimir už v roce 2013 vystupoval v jedné show ve Vegas. A už více jak deset let je součástí různých cirkusů. Vystoupení předvedené v Talentu je staré už více jak pět let a řekněme, že je to Vladimirovo hlavní lákadlo, trhlé kousky na trampolíně. Jedna zajímavost, Vladimir měl v Británii několik problémů s tím, že až příliš projevoval náklonost k ruskému prezidentovi Putinovi. Ale v Talentu se určitě ukázal ve velmi dobrém světle. Jeho pohyby jsou plynulé, ladné, bez chybiček a celkově dokáže pobavit. Jak na něj budeme nahlížet dál, to už je otázka vkusu, koho jak takové číslo baví. Osobně se mi to mi líbilo, ale dávám to velké ALE za to, že to je prostě profík. Vladimir to asi dotáhne do semifinále.

Dylan Bird

Dylan je 16letý mladík z Irska. Poprvé v životě opustil svou rodnou zem, aby právě vystoupil s talentem na castingu v Anglii. S čím přišel? Na první pohled byste nevěřili, ale Dylan přišel tancovat. Ač sám nemám zrovna konvenční postavu, tak u Dylana jsem tanec vážně nečekal. Dylan měl sice dynamiku, měl v kapse nějaké taneční prvky, ale celkově mi bylo kluka docela líto. Ač to píšu nerad, tak ale na pohled to nebylo moc dobré pokoukání. My, co trpíme nadváhou, bychom neměli dělat veřejně takovéto věci. Jako klobouk dolů, že Dylan šel do této soutěže a ukázal, co umí a je dobrým příkladem, pro stydlíny a děti s nadváhou, aby měli sebevědomí a něco dělali, ale osobně se mi to v tomto balení nelíbí. Kluk ukázal talent, ale spíš bych se bál o něj, že bude terčem mnoho posměšků. Publikum to určitě trochu rozdělí. Viz Alesha a její bzučák. Tanec nebyl úplně k zahození. Sice se po chvilce začaly některé taneční prvky opakovat, ale jistý švih to mělo. Když bude Dylan trénovat a tanec ho skutečně baví, tak shodí nějaké to kilo a mohl by se vypracovat do nějaké taneční skupiny, ale prostě to chce asi nějaké kilíčko dolů. Dylanovi velký palec nahoru za obdivuhodnou odvahu, ale z vystoupení jsem úplně nadšený nebyl.

Arun Shendurnikar

76letý řidič autobusu se nechal inspirovat Jamajkou a velmi volně zahrál na bubínky. Postup zřejmě čistě kvůli věku. Alesha se postupně stavěla do role kata a kosila další vystupující.

Entity Allstars

Ve středu této taneční skupiny se objevil bratr loňské finalistky a favoritky X Factoru, Lauren Platt. Simon ho už v live shows vyzýval, aby šel do Talentu a bratr se se nakonec přidal k této taneční skupině a šup do Talentu. A Entity to na pódiu rozjeli, jak se to sluší a patří. Otevřeli to perfektními tanečními prvky a celé vystoupení drželi ve vynikajícím tempu. Jejich pohyby byly přesné, řízné, energické, dobře časované a celkově měl jejich tanec šmrnc a dynamiku. I když mi přišlo, že ke konci trochu taneční invenci uvadaly, tak si myslím, že je to zatím nejlepší letošní taneční skupina, která strčí do kapsy IMD Legion i BoyBand. Ovace jsou naprosto zasloužené a Alesha neváhala a zmáčkla svůj Golden Buzzer a poslala Entity rovnou do semifinále. Když se jim vystoupení povede, tak si můžou myslet na finále.

DJ John

DJ John už od pohledu budil trochu rozpaky. Ale ty všechny zahodil, když promluvil svým absolutně nesrozumitelným dialektem angličtiny z oblasti Newcastlu. Dec musel pak přijít na pódium a překládat některé jeho věty pro Simona. Vše se ale neslo v legračním duchu. DJ John pak spustil svou show, roztančil jednak celé divadlo, ale také porotu. I když Simon dal Johnovi bzučák, tak i on se neubránil lehkému trsnutí do rytmu. I kvůli těmto vystoupení mám britskou verzi soutěže rád, protože si umí udělat ze sebe výbornou legraci, nikdo se neuráží a všichni se královsky baví. DJ John asi soutěž nevyhraje, ale určitě se na cestě soutěží zasměje.

Ella Shaw

Ach jo, já si zase klepu na čelo, proč taková mladá, krásná a talentovaná zpěvačka nešla do X Factoru. V Talentu na castingu sice udělá terno, ale následná kariéra má poté velmi rychlý jepičí život. Ella přišla do show s vlastním songem Summertime a odzpívala do u klavíru. Zněla moc hezky. Výborně se poslouchal její čistý hlas, barva nebyla vůbec k zahození, dala do toho emoce i projev a celkově mi zněla její píseň, zpěv a celý sound, jakoby už z rádia vypadla. Skvělé pěvecké vystoupení. Vížně je škoda, že nešla do X Factoru, protože by mě moc zajímalo, jak by se soutěží popasovala. Myslím, že by měla na to se dostat do live shows. V Talentu bych to viděl na semifinále.

Chloé Louis Crawford

Kouzelníků jsme letos viděli také velmi pomálu. Počty jde navýšit Chloé, kterou už nebaví dělat jen asistentku kouzelníkům ve Vegas a chtěla by svou vlastní show. Za poslední dva roky jsme namlsaní trochu jinými kouzelníky, kteří dělají miniaturní magii, třeba s kartami, a tak dále. Chloé je zástupkyní klasické magie v pravém slova smyslu, kdy z kouzelníků létají obleky, lidé se dělí na dvě půlky a závratně velké předměty mizí na místa, kde bychom je nečekaly. Chloé nepředvedla nic, co by vybočovalo z této klasiky, kterou jsme už ale několikrát viděli. Má Chloé v kapse ještě další trumfy?

OK Worldwide

Že talentem oplývají i v Rumunsku, tak to nám přišla ukázat velmi moderní taneční skupina OK Worldwide, která kloubí dohromady tanec, akrobacii a spoustu dalších věcí. Kluci předvedli velkou pohybovou nadanost a zdatnost, a postup si vyloženě zasloužili. Kdo ví, třeba ještě promluví do soubojů mezi tanečními skupinami. Třeba se protáhnou i do semifinále.

UDI

Já jsem vyloženě milovníkem světelných show a nemůžu se jich nabažit. Dodnes mi leží v krku, že třetí řadu našeho Talentu nevyhrál Alex Dowis. I když jsme už světelnou a stínovou show viděli několikrát, tak já se u n stále bavím a stále mi to přijde jako kvalitní druh zábavy. UDI nejsou také žádní amatéři. Na Sibiři mají taneční školu, která podporuje chudé a společensky vyloučené děti. Do Británie přišli ukázat svou fluorescentní show, kde bojuje, řekněme, dobro se zlem. Vystoupení je perfektně vygradované, má to spád, děj a rozuzlení. Prostě excelentní vystoupení. Sice jedním dechem dodávám, že to nejsou Britové, ale jak už jsem napsal výše, tento trend hold musím zkousnout. UDI se ukázali v perfektním světle. Doufám, že to do semifinále dotáhnout. Rád bych viděl, co mají ještě přichystáno. Otázka je, jak moc uspějí. Bulvár show vyčítá, že už jsme tu něco podobného měli a to v podobě Attraction, kteří show před dvěma lety vyhráli. Ať si vyčítá, kdo chce, co chce, mně se tenhle typ show líbí.

Alison Jiear

Alison je 49 let. Na začátku se přiznala, že je dlouholetou zpěvačkou, ale dělá téměř třicet let reklamy, zpívá různé hudební podkresy a nikdy se jí nepodařilo vystoupit ze stínu reklam a dát se na svou vlastní sólovou hudební dráhu. Líbilo se mi, že Alison svou prací neopovrhovala, ale že prostě to chce zkusit posunout na jiný level. Tato dáma je jednak příkladem, proč takovéto soutěže existují a zároveň druhým dechem dodávám, že je škoda, že nešla do X Factoru. Mohla by zkusit štěstí v kategorii Overs. Ke zpěvu si vybrala skladbu You´ll Never Walk Alone. Pekelně se soustředila a výraz ve tváři tomu odpovídal. Alison si známou, nejen fotbalovou hymnu, podmanila. Zpívala čistě, klidně, vyrovnaně a ke konci náramně celé vystoupení perfektně hlasově vygradovala a hlas vytáhla do obdivuhodných výšin. Barva hlasu je hezká a docela pamatovatelná a rozhodně mi její poslech nevadí, i když se sem tam objevila nějaká zbytečná kudrlinka a celková vysoká tónina mohla někomu trhat ucho. Jediné, co mi vadilo, byl projev. Ten se mi zdál hodně přehrávaný až herecký. Možná nějaký pozůstatek z dob reklam. Ale to nemění nic na tom, že to bylo parádní, silné a výborné vystoupení, které obstaralo skvělý závěr pátého dílu. Alison byla famózní a jsem zvědavý, kam až se prozpívá.

Nepostoupili:

Joanna

Když vám hypnózu zničí bzučák.

Oliver

Trochu nedocenění a nervy drásající pískot balónku. V Estonsku vyhrálo pískání na trávu, tak proč by taky nemohl pískat balónek?

Mad Mark

Osmdesátá léta ještě v Bristolu neumřela.

Hodnocení 5.castingového dílu

Nemůžu říct nic jiného, než že jsme viděli nejlepší letošní castingový díl. Jednak bylo k vidění několik skutečně zajímavých lidí, ale velkou porci kvality dílu opět dodala naprosto úžasná porota, kterou Británii můžou závidět všechny světové mutace. Díl měl celkově skvělý spád, byl dynamický, vystoupení nenudila, diváci i porotci si všechno užívali. Prostě takhle to má vypadat. Pálit do nás ostrými jak to jen jde. Teď zase týden čekat.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
VojtaP
Reagovat

tohle byl skvělý díl, souhlasím, že té Elly je velká škoda, s hodnocením souhlasím, krásný hlas a píseń. V XF by hodně bodovala podle mě. Letos mě teda ona a Callum naštvali, už bych měl dva favority :D Talent by fakt měli nechat žánrovým zpěvákům/skupinám a dětem. Pro start kariéry v popu je určitě vhodnější XF.
Entity Allstars perfektní. Souhlasím, že tu sestavu, hudební podkres a vše měli lepší a propracovanější než Boyband nebo IMD Legion, u kterých mi to přišlo místy zmatené. OK Worldwide se mi taky líbili.
Stejně jako Merťas můžu ty světelné show alá UDI. Bulvár si může říkat co chce, ale ono to jen tak neomrzí.

2
Monika
Reagovat

cela natesena ctu nejlepsi dil, takze zacatek..
Aaron-opovrhuji travesty show, jen trapna a trapnejsi vystoupeni v teto oblasti pro jednoduche lidi
pes – coze?
Daniel – no to byla nadhera, se uplne popadam za bricho :-))), velice necekane a nepredvidatelne vystoupeni, co asi tak mohl silak predvest za cislo, uplna novinka, nikdy jsem nic podobneho nevidela:-)))
Vladimir – neni to muj salek caje, ale uznavam, ze to umi dokonale a prvni vystoupeni u ktereho si nepripadam trapne
Dylan – no fuj to je hnus, tohle bych vydedila, stydela bych se za takoveho syna,, brrr i ten ksicht v 16 vypada na 36
Entity – zcela bez napadu, neokoukane choreografie, kopie Diversity a dost spatna, jen premety a nikde nic, za me ne, nuda, takovych skupin jsou desitky
Ella – no to je hereeecka, nesympaticka, prehrava, vubec ji neni skoda a priste lepe prilepit rasy
Ok wolrdwide – zatim pro me nejlepsi, kam se hrabou Entity
UDi- za me total amateri, nesrovnatelne s Attraction, to melo napad, pribeh, skvele vystavenou show, tohle je nic a zase nic, jen nuda bez fantazie, vubec nic nepredvedli, vlastne z tohohle druhu zabavy tohle cislo patri u me k nejslabsim, tak spatnou svetelnou show jsem dlouho nevidela
Alison famozni, hmm, hmmm, takhle staromodni zpev, no jo dalsi zapadla
takze suma sumarum skvelej dil nejak postradal skvela cisla, nic co bych si znova pustila..jo to Alex bylo jine kafe

3
Luke
Reagovat

Tak v tomto díle se mi líbila ta světelná šou, měli to fakt pěkně udělané a souhlasím s Vojtou, že tyto typy talentu mám fakt rád a nikdy se neví, co vlastně budou dělat a kam to bude směřovat…opravdu u těchto lidí člověk neví, co přesně vymyslí a strašně mě to baví se na to divat…
Zlatý Bzučák ? No tak já sem si nemyslel, že po skvělé taneční skupině IMD Legion přijde ještě někdo lepší…A oni přišli…Naprosto zasloužený ovace, protože to co předvedli, je dechberoucí…tolik lidí, aby zvládlo tak těžkou choreografii a hlavně v takové rychlosti a přesnosti, kdy to měli fakt vymakané…neuvěřitelné…sem si připadal, že sleduji roboty a né lidi :-) …
Letos opravdu nejlepší taneční skupina, která tam je…

4
Luke
Reagovat

A ještě bych se chtěl zeptat na jednu věc…Je tady nějakej správce stránky ? Admin ? Jde o to, že na těchto stránkách by se měl hodnotit talent různých lidí a diskutovat o tom…Jenže je tady jedna osoba, která se uchyluje k napadání soutěžících, kde je uráží a opovrhuje jimi…místo toho aby řešila jejich talent (neříkám, že to dělá u každého soutěžícího).
Tak se ptám, jestli je možnost tyto příspěvky mazat, protože je urážkou této stránky a vlastně i nás slušných lidí, kdo stránky navštěvují a nemají zapotřebí urážet nebo opovrhovat lidmi, kteří mají tu odvahu a jdou do TV ukázat svůj talent nebo netalent…Děkuji a hezký den

5
Lucas
Reagovat

Pro ty, co mají rádi tanec a taneční soutěže doporučuju 11. díl 20. řady Dancing with the stars, perfektní finále, perfektní tance a úžasná porota. Všichni poslední čtyři soutěžící byli alespoň jednou ve vedení a celkově je to dost emotivní díl :D

6
martinez
Reagovat

monika zase dává??:D
monika: omlouvám se že jsem při poslední diskuzi pak neodepsal, nečekal jsem že tu někdo jinej než merťas nebo vojtap bude přilepenej každej den.. já teda určitě nejsem a vzhledem k tomu, jakej hejt se objevil právě u minulýho dílu, tak se k tomu snad ani vracet nechci, i když na to mám uplně jinej názor než ty..:) btw ohledně UDI píšeš, že jsi dlouho tak špatnou světelnou show neviděla.. kdy jsi naposledy viděla nějakou, která je podle tebe dobrá? myslím to vážně, bydlím v olomouci a tyhle věci bych opravdu rád občas viděl rád i živě, tak jestli je nějaká šance někde v čr, nevadí mi se projet mimo ol.. nebo jen sjíždíš net?
a teď už pro všechny, i když mě k tomu taky přivedla monika..:)
líbili se vám víc letošní UDI nebo předloňští vítězové Attraction? mně UDI oslovili rozhodně víc, tak si říkám, jestli jsou vážně tak špatní..? mně se to líbilo opravdu moc..:)

7
Pavleek
Reagovat

Zřejmě tu nikdo nezná Fighting Gravity….

Přidat komentář